HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

Linkblog

Ítélet a Cozma-perben

2012.04.27. 12:08 asperjangyorgy

 Csak dicsérni lehet a magyar bíróságot a mérhetetlen tisztánlátásáért. Különösebb töprengés nélkül az illető bíró ráébredt, hogy dehogyis akarták megölni Cozmát a randalírozók, a speciális szúrással nem volt semmi ilyen szándékuk. És a segítségére siető sportolónak is csak véletlenül fordították ki a helyéről az egyik veséjét, az a szúrás sem irányult az élet kioltására. (Ha a megszúrt sportolót nem viszi be a hátán a megyei kórházba sportoló társa, akkor az illető már hamu sem lenne, de mondjuk ezt nem kötelessége a bíróságnak figyelembe venni). Szóval szinte elismeréssel azonosnak tetsző ítélet született az ügyben, talán nem véletlen, hogy a rokonság (jaj, azt nem szabad leírni, hogy roma rokonság!) tapsviharban tört ki.  És persze arról sem volt szabad beszélni a bíróságon, hogy roma-csoport követte el a bűncselekményt, mert az igazság olykor annyira fájdalmas és beszédes, hogy jobb róla hallgatni.

A cselekmény megrettentő volt. Egy mulatozó csoport ok nélkül verekedésbe kezdett, majd rögtön előkerültek a kések. De ennek ellenére sem lehet tudni, miként arról az Index írása tudósít, hogy miért kellett Cozmának meghalnia. Állítólag csak rosszkor volt rossz helyen. Én ezt az egészet - nem-bíróként - teljesen másként látom. Úgy vélem, hogy vannak itt olyan emberek, akik munka nélkül, legális jövedelem nélkül luxusházat építenek, luxusgépkocsin járnak és ha valami nem tetszik nekik, azonnal előkapják a kést és ölnek. De én ezt rosszul látom, mert a magyar bíróság a mérvadó, és ha a magyar bíróság úgy látja, hogy ez esetben csupán megbocsátható - aki bizonyos idő után szabadulhat, az bocsánatot kap a cselekményéért - gyilkosság történt. Cozmának, szegénynek ez már tényleg mindegy, ő már mindenkinek mindent megbocsátott. De akik még élnek és állandó veszélyhelyzetben, azok talán másként látják mindezt. A bíróság persze nem köteles a közvéleményre hallgatni, csak a sokféleképpen értelmezhető Btk-ra. Éljen a sokféleképpen értelmezett Btk és a szent és sérthetetlen magyar bíróság.

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr14476347

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Akarategység 2012.05.01. 13:54:29

Hála Istennek az elmúlt héten sikerül megismerkednünk ezzel a jogi műszóval is. Méghozzá azért, mert az akarategység hiánya miatt a Cozma-gyilkosság elkövetői és társtettesei, fizikai és pszichikai bűnsegédei, összességében az egész 25-30 fős barbár, e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2012.04.29. 10:07:21

TUDJUK, HOGY A MAGYAR IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS MÉLYSÉGESEN LESZARJA A KÖZVÉLEMÉNYT, ÍTÉLETEIT BÍRÁLHATATLANNAK ÉS TÖKÉLETESNEK TARTJA. LEGJOBB, HA A VESZPRÉMI KÉZILABDÁZÓK BEFOGJÁK A SZÁJUKAT, MERT A SZABADULÓ GYILKOSOK MAJD ELLÁTJÁK A BAJUKAT. MINÉL TÖBB GYILKOSSÁG, ANNÁL ENYHÉBB BÜNTETÉS, AMI SZINTE MÁR ELISMERÉSNEK TETSZIK
ÍRÁS AZ INDENXBŐL:

Mélységesen felháborította az MKB Veszprém kézilabdaklubot, a csapat szurkolóit és játékosait, hogy a Győri Ítélőtábla pénteken kihirdetett jogerős ítéletében jelentősen enyhítette a három fővádlott büntetését a Marian Cozma megölése miatt folyó perben.

Az MKB Veszprém kézilabdaklub vezetősége közleményében azt írta: az első fokon kiszabott büntetést jelentősen enyhítő ítélet elfogadhatatlan, a társadalom szempontjából megengedhetetlen, és ellentmond „mind a józan észnek, mind annak, amit fontosnak gondolunk az igazságszolgáltatásról". Már önmagában azt vérlázítónak tartják, hogy „a gyilkosok közül egy 2 éven belül szabadulhat". Véleményük szerint az ítélet indoklása is megmagyarázhatatlan.

A gyilkosok által elkövetett brutális és indokolatlan bűncselekmény, amellyel Marian Cozmát meggyilkolták, Ivan Pesicet megnyomorították, Zarko Sesumot pedig majdnem megvakították, részben sem maradhat megtorlatlanul - jelentették ki.

Közleményüket azzal zárták, hogy a klub a továbbiakban minden törvényes eszközzel azon lesz, hogy a bűnösök megkapják azt a büntetést, amelyet megérdemelnek. "Tartozunk ennyivel az áldozatoknak, hozzátartozóiknak és a lelkiismeretünknek."

Az első fokon életfogytiglani fegyházra ítélt Raffael Sándort és Németh Győzőt 18-18 év börtönbüntetésre ítélték, míg Sztojka Iván 20 év fegyházbüntetését 8 év börtönre változtatta Nagy Zoltán tanácsa pénteken a Győri Ítélőtáblán.

Msx 2012.07.12. 13:51:39

@asperjangyorgy: Azért még ne temessük az ügyet :o)) Reméljük megváltoztatják az enyhe ítéletet és példát statuálnak azok akik az "éjszaka császárainak" hiszik magukat és akiktől rettegnek az emberek, hogy hasonló bűncselekmény még csak eszükbe se jusson ezentúl!!! :((