HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Élhet így egy ország?

2008.05.11. 20:51 asperjangyorgy

Egy éve kezdődött az úgynevezett Zsanett-ügy. Ebből az alkalomból a lány nyilatkozott a TV2-nek. Nem lettünk okosabbak attól, amit elmondott, és azt gondolom, már nem is akarunk kiokosodni ezen az ügyön.

A Zsanett-ügyben a Gyurcsány-kormány és az egész magyar rendvédelmi és igazságügyi szervek kétszer követtek el kapitális hibát. Először, amikor minden vizsgálat nélkül igazat adtak a lány állításainak, és leváltották a magyar rendőrség vezérkarát. Másodszor, amikor meg sem próbáltak az általuk igazságnak ítélt igazság mögé, mellé állni, ráhagyták ezt azokra, akik bebizonyították, erősebbek mint a miniszterelnök és a Magyar Szocialista Párt. Két ekkora hiba után az egész Gyurcsány-kormánynak vennie kellett volna a kalapját. Nem tette.

A Gyurcsány-kormány becsapta és megcsalta a magyar közvéleményt, bebizonyította az embereknek, hogy a szavai, a döntései semmit sem érnek. Hebehurgyák, nem számolnak a következményekkel. A lakosság jelentős része első menetben igazat adott a lánynak, hiszen ok nélkül, tényleges előzmények nélkül egy felelős kormányzati vezetés nem zavarja el az illetékes minisztert és a legfelsőbb rendőri vezetőket.

A Gyurcsány-kormány hagyta, hogy az emberekben megforduljon az igazságérzet. Hagyta, hogy a lakosság jelentős részében az a gondolat fogalmazódjék meg: minden csak azon múlik, hogy az ügyvédek a magára hagyott igazságot kerülgető ügyészséget legyűrik-e vagy sem. És mivel legyűrték, a közvélemény átállt a rendőrök, a hatalmat képviselő igazságszolgáltatás oldalára.

És a kormányzat végül nagyvonalúan ránk hagyott egy zavaros és mérhetetlenül káros ügyet. Immár információk, tényleges betekintési lehetőség nélkül nekünk magunknak kellene eldöntenünk, kinek lehetett igaza ebben az ügyben: a feljelentő lánynak vagy a kezdetben zűrzavarosan viselkedő rendőröknek?

Mivel a teljes és meggyöző igazság immár soha nem derül ki, nemcsak Zsanett maradt magára, hanem a közvélemény is. A lakosságot már nem is az érdekli, hogy igazat állít-e a lány, valóban megerőszakolták-e a rendőrök, hanem jogosan az, hogy ekkora baklövésnek miért nincs - politikai okoktól mentes - következménye azokra nézve, akik az ügy kipattanásakor lejáratták az egész rendőrséget, majd leköpték az igazság világosságára vágyó magyar közvéleményt.

Elrémísztő ez a helyzet.

Kifejezetten magyar helyzet.

Ilyen Európában máshol nem történhetne meg. Ez csak nálunk történhetett meg, mert azok, akiknek dönteniük kellett, vagy érzelmi motívumok vagy megfejthetetlennek tetsző egyéb okok miatt döntöttek a legrosszabbul. Elbizonytalanították az embereket, akik úgy láthatják, hogy az állampolgárnak soha, semmilyen ügyben nem lehet igaza a hatalommal szemben, illetve engedték feltételezni a rend őreiről, hogy egy állampolgár állításai minden vizsgálat nélkül a legvisszataszítóbb fénybe állíthatja őket.

Immár semmit nem hiszünk el. Sem az egyik, sem a másik érintett félnek. Immár azt gondoljuk, hogy minden lehetséges: az is, hogy Zsanett a színtiszta igazat mondja, de az érintettekre nézve ennek nincs jogkövetkezménye, illetve az is, hogy Zsanett megrágalmazta a rend őreit, de az ezért ellene meghozandó ítélet nem fogja tükrözni cselekményének igazi súlyát.

Immár önmagunknak sem hiszünk.

Immár szinte minden mindegy.

De élhet így egy ország?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr65464197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olga 2008.05.12. 19:18:30

"Ilyen Európában máshol nem történhetne meg. Ez csak nálunk történhetett meg, mert azok, akiknek dönteniük kellett, vagy érzelmi motívumok vagy megfejthetetlennek tetsző egyéb okok miatt döntöttek a legrosszabbul."
Tisztelt Asperján úr,, ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni, és őszinte szívvel sajnálom, hogy ezt a nagy igazságot a Labancz Anna ügyben Ön személyesen is tapasztalhatta! Kívánok további kitartást, és minden jót!
süti beállítások módosítása