HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Szolgálunk és védünk

2008.04.30. 14:09 asperjangyorgy

Okos, becsületes, tisztességes, jó szándékú, segítőkész, körültekintő, "Szolgálunk és védünk" rendőrségünk április 28-án, hétfőn este 11-kor radarozott a II. kerületi Máriaremetei úton. Pontosabb kifejezéssel: levadászta az ilyekor hazaflé igyekvőket. Kivétel nélkül. A remetei templomtól feljebb állt le a radarozó Skoda. Odáig az út enyhén emelkedik: vagy lendülettel jön valaki vagy hármassal húzatja a kocsit. Ott végetér az emelkedő és enyhe lejtéssel halad tovább az út. A kocsi még lendületben van az emelkedő után. Különben is: ilyenkor már csak kétpercenként jár egy-egy autó. Villan a vaku. A templomkert utáni utcába tereli egy rendőrnő az áldozatokat. Hat rendőr intézkedik. Így is 30-40 percbe telik, mire az elvett okmányokat a csekkel és a feljelentéssel megkapja a pórul járt autós. Állnak a delikvensek, a sorsukra várnak. A radarozó autóból jelzik, hogy Mercedes taxi érkezik, 92 kilométerrel mérték be. A buzgó és feladatát teljesítő rendőrnő, talán a különítmény parancsnoka, leinti és letereli a szabálytalankodót.

A 45 év körüli taxis gyakorlott az ilyen igazoltatásokban. Rögtön "tárgyalni" kezd a rendőrnővel, vagyis büntetés helyett "megállapodásra" törekedni. Az ott lábatlankodókat a rendőrnő hölgy távolabb küldi: menjenek az okmányokat ellenőrző és a csekket kiállító rendőrkocsihoz. Egyedül marad, mert egyedül kíván maradni a taxissal.

A leintettek még sokáig és hosszan várják sorsuk beteljesedését. A Mercedes a taxis sofőrrel együtt eltűnik, annak ellenére, hogy a "büntiben" lévők "csak" 65-70 kilométerrel közlekedtek, a taxis pedig 92 kilométerrel.

Beteljesedik az igazság és a rend, amelyet szolgálnak és védenek rendőreink, akik közül az egyik elmondja, hogy nem öröm ezt a munkát csinálni havi netto 90 ezerért. Bizony az nem sok pénz, jól jönne, ha esetleg jönne hozzá mellékes is.

A Kresz este 11-kor is érvényes. Akkor is érvényes, ha este 11-kor az úton egyedül autózó senki biztonságát nem fenyegeti. Hetven kilométeres sebességgel biztosan nem. Kilencenkét kilométeres sebességgel esetleg már veszélyeztetheti. De ő külön elbírálás alá esik. Legalábbis ez a látszat alakul ki a "büntis" csoportban. Természetesen mindenki tartja a száját. Jobb hallgatni, a pofát befogni. Különösen, ha hat rendőr áll az emberrel szemben.

A radarozó rendőrkocsi eltakarva radarozott. Ettől még persze aki szabálytalanul, a megengedett közlekedési sebességet túllépve közlekedik, szabálysértést követ el. Már aki. Illetve csak a szerencsétlenek, a tárgyalni nem tudók.

A közlekedés szabályait este 11-kor is be kell tartani. És a Szolgálunk és védünk egyenruha tisztaságát is. Különösen, ha egy csinosnak mondható rendőrnő viseli.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr62448647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cs.Ildikó 2008.04.30. 21:42:51

Tudom: nem szép dolog, de egy régi vicc jutott eszembe:
Két rendőr gyorshajtásért megállít egy nőt, és megbünteti kétezer forintra.
- Sajnos nincs nálam ennyi pénz - mondja kacéran a nő -, de választhatnak: kapnak két üveg finom vodkát, vagy pedig kiszállok, letolom a bugyimat és...
A két rendőr tanakodni kezd, és a vodkát választják. Megkapják az italt, és a nő elmegy. Miközben iszogatnak, így szól az egyik:
- Milyen jó, hogy az italt választottuk. Ugyanis a nő bugyija a te feleségedre kicsi lett volna, az enyémre meg nagy.
süti beállítások módosítása