HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Fizetés tuti - az eredmény zéró

2009.03.20. 11:47 asperjangyorgy

Három nap múlva négy hónapja lesz, hogy a Horák Nóra meggyilkolása ügyében tíz fős (most ne számítsuk a Nemzeti Nyomozó Iroda négy izmos kisegítőjét) külön nyomozói csoport alakult a Pest-megyei Rendőr-főkapitányságon.

Számolgassunk:

1. A nyomozók és az adminisztráció adott időre eső fizetése -

2. Az irodák elvi bérleti díja, fűtése -

3. A gépkocsik használata -

4. A DNS minták vizsgálata -

5. Egyéb fel nem sorolt, de az üggyel összefüggő kööltségek

KITESZNEK AZ ADOTT IDŐSZAKRA VETÍTVE KÖRÜLBELÜL 50-70 MILLIÓ FORINTOT -

és ennyi pénzért mit produkált az adott nyomozói csoport? ZÉRÓT, vagyis: NULLÁT, egy nagy SEMMIT.

Ennyi idő alatt a nyomozói csoport elérte, hogy messzebb vagyunk a tettestől, mint voltunk 2008. november 23-án.

Egy ilyen szörnyű, ám könnyen, gyorsan felderíthető ügyben!

Ez csak és kizárólga annak köszönhető, hogy ezek az emberek rosszul végzik a munkájukat, illetve nem értenek ahhoz, amit csinálnak.

De a rendőrségnél akkor is fizetnek, rendesen fizetnek, ha nincs eredmény.

Az ilyen tehetetlen, béna nyomozókat nem érinti a gazdasági világválság, akkor is átutalják a fizetésüket, ha az égvilágon semmire sem jutnak az adott ügy felderítésében.

Ideje volna ebben az ügyben felelősségre vonni valakit.

Ideje volna ezt a bekötött szájú és láthatóan minden tekintetben katatón nyomozó csoportot, a bűnügyi igazgatóval együtt elszámoltatni, mert közben hatalmas lelki, erkölcsi károkat okoztak és okoznak. (És most tapintatosan, végtelenül tapintatosan ne beszéljünk arról, hogy ugyanez a rendőrkapitányság milyen hatalmas bakot lőtt, milyen hibák sorozatát követte el a közeli Tatárszentgyörgyön!!! De nekik az sem számít! De ők azért sem felelősök! Ők, láthatóan, semmiért!)

De a rendőrség és az ügyészség türelmes.

Nekik semmi sem sürgető.

Őket, láthatóan, semmi nem ösztökéli, hogy a gyilkosokat elfogják. Ha sikerül, jó, ha nem sikerül, úgyis jó.

Ez ám az igazi munkahely.

Egyedül abban reménykedhetünk, hogy jönnek a szép tavaszi napok és a kényelmes zsaru-palotából majd egy-két nyomozó kisétál a terepre, ha másért nem, hát azért, hogy kicsit levegőzzön, napozzon.

Mert egy dolog biztos: ez a nyomozói csoport, a jelenlegi munkamoráljával, a felkészültségével, az érdekeltségével soha az életben nem fogja el a tetteseket. Még akkor sem, ha az ügyészség rögtön száz év hosszabbítást ad a nyomozás végzésére. Ezek a nyomozók úgy fognak elmenni nyugdíjba, hogy az égvilágon semmire sem jutnak egy nagyon-nagyon aljas, de nyomozatilag nézve nagyon-nagyon egyszerű, jól lokalizálható ügy felderítésében. Néha az az ember bonyomása, hogy Pest-megyében tulajdonképpen nincs is rendőrfőkapitányság, csak olyan urak, akik szívesen felveszik havonta a fizetést - értékelhető munkavégzés nélkül, vagy csak álságos munkavégzés címén.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr701014023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marky@life 2009.03.21. 23:53:41

Kiskunlacháza Önkormányzta együttműködve civil szervezetekkel és egyesületekkel Horák Nóra emlékére márványkövet helyez el a Kinizsi út melleti kiserdőben. Ezzel az emlékkővel tisztelegni kívánunk Horák Nóri és mindazok elött, Akik áldozatul estek egy embertelen világnak.

Az emlékkő avatásának időpontja:2009.április 25. 15 óra

Az emlékkő avatásán részt vesz Szőke Zoltán színművész,
Aki vállalta jótékony felkérésem és ,
Aki ez alkalomból verset /beszédet mond, hogy
méltó legyen ez a nap Horák Nóri emlékéhez.

A márványkő fellálítási költségeihez bárki hozzájárulhat!!
A befízetéseket az alábbi számlaszámra várjuk:
Számlaszám:11742214-15393214-10010000
Számla elnevezése:Gyűjtés Horák Nóra emléktáblájára.

Evo 2009.03.24. 12:32:26

Eltávolították a csepeli rendőrkapitányt posztjáról. Az esetnek köze van ahhoz, hogy egy ismerősénél tartott, más kapitánysághoz tartozó házkutatás ügyében megpróbál úgy "eljárni" az adott kapitányságon, hogy azok a házkutatás eredményéről minél pozitívabb eredményt produkáljanak az ismerősére nézve.
A kérdésem az lenne, hogy ez az ember hogy kerülhetett és ülhetett meg ebben a pozícióban, miután nyilvános, hogy az I. kerületi Rendőrkapitányságról (is) "kirúgták". A Rendvédelmi Szervek Szolgálatánál meg alig egy nap leforgása alatt repült.
Ki ültette mégis a csepeli főpozícióba ezek után? A választ mindannyian tudjuk...csak talán nem ártana a MIÉRT -eket is közölni a lakossággal!!!!
süti beállítások módosítása