HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

A bűnjéghegy csúcsa

2009.12.12. 13:04 asperjangyorgy

Részlet az Index írásából:

Nem tudták kollégái, hogy rossz úton jár a kőbányai rendőr. A Csontváry utcában megölt arab férfi ügyében a gyanúsítottak letartóztatását kezdeményezte az ügyészség.

Hát igen! A 25 éves rendőr rossz úton járt. És milyen úton jártak, járnak azok a rendőrök, akik szemet hunyva elviselik, tűrik, adott esetben részesedést kapnak, hogy valakik, legálisan Magyarországon élő arabok évek, évtizedek óta illegálisan pénzváltással foglalkoznak, mégpedig hatalmas összegekben. Adót nem fizetnek, saját törvényeik szerint működnek és élnek és rendezik az ügyeiket. Úgy emlékszem: nyolc millió forintnak megfelelő dollár, euro volt a lelőtt arabnál. Vajon a tragédia mellett majd azt is megvizsgálja a rendőrség, hogy miként került az elhunyt ennek a nem kis összegnek a birtokába? Hogy eddig tevékenységét miért folytathatta szabadon, problémák nélkül? Mert nem nagyon hiszem, hogy olyan valaki, aki teljesen legálisan intézi a pénzváltást, a zsebében ennyi pénzzel jár-kel. Lehet, hogy ez az arab férfi ennek ellenére legális módon működött. De hányan vannak, akik nem úgy működnek? Lassan ebben az országban egyesek mindent megengedhetnek maguknak: magyar állampolgárok és leagálisan itt tartózkodó külföldiek.

A vizsgálatot talán két részre kellene bontani: a rablás-gyilkosság vizsgálatára, és arra, hogy miként is zajlanak nálunk bizonyos pénzváltások. Hogyan szerzett, szerezhetett tudomást a rendőr és társa arról, hogy az arab illető ennyi pénzzel a zsebében mászkál? Nem kellene a történtek kivizsgálását kissé kiszélesíteni, és megnézni azt is, hogy azok a rendőrök, akik (még) nem öltek, milyen kapcsolatban állnak pl. arab bűnözőkkel, akik Magyarszágon kiválóan érvényesítik az érdekeiket, és naponta olyan helyzetet teremtenek, hogy egyeseknek felmerülhessen a hasonló cselekmények gondolata?

A gyilkosság-rablás egy dolog!

És megint egy, társadalmileg nem kevésbé súlyos dolog, hogy a belügyi szervek évek, évtizedek óta semmit nem teszenk az arab és más nemzetiségű illegális pénzváltók ellen. Semmi lényeges lépést nem teszenk a naponta milliárdokat forgalmazó koreai, kínai zugkereskedők ellen, akik egyetlen fillér vámot, adót stb. stb. nem fizetnek, és rendőri, belügyi stb. stb. szemhunyás mellett működnek. Senki nem akarja észrevenni, hogy hogy a most történt gyilkosság egy iszonyatosan nagyméretű bűnjéghegy csúcsa???

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr131592277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2009.12.12. 16:53:15

Részlet az Index tudósításából:
Kihallgatás közben szökni próbált, kiugrott az ablakon és súlyosan megsérült szombat hajnalban az a rendőr, akit gyilkossággal gyanúsítanak, erősítette meg az ügyészség.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületének egyik második emeleti helyiségéből vetette ki magát a gyanúsított, medencecsonttörést szenvedett, kórházba szállították és megműtötték, mondta Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Az ügyészség vizsgálja az eset körülményeit, és annak eredményéről tájékoztatja a nyilvánosságot, mondta a szóvivő.

Megjegyzésem: aki a második emletről, a minden bizonnyal csokott ablakon keresztül leveleti magát a földre, még az is lehet, hogy öngyilkos akart lenni.
És: nemcsak a közleményben agyalágyult az ügyészség, hanem az előzetesben lévő gyanúsítottak védelmében is: nem olyan könnyű csak úgy felúgrani az ablak párkányára, áttörtni az üveget és kivetődni az utcára. Mi lenne, ha például venné magának a fáradtságot az ügyészség, és az ügyész valamint elképzelhetően egy gyilkosságban vétkes előzetes letartüztatásban lévő életére jobban ügyelne. Legalább addig, amíg eljut a bíróságra.
Pl. a móri bánkrablás elkövetője és gyulkológépe a cellájáben felkötötte a partvisnyélre magát. Itt az előzetesben lévő kiugrik az ablakon. Emlékezetes, hogy Ambrus Attila anno világos nappal kimászott a Gyorkocsi utcai börtön harmadik emeleti ablakán keresztül a forgalmas utcára. Ilyen a mi egész igazságszolgáltatási rendszerünk: a rendőrségtől az ügyészségen a bíróságon át a fogvatartásig. Gyenge, nyámnyila, korrupt, tehetetlen, bénult - mert tudjuk: mindig a fejétől bűzlik a hal. Milyen miniszter felügyeli ezt a területet? Kell többet mondanom?

FairyFeller 2009.12.12. 18:49:14

Valóban milyen átkozottul érdekes! Az ég szerelmére! Ez már nem az első eset, hogy egy arab pénzváltót hidegre tettek.

Biztosan emlékeznek, hogy körül-belül másfél hónappal ezelőtt egy húsklopfolóval péppé verték egy jordániai pénzváltó fejét. Pontosan emlékszem, ugyanis -egy szokásos- utcai támadásnak véltem, amikor hallottam róla (bár az első hírek akkor még azt közölték, hogy lelőtték.

Szörnyen restellem, de onnantól kezdve nehezen tudtam sajnálni az illetőt (az áldozatot), hogy kiderült: 50 millió, AZAZ ÖTVENMILLIÓ FORINT VOLT A ZSEBEIBEN, és nem vitték el tőle. Csupán a táskáját vitték el (azt hiszem...)

Na innentől kezdem arra gondolni - ezek szerint nagyon is helyesen-, hogy szó sincs arról, hogy itt egy "szokásos" utcai brutális rablás történt. Nem! Itt egy mocskos bűnözőt likvidáltak. Mert ennyi pénzzel -akkor azt mondtam magamnak-, még a Gyurcsány Fletó sem sétál az utcán!!!

Pedig tudjuk, ő sem egy..."kismiska"...

Egyszerűen szörnyű, itt valóban minden meg van rohadva, és ezért természetesen a politikusaink a felelősek. Mintha egy más világban élnének, a szőnyeg alá söprik a problémáinkat, valójában nem törődik a szükségleteinkkel.
Ki kellene már tisztítani Augias-istállóját, de rendesen!

Az említett esetről visszakeresek cikket, de biztosan tudják, melyikre célzok.

Épp most adták le a hírekben, hogy Borsod-megyében egy hatalmas marihuana ültetvényt találtak...egy varrodát béreltek az ázsiai bűnözők... Örülök, hogy elkapták őket.
De hát ez megy itt, nap mint nap.
süti beállítások módosítása