HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

A tereszínű ruha nem elégséges indok, még ha Pintér Sándor azt hiszi is!

2011.04.25. 16:29 asperjangyorgy

A. Gy. kérdései: Tessék mondani, ha így történt, akkor nem a rendőrség követett el szabálysértést? Tessék mondani: ha az események így történtek, akkor mi elől menekítették ki a helyi cigányokat, illetve mi elől menekültek a helyi cigányok? Akkor mire volt jó ez az egész nemtelen, az ország lejáratására szerveződött akció? Akkor miért kellett szombaton a miniszterelnöknek azonnali hatályú rendeletet alkotnia, aminek alapján, a személyiségi jogokat semmibe véve, a belügyminiszter és az adófizetők pénzén fölöslegesen, hisztériát keltve odarendelt négyszáz rendőr intézkedett? Miért kellett megerősíteni azt a hitet a helyi cigányokban, hogy itt mindenki, aki nem-cigány, rasszista? És miért kellett a visszatérő cigányasszonynak megpofoznia egy idős nem-cigány hölgyet, aki állítólag egy szót sem szólt, de a cigányasszony rasszista indulattal rátámadt?! Ugyanis egy kisebbség is lehet rasszista, nem csak a többség! Szégyen ez az egész úgy ahogy van!!!

 

Elengedték a Gyöngyöspatán őrizetbe vett egyenruhásokat

MTI|2011. 04. 25., 13:41|Utolsó módosítás: 2011. 04. 25., 15:43|

 

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor
Az Egri Városi Bíróság hétfőn megszüntette a garázdaság szabálysértés miatt indult eljárást azokkal szemben, akiket a Véderő gyöngyöspatai táborában vett őrizetbe a rendőrség pénteken. A rendőrség jogi képviselője fellebbezett a döntés ellen, ezért az nem jogerős. A nyolc eljárás alá vont személy és védőik a határozatot tudomásul vették. Másodfokon a Heves Megyei Bíróság dönt az ügyben.

A rendőrség képviselője a tárgyaláson azzal érvelt, hogy a vádlottak a roma kisebbség lakóhelyének közelében, demonstratív, provokatív módon a Véderő mozgalom tagjaként, egységesnek látszó egyenruhában jelentek meg. Ezzel kirívóan közösségellenes módon riadalmat és félelmet keltettek a helyiekben, és ezzel garázdaságot követtek el.

A vádlottak közül hárman nyilatkoztak úgy, hogy a Véderő tagjai, illetve egyikük azt mondta, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjaként szimpatizál a szervezettel. Ugyanakkor valamennyien elutasították, hogy garázdaságot követtek el. Mindannyian azt mondták, hogy senkivel nem keveredtek szóváltásba a helyszínen, illetve semmi olyat nem tettek, ami félelmet kelthetett volna.

 

Eszes Tamás, a Véderő "megbízott parancsnoka" vallomásában hangsúlyozta: a magánterületre meghirdetett, hon- és önvédelmi ismereteket oktató tábor megnyitását megelőzően egyeztettek és terepbejárást végeztek a rendőrséggel, a helyi önkormányzattal, sőt a kisebbség képviselőivel is. Ha bűncselekményre készültek volna, a rendőrség nem asszisztált volna ehhez - vélekedett. Szerinte, ha ők riadalmat keltettek, akkor a szintén terepszínű ruhát viselő horgászok és vadászok is félelmet kelthetnek bárkiben. Olyan jogszabályt sem ismer, amely tiltaná, hogy magánterületen terepszínű ruhában jelenjen meg.

Lévai Zsolt bíró az ítélet indoklásában elmondta, hogy a kirívó közösségellenes magatartás megvalósításához nem elegendő a terepszínű ruha. Azt csak aktív módon, provokatív kötekedő magatartással lehet megvalósítani. Márpedig arra utaló rendőri jelentés nem készült, miszerint "az eljárás alá vontak" bárkit is fenyegettek volna. A szabálysértési eljárás mellett a szabálysértési őrizetet is megszüntette a bíróság. Ez után a nyolc embert szabadlábra helyezték.

A belügyminiszter pénteken azt mondta, hogy azért állított elő a rendőrség nyolc embert, mert a férfiak riadalmat és félelmet keltettek a heyi lakosságban, ez pedig garázdaságnak minősül. A magát Véderőnek nevező szervezet katonai alapismereteket oktató tábort hirdetett meg péntektől vasárnapig Gyöngyöspatára. Péntek reggel 276 roma nő és gyermek hagyta el a települést buszokkal. Erről részletesen itt olvashat. Az [origo] Gyöngyöspatán, a Véderő tagjaival, illetve a helyiekkel készült riportjáért pedig kattintson ide!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr342854291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása