HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Hogyan tovább - semerre

2011.02.27. 13:52 asperjangyorgy

Bár a lakosság azt az igéretet kapta a fidesztől a választási propaganda során, hogy két hét alatt alapvető változásokat ér el a közbiztonságban, azt kell tapasztalnunk, hogy a helyzet annál is rosszabb, mint amit korábban tapasztaltunk. Én az egyik rákfenét a bírósági gyakorlatban érzem. Követhetetlen, hogy a magyar bíróságok egyes cselekményekért miért ítélnek úgy, ahogyan. Például a zebrán történő gázolások ügyében hihetetlen szórás tapasztalható az ítélkezési gyakorlazban. Általában felfüggesztett börtön. Emékezetes, hogy pl. az ír gázoló zebrán, jóval túllépve a megengedett sebességet, halálra gázolt két kicsiny gyermeket és ezért mindösszesen három évet kapott. (Azt is a tettes távollétében, mivel az agyalágyult magyar hatóságok elengedték). Hogy még ezt a kevés időt is letölti-e, az nagy kérdés, az az ír igazságszolgáltatáson múlik. Egy biztos, egy család tönkretételéért, két gyermek életének kioltásáért talán több is elkélt volna. Császár Előd példáját, amelyet unosuntig idéztek már, nem említem, hiszen az maga volt a testetöltött elárulása az egész btk-nak, a magyar jogrendnek, hiszen egy fiatal rendőr halálragázolásáért, amit kábítószer hatása alatt követett el - egy év felfüggeszett börtönt kapott, ha jól emlékszem. De folytathatnánk a példákat. A magam részéről azt is igen álhumánus megoldásnak tartom, hogy egy-egy ámokfutó bűnöző eltartása húsz-harminc évig az adófizető polgárok nyakába szakad. Olyan esetben, amikor egyértelműen bizonyítható a cselekmény - ehhez persze megfelelő bírók is kellenének, mert ha olyan bírók ítélkeznek, mint pl. a móri mészárlás esetén -, a halálbüntetés volna a legmegfelelőbb büntetés, a társadalom egyszer és mindenkorra megszabadulna azoktól, akik nem értékelik mások életét. De mi humanista módon felzárkóztunk Európa mellé, és isszuk ennek a levét. Tudom, hogy a halálos ítéletek alapvetően nem csökkekntenék a súlyos, élet elleni cselekményeket, de legalább ezek az emberek nem kerülhetnének vissza a normálisok társadalmába.

FairyFeller kommentje:

Elrabolták és prostitúcióra kényszerítették

...
"Betuszkolták autójukba, elszedték mindenét, majd a 74-es főút Zalaegerszeg és Nagykanizsa közötti szakaszán prostitúcióra kényszerítették azt a nőt, akinek elrablóit a minap fogták el a rendőrök. Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2011. február 22-én elfogtak, majd őrizetbe vettek egy élettársi kapcsolatban lévő férfit és nőt, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy február 3-án az esti órákban a 74-es főúton személygépkocsijukkal megálltak egy gyalogosan közlekedő nő mellett, őt erőszakkal járművük hátsó ülésére tuszkolták, majd magukkal vitték, iratait és telefonját pedig elvették. Ezt követően a nőt a 74-es főút Zalaegerszeg és Nagykanizsa közötti szakaszán prostitúcióra kényszerítették. A férfi és élettársa ellen a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán személyi szabadság megsértése, kerítés, valamint kitartottság megalapoz
 ott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A férfit a Zalaegerszegi Városi Bíróság február 24-én előzetes letartóztatásba helyezte, a nővel szemben pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el – közölte Salamon Róbert rendőrségi szóvívő."
...

[ www.zalaihirlap.hu/cimlapon/20110225_elraboltak_es_prostituciora_kenyszeritett ]

***

Veszélyes egy országút mellett (különösen sötétben, különösen egy nőnek!) egyedül sétálni. Még a településeken sincs megbízható rendvédelem, nem hogy lakott területen kívül.
Bár az sem lepne meg, ha mindez tulajdonképpen lakott területen történt volna. Ugyanis léteznek egészen gátlástalan állampolgárok is közöttünk.

Horák Nóra is például anno lakterületen közlekedett egy sötét részen, gyalogosan, éjszaka. Hogy pontosan mi történt vele, azt nem tudjuk, csak sejteni lehet. Minden esetre nem valószínű, hogy az, ami a hivatalos forrásokból tétetett közhírré. Fél évvel a meggyilkolását követően ugyan 100 milliós nyomozati költség árán letartóztattak egy az érintett erdőtől mintegy 40 méterre magányosan éldegélő fiatalembert, akinek vallomását ügyvéd jelenléte nélkül, fenyegetéssel kényszerítették ki (később, közvetlenül a per kezdete előtt meg is verték), számos kétely és fel nem oldott ellentmondás tartja bizonytalanságban az általános helyi közvéleményt, vélhetően Répás József, kiskunlacházi polgármester véleményével együtt. Bár a médiumokban szándékosan kevés szó esett róla, a helyiek tudnak arról, hogy a Petőfi Sándor Művelődési Központban tartott zenés, táncos estről távozó Nórát az utcán még leszólította egy "titokzatos társaság", akiknek fekete autójuk volt. A szemtanúk és a helyiek közül azt is tudni vélik, hogy azokról a mukikról van szó, akiket előzőleg a biztonságiak nem engedtek be a szórakozóhelyre, majd egy ideig a kiserdő keleti szegleténél, a Dobó István utca sarkán az ottani kocsma közelében tartózkodtak. Ezt a helység üzemeltetője tanúsította. Nem mellékes, hogy ez az a helyszín, amerre Nóra is vette az irányt, unokatestvérékhez, Tóth Alexandráékhoz menet és ezen a helyszínen tartóztatták fel (de akkor hajnalban a kocsma már zárva volt). Vagyis a korábban taglaltak ismeretében az egyetlen ellentmondásoktól mentes verzió, hogy az alkalomra "felettébb nőiesen" kiöltöző Nórát azok tartóztathatták fel, akiket a környéken többen is láttak. Látták őket, az autójukat és egy tanú még azt is látta, hogy távolabb az úton "valakik" leszólították (egy riportban hivatkoztak rá).
 Hogy kikről van szó, azt a helyiek pontosan tudják. Több kamaszfiú is figyelte Nóra távozását, haza is akarták kísérni. Ez feltűnhetett a közelben várakozó csoport számára is. Nóra mindenkinek a társaságát elutasította, de akikkel utoljára találkozott nem kérdezték a véleményét.
Hogy kerül a képbe P. József, a DNS-ek? Miért vallott rá Tóth Alexandra, aki korábban indult el Nóránál és látott az út mellett ólálkodni egy kapucnis férfit, akiről úgy érezte rosszban sántikál, követni kezdi (ezért elővette a telefonját és úgy tett, mintha beszélne valakivel)?
Később is csak a kabátra ismert rá. Természetesen van magyarázat. Valakik talán azt mondták neki, hogy: "ha nem tanúskodik rá, akkor megússza P. József", vagy éppen enyhébb büntetést kap. Alexandra ezt nem hagyhatta... Na persze ez csak egy teória, csupán egy lehetséges verzió, nem állítok semmi rosszat.
Azonban csak ez magyarázná meg, miért nem fogott nyomot a rendőrkutya, ami általában több száz méteren megbízható, míg P. József -mára eladott- háza egy nagyságrenddel közelebb található. Egy laikus számára is feltűnő ez a körülmény.
Akárhogy is, én máig nem hiszem, hogy minden úgy történt, ahogyan azt a nagy nyilvánosság elé tálalták. Inkább tudom elképzelni azt, hogy autóba tuszkolták Nórát, majd csak sokkal később vitték vissza a kiserdőbe (ezért sem találták meg nappal, míg édesapja a sötétben a piros pulóverét látta meg először, azt is elemlámpával). A DNS mintákat és a bizonyítékokat elvileg meghamisíthatták (azt gondolom, amennyiben nagy horderejű, szimbolikus, politikai jelentőségű ügyről volt szó -és arról volt/van szó-, úgy nem volna mindez egyedi eset...). Elvileg. Nem állítom, hogy a gyakorlatban ez így történt.

Horák Nóra kapcsán még egy fontos, célzott komment megfogalmazását tervezem, egy orvos ismerősöm ajánlásával kölcsönkapott igazságügyi orvosszakértői könyvre támaszkodva, a korábban felsorolt ellentmondások teljesebb megvilágításának célzatával.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr842694743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása