HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

GONDOLKODJUNK EL VÉGRE - ÖNMAGUNKRÓL

2008.03.31. 19:47 asperjangyorgy

Ha eddig valakinek a legkisebb kétsége volt, hogy a magyar politikai elit vitái, torzsalkodásai nem a nemzet érdekeiről szólnak, az most egyértelmű bizonyságot kapott. A Fidesz népszavazási kezdeményezése, az MSZP és az SZDSZ ezzel kapcsolatos hányaveti magatartása világossá tette, hogy a politikai elit a saját érdekeinek érvényesítése érdekében - akármelyik oldalról van is szó - gondolkodás nélkül feláldozza a nemzet érdekeit.

Akik azt hitték, hogy a népszavazáson az ország győzött, rövidesen a saját zsebÜkön és önérzetükön fogják érezni, hogy az ország veszített. Az új és veszélyes játszma elején tartunk.  Innen már csak mélyebbre lehet süllyedni. Hogy milyen mélyre, és ezért az ország kilenc millió lakosának mekkora árat kell fizetnie nyolc vagy tíz év alatt, ma még senki nem tudja. A kamatláb emelése, a forint gyengülése, a bizonytalan politikai viszonyok, az ország politikai elitjének zavarossága és megbízhatatlansága mély szakadék felé sodorja Magyarországot.

Most nem az a kérdés, hogy ebben mennyit ártott szüntelen kampányával az ellenzék, és az sem, hogy milyen hibákat követett el az MSZP, hanem az, hogy önmaga szemében mennyit ér az SZDSZ. A kiritkus helyzetben a magatartásuk nyílvánvalóan bizonyítja, hogy saját maguk politikai túlélésére játszanak. Továbbra is ragaszkodnak egy olyan reformhoz, amely újabb népszavazáshoz vezethet, és egyben hosszútávú tekintélyromláshoz. Előre kódolható, hogy kik lesznek a győztesek, és az is, hogy a lakosság nem tudatosítja magában: ő máris vesztes.

Immár olyan folyamatok indultak el a gazdaságban, olyan törvények irányítják az országot, hogy a majd hatalomra kerülő populista ellenzék sem lesz képes bármit is a helyére rakni. A nemzet érdekének közös keresése nélkül a politikai pártok a nemzet érdekeinek és jövőjének árulói.

Most kellene okosoknak lennünk.

De, sajnos, elvesztettük korábbi józanságunkat és tisztánlátásunkat, sőt, mértékletességünket is: immár asszisztálunk saját megrontóink cselekedeihez. Fel kellene ismernünk, hogy  mindkét oldal eszköznek használ bennünket. A saját jövőnket elkaszáló eszköznek. Már nemcsak a politikai elit torzsalkodik, hanem mi magunk is. Olyanok lettünk, mint az a szőlősgazda, aki, látva, hogy a jég elveri a termést, baltát ragadott és segített a pusztító vésznek minél teljesebbé tenni a romlást.

Gondolkodjunk el végre - önmagunkról!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr41405558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pék Ágnes 2008.04.19. 07:44:35

Kedves Művész Úr!
Egyetértek teljesen. Itt már nem a jobb és bal oldal a lényeg hanem a hatalom. Nincs jobb és bal, legalábbis ezeket a pártokat illetően, mintha csak a kapitalizmus lenne jelen. Én már sajnos érzem a hatását mert egészségügyben dolgozom. Egyre többször előfordul, hogy a betegek azt súgjk a fülembe, hogy ne tessék megfejelni a vényt mert nem tudom kiváltani. Az is borzasztó, hogy sokan nem is tudják felfogni mit jelent 50-60 ezer ft-os nyugdíjból, vagy 70-ezer forintos közalkalmazotti bérből élni. Az igazi szocialista párt ezeket a problémákat méltányosabban kezelné és a szegényekről nem húzna le több bőrt. Első lépésnek ezt tartanám, és arra a célra alkalmaznék több embert, hogy a csaló, korrupt embereket kiszűrjék(pl.azokat akik minimálbéren bejelentve több százezret keresnek havonta)és velük fizetessék meg azt amit a nehéz szociális körülmények között élő emberekre ráterhelnek, mert mindenre van ember csak a legfontosabbra nincs. Biztos vagyok benne, hogy sokan visszasírják a szocializmust, bár akkor is voltak nehézségek, de nem lehetett látni akkoriban aluljárókban lakó embereket, mindenkinek volt munkája, és nem volt ilyen nagy a
kontraszt. Arról nem is beszélve, hogy abban az időben a nem vallásos emberek között is többségben
voltak az erkölcsösek, nagyobb volt az öszetartás is. Igen, a szakadék szélén állunk és ebben mi is hibásak vagyunk mert nem ismerek még egy olyan népcsoportot ahol ennyire nincs összefogás.

M.F. 2008.04.28. 09:58:11

A fent írtakban nem igazán értek egyet. Örüjünk annak, hogy rendszerváltás történt és ne sírják már vissza szocializmust. Semmi nem volt akkor jó!

Pék Ágnes 2008.06.07. 07:48:25

Tisztel M.F!

"nem igazán" .. -Ez mit jelent? Nem elég egyértelmű. Nem szeretem ezt kijelentést, bár tudom, hogy divatos:D Igen, vagy nem?
Egyébként Ön téved abban, hogy semmi nem volt jobb. Olvassa el figyelmesen amit írtam!
Üdvözlettel, P.Á.
süti beállítások módosítása