HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Figyelemfelhívás

2010.04.21. 17:48 asperjangyorgy

Felhívom a tisztelt kommentelők figyelmét, hogy amennyiben P. J-ét felmenti a független magyar bíróság, és ennek komoly esélye van, hiszen nem tett semmi rosszat, miként azt ő maga állítja, akkor P.J. személyiségi jogainak megsértése miatt pert indíthat az ismeretlenség mögé rejtőző kommentelők ellen és kártérítést kérhet, mégpedig egyenként jelentős összeget. Sőt, büntetőpert is indíthat a véleményüket bátran megfogalmazók ellen rágalmazás vétsége miatt, és ismerve a magyar bíróság rendkívüli jogérzékenységét és az igazsághoz való ragaszkodását, az illetők börtönbe kerülhetnek, s ne reménykedjenek abban, hogy majd P.J. füstölt csülkös fejtett bablevest visz nekik - a kártérítési összegekből.

Nem rémísztgetni akarok, csupán figyelmeztetni. Minden megtörténhet, hiszen tudjuk, hogy a rendőrség a nyomozás során alapos munkát végzett, de gyertyát tartó tanú nincs (lehet, hogy volna vagy lehetne, de nincs, mert lehet, hogy nem is keresett ilyesvalakit a rendőrség, úgy gondolhatták, elég, ha megvan a vörös fanszőrzetet viselő abszolut férfiú). Senki sem várja, várta, hogy P. J. majd melldöngetve magára vállalja, amit ugye el sem követett, hiszen világosan és egyértelműen megfogalmazta, hogy nem követte el azt, amivel a rendőrségi nyomozati jegyzőkönyvek alapján az ügyészség vádolja. Ha pedig nem követte el, akkor ugye mindannyian tudjuk, hogy a bíróság nem ítélheti el. Sőt! Akkor bizony a rendőrségnek keresni kell újabb tettest vagy tetteseket, akik majd szintén nem vállalják, miért is vállalnák, hogy ők aljas, szemét lények, és ott marad egyedüli bűnösnek az éjjel háromkor, menstruálás közben is magát kínálgató 14 éves gyereklány. (A nevét most szándékosan nem írom le, mert még az emlékét is leköpném, ha egy pillanatig is komolyan gondolnám, hogy ez lehetséges. Sok minden lehetséges földön s egen, jó Horátio, de ez biztosan nem).

Ami viszont az elkövetkező ítéletet illeti, abban a tekintetben mégis úgy vélem, és ez csupán vélekedés, vélemény, hogy minden lehetséges, mert mi valamennyien Magyarországon élünk.

40 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr251940510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keselyőbérc 2010.04.21. 21:16:32

Kedves György!

Hosszú sorokba fogunk állni a felmentés után, hogy pénzünkkel is támogathassuk Józsefet, aki addigra bebizonyítja a rendőrségről, hogy ők helyezték el lakásában a valódi gyilkosoktól kapott bizonyítékokat, és rejtették bele az általuk hozott újszerű porszívóba. Fontos érvként hangsúlyozhatja, hogy fürdeni sem szokott, takarítani pedig még sosem próbált, miért is lenne neki porszívója? Arról persze fogalma sincs kinek is adja vissza a számára ismeretlen berendezést, amiben általa sosem látott személyes holmik rejtőztek. Ha ezt ügyesen beadják a bíróságnak, már másnap felmentik, hiszen nem ölt, nem rabolt, és még csak erőszakot sem követett el!

wlady 2010.04.22. 14:29:45

Ha felmentik ezt a görényt akkor remélem valaki ezt az ártatlant senkit segítség gyanánt és kártérítés gyanánt fejbeveri egy 9millis távcsöves vadászpuskával!Ja és a társait is igy kellene!Egy biztos ennek a parkánynak köze van az ügyhöz de hogy nem egyedűl tette az olyan biztos mint ahogy én most ide irok!Ja és szerencséje hogy nem én vok nórika apja mert ébn a tárgyaláson szurnám sziven minden fájdalom nélkül és nemérdekelne a büntetés!Ez egy rohadék aki még az áldozata emlékét sem nézi semmibe igaz magát szegény nórit sem sajnálta!Ez egy nem egy gyilkos ez attól több az ilyet iszonyu kinok közt ölném meg!!

Evo 2010.04.22. 15:39:35

Én nem félek attól hogy ezt az embert felmentik. Nem fogják.
És ha már eddig is elpüfölték a sitten, remélem az ítélet után még meg is lincselik a gyermekgyilkosság miatt.
A bűnözők legtöbbje sem szereti, ha valaki gyereket öl....

rugach 2010.04.23. 10:28:16

Hja.Majd szentté kell avatni P.J-t,mert ő csak szolgáltatott.
Ez több mint borzasztó!!!

Keselyőbérc 2010.04.23. 11:39:27

Kedves Rugach!

Kiváncsi lennék, hogy ha hasonló szolgáltatást követett volna el az ügyvédnő kislányán, akkor is elvállalta volna-e a védelmet? Egyébként volt egy mentő tanúja, de ismeretlen tettes az önkéntes légyott után megölte!
Apropó, gyereklányok megrontása beleegyezésük esetén is büntetendő! Akire pedig hajnalban támadnak rá, miközben éppen átsétál egy facsoporton, az sok mindenbe beleegyezhet félelmében. Pocsainak már az első érintése is ütés lehetett, a többiről meg már tudunk. Tíz percig tartó rábeszélésének módját pedig jobb, ha nem is próbáljuk meg elképzelni! Az a tíz perc nem a becéző szavak ideje volt.
Remélem, hogy a tárgyalás nem Nóri önkéntes felajánlkozásáról, ruhájának, és értékeinek elajándékozásáról, majd végül egészségügyi okokra visszavezethető haláláról szól!
Végül is, ha egy, vagy több mocsok nem állta volna útját aznap hajnalban, akkor most boldogan itt élne köztünk a nagylány!

FairyFeller 2010.04.24. 14:57:00

Kedves György!

Boldog Névnapot Önnek és minden Györgynek!

:)

asperjangyorgy 2010.04.24. 18:19:56

Kedves FairyFeller!
Nagyon Köszönöm a jókívánságát, és én is boldog György napot kivánok minden kedves györgynak és figyelmeztetem őket: el ne feledjék ezen a napon a gyenge fűre kiengedni a kislibákat.
Kedves FairyFeller! A különböző rendőri meggyilatkozások és napvilágra került ilyen-olyan tények közötti ellentmondásokról szóló kommenje nagyon fontos. Volna egy nagy kérésem: szedje össze, ha van egy kis ideje, egyetlen kommentbe, amit szeretnék külön címszóként feltenni a blogba.
Elsősorban az Ön írásainak köszönhetően tegnap és tegnapelőtt több ezren látogattak a blogra, meglepően sok az érdeklődő, aminek szegény Nóra miatt örülök, mégis sokan vannak, akik érdeklődnek, akiknek fontos, hogy mi az igazság ebben a végtelenül egyszerű, de végtelenül összebonyolított ügyben.
Kérem, tegye meg, ha van ideje, ne az én kedvemért, hanem a Nórára emlékezés okán.
Majd aztán én is szeretnék írni az egészről valamit, de egyelőre várom, hogy még mi derül ki, hiszen itt ordító ellentmondások vannak, mert ugye, ha Nórát nejlonzsákkal fojtották meg, akkor mindaz a sérülés, ami rajta keletkezett, miért, minek a következtében. És az édesapja így fogalmazott: vérzett az orra. Nem azt mondta, hogy véres volt az orra, vagy láthatóan betörték az orrát vagy orrba vághatták, hanem vérzett az óra. Egy halottnak nem vézik az orra, mert a szívn nem hajtja a vért, a kifolyt vér megalszik, vagyis egy halottnak lehet véres az orra, de nem vérzik... Jaj, olyan fájdalmas minderről ilyen tárgyszerűen szólni, amikor az áldozat még most is mindössze csak 16 éves lenne és hogy örült volna ennek az első igazán szép tavaszi napnak.
Üdvözli: A.Gy.

wlady 2010.04.24. 23:52:43

Tisztelt György!
Én még csak sajnos most tudtam fellépni de igy a mai nap végén is NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK önnek erőben egészségben!Az ön bloggjának köszönhetem hogy átértékeltebben látom az életem és hogy sok jó embert ismertem meg itt akikben még létezik igazságérzet és tisztelet!Ön egy nagyszerű értékű ember!Isten tartsa életben még legalább 100évig!És egészségben!

asperjangyorgy 2010.04.25. 10:41:25

Kedves wlady!
Nagyon köszönöm sorait és a jókívánságát. A blog, úgy gondolom, azért lehet talán hasznos az Ön számára is, mert olyan emberek csatlakoztak írásaikkal hozzá, mint Ön is. Egymásnak nyújtunk valamit, egymásba kapaszkodunk, ha az értelem fennsikjára kicsit ki szeretnénk látni. Sok az irracionális és tévútra terelő mozzanat az életünkben. Mindenki, aki szellemi és érzelmi társat lel a másikban, megajándékozza önmagát és társát - az értelem, a közös érzés és aggódás emberi ajándékával. Aligha lehetne többet adnunk egymásnak ebben a zagyvult világban, amelyben sem utat, sem célt, olykor távolabbi jövőt sem látunk, csak közvetlen személyes ambíciót, motiváltságot, ami nem feltélen értékes és jó irányba vezető, vagy jó szándékkal táplálkozó. Az emberi lénynek mindig nehéz volt szépen és ráadásul értelmesen élni, de mióta a multinacionális tőke szabja meg az élete kereteit, sőt, nagyrészt a gondolkodásmódját is, és sorsát bölcsőtől a kporsóig, egyre nehezebb és egyre úttalabann minden jövő az átlagember számára. Nincs fóruma, nincs hely, ahol elmondhatná a véleményét, ahol megmutathatná a hitét. Mindannyiunknak önmagunknak kell keresnünk a kapaszkodót, és ha a másikban, egy szűk kis közösségben megleljük, gazdagabbak lettünk, kissé megmentettnek érezhetjük magunkat. Szeretettel üdvözli A.Gy.

FairyFeller 2010.04.26. 12:20:38

Kedves György!

Nagyon örülök, hogy időnként sikerül felhívnom a blog tisztelt látogatóinak a figyelmét érdekes, valósághű és elgondolkodtató összefüggésekre. Természetesen szívesen nekilátok az Ön által kért komment megírásához, a hivatalos közlemények összevetéséhez, pellengére állításához. Amiket leírtam a legutóbb a "Felületes beszámoló Horák Dénes vallomása" alatt, abban csupán az utóbbi idők ellentmondásait igyekeztem feltüntetni.

Nem lesz nehéz dolgom összesíteni, hiszen ezen a blogon már minden oldalról próbáltuk megközelíteni az igazságot, sajnos főként nem hivatalos, vagy nem elég megbízható, úgymond félhivatalos forrásokra kellett támaszkodnunk. De másfél év alatt azért elég sok információt "kényszerültek" megosztani a nagyérdeművel, igaz nagyon törekedtek arra, hogy ne legyen összeállítható az igazság képe, de azért mi megpróbálhatjuk egymás mellé tenni ezeket a mozaikokat.
Már előre sejthető, illetve tudjuk, hogy főként újra a hivatalos közlemények ellentmondásaiba fogunk belebotlani.

Nem sikerült eddig tisztázni, hogy valóban meleg volt e még Nóra holtteste, vagy hogy valóban nejlonzsák volt e a fején...? Ha a bíróságon ez szóba került, akkor szándékosan nem közölték le. Horák Dénes, az édesapa ezt tisztázni tudta volna.

De arról is vannak "hivatalos ellentmondások", a nyomozás korábbi időszakára visszatekintve, amikor is valóban több elkövetőt kerestek, több rögzített DNS-nyomról nyilatkoztak, majd hónapokkal később (nagyjából a Horák Nóra Emlékkő felavatása után) már trükkösen átfogalmazták ezt a korábbi állításukat: az összes DNS-nyom egy elkövetőtől származik. Ha jól tudom legalább 20 ilyen nyomról beszélhetünk, és ebből 5 KÜLÖNBÖZŐ!!!
Csak hogy tiszta legyen a kép, elöljáróban is: korábban 5 (különböző) DNS-nyom rögzítésére tettek utalást. Összesen, a vádirat szerint viszont legalább 20 DNS-mintát vizsgáltak meg. Ezek között lehetnek egyezőek és különbözőek. Ha átlagosan 4 egyező van közöttük, akkor az 5 különböző elkövetőt feltételez. A fentebbiek mellett még ezt sem voltak képes és hajlandó tisztázni az illetékes hatóságok. Nem voltak képesek NYÍLTAN HAZUDNI (félve a lelepleződéstől, mert az ügy a legújabb fejlemények tekintetében valóban tartogathat még "meglepetéseket"), ÉS egyszerűbbnek látták inkább homályban hagyni ezeket a kérdéseket, az ügyet lelkiismeretesen nyomon nyilvánosság előtt.

Remélem, ez csupán ideiglenes állapot.

FairyFeller 2010.04.26. 12:52:49

Már korábban meg szerettem volna osztani a tisztelt bloggolókkal:

Azok a kis különbségek...

...
"Feldühödött szülők vertek meg egy tanítónőt pénteken a kelet-szlovákiai Szepesolasziban (Spišské Vlachy). Az ügy egyre nagyobb port kavar a júniusi választásokra készülő szlovák belpolitikában...Az esetről elsőként beszámoló TA3 hírtelevízió úgy tudja, a szepesolaszi iskolában két nyolcadikos tanuló, egy lány és egy fiú kezdett dulakodni, osztályfőnökük pedig szétválasztotta őket. Erre a lány mobiltelefonon felhívta a szomszédos településen élő szüleit, akik pillanatokon belül az iskolában termettek. Nekirontottak az első, útjukba kerülő pedagógusnak, akinek a történtekhez semmi köze sem volt. A bántalmazott tanítónő könnyebb sérüléseket szenvedett...Dušan Èaploviè kisebbségekért is felelős miniszterelnök-helyettest felháborítja az eset - tájékoztatta a Független Hírügynökséget szombaton a politikus szóvivője, Michal Kaliòák. A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozza, mengedhetetlen bármilyen támadás a pedagógusok ellen. A szepességi eset szerinte "túl van minden határon", ezért kompromisszumok nélküli és hatékony intézkedést vár el a támadókkal szemben. Egyben azt is szeretné, ha a történteket a roma szervezetek, a civil szféra képviselői és az emberjogi aktivisták is elítélnék. Èaploviè a jövő hét elején a helyszínre küldi a romaügyi kormánybiztost, hivatal pedig jogsegélyben részesíti a sértett tanítónőt. Közleményben ítélte el az incidenst az oktatási minisztérium is, amelyet a Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párt politikusa irányt. Ján Mikolaj reméli, hogy a büntetőjogi szervek mielőbb felderítik az ügyet. Arra máris felhívta a figyelmet, hogy Szlovákiában a pedagógusok egy idei törvénymódosítás értelmében védett személyeknek minősülnek, tehát az ellenük elkövetett bűncselekményeket szigorúbban büntetik."
...

www.origo.hu/nagyvilag/20100424-felduhodott-szulok-vertek-meg-egy-tanitonot-szlovakiaban.html

***

Mint az már a korábbi Szlovákiában történt hasonló sajnálatos események kapcsán is belátható volt, az ottani kormány teszi a dolgát, ha kell kemény fellépéssel, konfliktusvállalással, bel-, és külpolitikában egyaránt. Más kérdés, hogy ezt olykor a magyar kisebbség jogainak nyilvánvaló megsértésével jár együtt. Ez, mint mindig, elmarasztalandó. Kár, hogy az EU (egyelőre legalább is) nem teszi... A szlovák politikai paletta egyértelműen jobboldali, és sokkal jobboldalibb, mint a magyar.

A kormánypárt, a Smer, amelynek tagja, az ország miniszterelnöke Robert Fico egy radikális jobboldali párt, népszerűsége töretlennek mutatkozik, a májusban következő választások újonnani győztesét jósolják meg bennük. Mindamellett a radikalitáson túli, szélsőséges koalíciós partner, Jan Slota a Szlovák Nemzeti Párja várhatóan kiszorul majd a demokratikus támogatottság minimális kategóriájából.

Érdekes lesz majd nyomon követni a szlovák választásokat, alig 3 hét múlva, hiszen ez fontos a magyarság számára.

Tehát a Smer teszi a dolgát, a lakosság elégedettnek tűnik velük. Vajon mi is elmondhatjuk e majd a közeljövőben ezt a magyar választások "teljhatalmú nyerteséről", a Fidesz-KDNP-ről...?

Csak reménykedni tudok ebben, mert ez mindannyiunk, Magyarország érdeke. Ha becsapták ezt a sok szavazót, akkor...belegondolni sem merek, mi lesz a sorsunk...

Magyarországon általános, már-már mindennapi jelenség a köztisztviselők, tűzoltók, tanárok, jegyellenőrök, kórházi alkalmazottak, de már a rendőrök bántalmazása is.
Hogy mennyire találja majd ezt a Fidesz súlyos társadalmi, morális és gyökeres problémának ezeket a tendenciákat Magyarországon, azt meg fogjuk tapasztalni. Kívánom, hogy enyhüljön a helyzetünk, különösen a félelemben élők helyzete! Hogy elég lesz e ehhez 3000 rendőr felvétele és a jelenlegi bűnpártoló jogszabályok -AKADÁLYTALAN- megváltoztatása, azt hamarosan megtudjuk. Egy becslés szerint ma Magyarország területén óránként "600 darab" rendőr járőrözik. Egyes körzetekben, régiókban szabályosan megszűnt a közbiztonság, a békés, ártatlan, civil emberek ki vannak szolgáltatva a jogsértés, az agresszió, a terror kockázatának.

Aki nem hiszi, olvasson utána:

- Januári nagyatádi ifjúságvédelmi konferencia

sonline.hu/somogy/kozelet/eroszak-es-diakterror-a-rajoktol-rettegnek-a-tanarok-283195

- Egy újonnan deszegregált hajdúhadházi általános iskola mindennapi élete

www.haon.hu/hirek/Hajdu-Bihar/cikk/szegregacio-helyett-getto/cn/news-20091205-09450115

asperjangyorgy 2010.04.26. 12:57:50

Kedves FairyFeller!
A nagy munkát előre is köszönöm, talán nyugodtan mondhatom, a blog látogatói nevében. Elkészítettem volna én is, de maga jobban eligazodik az anyagban és a technikai kivételezéshez is jobban ért, mint én. Köszönöm.

FairyFeller 2010.04.27. 02:57:10

"HIVATALOS ELLENTMONDÁSOK" A HORÁK NÓRA ÜGYBEN

1. DNS-nyomok...?

Az egyik legfontosabb kérdésben sajnos nem sikerült megtalálnom azt a forrást, amelyet nemrégiben olvastam: a helyszínen, illetve a Nóra holttestén rögzített DNS-nyomok pontos számáról. Úgy tudom, hogy több, mint 20 ilyen genetikai nyomot rögzítetek, amelyekből később (újabb) félreértés következett, mert először ezek közül 5 különbözőről beszéltek, majd később azt állították, hogy mindegyik P. Józseftől származik.
A későbbiekben igyekszem majd pótolni ezt a hiányt, esetleg aki tudja, hol olvasott erről, megteheti, hogy idézi egy kommentben.

EGYÉBARÁNT IDE TARTOZIK: A helyszínen egészen biztosan találtak P.J-től és Nórától ELTÉRŐ DNS-NYOMOKat is

NOL - 2009. december 23.

"...két cigarettacsikk, amelyeket a tetthelyen találtak a helyszínelők. Mindkettőn azonosításra alkalmas minőségű DNS-t rögzítettek, azt azonban egyelőre senki nem tudja, hogy kinek a DNS-ét. Bár a rendőrség biztos abban, hogy P. János személyében Horák Nóra gyilkosát fogták el, a nyomozás megnyugtató lezárása érdekében megkeresik azt vagy azokat, aki, illetve akik a két „ismeretlen eredetű" cigarettát a tetthelyen eldobták."

[ nol.hu/belfold/kik_cigarettaztak_a_kiskunlachazai_gyilkossag_helyszinen_ ]

***

2. A GYILKOSSÁG HELYSZÍNE...?

KISALFOLD.HU - 2010.03.29.

PRO

"A nyomozók szinte az első perctől biztosak voltak benne, hogy ott ölték meg a lányt, ahol később holttestét megtalálták, illetve hogy egyetlen személy követte el a szörnyű tettet..."

KONTRA (ugyanabban a cikkben)

"A vádiratban egyebek mellett az áll...Miután P. József észlelte, hogy Nóri meghalt, a néhány méterre lévő kiserdőbe vonszolta őt egy gallyrakás mellé..."

[ www.kisalfold.hu/belfold_hirek/kiskunlachazi_gyilkossag_harom_het_mulva_kezdodik_a_targyalas/2149336/ ]

***

Elképzelhető, hogy MÉGSEM ÉPPEN OTT történt a gyilkosság, ahol a holttestet megtalálták?

3. "NYOMSZEGÉNY" HELYSZÍN...?

PRO

TV2 | NAPLÓ - 2008. november 30.

"Általában a Rendőrség akkor tesz díjkitűzést, hogy ha valamilyen külső segítségre vár, de ebben az esetben erről nincs szó..."(RENGETEG A NYOM] - Papp Péter, PMRF-bűnügyi igazgató

[ www.youtube.com/watch?v=kIMNYRNRlic ]

STOP - 2009. május 22.

"Egy szexuális bűncselekmény helyszínén általában fele annyi nyom sincsen, mint amennyit tavaly november 23-án hagyott H. Nóri gyilkosa. A fanszőrzettől a testváladékon át a lábnyomokig minden bűnözői "névjegyet" ott hagyott...árulta el a STOPnak az ügyben illetékes egyik rendőrtiszt"

[ www.stop.hu/articles/article.php?id=495617 ]

KONTRA

KékFény, 2010 február 8.

"Eléggé nyomszegénynek tűnt a helyszín..." - Csapi Balázs, bűnügyi osztályvezető, Pest Megyei Rfk.

[ videotar.mtv.hu/Videok/2010/02/08/20/Kekfeny_2009_februar_8_.aspx ]

***

FairyFeller 2010.04.27. 03:01:34

4. HOGYAN IS JUTOTTAK EL P. JÓZSEF, GYANÚSÍTOTTHOZ...?

PRO

"...nagyon sok olyan ember merült föl, aki agresszív, a hölgyekkel furcsán viselkedő, és egy ilyen társaság...van egy úriember, akiről azt mondták, hogy a lányát megerőszakolta...ennek az úriembernek a fián, annak a barátján keresztül jutottunk el az elkövetőhöz" - Niedermüller Zsolt, alezredes, Zsótér Ferenc kollégájával együtt vezette a nyomozást

[ ATV (video riport): atv.hu/hircentrum/090629_polgarmester__voltak_segitoi_horak_nora_gyilkosanak___video.html ]

KONTRA

"Nem mondták, hogy hát figyeljünk oda erre a 'Józsi gyerekre', érdemes volna vele beszélgetni, mert a 'Józsi gyerek' az nem tartozott abba az elkövetői körbe, nem tartozott abba az ideába, amit a település vezetése megfogalmazott a helyi lakosok számára. Magyarul, hogy a roma kisebbség között kell keresnünk az elkövetőt." - Papp Péter, PMRFK bűnügyi igazgatója

[ KékFény, 2010 február 8.: videotar.mtv.hu/Videok/2010/02/08/20/Kekfeny_2009_februar_8_.aspx ]

***

Madarat tolláról, embert barátjáról... Vajon P.J. azon "barátai", akik akkor éjjel vele "szórakoztak", ők is ilyen agresszív, a nőkkel furcsán viselkedő, erőszakos kategóriába sorolhatóak...?

5. PONTOSAN MIKOR HALT MEG NÓRA...?

PRO

BENCZE JÓZSEF, RENDŐRFŐKAPITÁNY LEVELE RÉPÁS JÓZSEFHEZ, KISKUNLACHÁZA POLGÁRMESTERÉHEZ

"A lefolytatott szemle során megállapították, hogy nevezett halála idegenkezűség által állt be, feltehetőleg 2008. november 23-án, a hajnali órákban."

[ www.police.hu/print/sajto/sajtoszoba/orf_090713_01.html ]

KONTRA

BLIKK - 2010-04-23

"A keze már merev volt." - Horák Dénes

***

Több, mint 13 órával Nóra feltételezett halála után, nem lett volna SZÜKSÉGSZERŰ, hogy a hideg novemberi időben a holttest TELJESEN kihűljön, megmerevedjen, megdermedjen...?

FairyFeller 2010.04.27. 03:03:54

6. NÓRA HOLTTESTÉNEK ÁLLAPOTA...?

PRO

KékFény - 2010.02.08

"A boncolás során, amit próbáltunk rögzíteni, ott...öö...sikerült...öö...egy ilyen...CSEKÉLY FOKÚ...ö...DE erőszakra utaló...ö...elváltozásokat találni a Horák Nóra holttestén, ami egyértelműen arra utalt, hogy...öö...megerőszakolták a kislányt és utána megfojtották..." - Csapi Balázs, bűnügyi osztályvezető, Pest Megyei Rfk.

(a második -a Cozma ügy után következő- riport, rögtön az elején...)

[ videotar.mtv.hu/Videok/2010/02/08/20/Kekfeny_2009_februar_8_.aspx ]

KONTRA

NOL ONLINE - 2010. április 19.

"Az ügyész hosszasan sorolta a H. Nórán talált sérüléseket, zúzódásokat, hangsúlyozva: a férfi az erőszak kiderülésétől való félelmében fojtotta meg áldozatát."

[ nol.hu/mozaik/_elt__amikor_otthagytam__-_tagadja_nora_meggyilkolasat_a_vadlott ]

BLIKK - 2010-04-23

"Szét volt szaggatva a ruhája, el volt törve az orra, vérzett. A keze már merev volt. Nem voltak rajta az ékszerei." - Horák Dénes

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/en-talaltam-meg-a-lanyom-testet-2016618/ ]

STOP - 2010. április 19.

"Az orvosszakértői vizsgálatok megállapították, hogy a lány fején sérülések voltak, s vérzett az orra is."

[ stop.hu/articles/article.php?id=649644 ]

STOP - 2009. május 22.

"...az ügyben illetékes egyik rendőrtiszt...elárulta, a gyilkos a kerítéshez nyomta áldozatát, annak nyomait megtalálták a holttesten. A tinit szabályosan odapréselte a dróthálóhoz, ami több hámsérülést is okozott. Elképzelhető, hogy Nóri ismerte gyilkosát, hiszen az erőszak helyszínéig nem voltak durva nyomok a földön. Márpedig ha ellenkezett volna, a megtalálás helyszínére csak odavonszolni tudta volna a lányt a brutális elkövető."

[ www.stop.hu/articles/article.php?id=495617 ]

STOP - 2009. december 31.

"P. azt állítja, hogy betapasztotta a kislány száját, hogy ne tudjon kiabálni, és ez alatt fulladt meg, ugyanakkor a rendőrök feltételezése szerint, ami a szakértői anyagban is megerősítenek, P egyszerűen a nyakánál fogva megragadta a kislányt és megfojtotta. A szakértők nyomokat találtak a lány nyakán, és úgy tűnik, a férfi szorításától néhány porc is eltörött a lány légcsövében."

[ www.stop.hu/articles/article.php?id=586502 ]

FairyFeller 2010.04.27. 03:06:29

Sajnos nem engedte egyszerre elküldenem. Valóban érdemes volna egyben egy külön bejegyzést szentelni ezeknek az információknak, de akkor egymás alá kellene illeszteni ezt a 3 kommentet, a bejegyzés elküldése előtt.

FairyFeller 2010.04.27. 20:59:42

Pokrócba csavarva verték össze az idős férfit

...
"...az áldozathoz három csuklyás férfi ment be. Konyhája padlójára lökték és egy pokrócot dobtak rá, majd súlyosan bántalmazták. A brutális látogatók ezután végig kutatták a házat, majd az ott talált pénzt magukhoz vették, s elmenekültek. A sértett bordája eltört, tüdeje megrepedt, légmellet kapott, súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az esetet a 77 éves férfinál dolgozó tetőfedő munkások fedezték fel, s jelentették be...alig néhány óra alatt a látóterükbe került egy 27 esztendős, büntetett előéletű mezőberényi férfi. A fiatalembert korábban többször is látták a sértett háza körül, sőt a már említett munkásokat megkérdezte arról is, hogy az idős bácsi kifizette-e már nekik a munkadíjat. Emellett az illető anyagi lehetőségeihez mérten jelentős összeget költött el hétfőn...A nyomozók megállapították, hogy a gyanúsított tettét 17 éves, fiatalkorú, még büntetlen előéletű, de már büntető eljárás alá vont, illetve 26 éves büntetett előéletű testvérével együtt követte el. A bűncselekmény elkövetését végül mindhárman beismerték...A gyanúsítottaknak csoportosan elkövetett rablás és életveszélyt okozó testi sértés miatt kell felelnie. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi osztálya a fivéreket őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. Az idős áldozat már túl van az életveszélyen, de még intenzív osztályon ápolják." (...)

beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/pokrocba-csavarva-vertek-ossze-az-idos-ferfit-301706

***

Az áldozatok száma az eddigi tendenciák szerint továbbra is fokozatosan növekszik. Meddig még?

FairyFeller 2010.04.27. 21:07:33

Húsz évet sóztak gyilkosságért egy magyarra Bécsben

...
"Húsz év börtönbüntetésre ítéltek rablógyilkosság vádjával egy magyar férfit Bécsben. A 39 éves férfi tavaly márciusban megtámadott egy nőt, hogy kirabolja, végül három késszúrással megölte. Az ítélet nem jogerős. A férfi beismerte, hogy megtámadta az áldozatot, de azt állította, hogy nem akarta megölni. A támadó NEGYVEN EURÓT ÉS EGY MOBILTELEFONT zsákmányolt." (MTI)

klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=107593

***

Az ilyen esetek miatt rossz a hírünk Nyugaton (mint általában a kelet-európai, főként a román és a magyar állampolgároknak), és hasonló körülmények miatt írják ki Bécsben imitt-amott, hogy: "Magyar, ne lopj!"...

FairyFeller 2010.04.29. 10:21:42

Megöltek egy 84 éves nénit Szatymazon

"Megöltek egy idős asszonyt a Csongrád megyei Szatymazon. Hozzátartozói jelentették be szerda délután a rendőrség ügyeletére, hogy holtan találtak egy idős nőt otthonában, Szatymaz külterületén.
Az éjszakába nyúló helyszíni szemle, valamint az éjjel elvégzett igazságügyi boncolás megerősítette, hogy a 84 éves asszony bűncselekmény áldozata lett - mondta a Független Hírügynökségnek Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön. Egyelőre annyit közöltek, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomoz az ügyben." (FH)

FairyFeller 2010.04.29. 20:39:39

Agyonvertek nappal egy hajléktalant, nem segített senki

...
"Nem jelentette senki, nem történt feljelentés, de többen is látták a közelmúltban, amikor négy-öt fiatal rugdosott egy földön fekvő hajléktalant Szolnokon a belvárosban. A szemtanúk állítása szerint a piac mögötti konténer környékén történt a támadás, egy földön fekvő, jajgató embert bántottak többen, nekifutásból rugdosták...Szalay Ferenc polgármester felolvasta a rendőrség hivatalos válaszát az üggyel kapcsolatban. Ebben egyebek között az áll, hogy mivel a hajléktalan nem tett feljelentést, így a rendőrség nem indított eljárást." (...)

index.hu/bulvar/2010/04/29/agyonvertek_nappal_egy_hajlektalant_nem_segitett_senki/

FairyFeller 2010.05.03. 02:01:11

Ideális helyzet: amikor a Rendőrség kénytelen válasszal szolgálni

Újra Salgótarján: tömegverekedés, avagy "Cherchez la femme"

...
"Két család veszett össze, és mintegy harmincan estek egymásnak baltával, botokkal, seprűnyéllel és lapáttal az egyik helyi presszó előtt. A rendőrség hat embert állított elő, közülük négy ellen indított eljárást felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt. A Nógrád megyei rendőrség szerint többen könnyebben megsérültek, egy embert kellett megfigyelésre kórházba szállítani. Egy, a Forgách-telepen élő idős asszony szerint hat rendőrautó jelent meg szombat este a verekedés helyszínén, a telep főutcáján, a kiérkező rendőrök próbáltak rendet tenni. Az asszony az [origo]-nak vasárnap azt mondta, a buszmegállóból, távolabbról figyelte az eseményeket, és többeket látott "vasvillával szaladgálni". Szerinte a bűncselekmények, a részegeskedés és a konfliktusok szinte mindennapossá váltak az utóbbi időben a telepen, ahol ma szociális bérlakások vannak, az üreseket pedig egyre-másra önkényes lakásfoglalók törik fel...Az asszony szerint a szombati konfliktust egy lányszöktetés okozta...azt állította, a fiatal férfi édesanyjától értesült a verekedés okáról...Az [origo] megkereste a Nógrád megyei rendőrséget. Dankóné Nagy Éva szóvivő a lányszöktetésre vonatkozó kérdésre nem kívánt reagálni, de azt megerősítette, hogy az egyik verekedő család Karancsaljáról érkezett. Karancsalján a falu egyik vendéglátóhelyén, a Csengő Csárdában érdeklődtünk a verekedő család felől. Egy, a vendéglőben dolgozó nő azt mondta, nem jutott el hozzájuk a tömegverekedés híre, de a lányszöktetésről hallott...Arra is emlékezett, hogy a nagymama említette, hogy a "Forgáchra" szökött a 19 év körüli lány, és "egy kopasz, nagydarab gyerek" vitte magával. A Forgách-telepen élő asszony szerint a kórházba került férfi anyja és rokonai tartanak attól, hogy a közeljövőben újra visszajönnek a karancsaljaiak, és a Forgách-telepiek készülnek az újabb konfliktusra...A Nógrád megyei rendőrség szóvivője szerint jelenleg nincs megerősített rendőri jelenlét a Forgách-telepen, mert a közbiztonság és a közrend még szombaton este, rövid időn belül helyreállt. Az [origo]-nak nem sikerült elérnie a Forgách-telepen, illetve a Karancsalján élő családok tagjait." (...)

[ www.origo.hu/itthon/20100502-lanyszoktetes-miatt-tort-ki-a-tomegverekedes-salgotarjanban.html ]

FairyFeller 2010.05.05. 15:51:25

A MÉDIA EZT IS LEFUTOTTNAK TEKINTI (ezért is nem hallhattunk róla): Átvették a franciák a nyomozást az Ophélie-ügyben

"A francia hatóságok nyomozást indítottak a Budapesten 2008 decemberében eltűnt, majd két hónappal később a Dunában megtalált diáklány, Ophélie Bretnacher ügyében - közölték internetes honlapjaikon a L'Express és a Le Figaro című párizsi lapok...A lány szülei...Szerintük nincs minden tisztázva a haláleset körül, s - mint vélik - egyelőre a bűncselekmény lehetőségét sem lehet teljes bizonyossággal kizárni. Francia igazságügyi források szerint az ügy irányításával Paul Hubert vizsgálóbírót bízták meg." (...)

[ hvg.hu/vilag/20100318_ophelie_l_express_le_figaro?s=hk ]

További cikkek:

[ www.hirkereso.hu/search?q=Oph%E9lie&timelimit=10000&x=17&y=9&archivum=-1 ]

Nos, igen...

rugach 2010.05.06. 09:59:55

@FairyFeller: Lehet,hogy a francia rendőrséget kellene megkérni ahhoz,hogy derítse ki Nóri meggyilkolásának ügyét is.

FairyFeller 2010.05.07. 20:09:51

Menekítik a diákokat Hatvanból

[ www.hirado.hu/Hirek/2010/05/06/21/Menekitik_a_diakokat_Hatvanbol.aspx ]

...
"Az agresszív tanulótársak megkeserítik a gyerekek életét, ezért biztonsági szolgálat létrehozását tervezi a városvezetés. Az igazgatók a tanév megkezdése előtt a legfontosabb kérések között nem a béremelést vagy az eszközállomány gyarapítását említették, hanem azt, élőerős biztonsági szolgálatot vezényeljünk az oktatási intézményekbe – közölte Érsek Zsolt hatvani polgármester. A városvezető szerint a szülők jogos elvárása, hogy gyermekeik ne legyenek kitéve az erőszaknak, a deviáns viselkedésű diákok terrorjának. Ám a szélsőséges megnyilvánulások nem csak a falak között, hanem az utcán, a buszmegállóban, vagy éppen a vasútállomáson is megkeserítik a diákok életét Hatvanban. A biztonsági szolgálat részben megoldás lehet a gondokra, ám ez nem nyugtatja meg a szülőket, akik közül sokan úgy döntenek, inkább másik, „békésebb” iskolába járatják gyermekeiket." (...)

Nonametom 2010.05.07. 21:43:48

Miért van az hogy ien hírek mint amit maga is leír hogy, hogy gyerekeket terrorizálnak és öregeket ölnek meg. Ien híreket már be sem tesznek a híradóba
De az persze belefér hogy a rendőr megverte a virágtolvajt 30 éves ez természetes volt, de akkor nem is volt ennyi bűncselekmény!

FairyFeller 2010.05.08. 01:07:44

@Nonametom: Kedves Tom!

A média legtöbb esetben nem független a politikától és arról tájékoztat, vagy nem tájékoztat, amely bizonyos érdekek számára nem káros.
Ha az emberek tudnák a valódi igazságot úgy általában, határokon innen és túl, akkor sokkal kritikusabb figyelemmel követnék a gazdasági, társadalmi folyamatokat.
Így hogy nem tudnak a bajokról, eltompítottak, nem érzékenyek, igényesek az információs tartalmak terén sem (helyette vannak különböző színvonaltalan műsorok), nem is érzékelik a problémák súlyát úgy általában. Lehetne sorolni napestig.

Az irányított média pedig azt üzeni: itt gyakorlatilag "minden rendben van", ezt az országot kiváló, tehetséges emberek vezetik, akik csak a nép javát akarják (feltételezem minden más országban is ezt próbálják elhitetni), aki pedig mindezt kritizálja, felvet bizonyos -eddig legalább is- tabu témákat, az: "szélsőséges", és/vagy "terrorista", "ilyen-izmusta", "olyan-pista", stb-stb.

Tudja milyen a közbiztonsági helyzet a Dél-Afrikai Köztársaságban...?

Ott különböző népek között etnikai hátterű konfliktusok jellemzőek, heti átlag 50 gyilkossággal...
Nem volna jó ilyen úton járnia, senkinek sem.

Utána is olvashat, ha gondolja: "apartheid"

Ott rendezik idén a futball világbajnokságot. Ha jól tudom a szervezőknek vannak aggályai, éppen az ország biztonsági helyzetéből fakadóan.

Máskülönben, ha a média tájékoztatásáról akar nagyon megdöbbentő és egyben megbízható forrásból értesülni, akkor ajánlom, az egykori híradós műsorvezetővel, Pálffy Istvánnal készített interjút: "A fele sem igaz annak, ami elhangzik"

[ www.vg.hu/kozelet/vg_online/kozelet_-_belfold/080131_palffy_206643 ]

FairyFeller 2010.05.08. 01:12:12

Rendszeresen verte tanárát egy 11 éves gyerek

[ www.hirszerzo.hu/cikk.rendszeresen_verte_tanarat_egy_10_eves_gyerek.150043.html ]

...
"Heteken át ütötte-rúgta, szidalmazta tanárát egy tizenegy éves fiú Almamelléken - közölte a Független Hírügynökséggel pénteken Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. Az ötvenéves tanárnő a rendőröknek azt mondta, hogy a fiú a játszótéren, a tanulószobán, a buszmegállóban és mindenhol, ahol csak összetalálkoztak, minden ok nélkül rátámadt. Lökdöste, pofozta, belerúgott, volt olyan is, hogy az utcán rúgta meg, és ezt a gyerek anyja is látta, mégsem szólt a gyerekére. A tanárnő elmondása szerint többször jelezte már felettesének az esetet, írásos kérelmet is benyújtott, de azóta is folyamatosak a támadások. A fiút az eljárás során pszichológus fogja megvizsgálni, a rendőrök minden tanút részletesen kihallgatnak, és bevonják a többi hatóságot, hogy közösen vizsgálják ki az eset összes körülményét."
...

Nonametom 2010.05.08. 09:14:30

@FairyFeller: Hát igen többek között ezért látogatok olyan oldalakat amit szélsőségesnek kiáltanak ki mert leírja az igazságot.

FairyFeller 2010.05.08. 16:41:57

Ide tartozik: Rátámadt az újságíróra az almamelléki iskola igazgatója

[ mti.hu/cikk/477010/ ]

..

"Megtámadta a Bors újságíróját és elvette fényképezőgépét az almamelléki iskola igazgatója, annak az intézménynek a vezetője, ahol egy pedagógust folyamatosan terrorizált egy 11 éves gyerek, amiről a tanár felettese is tudott - értesültaz MTI. Fóris Gábor, a Bors tudósítója azt mondta: fotókat készített az iskoláról és Szubotics Miklós iskolaigazgatóról annak kapcsán, hogy egy 11 éves diák rendszeresen bántalmazta az intézmény egyik pedagógusát. Az idei országgyűlési választásokon Baranya szigetvári választókörzetében képviselőjelöltként induló igazgató ezt nehezményezve rátámadt, leteperte a földre, elvette fényképezőgépét, majd autóba ült és elhajtott...Fóris Gábor megjegyezte: korábban már bemutatkozott az igazgatónak, így a támadó tudta, ki ő és azt is, milyen ügyben készít képeket lapja számára, igaz, nemtetszését fejezte ki emiatt...Szubotics Mklóst az MTI-nek még nem sikerült elérnie." (...)

***

Ha az iskolaigazgatói teendőit nem tudná ellátni a jövőben kiváló liberális, "anti-fasiszta" jogvédő válhatna belőle!

FairyFeller 2010.05.09. 14:46:55

Botrány a botrányok hátán: almamelléki tanár-, és újságíróverés után még hab a "tortára"...

[ FIGYELEM: a következő cikk egy "szélsőséges" hírportálról származik, ezért nem linkelem, csupán az új információ tartalma végett idézem, "polkorrekt" formában ]

...
"Szubotics Miklós iskolaigazgató a végzettségét tekintve pedagógus (!), pontosabban testnevelési tanár, akit az MSZP a legutóbbi országgyűlési képviselőválasztáson Baranya megye szigetvári, 7-es számú választókerületében indított.

Szubotics elvtársnak iskolaigazgatóként tudomása volt arról, hogy beosztottját, az 50 éves Szilágyiné Kadíró Erika tanítónőt, Almamellék jelenlegi polgármesterét egy tízéves ******gyerek úton-útfélen inzultálja, megtámadja, üti-veri, pofozza és egyéb módon megalázza, de semmit nem volt hajlandó tenni a ***** megfékezésére. Persze itt rögtön föl kell tennünk a kérdést: az alig ötszáz lelkes falucska lakosai miért nem tették helyre ezt az alig tízéves ******? Mire vártak, talán arra, hogy egy szép napon meg is ölje a jobb sorsra érdemes pedagógusát?

Almamelléken, ebben a zselicségi kis községben és a környező falvakban valamikor, egészen a deportálásukig svábok alkották a lakosság többségét. Manapság a falunak még csak nyolc-tíz százaléka cigány, de a folyamat végét nem nehéz megjósolni. Mára odáig jutottunk, hogy egy tízéves ***** terrorizálja, megalázza, ütlegeli a pedagógust. A tanárnő egyébként csak azután tett följelentést az őt ért durva támadások miatt a rendőrségen, miután többszöri kérése ellenére Szubotics Miklós iskolaigazgatótól nem kapott védelmet.

A M1 televízió szombaton este már leadott egy rövid hírt a botrányos esetről, de szokás szerint nem közölte, hogy a tanárverő ezúttal is ******, s az iskolaigazgató, Szubotics Miklós a Baranya Megyei Közgyűlés MSZP-s képviselője, valamint a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztje magas állami kitüntetés büszke tulajdonosa. Utóbbi elismerést, kiemelkedő pedagógusi tevékenységéért, elvtársai előterjesztése nyomán 2005. március 15-én vehette át a Parlamentben.

Magas állami kitüntetésének ismeretében senki ne csodálkozzon azon, hogy ez a kihízott pofájú komcsi az almamelléki fölháborító botrányban nem a tanítónő, hanem hallgatásával és az ilyenkor elvárható szakmai és emberi segítség elmulasztásával a pedagógusát ütlegelő tízéves ***** pártjára állt."
...

FairyFeller 2010.05.09. 23:35:52

Április 17-én, szombaton, amikor mi néhányan eme blog kommentálói közül találkoztunk Kiskunlacházán, történt a következő eset, amelyről eleddig semmit nem hallhattam (gondolom a választások második fordulója előtt ez ellenkezett volna bizonyos érdekekkel), feltételezem, hogy maguk sem. Egy ismerősöm ajánlotta a cikket:

"Olaszliszkához fogható brutalitás Hevesben"

[ hetivalasz.hu/itthon/olaszliszkahoz-foghato-brutalitas-hevesben-27543 ]

...
"A sofőr elkövette azt a hibát, hogy megállt bocsánatot kérni. A Heves megyei Boldogon néhány napja Olaszliszka szelleme kísértett, állítja több helybeli egybehangzóan - írja a heol.hu.

Az internetre is felkerült beszámolók szerint a Béke úton történt az eset: egy férfi két kisgyermekével autózott arrafelé, s a jármű kerekei felcsapták a kátyúból a vizet, amely elérte az út mellett ácsorgó társaságot. Utóbbi tagjai káromkodva szidalmazták a sofőrt, aki kiszállt, hogy bocsánatot kérjen. Ezt követően többször megütötték és megrúgták a férfit, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, egyebek mellett az arccsontja is eltörött. A beszámolók szerint a gyanúsítottak között több fiatalkorú is akadt, akik baseballütőt és boxert is használtak, de ezt a rendőrségen nem erősítették meg. Gyetvai Tibor rendőr alezredes, hatvani rendőrkapitány érdeklődésünkre annyit közölt: vizsgálják a történteket.
Szintén Boldogon a közelmúltban az általános iskola egyik tanulója állítólag kést tartott diáktársa nyakához. Az információt több forrás alátámasztotta, de feljelentésről nincs tudomásunk. Intézkedés történt viszont egy másik esetben, amikor a hatvani Lesznai Anna iskolában fordult elő a diákok körében ugyancsak erőszakos cselekmény."
...

***

De hát ne csodálkozzunk arról, hogy nem került be az eset a hírekbe. Újabban az a "módi", hogy már a gyilkosságokat is eltusolják.

1 hónap alatt több olyan brutális, olykor titokzatos (pl. halott meztelen nő a Boráros-tér közelében) gyilkossági esetet is felhoztam eme topikban, amelyekről nincsenek újabb infok.

Lehet, hogy az embereket nem érdekli az ilyesmi?

Nem elég "szenzációs"...?

Névtelen mártírok, az ártatlan áldozatok. Vajon Horák Nóra nevét is elfelejtik...?

Újabb híreket az ügyről minden esetre nem közölnek a nagyérdeművel, pedig már -állítólag- több tárgyalási nap is lefutott.

Nonametom 2010.05.10. 09:04:14

@FairyFeller: Hát igen néhányan nem csak elfelejtik ezeket az eseteket hanem nem is tudnak róla,mert nem is nagyon érdekli őket.Jobban szeretnek sötétségben élni
De egy biztos én amíg élek nem felejtem el Hórák Nóra nevét!!

rugach 2010.05.10. 10:04:44

@Nonametom: Nem is szabad elfelejteni őt!

FairyFeller 2010.05.10. 16:44:29

"GYERMEKCSÍNY-EFFEKTUS" - a történet folytatódik: idegösszeroppanást kapott az almamelléki magyartanárnő a terror miatt - cigarettacsikket nyomott el az arcán a 11 éves...

[ www.borsonline.hu/news.php?hid=29618 ]

...
"Nem először lendültek támadásba az almamelléki bentlakásos speciális iskola diákjai. A most összevert tanárnő, Kadiró Erika arcán néhány éve cigarettát nyomott el egy diák. Én már egyszer lepofoztam B. Mátét, mert rendszeresen verte a lányomat – mondta egy falubeli apuka, aki szerint ezek a gyerekek a falu nyugalmát is veszélyeztetik. Mint megírtuk: heteken át ütötte-rúgta 50 éves tanárát egy 11 éves fiú a baranyai településen. A tanárnő, Kadiró Erika – aki idegösszeomlást kapott a terrorizálás miatt – alacsony termeténél fogva nem tudott védekezni. – Az igazgatótól hiába kértem segítséget a bántalmazások miatt, soha nem tett semmit, ezért tettem feljelentést a rendőrségen – mondta a Borsnak a pedagógus. – Nem igaz, ami itt megy. Pár évvel ezelőtt egy másik diákot próbáltam megfegyelmezni, sikertelenül. Egyszerűen elnyomta a cigarettáját az arcomon. S hogy miért nem lépett az igazgató, aki egyébként tegnapelőtt rátámadt a Bors munkatársára? Nos, Erika és az igazgató között évek óta politikai ellentét van. A tanárnő 8 éve a polgármester, s Szubotics Miklós szintén polgármester szeretett volna lenni – sikertelenül. Az országgyűlési választásokon az MSZP színeiben indult, de vesztett. Hiába kerestük tegnap B.Mátét, nem találtuk a faluban. Szubotics Miklós igazgató szerint a magyartanárnő a hibás a történtekért, mert rosszul alkalmazza a pedagógiát, így nem tudja megfelelően kezelni az ilyen helyzeteket. Az iskola egyébként igazi baranyai Csikágónak számít: nemrégiben felkerültek az internetre olyan pornográf felvételek, melyeket a kollégista fiúk készítettek egymásról az intézmény zuhanyzójában."
...

***

Egy "érdekesnek" szánt személyes megjegyzésem: mint az ismeretes, a Dél-Afrikai Köztársaságban a közbiztonsági szint közvetlenül a második legsúlyosabb, háborús zónát követő kategória, heti átlag 50 gyilkossággal, az áldozatok többnyire farmerek (akárcsak itt, tanyavilágban élő, vagy idős emberek)...

ÉS MÉG VALAMI...

"Hiába kerestük tegnap B.Mátét, nem találtuk a faluban."

Nem emlékezteti ez Önöket valamire...? Ez az állapot? Mondjuk a Pest-megyei Kiskunlacházára?

Úgy vélem, a nyilatkozó apuka, akár H. Dénes is lehetett volna... :'(

Almamellék

"Én már egyszer lepofoztam B. Mátét, mert rendszeresen verte a lányomat – mondta egy falubeli apuka, aki szerint ezek a gyerekek a falu nyugalmát is veszélyeztetik."

Kiskunlacháza

"Tudjuk, hogy kikkel van a probléma! Tudja az egész falu. Tudja a rendőrség is és mégsem teszünk semmit ellenük. Ezek a gyerekek nem járnak iskolába, bóklásznak a faluba csoportosan éjszakákon keresztül: lopkodnak, betörnek, időseket bántalmaznak - és nem teszünk ellene semmit. Az én lányomnak meg kellett halnia, hogy kinyíljon a falunak a szeme..."

[ www.youtube.com/watch?v=e8hxlF-whgg ]

rugach 2010.05.11. 11:43:53

Radikális lépésekre van szükség a rendőrség és a bíróságok részéről.Szigorítani kell sürgősen a törvényeket és bevezetni a három csapás törvényt,amit Lázár János,a Fidesz frakció vezetője ígért.Most csak a vasszigor teremthet rendet az országban.

FairyFeller 2010.05.11. 12:43:20

@rugach: Kedves Rugach, olyan régen politizáltunk már ezen a blogon, pedig választások is voltak: MOLNÁR OSZKÁR UTÁN KÖVÉR LÁSZLÓ: KISZIVÁRGOTT "BOTRÁNYFELVÉTEL"

[ egyenlito.blog.hu/2010/05/10/rasszista_part_a_fidesz_hangfelvetel ]

(bizonyosan más portálokon is megtalálható, olvasható, hallgatható - ha valaki utánakeres, de szerintem a hírekben is benne lesz)

"1,3 tized gyerek jut két fiatal felnőttre. Ennyi születik ma. Ebben az 1,3 tized gyerekben benne vannak azok a cigány gyerekek is, akik ma már a megszületettek között többségben vannak. Hogyha önök végiggondolják, hogy mi lesz itt nagyven év múlva, amikor a statisztikák szerint, az előrejelzések szerint 7 és fél 8 millió ember lesz csak ebben az országban - ennyire elfogyunk -, annak a fele is cigány lesz, hogy ki a fészkes fene fog dolgozni a nyugdíjasokra? Nem ránk, mert mi akkor már nem leszünk sehol se, a gyerekeink nyugdíjára. Hogyan tudjuk megoldani ezeket a problémákat a sokkal kevesebb tisztességes, munkaképes, a rendhez, a társadalmi normákhoz hozzászokott emberek azzal a masszával szemben, amelyik soha életében nem is dolgozott? Na azt gondolom, hogy ez a kérdés költői kérdés, mert tudjuk, hogy nincs megoldás, katasztrófa lesz."

***

Nos, magam is erre céloztam a Dél-Afrikai Köztársaság negatív analógiáját felhozván. A 2008-as kínai olimpián tabutéma volt az elképesztő mértékű környezetszennyezés, a borzalmas, rossz levegő, úgy a 2010-es hasonló, világméretű sporteseményen, a futball világbajnokságon, várhatóan hasonló tabutéma lesz a katasztrofális általános közbiztonság, illetve a nem létező közbiztonság.

Egy nagy, gazdag, vegyes etnikumú ország, ahol elfajzott a társadalmi feszültség, hiszen hosszú ideig felelőtlen módon, nem kezelték ezt a problémát, úgymond az emberek megpróbálták "kizárni az ajtón kívülre", csakhogy ez ostobaság, ahogy ez ma meg is látszik az országon. Ha nem tévedek, akkor a '80-as években ott a kormány egyszerűen kirekesztette, elzárkózott az etnikai hátterű társadalmi feszültségtől és ezzel együtt az ottani afrikai lakosságtól. A helyzet később megváltozott. Ma ők kormányoznak.

Jól írom?

rugach 2010.05.13. 10:31:37

Stohlság Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Álláspont
Nem tudom elhinni, hogy egy baleset szenvedő alanyai hazudjanak. Egyszerűen nincsen rá okuk. Ezért elhiszem, amit mondtak.

Azt mondták, hogy Stohl András, miután nekik hajtott a szemközti sávba áttérve, kiszállt az autójából, odament hozzájuk, és cigarettát kért. S hogy szemmel láthatóan részeg volt. Majd felhívta a barátnőjét, s odarendelte a baleset helyszínére. A nő meg is érkezett, Stohl pedig megkérte, vállalja magára a balhét, majd távozott a helyszínről. (Az illetékes rendőrkapitánysági közlemény ez utóbbit alátámasztja, lévén Stohl Andrást otthonából állították elő, egy órával a baleset után.)

Akkor pedig ez így ittas vezetés, ittasan közúti baleset okozása (egy súlyos sérült!) és cserbenhagyás. Ha pedig Stohl a barátnőjére akarta testálni a dolgot, akkor talán a hatóság félrevezetésének kísérlete is megáll.

Hadd összpontosítsak most az utóbbiakra. A cserbenhagyásra először.

Miféle ember az, aki egy baleset okozójaként cigarettát kér a sérültektől, azután pedig lelép a helyszínről? Miféle?
S miféle ember az, aki az egészet megpróbálja rálőcsölni a nőjére, mert annyira azért nem részeg, hogy ne mérje fel: bűncselekményt követett el, ráadásul visszaesőként. Miféle?
Stohl-féle ember az ilyen. Ez egy létező típus. Ez korunk hőse.

Stohl András nem volt tehetségtelen ember. Aztán elkapta a gépszíj, bedarálta a média. Meg az a súlyosan beteg közeg, amit mindez jelent, az a súlyosan beteg közeg, ami Alföldi „nemzeti” színházát jelenti. És Stohl Andrásból az lett, ami. Egy önkontroll nélküli, gyáva szarjankó. Aki piásan száguldozva veszélyezteti önmaga és mások életét, aki kábítószeres ügyekbe keveredik, aki hajlandó eljátszani mindent, s aki vállalja a „celebséget”, s mindazt, ami azzal jár.

Stohl András legemlékezetesebb pillanatai immáron azok, amikor a show-műsorban kezével T betűt formálva, drámai arccal jelzi, hogy lejárt az idő, s az, hogy tökrészegen vezetve cserbenhagyja áldozatait. S hogy a nőjével vitetné el a balhét.

Lám, egy dörzsölt ügyvéd már meg is szólalt az ügyben. Kifejtette, ha Stohl azt fogja vallani, hogy otthon, a sokk hatására ivott, nem lesz bizonyítható az ittas vezetés. Ha pedig telefonált a mentőknek is, mielőtt lelépett, akkor a cserbenhagyás sem.

Stohl pedig ezt fogja vallani.
És így meg is fogja úszni.

Miképpen megúszta annak idején egy Császár Előd nevű celeb is, aki bekokózva rendőrt ölt (!), majd elkövetett egy biztosítási csalást is gyorsan… és semmi. A sztárügyvéd kisikálta a bajból, a mocsokból, a börtönből. Amiért bárki más kóterba ment volna, azért Császár Előd nem kapott semmit.

Stohl sem fog.
Illetve…

Illetve most még reménykedem. Reménykedem, hogy az új szelek, az új hatalom majd ebben is újat hoz. Hogy Stohl – akit a régi hatalom a Tűzvonalban című tévésorozat sztárjává tett, csak azért, hogy feledtessék valahogyan a 2006. október 23-i gyalázatot – ezt mégsem fogja megúszni. Mert nem úszhatja meg. Mert ha megússza, akkor nem lehet rendet tenni az országban, s a társadalom lelkében, fejében.

Akkor nem lesz itt semmi sem.
Reménykedem, hogy ennek a gennyes celebvilágnak valahogyan vége lesz egyszer. Reménykedem, hogy az Alföldi-féle „nemzeti” színházból is Nemzeti Színház lesz hamarosan, s abban nem lesz helye többé Stohl Bucinak.
Mert nem érdemli meg.

Nem a piálásért. A gyávaság, a cserbenhagyás, a szaremberség miatt.

Reménykedem, hogy Stohl András most végre és mégis azt fogja kapni, amit valóban megérdemel. Ha igen, akkor tudhatjuk, elindultunk egy másik úton. Ha nem, akkor baj van.
Bayer Zsolt

Nonametom 2010.05.13. 15:50:32

A világ eddig legrégebbi ismert piramisáról tudniillik most már 100%-os bizonyossággal kijelenthetjük, hogy a hun-magyarok, azaz elődeink, a mag (tudás) urai építették. A hüledezéskeltő hír röviden ismertetve a következő: a szénizotópos mérések alapján 34.000 évesre saccolt híres boszniai Nap Piramisban székely-magyar rovásírással íródott feliratokat találtak a szláv kutatók, s már egyértelműen azonosítottak húsz rovásbetűt is, melyek egy az egyben megegyeznek a manapság általunk is ismert székely-magyar ABC jeleinek vonásaival.

Világszenzáció látott napvilágot, ám sem a Blikk, sem a Retekklub, sem a Telaviv2 nem számolt be róla, holott a magyarság ügyét régen látott módon ragyogja be ez az új remekbe szabott régészeti felfedezés.

A világ eddig legrégebbi ismert piramisáról tudniillik most már 100%-os bizonyossággal kijelenthetjük, hogy a hun-magyarok, azaz elődeink, a mag (tudás) urai építették. A hüledezéskeltő hír röviden ismertetve a következő: a szénizotópos mérések alapján 34.000 évesre saccolt híres boszniai Nap Piramisban székely-magyar rovásírással íródott feliratokat találtak a szláv kutatók, s már egyértelműen azonosítottak húsz rovásbetűt is, melyek egy az egyben megegyeznek a manapság általunk is ismert székely-magyar ABC jeleinek vonásaival.

A helyi régészek azonnal kapcsolatba léptek a rovásíráskutatás honi mestereivel, nemsokára pedig megindul a rendkívüli izgalmat, s talán historikus paradigmaváltást hozó pontos vizsgálódás. Remélhetőleg nem fogják elhallgatni, eltüntetni a valós eredetünket ország-világ elé táró, kárpát-medencei életterünk ősiségét bizonyító táblákat és rovásmaradványokat a szélsőséges globális eszmeiség jegyében cselekvő főideologizátorok csicskacsatlósai.

Ősink legnagyobb fennmaradt csodája: a hun-magyar Nap Piramis Boszniában

A monumentalitásával szemeket lenyűgöző Kínai Nagy Fal alig több, mint kétezer éves, a gízai piramisok még nincsenek ötezer évesek, s a Stonehenge kövei is csak maximum pár évszázaddal idősebbek Egyiptom csodáinál. A mi pompázatos piramisunk azonban közel 30.000 évet ver az összes előbb felsorolt földi remekre, ami egyenesen lenyűgöző, nemzeti büszkeségünket sokszorosára duzzasztó adat. A nonplusszultra pedig a megtalált rovásírás kora. A hivatalos, vaskalapos és megamaterialista tudomány szerint a legrégebbi ísmert írás Mezopotámia területéről származik, s az i.e. IV. évezred végén, avagy az i.e. III. évezred elején alakulhatott ki. Erre előkerül egy amazoknál majd tízszer ősibb székely rovásírás& atomcsapásszerű pofon lehet ez a finnugor blődlit szajkózók számára éppúgy, ahogy a majomemberes, Mezopotámia az első civilizációs sületlenségeket sulykoló mesekutatók lelkületének is. Ismét a vadliberális körökben csak sumerpárthus nagymagyaroknak csúfolt tudós hazafiak igazsága bizonyosodott be a ténynek hazudott műanyag agylúgozó elméletkupacok ellenében! Félő azonban, hogy a mai liberális nevelés atyaúristenei elhallgatják ezt a szenzációs felfedezést.

A legrégibb ismert földi írás!

Ha valamikor a Jóisten kegyelméből igazi nemzeti kormány kerül majd sokat szenvedett Magyarországunk élére, akkor az első feladatai egyikeként kell majd a történelemoktatást korrigálnia, hogy a műveletlen retekklubita rétegek ne fitymálhassák többé le ezt a neoliberálanarchista szavakkal élve kurva országot.

Ne a kétszáz éves mammonimádó multikultifellegvár, a tenyérbemászó antihumánus törtetés Mekkája, a háború- és terrorpárti USA legyen a példa gyermekeink előtt demokratikus és modern berendezkedésével, sokkal inkább őseink ideológiája és remekei! Vona Gábor történész végzettségű személy, így remélem kulcskérdésként fogja kezelni a problémát. Szeretném, ha a magyar őstörténet nem Árpádnál, esetleg az uráli őshaza felemlegetésénél kezdődne, hanem a Kárpát-medence hungár életterének ősiségénél. Szeretném, ha a históriaoktatás szempontjából fontos tankönyvek címoldalán a Nap Piramis, valamint a rovásírás virítana, s ugyancsak ezen magyar csodák ismertetésével kezdődne a történelemtanítás a fiatal magyar gyerekek számára. Várom a Nap Piramis kutatásának újabb eredményeit, s bízom továbbra is a szebb magyar jövőben!

FairyFeller 2010.05.27. 15:14:27

Ercsi - egy másik keserű életű Pest-megyei település: szomszédja is alig tudta azonosítani kíméletlenül meggyilkolt Tamást

...
"Felháborítja Ercsi lakosságát a hétvégi gyilkosság, a városban mindenki a tragikus esetről beszél. Mint arról a Bors beszámolt: Vojkovics Tamás permetezőjével ment az L. család telkére, egy eltűnt fűkaszát és több korábbi lopást akart számon kérni rajtuk. A rendőrség szerint Tamás vegyszert permetezett a családtagokra, mire egyikük – L. Karolina – egy bottal halálos csapást mért rá. A Bors azonban úgy tudja: a férfit nem egy ütés érte, először még a saját szomszédja sem ismert rá az összevert holttestre. Bár Tamás cselekedetét a rendőrség önbíráskodásnak minősíti, Ercsi lakossága szinte egy emberként állt a tragikus sorsú férfi pártjára. Sokak szerint az L. család bűnözői életmódja megkeseríti a környékbeliek életét, többen úgy vélik: nem jogos önvédelem történt, a permetezésért nem érdemelt halált a férfi...A rendőrség még vizsgálja, hogy milyen anyagot tett a permetezőjébe Tamás...Dr. Kamarás Péter ügyvéd szerint a szakértők az ütések számából következtetnek majd arra, hogy jogos önvédelem történt-e, vagy ki akarták oltani a férfi életét." (...)

[ www.borsonline.hu/news.php?hid=30134 ]

***

Tamás írja magáról az IWIW-en:

"Alapjában véve egy elég nehéz természetű ember vagyok. Lehetőség szerint egészségesen élek.
Nem dohányzom, nem kávézom, alkoholt is csak ritkán iszom. Szeretem a természetet járni, szeretek kirándulni. a sík vidéket nem kedvelem, én úgymond a hegyvidékes erdős táj szerelmese vagyok. A víz mellett vagy közelében is nagyon szeretek lenni. Zenében a könnyebb műfajokat szeretem, abból viszont sokfélét."

[ iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10045326 ]

***

A meglincselt természetvédő, Szögi Lajos sokban hasonló ember lehetett. Nos hát, ki a felelős azért, ami Borsod-megyében és Pest-megyében és országszerte egyre jellemzőbbé válik?
süti beállítások módosítása