HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

Linkblog

Következmények nélküli ország

2012.01.20. 17:40 asperjangyorgy

 Nyilatkozott az összes illetékes, Matolcsy György kivételével, hogy bármilyen törvénymódosítást kér az EU és az IMF, ha nem is értenek egyet vele, hajlandók azt figyelembe venni, mert túl vagyunk immár a Nagy idiánkönyv elolvasásán és a Tenkes kapitányának felhőtlen élvezésén. Érdekes alapállás: veszik a kalapjukat és maradnak. Több ezer milliárd forint kárt okoztak a hazának (nem szólva az erkölcsi tekintély rombolásáról), és még nem tudni hány fokos fordulatot véve - a helyükön maradnak, mégpedig a nemzet érdekében. Kényelmes álláspont a nemzetre hivatkozva hülyeséget hülyeségre halmozni, és a következményeket nem viselni. Ezt csak igen jelentős államférfiak engedhetik meg maguknak, egy család tagja vagy egy munkahely alkalmazottja ezt nem teheti meg, a kormány körein kívül mindenért felelnie kell az embernek, az állampolgárnak.

Holnap a haza igazi elkötelezettjei, Bayer Zsolt felbuzdítására, a Kossuth téren fognak tüntetni. A fidesz titkos üdvöskéje, aki a nagy osztogatáskor hoppon maradt, a tüntetésre meghívta Orbánt Viktort is, aki elegánsan nemet mondott. Talán kínos lett volna önmaga és az általa elkövetett hibák mellett tüntetni. Mert a lelkes tüntetők, talán tudatosan, holnap a haza és annak érdekei ellen tüntetnek. Jelen pillanatban nem túl jó megoldás, hogy a fidesz-rajongók, akik nem akarják látni a valóságos helyzetet, akik boldogok, hogy lassan már csak áfát töltenek benzinként az autójukba, áfát isznak alkoholként és tejként, áfát esznek hús és kenyér gyanánt, boldog könnyek között mondanak köszönetet azok nevében is, akik lassacskán se nem esznek, se nem isznak, és tulajdonképpen már élni sem élnek (legalábbis emberi életet biztosan nem).

Valami, úgy tűnik, végzetesen elromlott itt. Illetve elrontották a pártok - már a rendszerváltásnak nevezett katyvasz kezdetén (lásd például az ügyvédeket gazdagító idióta kárpótlási machinációt). Az ellenzék, pirosló arccal, győzedelmes vádakat fogalmaz, mintha neki korábbról és jelen pillanatban nem volna felelőssége. Pártot alapít olyan volt miniszterelnök, akinek önként régen el kellett volna tűnnie a közéletből. Hiteltelenül hitelességről papolni - kicsit furcsa és ízléstelen a mai MSZP részéről, hiszen mindannyian tudjuk, hogy Bajnaistul ők maguk is tevékeny részesei voltak annak, hogy ide jutottunk.

 Én úgy vélem, hogy csak pártállás nélküliek mondhatják ki, hogy nem tetszik nekik a rendszer. Azok, akik reménykedve a fideszre szavaztak és most csalódottan veszik tudomásul, hogy a vezérük elárulta őket, és azok is, akik nem mentek el szavazni, mert nem találtak elfogadható pártot. Ha ők tüntetnek, akkor ők saját maguk, a kormány politikáját elutasító 83 százalék, az abszolút többség nevében és érdekében tüntetnek. És lassan felmerül a nagy kérdés, a borzalmas kérdés: elég tüntetni, vagy immár saját magukat is, a létrehozott értékeket is pusztítva cselekedniük is kell?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr213602042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.