HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

Linkblog

Nacionalista népfront

2012.01.22. 19:43 asperjangyorgy

Tegnap különös, alig magyarázható, idióta népfront jött létre a belügyminisztérium által négyszázezresnek mondott százezres tüntetés megvalósulásával. A menet élén, transzparenst tartva az egyik leggazdagabb magyar, Széles Gábor haladt, mellette a pártállam idején az egyik legmegbízhatóbb párttag, Bencsik András, aki egyenesen a Népszabadság pártrovatát vezette, most pedig köpönyegforgató szerencselovagként a fidesz önjelölt üdvöskéje. És persze ott virított a vezető publicistának becézett jobboldali uszító, Bayer Zsolt is, aki bármennyire is törleszkedik a fideszhez, nem kap a koncból nagyobb és a jelenleginél kiadósabb falatkát. Mögöttük, a felvételeket nézegetve, a politikai rendszer kedvezményezettjei nem nagyon tűntek fel, annál inkább a kisnyugdíjasok, a legnehezebben élők, akiknek már csak az a gondjuk, hogy minél tüntetőbben kimutassák hitüket és hálájukat Orbán Viktornak és kormányának. A százmilliárdos nagyvállalkozó (tőkés) és a havi hatvanezerrel beérő nyugdíjas népfrontot alkotott, bizonyára a közös érdek és politikai elkötelezettség alapján.

 Elvileg akár azt is lehetne mondani, hogy megmagyarázhatatlan ez az egymásra találás, ez az érzelmi alapú szövetség. Valójában talán mégsem. A sok-sok nemzeti zászló egyértelművé tette, hogy valamennyi felvonuló magyarnak és csak magyarnak tartja magát, és szent meggyőződése, hogy az Európai Unió részéről veszély fenyegeti a haza függetlenségét, a magyar népet. Hisznek Orbán Viktornak, aki ezek szerint pontosan tudta, miért megy ki az Európa Parlament ülésére: eljátszani a szövetségesek, a barátok által üldözött áldozati bárányt, aki áldozati báránnyá vált népéért, a magyarságért vállalta, vállalja ezt a szerepet. Íme, ismét sikerült kijátszani a lehető legprimitívebb és legkárosabb módon a nacionalista kártyát. Ezt az unióban bármelyik nemzet, bármelyik kis nemzet kijátszhatná, s mégsem teszi, mert okosabb, műveltebb és előrelátóbb nálunk. Ezzel csak önmagának ártana, miként azt helyzetünk és majd példánk ékesen bizonyítja.

 A fidesz, jelentős népréteg elvakultságának köszönhetően, ismét fontos hivatkozási lehetőséget kapott ezzel a tüntetéssel, de csak azt. Ettől nem lesz gyorsabb és olcsóbb a mentő hitel, és nem lesz jobb és másabb, demokratikusabb itthon az élet. De úgy látszik, a tüntetőket az életminőségük (kivéve persze a szervezőket) nem érdekli, csak a nacionalista érzelmi elvakultságuk. Nem veszik észre, hogy félrevezetettek és egyben félrevezetik, becsapják önmagukat. Százezer ember azért tüntetett, hogy ezt velük a kormányzat még alaposabban tehesse. Megnyugtatom őket: ebben nem lesz hiány, elég ha Szijjártó Péter értelmezését és kommentálását halljuk. Írtam már a blogban, ismét írom József Attila rezignált sorait: "... hisz 'nyiltan' dönt, ki ezer éve,  magával kötve mint a kéve, sunyít vagy parancsot követ".

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr303717409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.