HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

Linkblog

Adjon az isten szebb jövőt, de ne Für Lajos-félét

2008.03.13. 19:35 asperjangyorgy

A történelmet nem elég tanítani, ismerni is kell, illetve bizonyos tanulságain elgondolkodni. Für Lajos professzor úr, aki adjon az isten! felkiáltással köszönt a Gárdának, amely korbácsütésként kórusban rikoltotta: szebb jövőt! - talán sok mindent megtanult a magyar történelemből, de semmit nem értett meg belőle. A Gárda tárgyalásán az MDF-kormány volt hadügyminisztere nagypapás-férfiassággal két gárdaszűz vállát átfogva öntelten mosolygott a fényképezőgép lencséjébe.

Javasolnám a professzor úrnak, aki a fényes szellők időszakában, 1949-1954 között végezte, végezhette el az egyetemen a törtélem szakot, majd tartalékos katonatiszt lett, lapozzon fel egy gimnáziumi történelemkönyvet és olvassa el a magyar történelem 1944-45-ös időszakával foglalkozó oldalakat, azután gondolkodjék el, mi minden történt akkoriban a szebb jövő jelszavát használva.

Persze tudom, hogy az ajánlásom ostobaság: Für Lajosnak megvan a maga kiérlelt véleménye és tudatos állásfoglalása. Így azután alig marad más hátra, mint a reménykedésünk egy szebb jövőben, amelynek ideológiailag semmi köze sem a fiatal, a történelemről vajmi keveset tudó gárdista fiúkhoz és lányokhoz, sem annak az időszaknak a gyakorlatához, amelynek stilizált egyenruháját és köszöntését használják.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr82379763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyhaj.blogspot.com 2008.03.13. 20:33:45


Nem elsősorban Für Lajossal van a baj. A Magyar Gárda olyan arculatot vett fel, hogy "Magyar" Gárda helyett találóbb lenne "kisebbség elleni" Gárdának nevezni. Néha már úgy tűnik, nem is a magyarságon van a hangsúly.

aranyhaj.blogspot.com

asperján 2008.03.13. 20:39:27

Már csak az a kérdés, kit nevezünk ki kisebbségnek? Ha ezt pontosan tudjuk, akkor biztosan nincs baj Für lajossal. vagy az is kiderülhet, hogy akkor van igazán baj vele. A nézőponton is sok múlik!!!