HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

Linkblog

Óhajtjuk a 35 %-os áfát

2012.01.24. 12:47 asperjangyorgy

 Orbán Viktor, a magyarok magyar miniszterelnöke videoüzenetben köszönte meg a négyszázezres (valójában: százezres) szombati tüntető tömegnek, hogy jelenlétével támogatta a haza függetlenségét ( az EU-val szemben, amely gyarmatosítani akar bennünket, ha ugyan már régen meg nem tette). A miniszterelnök szerint kétszer annyian álltak ki a kormány(egyenlő=HAZA) mellett, mint ahányan újratemették Nagy Imrét. (Az esemény fontos dátum a miniszterelnök életében: még szakállasan akkor alapozta meg politikai karrierjét). Azt gondolom, hogy Imre bát nem kellett volna háborgatni, hiszen politikai képmutatás volt az újratemetése, mivel vele együtt jó mélyre temették alapeszméjét, a reform-szocializmust is. (Aki olvasta a Snagovi jegyzeteket, Nagy Imre visszatekintését 56-ra s egyben szellemi végrendeletét, tudja, hogy igazat mondok. Gyorsan hozzáteszem: a Kossuth Könyvkiadó jelentette meg a könyvet az ötvenedik évfordulóra. Nemzedékek várták a pillanatot, hogy végre szembesülhessenek 56 miniszterelnökének szellemi hagyatékával, de aztán belefáradtak a várakozásba, a Kossuth Kiadó a remélt nagy üzlet helyett ráfizetett a kiadványra, ugyanis velem együtt kb. 500 ember vette meg, méltán bizonytíva, hogy Nagy Imre a temetésekor és utána még annyiszor csupán a napi politika eszköze volt, az új kapitalista rendszer megteremtésével az emléke alól is kirúgták a széket, alaposabban, mint anno a Kozma utcai fegyház udvarán.) De hát a lényeg a lényeg: a százezer tüntető java része nyugdíjas, de mindenképpen ötven év feletti volt. És azért vonultak az utcára, hogy hálásan megköszönjék mindazt, amit a fidesz az elmúlt másfél évben értük tett, például a 27 százalékos áfát (sok minden egyéb mellett). Orbán Viktor a belügyminiszterrel együtt tudatosan hazudik, amikor a tüntetők számát négyszázezerre tupírozza. De ez csak egy a sok-sok hazugságból.

Én abban reménykedem, hogy március 15-ig a kormány egy elegáns mozdulattal, a haza érdekében, 35 százalékosra emeli az áfát, és akkor nem négyszázezer, hanem hárommillió lelkes magyar, elsősorban nyugdíjas köszöni meg utcai demonstrációval a kormánynak a gondoskodást. A nép, az istenadta nép, lám oly hív, mint a barom, mint az igába hajtott barom. Megérdemeljük hát, amit kaptunk és amit majd még kapunk a fidesztől az elkövetkező évtizedekben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr603743733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.