HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Folyosói fürdőszoba

2011.05.16. 19:42 asperjangyorgy

Kedves FairyFeller, külön címmel közlöm kommentjét. Ha az eset a folyosón történt, akkor a szálloda kamerája rögzítette a történéseket, ugyanis egy ilyen szállodában a szálloda biztonsági őrei folyamatosan figyelik a folyosókat, így pontosan tudják, mikor ment be a takarítónő és mikor jött ki, mennyi ideig tartóüzkodott bent. És persze azt is, hogy akkor még a szobájában volt-e a vezérigazgató. Nekem ez az ember nem szimpatikus, nem is őt védelmezem. Egyszerűen nevetségesnek tartom azt, ami a szexuális ügyekkel kapcsolatban az Egyesült Államokban zajlik, emlékeztetném a Zaklatás című híres filmre, amely érdekesen mutatja be, hogy az amerikaikat milyen eszelősen foglalkoztatja ez, miközben pl. a művészek ékes példáját adják az abszolut szexuális szabadosságnak. És jól tudjuk, hogy sem a férjek, sem a feleségek nem olyan szentek, mint azt többnyire az amerikai filmek súlykolni igyekeznek.

Tanulságos, hogy elsősorban nem a nő vallomásának motívumait vizsgálja a bíróság, amely elrendelte a vezérigazgató előzetesben tartását, hanem azt, hogy mit tett - állítólag -, vagy mit nem tett a vezérigazgató. Valóban semmilyen információ nincs arról, hogy mit keresett Strauss-Kahn New Yorkban, hogyan lehetséges, hogy egy ilyen fontos ember egyedül mászkál stb. stb. Én minden összeesküvés-elmélet nélkül beszédesnek tartom, hogy Merkel asszony már jelölt is valakit a helyére, miközben még az sem derült ki, hogy van-e valami minimális valóságalapja a takarítónő vádjainak. Sarközy elnöknek meg különösen jól jön ez az egész szex-botrány. Vagyis így működik a világ és az általunk csak bámult felső régió, ahol nekünk írják és előírják az igazságot.

@asperjangyorgy: Kedves György!

"Módosultak" a hírek: a szállodában dolgozó nő állítása szerint Strauss-Kahn elkapta őt a folyosón és betuszkolta a szobájába (...)

[ az alábbi fejlemények forrása: www.magyarhirlap.hu/index.php?akt_menu=16&hir_id=224750&r_id=5 ]

Mindenek előtt, itt Önnek igaza lehet, Asperján úr. Az egész történet nagyon sántított, úgy ahogy volt, illetve van. Egy ilyen befolyásos ember általában társasággal, testőrséggel jár. Meglehet, hogy ez esetben inkognitóban és egyedül volt, hiszen eleddig egyetlen forrás sem említett meg, hogy testőrei, vagy bárki más ott lett volna, az állítólagos nemi erőszak kísérlet közelében, a szállodában. Ugyanis valóban az a hihető verzió, amelyet Ön felvázolt, egy ilyen befolyásos ember közelébe nem lehet csak úgy véletlenül odakerülni, különösen nem akkor, amikor az egy 7 csillagos (?) szálloda egyik elit lakosztályán kilép a zuhanyzóból. Tehát én ezekkel az érvekkel nem is tudnék vitába szállni, amelyeket Ön felvetett.

Az Index cikke az összeesküvés cáfolatául csupán a következőképpen tett utalást:

Minden esetre én is egy olyan tájékoztatást várnék a közvélemény felé, amelyik korrekt módon tisztázza például az Ön által felvetett körülményeket is.
Most ugyanis nem éppen azt írják a sajtóban, amit előzőleg. Ezúttal arról a verzióról cikkeznek, hogy Kahn berángatta magához a nőt, ami teljesen más, mintha a nő óvatlanul, vagy éppen szánt szándékkal került volna az IMF-vezér közelébe. Kahn ügyvédei egyébként alibiről beszélnek.

...
"A szobalány a rendőrségen egy több személyből álló sorban ismerte fel Kahnt, aki állítása szerint a szállodában orális szexre akarta kényszeríteni őt. Kahnt a reptéren vették őrizetbe a New York-i rendőrség munkatársai, a szállodát pedig a helyszínelők vizsgálták át dulakodás nyomai után kutatva. A 32 éves szobalányt a kórházban könnyebb sérülésekkel látták el. A vezérigazgató előállítása során a rendőrség szerint nem tanúsított ellenállást, vallomást tenni azonban nem volt hajlandó, azt viszont önként vállalta, hogy testét átkutassák a hatóság orvosszakértői, hogy az eset során keletkezett esetleges sérüléseket keressenek. Kahnt a szobalány vallomása alapján szexuális bűncselekménnyel, nemi erőszak kísérletével és törvénytelen fogva tartással vádolják. Ezekért a vádakért összesen akár 43 év börtönre is ítélhetik - az első két vádpontért 15-20 évre, a fogva tartásért pedig 3 évre.

Ügyvédei szerint van alibije

Strauss-Khan ügyvédei rekonstruálták a vádlott szombati mozgását New Yorkban, és megállapították, hogy a Sofitel szállodát délben hagyta el, miután rendezte a számlát, és visszaadta a kulcsot. A Le Monde francia napilap szerint Strauss-Kahn 12:28-kor fizette ki szállodaszámláját, ezután elment a lányával ebédelni, onnan pedig taxival vitette ki magát a repülőtérre. A CNN hírtelevízió rendőrségi forrást idézett, aki elmondta, hogy a szobalány 13:00 körül lépett be a szállodaszobába.

Az eseményeknek ez a sora azt jelenti, hogy a valutaalap vezérigazgatója már elhagyta a szállodát, amikor a szobalány állítása szerint Strauss-Kahn elkapta őt egy folyosón, betuszkolta a szobájába, és erőszakoskodott vele - olvasható az RMC honlapjára feltett beszámolóban, amely szerint az ügyvédeknek tárgyi bizonyítékaik és tanúik is vannak.

Fejetlenség a Valutaalapnál

Kahn kiesése után az IMF második emberét, John Lipskyt nevezték ki a szervezet élére, viszont ő már korábban bejelentette: júniusban távozik a szervezet éléről. A Valutaalap vezetéséért felelős testület még vasárnap ülésezett volna, a találkozó azonban elmaradt, talán hétfőn este kerül rá sor. Sajtóértesülések szerint elkezdődött az utódlásért folytatott harc, amit nagyban befolyásol az több évtizede fennálló hallgatólagos megegyezés, hogy amíg a Világbank élére amerikai, addig az IMF vezetését egy európai ország adhatja...[Kahn-nak] köszönhető a magyar, a görög, az ír és a készülő portugál mentőcsomag is. A válság idején Kahn vette rá a világ vezetőit, hogy a pénzügyi helyzet stabilizálása érdekében pumpáljanak a gazdasági szektorba állami pénzeket. Kahn letartóztatása a Görögország gazdaságával kapcsolatos kételyeket is tovább növeli, ugyanis a pénzügyi vezetők éppen mostanában tanácskoznak arról, hogy juttassanak-e újabb mentőcsomagot a bajba jutott ország részére. A botrány nélkül ugyanis nagyobb esély lett volna arra, hogy elfogadnak egy újabb segélycsomagot, ami a portugál csomaggal együtt stabilizálhatná az eurózónát." (...)

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr842909084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2011.05.16. 20:56:34

ILYEN ESZMÉLETLEN BAROMSÁG CSAK AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN KÉPZELHETŐ EL. ÖRÜLÖK, HOGY 9 ÉV MÚLTÁN A FRANCIA ÍRÓNŐNEK IS ESZÉBE JUTOTT, HOGY AZ ILLETŐ ÚR ERŐSZAKOSKODOTT VELE. ÉS EZ MÉG CSAK A KEZDET. NŐK SZÁZAINAK FOGJA EZ AZ ESET AZ EMLÉKEZETÉT FELFRISSÍTENI.
AZ iNDEX ÍRÁSA:
Strauss-Kahn őrizetben marad
Index
2011. május 16., hétfő 18:57 | 9 perce frissítve
Legközelebb pénteken kell megjelennie a bíróságon a szexuális erőszakkal vádolt Dominique Strauss-Kahnnak, miután elutasították ügyvédei kérését, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen.

Őrizetben marad Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap szexuális erőszakkal megvádolt vezérigazgatója, döntött New York-i meghallgatásán a bíróság. A bíró úgy ítélte meg, hogy fennáll a szökés veszélye, ezért elutasította, hogy óvadék ellenében szabadon engedjék az IMF-vezért.

Dominique Strauss-Kahnt a Sofitel hotel egyik szobalánya vádolta meg azzal, hogy a folyosóról berángatta a szobájába, és ott erőszakoskodott vele. A 32 éves nő több személy közül állítólag azonosította is a férfit.

Az ügyész börtönbüntetést kért Strauss-Kahnra, aki a vád szerint megpróbált elmenekülni a a Times Square-i Sofitel hotelből, és könnyen visszamehetne Franciaországba ahol aztán Roman Polanskihoz hasonlóan évekig szabadon élhetne. Az ügyészek szerint felmerült a gyanú, hogy Strauss-Kahn korábban is követett el hasonló bűncselekményt.

Egy rendőrségi források szerint a szállodában talált DNS-nyomok az első vizsgálatok alapján bizonyítják a bűncselekményt.

hirdetés
Védőügyvédei szerint Strauss-Kahn ártatlan, ezért azt kérték, hogy egymillió dolláros óvadékot állapítsanak meg, és szabadlábon védekezhessen. Szerintük csak azért sietett el a hotelből, mert késésben volt egy ebédről a lányával. Strauss-Kahn azt mondta nekik, hogy együttműködik a nyomozókkal, hogy bebizonyítsa ártatlanságát.

A 62 éves közgazdászprofesszort a New York-i rendőrség az Air France repülőgépéről szállította le szombaton [1]. A repülőtérről visszatelefonált a szállodába ottfelejtett mobiljáért, addigra azonban már kereste a rendőrség, ezért a hotel értesítette a hatóságokat. Az IMF vezérigazgatója az előállítása során nem tanúsított ellenállást, de nem volt hajlandó vallomást tenni.

A rendőrség szexuális bűncselekménnyel, nemi erőszak kísérletével és törvénytelen fogva tartással vádolja az IMF vezetőjét. Strauss-Kahnt bűnössége esetén az első két vádpont mindegyikéért, külön-külön tizenöttől húsz évig, a harmadikért pedig három évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik [2].

Ügyvédei szerint tanúk is bizonyítják [3], hogy Dominique Strauss-Kahn valójában a lányával ebédelt, amikor a vádak szerint egy szobalánnyal erőszakoskodott. Ugyanakkor a rendőrség első bejelentésével ellentétben már nem 13:00 órát, hanem 12:00-hoz közelebbi időpontot jelölt meg az erőszak feltételezett időpontjaként, ezért nem mérvadó, hogy Strauss-Kahn már 12:28-kor kijelentkezett a hotelből.

Bár nem jelentette be indulását, de a korábban szocialista színekben politizáló Strauss-Kahn a felmérések szerint a 2012-es francia elnökválasztás egyik nagy esélyese lehetett volna. A mostani ügy azonban végleg elvágta az indulás lehetőségét. Bővebben>>> [4]

Hétfőn egy 31 éves francia írónő ügyvédje is bejelentette, hogy ügyfele feljelentést fog tenni Dominique Strauss-Khan ellen szexuális zaklatás vádjával egy 2002-es eset miatt.

Dominique Strauss-Kahnnak legközelebb pénteken kell megjelennie a bíróságon.

katolnai 2011.05.17. 16:12:44

Csak örvendeni lehet, h ez a nemzetközi pénz-sakál megszívta, remélem összerakják valami betegesen szadista négerrel, aki majd megtanítja ennek a kozmopolita hulladéknak, h hogyan is van a polkorrekt liberalizmus.
Bizony nagy szégyen ez a nemzetközi szocializmusnak, hiszen az egyik legmenőbb üdvöskéjük került rács mögé.

Üdv katolnai

asperjangyorgy 2011.05.17. 17:53:31

Kedves katolnai, ha valóban elkövette, amivel vádolják, akkor nyerje el méltó büntetését. Magam is így gondolom. A méltót. Az talán túlzás, hogy az amerikaiak a legelvetemültebb bűnözökkel rakták egy börtönbe, de bizonyára tudják, mit csinálnak. Az igazság, az igazság a legfontosabb, mert különben egymás torkának esünk és elpusztítjuk magunkat idő előtt.
süti beállítások módosítása