HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Éljen és virágozzék a Pest-megyei Főügyészség és a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság örök és megbonthatatlan barátsága!

2009.01.22. 14:34 asperjangyorgy

Ha nem volna engedélyköteles (és volna töltetem), tüzijátékot rendeznék abból az alkalomból, hogy - miként arról az újság tudósított - a Pest-megyei Főügyészség az eddig eredményes munkára való tekintettel újabb két hónappal meghosszabbította a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság nyomozási jogosultságát a Horák Nóra ügyben. A bizalom tökéletesen megalapozott. Két hónap alatt a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság rendkivüli eredményeket ért el Horák Nóra gyilkosának kiderítésében. Joggal bízhatunk tehát abban - a Pest-megyei Főügyészséggel együtt -, hogy az eddig eredményes munkát hasonló követi és újabb két hónap múlva megnyugodva elmondhatjuk, hogy ott tartunk, ahol Horák Nóra halálának napján. Mert - mint tudjuk - az eredmény a fontos! És miként azt ezernyi helyen, ezernyi feltételezést gyártva sokan megírták: az eredmény nem maradt el. Hogy csak egyetlen apróságot említsek a rengetek eredmény közül: a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság remekül kommunikál a lakossággal, a kiskunlacházai érintettekkel, megnyugtatja őket, reménykedésre intve a csüggedőket (lásd szorul a hurok és egyéb bölcsességek) és bizalomra az eltántorodókat (lásd az eddigi nyomozás kétségbevonhatatlan eredményeit, amelyek - a jelzőmből is kitetszően - megvannak, csak még nem olyan teljességgel, hogy a laikusok - köztük a laikusnak látszó, de egyáltalán nem laikus Pest-megyei Főügyészség! - is betekintést nyerhetnének azokba).

Ez jó döntés volt. Olyan jó döntés, mint az eddig nyomozati munka (lásd rengeteg nyomot sikerült összegyűjteni és már egy hónapja több mint kétszáz tanút hallgattak ki a nyomozók, azóta bizonyára legalább újabb százat, és ezzel az irammal és ütemmel haladva, két hónap múlva biztosan túllesznek az ötszázadikon vagy akár az ezrediken, ami mindenképpen elismerésre méltó tejesítmény, aminek előbb vagy utóbb - ezt tessék egy nagyon erőteljes nyalintásként értelmezni - meglesz az eredménye - is). Én a magam részéről megköszönöm a Pest-megyei Főügyészség bölcs és előrelátó döntését, egyben további kitartó, az eddigiekhez hasonlóan eredményes munkát kívánok a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak.

Azt viszont fogcsikorgatva mondom ki egy 14 éves gyermek esetében, hogy: Horák Nóra nyugodj békével, még akkor is, ha égre kiált, amit elkövettek ellened.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr54895590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evo 2009.01.22. 16:25:28

Kedves György!

Nem értem én ezt az egészet. Mit hosszabbítgatnak két hónapokkal?? Egy gyilkossági ügy kivizsgálása 1,5 évig tart hivatalosan, ahogy azt egy ügyvéd nyilatkozatából is megtudhattuk. Akkor ezt mért állítják úgy be, mintha már lassan lezárható lenne, de nem, mégse, még adunk újabb két hónapot a tökéletes sikerért és csak aztán zárjuk le??

Igen, a rendőrség valóban eredményeket mutat fel. Opehlie önmagától tünt el, táskáját hátrahagyva. Úgy gondolta, kereket old ebből az országból, de ezt az iratai és vagyoni értékei nélkül teszi. Azt nem óhajtotta magával vinni érdekes módon..roppant életszerű. Mint ahogy ebben az országban minden.

Mivel nem történt bűntény, a feljelentés is elutasításra került. Hisz nincs jel arra hogy itt bűntény történt. Az nem elég nyilvánvaló jele, hogy a lány táskája ott maradt...és nem valószínű hogy azért, mert önszántából megvállt volna tőle egy jobb élet reményében.

Szeretném felhívni az illetékesek figyelmét arra, hogy ezzel a lépésükkel egyetlen dolgot sugalmaznak az amúgy sem virágos elméjű, romlott alakoknak: nyugodtan ölj meg bárkit, tüntesd el a holttestét, és utána sérthetetlen vagy. Nincs holttest, nincs bűntény, úgyhogy csak közigazgatási eljárás kereteiben vizsgálódunk csak úgy ímmel ámmal, és idővel le is zárjuk azzal, hogy egy újabb lány, aki magától lelépett!

Arra is szeretném felhívni a figyelmüket, hogy jó lenne ha végre nem fordítva értelmeznék a dolgokat: emberek nyom nélkül általában nem tünnek el csak úgy.Pláne nem lányok, se a magyarok, se a franciák. Tehát jó lenne ha végre fejükhöz kapnának és egy ilyen esetben kapásból abból indulnának ki, hogy bűntény történt. Ha pedig mégsem, akkor örülünk maximum. Vagy fáradtságos a bűntény tényéből kiindulni? Ja, persze. Akkor mozgósítani kellene az erőket, és dolgozni kéne, végezni a munkát, nyomozni. Az úgy nem jó, még a végén kiderülne , feleslegesen eröltették meg magukat!!!

És hogy még egy dolgot említsek, fiatal hölgyek nem szoktak kimenni szeméttelepre nyáltól megfulladni!

Ha ezt így, ilyen formában folytatják, a végén azt fogják kihozni Nóri esetéből, hogy a kislány nem is idegenkezűség által lelte halálát.

Szégyenletes és elszomorító!!!!

asperjangyorgy 2009.01.22. 17:01:45

Kedves Evo, bár a helyzet valóban szégyenletes és elszomorító, ettől még így működik, illetve pontosabban úgy, hogy a rendőrségnek a nyomozást felügyelő ügyészségtől kell kapnia a megbízást. Azt a rendőrség egy meghatározott időre kapja. Horák Nóra esetében nagyon rövid időt kaptak, mert ugye a kislány meggyilkolása mindenkinek kínos volt - a szülőknek, a lacháziaknak pedig iszonyat, nem szólva erről a szerencsétlen gyerekről.
A nyomozati határidő lejárt, a rendőrség, illetve az a rendőrség, amely addig folytatta és amely elvileg illetékes is a nyomozás lefolytatásában a hivatalosan kért és kapott nyomoztai idő alatt nem jutott semmire. Erre most kap újabb két hónapot, anélkül, hogy a nyilvánosságot beavatták volna, hogy a régi, eredményre nem vezető elképzelés szertint folytatják a nyomozást, vagy belevisznek valami új elemet is. Milyen szép lesz április 23-án: tavasz lesz, nyílnak a gyümölcsfák... és ha akkorra sem lesz eredmény, elvileg, sajnos, elképzelhető, különösen, ha közben még megölnek azon a vidéken néhány kislányt a felbátorodott erőszakoló-gyilkosok és ezt megosztja a rendőrségi erőket, szóval akkor majd újabb két hónapot kap a rendőrség, kb. tíz éven keresztül... aztán szépen lassan mindenki elmegy nyugdíjba, a temetőbe, és akkor már tényleg nem lesz semmivel, semmi probléma. Az eredménytelenséggel sem.

Dyen 2009.01.22. 23:09:19

" A Mi Úságunk " - (Kiskunlacháza lapja) - januári számában az alábbi "szösszenet" jelent meg.

Tisztelt Állampolgárok, Pest megye Lakosai!
Ezuton is szeretnénk köszönetet mondani Pest megyet örvénytisztelő lakosainak mindazért a segítségért és támogatásért, amit 2008-ban nyújtottak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság állományának településeink biztonságosabbá tétele érdekében. Hiszem, hogy a 2009. év szintén a kölcsönös segítségnyújtás jegyében fog eltelni. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egy kihívásokkal teli, mozgalmas évet tudhat maga mögött. ...
A rendőrség alapvető feladata az állampolgárok biztonságának, a közrend és az államhatár rendjének védelme. Ez irányú nemzeti kötelezettségünk immár nemzetközivé vált. Közvetlenül, valamint az állampolgárokkal karöltve részt veszünk és közreműködünk abban, hogy polgáraink a velük született, az élethez és az emberi méltósághoz kötődő alapjogaikat biztonsággal gyakorolhassák.
Ez alkalommal is köszönöm együttműködésüket, mindazokat a bejelentéseket, melyekkel munkánkat segítették. Köszönöm jogkövető, törvénytisztelő magatartásukat!
E gondolatok jegyében kívánok Pest megye minden lakosának boldog, meghitt ünnepeket és jó egészséget az új esztendőre!
Tisztelettel: Dr. Ármós Sándor Pest megye főkapitány "

Nekem meg kinyílt a bicska a zsebemben :(

Evo 2009.01.23. 07:23:11

Dyen,

ezt hívják képmutatásnak... :(

Kedves György!

Tegnap se privát üzenetet, se emailt nem tudtam küldeni Önnek. A privátot szerintem nem kapta meg, az email meg visszajött kézbesítetlenül...Nem tudja mi lehet a rendszerrel?
Egy aggódó gyermek
süti beállítások módosítása