HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Végre a rendőrök is olvashatják a börtönnaplót

2008.07.01. 20:08 asperjangyorgy

Ma bemutatták a sajtónak Nagy László állítólagos móri mészáros úr naplóját. A híradóból nem lehetett pontosan megtudni, hogy a sajtóbemutatón ott volt-e az országos rendőrfőkapitány úr, de úgy tűnt, mintha ott lett volna (ami persze országos röhej - lenne). És úgy tűnt, hogy ott volt a Nemzeti Nyomozó Iroda helyettese, Petőfi Attila is. És gondolom, még sokan mások. Érdeklődőként.

Ha már ott voltak, rögtön nyilatkoztak is, mégpedig nagy összhangban: nem tudták, hogy tudják, hogy nem tudják... Abban megnyugodhatunk, hogy a börtönben öntudatosan nem tudták, mit körmöl a Laci gyerek, pedig állítólag a nap huszonnégy órájában félóránként ellenőrizte az ügyeletes foglár, és persze ott volt a cellában szeretett és megbecsült cellatársa is, akit az okos foglárok minden bizonnyal nem véletlenül zártak össze éppen a Laci fiúval. Szóval a börtönben semmit nem tudtak, lehet, hogy még azt sem, ki is ez a Laci gyerek. Így aztán a napló nem is hiányzott nekik, amikor a cellából eltűnt.

De a nyomozó elvtársak állítólag mégis tudták, amit még a smasszerok sem, vagyis hogy Lacika naplót ír, és nem másról, mint a móri bankrablásról és nyolc ember meggyilkolásáról, plusz még egy-két postás és mások elintézéséről. Tudták ezt a mélyen tisztelt nyomozó elvtársak, állítólag le is fénymásolták az elkészült oldalakat, de állítólag... szóval minden csak állítólag történt meg és igaz. (Petőfi Attila öntudatosan azt mondta, hogy tudtak a MŰ születéséről. Immár nem egy sokszoros gyilkos tendenciózus naplójáról van szó, hanem MŰről. Lehet, hogy Petőfi Attila úr nem tudja, mi egy MŰ, vagyis egy alkotás és egy utolsó gyilkos irománya közötti különbség?) Kiderült az is, amit egy négyelemit végzett gyermek is tud, hogy egy tizenvalahányszoros gyilkos irománya, miközben éppen az ügy újólagos bírósági tárgyalása zajlik, nagyon fontos bizonyíték. Hogy egy ilyen fontos bizonyíték senkinek nem tűnik fel, csak úgy kikerülhet a börtönből és könyv születhet belőle, ez bizony több, mint elgondolkodtató.

A világtörténelem legokosabb és tegyük hozzá gyorsan: legszebb magyar országos rendőrfőkapitánya azt nyilatkozta, hogy a naplóban, amelyet most már a rendőrség is megismerhet, mégpedig egyenesen nyomtatott formában, semmi új adat nincs. Az igaz, hogy rátaláltak a naplóban leírtak alapján egy rég eltűnt és keresett vadász földi maradványaira, de ez nem olyan nagy újdonság a rendőrfőkapitány szerint. És van még szó több más gyilkosságról és eltűntetett holttestről a naplóban, de ez sem újdonság, legalábbis a rendőrfőkapitány úr szerint. Ami egyértelműen azt bizonyítja: nem véletlen, hogy a rendőrfőkapitány úr a legmagasabb rangú rendőr e hazában. Láthatóan ért is ahhoz, amivel megbízták. Vagy nem. Ezt döntse el mindenki egymaga.

Az a nyomozó elvtársak szerint is teljes rejtély, hogy a börtönnapló hogyan kerülhetett ki a börtönből. Az viszont nem, hogy egy ilyen rendkívüli fontosságú dokumentum ügyében miért nem indít okos és bölcs rendőrségünk vizsgálatot, miért nézi együttműködő szótlansággal, hogy az évszázad bűncselekményének egyik dokumentuma, amelynek a per részeként kellene szerepelnie, miként kerülhetett avatatlan kezekbe és lett belőle könyv, mielőtt okos bíróságunk az ügyet le nem zárta.

Annyi mindenesetre látszik, hogy itt egy sor embert, vezető igazságügyi szakembert rendkívül súlyos mulasztás terhel. Az ügyben vizsgálatot kellene indítani, és azonnali hatállyal több tucat magasállású, nagyfizetésű, de úgy egyébként a  munkájához, a feladatához az agylágyulásig nem értő vezetőt azonnal kirúgni és büntető eljárást indítani ellene. Legelsőként az országos rendőrfőkapitány ellen, hiszen a rendőrség minden mulasztásáért elsősorban - jobb  helyeken legalábbis - őt terheli a felelősség.

De itt ilyesmiről szó sincs.

Mindenki kényelmesen üldögél érdemtelen székében, és unalmában az állítólagos móri gyilkos naplóját olvasgatja - immár könyvalakban.

Ha ennyi szokatlan dolog történhetett ebben az ügyben, bizony még az sem elképzelhetetlen, hogy nem Nagy László ölt, hanem, mint állítja, valami vándor szerb harcos. Mert ezek után mindent és mindennek az ellenkezőjét el tudjuk képzelni. Különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a tényleges móri gyilkos, Kaiser Ede életfogytigos büntetését tölti a szegedi börtönen. Mert tény, hogy eddig csak és kizárólag őt ítélték el a bűncselekményért, miközben az is tény, hogy el sem követte.

Én azt hiszem, hogy büszkék lehetünk nagyszerű rendőrségünkre, ügyészségünkre és bíróságunkra. Csak éppen az isten óvjon bennünket tőle, akárcsak nagyszerű és hibátlanul működő egészségügyünktől.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr11548542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása