HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

NEM VAGYOK RASSZISTA

2011.05.21. 12:00 asperjangyorgy

ISMÉT AZZAL KEZDEM, NEM VAGYOK RASSZISTA, DE HA A GYÖNGYÖSPATAI CIGÁNYOK HAZAÉRKEZÉSEKOR NEM EGY CIGÁNYASSZONY ÜT MEG EGY NEM-CIGÁNY ASSZONYT, HANEM FORDÍTVA, BIZTOS, HOGY AZ ILLETŐ MINIMUM KÉT ÉV FELFÜGGESZTETT BÖRTÖNBÜNTETÉST KAPOTT VOLNA. TISZTELT MAGYAR BÍRÓSÁG, MILYEN ÍTÉLKEZÉSI GYAKORLAT EZ? ENNYIRE NEM SZÁMÍT AZ IGAZSÁG, A TÉNYLEGES ELKÖVETÉSI HELYZET ÉS CSELEKMÉNY, CSAK AZ, HOGY MI HASZNOS A KORMÁNYZATNAK ÉS MI NEM?

ÍME, AZ INDEX ÍRÁSA:

Pénzbüntetés a Gyöngyöspatán verekedő roma asszonynak

2011. május 20., péntek 18:35

 

Garázdaság és könnyű testi sértés bűncselekménye miatt 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélte pénteken a Gyöngyösi Városi Bíróság Rácz Aladárnét, azt a roma asszonyt, aki április 24-én Gyöngyöspatán megütött egy falubeli nőt.

A vádlott és védője tudomásul vette a döntést, az ügyészség pedig nem fellebbezett az ellen, ezért az ítélet jogerős. Az incidens akkor történt, amikor április 24-én hazatértek a faluba azok a gyöngyöspatai roma asszonyok és gyerekek, akiket április 22-én utaztattak el Csillebércre, illetve Szolnok-Tiszaligetre, miután a Véderő elnevezésű szerveződés katonai alapismereteket oktató tábort hirdetett meg a község határába, április 22-24-ére.

Az MTI tudósítója akkor a helyszínen azt látta, hogy a buszról leszálló egyik nő kétszer megütött egy falubelit, akinek az ütésektől vérezni kezdett az arca. A sértett azonnal feljelentést tett a helyszínen tartózkodó rendőröknél, akik elindultak a verekedő nő házához és előállították a gyanúsítottat.

Ezt követően a gyöngyösi rendőrkapitányság eljárást indított a nő ellen garázdaság és könnyű testi sértés miatt. A megütött idős nőt mentővel szállították el a hatvani kórház traumatológiai osztályára, megfigyelésre.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr72921164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Msx 2011.05.24. 21:07:47

Nézzétek meg a kisfilmet! Érdemes!
"Tessék dolgozni, nem olyan szégyen az......"
videa.hu/videok/hirek-politika/igazsag-a-ciganyokrol-YPVvhXk3pOq0sRhk

FairyFeller 2011.05.25. 19:28:59

Egyre gyorsabban fogy a magyar: 10 százalékkal kevesebb születés, 4 százalékkal több halál

...
"Az előzetes adatok szerint 2011 első negyedévében 21 181 gyermek született, 10,2 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 34 763 volt, ami 3,9 százalékos emelkedést jelent a 2010 január–márciusi időszakhoz képest. A természetes fogyás 13 582 fő volt, 3701-gyel több az egy évvel korábbinál. A nemzetközi vándorlás figyelembevételével becsült népességszám az időszak végén 9 millió 975 ezer fő volt – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb gyorsjelentésében...A születésszám összességében 10,2 százalékkal csökkent, ez 2407-tel kevesebb újszülöttet jelentett az előző év azonos időszakához képest. A halálozások száma az év mindhárom hónapjában magasabb volt az előző évinél, összességében 3,9 százalékkal emelkedett, ami a 2010. január–márciusihoz viszonyítva 1294-gyel több halálozásból adódott...Ennek ellenére 2011 első három hónapjában regisztrált 4051 házasságkötés még 42-vel, azaz 1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Ezer lakosra 8,6 élveszületés és 14,1 halálozás jutott. Az előbbi 1 ezrelékponttal alacsonyabb, az utóbbi pedig 0,5 ezrelékponttal magasabb volt, mint 2010 azonos időszakában. A házasságkötési arányszám 1,6 ezrelékes értéke megegyezett az előző évivel. A természetes fogyás mértéke a 2010. január–márciusi 4,0 ezrelékről 5,5 ezrelékre emelkedett. 2011 első három hónapjában ezer élveszületésre 5,1 csecsemőhalálozás jutott, ami 0,9 ezrelékpontos emelkedést jelentett az egy évvel korábbihoz képest. A születésszám jelentős csökkenése és a halálozások emelkedő tendenciája következtében a természetes fogyás üteme növekedett, és a 2010. január–márciusi 9881-gyel szemben 2011 első három hónapjában már 13 582 főt tett ki. A nemzetközi vándorlás becsült értékeinek pozitív egyenlege folytán az ország lakossága ténylegesen valamivel kisebb mértékben, mintegy 11 000 fővel csökkent...a természetes fogyás az ország valamennyi régiójában növekedett az előző évihez képest, Közép-Magyarországon a legjelentősebb, Észak- Magyarországon pedig a legkisebb mértékben." (...)

[ www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/dramaian-fogy-a-magyar-itt-vannak-a-statisztikak-349659 ]

FairyFeller 2011.05.27. 11:25:11

A nem romáknak is nagy a felelőssége

A komment előzménye: [ asperjangyorgy.blog.hu/2011/04/01/fairyfeller_nem_minden_roma_cigany ]

A következő néhány gondolatot beszélgetések, tapasztalatok megosztása ihlette bennem. Kérdéses és bizonytalan ma Magyarországon nagyon sok minden, még a legfontosabb ügyek is. Ha a demográfiai, mentális és fizikai egészségügyi, a kulturális, a gazdasági, pénzügyi, nemzetközi (!), globális, stb. problémákat nézzük, néha jobb nem belegondolni abba, mi vár Magyarországra a 21. században és még az is kétségesnek tűnhet: lesz e még Magyarország 2050-ben...?
Ezeket mind lehetne fejtegetni, nálamnál sokkal jobban hozzáértő, legalább ennyire őszinte embereknek.
Úgy tűnik, hogy Magyarország közeli jövője nem képzelhető el a romák integrációja nélkül s emellett a cél: a cigány életmód felszámolása.
A cigány ügy (eredeti görög "atsziganosz": "törvénnyel szemben álló", összeférhetetlen, érinthetetlen, "nem közénk való", stb.) kb. 200 ezer embert érint ma Magyarországon. Azért nem 800-900 ezret, mert meglátásom szerint: nem minden roma cigány és nem is kezelendő annak. Úgy vélem, röviden ez utóbbi gondolatban rejlik a magyarság felelőssége.
A cigányokról már sokat beszéltünk, írtunk, mi is és sokan mások is. Lényegében csak ismételgetések történnek. Aki szándékozik: integrálódjon, aki nem akar, annak nem kell erőltetni...
Ebből következőleg a cigány egyének felelőssége is ismert.
Nézzük azonban azok szemszögéből, származástól függetlenül (romák, törökök, arabok, stb. egyszóval délszaki, vagy egzotikus, a többségi társadalomtól jól láthatóan eltérő kinézetű emberek), akiket a többségi társadalom (mindenhol a világon!) hajlamos kinézni, kibeszélni, idegennek, "másik bolygóról származónak", "másnak", adott esetben kevesebbnek, alávalóbbnak tartani...
Ebből adódóan, ha az elméletem helyes, a romák többsége valóban áldozata lehet a negatív diszkriminációnak. Na persze nem esnék át a ló másik oldalára, az a roma ember, akit már megismertek és kulturális, mentális megbízhatónak tartanak, megtalálja a helyét a társadalomban. A szegény sorban, kitaszítottként élő romák nagy része viszont jóra való volna. Köztük is egy kisebbség (bár arányosan nagy számú) lehet az, amelyik ebből kivétel. A romák többsége esetén viszont nehéz belátni azt egy kívülállónak, hogy milyen érzelmi nehézségekkel kell megbirkózniuk, a megvetettség, a kitaszítottság, a velük szemben való viselkedés, és tényleg, a "nézés" a rájuk nézésből, egyetlen nézésből is sok minden kiderülhet egy intelligens, de még egy kevésbé intelligens ember számára is (azokkal viszont baj van, akik mindent félreértenek, akikre "mindenki rosszul néz"). Kiskunlacháza környékén és az enyingi ember-, és kábítószer kereskedő cigány-maffiák földrajzilag egymáshoz közel eső, vagy még inkább megegyező hatáskörében felmerült a Sztojka család (klán) neve. Lacházán a helyiek anak idején egy másik család mellett nevén nevezték őket, mint a helyi bűnözés forrását (szintén Sztojka a Marian Cozma és társai ellen elkövetett agresszió egyik "főszereplője"). Ilyen bűnöző családok rendre előfordulnak az ország különböző részein, amelyeket sokszor a romák is elutasítanak. És ezekre a társaságokra legalább annyira jellemző a népesedés, a szaporodás, hiszen csak, a 9 ezres lakosságú Lacházán a Sztojkáék legalább 150-en vannak. Azonban ez újfent messzire vezet.
A többségi társadalomnak figyelembe kell vennie a romák irányába tanúsított negatív diszkrimináció hatásait és következményeit, be kell látnia, hogy ez méltánytalan feszültség forrása, amennyiben együttműködésre, kompromisszumokra, kölcsönös tiszteletre vágyakozó jó emberek esnek ennek áldozatul. A pozitív diszkrimináció is káros, mind a magyarok, mind a romák számára. Ehelyett az egyenlőséget, partnerséget és a felelősséget kellene éreztetni azokkal akik arra érdemesek. Véleményem szerint 800 ezer romából 600 ezren tartoznak ebbe a körbe.
Ekkor talán lehet esély az integrációra, a cigány életmód általános megvetettségére, felszámolására. Addig mind a romák irányába tanúsított mind a többség részéről való negatív, mind az állam részéről való pozitív diszkrimináció a kívülálló cigányság létjogosultságának erősödésére ható tényezők.

FairyFeller 2011.05.29. 00:21:48

Megöltek egy 91 éves csepeli férfit

...
"A rendőrségi helyszínelés adatai szerint emberölés történt egy csepeli házban, ahol délután talált rá egy idős férfi holttestére egyik rokona. Megöltek egy 91 éves férfit Csepelen - közölte a rendőrség szombaton az MTI-vel. A XXI. kerületi Szent László utcában szombat délután egy hozzátartozó fedezte fel a holttestet. A rendőrségi helyszínelés adatai szerint bűncselekmény történt - mondta a BRFK sajtóügyeletese. A rendőrség emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen - tette hozzá Sagyibó Melinda, aki a nyomozás érdekére hivatkozva egyelőre nem kívánt többet elmondani a gyilkosságról."
...

[ www.hirado.hu/Hirek/2011/05/28/21/Megoltek_egy_ferfit_Csepelen.aspx ]

---

Egy átlagember kiábrándult levele a mai magyar valóságról - kommentár nélkül

...
"Ha akarjátok, leközlitek, ha nem akarjátok, nem.

Mindössze el szeretném mesélni, hogyan is jártunk szeretett jelenlegi és ezt megelőző (meg ezeket megelőző) kormányaink uralkodása és az ország lezüllesztése alatt/miatt.

Röviden és tömören: első házasságom tönkremenetele után megismerkedtem egy lánnyal. Bekövetkezett a szokásos, találkozgattunk, összeköltöztünk, egybekeltünk. Na de ha már egybekeltünk, jó lenne egy saját fészek is. Sajnos a családi háttér nem volt valami vidámkodásra okot adó: párom szülei rég elváltak, pár évente "új" családjuk lett, sarjukat nagy ívben le.....ták. Az én szüleim annyiban tudtak segíteni, hogy egy ideig lakhattunk náluk. De hiába a viszonylag nagy családi ház, ha 9-en laknak benne. Mindez úgy, hogy a szuterén rész (szobácska, mosdófülke zuhannyal, konyha) a valahai kamra/széntároló/kazánház részből lett kialakítva, vagyis hiába a festés, hiába tapéta, falvédő, több réteg szőnyeg. A szigetelés hiánya, és a kis, lőrésszerű ablakok miatt minden penészedett, tönkrement. Nyáron is szabályosan hideg volt a szobában, holott odakint még az üveg is folyósra olvadt. A télről ne is beszéljünk, lehetetlen volt normálisan befűteni. Természetesen a kedves szülők segítettek, hiszen alig kértek pár ezer/tízezer stb. forintot a rezsibe. Érdekes módon csak tőlünk, testvéreimtől soha.

Lépnünk kellett, léptünk. Bele a lakáshitelbe, "természetesen" CHF alapúba. Ki gondolta még akkor, mekkora gond lesz ebből? A forint alapút sajnos már akkor sem tudtuk bevállalni, majdnem duplája volt a havi törlesztőrészlet. Kinéztünk egy kis másfél szobás lakást. Szép is, jó is, olcsó is, de persze a hitelhez kell önerő is. Mivel magunkon kívül senkire nem számíthattunk, és nem igazán volt megtakarításunk, vettünk fel személyi kölcsönt (önerőnek), majd a lakáshitelt.

Költöztünk, örültünk. Kis lakás, másfél szoba, csak 35 négyzetméternyi panelkocka, de "saját". Vagy nem?

Aztán szép lassan egyre rosszabb lett a helyzet. Majd gyorsan nagyon rossz lett. Felmondtam a garázsbérletet. Jó lesz az autó az utcai parkolóban is, úgyis öregecske már. Eladtam a motorom. Időm nem volt motorozgatni, a pénz kellett. De még elvoltunk. Mivel egyre romlott az árfolyam, az amúgy sem tágas lakásban összehúzódtunk egy szobába, a fél szobát kiadtuk albérletbe. Nem nagy pénz, de segített minden hónapban a számlákon. Aztán egy bamba emberke totálkárosra törte az autót. Mivel öreg volt, a biztosító alig fizetett. A munkámhoz kell autó, ha nincs autóm, nincs munkám. Muszáj volt venni egyet, de ezzel kimerült minden anyagi tartalékunk. Jöttek az ünnepek, dolgoztunk amit csak lehet. Karácsony előtt két nappal párommal közölték, hogy köszönik munkáját, de válság van, lehet hazamenni. Kellemes ünnepeket.

Feleségem összetört, próbáltam tartani benne a lelket. Bementünk a bankba, hiszen "segítik" a devizahiteleseket, ha azok bajban vannak. Bajban voltunk, mutattuk a munkanélküli igazolást stb. Természetesen felajánlották a hitelkönnyítést/áthidaló hitelt/fittyfenét, csak kellene még egy ingatlan, amit megterhelhetnek vele. Mégis honnan? Nincs kertem, nincs másik lakásom, házam, hisz akkor nem lennék itt. De ez a bankot nem érdekelte, vagy ingatlan, vagy mehetek a búsba. Telefonáltam, szaladgáltam munka után/közben, intéztem ami tőlem telt, lett munkahely. Mindketten dolgoztunk főállásban, páromnak fixnek mondható másodállás, nekem vagy túlórapénzek, vagy fusizás, plusz az albérlő: már ott tartottunk, hogy a kisebb tartozásainkat pár éven belül rendezni tudjuk.

Persze szigorúan úgy, mint eddig, napi egy adag meleg étel, inni csak vizet vagy néha teát, semmi luxus. Így mire mindent kifizetünk, marad 5-10000 forint, amit meg tudunk takarítani havonta.

Ekkor ütött be a baj. Kezdődött azzal, hogy a bank küldött egy levelet, mely szerint sajnálja, hogy visszavontuk a könnyítés iránti kérvényünket (persze, honnan szedjek még egy ingatlant, barom), de mivel ők törődtek velünk, fizessünk be iksz ezer forint ügyintézési díjat...

Következő: párom nem kap több munkát a másodállásból. Indok nem volt, csak ennyi, vége. Az albérlő közölte, hogy hazamegy, pakol, vége.

Ennyi.

Sajnos a feleségem beteg (depressziós), de próbálom tartani benne a lelket, immár 9 éve küzdök/küzdünk ezzel a betegséggel (is).

Napi 10-12 óra munka, sokszor hétvégén is.

Nagyon régóta nem tudok egy jót enni.

Látszatra jól élünk, de ez a látszat. Tiszta ruha, rend még van.

Valameddig.

Most elértünk arra a pontra, hogy nincs tovább.

Napok óta csak margarinos kenyeret eszek egy pohár vízzel.

A szülők nem tudnak segíteni, rokkantnyugdíjasok, alig van pénzük.

Máshoz nem tudok fordulni. Nincs kihez.

Van pár barátom, sok ismerősöm, de mind szegények, örülnek ha megélnek.

Nem tudjuk már fizetni a hiteleket, a rezsit.

Még elmegyek dolgozni, bár nem tudom, mi értelme.

Pár napig még kibírom, aztán...

Volt egy olvasótok, egy rajongótok.

Volt egy ember, aki próbált hinni abban, hogy lesz még szebb jövő.

Sajnos nem lett. Pontosabban: nekünk nem lett.

Nem tudjuk kivárni, mert egyszerűen elmegy a lakás, el fogja vinni a bank.

Mi meg éhen halunk. Szó szerint.

Sajnos fogy magyar. Nemsokára megint kettővel kevesebben lesztek.

Most csak egynek tudok örülni: annak, hogy nincs gyermekem.

Mi lenne most vele?

Aki még bírja, annak: szebb jövőt!

Üdv Abszurdisztánból

Ez csak egy sztori volt a mai magyar valóságból.

N. J."
...

[ kuruc.info/r/20/79759/ ]

FairyFeller 2011.06.07. 14:16:35

Fiatalkorú félelemkeltők bántalmaztak súlyosan egy 14 éves diákot az általános iskola előtt - szerintem az ilyen, egyre gyakoribb esetek meggátolásával is foglalkoznia kellene a terror-elhárításnak

...
"Megtámadta, s eszméletlenre verte az egyik csornai általános iskola 14 éves diákját két iskolatársa az intézmény előtt. A súlyosan megsérült fiút kórházba szállították, a bántalmazókat elfogták a rendőrök. Az eset hétfőn délután történt a Győr-Moson-Sopron megyei város Széchenyi István Általános Iskolájánál, az intézmény kapujában. A 14 éves fiút két diáktársa - egy 16 és egy 14 éves fiú - várta a főbejáratnál, majd szó nélkül ütni kezdték. A veréstől földre esett gyermeket az egyik támadó tovább bántalmazta: többször belerúgott. A megvert fiú elvesztette eszméletét, a mentők kórházba szállították. Az orvosi vélemény szerint sérülései súlyosak. A helyszínről elmenekült brutális tanulókat a rendőrök elfogták. A két fiatalkorúval szemben súlyos testi sértés és garázdaság miatt indult eljárás."
...

[ stop.hu/articles/article.php?id=886382 ]

***

Mitől félnek az emberek? A potenciális közvetlenség vonatkozásában:

1. Megtámadják, bántalmazzák, megerőszakolják, megalázzák őket - vannak olyan vidékek, ahol ez mindennapos, már-már szokványos -elviselhetetlen- probléma - közbiztonság hiánya
2. Nem tisztelik magántulajdonukat, kirabolják, meglopják, kiforgatják életük munkáján megszerett vagyonukból őket (tolvajok és a bankok) - vagyonbiztonság hiánya
3. Munkalehetőség, jövedelem nélküliség, szegénység - fizikai, szellemi, szórakozás-nélkülözés, stressz, vegetálás, napról-napra élés (stresszben a magyarok "előkelő" helyen vannak...) - fizikai, mentális egészségtelenség, depresszió, szomorúság, enerváltság, kiábrándultság
4. Emberi kapcsolatok, párkapcsolatok kudarcai, bizalmatlanság, kilátástalanság - demogárfiai probléma

Természetesen még lehetne különféle szempontokat vizsgálni, azonban ezek jutottak (nekem, személy szerint) elsőként eszembe, közösségi szemlélettel.
Közbiztonság, vagyonbiztonság, létbiztonság, egzisztencia, az egyre több defektes emberi kapcsolat problémái azok, amelyek a leginkább frusztrálják a legtöbb embert. Vannak valóban halmozottan hátrányos helyzetek. Ahol se közbiztonság (közterületen, magánterületen bármikor, minden garancia nélkül érhet valakit atrocitás, valamilyen súlyú sérelem, bántalmazás), se vagyonbiztonság (semmi garancia nincs arra, hogy amíg nincs otthon, akár csak egyetlen napig, mert mondjuk elutazna, addig nem fognak betörni hozzá és kirabolni), se létbiztonság (állandóan azon gondolkodik, hogyan fogja kifizetni a számlákat, hogy meg lesz e a napi betevő, hogy tudja e fizetni az alapvető törlesztőrészleteket, ha családja van, akkor el tudja e tartani őket, ha munkája, jövedelme van, akkor meddig lesz még, stb...), se stabil emberi társas kapcsolatok (kudarcok a magánéletben, kevés barát, vagy barátok nélküliség, segítség nélküliség, párkapcsolat nélkül, lelki, fizikai nélkülözés, érzelmi üresség, enerváltság, stb.).
Egyszóval, tömegesen vannak olyan emberek, akik sok esetben, lényegében véve teljes kiszolgáltatottságban, bizonytalanságban élnek. Nem lehet tudni, közülük ki hogy viseli ezt. Úgy néz ki, sokan rosszul és egyre rosszabbul. Nem lehet tudni, hogy mi lesz így. Csak sejteni lehet.

FairyFeller 2011.06.18. 13:45:41

Norvégiában nyílt téma a status quo: a 14 éves norvég Eva gyengébb volt Nóránál - csoportosan megerőszakolták - nem bírt együtt élni a megaláztatással, öngyilkos lett

...
"Eva Helgutant brutálisan megerőszakolta másföldi bevándorlók egy hordája Norvégia Trondheim nevű városában. A 14 éves lány nem sokra rá önkezével vetett véget az életének. A családja szerint tette előtt egyre jobban elhatalmasodott rajta a depresszió. A rendőrség közlése szerint nem ő az egyetlen áldozat: rendszeresen követnek el csoportos nemi erőszakot bevándorlók Trondheimban, a kiszemeltek pedig minden esetben a fehér bőrű nők közül kerülnek ki. Néhány nap különbséggel egyébként Éván kívül két másik norvég lányt is meggyaláztak a liberálisok kedvencei [ FF: ha liberális ringyókkal történtek volna meg a közelmúlt ezen a szörnyűségei, akkor -akár- igazságos is lehetne a status quo, azonban sajnos kételyek fűződnek mindehhez, a 14 éves Eva és más "Nórák" valószínűleg a bűnöket -főként az ilyen mérvű bűnöket- jellemzően nem pártoló, valóban ártatlan áldozatok ]. A határok megnyitása óta az egekbe szökött a nemi erőszakok száma a skandináv államokban. A bűncselekmények elsöprő többségét az afrikai és közel-keleti bevándorlók követik el." - Council of Conservative Citizens nyomán

[ cofcc.org/2011/06/14-year-old-commits-suicide-after-racially-motivated-gang-rape/ | cofcc.org/wp-content/uploads/2011/06/eva_helgutan.jpg | cofcc.org/wp-content/uploads/2011/06/eva-helgetun-12.6.2011.jpg ]

***

Úgy nézem, az EU-ban Dánia, Finnország, Ausztria és Franciaország után Norvégiában is leáldozóban vannak a liberálisok, amennyiben nem akarnak mindezen nemzetek Eva sorsára jutni, öngyilkosságot elkövetni.

Eva Helgutan a norvég Horák Nóra. Szimbóluma, jelképe annak, mi vár ránk, családjainkra, barátainkra, ismerőseinkre, az egész európai nemzetközösségre, ha továbbra is ezen a cionisták által (is) támogatott, teljes mértékben kettős mérce alapján működő (azaz mi legyünk liberálisak, ők majd "hülyék lesznek" azok lenni, nem...mi legyünk hülyék, elvárják tőlünk...) felelőtlen, morális, stratégiai veszélyekkel fertőző liberális káosz útján haladunk tovább. Az EU-ban csak kevés ország lakossága növekszik. Például Svédországé. Az alig 9 és fél milliós országban a közel másfél millió bevándorlónak köszönhetően. Természetesen közülük nem mind társadalmon kívüli, összeférhetetlen életmódú állampolgár. Azonban a svédek liberálisabbak, az átlag európaiaknál, pedig már ott is rengeteg a gond a beilleszkedésre, az együttélés alapvető szokásait betartani nem hajlandó, tömeges élősködő bűnöző rétegek miatt. Nem rég olvashattuk, hogy már a -híresen szociális- svéd költségvetés (illetve a svéd őslakosok) is bajban van, miattuk. Ők tudják persze, mit akarnak. Vagy nem. Minden esetre ők a felelősök azért, milyen értékrendet, morált, társadalmi fejlődési utat választanak. Nekem, illetve más magyar embereknek nincs jogom, se módom beleavatkozni a svéd politikába. Nekem leginkább csupán véleményem lehet minderről.
Állítólag a férfiak konzervativizmusra, a nők liberalizmusra fogékonyabbak. Más szavakkal a férfiak "féltékenyebbek", a nők "befogadóbbak". A férfiak általában jobban féltik a hagyományos, társadalmi rendet, hova tovább értékeket, míg a nők hajlamosabbak kipróbálni új módszereket, más szemléleteket, "valami mást". Igen, mert a nők úgy gondolják, jobb nekik a liberalizmus. Azért mert az ún. "függetlenséget" s magával hordozza számukra. Ez részben igaz. Sok méltánytalanság megszűnt a nőkkel szemben, a régebbi korokhoz viszonyítva. Na persze a fentebbi mondataim a liberális szemlélet szerint jórészt sztereosztipiák. Vagyis: "nincs rendszer", "nincs objektív kapaszkodó", "nincsenek felelősök", "senki nem tehet semmiről", "az elvtelen szabadosság a legemberibb, leghumánosabb életmód". Csakis személyeskedés van: "azokban van a hiba, akik nem gondolkodnak liberálisan". Vagyis például bennem, ugyebár. Na persze én másként gondolom. Függetlenség eleve nincs. Csupán részleges. A férfiak és a nők egyszerűen alapvetően nem függetlenek egymástól (még ha ez a liberális értelmezésben sztereosztípiának is számít). Ennek a liberális, baromi nagy függetlenségnek az az egyik következménye, hogy morálisan haldoklik a nyugati világ. Nem születik elegendő, a reprodukcióhoz szükséges gyermek, azaz 1 nőre átlag 2 gyermek. Na persze más civilizációk (például az Evát és Nórát megerőszakoló, meggyilkoló félék) annál inkább! A nők ma már épp ugyanúgy tanulnak. Ott vannak minden területen. Helyes. A nők képzettek, jó munkaerők a munkaerőpiacon. Helyes. A nők függetlenebbek, mint régen. Helyes. Csakhogy miként én látom, kissé túlértékelik általában ezt a függetlenséget. A tudatos nők tudják mit akarnak. Legalább is azt hiszik. Általában. Sokan, nagyon sokan válogatósak lesznek párválasztás tekintetében, hiszen okosak, képzettek, függetlenek. Olyan férfit keresnek (ez megint egy konzervatív sztereotípia tőlem, elnézést kérek érte az esetlegesen liberális szemléletű olvasóktól...), aki érdemes rájuk, aki "el tudja venni" őket. Aki elveszi, de mégsem veszi el annyira. Tiszteletben tartja nagy függetlenségét, ami persze nem létezik. Mert a férfi és a nő, hova tovább férj és feleség (már megint mennyire konzervatívan gondolkodom...) egymás részei, alapvetően függenek egymástól, még ha nem is teljes mértékben. A teljes függőség, a teljes konzervativizmus és a teljes (egyébként mindentől, például a felelősségvállalástól is!) függetlenség, a teljes liberalizmus is egyaránt szélsőségek. Például Afganisztán és a Nyugat egymás ellentétes pólusai, szélsőségek. Mindkettő kaotikus. Ebből következőleg a liberális nyugaton sokkal több az ellentét, sokkal nagyobb a megosztottság az emberi kapcsolatokban, még a legfontosabb, a párkapcsolatokban is. A nők eleve későn gondolnak gyermekvállalásra. Ha gondolnak is, akkor olyan férfit keresnek (micsoda sztereosztípia, hiszen örökbe lehet fogadni afrikai gyermeket is, ahol úgy is rossz a sora, míg felelőtlen, tudatlan környezetében kb. átlag 6 testvére születik, akik közül többen vagy éhhalálban, vagy betegségekben meghalnak, a kegyetlen valóságban...), akinek elég a jövedelme, hogy eltartsa őt, ameddig gyermeket szül és nevel. Olyan férfit, akinek legalább akkora a fizetése, a tudása, egzisztenciája (de sok esetben elég csak a bankszámla, a többi nem számít, hiszen ha sok pénze van, akkor már nem lehet lúzer, ha ügyeskedéssel is, de tehetséges - most liberális voltam...), mint neki. Akire "fel tud nézni", tisztelni tudja, mint a pasiját (na persze nem akar rá felnézni, hiszen miért nézne fel a nő a férfira?). Tehát akár fel tudna rá nézni, ha akarna. Szóval bonyolult és ellentmondásos ez a liberalizmus. Az egyik legfőbb oka annak, hogy a nyugaton morális, demográfiai hanyatlás a fennálló helyzet és amelyen kb. 20-30 év maradt hátra, mint végső idő intervallum a változtatásra nézve. A süllyedés egyre gyorsabb lesz. És egyre fájdalmasabb. Addig, ameddig nem veszik észre az emberek, hogy az Evák és a Nórák mit üzennek nekik, immár odafentről.
Ők nem akarták, hogy így legyen. Valószínűleg nem voltak liberálisak. Ha azok lettek volna, akkor is megváltoztak. Egyszer talán a "rózsadombiak" is megváltoznak, felhagynak a kettős mércével. Ami méltányos, ami jó szándékú, ami nem alkalmaz kettős mércét, az lehet csak igazságos, megfelelő. Be kell látni.

Vegyük már észre mit üzennek nekünk a Nórák!

FairyFeller 2011.06.20. 12:47:07

Mindennapjaink Horák Nórái - megerőszakoltak, majd megfojtottak egy 10 éves kislányt Romániában

...
"Letartóztatták tegnap azt a férfit, aki a gyanú szerint megerőszakolt, majd megölt egy 10 éves kislányt a Temes megyei Zsombolya közelében.
A rendőrség szerint az ügyészek 24 órás előzetes letartóztatásba helyezték a zsombolyai Andrei G.-t, miután a pénteken eltűnt kislány megölésével gyanúsítják. A 40 éves férfi beismerte, hogy megerőszakolta, majd megfojtotta a gyereket, a holtestét szombaton találták meg az egyik csatornában."

[ kronika.ro/index.php?action=open&res=52388 ]

---

Ez már trianoni határokon belül (de mindegy is...): kis híján agyonvertek egy középkorú házaspárt a betörők

...
"Életveszélyes állapotban szállították kórházba azt a férfit, akit feleségével együtt vertek meg egy betörés során, hétfő hajnalban, Kecskeméten. Egy 60 éves asszony riasztotta a rendőrséget, hétfőn hajnalban, 5 óra körül, hogy lakásába betörtek, őt és férjét brutálisan bántalmazták. A támadás során az idős nő súlyos, 51 éves élettársa életveszélyes sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították őket. A rendőrség az utcát lezárta, a helyszínelés jelenleg is folyamatban van, az eddigi adatok szerint a földszinti lakás ablakán hatoltak be, vagy távoztak a támadók. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást."
...

[ stop.hu/articles/article.php?id=893227 ]

---

Elrabolták és prostitúcióra kényszerítették a fiatal lányt - 4 bűnözőt fogtak el, közülük 3-at letartóztattak

...
"Hónapok óta tartó nyomozás eredményeképp a napokban elfogták annak a bandának az utolsó tagját is, amelyik még januárban rabolt el egy fiatal lányt, hogy prostitúcióra kényszerítse. Budafok környékén rabolt el egy banda, még januárban, egy fiatal lányt, majd Erzsébeten autót váltva egy Győr melletti településre szállították, ahol fogva tartották, és prostitúcióra kényszerítették. A nyomozás során először három embert fogtak el, majd a napokban további két emberrel bővült a gyanúsítottak köre. A rendőrség személyi szabadság megsértése miatt indított eljárást. Négy bűnöző már előzetes letartóztatásban van, egyikük pedig szabadlábon védekezhet."
...

[ stop.hu/articles/article.php?id=893308 ]
süti beállítások módosítása