HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

XVI. BENEDEK - ANTIKRISZTUS

2007.12.19. 12:07 asperjangyorgy

 

Ratzinger bíboros, XVI. Benedek pápa A názáreti Jézus című könyve 108. oldalán a következőket írja:

„Éppen zsidó oldalról – teljesen joggal – kérdezik újra és újra: Mit hozott a ti ’ Messiásotok’, Jézus? Nem hozta el a világbékét, és nem szüntette meg a világ nyomorát. Így tehát nem lehet az igazi Messiás, akitől éppen ezt várjuk. Nos, vajon mit hozott Jézus? Szembesültünk már ezzel a kérdéssel és ismerjük a választ: Izrael Istenét vitte el a népekhez, úgyhogy immáron minden nép hozzá imádkozik, és Izrael Írásaiban az ő igéjét, az élő Isten igéjét ismeri meg. Az egyetemességet ajándékozta, amely az Izraelnek és a világnak adott egyetlen, nagy és meghatározó ígéret. Az egyetemesség, az Ábrahám, Izsák és Jákob Istenébe vetett hit Jézus minden népet átfogó családjában, és túl a test szerinti leszármazás kötelékein – ez Jézus művének gyümölcse. Ez az, amit őt, mint ’messiást’ igazolja és a messiási ígéretnek olyan értelmezést ad, amelynek alapja Mózesnél és a Prófétáknál van, és ezeket persze ugyanakkor egészen új módon tárja fel”.

És néhány sor a könyv 110. oldaláról: „A hívő keresztény számára a Tóra rendelkezései mindenféleképpen viszonyítási pontok maradnak, amelyekre szüntelenül figyel; számára Isten akaratának keresése a Jézussal való közösségben mindenekelőtt útmutatás marad az ész számára, amely nélkül mindig a beszűkülés és az elvakulás veszélye fenyegeti”.

Hát ezt köhögjék ki a keresztények! Az egykoron hitlerjugend Ratzinger a kompenzálásban kiheréli a kereszténységet, amikor alárendeli Izrael történelmének, és Jahvénak, aki mindig is megvetéssel szólt más népekről, számára csak és kizárólag egyetlen nép létezett: az ő kedves, de szigorúan kordában tartott zsidó népe. Hiába próbál belekapaszkodni Ratzinger Jahvéba, annak nem kell sem a kereszténység, sem más népek. Beéri a maga kiválasztott népével, beéri ennek a népnek, és csak ennek a népnek küldendő messiással. Hogy milyen Jahve messiása, azt a Tóra sokszor, nagyon sokszor leírja, csak azokról a helyekről Ratzinger jótékonyan megfeledkezik, mert akkor képtelen lenne így felvizezni azt a misztériumot, amelynek főhőse és áldozata – Jézus.

Nem, kedves Joseph Ratzinger, a vallásos zsidók soha, de soha nem fogadják el az ön nézeteit, és nem fogadják el a retkes lábú, vándorprédikátor, kolduló Jézust Messiásnak. Ők a Messiást hatalommal bíró isteni lényként fogják fel, aki lángban, kezében karddal érkezik. Ön hiába nevezi Jézust új Mózesnek, Jézus nem új Mózes, mert nem alkotott a Tóra helyébe új Törvényt a zsidóságnak (és ezáltal a később keletkezett kereszténységnek sem). Jahvének nem kellett ez a kéregető vándorprédikátor, aki mondvacsinált csodákat művelt, miközben az igazi messiástól isten kiválasztott népe isteni csodákat várt és vár el. Nem a világbékét, hiszen Jahve a maga kiválasztott népét mindig arra ösztökéli, hogy pusztítson el minden más népet, igázza le őket, hajtsa a maga uralma alá, ami – ha máshonnan nem, éppen Adolf Hitler tevékenységéből tudjuk – nem megy szörnyű kínok és fájdalmak nélkül. Másrészt Jahve nem volt kommunista. Mózesnek adott törvényében egyértelműen kimondja, hogy ő, a zsidók istene teremtett gazdagot és szegényt. A világot úgy kell elfogadni, hogy vannak benne gazdagok és szegények, van benne tehát dölyfös elteltség és megelégedettség, hatalmaskodó vagyonosok, és vannak szegények, akik mindenben szükséget szenvednek.

Jézusnak soha, de soha nem volt társadalmi programja. Ilyet nem mertek volna leírni – és persze ilyen csacsiság nem is jutott az eszükbe – az evangélisták, akik számára szintén természetes volt, hogy isten rendelkezésének megfelelően vannak gazdagok és szegények, és a nyomor nem isten akarata ellenére van, hanem isten rendelkezésére, az ő elhatározásából. A Tóra szerint mindenképpen!!!

Baj van Joseph Ratzinger úr az ön Jézus értelmezésével, alapvető baj. Ön valóban az Antikrisztus: rátámad saját egyházára, mindent alaposan összekutyul. Ön egyházára nézve nagyon veszélyes elveket vall. Nagyon veszélyesen bontja ki és csomagolja be újra a misztériumot, amelyet nem szabad értelmezni, csak becsukott szemmel hinni benne. Ön folyamatosan összekeveri Jézust, a zsidó embert, aki azt mondja, a Törvényből egyetlen vessző sem veszhet el, Krisztussal, aki a kereszthalál után Pál által megépített, de azt is írhatnám, hogy összetákolt eszme, amit az evangélisták a saját érdekeiknek megfelelően próbálgattak hol így, hol úgy alakítgatni a zsidó háborút követő évtizedekben, egy olyan helyzetben, amikor zsidónak lenni ugyanolyan veszélyes lett, mint akár zsidó, akár görög vagy más származású kereszténynek, azaz Krisztus-hívőnek.

A Tóra útmutatásai milliónyi ponton nem lehetnek viszonyítási pontok, és nem is azok. A Tízparancsolat nem a Tóra, vagy Mózes vagy Jahve találmánya, benne volt, benne van, majdnem ugyanilyen fogalmazásban, a jóval korábbi Hammurapi törvényben is, majd más közel-keleti népek törvényében. Ezek a törvények egyértelműen a rabszolgatartó társadalom érdekeit szolgáló törvények, legfontosabb pontjuk a vagyonbiztonság, vagyis a gazdagok érdekeinek garantálása. Az ennek hatására Mózes könyvébe bekerült tízparancsolat, és Mózes egész Tórája semmiképpen nem lehet viszonyítási pont napjainkban, vagy ha ön szerint mégis az, az katasztrófa a katolikus egyházra, és a hívőkre. Napjainkban rabszolgatartó társadalmak törvényéhez, és mítoszához igazodni, s ezt követelményként megfogalmazni, rettenetes félreértése Jézus eszméjének. Vagy ha komolyan gondolja, akkor végzetes csapás az egyházra.

Az ön názáreti Jézusról szóló könyve, ha hívő volnék, azt mondanám: az Antikrisztus agyszüleménye.

Ha ezt szó nélkül lenyeli az egész római katolikus egyház – az az ő dolga. De ön, mint ennek az egyháznak az első embere, szakadékba viszi a hívőket, amikor olyan istennel „ajándékozza” meg őket, akit egyáltalán nem biztos, hogy el lehet, el kell fogadniuk.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr76269227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ROBIKING 2008.01.13. 20:26:42

Azt hiszem ehhez nincs mit hozzáfűzni. A szokásos népbutító, Ratzinger szerint szövevényesen megfogalmazott, épp ezért a megcélzott szegényebb réteg számára nehezen érthető példázat egyik megnyilvánulása. A szegény tömeg pedig szájtátva hallgatja, nem érti, de érzi hogy épp ezért valami túlvilági, valami Krisztusi megvilágosodást hall, él át.
Szegény Jézus, tudta volna, hogy a Keresztények mivé alakítják az Ő által kimondott és cselekedett eszméket, önfeláldozását milyen butaságok mögé állítják és látná, hogy a kivégző eszközét, a keresztet bálványozzák, azt hiszem rögvest felkötötte volna magát még gyerekkorában egy olajfára. Még jó, hogy akkoriban nem létezett a Guillotine. Mennyivel macerásabb lenne kegytárgyként legyártani annyi milliót, mint a keresztből.:-)
Félretéve a viccet, Pál apánk alaposan összekutyulta és újragyúrta az évezredes, amúgy már milliószor kimondott törvényeket és minden szót eredendően Jézusnak tulajdonítva létrehozta azt, amibe a Kereszténység már stabilan, na persze többszöri átírás és módosítás után, beleágyazódhatott.
Szomorú és szörnyű korszak kezdődött el akkor és tart még napjainkban is. De hála égnek és az ilyen felvilágosult értelmiségnek, mint Asperján Úr, kezd körvonalazódni az igazság.
Még egy szösszenet. Mikor a nagytiszteletü pap prédikál, osztja az igét és az észt, fenyegetőzik Isten és minden szent nevében, teszi ezt egy gazdag templomban, arany kegytárgyakkal körülvéve, bálványok árnyéka alatt, akkor miről beszélünk? Amiről prédikál, épp abban a pillanatban már meg is sérti, látványosan oda szarik ahonnan eszik. Mindegyik.
Na erről most ennyit. Hányingerem lett...

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.01.13. 20:40:21

A páncélbíborost éppenséggel nem a nyitott, haladó gondolkodása miatt tiszteljük...

asperján 2008.01.13. 20:48:14

A hányingerünk legalább a felvilágosodásig visszanyúlik. Ebbe bizony a zsidó ortodoxia is beletartozik. Spinoza máig a kitagadottak között van, mert értékelni merte a Tórát, a talmudot és az egész Ószövetséget. De most minden keresztény egyház és felekezet, valamint a zsidó hitközség sunyít. Közben pedig végzik ellenem a maguk sajátos logikájú aknamunkájukat. Kedves barátom, itt még nagyon sokat és sokszor kell ganézni, hogy a tisztaság valami látszata kialakuljon. A könyvem elbukik, ha nem segítenek olyan emberek, mint Ön, ha a hitükkel nem emelik fel azt, amit az egyház a maga aljas eszközeivel halálra ítélt. Ratzingerből eddig kétmillió példány fogyott el. És a kétmillióból kétezeren sem értik, hogy mit írt a pápa. Kétmillió szorozva példányonként 4 euróval, nem is olyan rossz pénz a vatikáni teljes ellátás mellett. És a vén képmutató még a gyűrűjét is elveszítette. A szolgák ügybuzgón egyből négykézláb mászkáltak, hogy megtalálják. Az egyház a lélek iszonyata. Minden keresztény egyház., És minden vallás, természetesen az álságos iszlám is. Köszönöm az írását.

ROBIKING 2008.01.13. 21:38:25

Tisztelt Asperján Úr!

Köszönöm, hogy az Iszlámot szóba hozta, már akartam írni róla néhány gondolatot. Mikor olvastam Jézus és Júdás aktáját, akaratlanul is eszembe jutott és összehasonlítottam egy másik történettel.
11. századi Perzsia, a csodálatos szépségű Alamut vára. Benne az iszmaelita hitet valló Haszan ibn Szabah. Az iszmaeliták akkoriban is üldözött vallásszemlélete igen egyszerű volt az iszlámmal szemben: A világon az a legnagyobb titok..., hogy nincs titok. Semmit sem kell, mindent szabad. De ez már a vallás legmélye, pár ember, igaz hívők láthattak csak bele, amúgy a vallás több rétegen keresztül került az emberek elé. Magyarán, az iszlám vallást hirdették, kissé megspékelve, és a vezető réteg a vallás elmélyedésével láthatott csak bele a misztériumok eme bölcsességeibe. Na ez a Haszan, mivel üldözött volt Ő is és vallása is, sürgősen ki kellett találni valami bölcset. És mint hogy Ő Allah közvetlen szócsöve, nála leledzik a paradicsom kulcsa. Különleges egységeket hozott létre, katonai elitet, akik ha a harcokban kitüntették magukat, ideiglenes belépést nyerhettek a paradicsomba. Hogyan? Alamut vára mögötti gyönyörű területet lezáratott, felvirágoztatott, patakokkal, tavakkal, milliónyi virággal, számos, a világ több tájáról elhurcolt gyönyörű rabszolgalánnyal. Ez volt a paradicsom. Fizikálisan, valóságosan. A kiválasztott katonát elkábították, aki már a paradicsomban ébredt a csodálatos lányok között. Egész éjszaka az övé volt, majd egy adott jelre a beépített hölgyek ismét elkábították, reggel pedig a laktanyában ébredt és bőszen ecsetelte a paradicsomban tett elő-látogatása gyönyöreit. Ezután már könnyű volt elhinni, hogy mártír haláluk után oda jutnak, így önként, mosolyogva rohantak a végzetükbe. És ezzel Haszan dermesztő félelmet keltett az ellenségei körében.
Szóval, mikor Jézus és Júdás közös, titkos megbeszéléseik során építették a sorsukat, hideg fejjel koncentráltan véghezvitték amit elterveztek, rögtön Haszan titkos vallása és józan felismerése ugrott be.
Valahogy ez a vallást építsük fel, tervek alapján járjunk el vele, embereket, kivülállókat tévesszünk meg...milyen érdekes, nem? Mindig oda lyukadunk ki, hogy saját önnön érdekből cselekszik mindenki, pedig néha azt hiszi, hogy a vallásért teszi, mint például Jézus. Haszan már mocskosabb volt, mert Ő tudta, hogy ennek semmi köze a valláshoz, ahol "mindent szabad", de a cél érdekében a megtévesztés erejével kellett élnie. Na ebből alakultak ki az Iszlám szélsőséges, fundamentalista, öngyilkos csoportok.

Isten büntetése a vallás.
süti beállítások módosítása