HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Csak ne cigány legyen a másik fél

2009.05.07. 18:05 asperjangyorgy

FairyFeller küldte az alábbi linket:
 
Asperján Úr világosan látta előre: amit a kormány és a hatóságok tesznek, csak olaj a tűzre.
Lincselés Siófokon -> sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/olaszliszka-siofokon-lincseles-a-baleset-utan-231027
Ime az írás:

2009. május 7. 14:12 Jakab Edit
Siófok | Tömegverekedés kerekedett egy siófoki balesetből, miután a vétlen gépkocsiban megsérült egy nő, hozzátartozói pedig rátámadtak a balesetet okozó sofőrre.

Egy Suzuki sofőrje figyelmetlenül vezette autóját, egy másik jármű elé hajtott, a vétlen jármű elejének ütközött. Az ütközés következtében a vétlen járműben utazó nő könnyebben megsérült. Az autóból azonnal kiugrottak a benne ülő családtagok és emelt hangon felelősségre vonták a figyelmetlen sofőrt. Meg is fenyegették: ha az asszonynak valami baja esik, akkor megölik.
A balesetet okozó sofőr kiszállt az autóból, elismerte felelősségét, ám a támadástól tartva hátrálni kezdett. Néhány perc leforgása alatt a környéken lakók gyülekezni kezdtek, köztük az asszony egyik gyereke és két társa is, hangosan szidalmazták, gyalázták a sofőrt, fenyegetően indultak felé. A sérült asszony lánya pedig – aki szintén a vétlen autóban utazott – időközben kiszállt, levetette a cipőjét és azzal kezdte ütlegelni a megrettent sofőrt. Hiába érkezett a helyszínre a sértett két ismerőse, nem sikerült lecsendesíteniük a tömeget és kiszabadítani a sértettet.

Az indulatok egyre inkább elszabadultak: olyannyira, hogy a kiérkező mentősöket is szidalmazni kezdték. Három vádlott rátámadt a sértettre és az őt védelmező ismerőseire. A helyszínre érkező rendőrök miatt sem zavartatták magukat a hőzöngők, tovább fenyegetőztek, üvöltöztek. A járőrök beültették a sértettet a szolgálati autóba, hogy megakadályozzák a további bántalmazást. A randalírozók a rendőröket is durván szidalmazták, a sértettől pedig félmillió forintot követeltek. Azt mondták, addig nem engedik el, amíg nem adja oda a pénzt, az autóját pedig felgyújtják. Időközben a sértett ismerőse el akarta szállítani a helyszínről a sérült Suzukit, erre a tízfős csoport rá támadt, ököllel ütlegelni kezdték. Végül a rendőrök fékezték meg a megvadult tömeget.

A sértetteknek könnyű sérülései keletkeztek, a siófoki ügyészség négy személy – köztük a sérült asszony fia és lánya – ellen garázdaság és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

A fentiekhez elvileg nem kell kommentár. Valójában az a helyzet, hogy minden autóvezető imádkozzék istenhez: ha már bármilyen koccanás, egyéb közlekedési baleset éri vezetés közben, ne cigány legyen a másik fél. Mert akkor veszélyben van az élete, és örökre elmegy a kedve az autóvezetéstől.

Egyértelmű, hogy Kolompár Orbán és persze az egész kormány magatartása lovat ad a romák alá. Bármi történik, íme a bizonyság, úgy érzik, csak és kizárólag nekik lehet igazuk. Képtelenség bármit megbeszélni, tisztázni velük, mert akkor csorbulna az igazságérzetük, egész pontosan az alájuk adott ló. Mi lesz ennek a vége? Újabb lincselés.

Hihetetlenül nagy a rendőrség felelőssége, hogy képtelen eléggé hétköznapi gyilkosságokat felderíteni. Képtelen volt felderíteni Horák Nóra gyilkosát. Képtelen volt a cigányok ellen elkövetett nagyon-nagyon hétköznapivá vált és könnyen kideríthető gyilkosságokat kideríteni. Nem véletlen, egyáltalán nem véletlen, hogy immár egyes romák akkor is lövést hallanak vagy mondanak, akkor is gyújtogatásról ordítoznak, amikor valójában ilyen nem is történt, a rendőrség pedig egész zászlóaljjal kivonul.

És persze ilyenkor a nem-romákban, vagy legyünk megengedőbbek: egyes nem-romákban forrni kezd a méreg. És történik valami újabb jóvátehetetlen.

És az nem állítja le a roma-gyilkosságokat, hanem még inkább olajt önt a tűzre.

Immár az egész hihetetlen feszültségeket indukáló légkörért elsősorban a rendőrség a felelős. A rendőrség tetyetotya magatartása, munkája miatt alakul ki az az indulati helyzet, ahol a nem-roma behúzza a nyakát, félve lépdel az utcán, és imádkozik magában: nehogy véletlenül meglökjek egy romát, mert utána kifolyik a helyszínen a belem. És a rendőrség ezt a felelősséget nem érzi. Nem érzi, mert ha érezné, akkor ilyen esetben például határozottan rendet teremtene, és mindenkit, aki szembeszegül a rendőrségi intézkedéssel, akár roma, akár nem-roma, bevinné a rendőrségre és előzetesbe helyezné. A bíróság pedig elítélné, ha nem félne. De a bíróságok az ilyen perektől félnek, mint a tűztől (lás az olaszliszkai pert: MÉG MINDIG NEM SZÜLETETT ÍTÉLET, HÁROM ÉV MÚLTÁN MÉG MINDIG NEM MERT ÍTÉLETET HOZNI A BÍRÓ). Egyértelművé téve: ordítozással, fenyegetéssel a helyzet nem oldható meg. Mert képzeljük el a fenti helyzet fordítottját. Ha a nem-roma asszony sérül meg, mi történik? A nem-roma asszony és férje tudomásul veszi a történteket, a romák pedig akkor is torkuk szakadtából üvöltöznek és elégtételt követelnek. Ez már nem rasszista kérdés, ez már olyan indulati állapot a magyar társadalomban, amely azért alakulhatott ki, mert a rendőrség képtelen rendet teremteni, képtelen az adott helyzetet a  maga módján és eszközeivel kezelni.

A RENDŐRSÉG KÉPTELEN HORÁK NÓRA GYILKOSÁT ELFOGNI, KÉPTELEN NYILVÁNVALÓ GYILKOSSÁG ESETÉN, LÁSD MARIAN COZMA MEGÖLÉSÉT, BIZONYÍTANI, HOGY A KEZÜK KÖZÖTT LÉVŐK KÖZÜL KI A TETTES, ÉS PERSZE ABSZOLUT KÉPTELEN A NAGYCSÉCSI, A TATÁRSZENTGYÖRGYI, A TISZALÖKI GYILKOSSÁG HÁTTERÉT TISZTÁZNI, KIDERÍTENI. MERT AMÍG AZT NEM TISZTÁZTA, AMÍG ANNAK TÁRSADALMI, LELKI KÖVETKEZMÉNYEIT NEM TISZTÁZTA, ADDIG HIÁBA NYOMOZGAT NAPONTA SZÁZ RENDŐR, PLUSZ AZ FBI, A HELYZET EGYRE ROSSZABB LESZ.

 

 
 

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr911108509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2009.05.08. 11:04:36

Adalék a Stop hírből, hogy egyesek végül is miért "züllenek" odáig, hogy a saját kezükbe kívánják venni az igazságszolgáltatást:


Hiába a médiaérdeklődés, a folyamatos kontroll, a Cozma-ügy megoldása igen döcögősen halad. Sem a gyilkos, sem a gyilkos eszköz nincs meg, és az sem világos, hogy miért épp Cozmának kellett meghalni aznap éjjel. Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a STOPnak elmondta, terveik szerint a nyár végén zárják le a nyomozást, most épp az elemző szakaszban tartanak: a videókat vetik össze a vallomásokkal valamint a már megérkezett szakértői véleményekkel, és kizárják az esetleges ellentmondásokat. Emellett folyamatosan hallgatják ki a tanúkat. Eddig 350 tanú vallomását vették fel.

Az ügynek jelenleg 7 gyanúsítottja van, közülük hatan vannak előzetes letartóztatásban. Öt férfit, R. Sándort, N. Győzőt, Sz. Ivánt, P. Gábort és B. Csabát társtettesként elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó, valamint súlyos testi sértéssel, továbbá csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítanak. Egy budapesti férfit és egy nőt pedig bűnpártolással gyanúsítottak meg, a nő szabadlábon védekezhet.

Derzsy Péter, a nyomozás vezetője egy képviselő-testületi ülésen kérdésre válaszolva arról számolt be, hogy az eddigi hét mellett még újabb gyanúsítottak is lehetnek, esetükben garázdaság vagy bűnsegédi részvétel merülhet fel. Váradi Piroska a STOPnak a következőképpen árnyalta a kijelentést: mivel a nyomozás még nem zárult le, ezért természetesen elképzelhető, hogy lesznek további gyanúsítottak, viszont egyelőre semmilyen konkrét információjuk nincs ezzel kapcsolatban. Magyarul: ez a kijelentés különösebb hírértékkel nem bír, egyáltalán nem biztos, hogy újabb gyanúsítottak kerülnek előzetes letartóztatásba.

Nem lehet tudni, hogy a nyomozás miért halad ilyen lassan: a nyomozás részleteiről a rendőrség nem beszél, bőbeszédűnek mutatkoznak ugyanakkor az ügy kapcsán kiosztott fegyelmik témájában.

Fegyelmi a rendőrfőkapitánynak

E téren az első bomba rögtön a gyilkosság után robbant, amikor kiderült, hogy a gyanúsítottak elleni országos- és nemzetközi körözést a gyilkosság után több mint 10 órával adták ki a rendőrök. Bolcsik Zoltán Veszprém megyei rendőrfőkapitány ekkor Bencze József országos rendőrfőkapitánynak azt állította, hogy az ügyeletes bíró elérhetetlensége miatt késett a körözés kiadása. A STOP ezután megkereste a megvádolt Veszprémi Városi Bíróságot, a bíróság elnöke pedig határozottan cáfolta az ügyeletes bíróról szóló információkat. Az elnök arról számolt be, a bíróhoz az első megkeresés 19:20-kor érkezett, és ő a szabályoknak megfelelően azonnal intézkedett. Az eredmény: Bolcsik Zoltán írásos fegyelmit kapott Bencze József félretájékoztatásáért. A körözéssel kapcsolatos ügynek egyébként további következménye nem lett, a hivatalos álláspont szerint helyesen jártak el a rendőrök, amikor több órát vártak az elfogatóparancs kiadásával.

A következő bomba akkor robbant, amikor a Népszabadság megtudta, hogy a tragikus éjjelen több szolgálaton kívüli rendőr is szórakozott a bárban. A rendőrség először nem nyilatkozott az ügyben, majd arról tájékoztatták a sajtót: a Cozma-gyilkosság estéjén a Patrióta bárban és környékén összesen négy szolgálaton kívüli rendőr tartózkodott. Egyikük az esemény előtt fél órával hazament, egy másik rendőr ott maradt, további kettő pedig az utcai verekedés kitörésekor ért a helyszínre.

Fegyelmi a szolgálaton kívüli rendőröknek

A rendőrök a verekedéskor gyakorlatilag nem tettek semmit, nem telefonáltak, nem léptek közbe. Ezt Váradi Piroska egyébként másként látja, szerinte a szolgálaton kívüli rendőrök a kiérkező rendőröknek felfedték rendőri mivoltukat, és segítették a helyszíni intézkedéseket. Az eredmény ez esetben is fegyelmi vizsgálat lett, a szolgálaton kívüli rendőrök közül hárman fegyelmi büntetést kaptak.

Derzsy Péter az eset kapcsán azt nyilatkozta, hogy az "ott szórakozó rendőrök megtettek mindent, amit abban a helyzetben meg lehetett tenni". Azt, hogy akkor miért kaptak mégis fegyelmit, a szóvivő a következőképpen magyarázta: az eseményekre való reagálással voltak problémáink. "A vizsgálat azért indult, hogy megvizsgáljuk, magatartásuk megfelelt-e a velük szemben támasztott követelményeknek. A vizsgálat lezárult, a rendőrök sem a szolgálati szabályzatot, sem a rendőrségi törvényt nem sértették meg. Késve reagáltak az ott történt eseményekre" - tájékoztatott.

A Cozma-ügyben nemcsak ezek a mulasztások okoztak kellemetlen perceket a rendőrségnek. Talán még a fegyelmiknél is nagyobb felháborodást váltott ki, hogy a sajtó gyakorlatilag egy napon belül kiderítette, hogy a verekedés résztvevői a védelmi pénzek beszedéséből és prostituáltak futtatásából élő enyingi bűnözői csoport tagjai, akikről eddig a nyilvánosság egyáltalán nem tudott, ráadásul kezdetben a rendőrség is következetesen tagadta létezésüket. Lasancz Zoltán, az Enyinget is felügyelő Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója például nemes egyszerűséggel "mendemondának" nevezte a csoportot, mint mondta: el sem tudja képzelni, hogy létezik egy ilyen 100-150 fős csapat.

ERRE CSAK AZT MONDHATJA AZ EMBER: EZ A MAGYAR RENDŐRSÉG, ILYENEK A MAGYAR IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSI VISZONYOK.
SZÉGYEN!!!!

FairyFeller 2009.05.10. 00:59:17

A POLGÁRHÁBORÚ HAJNALÁT ÉLJÜK MEG!!! -> "Verekedők tettek tönkre egy lánybúcsút Nyíregyházán" - www.origo.hu/itthon/20090509-verekedok-tettek-tonkre-egy-lanybucsut-nyiregyhazan.html

...
"egy nyíregyházi diszkóban tartott lánybúcsún... eltörték a diszkótulajdonos orrát, és üveggel fejbevertek egy 25 éves nőt...két ittas férfi odament a DJ-pult mögött álló tulajdonoshoz, azt mondták, cigányzenét akarnak hallgatni. A tulajdonos közölte velük, hogy a rendezvény zártkörű, erre bántalmazni kezdték, és azokra a lányokra is rátámadtak, akik távozásra szólították fel őket." (...)

EGYÉB RÉSZLETEK -> kuruc.info/r/35/40123/

"Verekedés volt egy leánybúcsún Nyíregyházán péntek éjszaka. 10-12 lány szórakozott egy diszkó hátsó termében, amikor bement két férfi és másik zenét kértek. A diszkós ezt nem teljesítette, ezért őt is és több lányt is ütni kezdtek." (...)

-> Hatalmas balhé Kétegyházán - kuruc.info/r/35/40126/

"Megrongálták a ház külső részét, eltörték az ereszcsatornát...A környező megyék gárdistáit természetesen riasztották, így ha bármilyen atrocitás történne, készen állnak arra, hogy társuk segítségére siessenek...kommandósok megkezdték Matyi bácsi kimenekítését...Testi épségére -de nem túlzás, életére- három autónyi rendőr fog vigyázni az éjjel.
Holnap demonstrációt fog tartani a Magyar Gárda." (...)

Érzésem szerint rövid időn belül sok tízezer, vagy még több! szerencsétlen emberhez futhat be a hír: itt van a pokol.

Szavakat nem találok...

Dyen 2009.05.10. 16:32:00

Már megint hergelik az embereket! Ezek tényleg polgárháborút akarnak?

"Tiltakozás a kirekesztés és gyűlölet ellen
A Magyar Demokratikus Charta és a Roma Polgárjogi Mozgalom közös gyűlést tart a jövő hét végén.

A kirekesztés és a gyűlölet elleni tiltakozást szervez jövő hét végére a Magyar Demokratikus Charta és a Roma Polgárjogi Mozgalom. Közleményükben azt írják, Magyarországon ma ismét félnek az emberek, hogy származásuk, bőrük színe, gondolkodásuk vagy vágyuk természete miatt megbélyegzésnek, fizikai fenyegetésnek lehetnek kitéve."
nol.hu/belfold/tiltakozas_a_kirekesztes_es_gyulolet_ellen

Dyen 2009.05.10. 22:47:59

"Rézgyűjtő keleti kártevők

A göteborgi városi bíróság pénteken kezdte meg annak a kelet-európai bűnbandának a perét, amelynek sikerült mély ámulatba ejteni a svédeket. Egy magyar rendszámú Porsche terepjáróból több, mint 300 kiló, kizárólag a sírkövekre használt temetői bronzbetű és szobor került elő.
Amikor elnémultak az Arvika körüli telefonok, a telefontársaság napokig kereste a műszaki hibát, amíg rájöttek, hogy a telefonkábeleket a város környékén, több, mint 18 kilométer hosszan ellopták! Ilyen még Svédországban nem volt, persze, hogy nem találták a hibát. A következő meglepetés akkor következett, amikor a Malmö-Göteborg-Oslo között közlekedő expressz egy órát állt tilos jelzés miatt, akkor kiderült, hogy a biztosítórendszer szekrényéből kilopta valaki az összes színesfémet, a trafót, meg a trafóolajat. A környék városaiban eltünedezett jónéhány köztéri bronzszobor, mindenki azt hitte, hogy javításra vitték és egy hónapig senki sem kereste... Aztán derengeni kezdett, hogy talán a szobrokat is... ?

A „rezesbanda" hónapokig garázdálkodott. Megtehették, mert a rendőrség eleinte péntek esti részeg fiatalok hülyéskedéseit sejtette az események mögött.

Aztán egy közúti ellenőrzés során csodát láttak a rendőrök. Egy magyar rendszámú Porsche terepjáróból több, mint 300 kiló, kizárólag a sírkövekre használt temetői bronzbetű és szobor került elő....
A nyomozás és a vádhatóság eddigi megállapításai szerint a román és magyar állampolgárságú színesfém tolvajok közül hárman voltak, akik „beszerezték" az anyagot, kettő pedig megrendelte, illetve a kontinensre szállította az árut. A bandára bizonyítható kárérték eléri a 25 millió svéd koronát, azaz a 625 millió forintot. NOL )

" magyar rendszámú Porsche terepjáróból " - vajon kik lehettek ?

Honi 2009.05.11. 10:34:29

Figyelem!
Ma Kiskunlacházán Lakossági fórum!
Téma:
Tájékoztató a közbiztonság javítása érdekében eddig tett intézkedésekről, valamint az elmúlt hetekben történt erőszakos cselekményekről.
Időpontja:2009.05.11. este 7 óra
Helyszín: Művelődési Központ
Érdemes lenne meghallgatni.
(Aki nem tud jönni; állítólag kint lesz az Echo tv.)

FairyFeller 2009.05.11. 13:50:59

@Dyen: Na de kéééééééééreeeeeeeem....és mi lesz a toleranciával...?

-> Porsche Cayenne
{ [ajánlom a jobb egérgomb, megnyitás új ablakban opciót, hogy ne erre az oldalra töltse be a mindenkori új tartalmat] - upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/24/Porsche_Cayenne-1.jpg/800px-Porsche_Cayenne-1.jpg }

Jól mehetett az üzlet...

FairyFeller 2009.05.11. 14:59:36

@Honi: Nagyon szívesen elmennék, de sajnos nem tehetem meg most. Remélem nagyon sokan ott lesznek. Nóri emléktáblájának avatásán jelen voltam. Fontos volt, így nyugodt a lelkiismeretem.

Dyen 2009.05.11. 23:21:00

Örülök, hogy ott lehettem ma este a lakossági fórumon! Kiskunlacháza büszke lehet polgármesterére, Dr. Répás Róbertre.
Jó volt hallani, hogy az emberek végre nyilvánosan is ki merik mondani a véleményüket. Jó volt megtapasztalni, hogy szerencsére még nem mindenki agymosott ebben az országban.

Természetesen Kolompár Orbán nem jött el, pedig sokan szerettek volna elbeszélgetni vele :)

Kíváncsi vagyok, hogy a liberális médiumok hogyan fogják kommentálni az eseményt.

A Goj motorosok képviselője, az este zárásaként bejelentette, hogy információja szerint (amit éppen akkor kapott) öt DNS-t azonosítottak Horák Nóri holttestén, de a rendőrség nyilvántartásában egyik sem szerepel, s a levett minták egyikével sem azonosak :(

Dyen 2009.05.12. 07:50:44

"Mától nincs helyük azoknak a családoknak Kiskunlacházán, amelyek folyamatosan megsértik az együttélés szabályait, amelyek veszélyt jelentenek a helyiekre. Mindent megteszek, hogy ezek az emberek elhagyják településünket" – jelentette ki tegnap Répás József, Kiskunlacháza polgármestere a művelődési központban tartott közmeghallgatáson. Azt is elmondta, hogy minden olyan cigány embert partnerként kezel, aki támogatja, hogy végre rend legyen a településen.

Répás József bejelentette, hogy a település képviselő-testülete törvénymódosítást kezdeményez az Országgyűlésben, hogy a törvényhozók a büntethetőség korhatárát vigyék le 12 éves korig, a tankötelezettséget pedig 16 éves korra szállítsák le. Répás elmondta azt is, hogy olyan intézkedéscsomagot fogadtak el, amelyben egyebek között az is szerepel, hogy este nyolc óra után tizennégy évnél fiatalabb gyermek csak szülői felügyelettel tartózkodhasson az utcán. Javasolta, hogy a helyi iskolában alkalmazzanak roma származású pedagógusokat is."

kuruc.info/r/35/40203/

Keselyőbérc 2009.05.12. 08:39:56

Kedves Dyen!

Öt hónappal a gyilkosság után a Gój motorosok
képviselőjétől megtudhatta a lakosság, hogy öten
erőszakolták meg Nórit!
Nem a rendőrségtől tudták meg majdnem fél év után,
hanem az együttérző motorosoktól. Legkevesebben tehát öten biztosan tudják, hogy mi történt!
Az öt elkövetőről a rendőrség már hónapokkal előbb tudott. Mégis a magányos lesben álló elmebeteg változatot sugallták a lakosságnak.
Egészen hihetően adták elő félrevezető teóriájukat. Az első pillanatban még én is bedőltem neki, de legalábbis nem tartottam kizártnak. Egy egész nap kellett hozzá, hogy
rájöjjek, úgy biztosan nem történhetett!
Vajon miért kell hazugsággal félrevezetni az egyébként is rettegésben élő szülőket, lakosokat?
Most már tudjuk, hogy egy banda támadta meg Nórit. Eddig csak sejtettük. Nem öregemberek, hanem bulizós fiatalok. Azok közül is a legaljasabb fajta! Egyikük sem hiányzott aznap hajnalban otthonról? Tán mind anyátlan-apátlan árva?
Az is lehetséges, hogy mindnyájan otthon voltak,
csupán társaik vadásztak lányt a házibulihoz.
A most napvilágra került eredmény erősíteni látszik az azóta is keringő vélelmezést, mely szerint:
Öt cigány erőszakolta meg Nórit. A hatodik nem vett részt, de látta, hogy mi történt. Őt megölték, halálát öngyilkosságnak álcázták.
A megkérdezett emberek túlnyomó többsége úgy hiszi, hogy valóban cigányok tették, és emiatt az igazság nem derülhet ki soha!

Dyen 2009.05.12. 09:34:38

Kedves Keselyőbérc!

Felszólalt az Olaszliszkán meggyilkolt Szögi Lajos egyik rokona - aki az az emlékkő avatásán is itt volt. Az ő véleménye (tapasztalata) szerint is, ha meg is lesznek valaha az elkövetők, soha nem lesznek méltón megbüntetve.

A ráckevei rendőrség vezetője biztosította a lakosságot, hogy éjt nappallá téve dolgoznak az ügyön és türelmet kér az emberektől - akik hangos bekiabálásokkal fejezték ki véleményüket :(

Keselyőbérc 2009.05.12. 10:03:03

Kedves Dyen!

Öt ember, -lehet gyerek is- nem szívódhat fel nyomtalanul!
Ami az olaszliszkai cigányokat illeti, nem falujukban kell keresni őket! Ki hinné, elvándoroltak!
Gödi pletykák szerint a kettes út mellett vettek
maguknak házat, és azóta megtöbbszöröződött a környékbeli betörések száma.
A Dunakeszin történt, az újság által is megerősített gyilkosságot szintén cigánylegény követte el. Módszere felgyújtásos bizonyíték eltüntetés volt. Biztosan csak én látok rémeket, de szinte az összes erőszakos szemétség errefelé cigányhoz kapcsolódik!

Dyen 2009.05.12. 10:37:46

Kedves Keselyőbérc!

Ez rasszista/náci megközelítése a problémának, ők is magyar állampolgárok :)))

Nem véletlen, hogy szegény hazánkat mostanában Abszurdisztánnak becézik, itt tényleg minden megtörténhet, ha valakik érdeke úgy kívánja, bizony nyomtalanul felszívódhatnak a tettesek!

Én a következő választásban sem bízom már, véleményem szerint, csak néhány szék cserél majd gazdát. Látszatintézkedésekkel, hangzatos szavakkal már nem lehet ezt az országot megmenteni.Itt valóban egy teljesen új politikai erőre lenne szükség, de erre sajnos még nem érett ez a társadalom. Időnk pedig nincs sok, félek, hogy Vörösmarty szavai valóra válnak

"Vagy jőni fog, ha jőni kell,
A nagyszerű halál,
Hol a temetkezés fölött
Egy ország vérben áll."

Dyen 2009.05.12. 10:42:21

Azt elfelejtettem, hogy a Goj motorosok is felvetették, hogy mindenkitől vegyenek DNS-mintát.

wlady 2009.05.12. 11:00:10

Tisztelt Bloggolók!
Én csak egyet nem értek de nagyon nem:hogy a rendőrség pofáján bőr 5hónap után még a lakosságtól türelmet kérni?!!Miféle türelmeet?Azt ami már rég elfogyott!Az emberek nem hülyék nagyon is tisztában vannak vele hogy ezt az ügyet rendőrségi szempontból már rég el kellett volna felejteni!És még ezek után meg az ócska hazudozásuk után még türelmet mernek kérni!Hát ilyen nincs ez észveszelytő!Bárki bármit mond azukután hogy kiderűlt hogy 5 elkövető volt kimerem jelenteni hogy nekem ez a sztojka szag nagyon bűzlik!Eddig is bűzlött de ezekután meg mégjobban!Csak kár hogy ezt a bűzt a hatalmas szakmai tudással bíró rendőrség nem érzi!Egyébként én is azt mondom hogy mindenkitől DNS_t!!!!De ebbe úgysem megy bele a rendőrség mert fének hogy akkor esetleg meglesznek az elkövetők!

FairyFeller 2009.05.12. 12:43:26

@Keselyőbérc: Te is gödi vagy? :D Nos, a pletykát én is hallottam, hogy az alsógödi állomás közelébe, egy "szocpolos házba" költöztette az állam az olaszliszkai lincselőket, vagy "a társaság egy részét". Ehhez a szóbeszédhez társult az is, hogy megerőszakoltak egy kamasz lányt (vagyis közülük). Ha így történt, akkor bizony nagyon el lett tusolva az ügy, érdemes volna jobban utána járni az igazságnak. Annyi bizonyos, hogy az alsógödi állomáson fokozott rendőri jelenlét van (1-1 rendőrautó), ezt is a betelepedett családhoz kötik egyes elképzelések. A 2 hónappal ezelőtti (?) Gödi Körképben (a végén) volt olvasható egy hölgy panasza azzal kapcsolatban, hogy a rendőrök kekeckedtek vele, mert elmondása szerint úgy ment át a vasúti átkelőn, hogy ugyan nem jött vonat, a sorompót már felhúzták, de a piros lámpa (ami mögötte volt így nem is láthatta) még villogott. A Rendőrség ezért igazoltatta és miután szemrehányást tett a zsaruknak: Miért vele foglalkoznak, amikor nem látják hogy suhanc kölykök széttörik az állomást ...?!(valóban gyakorlatilag az összes "esőfedezék" üvegfalát ripityára törték) - szóval a zsaruknak nem tetszett a kioktatás, ezért beültették a rendőrautóba és bevitték a dunakeszi rendőrfőkapitányságra, 40 ezer forint büntetés a piros lámpa utolsó villogása és a szemrehányás következménye. Abszurdisztán!

A Dunakeszin történt gyilkosságot "sem erőltették", ami azt illeti. Az én fejemben ez ugyanúgy volt csak benn, mint a gödi szóbeszéd...

FairyFeller 2009.05.12. 12:51:11

@Keselyőbérc: Már jóval korábban is olvasható volt, hogy 5 DNS-mintát "találtak"....amely megerősítette a korábbi beszámolókat, mely szerint egy 6 fős banda volt az elkövető, akik közül az egyiküket megölték társaik, mert eljárt a szája...

CIKK -> www.jobbsajoszentpeter.eoldal.hu/cikkek/hirek/faklyas-menet-kiskunlachazan---magyar-zaszlok-nelkul_-ciganyoktol-fenyegetve-_percrol-percre_-

Idézet: "Hatan voltak!

20:25 A menettel együtt haladó munkatársunk a tömegben találkozott egy helyi fiatal lánnyal, aki személyesen is ismerte Horák Nórát. A lány elmesélte kollégánknak, hogy a Nórit megtámadó cigány fiatalok összesen hatan voltak, de az egyik 16-17 év körüli társuk nem akarta bántani a kislányt, sőt az esetet (állítólag) jelenteni akarta a rendőrségen, ezért felakasztották(!!!). Ma volt a temetése.

Tudósítónk a lánytól megtudta, hogy Nórit már többször fenyegette ugyanez a cigánycsapat azzal, hogy megerőszakolják és megölik, ha nem adja oda magát nekik. Mint megtudtuk, Nóri este a diszkóban összeveszett a barátaival és ezért utasította vissza, hogy hazakísérjék. Az egyedül sétáló lányon fenyegetői ekkor váltották be gaztettütek. Kiskunlacházán általános a fiatal magyar lányok megfenyegetése." (...)

Sajnos a médiában mint tudjuk a legnagyobb gondossággal el vannak titkolva a közvélemény formáló-erejű részletek.

FairyFeller 2009.05.12. 13:00:14

@Dyen: "nem nőtt fel a társadalom..."

A társadalom el van kábítva a politikai média hazugságaival és fokozatosan el vannak butítva az emberek, olyannyira, hogy egyre kevésbé képesek már a saját fejükkel gondolkodni. Ezen válságos idők majd sokakat "észhez téríthetnek", de valóban az a kérdés: nincs-e már késő ehhez...? Egyértelműen: igen! Késő van már, de reménykedjünk abban, hogy még nem túl késő.

Elhiszed: ha az emberek többet tudnának az igazságról, a valóságról, ha nem lenne oly cenzúrázott a sajtó, akkor sokkal többen vélekedhetnénk hasonlóan...?

Egy rendszer célja mindig az, hogy az emberek
"elfogadják", még akkor is ha rossz, még akkor se hőzöngjenek, lázadjanak, ha elviselhetetlen. Ehhez az csak a minimum, hogy folyamatosan hazudnak, vagy elferdítik az igazságot.

Keselyőbérc 2009.05.13. 07:51:31

Kedves FairyFeller!

Én is gödi vagyok, mégpedig felsőgödi.
Az általad említett hölgy nem más, mint Pászthy Júlia művésznő. Ő sértette meg a vasúti átjáróra vonatkozó szabályokat. Vitába keveredett a rendőrökkel, és ezért bevitték Dunakeszire, majd
megbírságolták.
Azért itt helyben a békés lakosságot is nevelni kell, mert úgy gyalogosan mint autóval, sokan átmennek a tilos jelzés ellenére. Minden évben több halálos baleset is bekövetkezett emiatt.
Ha máshogy nem megy, akkor bírságolással nevelik a népet. Inkább fizessék a bírságot, mint a temetést!
A magyar állampolgárságú olaszliszkai cigányok
ugyanazt az életmódot folytatták itt, mint falujukban. Pesti út 36-44. közé eső ingatlanuk hátsó kapuja az állomás felé nyílik, és ott csoportosulva rabolták, és fenyegették az arra járókat. Emiatt van arra fokozott rendőri jelenlét.
A dunakeszi gyilkosság részletei: Az elkövető
cigány, pénzre volt szüksége, kirabolta, megölte, azután felgyújtotta áldozatát. Jól értesült helyiek szerint a torkát törte el, az okozta a halált. Egyéb pletykák állítják, hogy ismerték egymást, a gyilkos telefonon zaklatta előtte.
Tanú is volt, de csak annyit látott, hogy az állomástól egy erős felépítésű cigány szegődött a nyomába.

FairyFeller 2009.05.13. 16:17:56

@Keselyőbérc: Kedves Keselyőbérc!
Legközelebb az derül ki, hogy egy utcában lakunk! :) Én is felsőgödi vagyok. Köszönet, amiért leírtad a gödi, ill. dunakeszi eseteket. Sajnos nem lep meg már semmi sem.

Egy portálon a politikát tettem felelőssé a közbiztonság vészes állapotáért, úgy regionális, mint országos szinten, természetesen. Erre egy szignifikáns, kormányközeli választ kaptam. Nevezetesen: "Ha rendet akarok magam körül, miért nem támogatom a törvényes rendőrséget...?" (akkor az ötlött fel bennem: hol él ez a kedves hozzászóló); "...vagy éppen a polgárőrséget"; "...bizonyosan gyáva vagyok, mert a politikától várom a segítséget" (roppant értelem-ellenes érvnek tartom...) ; "...biztos azért nem lépek be a rendőrségbe, mert ott nem lehet önbíráskodni...az önbíráskodás is gyávaság..." ; Végül pedig a meglehetősen alaptalan és személyeskedő (ellenére annak, hogy nem ismer az illető) hangvétel után hozzáfűzi: "Megmérettettél és könnyűnek találtattál" (nekem címezve)...

Nevetséges emberek vannak...(csóválom a fejem)

Evo 2009.05.13. 17:42:27

Kedves Fairy!

Elgondolkodtam, vajon milyen portálokon járkálhattál ha ilyen válaszokat kaptál.. :)
Összességében, elkeserítő hogy emberek ilyen véleményt "alkotnak".. :( Mintha nem is ebben az országban élnének, vagy nem is tudom. Nem elég tájékozottak, vagy csak naívak, esetleg buták.. :(

FairyFeller 2009.05.13. 18:44:16

@Evo: Kedves Evo! Köszönöm válaszod. Íme a teljes, meglehetősen szórakoztató komment, amelyet egy másik fórumról, egy a "jelenlegi tökélyt" féltő véleményből idézek:

"Ha annyira be vagy tojva a cigányoktól, támogasd a törvényes rendőrséget. Vagy állj be polgárőrnek. De ugye akkor tán egyedül kéne intézkedni és a törvény is szabályozna, nem csinálhatnál akármit.

Sokkal könyebb a gyáváknak másoktól várni, hogy majd csak megvédik őket. Van önbíráskodni...az is gyávaság.

Hogy miért is erősödött meg a szélsőjobb? Hogy miért is szaporodik a gárda?

Mert van egy sok pénzt felmarkoló parlamenti ellenzék, aki semit nem csinál, csak kivonul, és uszít. Mert neki a bahé a hatalomra törésben kifejezetten jól jön. És nem gondolkodik hogy mi lesz ennek az ára.

Az emberek sem gondolkodnak, hogy ha ezek akarnak itt intézkedni, mi is lesz. Kényelmes álláspont hibáztatni, mutogatni, és a demokrácia helyett a diktatúrát velé vezető utat választani.

Amikor majd nem attól kell félned, hogy agyoncsapnak a cigánybűnözők , hanem attól, hogy ha nem veszed fel a fekete bakancsot és lobogtatod az árpádsávost, jól kigyúrt kopaszok verik bele a képedet a saját piszkodba.

Eseteleg valami, bármi miatt idegenszívű leszel...mert nem szép a szemed, vagy görbe a lábad...vagy nem vagy elég eredményes züllesztő elem..."

Könnyű kitalálni, hogy az idézett egyén milyen szemlélettel fogadja a mindennapi eseményeket. Általában azt mondhatom, kissé agresszív és túlzásokra hajlamos volt az a szabad demokrata topik, amelyben próbáltam értelmesen beszélgetést kezdeményezni. Örülök, hogy itt mindenki "függetlenül", a saját fejével gondolkodik, csakúgy mint Répás József, vagy mint Szepessy Zsolt! :)

-> www.youtube.com/watch?v=oSIq3AF_tnc [- Szepessy az A La Carte-ban; Jól beszél!]

Keselyőbérc 2009.05.13. 20:10:11

Kedves FairyFeller!

Szerintem igazad van, fejétől bűzlik a hal!
Ha valaki rendet szeretne, még nem biztos, hogy ennek okán rendőrré is válik. Az önbíráskodás
sem vezet semmi jóra! A felnőtt férfi lakosság több mint 1 %-a rendőr. Ennek elegendőnek kell
lenni a rend fenntartására.
A külső-belső béke fenntartása állami feladat.
Ha az állam ezt a funkcióját rosszul végzi, akkor fejére nőnek a bűnözők. Egy részük már a parlamentben dolgozik, és segíti kintrekedt társait, majd a következő választásnál helyet cserélnek.
Közben teljesen lepusztul az ország, és vele együtt polgárai is. Ez az élősködőket nem zavarja, mert annyit mindig le tudnak húzni rólunk, amennyire szükségük van. Akinek meg nem tetszik, nyugodtan elvándorolhat. Habár nem az a bátor, aki megy, hanem az, aki marad! Persze már jórészt megszoktuk, hogy ez van, ezt kell szeretni!

Evo 2009.05.13. 21:06:17

Kedves Fairy!

Hm...érdekes a kommentelő. Az én megközelítésemben, van amiben egyet értek vele, történetesen abban hogy politikai érdekek húzódnak meg a cigánykérdés mögött. De innentől kezdve ezt elvágták. De hogy ez kizárólag az ellenzéknek lenne köszönhető?? Hja, kérem.. A bal vagy a jobboldal képviseli jelenleg hazánkat? Ki húzza be fülét farkát és nyomul bele hatalmas nyelvcsapásokkal a nyugat, az EU és még sorolhatnám kiknek a hátsó fertályába? És kik lapítanak amikor kinyitja a száját a magyar és nyugatról lerasszistázzák? Azért mert elég volt, és azért mert eddig tűrt a magyar ember de többet már nem tud, nem akar? Ki a felelős azért, hogy ha a jogainkkal élve kinyitjuk a szánkat nemhogy nem védenek meg minket, de mindenféle alkotmánymódosítással próbálnak megfosztani minket attól hogy kiállhassunk magunkért, az országunkért?És ki az, aki miután nyugat lerasszistáz minket még ujjal is mutogat ránk? Országunk vezetői. A kormány. A miniszterek. Azok, akik ahelyett hogy az érdekeinket képviselnék és kiállnának mellettünk és Magyarország mellett, az elsikkasztható pénzek várományasaiként inkább sáros cipővel tiporják szülőföldjüket és honfitársaik arcát!
A kedves kommententelő abban a hitben él, hogy itt minden fekete- fehér, jó - rossz?? Itt lenne az ideje, hogy valaki felvilágosítsa őt arról a poltika mögött meghúzódó hatalmi megosztásról (oszd meg és uralkodj elven!) amely nem csak az ellenzéket, hanem az összes jelenleg a parlamentben ténykedő pártot érinti!
Hiszen nem kell hozzá diploma ahhoz hogy tudjuk:
A politikai széthúzás, az emberek lázítása a cigánykérdés aktív napirendre vételével, az emberek összezavarása, jogaiktól való megfosztása mind mind egyetlen célt szolgál: hogy az állandó kavarással és uszítgatással eltereljék a figyelmet arról az aprócska tényről miként lopkodják, hordják el és osztogatják szét egymás között az ország, a magyar ember vagyonát.
Ugye, ahhoz sem kell diploma hogy az ember tudja: ez egy hatalmas összeesküvés amit egymagában se a bal se a jobb oldal nem tudna kivitelezni. Ehhez a művelethez a színfalak mögött bizony mindkét oldal aktívan hozzájárul, egymás és a maguk seggét védve, saját zsebük degeszre tömésének érdekében. Ha valaki nem hiszi, próbálkozzon kicsit közelebb kerülni a politikai körökhöz - ha bizalmukba fogadják, könnyen megtudhat bárki érdekes dolgokat. És hogy ez mért nem nyer széleskörű publicitást? Pénz beszél, kutya ugat...
Igen kérem, ilyen országban élünk.
És olyan emberekkel, akik vakok és süketek és akik azt hiszik hogy akármelyik honfitársuk tehet - a politikai érdekekkel szemben !! - bármit is a cigányok ellen ha belép rendőrséghez.

FairyFeller 2009.08.28. 12:16:42

"Telepgondnok csillapította le a balesetre összecsődült tömeget"

...
"A helyi cigánytelep gondnoka csillapította le azt a 40-50 emberből álló tömeget, mely egy kisgyermek balesete után csődült össze Ózd Bánszállás nevű városrészében. A 2 éves gyermek könnyű sérüléseket szenvedett, mikor egy autónak nekiszaladt - értesült a HavariaPress...A mentők - akiket az autó sofőrje értesített - kórházba szállították, de zúzódásos sérülései nem indokolták, hogy kivizsgálás után is ott tartsák. Míg a gyermeket a mentők elvitték, a környéken lakókból mintegy 50 fő verődött össze a baleset helyszínén. Komoly atrocitás annak köszönhetően nem történt, hogy a cigánytelep gondnoka is megjelent a helyszínen, s lecsillapította a tömeget, mire megérkeztek a rendőrök...Az eddigi vizsgálat megállapította, hogy az autós nem okolható a balesetért, hiszen - a féknyomból megítélve - alig harminccal hajtott ott, ahol óránkénti 50 kilométeres sebesség a megengedett, s veszélyre figyelmeztető jelzőtábla sincs a környéken." (...)

-> www.havariapress.hu/index.php?menu=hir&hir=33230
süti beállítások módosítása