HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

ROMÁK

2010.09.10. 17:28 asperjangyorgy

FairyFeller írása:

Habár igen elterjedt és egyre inkább terjedő, Magyarország és Európa határain is túlmutató jelenségről van szó, miközben joggal merülnek fel bizonyos összefüggések ezen tendenciákkal kapcsolatban, úgy vélem minden egyes esetet tárgyilagosan, külön és egyéni módon kell vizsgálni. Azt hiszem, nem szabadna ezt a szót használni, hogy "cigány". Aki ismeri a jelentését, az tudja, hogy egy szláv eredetű szó, amely közvetítéssel került a magyarba, jelentése: "akikkel nem érintkezünk / akiket kiközösítünk".
Így tehát, ebből kiindulva származási alapon nem helyénvaló senkit sem kiközösíteni, vagy ilyen sértő kifejezéssel illetni. Tehát maradjunk annál: roma.
Romakérdés. Igen. Magyarország nem tudja megoldani ezt a problémát, a politika pedig ha akarná se tudná. Miért? Azért mert a világ, az ENSZ akár fegyveres úton és mindenféle szankciókkal a romák mellé állna, amennyiben üldöztetésükre kerülne sor (Tudom, tudom, Izrael is üldözi a palesztinokat, amelyekért már elítélte az ENSZ, de hát a zsidó állam mindig is kivételes lesz minden nemzetközi elvárás alól...).
Az sem megoldás, hogy az EU-ban élő 9 (!!!) millió romát ide-oda zavargassák (Franciaország, ahol 400 ezen élnek, keményen fellép velük szemben), vagy erőszakkal integárni próbálják. Egyik sem út. Az egyik azért nem, mert uniós állampolgárként joga van oda menni, ahová akar, a másik pedig azért, mert erőszakkal nem lehet integrálni senkit sem. Ha az egyén nem képes/hajlandó, akkor minden bizonnyal sikertelen vállalakozásról van szó. Olyan ez, mint amikor az egyetemi tanár mindent megtesz a diákjáért, hogy legalább elégségessel átmenjen a vizsgán, akár még elnézőbb is, akár még lejjebb is viszi a mércét, de a diák annyira felelőtlen, nemtörődöm, és felkészületlen, hogy nem lehet a legnagyobb jóindulattal sem továbbképezni.
A romaügy európai kérdés. Szerencsére! Ez a mi szerencsénk!

(cikk: www.mno.hu/portal/735485 )

Aki ezt a cikket elolvassa, rájön, hogy Románia vezetése ezekben a pillanatokban a magyar érdekeket is képviseli, jobban, mint bárki más a kérdésben.

A romakérdés nem magyar, nem szlovák, nem román, bolgár, vagy cseh belügy. Szerencsére. Többé nem tudnak minket lejáratni a hazug, álhumánus liberális médiumok. A romaügy európai kérdés és diszkrimináció nélküli európai megoldást is kíván! De ebbe nem fér bele a romák zavargálása egyik országból a másikba, cserébe pénzt ajánlva nekik (300 €), nem fér bele a sikertelenségre ítélt, erőszakos integráció sem. Az európai, békés, igazságos és méltányos megoldás (távol vagyunk még ettől) már egy újabb érdekes témakör. Románia úttörő ebben, míg Franciaország álságos, kettős mércét alkalmazó. Kelet-euróapa érdeke, hogy az egész EU közös ügye legyen a romakérdés. Kelet-európa érdeke, hogy a romák szabadon vándoroljanak, hiszen uniós állampolgárok. Nyugodtan utazzanak csak a gazdag és beképzelt nyugatra. Mi pedig nyugodtak lehetünk, ha ezek után is minket fog szapulni a külföldi média (mert állítólag mi magyarok olyan kirekesztő nép vagyunk - emlékezzünk csak a zámolyi menekültekre), akkor önmaga ellen fordul.

De visszatérnék a tárgyra. Kiskunlacháza, Ercsi, Pécs, Ózd, Érsekújvár, Miskolc, stb-stb. külön városok, külön lakosággal, külön történésekkel. A különböző (bár sok haonlóságot mutató) bűncselekményeket is külön kell kezelni. A Horák Nóra ügyben magam sem várok mást, mint objektivitást, nem állandó zavaros kommunikációt, ellentmondásokat (több különböző DNS / több egyező DNS; vannak különböző DNS-ek a tetthelyről / nincsenek különböző DNS-ek a tetthelyről; volt e nyomozókutya / nem volt e; volt e a kiserdőben csuklyában gyanusítottakat vezetés / nem volt; Nóra sérülései brutálisak voltak / Nóra sérülése "csekélyek" -Csapi Balázs- voltak; meleg volt Nóra holttste / nem volt már meleg; a kiserdőben végeztek Nórával / máshonnan vitték oda - ugyanis a vádiratban mindkettőre volt utalás; megfenyegették, megverték P. Józsefet / nem történt ilyen; megerőszakolták Nórát / nem erőszakolták meg - mert bár novemberben várható az ítélet, eddig még ebben sem sikerült egyértelműen nyilatkozniuk, úgy hogy ne cáfoltak volna egymásra a különböző kijelentések, stb-stb.).

És újra leírom: én el tudom képzelni, el tudom fogadni, hogy valóban a gyanusított az egyedüli elkövető. Nem várom azt: "derüljöm már ki", hogy romák voltak az elkövetők. Én csupán az igazság kiderülését várom. A kételyeim pedig tárgyilagos módon írtam le, illetve írtuk le mindannyian. Ameddig nem tisztázza a hatóság ezeket az ellentmondásokat, zavarokat, addig a kételyeim megmaradnak az üggyel kapcsolatban, akárcsak a legtöbb embernek.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr592286755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása