HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

Linkblog

A nagy kő ki tudja hol áll meg

2012.01.18. 13:24 asperjangyorgy

 Ma nagyon nagy kő gördült le a szívemről: végre megszólalt Schmitt Pali bácsi és elmondta, hogy jószerivel azt sem tudja, mi az, hogy plágium. Ha mégis, ő olyat, hogy ellopja már szellemi tulajdonát, soha nem tenne. Bevallom, nekem eddig sem voltak kétségeim, ugyanis Szijjártó Peti is meg a kormány szóvivője is megmondta, hogy ez az egész csak bulvárkacsa, és különben is, az ország első polgára nem tenne olyasmit, amivel rossz emberek gyanúsítják, s ha mégis megtenne ilyet, akkor sem volna szabad ezzel gyanúsítgatni, mert a köztársasági elnöki intézmény (s benne a bizalomgerjesztő Pali bácsi) szent és sérthetetlen.

De magára vessen, aki a hvg.hu vádjait egy pillanatig is komolyan vette és így álmatlan éjszakákat okozott saját buta fejének. Ennek ellenére is tény, hogy vártuk Pali bácsi személyes megnyilatkozását, hiszen arra gondoltunk, hogy Szijjártó Peti csak úgy a saját hol erre, hol arra forduló-nyakló feje szerint kommentálja a dolgokat. Most itt a bizonyosság. És Pali bácsi annyira okosan állítja, amit állít, s ha ő állítja, akkor ugye az maga a szent és sérthetetlen igazság, hogy még arra is biztatta az illetékes egyetemet, hogy nyugodtan vizsgálja ki az ügyet (ha van ügy!) és mondja ki, hogy bizony itt rágalom történt. És mivel ott az egyetemen azok a derék kivizsgálók tudják, hogy Pali bácsi kinek az embere, bizonyára azt fogják mondani, mint abszolút becsületes magyar emberek, hogy Pali bácsi is abszolút becsületes magyar ember. Ha nem volna az, nem lenne azon a magas helyen, ahova a talán még nála is becsületesebb magyar ember akarata és szándéka rakta.

Vagyis a magyar hon megnyugodhat, bár kétlem, hogy bárki is nyugtalan lett volna a sósseggű bulvár újságírókon kívül, akik most aztán be vannak ganézva, hogy kiderül az igazság, amelyről mindig is és eddig is tudtuk, hogy igazság, vagyis pontosabban szólva, hogy mi az igazság, és akkor nekik annyi. Bizony ezt kicsit elősegíthette volna Pali bácsi, ha a jó hírneve csorbítása okán bírósági eljárást indíttatott volna a becsületét és becsületes (bár helyesírási hibákat elkövető) tollát becsmérelték. De nem tette, mert talán arra gondolt, az ördög nem alszik. Így aztán most az én meg talán az ő szívéről legurult kő gurul, gurul, és ki tudja, hol áll meg. Még az is lehet, hogy az őt pátyolgató főember kapujában. Jaj istenem, csak aztán be ne szakítsa!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr943573643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.