HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

A borotva, mint a személyiségi jog része

2011.01.01. 18:24 asperjangyorgy

A szétnyitható borotváról közismert, hogy abban az esetben, ha gyilkolásra akarják használni, veszélyesebb, mint az orvosi szike, mert hosszabb és egyenes vágóéle van. Élessége pedig vetekedik a szikéével. Azt is tudjuk, hogy a borotvával létezése óta sok öngyilkosságot és gyilkosságot követtek el.

Nos, a váci fegyházban két rab szilveszter éjszakáján öngyilkos lett. A fegyház igazgatója a tájékoztatójában készségesen elmondta, hogy a rabok szétnyitható borotvával kíséreltek meg öngyilkosságot. A riporter kissé elhűlve kérdezte, hogy a rabok engedéllyel tarthatnak maguknál borotvát? Az igazgató a jogi ügyekben járatlan riportert felvilágosította, hogy persze, tarthatnak minden további nélkül, hiszen a borotva a személyes szabadság, vagyis a személyiségi jog szerves része. Minden rabnak, aki nem az elkülönítőbe van zárva, joga szétnyitható borotvával borotválkozni - sajátkezűleg. Adott esetben tehát ahhoz is joga van, hogy a borotvát fegyverként vagy hatékony öngyilkos eszközként használja.

Azért nagy dolog a személyiségi jog, az biztos!!!

Ha valaki, én csak tudom, hiszen ennek a levét iszom!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr502552669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2011.01.02. 10:25:30

Megölték társukat majd öngyilkosággal kísérleteztek váci rabok
MTI
2011. január 1., szombat 14:56
Meghalt a Váci Fegyház és Börtönben büntetését töltő egyik elítélt szombat hajnalban, miután cellatársai, akik később öngyilkosságot kíséreltek meg, súlyosan bántalmazták - tudatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) sajtóirodájának vezetője.

Szalai Tímea közlése szerint hajnali negyed kettő körül a Váci Fegyház és Börtön fegyház körletében zajt hallottak a felügyelők, ezért kinyitották a "gyanús" zárkát. Ekkor észlelték, hogy a háromfős zárkában egy vagy két fogvatartott olyan súlyosan bántalmazta a harmadik elítéltet, hogy az életét vesztette. Az elkövetők ezután - feltehetően cselekményükkel szembesülve - öngyilkosságot kíséreltek meg a fegyházban rendszeresített borotvával.

A közlemény szerint a váci büntetés-végrehajtási intézetben szilveszter éjjelén is rendszeresen ellenőrizték a zárkákat, a bűncselekményt megelőzően az utolsó ilyen ellenőrzés egy óra előtt tíz perccel zajlott.

A helyszínre érkező ápoló és a büntetés-végrehajtás személyi állományának tagjai azonnal megkezdték az életmentő beavatkozásokat, majd a nagy erőkkel kiérkező mentők folytatták a sérültek ellátását. A két - jogerős fegyházbüntetését töltő - elítélt állapota stabilizálódott, kórházba szállították őket. Az intézet azonnal értesítette a rendőrséget, akik a helyszíni szemle keretében megindították a nyomozást.

A büntetés-végrehajtás országos parancsnokságának bizottsága szintén a helyszínre érkezett és azonnal megkezdte az esemény teljes körű kivizsgálását - tudatta a BvOP sajtóirodájának vezetője.

FairyFeller 2011.01.05. 15:12:57

Egy állítólagos váci fegyőr interneten keringő beszámolója szerint: két fiatal álmában támadt egy 63 éves cellatársára és egy asztallábbal ütlegelték a fejét

"Két, gyilkosságért...fiatal...este tíz és tizenegy óra között, a zárkatartozéknak számító asztallábbal, álmában...a felismerhetetlenségig verte egy 63 éves...öregember fejét, majd hajnali egyig énekeltek, mulattak, aztán öngyilkosságot kíséreltek meg. A gyilkosságnak etnikai felhangjai is vannak. Az eset megelőzhető lett volna. A hibát nem az állományi szinten, hanem vezetői körökben kell keresni."

***

A beszámoló természetesen nem hivatalos, csakúgy mint a dunaújvárosi kislány, Víg Alexandra bántalmazásáról és meggyilkolásáról szóló, vagy éppen a Horák Nóra-ügyben elterjedt számos, hivatalosan azóta sem kommentált, különös körülmények.

FairyFeller 2011.01.06. 18:42:34

A márianosztrai börtönben ül az eddig "higgadt", "rendesen evő", "jól viselkedő" P. József, a kiskunlacházi Horák Nóra meggyilkolásáért elítélt azonban most retteg a veréstől

Talán nem ez volt "megbeszélve"...(SICC!)?

...
"Retteg a börtönben Pocsai József (26), akit novemberben H. Nóra (†14) meggyalázásáért és meggyilkolásáért nem jogerősen 19 év fegyházra ítéltek...attól fél, hogy rabtársai megverik, mivel a börtönben utálják a gyerekgyilkosokat. Félelme nem alaptalan, hiszen – információink szerint – a nyáron, amikor a Venyige utcai börtönből egy másik fegyintézetbe szállították, nagyon megverték. Éppen ezért az ítélete után kérvényezte az országos börtönparancsnoknál, hogy a jogerős ítéletig maradhasson a Venyige utcában, mert ott biztonságban érzi magát. A kérelmét azonban a minap elutasították, sőt – úgy tudjuk – már át is szállították a márianosztrai fegyházba, az igazi keményfiúk közé...A férfi, aki a bíróságon gondatlanságnak próbálta feltüntetni tettét – értesüléseink szerint – nem tett feljelentést, amikor nyáron bántalmazták. Azonban ítélete után beadványokat írt, amit a bíróságnak is benyújtott. Kérelmét, hogy az előzetes házban maradhasson, azzal indokolta, hogy atrocitások érték korábban.
– Én csak értesítést kaptam arról a fővárosi büntetés-végrehajtási intézettől, hogy elutasították ügyfelem kérését. A döntésüket nem indokolták – mondta dr. Ruzsbaczky Nóra, Pocsai ügyvédje. Megkerestük a bv sajtóosztályát is, ahol csak arról nyilatkoztak, hogy mi ilyenkor az általános eljárás.
– Ahol az előzetes letartóztatottak vannak, az ítélet után a büntetésük fokozatának megfelelő intézménybe szállítják a fogvatartottakat – közölték a sajtóirodán.

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/retteg-a-verestol-nori-gyilkosa-2039894?nocache ]

***

Pocsai (a Blikkben érdekes módon elsőként írták ki a vezetéknevét) szerint a vallomását is ilyen módszerekkel iratták alá. Erről az egyik hölgy ismerőse, az összekötője nyilatkozott korábban a sajtóban.
A többség talán máig kételyekkel gondol a nyomozóhatóság (7 hónap 100 méter...) és a bíróság (a tárgyalásokon, érthetetlenül, nem sikerült egyértelmű módon meghatározniuk a Nórát ért agresszió mértékét, a helyszíni szemle és az igazságügyi vizsgálatok felvételei még a zárt ajtók mögött lefojtatott utolsó bírósági vetítések alkalmával is okoztak "meglepetést") munkájának eredményeire, nem akarja elhinni ezt a történetet a közelmúltban a médiafotók kedvéért szkinheddé avanzsálódott, mint utólag kiderült "Hitler-rajongó" fiatal elítéltről, aki hónapokig vígan éldegélt annak a kiserdőnek a közvetlen közelében (majdhogynem szabad szemmel látni a mára eladott ingatlanát onnan -), ahol Horák Nóra holttestét (CSUPÁN!) sötétedést követően megtaláltak, aznap, amikor a kislány eltűnt, 2008. november 23-án.
Még Marian Cozma gyilkosaival is készült interjú (nem mintha P.J-t afféle sztárként kellene kezelni, csupán válaszolhatna olyan kérdésekre, amelyek sikeresen eloszlathatnák a lakosság kételyeit - ha hazudna, az könnyen lelepleződne), érdekes, hogy P. Józsefet úgy őrzik -eddig legalább is "hermetikusan elszigetelve"-, mint egy hímes tojást. Talán attól félnek, hogy ha valaki riportot készítene vele (mondjuk a KékFénytől), abból "zavar" lenne? Na persze, ha nem vigyáz, örökre elhallgattatják, valakik...
Éppen mostanában is történt egy börtöngyilkosság...

FairyFeller 2011.01.07. 16:33:56

Nagybacon - a "székelyföldi Kiskunlacháza"

Ahogy Lacházán Sztojkáékat, úgy Ötvös családot is megkérdezték a helyi feszültségek okáról, Benedek Elek szülőfalujában.
Sok hasonlóság fedezhető fel a kiskunlacházi Sztojka galerie és a nagybaconi Ötösék között. Többek közt, állításuk szerint: félnek. A helyiek ugyanis forronganak és a helyi polgármester szerint nem kizárható a reakció sem.

Riport Romulussal + CIKK

[ www.youtube.com/watch?v=2yLDhfyJNC0 ]

[ www.hirmondo.ro/web/index.php/aktualis/18575-Romk-vertek-meg-magyarokat.html ]

***

Sok a hasonlóság Kiskunlacháza és Nagybacon között.
süti beállítások módosítása