HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Én Janics Natasának és Kovács Katalinnak szurkolok

2009.05.26. 13:57 asperjangyorgy

Storcz Botond úgy kérte Janics Natasát és Kovács Katalint, miszerint csatlakozzanak a Szolnokon edző evezősökhöz, hogy az felért egy utasítással, sőt paranccsal. Storcz Botond számára nem az a fontos, hogy a lányok eredményesen szerepeljenek, hanem az, hogy Fábiánnénak legyen igaza. Úgy tűnik, Storcz Botond akkor volna a legelégedetebb, ha a magyar evezősök egyetlen érmet sem nyernének a szegi Világkupán, csak minden úgy legyen, ahogyan ő elképzeli.

Azt gondolom, volna egy nagyon egyszerű megoldás: üljön be Fábiánné a hajóba és nyerjen kupát. Janics és Kovács Pekingben megmentette a magyar olimpiai csapatot a teljes és totális szégyentől. Ezt most a magyar sportvezetés azzal hálálja meg nekik, hogy kiszolgáltatja őket Fábiánné bosszújának. Most végre Fábiánné megtaposhatja a két lányt, mert ők más edzőt akartak, mert azt a maguk munkája szempontjából jobbnak tartották. Mert vele a hangulatuk, a közérzetük jobb volt.

Nyilván a pénzről szól a történet, mármint Fábiánné részéről. Ha ő lett volna a két lány edzője, akkor a két lány sok milliót lapátolt volna a zsebébe. És mert ez elmaradt, elérkezett számára a bosszú édes pillanata. A két lány pedig nem tehet semmit. Az nem számít, hogy eddig a sportágnak és az országnak szállították az aranyakat. Sokkal fontosabb szempont a sportág vezetőinek elképzelése, vélt igazsága, helyesnek gondolt módszere és terrorja. Mert nem fér kétség hozzá, hogy a két lányt csak terorral, a  válogatottból való kizárással fenyegetve kényszeríthette rá Storcz, hogy azzal edzenek, akivel sok-sok ok miatt nem akarnak edzeni.

Előre megjósolhatom, nem az a fontos, hogy a négyes aranyat nyerjen, hanem az, hogy Fábiánné fényeskedjék. Vagyis Kovács Kakatalin ki fog maradni a négyesből, mert Fábiánné így látja majd jónak. És természetesen az edző szava szent felkiáltással Storcz Botond is. Az sem baj, ha a két lány ezek után más számokban sem lesz eredményes, mert az élettől is elmegy a kedvük. A sportágban rendnek kell lenni, akár az eredmények árán is. Inkább égjünk, csak még véletlenül se a versenyzőknek legyen igazuk. Ők ugyanis nem számítanak. Ők csak robotok. nem lehet véleményük, szavuk, önérzetük, igazságuk. Ők szálljanak vízre, és hozzák a dicsőséget, pontosabban az edzőnek és a sportág vezetőinek a zsozsót.

Számomra nem az ő, hanem a két lány igazsága az igazság. Én nem Fábiánnénak szurkolok, hanem Janics Natasának és Kovács Katalinnak. Mint ahogy nem az idiótákból álló politikai elitnek szurkolok, hanem önmagunknak. Önmagunknak, mert láthatóan bántóan feleslegesnek, illetve szükséges rossznak tartanak bennünket azok, akik a sorsunkról döntenek, de úgy, hogy ők maguk közben még jobban megtömhessék a zsebüket. 

4 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr371144758

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ficere Ödön hírei 2009.05.26. 17:22:16

Janics Natasa Kati néni sütijét várja!                   Az Index rövid cikkben tudatta a sportszerető közönséggel, hogy a szegedi kajakos lányok engedve az új…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marky@life 2009.05.28. 13:44:03

Storcz Botond nem tudta, hogy mit vállal, Angyal Zoltán belefáradt az örökös Fábiánnés cirkuszokba. Egy biztos, hogy egy szövetségi kapitány döntésést egy sportoló ne értékelje. Ő úgy látta jónak ha az egész csapat Szolnokon készül ahol sokkal szélesebb és hoszabb a pálya+persze ott van Fábiánné háza is :)))))

asperjangyorgy 2009.05.28. 21:34:57

Örülök, hogy ezt az egész kérdést olyan "higgadtan" is lehet értelmezni, ahogyan a Népszanadság online írsában olvashatni. Én nem így értelmezem, hanem teljesen másként. Én, biztosan helytelenül, úgy értelmezem, hogy győztek a "felsőbb" szempontok, nem számít az emberi lélek, nem számít, hogy eddig mit adott a magyar sportnak, és milyen áldozatok árán Kovács Katalin. Én fogadatlan prókátorként mellette állok, mellette és Janics Natasa mellett, mert ők minden vitájuk ellenére, sok-sok örömet jelentettek mindenkinek, aki szereti a sportot és elismeri az emberi erőfeszítés csodás eredményeit.
Fábiánné győzött. Sunyin és fű alatt Storczra hárította a döntést, de szerintem ezt Storcz szívesen magára is vállalta. Úgy látszik, olyan típus, aki szívesen tapos másokon. Aki szívesen zsarnokoskodik. Akinek a maga igaztalan igazsága - és persze tudjuk, zsebe - fontosabb, hogy azoké, akik a hajóba ülnek és kétszázat verő szívvel a célra figyelnek. Amit Storcz művelt, jelen pillanatban azt műveli az egész ország politikai vezetése. Ők parancsolnak, mi pedig ülünk a hajóban, húzzuk az evezőt, vagy pedig kizáratunk... Honnan is? Láthatóan, akár a létezésből is, csak azoknak legyen igazuk, akik a parancsolás lehetőségét magukhoz ragadták.

FairyFeller 2009.05.29. 08:37:09

Nem semmi, hogy a sajtó gyakorta tálalja a jelentős tartalmú eseményeket ilyen "súlytalanul", mintha a történés nem volna fontos, szimbolikus. Pontosan úgy mint a Janics-Kovács páros sajnálatos esetében. De hát az ilyen jellegű újságok, mint például a Népszabadság nem is tehet mást, erősen politikai irányítású, nem lehet hangulatkeltő, "uszító", legalább is nem a fennálló helyzettel szemben, amiről Janics és Kovács méltatlan elhelyezése, a páros szétválása is tanúskodik. Egy erkölcsileg tiszta (tisztább) vezetés bizonyosan méltányolná és becsben tartaná nemzetünk büszkeségeit.
süti beállítások módosítása