HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Valóban egyedül erőszakolta meg H. Nórát P. József??!!

2010.02.18. 13:19 asperjangyorgy

Életfogytiglan a felmentett kiskőrösi gyilkosnak

2010. február 18., csütörtök 12:13 | Frissítve: 33 perce

Legkorábban 30 év után bocsátható feltételesen szabadlábra az a bugacpusztaházi férfi, aki egy társával négy éve megerőszakolt és megölt egy tizenöt éves kiskőrösi lányt.

Bizonyítottság hiányában 2008-ban még felmentette, majd a perújítási nyomozás után csütörtökön jogerősen életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa Dobos Sándort, aki egy társával 2006-ban megerőszakolta és megölte a tizenöt éves M. Szabinát.

A táblabíróság kimondta, hogy a életfogytig tartó fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt huszonöt éves bugacpusztaházi férfi legkorábban 30 év után bocsátható feltételesen szabadlábra. A kiskőrösi lány megölésében segédkező társát, a 27 éves kiskőrösi Molnár Jánost – aki szintén megerőszakolta a sértettet - húsz év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság, derül ki az ítélőtábla Indexhez is eljuttatott közleményéből.

Perújítás után életfogytiglan

A gyilkosság elkövetésével a hatóságok Dobos Sándort vádolták meg. A férfi beismerő vallomást tett, de azt később visszavonta. Ügyében előbb a Bács-Kiskun Megyei Bíróság, majd a Szegedi Ítélőtábla is felmentő ítéletet hozott bizonyítottság hiányában. Ezután az ügyészség ismeretlen tettes ellen elrendelte a nyomozás folytatását. Ennek eredményeként Molnár János ellen bűnsegédként elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, Dobos Sándorral szemben pedig perújítási nyomozás indult.

A két ügyet egyesítő Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2009. december 16-án hozott ítéletet, amelyben Dobos Sándort emberölés és erőszakos közösülés bűntettében tettesként, valamint személyi szabadság megsértésében társtettesként mondta ki bűnösnek. Molnár Jánost pedig az emberölésben bűnsegédként, személyi szabadság megsértésében társtettesként, az erőszakos közösülés bűntettében pedig mint tettest ítélték el. Ezt a döntést hagyta jóvá csütörtöki jogerős ítéletében a táblabíróság.

Megverték, megerőszakolták

A két férfi 2006. szeptember 27-én egy születésnapi italozás után ment el arra a kiskőrösi tanyára, ahol közös ismerősük, a későbbi sértett, egy tizenöt éves lány lakott, aki aznap este egyedül volt otthon.  M. Szabina édesanyjával élt együtt, apja és bátyja Írországban, míg anyja egy közeli palackozó üzemben dolgozott két műszakban, aznap délutánosként este 10 óráig.

Az erőszak Dobos Sándor ötlete volt, és hallgatólagosan a társa is egyetértett vele. Előbb Molnár János kezdte el ütni a lányt, majd elvonszolták egy másik tanyára, később pedig egy közeli szőlősbe, miközben folyamatosan ütötték, rúgták. A szőlősorok közt Molnár János közösülni akart a lánnyal, de mivel ez merevedési gondjai miatt nem sikerült, fajtalankodásra kényszerítette őt. Ezután Dobos Sándor megerőszakolta a sértettet, akit eközben társa lefogott.

A lány anyja amikor hazaérkezett a munkából keresni kezdte gyerekét. Előbb őt hívta mobiltelefonon, a lány eközben menekülni próbált, de a Dobos Sándor  hátulról megragadta, és a földre rántotta. A lány anyja Dobos Sándort is felhívta. A férfi - aki a második hívást úgy fogadta, hogy közben befogta a sértett száját - azt állította az asszonynak, nem tud róla, hol van a lánya.

A szőlősben elkaparták

Dobos Sándor - hogy az addig elkövetettek ne derüljenek ki – megfojtotta a lányt, majd egy kézzel kapart gödörbe együtt eltemették. A lányát kereső anya időközben kocsiba szállt, de mivel nem találta a sértettet, értesítette a rendőrséget. A rendőrjárőr hamarosan ki is érkezett, több helyszínt is átnéztek az anyával együtt. Amikor a gépkocsimozgás megszűnt, az addig a szőlősben lapuló terhelt és vádlott elvált egymástól, és elhagyták a helyszínt.

M. Szabina 15 éves volt

A lányát kereső anya időközben kocsiba szállt, de mivel nem találta a sértettet, értesítette a rendőrséget. A rendőrjárőr hamarosan ki is érkezett, több helyszínt is átnéztek az anyával együtt. Amikor a gépkocsimozgás megszűnt, az addig a szőlősben lapuló terhelt és vádlott elvált egymástól, és elhagyták a helyszínt.

A rendőrség az ügyet eltűnésként, közigazgatási eljárás keretében kezdte el azonnal vizsgálni, nagy erőkkel kutattak a lány után, de nem találták. Végül az édesanya a testvérével együtt keresve bukkant nyomokra a szőlősben, értesítették a rendőrséget, és szeptember 29-én éjszaka megtalálták a lány holttestét.

Sok, nagyon sok tanulságos mozzanat van ebben az írásban, illetve Szabina megerőszakolásában és megölésében.

Bámulatos, hogy a nagy erőkkel kutató szent és sérthetetlen yard nem találta meg a lány holttestét, az édesanya pedig, aki kinyitotta a szemét, megtalálta.

Bámulatos, hogy a két férfi közül az, akinek volt merevedése, nem tudta egyedül megerőszakolni a lányt, hanem segítség kellett ehhez neki, vagyis le kellett a másik aljadéknak fognia a tiltakozó gyereklányt.

Bámulatos, hogy annyi nyom és genetikai maradvány ellenére a mi bámulatos rendőrségünk nem tudta kellően bizonyítani a cselekményt, és a mi bámulatos bíróságunk felmentette első menetben a tetteseket.

Bámulatos, hogy az egyik egyed, aki megerőszakolta, majd segített megölni és elkaparni a lányt, csak 20 évet kapott.

Bámulatos, hogy a két tettes nem tényleges életfogytiglant kapott a mi bámulatos bíróságungtól, hanem annyit, amennyit, hogy kiszabadulva újra nekiláthassanak gyilkolni.

Bámulatos, hogy milyen remekül dolgozik a mi rendőrségünk egy ilyen nyilvánvaló ügy bizonyítékainak a feldertésében, és milyen hihetetlen elszántsággal áll a mi bámulatos bíróságunk az áldozattal szemben két aljas, gyilkos mocsok, söpredék pártjára, és menti fel őket egy ilyen tett után.

Én az egész esetet bámulatosnak tartom.

Kedves olvasóim, hát nem bámulatos? És nem vetíti ez esetleg valaminek előre az árnyékát?

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr271768824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2010.02.18. 15:42:55

Szörnyű! :´(

...
"Az ügyben ugyanakkor új fejlemények is történtek: egy nappal a táblabíróság ítélethozatala előtt - március 6-án - a rendőrök elfogtak egy 25 éves kiskőrösi férfit, aki az áldozat lakhelye közelében lakott, és kiderült, hogy a lány pólóján lévő egyetlen vércsepp tőle származik. Elfogása után az illető beismerő vallomást tett, de azt állította: ő csupán jelen volt a helyszínen, de a bíróság elé állított vádlott fojtotta meg a lányt, és ő is ásta el, szexuális indítékkal. Mindezek ismeretében a rendőrség a mai napon előállította a bugacpusztaházi fiatalembert, akit azóta már újból előzetes letartóztatásba is került. Mint emlékezetes, a kiskőrösi tanyavilágban 2006. szeptember végén tűnt el egy 15 éves lány.

!

A szülők bejelentése alapján a rendőrök kutyákkal kezdték meg a kutatást, s a nyomozókutya egy szőlőkertig vezette az egyenruhásokat. Itt aztán maguk a rendőrök is drámai pillanatokat éltek meg: amikor ugyanis megcsörgették a lány mobiltelefonját, az a föld alól szólalt meg. A kérdéses helyen pár perccel később megtalálták a lány holttestét, és még az éjszaka el is fogták a feltételezett elkövetőt, aki a kamaszodó lány barátja volt." (...)

-> hirosindex.hu/regio/kiskoros/ujra_elozetesben_a_kiskorosi_gyilkossag_jogerosen_felmentett_vadlottja

-------------------------

Alig több, mint 2 évvel később Kiskunlacházán is valami hasonló történhetett meg... Ha nem lenne ilyen a polgármester és olyan emberek, mint Ön is, Asperján úr, akkor talán elfelejtette volna már az ország mindkét lányt...

FairyFeller 2010.02.18. 19:55:22

...
"Miért nem lehet? Halált, halálért? Ez egy vandál munka volt, kihúzta az udvarból és megfojtotta..." - mondja M-né, Szabina édesanyja, majd mérhetetlen gyászába visszasüllyedve beül a kocsiba. Két napja be van nyugtatózva, értsem meg, hogy békén kell most hagyni, mondja a rokon, majd kitör belőle is az elkeseredettség: "Tudja mit írjon meg? Hogy hazudik a tévé, meg a rádió! Nem jártak ők együtt, alig ismerték egymást, legfeljebb csak köszönőviszonyban voltak. Meg azt is írja meg, hogy halált érdemel az ilyen, életet, életért!"...Sokan mondják: nem túl biztonságos hely a várostól pár kilométerre fekvő tanyavilág. "Az Alsócebe utcában laknak, szőlőkertek, meg almások vannak arra, túl a borkombináton, ahol Szabina anyja dolgozik" - mondja egy tizenéves srác, aki Szabina évfolyamtársa volt a Bem József általános iskolában. "Nem jó arrafelé sötétben egyedül mászkálni" - mondja egy nagydarab férfi, majd hozzáteszi: "Egy utolsó szarházi gazember tesz ilyet, ha az én lányom lett volna, saját kezemmel tépem szét"...Az Alsócebe utca jobb oldalán hosszan nyújtóznak a kunsági homokon a szőlősorok. Jól látható nyomok vezetnek a kézzel kapart gödörig, nagyobb, bakancsos és kisebb, mezitlábas lábak nyomai. Több helyen is összekuszálódnak a léptek, szemmel láthatóan hadakoztak egymással...A házban dulakodás nyomai, az udvaron a lány egyik papucsa, és egy hajcsat. A rendőrök szerda éjjel még nem jutottak a lány nyomára. Csütörtökön reggel a polgárőrök, katasztrófavédelmisek, több helybéli, egy közeli repülőklub sárkányosai is bekapcsolódtak a kutatásba. Az egyik keresőkutya találta meg kétszáz méterre Szabináék házától a másik papucsot. A szőlősorok közt egyértelmű nyomok vezettek befelé. "Mint léptek a szűz hóban, befelé két nyom, kifelé már csak egy" - mondja Fazakas László, a temető igazgatója, aki a holttest elszállításában segített...Felhívták Szabina mobilját. A föld alól felelt a telefoncsörgés. A feltételezett gyilkos elfogásán körülbelül száz rendőr dolgozott, a nyomozók forró nyomon el is fogták azt a 21 éves fiatalembert, akivel utoljára látták szerdán Szabinát...Csütörtökön este fél tíz körül hantolták ki a lány holttestét. Az azonnali igazságügyi boncolás megállapította, hogy megerőszakolták, majd megfojtották. Halott volt már, amikor gyilkosa abba a sekély sírba temette - nem találtak homokot a lány tüdejében...A gyilkosról alig tudnak valamit a helyiek. "Csendes, halkszavú gyereknek ismertem, olyasfélének, akiről azt mondják, a légynek sem tudna ártani" - mondja Szabina egyik távoli rokona. "Nem lehet felfogni, hogyan tehetett ilyet, hogyan jön ahhoz bárki is, hogy elvegye egy gyerek életét, csak azért mert az nem akar lefeküdni vele." "Ha kefélni akart, miért nem ment a kurvákhoz, tele velük az út széle" - mondja a temető gondnoka." (...)

-> index.hu/bulvar/szabina0929/

asperjangyorgy 2010.02.18. 20:41:37

"Csendes, halkszavú gyereknek ismertem, olyasfélének, akiről azt mondják, a légynek sem tudna ártani" - mondták Szabina gyilkosáról az ismerősök. És milyen ismerős mondat ez. Ezt és ilyesmit mondtak a szomszédok a halkszavú, csöndes, dolgos P.J-ről is, aki szintén a légynek sem tudott volna ártani, erőszakoskodni és gyilkolni viszont annál nagyobb kedve volt. Mert H. Nóra nem légy volt ugye, hanem kedves, százszázalékos ember, és ilyen lehetett a kedves arcú Szabina is, aki lám-lám nem járt bulizni, nem éjszaka ment haza, hanem szépen otthon tartózkodott, talán tanult, vigyázott a házra, amikor a két ISMERŐS - ismerős!!! - este bejelentkezett, aztán elkezdődött a Kiskunlacházáról, kissé más kivitelben, de nagyon ismerős történet. És ugye mi van akkor, ha P. J. is visszavonja a bíróság előtt a vallomását? Mert hát dns-maraványokat Szabina holtestén és holtestében is találhattak a nyomozók. Vagy nem? De ez nem tartotta vissza a mélyen és megrendülten tisztelt bíróságot attól, hogy a két aljas szemetet felmentse és hófehérre mossa. Mert kit érdekel a mai Magyarországon az áldozat kegyeleti joga? Senkit! Láthatóan senkit. Ha olyan nagyon érdekelte volna a bíróságot, akkor bizony igyekezett volna a dolgok végére járni, nem pedig felmenteni az első tárgyalás-sorozat alkalmával a gyanúsított urakat. Ó, a kegyeleti jog! Az pipafüst a gyilkos személyiségi jogaihoz képest. Az igen, az jog! Az olyan kemény és kétségbevonhatatlan jog, hogy Szabó János rektor úrból a meggyanúsítását követően egyből Sz. János meggyanúsított úr lett. Hej, milyen igaza van annak a rokonnak, aki úgy vélekedik, hogy az ilyen emberek nem érdemlik meg az életet. Mert most mi következik? A börtönben nem fognak dolgozni, mert a börtönön kívül sincs munka. Élnek majd mint Marci hevesen, gondoskodik erről az ombudsman, aki járja a börtönöket és egyre aggodalmasabban teszi szóvá, hogy a rabok milyen körülmények között élnek, sérülnek a személyiségi jogaik. Miközben egész nap kondícionálják magukat, tévéznek, beszélgetnek, kiadósan táplálkoznak és még őr is vigyáz rájuk. A büfében pedig, ha a rokonok küldenek be pénzt, vásárolhatnak, továbbá képezhetik magukat, szóval gondoskodnak róla, hogy egy ilyen cselekmény után teljes egészében érvényesíthessék a személyiségi jogaikat, mintha lehetne bárkinek is, aki ilyen tettet végrehajt, személyiségi joga. Megölni és elkaparni egy 15 éves gyereket! - és utána még személyiségi jogról beszélni. Na, mindegy, nem értünk mi ehhez, és legjobb, ha befogjuk a szánkat, mert aztán gyorsan kiderülhet, hogy nekünk, akik még senkit nem gyilkoltunk meg, nincsenek személyiségi jogaink. Nekem legalábbis nem találta a bíróság, amikor egy regény miatt olyan ítéletet sózott rám, amelytől folyamatosan beteg vagyok és szemétként a szemétdombra kerülök. De ennek mérlegelése nem tarozik a bíróság hatáskörébe. Ha az ember nem gyilkos, akkor ki a fenét érdeklik a személyiségi jogai?

rugach 2010.02.22. 16:40:16

Bámulatos a hasonlóság,Szabina meggyilkolása és Nóri meggyilkolása között,hogy a mi bámulatos rendőrségünk mindkét esetben bámulatosan nem akarják elkapni a tetteseket.

FairyFeller 2010.03.02. 20:07:19

...
Benyújtotta a vádiratot a kiskunlacházi gyermekgyilkosság ügyében a bírósághoz kedden a Pest Megyei Főügyészség – közölte Csecserics István főügyészhelyettes.

A főügyészség szerint megalapozott a vád, amely szerint a kiskunlacházi P. József erőszakolta és ölte meg 2008. november 23-án a 14 éves Horák Nórát.
...

(MTI)

Remélem hamarosan többet is megtudhatunk.

rugach 2010.03.03. 08:58:56

@FairyFeller: Valószínű csak a választások után

köri5 2012.11.08. 10:23:59

Nagyon sok cikket olvastam már Szabinával kapcsolatban,talán ez ami megközelíti a valóságot,bár sok részen ki tudnám bővíteni illetve helyesbíteni.Ott voltam az eltűnéstől a megtalálásig.Az ítélet hirdetésekkor.Én a kislány keresztanyja vagyok ,szőrnyű hogy ilyen megtörténhet.Eltelt 6 év a fájdalom nem enyhült.Nem telik úgy el nap hogy ne beszélnénk róla ő még velünk él ,sokszor elég egy illat ,egy étel,egy dallam, egy szín ahhoz hogy emlékezzünk.Annyira hiányzik!

asperjangyorgy 2012.11.08. 23:56:51

@köri5: Nóra mindannyiunknak hiányzik. Azoknak, akik ismerték, még inkább, hiszen őrzik fülükben a hangját, a nevetését, szívükben a mosolyát. Nóra szép és intelligens lány volt. Most lenne húsz éves, és viruló szépség, értékes ember, hasznos tagja a társadalomnak. És akkor egy ilyen bűncselekményért mit kapott az az állat? Jól viselkedik majd, mert sunyi, és szabadul és majd ismét ölni fog.

köri5 2012.11.09. 08:26:24

@asperjangyorgy: Szabina szeptemberben töltötte volna a 21 életévét ,a hatalmas űr ami utána maradt borzasztó.Az édesanya azóta is azt hajtogatja ha én akkor....És ő az eltűnésekor is azt mondta itt van a közelben érzem hogy itt van,és igen ott volt.Egy cikkben sem olvastam, hogy 2 en ülnek most a bűncselekmény elkövetése miatt de 4 idegen dns-t találtak amelyből mái napig a másik kettő ismeretlen.Ők még most is ott vannak az emberek közt ....

asperjangyorgy 2012.11.11. 20:30:49

köri5 - sajnos, nem egyedüli eset. Sok a bűncselekmény, hiányos a nyomozás és felderítés. Rettenetes, hogy mennyi a fiatal áldozat. És nem tudjuk, hogy mindez hova vezet. Szegény kislány... megszakad az ember szíve, de ezzel senki nem megy semmire.
süti beállítások módosítása