HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

Linkblog

TAHÓSÁG 2.

2008.02.08. 11:59 asperjangyorgy

HÓNAPOKKAL EZELŐTT ELKÜLDÖTT LEVELEMRE AZ ALÁBB MEGNEVEZETT KÉT ÚR:

           ERDŐ PÉTER BÍBOROS ÚR,

           ÉS KÖVES SLOMO RABBI ÚR

MINDEZIDEIG NEM VÁLASZOLT.

EGY UDVARIAS HANGNEMBEN ÉRDEKLŐDŐ LEVÉLRE MÁR KÖRÜLBELÜL NÉGYEZER ÉVE ILLIK - LEHETŐSÉG SZERINT - UDVARIASAN VÁLASZOLNI. HA VALAKI EZT MÉGSEM TESZI MEG, BÁRMILYEN FUNKCIÓT TÖLT BE ÉS BÁRMILYEN KÉPZELT VAGY VALÓSÁGOS SZELLEMI RANGOTT VÍVOTT KI, A MAGATARTÁSÁT TAHÓSÁGNAK SZOKÁS MINŐSÍTENI.

Nem ártana, ha a bíboros úr néha lapozgatná az evangéliumokat, esetleg a Tórát is, hogy némi alázatot és felebaráti szeretet tanuljon. A rabbi úr nem ismeri el Jézus valóságos létét vagy ha mégis, nem tartja őt méltónak a zsidóság vallásához, ezért neki a fenti célzattal csak a Tóra olvasgatását ajánlom.

Cato:  Ceterum censeo Carthaginem  esse delendam...

(Megjegyzés: a bíboros úr nevét szándékosan elírtam, hátha figyelmeztet erre az egyik buzgó hívő. Úgy tapasztalom, hogy  kihaltak a buzgók. A papok pedig, akiknek hivatalból kellene buzgónak lenniük, el vannak foglalva a perselypénz számolgatásával, s azzal, hogy minél többet kicsikarjanak az egyházi vezetésből a hívők által felajánlott egy százalékos támogatásból, amely testvérek között is tizenkét milliárdot tesz ki. Ennyi pénzért már érdemes olykor az üres égre emelni üres tekintetüket.)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr47331088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balogh Csaba Sándor 2008.02.15. 10:03:13

Tisztelt Asperján György úr!

Először is bocsásson meg hogy nem a fenti írásához szólok hozzá(sőt ezen soraimat mégcsak nem is ahhoz az írásához"csatolom"amelyikhez kellene...amelyikhez inkább illene)de Én a Labancz Anna gyilkosságról szóló könyvéröl szeretnék Öntöl kérdezni valamit(nem kifejezetten magáról a gyilkosságról...elolvastam a könyvét stb...stb.)de nem nyilvánosan.
Nem találtam ezen az oldalon-és sehol máshol e-mail címet ahová írhatnék Önnek viszont jó lenne Önnel értekezni a fenti"dologról"-nem nyilvánosan.
Lehetne rá mód?
Adna egy e-mail címet ahová írhatnék?
Vagy"egyböl"írna Nekem?
e-mail címem:cheerio@freemail.hu
Jó egézséget kívánva maradok Tisztelettel.
Nevem:Balogh Csaba Sándor-miskolci lakos.

Ui:Jó lenne Önnel értekezni-nem nyilvánosan!