HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

A JOG FONTOSABB, MINT AZ EMBEREK BIZTONSÁGA

2008.01.12. 19:24 asperjangyorgy

A magyar igazsásügyi szervek ismét hülyét csinálnak magukból.

A Blaha Lujza téren jó ideje verekszik, lop, rabol és késel egy 12 éves román állampolgárságú gyerek. Élelmes tévések már filmet is készítettek róla.

Legutóbb combon szúrt egy 15 éves fiút, mert az nem adta oda önként valamilyen értéktárgyát. A gyereket a rendőrök elkapták. Nem nagyon kellett kesresniük, mert kihívóan állandóan a téren vagy annak környékén portyázik. De rögtön el is engedték, mert nem büntethető. Valakik, nem világos a híradásokból, hogy kik, bevitték egy nevelőotthonba, ahonnan viszont gond nélkül kisétált. Erőszakkal nem tartható ott, mivel nem magyar állampolgár.

Az is kiderült, hogy hazaszállításáról a magyar hatóságok már két hónapja tárgyalnak a román hatóságokkal, de láthatóan azok hallani se akarnak a nekivadult gyerekről.

Vagyis tökéletes patthelyzet alakult ki.

Ha holnap a gyerek megöl valakit az aluljáróban, akkor sem lehet vele semmit kezdeni, mert ugye még gyerek, és ráadásul nem magyar állampolgár.

Egyesek állítólag megfenyegették, hogy majd ők megoldják a problémát és alaposan elrakják a garázdálkodó gyereket. Óva intem ettől őket. Ha ugyanis elkapják őket, évekre börtönbe kerülhetnek egy gyerek elagyabugyálása miatt.

Mi a megoldás?

A hivatalos szervek szerint nincs megoldás.

Lám-lám, Magyarországon egy ilyen rendkívül nehéz problémát sem képesek megoldani az igazságügyi szervek. Egyetlen járható útnak azt látják, hogy rendőri egység cirkál a Blaha Lujza téren. Kerül, amibe kerül a 12 éves román gyerek megfékezése.

Hát ennyit a máskor olyan gyorsan és kérlelhetetlenül lecsapó magyar jogról és rendvédelmi szervekről.

Ennyit arról, hogy egy 12 éves nekivadult gyerek megfékezésekor csődöt mond a magyar igazságszolgáltatás.

Ennyit a nyugalmunkról és a biztonságunkról.

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr76294862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.13. 13:22:35

Képzeld el ahogy Göncz Kinga külügyminiszter az asztalt verve vörös fejjel keményen tárgyal a román külügyminiszterrel ....:)

Ennyi a diplomácia súlyunk ...

kfg966 · http://kfgblog.blog.hu 2008.01.13. 14:56:07

mit javasolsz?
vernyákolni könnyű, hogy ezt se tudják megoldani - de mi szerinted a megoldás?
olyan, ami egyébként aztán majd a jogbiztonságot nem veszélyezteti... hozzunk törvényt - szállítsuk le a büntethetőség korhatárát? de az erre a cselekményre már nem vonatkozand.
vagy zárják el törvényi alap nélkül?
tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit mondasz. mert a helyzeten keseregni majd' mindenki tud.

atitata · http://egysegedmunkasemlekei.blog.hu/ 2008.01.13. 15:52:50

A dolog egyszerű:
Agyonverni, elásni.
Kész.
Szarni a humánus dolgokra. Ebből a kis söpredék szemétből nem lesz soha tisztességes ember!
Nem kell itt a szülő a hibás duma. Ez természetes.
De ha már idáig fajult a dolog, nem a hibák gyökerén kellene filózni, hanem tenni a probléma megoldásáért.
Ha ez a kis takony eltünne egyik napról a másikra, nem hiszem, hogy sokan keresnék...
Ha még nem láttátok:
index.hu/img/assets/video/playerb.swf?file=/bulvar/120cmeroszak

Jaj, milyen gyerekes ártatlansággal csillog a szeme... (olvastam róla ilyeneket is)
Mindenesetre én nem szeretném, hogy a tehetetlen jog miatt pld. az én kislányomat szurkálja meg az ilyen szar, mert kedve szottyant neki.
Lehet szindni. Leszarom!

asperján 2008.01.13. 17:04:23

Én azt hittem, írásomból eléggé egyértelmű, hogy mit kellene tenni. Pl. megfogalmazni a kérdést: ez a kiskorú milyen jogcímen tartózkodik Magyarországon, ki gyakorolja a szülő vagy hivatalos gyámi felügyeletet? És van még néhány kérdés, amit jogszerűen megfogalmazhatna a sok okos jogász. És annak szellemében intézkedés történne. Pl. vigyázzon rá a gyámja. Gondoskodjék az iskoláztatásáról stb. stb. És máris el lehet tüntetni a térről. Csak akarni kellene. De láthatóan ezt senki nem akarja. A szurkálás után meg különösen egyszerű lett volna a helyzet, hiszen a gyerek tetteiért a felügyelettel megbízott is felel. Ha nincs, akkor át kell tenni a határon, és majd lesz: a mindenben okos és előretekintő román állam.

nigh5 2008.01.13. 17:14:45

Úgy halottam, hogy Braziliában, munkaidőn túl rendőrök az ilyen problémákat hatékonyan megoldják.

atitata · http://egysegedmunkasemlekei.blog.hu/ 2008.01.13. 17:19:00

Kedves György. Értem, hogy mit szeretnél mondani.
De megint csak azt tudom mondani, hogy ha beiskoláznák például, az iskolában nem örülnék, ha a gyerekem iskolájába tennék.
Ez a kis fos nem hagyja abba a megszokott dolgait azért, mert egy pótanyuka azt mondja neki, hogy "Kisfiam, hát ezt nem szabad! Ejnye- bejnye! Ne vágd el a torkát a néninek! Az csúnya dolog!"
Őszintén!
Ki az, aki nyugodt lenne, ha tudná, hogy ez a moslék a gyermeke közelében van?
Nem jogászok kellenek az ilyennek, nem kitoloncolás.
Kényszermunka!
Dolgozzon kőbányában! Fegyveres őrökkel körülvéve. Nem szinestévés, internetes börtönben.
Ahová még szivesen vissza is megy, ha úgy alakul.
És ezt a módszert bevezetném a gyilkosok, pedofilok, és komolyabb bűntettet elkövetők esetében is!
Nem nekünk kellene eltartani az ilyen söpredéket. Akik még ugatnak is, ha nincsen bent a kábeltévé a cellában, vagy ha hideg a leves.
Dolgoztatni őket (az említett kőbánya tökéletes hely lenne)napi 16 órát. Kenyérrel, és vízzel etetni. Lázad? Nem dolgozik? Lelőni!
Ha ő semmibe veszi az emberi életet, nem érdemel ő sem tiszteletet, emberhez méltó bánásmódot.
Emberi jogok? Hah!
A pénzt, amit termel, az élelmezésére lehetne fordítani. Nem a mi adónkból élvezkedne.
A fennmaradó pénzösszeget (a kenyér, és a víz kis pénzből megoldható lenne:))) pedíg kapja meg az áldozata családja.
Kicsit eltértem a tárgytól, ezért bocsánatot kérek.
Ez csak úgy eszembe jutott...

rigó 2008.01.13. 17:34:49

Atitata, amit Asperján úr ír, világos: gvigyék haza Romániába ezt a gyereket és ott iskolázzák be. Legyen az ő gondjuk a nevelése. Mert végsősoron, ha nincs senki, aki felelős lenne érte, akkor ez a román állam gonddja és dolga. Ehhez még csak az asztalra se kell csapni, csak a határon átadni a gyereket, és ha vissza akar jönni, akkor nem engedni be. És kész. De ennek ódiumát fel kellene vállalni, nem pedig hónapokig taknyolni, megvárni, amíg végül valakit úgy megszúr, hogy az illető meghal. És akkor mi van? Akkor sincs semmi, mert ez a gyerek akkor is büntethetetlen. De ez miért a mi gondunk? Miért, könyörgöm! Ez a román állam gondja: fogják és vigyék a francba.

vagabundus 2008.01.13. 17:58:34

Örülök, György, hogy végre találkoztam egy tárgyilagos értékeléssel, Jó lenne, ha minél többen olvasnák - és értenék is - a bejegyzésedet.
Félelmetes az elszabadult indulatok áradata, ami érthető is, de a megoldások!
Engem is elrettent ez a szerencsétlen kis kölyök, de legalább olyan ijesztő néhány tisztes polgár fröcsögése.
Igazad van, ez az igazságszolgáltatás csődje, de nem egyedül viszi el a pálmát. Hol van a gyermek- és ifjúságvédelem? Mekkora a lyuk azon a bizonyos szociális hálón?

Catella 2008.01.13. 19:35:58

Kitoloncolással egyetértek. Ha a 2 állam közti egyezmény szerint ez nem működik gyorsan, akkor Külügy csináljon neki kamu magyar útlevelet, vissza vinni Dévára, aztán mehet, ahová akar. Talán a szigorúbb schengeni határzáron nem tud vissza jönni.

ROBIKING 2008.01.13. 19:42:35

Igen egyszerű a megoldás, mint ahogy Asperján Úr is leírta.
Összecsomagolni, /sokáig nem tartana, másodpercek kérdése lenne csak/ és szépen elszállítani a határig. Ott pedig az illetékes Román gyermekvédelem átvenné és már kész is. Vihetik a javító-nevelőbe. Vagy eladhatják jó pénzért Amerikába egy gyönyörű gyermekre kiéhezett családhoz. Vagy ez már nem működik? Biztos lenne rá mód. Na ott lehet ilyet művelni, beállhat a kis csákó a sorba...:-))
De tőlünk sipirc!!!!!!

K CS. 2008.01.13. 23:03:47

Ez a kis fos nem hagyja abba a megszokott dolgait azért, mert egy pótanyuka azt mondja neki, hogy "Kisfiam, hát ezt nem szabad! Ejnye- bejnye! Ne vágd el a torkát a néninek! Az csúnya dolog!"
:D

Takigyehek 2008.01.13. 23:35:02

Lőjék már le ezt a kis fost, mert normális ember úgysem lessz belőle. Rég túl van azon a határon, ahol az ember esetleg még megértené a tettei súlyát és elgondolkodna azon, mit is művelt. Csak idő kérdése, mikor kell valakinek meghalni emiatt az embernek nem nevezhető parazita miatt!!!
Régen liberálisnak tartottam magam, de az emberből idővel kiveszik a jóérzés és a türelem azokkal szemben, akiknek csak jogaik vannak, kötelességeik pedig nem léteznek.

sagittarius 2008.01.13. 23:35:12

Én úgy gondolom, hogy az a kormány, amelyik nem tudja 24 óra alatt megoldani egy 12 éves gyerek problémáját, az azonnal mondjon le. De azonnal!!!
Ennek a gyereknek az index-cikk megjelenését követően órákon belül el kellett volna tűnnie a térről, még mielőtt megsebesítette volna a másik gyereket.

Remélem a kirabolt gyerek szülei legalább pert indítanak a Magyar Állam ellen...

Nem mellesleg éppen azon a környéken ölte meg a minap egy 17 éves a 18 éves iskolást.
Csak akkor van rendőr, ha a tüntetőket kell kardlapozni? A gyerekeket nyugodtan lehet gyilkolászni?

Takigyehek 2008.01.13. 23:36:29

Ja, és az idegtől még a helyesírást is elfelejti az ember: a lőjék az valójában lőjjék.

béla 2008.01.14. 08:41:44

Nem elég, hogy el eltelt néhány év alatt egész Európa kitörölte velünk a fenekét, köztük a nagy szlovák nemzet, és természetesen a minduntalan rajtunk röhögő románok, idejön egy a 12 éves gyerek, és hülyét csinál a magyar igazságügyi, rendvédelmi szervekből, az igazságügyi és külügyminisztériumból, az egész tehetetlen magyar kormányból, és hagyjuk és eltürjük, és mindent lenyelünk. Mit érdemel az ilyen kormányzat? Mit érdemel az ilyen ország? Mit? Kérdezem: mit? Ki fogja visszaadni az önbizalmunkat? A bolgárok is elénk vágnak. Ha belépnek az unióba, a szerbek is három év alatt leelőznek bennünket. Egyszerűen azért, mert velünk mindent meg lehet csinálni. Mi mindent lenyelünk. Mi senkik lettünk Európában.

ROBIKING 2008.01.16. 16:19:50

Na hála égnek kiviszik innen ezt a kis sátán-ivadékot, haza. Na a kérdés már csak az, hogy hány nap elteltével fog feltünni ismét a Blahán...

asperjan 2008.01.16. 17:50:23

Igen, elvitték végre! De sok minden maradt utána, amivel szembe kellene nézni. Először is a combon szúrt fiú, akinek az emlékeit, félelmét, szorongását, a szülei szüntelen aggódását ki fogja begyógyítani? És a rögtön ehhez kapcsolódó kérdés: hogy ez előfordulhatott, ezért az igazságügyi és rendvédelmi szervek nem érzik magukat felelősnek?
Továbbá: hogyan lehetséges, hogy hónapokon keresztül ráérősen, cammogva ment az ügy intézése, azt is mondhatnám: a szokásos igazáságügyi és rendvédelmi taknyolással, és majdnem bele kellett halnia egy 15 éves fiúnak az eltűrt helyzetbe, hogy végre lépjenek azok, akik a jöogért és a rendért felelősek.
És a további tanulság: ez bármikor újra előfordulhat. Akkor ugyanilyen modón fognak késedelmeskedni a jog állítólagos hiánya miatt, akiknek ez feladatuk volna, mert rendes fizetést kapnak érte?
És hogyan lehetséges, hogy a jog mégis tartogat intézkedési lehetőséget, amint baj van? Mert tudták az urak, ha most nem lépnek, akkor a gyerekkel történik valami, és már nemcsak azért lesznek felelősek, hogy egy 15 éves fiút megszúrtak, hanem azért is, hogy a megszúrót esetleg agyoncsapják.
Valamint: mi lesz a hazai kis vandálokkal, vadon növő gyerekekkel? Értük ki és kinek számol el a ma és a jövő előtt? Mert tudjuk, nemcsak az embereket lehet molesztálni, gyötörni, kunyerálva fenyegetni, hanem össze lehet törni a busz és villamos megállókat, összefestékezni a drágán kifestett falakat... és végsősoron bemocskolni a lelkeket?
Milyen demokratikusaqn államhatalom az, amely kvázi úgy biztosítja állampolgárai szabadságát, hogy az azt korlátozó betörők, autótolvajok, rongálók, lakás-maffiózók stb. stb. szinte bántatlanul, következmények nélkül okozhatnak kárt azoknak, akik betartják a törvényt, tisztelik más szabadságát?
De fordítsunk egyet az egész dolgon: hogyan van az, hogy a szabadságukat igen tágkörűen értelmezők ellen kivezénylik a rendőröket, akik védik az állapolgárok békéjét, saját testi épségüket, aztán a védekezés hevében elkövetett tetteikért kapnak keményen a nyakukba, míg a provokálók, a rendet a maguk szája íze szerint értelmezők vagy nem kerülnek bíróság elé, vagy megússzák némi pénzbüntetéssel?
És demokrácia az, ha egy törvényes választás után az ellenzékbe szorult párt nem veszi figyelembe a nemzet érdekeit, csak a magáét, és bármit feláldoz azért, hogy a törvényes kormányt, akármi is róla a véleményünk, megbuktassa? És ha a mostani hatalmon lévők, kormányzók majd ugyanezt csinálják? Mivé válik akkor ez az ország?
Mert messzire, nagyon messzire vezet ennek a gyereknek a Blha Lujza téri pünkösdi királysága (reméljük csak ennyi volt). Egészen odáig, hogy miként is működik ez a jogállam? Valóban a jog szerint? És helyes az, ha ez az u.n. polgári demokratikus jogrendszer - akármit is tesz a két választás között a parlamenti többséget szerzett hatalmi csoőport - nem engedi, tiltja, hogy a polgárok demokratikus körülmények és módszerek alkalmazásával figyelmeztesse a hatalmon lévőket és ha kell, leváltsa? Mert a dolgok visszájának ez egy újabb visszája!!!
Bizakodjunk, és legyünk éberek. És ha egy mód van rá, akkor próbáljunk öntudatosak lenni. Nem könnyű ez ma, de József Attila idejében sem volt az, mégis erre intette önmagát és kortársait, és művein keresztül erre int bennünket, lassan korcsosuló utódokat.

ROBIKING 2008.01.18. 16:15:36

Mai nap elszökött a nevelőintézetből!!!!
:-))))
Nem semmi a kiscsákó.
Hamarosan isét itt lesz.
süti beállítások módosítása