HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

Linkblog

Az új hímtag

2012.05.10. 13:19 asperjangyorgy

Új hímtagja van a nemzetnek. Egy, a választókat becsapó és fényes győzelme óta szüntelenül hazudozó, a nemzet túlnyomó többségének sok kárt okozó párt jelölte a régi helyére az újat, és amilyen a jelölő párt, olyan a jelölt. Mindegy ez, megérdemeljük. Megérdemeljük, mert egy magát baloldalinak nevező gerinctelen, hazug, szemét párt a mocskos ügyeinek tömkelegével hagyta (nem volt más választása, lehetősége), hogy egy olyan párt kerüljön hatalomra, amely az elaljasodásban elődjét is kenterbe veri. És teheti, mert a vesztes párt csupa olyan képviselőt küldött a parlamentbe, akik lejáratták magukat, akiknek semmi hitelük nincs, akiktől az emberek undorodva elfordulnak. Nem kevésbé attól a csökevénytől, amely a gerincteleneket összegyűjtve vált ki a gerinctelenekből. Hogy majd mi lesz két év múlva? A régi-új urak grasszálásából és minden megnyilvánulásából ez eléggé jól kiolvasható. Személyesen mindenki sajnálhatja magát, de ettől még a magyarság egésze örökösen rossz döntéseivel megérdemli rövidesen bekövetkező sorsát.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr584500249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2012.05.10. 20:18:44

Ezt hívják megelőlegezett bizalomnak:

Áder rögtön két kitüntetést kapott

MTI
2012. május 10., csütörtök 17:46 |
|

Beiktatási ünnepsége után Áder János köztársasági elnök rögtön két állami kitüntetést kapott. A Magyar Szent István Rend és a Magyar Érdemrend nagykereszt a lánccal és az arany sugaras csillaggal osztálya kitüntetések az állami kitüntetésekről szóló, év elején hatályba lépett jogszabály alapján illeti meg az államfőt. Az elismeréseket az új köztársasági elnök a Sándor-palotában vehette át az Országgyűlés elnökétől.

A rendszerváltozás utáni első államfő, Göncz Árpád - a Magyar Köztársaság kitüntetéseiről szóló 1991. évi törvény alapján - először a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét birtokolhatta. Egy 2000 februárjában hatályba lépett törvénymódosítás után ez annyiban változott, hogy immáron a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztje a lánccal fokozat illette meg.

A következő években Mádl Ferenc, Sólyom László és Schmitt Pál is erre a kitüntetésre volt jogosult köztársasági elnökként, egészen ez év elejéig, amikor is hatályba lépett a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló új törvény. Ennek értelmében Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Szent István Rend és a Magyar Érdemrend nagykereszt a lánccal és az arany sugaras csillaggal osztályának kitüntetettje.

Előbbi fokozat - Mária Terézia magyar királynő által 1764. május 5-én alapított Szent István Rend megújításaként - Magyarország érdekében tett legkiemelkedőbb különleges érdemek, kimagasló életművek, nemzetközi téren szerzett jelentős értékek elismerésére szolgál. A korábbi Magyar Köztársasági Érdemrend elnevezés az ország hivatalos nevének változásával módosult Magyar Érdemrendre, amellyel a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenységet ismerik el.

ÉS A TÖBBI TISZTESSÉGES MAGYAR EMBER MIÉRT NEM RÉSZESÜL AUTOMATIKUSAN VALAMILYEN ELISMERÉSBEN? AZÉRT, MERT AZ ILYEN BAROM RENDELKEZÉSEKET AZ ILLETŐ URAK ÖNMAGUK HASZNÁRA ÉS JAVÁRA HOZZÁK. CSINGILINGIVEL TÖBBNEK, ÉRTÉKESEBBNEK TETSZENEK A SAJÁT SZEMÜKBEN - A MAGYAR EMBEREKÉBEN PEDIG ENNYIVEL KEVESEBBNEK.