HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

Linkblog

A Labancz Anna gyilkosság című könyvről született bírósági ítéletek 2.

2012.06.25. 13:28 asperjangyorgy

A bíróság kötelezi az I-II. r. alpereseket, hogy elégtétel adásaként az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül magánlevélben fejezzék ki sajnálkozásukat a felperesnek a megállapított jogsértésekért. A bíróság feljogosítja a felperest, hogy a levél tartalmát nyilvánosságra hozza.

A bíróság kötelezi az I-II.r. alpereseket, hogy 15 napon belül fizessenek meg - egyetemlegesen - a felperesnek 5.500.000-Ft, azaz ötmillió-ötszázezer forintot, annak 2006. május 10. napjától a kifizetés napjáig járó, a késedelemmel járó naptári fél évet megelőző napon érvényes mértékű jegybanki alapkamatát.

A bíróság ezt meghaladóan a felperes keresetét elutasítja.

A peres felek a képviselettel felmerülő költségeiket maguk viselik.

A tárgyi illetékfeljegyzési jog folytán a le nem rótt 900.000-ft azaz kilencszázezer forint illetékből a felperes 550.00- ft azaz ötszázötvenezer forintot, az I-II. r. alperesek - egyetemlegesen - 350.000-ft, azaz háromszázötvenezer forintot kötelesek a Magyar Államnak megfizetni, külön felhívásra.

Az ítélet ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül van helye fellebbezésnek, amelyet ennél a bíróságnál kell három példányban előterjeszteni.

Fellebbezés esetén a Fővárosi Ítélőtáblánál a jogi képvislet kötelező.

A fellebbezési határidő lejárta előtt a peres felek kérhetik, hogy a fellebbezést a másodfokú bíróság tárgyaláson kívül bírálja el.

Ha a fellebbezés csak a perköltség nagyságára, vagy viselésére, a teljesítési határidőre, a kamatfizetési kötelezettségre, a kamat mértékére, vagy az állam által előlegezett költség viselésére vonatkozik, illetőleg, ha a fellebbezés csak az ítélet indoklása ellen irányul, bármelyik fél kérheti, hogy a fellebbezést a másodfokú bíróság tárgyaláson bírálja el.

                                                              INDOKLÁS

(Folytatás következik)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr954609919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.