HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

Linkblog

SIKERES EMBEREK NEM LESZNEK ÖNGYILKOSOK

2010.12.31. 11:24 asperjangyorgy

 

Cintia minden tekintetben jól sikerült és sikeres ember volt. Sikeres, önbizalommal teli emberek nem lesznek öngyilkosok. És ha egy 16 éves ezt megkísérli, úgy teszi - először -, hogy a megmentése esélyét biztosítja a környezetének. Az öngyilkossági kísérlettel nem az a célja, hogy meghaljon, hanem az, hopgy a problémájára felhívja a figyelmet és ezáltal érzelmileg zsaroljon. Cinti szép volt, jó alakú, kitűnő tanuló. Miért lett volna öngyilkos? Miért választott volna ehhez olyan elhagyatott helyet, mint ahol megtalálták? Boncolás, alapos vizsgálat nélkül hogyan jelentheti ki a rendőrség, hogy öngyilkos lett. Hiszen ha valóban ez lett volna a szándéka, akkor valami gyógyszert be kellett volna vennie. Kimutatták, hogy gyógyszert vett be? Vagy csak ott az elhagytaott térségben addig sétálgatott, amíg elfáradtan össze nem rogyott és ki nem hült? És milyen fekvőhelyzetben talkálták meg? És ha mnár hetek óta ott feküdt, hogyan lehet, hogy kóbor kutyák nem kezdték ki a testét?

Miért olyan sürgős újabban a rendőrségnek, hogy azonnal kijelentse: egy extrém esetben fellelt fiatal lány öngyilkos lett? És nem feltűnő, hogy ott, ahol egy brutálisan meggyilkolt lány holttestét nemrégiben felfedezték, egy másik lány minden ok nélkül - még ha a vásárlásba indulás előtt esetleg össze is vitatkozott valakivel telefonon - öngyilkos lett.

Ennyire nem számít a közvélemény? Vagy a közvéleménynek ennyire nem számít, hogy kamaszlányok holttestét furcsa és megmagyarázhatatlan módon, helyen és körülmények között találják fel?

Miért nem szúr ez szemet a rendőrségnek? Különösen abban a térségben???

FairyFeller kommentje:

Veszprém: Cozmát újabb "Horák Nóra" követi...?

...
"...egy veszprémi erdőben találták meg a 16 éves lány, Cintia holttestét. Két kiránduló szólt a rendőröknek. A rendőrség szerint elképzelhető, hogy öngyilkos lett. Úgy tudjuk, még az eltűnése napján vagy pár nappal később halt meg. Szülei szóltak a rendőröknek, egy nappal az eltűnése után, még másfél hónapja. Azt mondták, hogy a kislány boltba ment és nem értik, miért nem jött haza. A szülők most nem akartak nyilatkozni. Úgy tudjuk, hogy mielőtt Cintia elment otthonról, összeveszett valakivel. Azóta sokan keresték a lányt, többek között internetes oldalakon is, de hiába. Most egy közösségi oldalon rengetegen fejezték ki a részvétüket. A legtöbben azt írták, nem értik, hogy miért kellett meghalnia ilyen fiatalon. Iskolaigazgatója azt mondta, hogy Cintia olyan jól tanult, hogy ösztöndíjat szerettek volna neki adni jövőre. Másfél hónapja szintén egy kamasz lánynak a holttestét találták meg a dunaújvárosi dunaparton. Állítólag késsel leszúrták, kiverték a fogait, és  kikötözték egy fához. A helyiek szerint ő az a 15 éves Alexandra, aki még júniusban tűnt el. A rendőrség ezt még ma sem erősítette meg. Csak az biztos, hogy gyilkosság miatt nyomoznak." (...)

[ tv2.hu/tenyek/cikk/fiatal-lany-rejtelyes-halala ]

---

...
"Egy novemberben eltűnt lány holttestét találták meg járókelők Veszprém-Kádárta határában - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán. A 16 éves veszprémi lányt múlt hónap közepe óta kereste a rendőrség; holttestét a Lánczi utca mögött, a patakon túl találták meg - közölte Frankó Marianna. Az elsődleges vizsgálatok alapján idegenkezűség gyanúja nem merült fel, a haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a hatóság."
...

[ www.dh-online.hu/rendorsegi/20101229_eltunt_lany ]

---

Nagy felbontású kép Kovács Cintiáról: www.police.hu/rend_korozes/071108_kisk/ves_201011.html

---

A néhai gyermeklány nyilvános profilja az IWIW-en:
iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10300050

***

Vélt szabad véleményem és gondolataim kifejtését Dr. Répás József, októberben 73%-al újraválasztott kiskunlacházi polgármester, 2008 novembere óta is változatlan aktualitású szavainak idézésével kezdeném, remélve, hogy a médiatörvény -a nürnbergi perekhez nem hasonlóan-, tehát nem visszamenőleges hatályú.

"Miért is kell nekünk demonstrálni? Azért, mert a médiumok nem demonstrálnak. A médiumok hallgatnak. Mi csak egy mondat, egy röpke hír, néhány kérdésnyi érdekesség vagyunk a reggelmi műsorokban. Családjainkat, gyermekeinket gyalázzák meg, közben a hatalom hallgat. Szomorúan hallom a parlamenti közvetítések során, hogy a magyar országgyűlésben...folyamatosan rasszista és fasiszta magyarokról beszél...Meggyőződésem, hogy ilyen politikusoknak nincsen helyük a magyar közéletben...Bennünket agyonverhetnek, meggyalázhatnak és leköphetnek. Értünk senki nem hoz létre külön felderítő csoportot, értünk senki nem kínál fel a nyomravezetőnek pénzjutalmat, a mi temetésünkre nem jön el egy miniszter sem..." (...)

[ www.youtube.com/watch?v=XuWdv-lfz1o ]

Mennyire igaz. Sajnos. Ha tehetnék, mindent eltusolnának. Ha akkor megakadályozhatták volna, Horák Nóra nevére épp úgy nem emlékeznének, mint arra a "névtelen" 23 éves -hajnalban dolgozni induló- taktaharkányi nőre, akit (állítólag) egy darab elkövető megtámadott, szexuálisan molesztált, majd megkéselt, végül kútba dobott. A bíróságon azt mondta: "csak bántani akarta" a lányt.

A címbejegyzésben tragikusan szereplő Bicskei Alexandra, vagy M. Szabina [ asperjangyorgy.blog.hu/2010/02/18/valoban_egyedul_eroszakolta_meg_h_norat_p_jozsef ], a makói Pénzes Henrietta, Erdélyi Katalin, vagy éppen Víg Alexandra nevére (és ők természetesen csupán a jéghegy csúcsát szimbolizálják) legalább mindannyian emlékezhetünk - közös emlékkövük a kiskunlacházi. Ők és számos névtelen áldozat mindannyiunk mártírjai, ahogy Asperján úr méltán megfogalmazta.

Vegyük hát sorra Kovács Cintia, a körülményekből következően nagy valószínűséggel embertelen agresszió áldozatává vált legújabb Horák Nóra (már idézőjelet sem használok, hiszen Horák Nóra neve tragikus fogalommá lett) rejtélyes halálának mára megismert részleteit, tárgyilagos módon, utalva korábban megtörtént és valamelyest tisztázott (bár   szégyenteljes módon, többnyire még ez utóbbi sem mondható el, ugyebár...) esetek összefüggéseire.

A 16 éves lány (amennyi idős ma Horák Nóra is lenne) tehát boltba indult. A pletykák szerint előtte valakivel összeveszett. Ezek után nem látták. Holttestét körül-belül 6 héttel később, egy külterületi erdőben találták meg, kirándulók. Ezen utalások arra hajlítják a közvéleményt, amely a hatóságok számára oly kényelmes, hogy: a kislány bizonyára öngyilkos lett. Valahogy...
Hogy is volt ez alig több, mint 2 éve, Ophélie Bretnacherrel?
A Cintiához hasonlóan kiváló tanuló Ophélie, a Budapesten második Erasmus-ösztöndíjjal a Corvinus Egyetemen tanuló francia diáklány állítólag öngyilkos lett. Legalább is a médiumok nagy része azon megállapítás irányába igyekezett terelni a közvéleményt. Aztán hamarosan megjelenhettek a cáfolatok, méghozzá első kézből. Itt Asperján úr blogján is több alkalommal került hívatkozás alá az Duna TV-s interjú, amelyen Ophélie aznap éjjel is vele mulató ismerősei értetlenkedve cáfolják sorra azon információkat, amelyek az -akkor még közigazgatási eljárásban eltűntként nyilvántartott- lány kedélyállapotáról, alkohol fogyasztásáról és "szokatlan útvonal választásáról" közhírré tétettek. Azt állították, Ophélie jókedvű volt, tanulmányi eredményeivel is büszkélkedhetett, sőt talált magahelyett egy au-pair lányt is, aki őt helyettesíthette volna annál a családnál, ahol lakott a Pasaréten. Senkinek nem tűnt fel, hogy Ophélie kedvtelenül, "köszönés nélkül" távozott volna a buliból (a Dohány utcai szórakozóhely a Portside De Cuba volt, ma Pesti Csárda a neve). A francia Guillaume Saint-Eteinne mellett egy másik diáktársa, Szabó Melitta is tanúja volt annak, hogy röveddel az ő távozása előtt indult el Ophélie és a bejárat közelében beszélgetett még valakivel, de nem tűnt fel, hogy példának okáért szomorú lett volna. Édesapja előző nap délután beszélt vele, és állítása szerint a lány jó kedélyállapotban volt (ha nem lett volna kiegyensúlyozott lelkületű, nem is tudott volna olyan kiváló tanulmányi eredményeket elérni - ez a magánvéleményem). Hogy aztán mi lett az Ophélie-ügyből (máig nincs lezárva!), azt tudjuk: csak francia diplomáciai nyomásra rendeltek el gyilkossági ügyben nyomozást, amelyhez többek közt az is hozzájárult, hogy Ophélie holttestét olyan helyen találták meg (a csepeli szabadkikötők legészakibb, nem használt öblében), ahová egy hajómérnök állítása szerint nincs számítható vízáramlat és annak az esélye, hogy a holttest "magától került oda", csupán egyetlen százalék az esélye, szakszerűen szólva: "teljességgel valószínűtlen". Később a Franciaországban elvégzett vérvizsgálatok azt is megállapították, hogy Ophélie egészen biztosan jelentősen később (!!!) halt meg, mint amikor eltűnt, így egészen biztosan nem ugorhatott a Dunába, hiszen a decemberi jéghideg vízben az izmait képtelen lett volna akár csak arra parancsolni, hogy kiússzon. Az ügyben folyik a nyomzás, amelynek elhúzódása azzal is magyarázható, hogy a magyar hatóságok használkhatatlan dunai vízmintákat küldtek vizsgálatra Franciaországba, ti. arra készülnek, hogy az Ophélie tüdejében talált víz származási helyét megállapítsák.
Cintia szintén jó tanuló lány volt. Ismerősei szintén nem értik, miért lett volna öngyilkos. A médiumokban már arra találhatóak utalások, hogy bizonyosan öngyilkos lett.

Csakhogy én ezt nem akarom elhinni. Engem leginkább az foglalkoztat, hogy Veszprém földrejzilag igen közel található akár Dunaújvároshoz, akár Kiskunlacházához, vagy akár Enyinghez, ahonnan Marian Cozma gyilkosai is származnak és mint tudjuk vallomásukkal ellentétben nem bodzaszedésből, hanem szervezett bűnözésből, kábítszerkereskedelemből, emberkereskedelemből, prostituáltak futtatásából és védelmi pénzekből fedezték életszínvonalukat, nem is középszinten!

A. Gy. megjegyzése: kedves FairyFeller köszönöm gondosan összeállított anyagát.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr92550149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillaglampas 2017.06.25. 22:43:46

Szia!
Én ismertem a Cintiát személyesen. Félénk, de kedves lány volt, aki valószínűleg depressziós volt. Főként az anyja miatt, aki nem engedte el sehova és vele végeztette a házimunkát. Az anyjának voltak gondjai, nem mindig volt beszámítható a nyugtatók miatt, amiket szedett. Cintinek szerintem elege lett az anyja viselkedéséből és szülőhöz nem méltó viselkedéséből és inkább kioltotta a saját életét. Kár, mert egy intelligens, szerény lányról volt szó, aki sokra vihette volna a jövőben. Nyugodjon békében!

asperjangyorgy 2017.06.27. 10:12:47

Sajnálom Cintiát, s a bejegyzés óta tudom, hogy a jól sikerült, de nehéz körülmények közé szorult emberek is öngyilkosok lehetnek. És ilyenkor, különösen, ha fiatalról van szó, sokat, mindent elveszítünk. Még a hitünket és a bizalmunkat is. Sajnálom Cintiát, hiszen előtte volt az élet, és ma olyan nehéz az ilyen helyzetből kiszabadulni és önállóen valamire vinni.