HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Cozmat nem ölték meg, csak megölődött

2009.11.22. 13:25 asperjangyorgy

Végre valami biztos és megnyugtató a veszprémi Cozma-gyilkosság ügyében.

Az RTL Klub egyik műsorában, miként arról internetes portálon olvashatunk, nyilatkozott Sztojka Iván úr, és hálistennek mindent világossá tett.

Társaival azon az estén az unokatestvére születésnapját ünnepelték a Patriot étteremben. Az ünneplés természetes része volt, hogy lementek a pincébe táncolni. Ott szépen és nagyon kulturáltan táncoltak, amikor is a barátnőjével táncoló és közben csókolózó Cozma minden ok nélkül furcsán nézett - csókolózás közben - Sztojka Iván úr unokaöccsére. A nézett egyén erre fel is hívta szeretett unokabátyja, a büntetlen előéletű, ok nélkül fogságban tartott Sztojka Iván úr figyelmét.

Ekkor ott a pincében verekedés törődött ki, repültek a székek, a poharak. Mivel a büntetlen előéletű Sztojka Iván úr kétségtelenül nem szereti az ilyesmit, társaival együtt kimenekült a pincéből egyenesen az utcára, ahol is azt látták, hogy az egy-két perccel korábban még csunyán vagy furcsán, esetleg kifogásolhatóan néző Cozma ott fekszik leszúródva (mint később kiderült: megölődve) a hideg kövezeten, s vele együtt két kézilabdázó klubtársát is szúrás által okozott baleset érte.

Ennyi a történet.

Eléggé világos.

Talán még a rendőrség is képes felfogni és belátni, hogy minden ok nélkül tartja bent a fent említett férfiút és társait.

Szabadságot Sztojka Iván úrnak és társainak!!!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr701543639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2009.11.22. 13:29:29

Az Index cikke:

Beszélt a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottja
Független Hírügynökség
2009. november 21., szombat 21:44 | Frissítve: 15 órája
Nem érzi magát bűnösnek, és nem látta, ki szúrt - ezt mondta az RTL Klub Fókusz Plusz című műsorának Sztojka Iván, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett a román kézilabdázó, Marian Cozma meggyilkolásában.

Marian Cozmát februárban késelték halálra egy veszprémi szórakozóhelyen, két társa pedig súlyosan megsérült, amikor összeverekedtek egy csoporttal. Sztojka Iván most azt nyilatkozta, hogy egy rossz pillantáson robbant ki a végzetes verekedés. A gyanúsítottak közül egyébként mindenki tagadja, hogy ott volt a szúrás pillanatában.

Sztojka Iván, aki elmondása szerint eddig még nem volt elítélve, és nem volt börtönben, azt mondta: egy társasággal éppen sógora születésnapját ünnepelték, így kötöttek ki a veszprémi diszkóban: "..azt vettem észre, hogy Győző közelebb lép hozzám és mondja, hogy őt figyeli az a magas srác. És rámutatott, most már tudom a nevét, Cosmára. Én ránéztem Cosmára, hogy ki ez a magas ember és láttam, hogy csókolózik a barátnőjével és ... Győzőt nézi" - mondta a Fókusz riporterének Sztojka Iván.

A gyanúsított szerint ezután már minden nagyon gyorsan történt. Kitört a verekedés, repültek a székek és törtek az üvegek. A tömeg kifelé menekült, Sztojka pedig megkereste a többi társát, és ők is az utcára mentek. Akkor látta meg, hogy Marian Cosma a földön, az út közepén fekszik. Most is azt állítja, nem tudja, hogy ki szúrta meg, mert nem látta.
A nyomozás azóta is tart. Három férfit gyanúsítanak azzal, hogy részt vettek a gyilkosságban. De a pontos szerepükről a rendőrség nem beszél, a nyomozás érdekében - hangzott el a műsorban

asperjangyorgy 2009.11.22. 13:58:08

Bocsánat: egyrészt helyesen Cosmanak kell írni az áldozatul esett kézilabdázó nevét, másrészt Sztojka Iván úrnak nem az unokaöccse, hanem a sógora ünnepelte a születésnapját. Az egyik javítás fontos, a másik javítás pedig nagyon fontos, nehogy az utóbbiból hatalmas bajom essék, mert egy ilyen elírás olykor felér egy olyan tekintettel, aminek következményei vannak.

2009.11.22. 19:03:18

Cigányozott a tekintetével, ezért érte diszkóbaleset, ráadásul magasságával megfélemlítette a becsületes munkától megfáradt 25
idénymunkást.
Viccet félretéve, még mindig összeszorul a torkom, ha látom a csapatot játszani. És mindig megnézem őket.

asperjangyorgy 2009.11.23. 12:25:43

Elcsodálkoztam két dolgon. Az egyik: a Cozma-ügyben eddig a rendőrség titokzatoskodott, és titokzatoskodik. Milyen meggondolás vezethette a nyomozás irányítóit, hogy engedték nyilatkozni Sz.I-t, miközben tisztában lehettek vele, hogy mondandóját a maga érdekei felé hajlítva a közvéleményt félrevezető hazugságot fog feltálalni. Miért jó ez a rendőrségnek? Félek, hogy sejtem és jól sejtem az okát.
A másik: azt gondoltam, hogy erről a nyilatkozatról (ezért is adtam közre az Indexben megjelent írást) majd sokan elmondják a véleményüket. Fájdalommal tapasztalom, hogy ennek a csodálatos embernek, Marian Cozmának az emléke máris elhalt. Már senkit nem foglalkoztat, senki nem törődik vele. Az emberek szótlanul lenyelik, hogy valaki, aki mindenképpen szereplője volt valamiképpen a cselekménynek (a rendőrség korábbi változata szerint: maga a tettes), ilyen szégyenletes hazugságot tálal fel.
Mindannyian tudjuk, hogy Cozma igen magas fiatalember volt. Sokszor elgondolkodtam azon, hogy a tettes miként tudta a válla fölött a kést pontosan a szívébe döfni, és abban megforgatni, szétroncsolva a szívet? Azt gondolom, hogy ehhez igen sok gyakorlás kell, vagyis valami bábun gyakorolni kell a szúrást. És persze lelkileg valami egészen förtelmes lénynek kell lenni, aki ilyet megtesz, tudván tudva, hogy ezzel azonnal kioltja egy másik lény, egy embertársa életét.
De a közöny immár az egész ügyet belepte, és különben is: nagyon sok olyan újabb esemény történt, ami segített ezt feledni.
Mint ahogy Horák Nóra ügye sem rázza már fel az embereket.

2009.11.23. 17:43:20

Szerintem Mariant ott, ahol szerették, ahol otthon érezte magát, soha nem fogják elfelejteni. És nem csak a szobra állít majd neki emléket, a szívekbe égett bele ez a történet. Az aki látta Cosma apjának hihetetlen tartással viselt gyászát, aki végignézte a csapat hősies küzdelmét, meghallgatta Mocsai Lajos szavait, soha nem felejti el.
Az, hogy egy szenzációhajhász kereskedelmi televízióban megjelenhet a gyilkos nyilatkozata, nem érdekes. Ön szerint Asperján úr, bárkit is félrevezetett, vagy maga mellé állított Sztojka Iván?
Én még bízom, kénytelen vagyok bízni a magyar igazságszolgáltatásban. Bár abban biztos vagyok, hogy azok, akik felelősek azért, hogy ezek az állatok idáig el mertek menni, soha nem lesznek felelősségre vonva. Végül is ez Magyarország, nem?

FairyFeller 2009.11.28. 00:51:16

Az ominózus interjú Sztojka Ivánnal - vágatlan változat (9 perc)

-> www.rtlklub.hu/video/76079

Jelen van az ügyvédje, is aki nem látható a felvételen, de Sztojka gyakran néz rá, többször is tanácstalan, hogy milyen választ adjon és elhangzik: "Jól mondom, ügyvéd úr?"

...

asperjangyorgy 2009.11.28. 11:52:08

Kedves FairyFeller!
Nagyon hálás vagyok, hogy elküldte a Sztojka-féle interjút, amely persze erősen vágott, sőt, agyonvágott. Látszik rajta, hogy az ügyvéd úr a beszélgetést - valószínűleg - erősen cenzurázta. Kétszer is figyelmesen meghallgattam és megnéztem. Nem nagyon értem, hogy miért kellett ezt az interjút elkészíteni és műsorra tűzni. Mit akart bizonyítani az RTL Klub és riportere?
Régen is azt írtam és most is az a véleményem, hogy ez nem az évszázad bűncselekménye. Egy helyszíni bejáráson, miszerint ki hol állt, éppen mit csinált, mit mondott - elég sok ellentmondásra fény derülne. Lényegi ellentmondásokra, amelyek pl. vagy igazolják Sz. Iván állításait, vagy nem. Természetesen az egészet videóra kellene venni. És aztán újra meg újra lejátszani a szereplőkkel a jelenetet ( tudom, az ÁVH módszere volt ez, de nem volt egészen rossz módszer, ők a németektől tanulták). Egy biztos: rövidesen egy éve lesz, hogy Cozmát megölték, és máig nem tudunk az egészről semmi érdemit. Azt sem, hogy konkrétan gyanúsít-e a rendőrség valakit? De még olyan ártatlan dolgot sem, hogy miért kezdődött el a verekedés és kik között. Az kissé talán elgondolkodtató, amit a riportalany mond. ő azt hitte, hogy Cozma örző-védő. Nekem pl. ilyen eszembe se jut, ha elmegyek (vagy elmentem) valahova szórakozni. Miért vetődött fel az illetőben ez a gondolat? És talán az is beszédes gondolat, hogy Cozma állítólag csak nézett, miközben csókolózott. Hát igen, az a tény, hogy lassan egy évi nyomozás után gyakorlatilag nem tudunk semmit és a rendőrslég pedig hozzájárult egy ilyen, a közvéleményt valamilyen irányba befolyásoló interjú közzétételéhez, miközben az ügy még mindig a rendőrségen van, tehát még az ügyészségnek át sem adták és a bírósági szakasztól pedig fényévnyire van, igen elgondolkodtató. És már nem is az a kérdés, hogy értékeljük magunkban az iterjóalany által elmondottakat, hanem az, hogy mi volt a rendőrség szándéka az interjú engedélyezésével? Mi? Mit akarnak elhitetni a közvéleménnyel? Mit akarnak lenyomni a torkán? Miért járultak hozzá, hogy csak az egyik fél mondja, mondhassa el a variációját, és a másik fél képviselője nem? Ez az egész interjú elképesztően nagy melléfogása a rendőrségnek és az ügyészségnek! Beleillik a rendőrség szokásos melléfogásainak világába. Egy ilyen rendőrség létezése mellett miben reménykedhetünk? Milyen igazságszolgáltatásban?
süti beállítások módosítása