HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

Linkblog

A lekenyerezett igazságszolgáltatás

2012.01.02. 13:40 asperjangyorgy

 A lelkesedéstől a földhöz vertem a fenekemet, amikor olvastam, hogy ebben az évben a szent és sérthetetlen, minden törvény felett álló ügyészi kar a kiemelt fizetése mellett felvett 3.3 milliárd forint jutalmat kiváló munkájáért. Nem az én tisztem annak eldöntése, hogy az ügyészség mily kiválóan dolgozik - az Orbán kormány érdekein. Azt sem látom át, hogy mennyivel több munkájuk volt a múlt évben mint korábban, ugyanis fontos perben (csepeli kettős gyilkosság, a cigány gyilkosság-sorozat, a Kulcsár ügy és sorolhatnám a végtelenségig) nem sikerült az ügyészségnek a maga igazát, a társadalom igazságérzetét szolgáló igazát szolgálni. Bukdácsolt az ügyészség, karöltve a szintén szent és sérthetetlen magyar bírósággal: a koros hölgyek klubjával egyetemben. A kormány szüntelenül hangoztatja, hogy az ügyészség (Polt Petikével egyetemben) totálisan független a kormányzattól, miként a működési képtelenségben szenvedő szenttehén, a mélyen tisztelt magyar bíróság is. De elvtársaim, kinél van a buksza? Ki vagy kik voltak azok, akik a szűkösség idején is, akkor is, amikor milliók nyomorognak, belenyúltak a zsebbe és találtak 3.3 milliárd forintot - csupán a jutalmazásra, a méltó munka méltó elismerésére. Bár arról nem szól a fáma, hogy a bíróságoknál mennyi jutalmat osztottak ki a mérhetetlenül jól végzett munkáért, gondolom, ott is megerőltette magát a kormányzat. Mert az igazságügyi szervezet független, de nem árt megvásárolni, a jövőre gondolva, ülhetnek ugyanis majd egyszer, talán a vádlottak padján azok is, akik most előre megvásárolják maguknak a kedvező vádat és még kedvezőbb ítéletet.

Ritkán adatik meg nagy-nagy öröm a magyar népnek, amely immár a függetlenség rohadt nagy lázában lassan mindenkitől független lesz, mert a vezetők miatt sok-sok kormányzat és sajtója nyomán sok-sok nép úgy néz ránk, mint paraszt ember a görhére (amint jó Petőfi Sándorunk írta): undorral és öklendezve, de most itt az öröm órája, mert mindannyiunknak nagy kitüntetés (még ha a zsebünkre ment is), hogy embertelenül kiváló ügyészeink ilyen embertelenül kiváló munkát végeztek és ilyen semmi sem számít összegű jutalmat érdemeltek ki - szent kétharmados, szabadságharcos kormányunktól.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr553513725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2012.01.02. 14:35:33

Részlet a Blikk írásából:
Az év végi osztogatással együtt a 4,5-5 milliárd forintot is elérhette a 2011-ben kifizetett többletpénz. évente 3-3,7 milliárd forintot tesznek ki a nem rendszeres juttatások. Vagyis egy negyedévre nagyjából átlag 1-1,2 milliárd forint jutalom jutott. A karácsonyi plusz pénz is 1-1,2 milliárd forint lehetett.

A.Gy. megjegyzése: Vagyis az ügyészég összesen mintegy 4.5-5 milliárdot tett zsebre, miközben a rezidensek azzal fenyegetőztek - és fenyegetőznek -, hogy lelépnek ebből az országból, mert itt semmire sem becsülik őket. A kormányzat arra hivatkozott, hogy nincs pénz. Persze hogy nincs, ha odaadják az ügyészségnek - a kiváló munkáért. És ugye ügyészekre ennek a bűnös hazának sokkal nagyobb szüksége van, mint fiatal orvosokra?!