HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Mi magyarok hova menjünk?

2008.05.13. 12:30 asperjangyorgy

Azt olvastam, hogy például Izrael állampolgárainak 42 százaléka rendelkezik uniós útlevéllel, mások amerikai vagy canadai útlevéllel és letelepedési lehetőséggel. Egy szétszóratott nép előnye és hátránya ez a lehetőség. De mi magyarok is szétszórattunk. És a nemzetünk nyelvét beszélők közül - kivéve a Romániában és Szerbiában rekedteket - éppen azok jártak a legrosszabbul, akik itthon maradtak. Vagy legalábbis azok 95 százaléka.

Itthon maradtunk - és hazát remélve lettünk hazátlanok.

Hazátlanok lettünk 1919-ben, de a "kitántongókat" leszámítva a többség, a nemzet itthon maradt, és elviselte a sorsát. Aztán itthon maradtunk (a többség) 1939-ben, megosztottan, egymás ellen úszítva, a frontra küldve kétszázezer fiunkat, és a haláltáborba deportálva félmillió honfitársunkat. És itthon maradtunk (a többség) negyvenötben, remélve és bizakodva. És itthon maradtunk ( a többség, a polgár hazafi Márai például nem) 1948-ban. És itthon maradtunk, igaz, nem is mehettünk volna az aknazáron át, az ötvenes években. A többség rabszolga lett, százezrek foglyok, deportáltak, munkatáborba száműzöttek a saját hazájukban. És itthon maradtunk ( a többség) 1956-ban. És itthon maradtunk (legalábbis a többség) 1956 és 1989 között, hogy éljük azt a sorsot, amely a haza, az édes haza egyre szánalmasabb keretei között megadatott számunkra. És itthon maradtunk ( a többség) 1989-ben és az utána következő években. Itthon maradtunk, remélve, hogy lesz hazánk, remélve, hogy lesz sorsunk. Illúziók által melengetve, fűtve, megtévesztve. Itthon maradtunk, mert bizakodtunk, hogy végre lesz hazánk nekünk, a többségnek is, amely mindig itthon maradt, mert nem is volt rá lehetősége, hogy eltávozzon, legfeljebb a sírba. Az úgynevezett rendszerváltás óta aztán hárommillióan mégis elköltöztek: át a túlvilágra. Elhamvasztva vagy elkaparva. A föld, mint a persely az aprót, befogadta a testüket. A haza földje.

Itthon maradtunk.

Itthon vagyunk.

Itthon maradtunk mi, a többség megalázottnak, becsapottnak, kizsigereltnek, reménytelennek - hazátlannak.

Élünk céltalanul, élünk bomlott lélekkel, élünk ideák, eszmények nélkül. Élünk egyik napról a másikra, mi, a többség.

Immár a kisebbség, a hazát bitorlók, a hazát zsebretevők, a hazát politikai szándékaiknak kisajátítók egyáltalán nem gondolnak velünk. Számukra csak a szükséges rossz vagyunk, a megtűrt rabszolgahad.

Itthon maradtunk, immár - csupán elvileg - egy nagyobb, nemzetközi közösség tagjaiként, de nem egyenrangú polgáraiként. Van már útlevelünk, szabad járásunk Európába - de ott csupán "négerek" lehetünk, kegyelemkenyérért robotolók.

Itthon maradtunk a politikai elit játékszerének, rángatottjának, hivatkozási alapjának és szüntelen becsapottjának.

Itthon maradtunk - szembefordulva saját kultúránkkal, saját nemzeti érdekeinkkel, szembefordulva a magyarság megmaradásának esélyeivel.

Itthon maradtunk, és már itthon is maradunk: fájva, kétségbeesve, másokra irigykedve, üres lélekkel, gondolatok nélkül, jövőtlenül - mind inkább hazátlanul. Mert haza csak ott van, ahol jog is van. De a többségnek nincs joga. A többségnek csak az a lehetősége, hogy szájaljon. Ha cselekedni is próbálna, a mindenkori hatalom a törvényre, az alkotmányra hivatkozva megsemmisítené a szembefordulókat. Mert csak azért lehet és szabad lelkesedni, amit a politikai és gazdasági elit helyesnek tart - a maga számára.

Itthon maradtunk a rendőrség, az ügyészség, a bíróság kapcarongyának.

Itthon maradtunk tunyán, meghunyászkodva, öntudatunkat veszítve, eladva.

Itthon maradtunk. Vörösmarty még ezt hitte: "Légy híve rendületlenül / Hazádnak, oh magyar: / Ez éltetőd, s ha elbukál, / Hantjával ez takar. " Már hant sem igen marad számunkra. Már semmi sem marad számunkra, a többség számára. Mert a többséget ez a haza nem élteti, mert a többségnek ez a haza a biztos bukás színtere. Mert a Haza foglyai és megalázottjai lettünk, mi, a többség.

Ha baj van, és baj van, mi magyarok hova menjünk???

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr17466299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása