HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Bajnai Gordonnal valami probléma van

2009.05.12. 10:41 asperjangyorgy

 

Bajnai Gordon miniszterlenök úr - az Index tudósítása szerint - az alábbiakat nyilatkozta az egyik televíziónak:

Véleménye szerint azoknál "valami probléma van", akik munkaképesek, de sokkal nagyobb ingatlanban laknak, mint amelyet fenn tudnak tartani. "Azt az ingatlant el lehet adni, lehet kisebbe menni, ha nem bírja fenntartani. Ez tudom, hogy keményen hangzik" - fogalmazott.

Ezt nyilatkozta Bajnai Godron miniszterelnök úr, akinél, láthatóan, valami probléma van!

Ő szerencsére munkaképes, és állítólag három ingatlanja is van, abból az egyik állítólag több száz négyzetméteres, de valamennyit fenn tudja tartani. Vagyis ő könnyen fogalmaz keményen. Mint ahogy kormányának valamennyi tagja könnyen fogalmazhatna keményen, ha akarna, mert valamennyien havonta több milliót keresnek. És az országgyűlési képviselők is könnyen szavaznak meg kemény törvényeket, mert nekik van miből állni a különbözetet.

Bajnai Gordon úr, mint Magyarország miniszterelnöke, sok mindent nem tud. Nem tudja például azt - vagy úgy tesz, mintha nem tudná -, hogy ma abban az országban, ahol ő a miniszterelnök, képtelenség ingatlant eladni. Árában pedig különösen. Mert nincs vásárlóerő. Ugyanis a nagy többség képtelen nagyobb - mi a nagyobb? például az emberek többségének már a hatvan-nyolcvan négyzetméteres lakás is nagyobb, ha a fenntatásáról van szó - ingatlant megvásárolni és fenntartani. Ugyanis nincs mindenki olyan kedvező helyzetben, mint Bajnai Gordon miniszterelnök úr és kormányának tagjai, valamint a magyar parlament képviselői.

Bajnai Gordon miniszterelnök úr nem kemény szavakat mondott, hanem ostoba, cinikus, flegma szavakat. Bajnai Gordon úrban annyi szociális érzés sincs, mint egy lapostetűben.

A pártok, hatalomra kerülésük érdekében, igértek a választóknak fűt-fát. A legfelelőtlenebb igérgető a D 209-es volt, aki gyakorlatilag a már akkor is legatyásodott országot még inkább hazavágta. Azután "dübörgött a gazdaság", amelyről a jobban tájékozottak már akkor is tudták és mondták, hogy hatalmas bajok vannak. És a bajok akkor is napfényre kerültek volna, mint az áradás visszahúzódása után az ártéren ragadt bomló dögök, ha nem kezd dübörögni a világgazdasági válság.

Az ingatlanadó nem száz, ezer és ötszázezer embert érint, hanem az ingatlannal bíró lakosság jelentős részét. Még a kicsit nagyobb panelekben lakókat is. Aki ilyen helyzetben azt mondja, hogy aki mondjuk három gyerekkel nem tudja fizetni a körülbelül hetven nm-es lakás fenntatását, adja el - miközben nem lehet eladni - és menjen kisebbe, az a magyar állampolgárok többségét köpi le, mégpedig miniszterelnöki magaslatról. Ez olyan mocskos és lélekteken megjegyzés, amely után ne csodálkozzék a szocialista párt, ha például az európa parlamenti választáson a kutya sem szavaz rájuk. Bajnai Gordon miniszterelnök úr kiverte a biztosítékot. Az eddigi iintézkedések zseniális módon arra irányultak, hogy a rendszerváltás óta egyrészről helytelenül szervezett, másrészről a gazdagok zsebére dolgozó gazdaság problémáit túlnyomó részt azokkal fizetessék meg, akik mindig is kiszolgáltatottjai voltak a körülményeknek, a politikai, gazdasági elitnek.

A miniszterelnöki megfogalmazás tágabb körben is értelmezhető. Aki nem tudja kifizetni a magasabb áfát, mindenből csak a bóvlit, a gyenge minőségűt, a szemetet  vásárolja meg. Ha nem ezt teszi, akkor a miniszterelnök úr szerint az ilyen embernél valami probléma van. Vagyis a lakosság túlnyomó többségénél. Valójában persze csak és kizárólag a miniszterelnök úrral van probléma. Az országgyűlési választás idején a lakosság egész másra adott felhatalmazást a megtévesztésben ügyesebb pártnak. A kialakult helyzetben csak látszat legitimitás segítette a miniszterelnöki székbe Bajnai Gordont. A szocialista pártnak már régen azt kellett volna mondania, hogy vállalja a megmérettetést. Sokkal jobban járt volna, mint egy olyan emberrel, akinek milliárdjai vannak, ímmel-ámmal énekli az Internecionálét és isten segítségét kéri miniszterelnöki esküje betartásához. Bajnai Gordon katyvasz ember, vagyis semmilyen. A hazára hivatkozik, de a miniszterelnökség is csak azért kellett neki, hogy később nagy pénzt csináljon belőle. Ami azt jelzi, hogy nem az emberekkel van valami probléma, hanem Bajnai Gordon fejével és jellemével. Hosszas keresés után a szocialista párt végre talált egy olyan miniszterelnököt, aki ezt a szemforgató, hazug és hazudozó pártot jó időre vagy végleg kiiktatja - legalábbis a jelenlegi összetételében - a magyar társadalomból.

Már csak az a kérdés, lesz-e olyan párt, amelyet a lakosság a kiiktatiott helyére állíthat.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr191116704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dyen 2009.05.12. 12:02:29

Tisztelt Asperján Úr!

Bajnai jó tanítványa Gyurcsány Ferencnek, hiszen már ő is megmondta, hogy el lehet menni ebből a k..va országból. Csak miért nem ők mennek el valamelyik kedvenc adóparadicsomukba? :((
Sokba fog kerülni nekünk még ez az egy év.

"Már csak az a kérdés, lesz-e olyan párt, amelyet a lakosság a kiiktatiott helyére állíthat." - sajnos nem lesz; egyik kutya, másik eb. Most egymásra vicsorognak, de a vesztesek végül mi leszünk, bármelyikük győz.

asperjangyorgy 2009.05.12. 12:13:13

Kedves Dyen,
sokszor egyetértek magával, de most különösen. Én is azt gondolom, amit ön a kommentje utolsó három sorában leír. Vesztesek leszünk, sőt, már vesztesek vagyunk. Ez az egész rettenetesen elkeserítő. Én vigyázó tekintetem mindig a nagy, bölcsen viselkedő és mindenben nyertes Szlovákiára vetem. Mert még ott is több és nagyobb az összetartás (legalább a szerencsétlen magyar nemzetiség ellen), mint viruló édes hazánkban.

asperjangyorgy 2009.05.13. 13:42:42

A miniszterelnök úr elnézést kért a minapi "ügyetlen" fogalmazásért. Nem a fogalmazással van probléma, hanem a gondolkodásával. Akiben a dolgok rendezésének módja ilyen formában megfogalmazódik, az teljesen másként él és gondolkodik, mint akik fölött "uralkodik". Tudjuk, hogy nagy a baj, amiért - elvileg - közös felelősségünk volna a politikusokkal, hiszen éltünk és visszaéltünk a lehetőségekkel. Mert azt láttuk, hogy a politikusok ezerszer inkább visszaélnek az előttük sokkal nagyobb tárt kapujú lehetőségekkel. Mi csak a bevált, megszokott társadalmi gyakorlat szerint viselkedtünk és viselkedünk. Most bűnhődünk ezért, s közben érezzük, hogy csak mi. A politikusok, a képviselők, a gazdaság kulcsszereplői élvezik a helyzetet, mert számukra ez is csak lehetőség, sőt, adott esetben: a lehetőség. "Multunk mind össze van torlódva, s mint szorongó kivándorlókra, ránk is úgy vár az új világ" - írta a hazámban József attila. A mi helyzetünk annyival reménytelenebb, hogy számunkra nincs az új világ reménye sem. Számunkra csak önmagunk vagyunk, a saját reménytelenségünkkel. És nekünk nincs kitől és miért bocsánatot kérni.
süti beállítások módosítása