HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Keserű pohár

2008.06.26. 19:45 asperjangyorgy

 

 

Lázár József

Gyöngyös

3200 G. u.30.


 


 

Idézet a Fővárosi Bíróság 19.P.23.191/2006/19. számú ítéletéből:


 

„ A bíróság megállapítja, hogy az I.r.alperes által írt, és a II.r.alperes által kiadott A Labancz Anna gyilkosság műben az I.-II.r.alperesek azzal, hogy:

  • sorozatosan és kétséget kizáróan valótlanul állították, hogy Lázár József volt az 1970.áprilisában Labancz Anna sérelmére elkövetett emberölés elkövetője, és ezen cselekményét előre kitervelten, kegyetlenül és bosszúvágyból követte el, megsértették a felperes jóhírnév védelméhez és emberi méltóság védelméhez, valamint becsület védelméhez fűződő személyiségi jogait.

A bíróság megállapítja, hogy ugyanezen műben az I-II.r.alperesek annak megalapozatlan állításával, hogy Lázár József 1966.és 1970 között folyamatosan szexuális zavarokkal – köztük impotenciával küzdött volna; annak állításával, hogy Lázár József sunyi és szarházi személyiség lenne; folyamatosan hazudozó személy lenne – megsértették a felperes emberi méltóság védelméhez és jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait.

A bíróság megállapítja, hogy ugyanezen műben az I-II.r.alperesek azzal, hogy a műben felperes hozzájárulása nélkül közzé tette a felperes 1970-ben keletkezett tanúvallomását, benne a benne lévő személyes adatokkal, valamint a felperes szexuális életére vonatkozó iratokat tett közzé, megsértette a magántitok védelméhez és a személyes adatok védelméhez fűződő jogát.

A bíróság kötelezi az I-II.r.alpereseket, hogy elégtétel adásaként az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül magánlevélben fejezzék ki sajnálkozásukat a felperesnek a megállapított jogsértésekért. A bíróság feljogosítja a felperest, hogy a levél tartalmát nyilvánosságra hozza.”


 

Ezennel a II.r. alperes nevében is, a bíróság végzésének megfelelően, a fentiek miatt sajnálkozásomat fejezem ki.


 


 

Budapest, 2008.június 17-én.


 


 

Asperján György


 


 


 


 


 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr89541100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loncsos 2008.06.27. 16:14:24

Rögtön elsírom magam. Legyen már észnél drága uram: és az a fájdalom, amit egy ok nélkül legyilkosozott embernek okozott? Én jól ismerem őtet, békés, nyugott ember, a légynek sem tudna ártani. Kát hogy üres volt az a pohár... remélem érti mire gondolok. És hagyja abba a rendőrség cseszegetését, mert (szóval haggya abba, érti?)

csio 2008.06.30. 13:59:12

Kedves loncsos,

határozottan fejlődőképes vagy. Semmi tegezés, komcsizás, hanem " drága uram", hmm..
Látni rajtad a fejlődni vágyást, ezért engedd meg kérlek, hogy figyelmedbe ajánljak egy Fábián Pál, Deme László és Tóth Etelka szerkesztésében megjelent könyvet. Címe: Magyar helyesírási szótár. Hozzászólásodat olvasva biztos vagyok benne, hogy nagy hasznát vennéd.
Végezetül egy apróságra hívnám még fel a figyelmedet: utolsó mondatod fenyegetésnek minősül. Nem tudom, mennyire vagy járatos a jogban, de kérlek vedd figyelembe, hogy a Btk. 174.§-a szerint "Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen,vagy ne tegyen...bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Csak gondoltam szólok, mert én ilyen kis rendes vagyok:-)

nyelvtan 2008.06.30. 18:07:31

És mi volna, ha a bíró az ítélekzés mellé megtanulná a magyar nyelv szabályait is, s azoknak megfelelően fogalmazná meg vaskos ítéleteit?

loncsos 2008.07.01. 09:25:52

Csio, te az író önkéntes fegyverhordozója vagy?Azt hiszed hogy megijjedek a primitívfigyelmeztetésedtől? Nem vagy te egy bizonyos okvetlenkedő fajhoz tartozo? A modszereid nagyon emlékeztetnek. Az álságos dicsértedre pedig teszek rá

asperján 2008.07.01. 13:07:43

Loncsos, ezzel a rejtett, de nyilvánvaló antiszemitázással betelt a pohár. A jövőben, amint észlelem az emailjeim között, hogy hozzászólt a blogom valamelyik írásához, azonnal kimoderálom. Undorodom a maga fajta emberektől. Asperján György

dudi 2008.07.02. 16:45:43

Loncsos!
Asperján úrral ellentétben én nem undorodom,egyszerűen utálom az olyan sötét,műveletlen -morfológiájában emberre hajazó-lényeket,mint te vagy.Ha érted mit akarok mondani....
Nem javaslom,hogy tovább fenyegetőzz!!!
Aztán: a rendőrség maga gondoskodik arról,hogy ilyen kitűnő minősítést kapjon.Nap,mint nap tesznek érte,tesznek az olyan magasan képzett,tapasztalt,toleráns,több diplomások,mint amilyen magad is lehetsz.Isten áldjon!

Vica79 2013.03.19. 20:26:21

Tisztelt Asperján György!
Először is azzal kezdeném, hogy nagy tisztelője vagyok Önnek. Miskolci lakosként sokat hallottam az ön könyvében szereplő hölgyről, akit a mai napig emlegetnek! Elolvastam a könyvét és mélyen hatott rám, költőien megfogalmazott romantikus formában kissé erotikusan felfűtött részeivel együtt. A tartalma számomra sem teszi egyértelműen lehetővé, ki is valójában a gyilkos! Én másra gondoltam, nem a szóban forgó férfiéra, sok mende - monda kering azóta is. Sok ismerősöm dolgozott abban a nevezetes kórházban de senki nem tud biztosat. Remélem a tettes, vagy tettesek előbb utóbb leróják kegyeletüket és nem viszik magukkal a sírba eme aljas gaztettet. Ön megtett mindent, hogy ennek a lánynak a halála után egy ilyen szépirodalmi művel meghálálja élete jóságát és szépségét. Örömmel olvastam, hogy igen van egy ember akit nem hagy nyugodni és ezt le is írja , ami becsülendő. Köszönöm, köszönjük.
Az Isten áldja meg Magát és remélem a további szépeket.
süti beállítások módosítása