HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Horák Nóra bemutatkozása az iwiwen

2009.07.03. 15:46 asperjangyorgy

Kedves FairyFeller, köszönöm, hogy felhívta a figyelmem éppen most ezekre az általam is korábban más sokszor olvasott sorokra. Soha ilyen aktuálisak nem voltak ezek a sorok, szeretném, ha sokan elolvasnák:

"...minden reggel úgy ébredj fel, hogy vannak akik szeretnek téged=)!Azoknak az embereknek viszonoznod kell ezt a szeretetet!Néha kell az, hogy másokhoz alkalmazkodj , és örömet okozz nekik, mert te is leszel olyan helyzetben amikor szükséged lesz a SZERETETre!Minden embernek szüksége van szeretetre, és joga van a boldogsághoz, amit senki nem foszthat meg tőle!Ne foszd meg magadat ettől a két dologtól, mert bármi is történik az élet megy tovább, a problémák előbb utóbb megoldódnak, és tovább kell lépni mert minden nap jön egy új reggel, egy új remény=)!!!!Ha van családod és vannak barátaid , LÉGY NAGYON BOLDOG=), és tedd őket boldoggá, mert sok ember nem élhet ezzel az örömmel=(!Mindig arra gondolj, ami boldogsággal tölt el, és olyankor felejtsd el a rossz dolgokat=D!Becsüld meg nagyon azokat, akik igazán szeretnek, és NE VESZÍTSD EL ŐKET, hiszen a legnagyobb boldogság az, ha tudod és érzed hogy SZERETNEK TÉGED!Használd ki azt az időt amikor boldog lehetsz, mert kerülhetsz olyan helyzetbe amikor már túl késő!Ha úgy alakítod az életed, hogy másoknak is örömet szerzel, hidd el viszonozni fogják neked=)!"

Egy 14 éves lány sorai ezek. És a kigondolásuk, a megírásuk után kevéssel a leggyalázotabb halállal már távozott is közülünk.

Aki ezt a csodásan tiszta lelkű kislányt halálában megkérdőjelezi, az önmagát, önmaga emberi méltóságát és lehetséges tisztességét és tisztaságát kérdőjelezi meg.

Égessük a lelkünkbe ezeket a sorokat: immár önmagunkért!

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr801224695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FairyFeller 2009.07.04. 16:40:07

Tisztelt Asperján Úr!

Örülök, hogy méltó szempontok szerint sikerült megvilágítanom Nóri emlékét, személyét, csodálatos lényét.

A fenti sorok mindent elárulnak. Barátai korábban kommentálták az esetet, gyakorta névvel is, kifejezték szörnyű megrázkódtatásukat, együttérzésüket a Családdal és megemlékeztek Nóri felbecsülhetetlen értékéről.

Alább bemásolnék ezen kommentekből, amelyekre más fórumokon találtam.

...

Diddy Naplója {-> diddy.blog.hu/2008/11/26/horak_nora }

"Bár én személyesen nem ismertem ,a lánnyal több barátnőm is jóba volt vele.Mind azt állítja, egy gyönyörű ,életvidám lány volt.Olyan ember ,akire ha ránézünk rögtön egy megfogalmazhatatlan érzés indul el bennünk.Egy érzés ,ami elhiteti velünk, hogy mennyire jó és tiszta."

[ Diddy | 2008 nov. 26. ]

(...)

"Én ismertem Nórit, barátja voltam.
Egy iskolába jártunk.
Nagyon megrázott ez az eset amikor hallottam róla


Nyugodj békében Nóri "

[ Szabó Mátyás | 2008 nov. 27. ]

(...)

Futóirat - Horák Nóra II. {-> f-utoirat.blog.hu/2008/11/29/horak_nora_ii }

"Higgyétek el, ennek nagyon sok következménye lesz, én itt élek ismerek szinte mindenkit, beleértve a Mi Nórinkat is, és nagyon rendes lány volt, senkinek sem tudott ártani, és nem tudom ki írt olyanokat h discokurva volt meg h mutogatta magát... arról ő nem tehet hogy szép volt, és kívánatos lány! Lacházán mindenki nagyon szerette és tényleg nem tudott ártani egy légynek sem. Senkihez nem volt egy rossz szava se, sőt mindenkinek segített ahogy tudott!!! Én is nagyon remélem hogy nem hiába halt meg! Nem tudom de itt nagyon nagy balhék lesznek az is biztos!"

[ Betti | 2008 dec. 1. ]

(...)

Nyugodj Békében Horák Nóra - Flóry blogja {-> flory.freeblog.hu/archives/2008/11/25/Rest_In_Peace_Horak_Nora/ }

"Miért kellet megölni szegény Nórit.Hisz ööö nem ártott még a légynek sem.Mindenkivel jóba volt.Mindenki imádta öt.Nyugodj békében Nóri :'(:'("

[ Koronics Cintia | 2008 nov. 25. ]

(...)

"NAGYON HIÁNYZOL NÓRI SZERETTÜNK...DE MÉRT PONT VELED...ÉS KI LESSZ A KÖVETKEZŐ????RÁCKEVE ÉS KÖRNYÉKE HORROR..."

[ pepyke | nov. 25. ]

"én ismertem és annyira sajnálom norit annyira életvidám,aranyos volt..."

[ Bak Bence | nov. 26. ]

(...)

"Nóri nagyon szeretünk nagyon hiányzol!!!:'( Remélem felnyitod az emberek szemét hogy ez nem maradhat következmények nélkül!!!"

[ Panno | nov. 26. ]

(...)

"Sajnálom Nórit és nagyon sajnálom a családját. Nagyon nehéz lehet nekik,még nekem sem telik el nap hogy ne gondoljak a szomorú esetre hát milyen érzés lehet egy Édesapának,Édesanyának.Rossz belegondólni.
....De ami a legszőrnyűbb,a rendőrség 1 millió ft.-ot
ajánlott fel 3 autó felgyújtásának elkövetőinek a kézrekerítésére!!!Lacháza nyugodt mintha misem történt volna.Várunk még?? Ki lesz a következő?!!
Veled vagyok Dini! Unoka öcséd Laci"

[ Horák László | dec. 28. ]

(...)

Józsa 2009.07.05. 09:58:16

Olvasván Nóri, kislányhoz képest érett bemutatkozó sorait, elgondolkodtam: mi van, ha ez a pasas-ha egyáltalán ő volt a gyilkos-mellé szegődött, kivert kutya módjára, beszélgetést kezdeményezett Nórival, megkínálta egy cigarettával, és Nóri-mert ilyen volt a sorait látva-nem hajtotta el, mert minden emberhez jónak kell lenni. A pasas-megint mondom, hogy ha ő tette-felbátorodott a kedves, érdeklődő szavak, mondatok után, és véghez akarta vinni mocskos tervét. Nóri nem látott a fejébe, nem vette észre a hátsó széndékot. "önként sétált be vele a kiserdőbe" írják egyes portálok. Ha tanácsot kért tőle a pasi,panaszkodott neki, akkor el tudom képzelni, hogy a beszédbe merülve észre sem vette, hogy arra vették az irányt. De ha letámadta egyből, akkor annak nyoma volna, hisz ilyen erős, fiatal szervezet harap, rúg.Igaz, ennyi idő után már az operáció nyoma is beheged,tehát a pasason nem lehet nyomot találni. Azt meg, hogy Nórin milyen nyomok voltak, azt már nem lehet megtudni. Pláne, hogy titkosították az aktáját. Szóval ezt a sajnálatos történetet is betehetjük a relytélyes,lezáratlan ügyek közé. És ez a nem változtat a történteken, legfeljebb nem az ül majd, aki megérdemli.

asperjangyorgy 2009.07.05. 10:12:06

Kedves Józsa,
nem akarok vitatkozni önnel, de szerintem nem így történhettek a dolgok. Gondolja meg, nem délután három, hanem éjjel három óra volt. Bármit is mondott a dadogós, büdös és gondolkodásában primitív P. József, Horák Nóra nem volt annyira tapasztalatlan kislány, hogy bemenjen vele a liegteb, a műúttól mintegy 40-50 méterre, miként ezt a tájékozottabbak leírták.
Nem tudunk semmit Nóra sérüléseiről. Korábban a rendőrség beszélt bizonyos zúzódásokról, a hátán található sérülésekről, mostanra mindez eltűnt és kezd kirajzolódni egy olyan kép, hogy Nóra kvázi önként felajánlkozott. Ne higgye ezt le. A rendőrség meg akarja vezetni a nagyközönséget.
A hét hónap azért is rettenetesen hosszú idő, mert P. Józsefnek, és baráti körének volt alkalma gondolkodni azon, hogy adott esetben... Hát igen, sok minden alahogyan másként festene, ha a rendőrség ezt a bizonyos baráti kört is töviről hegyire lenyomozná.
Egy biztos: itt a háttérben valami nagyon aljas játsza zajlik, nem látunk bele a lapokba.
A rendőrség ahelyett, hogy hiteles és a valóságnak megfelelő képet rajzolna - legalábbis a nyilatkozatokból ez sejlik ki -, igyekszik P. József egyre változó vállomásai alapján mind több mocskot Horák Nórára kenni, mivel ő már nem tud védekezni és nem mondhatja el az igazságot.
Förtelmes ez, és félek, hogy nem lesz belőle kiút.
Azért egyetlen szempontot mégis felvetnek: ha Nóra - ahogy most P. József mondja, és aminek a legminimálisabb hitelessége sincs - "önként" ment a megerőszakiolása helszínére, akkor P. Józsefnek miért kellett megölnie? iLLETVE MIÉRT ÖLTE MEG?
Ne4m volna olyan nehéz kimászni ebből a katyvaszból, ha a rendőrségben megvolna ehhez a szándék és adottság. Meglátjuk hogyan alakulnak a dolgok.

Józsa 2009.07.05. 10:43:42

Kedves György! Olyan környezetben, ahol a hazugság mindennapos, és minden szinten, ott az ember az édesanyja szavait is megkérdőjelezi. Én csak próbáltam megérteni egy tiszta lelkű, gyanútlan kislány regálást,ha ez a pali nem dúvadként rontott rá, hanem beszélgetést kezdeményezett vele. Azt meg, hogy mit mondott a kihallgatásán, azt csak abból tudjuk, ahogy közvetítték a közvélemény felé. Annak lehet, "a fele sem igaz", a másik felét a szájába adták.Visszaemlékezve magamra: péntek esténként a "fekete" vonattal jártam haza. Felszálltam Abonynál egy olyan vagonba, hogy vizelettől ragadt az egész peron. Egy nyitott, hatalmas kocsiban egyedül voltam nő. Ha helyet kaptam, akkor jó arcú, italos emberek vettek körül. Hamarosan előkerült a butykos: igyak az egészségükre...Szóval nem, akkor ő haljon meg, meg a gyereke? Ha hiszi, ha nem, meghúztam az üveget, mert hamarabb szabadultam. Ha ellenkezem, még meg is verhettek volna. Szóval szegény Nóri, éjjel, egyedül talán jobbnak látta, ha látszólag enged a kíséretnek. Ezt csak az tudja, aki elkövette a mocskos dolgot. És megint szándékosan mondom így, s nem azt, hogy ez a vörös ördög.

Józsa 2009.07.05. 11:42:00

Hogy ne legyek félreérthető: nem arra gondoltam, hogy engedett ennek az embernek, csak a kíséretének, beszélgetve tettek meg néhány lépést,nem küldte el azonnal a fenébe, ezzel is időt akart esetleg nyerni. Hogy a következő pillanatban mi történt, és hogyan...annak csak a végét tudjuk-sajnos.

asperjangyorgy 2009.07.05. 11:58:36

Kedves Józsa, n se értsen engem félre. Ismerve a korábbi kommentjeit is, egy pillanatig sem gondolom, hogy Ön helyet adna ezeknek a zavaros rendőrségi magarázgatásoknak, információkna. Nagyon helyesen magyarázatot próbál keresni arra, amit a rendőrség mond, amivel etet bennünket. Csakhogy arra nincs, nem lehet magyarázat, hiszen korábban sok minden mást is mondtak, sok minden mást is állítottak. Azzal a változattal, amivel most álltak elő, mint P. József vallomásával, nem lett volna szabad a nyilvánosságra lépni, amíg nem tisztázták kellőképpen a körülményeket, a tényleges helyzetet. Most ugyanis a rendőrség valóban egy olyan kéept közvetít P. József vallomásának közreadásával, ami Horák Nóra emlékének meggyalázásával egyértékű. És éppen ezért elfogadhatatlan. Hányszor fog még így és úgy változni ez a kép? Mit akar ezzel a rendőrség elérni? Talán azt, hogy az eltelt hét hónapot úgy és azzal homályosítja el, hogy Nórát, miként az egyik hozzászóló írta, "ribancnak" próbálják beállítani. Már a szó leírásától is rosszul vagyok. Ennyit ér nálunk egy 14 éves kislány élete, vágyai, tiszta törekvései. És még egyszer mondom: arról, aki ilyen szívközelei és szívmeleg módon képes önmagát bemutatni, arról nem tudom elképezlni, hogy akár fenyegetés hatására is hátrament volna a farakás mögé. Nem, ezt nem tudom elképzelni. Azt sem, hogy még életében rágyújtott volna és kényelmesen cigarettázgaott volna hajnlai háromkor. Azt igen, hogy utólag valakik (nem csupán P. József) a szájába nyomtak egy cigarettá. És tessék mondani, az eltört, Nóra vérével összekent cigarettára hogyan, miként került rá a vér. Ha semmilyen sérülés nem volt a holttesten, akkor honnan került rá a vér? Hát erről ennyit.

bloggolo (törölt) 2009.07.05. 14:35:00

" házkutatás eredményeinek rögzítése
Úgy kell a bűnjeleket biztosítani, illetve csomagolni, hogy méretük, alakjuk, külső ismertetőjegyeik, állaguk ne változzon, a rajtuk lévő nyomok vagy anyagmaradványok sértetlenek maradjanak, és hogy a jegyzőkönyvből egyértelműen kiderüljön, egy maghatározott helyről származnak.

A szakértői vizsgálatra biztosított tárgyakat a csomagolás után bűnjelcímkével kell ellátni, és azt a hatósági tanúkkal a helyszínen alá kell íratni. A házkutatásról minden esetben jegyzőkönyvet kell felvenni" - Érdekes, a videón ez nem volt látható.

asperjangyorgy 2009.07.05. 14:58:10

Kedves bloggolo,
sok mindent köszönhet a blog Önnek, de ezek közül is kiemelkedik ez a legutóbbi link.
Javaslom mindenkinek elolvasásra, aki meg akar valamit érteni a rendőrségi nyomozati eljárásból, s még inkább abból, hogy a rendőrség, legalábbis eme előírás és törvényi rendelkezés-sorozatot olvasva, mi mindenben hibázott és hibázik. Szinte fel sem lehet sorolni, hogy hány helyen megsértették ezeket az előírásokat, hány alkalommal hánytak rá fittyet. Ennek a dokumentumnak az ismeretében sokkal könnyebb támadhatatlanul a hibákra, súlyos szabály- sőt, törvényszegésre rámutatni. Különösen ajéánlom FariryFellernek és Evonak, akikről úgy gondolom, hogy nagyon fogékonyak az ilyen ismeretek befogadására és következetes alkalmazására. Azt hiszem, ezt a linket még sokszor felnyitom, és még egyszer sokaknak ajánlom, ha ténylegesen tájékozódni akarnak és pontos véleményt mondani jelen esetben a Nóra-nyomzás kapcsán végzett rendőri munkáról, de sok egyébhez is felhasználhatók ezek az ismeretek.
Még egyszer köszönet érte!

asperjangyorgy 2009.07.05. 15:05:43

Megjegyzés bloggolo másik linkjéhez:
SOKSZOR LEÍRTAM, MOST ISMÉT LEÍROM A MISKOLCI NAPILAP CIKKE KAPCSÁN, HOGY 2008. NOVEMBER 23
-ÁN AZ ORSZÁGBAN SEHOL NEM VOLT HÓ. KISKUNLACHÁZÁN SEM. HA A RENDŐRSÉG EGY ESEMÉNY KAPCSÁN A RÉSZLETEKBEN TÉVED - ERŐS SZÉLRŐL ÉS FERDÉN HULLÓ, NAGY HÓRÓL BESZÉLTEK -, AKKOR HOGYAN BÍZZUNK BENNE, HOGY AZ EGÉSZBEN NEM TÉVEDNEK, ILLETVE NAGYON FONTOS DOLGOKBAN.
ENNYIT A PEST-MEGYEI RENDŐRSÉGRŐL. LEGALÁBB A METEOROLÓGIAI INTÉZETTŐL KÉRHETTEK VOLNA FELVILÁGOSÍTÁST.
A MÁSIK A LINK KAPCSÁN:
elolvastam a ciket kíséről hozzászólásokat. Már több ezer hozzászülást olvastam a különböző portálokon, amelyek Nóra meggyilkolásával illetev most a nyomzással kapcsolatos.
Számomra gyomorforgató, hogy az emberek egy jelentős része minden ismeret, előzetes információ nélkül, közönyösen és lelketlenül olyasmiket írnak le, hogy csak egyre tudok gondolni: a saját véleményüket sem gondolják komolyan. Ha mégis, akkor olyan szegénységi bizonyítványt állítanak ki magukról, ami minden jóárzésű embert megriaszt.

Józsa 2009.07.05. 15:52:06

Kedves György! Egy mondat erejéig még visszatérek: aki sokat hazudik, mellébeszél, ködösít-annak már akkor sem hisznek, ha véletlenül igazat beszél. Nem tudom miért, de érzem, hogy ebben az esetben nem ez az ember a főbűnös, és lehet magasabb érv is, amiért vállalják a tehetségtelenség, szakszerűtlenség, teszetoszaság bélyegét. Pedig a korrekt tájékoztatás, akár a mindenkori c.bűnözés regisztrálásával is, tiszta vizet öntene a pohárba. De a ködösítés, a maszatolás a bűnözők malmára hajtja a vizet, mert megfoghatatlanná teszi őket.És ez sok-sok olyan embernek jó helyzet, aki csak a zavarosban tud érvényesülni, s nekik nem érdekük a tiszta víz a pohárban, meg a nyílt szembenézés. Kár, hogy ezek a tények Nóri, Ophelie, Havaska tragikus halála kapcsán kerülnek felemlítésre.Én nem venném rossz néven, ha a rendőrség hallgatna sokáig, és csak akkor állna elő, ha felgöngyölített egy-egy esetet. De a felelőtlen, egymásnak ellentmondó hírekkel azt érik el, hogy még az is kételkedik bennük, aki egyébként hithű.S ha már pont azokban nem bízunk, akik felelősek lennének az igazságért:a rendőrök, a jog emberei, a politikusok-akkor annak az országnak, népnek befellegzett.

asperjangyorgy 2009.07.05. 16:30:20

Kedvs Józa4
Teljes mértékben igaza van.
A bizalom. Hát adja ozzá az egészhez azt, ami tegnap este örtént a deák téren: a rossz felső intézkedés, a végrehajtó rendőerök szerensétlenkedése - kezdetben, aztán eldurvulása. Képesek voltak egyesek egy méterről a könnygázt a szemébe, arcába fújni. És ahogy bántak a kiemelt emberekkel.
Szóval: a fejétől bűzlik a hal.

asperjangyorgy 2009.07.05. 17:07:16

Kedeves Józsa!
Én pedig az imént szundikálva írtam, ezért megismétlem, teljes mértékben igaza van.
A bizalom. Hát adja hozzá ehhez mindazt, ami tegnap a Deák téren történt: a rossz felső intézkedés következményeit, a feladatot végrehajtó rendőri erők szerencsétlenkedését és ostoba brutalitását. Kezdetben ügyetlenül és azt a benyomást keltve, hogy úgysem fognak fellépni, csak könyörögtek. Aztána fellépésük eldurvult, hiszen a feladattal megbízott rendőröknek is rohadt melegük volt abban a vastag, többrétegű öltözékben, tűzött a nap, sokan megéheztek, pisilniük kellett. A parancsnokok is szerettek volna túllenni a saját ügyetlenkedésükön (most csak magyarázni próbálom, amit láttunk, nem mentegetni a módszert). Egyes rendőrök a békésen tüntetőknek, a Himnuszt éneklőknek egy méterről az arcukba, a szemükbe fújták a könnygázsprayt. A kiemelt emberekkel egyre durvábban bántak, teljesen fölöslegesen, mivel nem álltak ellent, megbilincselték őket (Vonát is beletaposták a földbe, miközben ő mégis csak egy eredményeket elért párt elnöke, akivel így nem nagyon illik bánni, de a rendőrök nem olvasnak újságot, sem a főnökeik).
Szóval a fejétől bűzlik a hal.

FairyFeller 2009.08.25. 12:54:26

A következő emlékvideót Nóra egyik legjobb barátnője készítette -> www.youtube.com/watch?v=ttfOUV2TtY8 { "(L) Dóri & Nóri (L)" - avagy LOVE Dóri& DÓRI LOVE...)

Érdemes megnézni. Nagyon megható, a video mellé fogalmazott szöveg is.

Nos...talán elsként fognak megkövezni itt engem, de egy egészen más szempontból, más irányból egy érdekes gondolat jutott az eszembe.

Nos, mint azt tudjuk nagyon sokan megvetik, ódzkodnak a homoszexuálisoktól. Tudom, hogy már kezdenek furcsán hatni a mondataim (nem személyes tartalmúak!). Tehát amikor két férfi "túlzottan" közeli lelki, ill. testi kapcsolatba kerülnek egymással és ez sokszor könnyen meg is látszik intim viselkedésükön. Ugyanakkor ott vannak a nők. Sokszor leszbikus nők állnak szexújságok címlapján, mivel őket sokan kedvelik, elfogadják, sőt kevesekben merül fel olyan ellenszenv, mint amilyen a homoszexuálisok irányába.

A videot megnézve és ismert tények tudatában biztos vagyok benne, hogy Nóri "egészséges" érzelmi világú lány volt, szerelme, fiúja volt. Mégis a video-t megnézve a fenti gondolatok ötlöttek fel bennem...

Tudom, hogy nem méltó ilyen síkra terelni ezt a szörnyű történetet és nem is célom. Mindössze az látszik, ahogyan 2 bohókás -nem is annyira kis-lány, talán hatásvadász módon, talán viccelődve, de sok egymáshoz közeli, intim pillanatai vannak megörökítve. Ez a lány (Dóra) nagyon szerette Nórit és hozzá hasonlóan érett gondolkozású, okos lánynak tűnik.

Úgy gondolom nem lenne haszontalan néhány kérdést feltenni neki, amennyiben meg tudnánk fogalmazni olyan információk utáni szükségletet, amelyet felnőtt fejünkkel feldolgozva közelebb kerülhetnénk az igazsághoz.

Nóri nagyon népszerű lány volt. Sok baráttal. Ez érthető. Sokan szerették, sokan hiányolják, nagyon sokakat megérintett, gyászolják lényét, hiányát. Természetesen nem hiszek P. József vallomásának, hogy Nóri önként ment volna el vele, úgy hogy nem is ismerte, meg egyébként is. De azt hiszem, hogy fontos volna egy hiteles képet kapnunk a személyéről, és az internet kiváló lehetőséget nyújt, hogy egy megfelelő rákészüléssel felvehessük a kapcsolatot egy Nórihoz közel álló, nyílt gondolkodású barátjával, aki szintén fontosnak tartja Nóri örök emlékét és az igazság fényre derülését.

FairyFeller 2009.09.24. 13:48:14

FRISS

Egy 17 éves lány vallomása: "H. Nórit is aznap erőszakolták meg. Nem tudom, miért én maradtam életben."

-> www.csellengok.net/story.php?title=h-_norit_is_aznap_er%C5%91szakoltak_meg-_nem_tudom_miert_en_maradtam_eletben-

...
"...összeszorítottam a lábam, ahogy csak tudtam, sírtam és halkan kérleltem, hogy ne, ne csinálja...De nem törődött vele. Nekem pedig egy kiáltó hang sem jött ki a torkomon...próbáltam a combomat összecsukni, de nem ment. Sírva néztem a diszkó felé és néztem az ottani lámpafényeket...Ahogy tudtam összeszorítottam a fogam, sírtam...Mikor rájött, hogy ez nem fog menni, felállított megfordított és ismét neki lökött a falnak. Hátulról próbálkozott, de nem sikerült neki...elveszítettem egy időre az eszméletem...remeg a kezem és még a sírás is belémrekedt. Aztán visszabotorkáltam és találkoztam a barátnőimmel...Nem tudtam összefüggően beszélni, teljes sokk hatása alatt voltam. Következő nap délután a barátnőim bíztatására mondtam el a szüleimnek, akikkel azonnal a rendőrségre rohantunk... jártam pszichiáterhez, de semmit sem segített. Az ügyvédemnek viszont rengeteget köszönhetek, mert ő volt az, aki rengeteget segített. A nyomozást már befejezték, a vádemelésre várunk, ha lesz egyáltalán. Én pedig próbálom túlélni a napjaimat. Továbbra is gyötörnek a rémálmok, a szégyenérzet, a harag magam iránt és a bűntudat, hogy lehet nem vagyok méltó arra, hogy életben maradtam." (...)

:'(

sóder 2009.09.27. 01:16:01

@FairyFeller: Együttérzek...
Azt szoktam mondani az ilyen borzalmon átesett gyerekeknek, hogy "Tudom, olyan ez, mintha levágnák a szárnyaidat, és azt mondják:repülj!"

Senki nem tudja, csak akivel történt:
jobbik esetben: a sorsközösség szomorú koszorújába fonódva test a testtől vár megoldást.
De ez más.

Félelem, a ruhák pontos, kétségbeesett begombolása, megkötése önvédelemből,összegubózás,befordulás,betakarózás,menekülés utolsó reménysugara,kérlelés:"hogy nem akarom, ne!",könyörgés, leszorítottság, lefogás, súly nehezedése a testre, halálmimikris bénultságérzet, sírás, nyöszörgés, kiegyezési kísérlet arra, hogy"csak azt ne!",átvertség, hasító fájdalom,vér, zokogás, könyörgés újra,reszketés, remegés, utána hidegrázás, hasmenésérzet, hideg veríték,menekülés lehetőségére várás, a szökés pillanatának nem elvéthetősége, bűntudat, szorongás,hányinger, hányás, pánik.
Utána pánikrohamok, szindrómák, gyógyszeres kezelés, gyógyszerfügggőség,kapcsolati kudarcok, visszafogottság,nehezen nyíló esetleges kapcsolat, aktusig hosszú idő, aktusoknál testi zárások akár az élete végéig , esélytelenség bűntudati folytonossága.
A szerencse és remény: gyermekien tiszta,ártatlanul szép, ösztönösen őszinte érzelmi kapcsolat, különösen érzékeny lelki társsal, és annak végtelen szeretete és türelme, aztán házasság, gyerekek, akiket nagyon, de nagyon szeretünk, óvunk:-és mindezzel gyógyulunk.
Megmarad:pánikbetegség, gyógyszerek,fóbiák,heves szívdobogás, alvászavar, társadalmi nehézségek, bizalomvesztés, jelentős életkorlátok és a bármi megtörténhet esélye.
És történhet visszaélés egyszer,és ez már markáns krimi ha a sors rádolgozott:a lányt el akarja hallgattatni a becstelen sarjcsaládja, akinek erőszakja kiderülésétől félve becsületét megmenteni akaró prominens,és kuriózumként akár szektás "atyai jóbaráttal bíró" család, fenyegetéssel, kényszerítéssel, manipulációval való megbízás adásával.(elintéztetés):pszichológiai módszertanát illetően: traumás sokkokig való élmény felelevenítéssel, transzok előidézésével, szívrohamos palpitációs,tachikardív rohamokkal esetlegesen szívbetegség mellett, halálmimikris bénultság előidézésével,szorongásstimulációval, alvásmegvonással.S ha ez bűncselekmény, pedig feltétlenül az, akkor még elévülési időn belül el kell intézni a lányt.
Hogy ez nem valóság?
Senki ne hígye! Van ilyen valóság is.Hihetetlen akár, de van.
Ezután:tanulni, diplomázni, dolgozni, családot fenntartani, gyermekeket kihordani,szülni, felnevelni és jó anyának, feleségnek, barátnak, munkatársnak, feladatvállalónak, és embernek kell lenni.
Bíróság, igazságszolgáltatás,-hm...Ezekben nem hiszek. Jogász vagyok, de ezekben én nem hiszek.
süti beállítások módosítása