HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Az ellenvélemény nem ildomos

2011.04.14. 16:42 asperjangyorgy

Az ellenvélemény egyre kevésbé lesz ildomos ebben az országban. Csak lelkesedni szabad majd, ha mélyen tisztelt ÁLDAMFŐNK áldásos tevékenységének első jelentős ÁLOMÁSAKÉNT aláírja azt az alkotmányt, amelyet a fideszen és a farvizén úszó, szemforgató pártocskán kívül senki nem pártfogol, de hát ők csak tudják (isteni átszellemültséggel),  hogy mi jó ennek a nemzetecskének. Mert az elkészülő alkotmány rongy lesz, ócska rongy: azzal takarhatják be a szegények sovány és fázó testüket. Ennek előjeleként máris olyan szelek fújnak, amelyek csupán bevezetői a későbbi viharoknak, a pofa be! állapotnak, és persze boldog korszakának. Végre ez az ország nem a dolgozó népé lesz, hanem a saját rendszerük haszonélvezőivé: a törvényt majd mindörökre semjénzsoltik és harrachpetik írják, valamint a fidesz kis akarnok vezérei, akik kapásból tudjuk, mi a jó ennek a nemzetecskének, s főként önmaguknak, a saját zsebecskéjüknek. Jaj, de kerek (lesz) a világ - nekik!!!

 Leállították a szellemjárást Schmitt Pálnál

2011. április 14., csütörtök 13:18

A rendőrség mégsem engedi megtartani az alkotmányozás ellen tiltakozó tüntetést csütörtök este a Sándor-palotánál. A szervezők szerint elfogadhatatlan, hogy egy külföldi delegáció látogatására hivatkozik a rendőrség, mert szerintük a látogatás nem új fejlemény, és egy hete már a delegáció mozgásához igazították a tüntetésük menetét.

A rendőrség a tüntetés napjának reggelén bejelentette, hogy mégsem lehet megtartani az alkotmányozás ellen tiltakozó „Szellemjárás Schmitt Pálnál” demonstrációt, közölték a szervezők. A 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom csütörtök estére jelentett be tiltakozó megmozdulást a Sándor-palotához.

A rendőrség a demonstrációt egy héttel korábban tudomásul vette, de a közlemény szerint a csütörtök reggeli rendőrségi egyeztetésen egy külföldi delegáció látogatása miatt a biztonságra hivatkozva közölték, hogy a területet lezárják, és a rendezvényt mégsem lehet megtartani az eredetileg tervezett helyen és időben. A szervezők azt írják: a külföldi delegáció látogatása nem új fejlemény, az egy héttel korábbi egyeztető tárgyaláson a delegáció mozgásához igazították a tüntetés menetét, és akkor a rendőrség nem találta összeegyeztethetetlennek a két eseményt.

Az eredeti terv szerint este fél nyolckor lett volna a találkozó a Halászbástyánál, és onnan vonultak volna át a Sándor-palotához. A köztársasági elnök hivatalos programja szerint Schmitt Pál ebben a időben díszvacsorát ad Nebojsa Radmanovic, Bosznia-Hercegovina soros elnöke tiszteletére. A sajtómeghívó az esemény elejére este hét órára szól.

A rendőrség a helyszín és az időpont jelentős módosítását ajánlotta a szervezőknek. Ők visszautasították, hogy a „Szellemjárást Schmitt Pálnál”-t tartsák meg bárhol máshol, csak ne Schmitt Pálnál. A közlemény szerint a 4K! rendkívül sajnálatosnak tartja, hogy az új alkotmány elleni tiltakozó demonstrációt  a rendőrség a rendezvény napján akadályozza meg, szerintük ez a rendőrség jóhiszemű eljárása esetén is elfogadhatatlan.

A 4K! a megakadályozott demonstráción arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy szerintük a kormánypártok a konszenzus nélküli, áterőszakolt alkotmányozással megölik a köztársaságot. "A köztársaságot nem lehet teljesen elpusztítani, a szelleme itt marad és kísérteni fogja a kormánypártokat" – áll a közleményükben.

A 4K! csütörtöki szellemjárás helyett az Egymillión a sajtószabadságért tüntetésre hívja az embereket az alkotmányozás ellen, péntek este hat órára az Alkotmány utcába.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr152826060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása