HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

FairyFeller: Gyermekgyilkosnak nincs bocsánat

2011.08.02. 20:07 asperjangyorgy

Ilyenek ezek a "skinhead"-ek: ki sem mer mozdulni cellájából a romaellenes "Hitler rajongó" "kiskunlacházi rém"

...
"Márianosztra - Kiskunlacháza - Egyetlen perc nyugta sincs a börtönben a kiskunlacházi gyerekgyilkos P. Józsefnek (27)! Úgy tudjuk, a férfi amióta a márianosztrai fegyházban van, ki sem mozdul a cellájából. Kerüli a rabtársait, nehogy valami atrocitás érje. Félelme nem alaptalan, hiszen - úgy tudjuk - tavaly nyáron, amikor a Venyige utcai börtönből egy másik fegyintézetbe szállították, nagyon megverték - hogy kik, nem lehet tudni. Ügy ugyanis nem lett az esetből, mert a Blikk információi szerint a férfi nem mert feljelentést tenni. P. József ugyanakkor az elsőfokú ítélete után kérvényezte az országos börtönparancsnoknál, hogy a jogerős ítéletig maradhasson a Venyige utcában, mert ott biztonságban érzi magát. Ezt azonban elutasították, így döntött úgy P. József,  megpróbálja kerülni a konfliktusokat, ugyanis a börtönben gyűlölik a gyerekgyilkosokat és így is bánnak velük: állandó céltáblái a válogatott támadásoknak és kínzásoknak. Nem beszélve arról, hogy P. József a nyomozás idején a helyi romaközössége próbálta terelni a gyanút, még az erőszakellenes felvonuláson is részt vett. Mint megírtuk, 2008. november 22-én H. Nórát (†14) leteperte és megbecstelenítette P. József, majd hogy a lány ne tudja elmondani, mit tett vele, megfojtotta, értékeit pedig ellopta. A lány egy helyi diszkóból igyekezett hazafele, amikor megtámadta a férfi. A fiatalembert hét hónap elteltével DNS-mintája alapján azonosította a rendőrség. A férfi a bíróságon gondatlanságnak próbálta feltüntetni tettét. A kriminálpszichológus szerint, az is közrejátszhat a tagadásban, hogy fél a rabtársak bosszújától az elkövető.
- Van mitől rettegnie a gyilkosnak - szögezte le Bilkei Pál kriminálpszichológus, aki szerint a börtönhierarchia tetején az erőszak nem alkalmazó bankrablók, sikkasztók állnak, ezt követik az erőszakos bűncselekmények miatt ülők, legalul pedig a pedofilok és a gyerekgyilkosok állnak. Az erőszakot, a rabtársak büntetését nagyon nehéz kikerülni egy fegyintézetben. A rabok keményebb büntetést szoktak kiszabni ezekre az emberekre, mint a bíróság - vélekedett Bilkei, aki szerint a bántalmazások hat-hét évig is eltarthatnak. P. József elsőfokon 19 évet kapott. Jogerős ítélete szeptemberben várható. A férfi akár harminc évet is kaphat, mivel az ügyész életfogytiglani büntetésért fellebbezett.
- Valóban kitűzte az ítélőtábla a másodfokú tárgyalást. A védelem is fellebbezést nyújtott be, nem értünk egyet az aljas indokból elkövetett emberöléssel. Szeretnénk ha ügyfelem büntetését csökkentené a bíróság - mondta Ruzsbaczky Nóra ügyvéd, aki nem kommentálta a Blikk értesüléseit."
...

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/retteg-a-bortonben-nora-gyilkosa-2059223?nocache ]

Kapcsolódó cikkek:

"Hitlerért rajongott Nóri (†14) gyilkosa?"

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/hitlerert-rajongott-nori-14-gyilkosa-2027346/ ]

"Retteg a veréstől Nóri gyilkosa"

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/retteg-a-verestol-nori-gyilkosa-2039894/ ]

"Bocsánatot kért Nóri gyilkosa"

[ www.blikk.hu/blikk_aktualis/bocsanatot-kert-nori-gyilkosa-2034869/ ]

***

Tavaly nyáron, amikor P. Józsefet a Venyige utcai börtönből egy másik fegyintézetbe szállították, nagyon megverték - hogy kik: bennfentes forrásból azt lehetett megtudni, hogy nem a cellatársai, hanem a fegyőrök, azaz a hatóságiak.
Korábban a hatóságiak fenyegetéssel vették rá, "szájába rágták" az 52 oldalas vallomását is.
Ugyancsak a hatóságot minősíti, hogy a 2008 november 23-án, hajnalban elkövetett gonosztettet 12 nyomozó csupán hét hónap alatt, több mint 100 millió forint árán, mindössze 70-80 métert megtéve "derítette fel" (megannyi ellentmondást hagyva, ami igencsak megosztja a helyi és az általános közvélekedést egyaránt), majd -kifejezetten- villámgyorsan lezárva a nyomozást kitüntetések osztogatásába kezdett egy olyan ügyben, amelyben mindvégig ellentmondásosan kommunikáltak, amelyben eleinte "rengeteg nyomról", több elkövetőről beszéltek, a helyiek szeme láttára csuklyában eltakarva több gyanúsítottat vezettek a kiserdőben (nyilván előzőleg meglapozott gyanú volt velük szemben), amely ügyben a lakosság részéről gyanúsnak tartottak köreiből többen a gyilkosságot követően el is költöztek Kiskunlacházáról, egy olyan helyszíni szemlén, ahol rendelkezésre állt nyomkereső kutya, mégsem vezette el a nyomozókat csupán a kiserdő melletti aszfalt útig (ebből leginkább arra lehet adott esetben következtetni, hogy autóval közlekedhettek Nóra útonállói), amelyben több DNS-nyomról beszéltek, azt állítva sem ezekből, sem a zsaruk által talált állítólagos vörös színű szőrszálból nem tudták megállapítani az elkövető származását és a lakosságra terelték annak felelősségét, hogy kvázi elterelték a gyanút a "nem roma" P. Józsefről (igen ellentmondásos módon, hiszen manapság igenis alkalmas a genetika származás megkülönböztetésre, valószínűsítésre, de persze az állítólagosan a helyszíni szemlén talált vörös szőrszálból enélkül is valószínűsíthető lett volna adott esetben -amennyiben minden igaz ... - hogy az elkövető nem roma, így valóban így lett volna...), egy olyan ügyben, ahol összesen a hónapok során 11 millió forint nyomravezetői díjat tűztek ki, mégsem jelentkeztek azok az illetők, akik akkor éjjel állítólagosan P. Józseffel mulattak a dunavarsányi Mexicana diszkóban, akik pontosan ismerhették P. lakcímét, bizonyára értesültek arról, hogy másnap annak közvetlen közelében egy kiserdőben a 14 éves Horák Nóra megbecstelenített és brutálisan helybenhagyott holttestére találtak, érdekes módon a bíróságon már azt tanúsították, hogy P. József tett olyan utalást az autóban akkor éjjel, visszaúton Kiskunlacházára, hogy magáévá fog tenni egy nőt, mi több egy másik jelen lévő haverja szerint, akit P. hazakísért, akkor éjjel bírósági tanúvallomása szerint: P. "bóklászni indult a sötétben". Az már csak mellékes, hogy Nóra holttestét legalább 12 órával megtámadása után találta meg édesapja, az elterjedt információk szerint (amire még egy külön kommenárt szeretnék írni egy igazságügyi orvostani szakkönyvre támaszkodva, orvos ismerősöm előzetes véleményének ismeretében) holtteste még nem hűlt ki a novemberi hidegben, sőt mi több napközben senki nem látta meg Nóra holttestét a ligetes részen, csak már keresése során a sötétben édesapja, elemlámpával lett figyelmes Nóra piros blúzára a kiserdőben akkor ott felhalmozott rőzserakásban...
Ezeknek a tényeknek, vagy a tényekhez igen közel álló valósághű állításoknak az ismeretében, egy laikus akár csak ezek fele része vizsgálatánál megállapíthatja, hogy valami nagyon nem stimmel ebben az egész ügyben.
Az ember arra gondol, hogy mivel Horák Nóra (korántsem egyedi!) esete szimbólummá lett, emlékére Kiskunlacházán a rémtett (egyik...) helyszínén, a kiserdőben emléktáblát emeltek, a mindenkori politikának ez igencsak maradandó és "választási ciklusokon" is átívelő kritikát jelentene az igazság, amelynek ezért aztán nem is szabad kiderülnie. A közeli Dunaújvárosban, ahol 2 évvel később Víg Alexandrával kvázi ugyanaz megismétlődött, mint ami Horák Nórával (a különbség csupán az, hogy -az édesapa szerint is- ez utóbbi gaztettet sikerült eltusolnia a -mint az lelepleződött- folyamatosan egymás védelmére kerülő FIDESZ-MSZP városvezetésnek.
Én, ha a lacházin nem is, de Dunaújvárosban jelen voltam februárban a Víg Alexandra emlékére rendezett rendőrség előtti gyertyás demonstráción. Hozzá kell tenni, ezért is látom jól mi a különbség a két teljesen hasonló, lényegében megegyező eset teljesen különböző megítélése között.
Kiskunlacházán a Fideszt megszégyenítő népszerűséggel újraválasztott valóban független polgármester, Dr. Répás József, demonstrációt, fáklyás felvonulást szervezett Nóra emlékére, "minden Nóra" (így példának okán az azóta áldozatul esett Víg Alexandra) érdekében. 6 ezer ember meg is jelent, köszönhetően a média hozzájárulásának is.
Dunaújvárosban gyakorlatilag ugyanaz történt egy kamaszlánnyal, Víg Alexandrával, a városvezetés, a média (és a helyi lakosság birkasága) viszont már teljesen másként állt hozzá ugyanahhoz. Senki nem volt, aki kiállt volna a mindenkori áldozatok védelmében. Pedig a 15 éves Víg Alexandrának is ugyanolyan emlékkövet kellett volna állítani, azon a kis erdős, ligetes részen, ahol bestiálisan bántalmazott holttestét megtalálták.
Az elkövetők mindmáig szabadlábon vannak...
P. Józsefről, a "lacházi rémről" pedig nagyon sokan nem hiszik, minden esetre kételkednek abban, hogy valóban a megfelelő személyt vonták felelősségre esetében. Sokak szerint afféle vádalkut kötöttek, amit a hatóság részéről erőszakkal is motiváltak és ahol már eddig elmennek, ott a bizonyíték hamisítás sem elképzelhetetlen. Ne legyünk naivak! Korántsem egyedi, ármányos esetekről volt és van szó.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr253121064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása