HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Horák Nóra négy hete halott

2008.12.21. 12:08 asperjangyorgy

Immár négy hete! Igen, már négy hete, hogy megölték ezt a kedves, csupa remény, csupa jövő, csupa álom és csupa tervezgetés 14 éves kislányt. Mert szép volt. Mert kedves volt. MERT ROSSZKOR VOLT ROSSZ HELYEN.

Nóra megérhette volna akár a 2100. évet is. Láthatta volna nemzete és Európa sorsának alakulását. Lehetett volna boldog szerelmes, álmodó táncos vagy tanárnő, vagy mérnök vagy jogász vagy bármilyen hasznos munkát végző ember, a társadalom értékes és megbecsült tagja. Lehetett volna feleség, idősödő szüleinek gyámola, boldog anya, majd egykoron boldog nagymama, elégedett, mert szorgalmas, a feladatát tisztességgel végző ember.

Nóra minden lehetett volna, mert még csak 14 éves volt.

De már csak emlék lehet, mert négy hete megölte egy aljas, mocskos lelkű, semmilyen emberi értéket, tisztaságot, reményt és jövőt nem tisztelő, elveteműlt, érdemtelen és értéktelen szemét ember.

És ez a szemét, ez az alja ember szabadon jár-kel a Nap alatt, és egyre inkább reménykedik, hogy megúszhatja, hogy egy-két év múlva esetleg újabb ilyen kéjes gyilkossággal próbálkozhat. Két perces mocskos gyönyörért feláldozta a női, az emberi tisztaságot, egy gyermek hitét és bizalmát, egy ember egész sorsát, minden álmát, magát a jövőt.

És hosszú időre elbizonytalanította azt a kis emberi világot, amely Nórát körbevette: a szüleit, a rokonait, a barátait, az egész községet, a fél országot.

Mindent odadobott egy pillanatnyi gyönyörért, amely minden normális emberben undort és megvetést, sőt, gyűlöleletet ébreszt. Nagyon remélem, ha elkapják ezt az alja mocskot, az emberi nemnek ezt a söpredékét, akkor a börtönben a nála ezerszer különb rabok pokollá teszik az életét, idegösszeomlásba, önkéntes halálba hajszolják.

Ha egyszer meglesz.

Mert most nem egészen úgy néz ki a helyzet.

Sajnos, az idő múlásával fogy a remény.

Pedig itt nem egyszerűen egy gyilkosról van szó, hanem egy olyan gyilkosról, aki a gyilkolás előtt összemocskolta a szépséget, a tisztaságot, a hitet. Összemocskolta egyenesen bennünk a reményt.

Egy ilyen gyilkost elfogni küldetés. A közösség parancsa. Az emberi méltóság tisztelete.

Azt érzékelem, hogy ezt nem érti és érzi át igazán a rendőrség. Lehetetlen, hogy még mindig nem akadtak a tettes nyomára. Lehetetlen és elfogadhatatlan, mert rettegést kiváltó. Mert amíg ez a gyilkos szabadlábon van, addig senkinek nem lehet nyugta, addig senkinek a lelkiismerete nem lehet nyugodt. És mivel azt gondolom, hogy ezt a tettet csak egészen különleges módon és esetben hajthatta végre egy elkövető, ebben az esetben több potenciális tettestől is kell félnünk.

Tisztelt rendőrség! Miért nem igénylik a segítségünket? Hiszen elképzelhetetlen, hogy több elkövető esetén valaki valamit ne sejtene. Ha ezt az ügyet lelki tehernek érezné a kormányzat, mint a hogy annak kellene érezni, hetente öt millióval kellene emelni a nyomravezetői tétet. Mert ez a gyilkos nem egyszerűen Horák Nórát ölte meg, hanem a szüleit is, hanem egy község bizalmát, hitét is, hanem egy ország reménykedését is. Ez már nem rendőrségi ügy, hanem az ország és az ország vezetésének ügye. Ha annak érzik, ha annak akarják érezni. Különben elszabadul a pokol. Különben kiszolgáltatottjai leszünk önmagunknak és egymásnak.

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr67834829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keselyőbérc 2008.12.21. 17:38:34

Kedves Asperján György!

Nem lévén író, nem tudom ilyen szépen megfogalmazni gondolataimat, de
ugyanígy érzek, és vélekedek.

Következő soraimmal Nóri családjához, és barátaihoz szólnék.


Megállt a szíved, s lelkembe költöztél! Megsirattalak, annyira fáj ami veled
történt. Ifjú életedre gyilkos vágyak törtek, s a kéjsóvár vadállat nem kegyelmezett neked. Szeretetben éltél, úgy is neveltek, jártad az utad, hirdetted a jót, s szeretetre buzdítottad a többi halandót. Örömben, és boldogságban kí-
vántál élni, egy olyan világban, ahol nem kell félni. Szüleid, barátaid szenvednek most nagyon, kincsüket vesztették el azon a napon. Gyémánt voltál, melynek fénye ragyog, de a boldogság sugarat már messze vitted nagyon!
Bárcsak sohasem hallottam volna rólad, itt lennél még köztünk!
Hiányzol nagyon, érezzük mit is veszítettünk!
Bennem most eltört valami, és nem értem, hogy miért pont veled kellett így elbánni? Nem szolgáltál rá! Gonosz ez a világ, nem kímél senkit!
Nem csak téged pusztítottak el! Tönkretették édesanyád, édesapád, kishúgod, és barátaid életét is! Ezt a tragédiát nem lehet feldolgozni! Örök
seb marad! Akit érint, vagy aki képes átérezni ezt a borzalmat, már nem lesz többé olyan ember, mint előtte. Ez a szörnyűség tönkretett legbelül valamit amit már soha többé nem lehet megjavítani. Ennyire nem jelent az emberélet mások számára semmit? És ilyen alakok élnek köztünk? Hogyan lehetséges ez? Hiszen azok az embernek született
lények is voltak gyermekek! Őket is szerették, és ők is szerethettek másokat!
Vagy annyit torzulhat egy elme, hogy szándékosan pusztítja a szépet, az értéket, az életet?
Drága szüleidnek, kedves barátaidnak nagy lelkierőt kívánok, mert most
Hatalmas erőre van szükségük, hogy össze ne roppanjanak!

asperjangyorgy 2008.12.21. 17:54:01

Minden sorával egyetértek. Remélem, valóban elolvassák Nóra szülei, bár azt gondolom, hogy az ön sorai is inkább a közvéleménynek szólnak, mivel ők úgysem tudnak megvigasztalódni, mert nem is lehet. A közvélemény pedig a tettes elfogását akarja hallani. Ezzel Nórát nem lehet feltámasztani, semmit nem lehet jóvátenni, de talán mást, másokat meg lehet menteni az életnek. És ennek a felelőssége elsősorban a békésen, nyugodtan, alomszuszin nyomozgató rendőrségé. Nincs más reményünk, mint bízni abban, hogy elkapják ezt a szemetet. Közben pedig éberen tartani a közvélemény figyelmét, amely már eléggé elkókadt. Ütni kell a vasat, hogy legalább a rendőrség ne szundikáljon! Ezt az embert el kell kapni, ezt meg kell büntetni, hogy legalább egy kicsit helyreálljon bennünk a bizalom, és tudjunk nyugodtabban élni. És most ismét leírom: nagyon remélem, nagyon szeretném, nagyon ezt kívánom magunknak és a cigányok túlnyomó, szerencsétlen és becsületes többségének: ne cigány legyen az elkövető!!!

Keselyőbérc 2008.12.21. 19:51:31

Kedves György!

Nem merem elküldeni a szülőknek soraimat. Úgy érzem, hogy a bennem kavargó gondolatok még nem
tisztultak le eléggé, és más ugyanezeket az
érzéseket jobban képes formába ölteni.
Egyébiránt mindenben azt kívánom, amit Ön is!

Keselyőbérc 2008.12.21. 19:58:22

Kedves György!

Véletlenül találtam oldalára, és nagyon örülök, hogy beszélgetünk. Írása miatt léptem be a levelezők közé, és köszönöm sorait!
Remélem, hogy többen rálelnek az oldalra, és hozzá
is szólnak!

lszabi88 2008.12.21. 21:20:14

Tiszteletem!
Elolvastam soraikat,és nagyon jólesett látni, hogy nem én vagyok az egyetlen kívülálló akit ennyire megérintett a dolog!Bár nem ismertem előtte én sem Nórit, mégis olyan szinten fáj a tragikus sorsa, mintha a saját szeretteim közül való volna!Én magam is azt kívánom, bárcsak ne ismerném, vagy ne így ismertem volna meg!A képeit nézve megfogott a szépsége, a belőle áradó jóság, és a hatalmas,szinte kézzel fogható kisugárzása!Talán pont ez az egetrengető kisugárzás okozta szegény Nóri végzetét!Sajnos így könnyen fölfigyeltek rá!Elolvastam egy bölcsességét ami fönt van a hálón!Fantasztikusan éretten fogta föl a dolgokat már 14 évesen!Sok felnőtt tanulhatna tőle!Aki esetleg nem olvasta volna, annak érdemes ezt mielőbb megtenni!Megéri!

Keselyőbérc 2008.12.21. 21:47:53

Kedves Iszabi88!

Akkor hárman már biztosan vagyunk, akik ugyanúgy érzünk, és látjuk a dolgokat.

lszabi88 2008.12.21. 23:13:41

Tisztelt Keselyőbérc!
Furdal a kíváncsiság, hogy hol szándékozná elküldeni a levelét Nóra szüleinek?Engem is érdekelne ez a dolog, mert egyszerűen nem nyugszom!Egyszerűen nem bírok visszatérni a hétköznapok forgatagába!Hajt a vágy, hogy én is tegyek (ha legalább egy kis dolgot is) az ügy érdekében!Olyan szinten fölkavarta ez a dolog az életemet, hogy erre eddig még nem volt példa!A tettes pedig örülhet!Sikerült most jó pár embert a padlóra vágnia!Remélem sokszorosan visszakapja amit a Nórával, s szeretteivel, és amit az ország még érző népével tett!

Keselyőbérc 2008.12.22. 10:54:55

Kedves Iszabi88!

Én is azt remélem, hogy elkapják a bűnösöket!
Ma hajnalra összeállt bennem a kép, hogyan is
történhetett.
Persze ez csak egy logikai gyakorlat lesz,
annak mentén, ahogy én érzem. Információk
továbbra sem állnak rendelkezésemre, ígyhát
nem befolyásolnak a részletek. Kellő távolságból
talán másképpen látom, mint a többiek.

Leányra vadásztak kiéhezett fiatalok.
A rendezvény előtti részen parkolhattak, és
fűtött autóban vártak áldozatukra.
Jó megvilágításban láthatták, hogyan távoznak
az emberek a művelődési házból.
Meglátván a távozó Nórit, utána indultak.
Az erdő sarkánál beérték, berángatták kocsijukba.
Nem voltak többen négynél.
Autójukkal behajtottak a ligeterdőbe, és
lekapcsolták a fényeket. Az erdő sötétbe borult.
Az erőszakot a kocsiban követhették el, részben
nyitott ajtóval.
Hangtompításnak használták a zacskót, talán nem állt szándékukban megölni a lányt.
Az erőszak során az ékszereket, és egyes ruha-
darabokat eldobálták a járműben.
Szörnyő tettüket bevégezve, észlelték, hogy
Nóri már nem él. Pánikba estek, és a kocsiból
kicipelve a testet valamennyire elrejtették.
Apuci autójában mégsem vihették haza!
Pánikszerű távozásuk során a kocsiban maradt tárgyakat magukkal vitték.
Korántsem azért, hogy dicsőséges tettüknek
emléket állítsanak, hanem a sötétben nem
keresgélték, és a pánik is úrrá lett rajtuk!
Nem mindennap ölnek ők sem embert!

Az elkövetők száma lehetett 2 től 4 főig,
de nem több! Akkor lehet több, ha nem egy autóval,
konvojban közlekedtek.
Az autót úgysem tudják megtisztítani annyira, hogy ne maradjon nyom, ezért várható, hogy felgyújtják! Még az sem kizárt, hogy a leggyengébb
láncszem tanút megölik.

Keselyőbérc 2008.12.22. 11:09:32

Kedves Iszabi88!

Minap leveleztem egy Kiskunlacházai sorstársunkkal.
Ha el merném küldeni a levelet, akkor őt kérném meg, hogy továbbítsa. Most úgy érzem hogy hirtelen fogalmazott érzéseimet nem sikerült megfelelő formába öntenem. Azért is bizonytalankodom, mivel ez az első ilyen írásom.

lszabi88 2008.12.22. 14:26:06

Tisztelt Keselyőbérc!
Magam is helytállónak találom a gondolatmenetét!
Egyedül ott tudnék belekötni, ahol azt írja, hogy ott helyben követték el a gyalázatos tettet!Persze ettől még lehet igaz az állítása!De információim szerint a Nóri előbb indult el hazafelé mint a társai!Tehát a társainak a buli végén, még volt egy hazaútjuk!Lehetséges, hogy sokan azon az úton járnak haza amerre a Nóri is!Véleményem szerint ha az autóval a tett helyszínén álltak volna meg, akkor a hazafelé tartó fiatalok könnyedén kiszúrták volna, hogy az erdő szélén egy autó áll!Bár, itt bejöhet a képbe a fekete autó!A látnok szerint ugyanis fekete volt az autó amivel Nórit vitték!Így akkor viszont sötétben és gyenge közvilágítás esetén nehezen észrevehető!A levelezésre visszatérve én magam is megpróbáltam felvenni a kapcsolatot egy barátnőjével, bár nem méltatott a válaszára!Én azt mondom, hogy várjon még egy kicsit a levelével!Véleményem szerint abszolút átérzett és letisztult gondolatai vannak!Ez így ahogy van tökéletes!Inkább az időzítés lehetne mondjuk ünnepek után, vagy talán egy picit még később!Látom, nem csak én érzem úgy, hogy tennem kell valamit!Nem bírok csak így a gép előtt ülni, és ölbe tett kézzel várni arra hogy végre megoldják az ügyet!Ha mást nem legalább a lacháziakkal felvenni a kapcsolatot vagy valahogy segíteni nekik!Rettenetes ez a tehetetlenségem!

Keselyőbérc 2008.12.22. 17:16:43

Kedves Iszabi88!

Köszönöm a tanácsot! Várok még egy darabig.
Úgysem tehetek mást.

Azért gondolom, hogy nem vitték el Nórit,
mert máshonnan ide visszahozni túl kockázatos,
és egyben értelmetlen is.
Hiszen az esetben a tettesek kellően félreeső
helyen is elrejthették volna, és akkor most
egy eltűnési esettel állnánk szemben.
Próbáltam egyszerűsíteni, amennyire lehetett.
A tettet primitív emberek követhették el, nem
gondolom, hogy kész haditervvel érkeztek volna.
Előzőleg ihattak egy másik kocsmában, utána
meg elnéztek a rendezvény felé, hátha történik valami érdekes. Az is lehet, hogy megpróbáltak
bejutni, de valami miatt ez nem sikerült.

Az ügyben az a kevés információ ami rendelkezésre
áll, nem elég ahhoz, hogy rájöjjünk, mi történt.
Csak találgatni lehet.
Még azt sem tudom, hogy nyomkereső kutyával
vizsgálták-e a környéket, hátha érez valamit
a kutya!
Sajnos jószándékunk ellenére tehetetlenek va-
gyunk! A nyomozást közvetlenül csak tanúk
segíthetik, a többi a nyomozók dolga.

lszabi88 2008.12.22. 17:38:51

Tisztelt Keselyőbérc!
Valóban kockázatos dolog lett volna visszavinni szegény lány testét!Lacháza a térkép szerint is rendelkezik elég sok, úgymond rejtőhellyel!A rendezvényre bejutni próbálkozó egyénekről csak annyit, hogy a hírek szerint voltak!A polgárőrök állítólag elzavarták őket utána!Én még mindig azt tudom csak feltételezni, hogy a mikéntekre, és hogyanokra már megvan a válasz!Ha valami nincs meg az egyedül csak a tettes vagy tettesek!De hát valljuk be tulajdonképpen miért is vagyunk itt!Legalábbis én miért vagyok itt?Biztos, hogy nem én fogom megoldani az ügyet, és nem is akarom,de sajnos a környezetemben kevesen értesültek a hírről, így mással nem is tudnám megbeszélni ezeket a dolgokat!Jó kiadni magamból, és hasonló gondolkodású emberekkel megosztani!Így kicsit én is érzem, hogy beleavatkozom a történtekbe, és ez némiképpen megnyugtat!

Keselyőbérc 2008.12.22. 17:59:53

Kedves Iszabi88!

Kevesen tudnak az ügyről, valami miatt hallgatnak róla. Lehet, hogy a nyomozás érdekei kívánják így.
Ha voltak elzavart alakok, lehet, hogy bosszűt
álltak, amiért kimaradtak a szórakozásból!
Jól értettem, hogy a helyszín a Báthory-Dobó utcák
által határolt erdő déli része? Az űrfotó alapján
ebbe az erdőbe autóval is be lehet hajtani.
Ha behajt valaki akkor elég távol kerül az
úttól, és a fényektől egyaránt.

lszabi88 2008.12.22. 18:18:15

Kedves Keselyőbérc!
Igen, jól tudja!Ez a két utca szegélyezi az erdőt!Ha jól tudom, az erdő szélén van egy kisebb vízelvezető árok, ahol állítólag a Nóri ruháit is megtalálták a bugyiját kivéve!Csak abban az esetben nem tudtak behajtani ha a vízelvezető árok az egész erdőt körbeveszi!Ám ez ritka!

Keselyőbérc 2008.12.22. 18:22:11

Kedves Iszabi88!

Ismét megnéztem a térképet. Az a hely 400 m-re
van a rendezvény helyszínétől. Az utcák 150 m
es távolságban következnek. Az erdő mélysége
úgy 60 m. Eredetileg a legközelebbi erdőre
gondoltam. Az új helyszínig gyalog 4 perc alatt lehet eljutni. Szerintem hamarabb elkapták, és
úgy hajtottak be az erdőbe.

lszabi88 2008.12.22. 18:43:53

Tisztelt Keselyőbérc!
Magam is ezekre az adatokra tippelnék!Véleményem szerint könnyen lehet, hogy elévágtak az alsóbb utcákból!Akár a Báthory utcán is mehettek felfelé lassan, míg a Nóra kellő távolságra ért az erdőhöz!Kihajtottak elé, így elvágták az utat az egyenes haladáshoz!Balról kiszállt az illető és akár útbaigazítást is kérhetett akár egy térkép mutogatásával, amivel elég közel tudott férkőzni a lányhoz!Addig a társai megfordulhattak az autóval,amikor kinyitották a jobb oldali ajtót , és az útbaigazítást kérő személy berántotta befogva a lány száját!De természetesen jöhettek szemből is vagy hátulról is (a Nóri helyzetéhez képest)!Hátulról volt a kockázatosabb, szemből viszont egy egyszerű balkanyarral megoldhatták a behajtást az erdőbe!

Keselyőbérc 2008.12.22. 19:32:08

Kedves Iszabi88!

Ezek nem emberek voltak! Nincs is agyuk!
Nem kobináltak semmit, hátulról jöttek, a
Kinizsi úton még a Báthory utca előtt beérték,
majd a Báthory utcából hajthattak be az erdőbe.
Mintha a másik irányban sűrűbb lenne az erdő,
vélhetően ugyanott jöttek ki, ahol bementek.
A sötétben zseblámpát használhattak. Amennyiben
a Kinizsi u felől átjárhatatlan az árok, és
mégis ott találták a ruhákat, akkor azokat
menekülés közben dobták ki! A bugyi kisebb
méretű, azt a sötétben nem találták, vagy azt hihették, hogy a többivel együtt azt is kidobták.
A fentiek valószínűsítik, hogy a gazemberek
keleti irányban haladtak tovább!

asperjangyorgy 2008.12.22. 19:40:39

Kedves Levelezők! Érdekes és megfontolásra érdemes elképzelések ezek. Sok igazság lehet bennük. De talán érdemes volna megfontolni azt, hogy amennyiben autóval érkezett a tettes vagy tettesek és beránagtják az autóba Nórát, talán messzebbre viszik, nem ott az erdőben történik a gyalázat, és nem ott rejtik el - csupán alommal takarva - a holtteste. Hogy valóban levetkőztették-e, elvettek-e tőle valamit, elvitték-e a bugyiját stb. - mindez csak egyesek fantáziálása az interneten. Nem nagyon szabad ezeket komolyan venni. Az egyik képen látszik, hogy Nóra nyakán értékes, százezer forint körüli aranylánc van. Nem hiszem, hogy elvitték volna. Nem hiszem, ogy bármi értékét, a legfontosabbon, az életén kívül, elvették volna.
Mint írtam, a véletlennek 0.1 százalékot adok. Olyan nem igen van, hogy valaki hajnali háromkor az utcán mászkál, jön egy lány, akit soha nem látott, megerőszakolja és magára vesz egy olyan bűnt, amely végzetes bűnhődést von maga után (mert ennek a tettesnek a börtönben nem fognak a rantársak irgalmazni - hát ne is!!!) Valószínűbbnek tartom, hogy szándékos tettről van szó, és történt előkészület, vagyis a tettes(ek) ismere(ték) Nórát. Ha pedig így van - és ennek van nagyon nagy esélye -, akkor végzetes rendőri, nyomozói mulaztás, hogy még mindig nincs meg a tettes.
Nem hiszek egy ötven körüli tettesben.
Ötven körül, ha nem elmebeteg az illető, ennél több megfontolás van egy emberben, és jobban becsüli az életet ( és az ártatlanságot is). Itt csak fiatal elkövetőről, vagy elkövetőkről lehet szó. Mert azoknak nem számít az élet, a maguké sem. És azt is el tudom képzelni, hogy nem falubeliek követték el a bűncselekmélnyt, de azok segítségével.
A módozata lehet aztán sokféle. Olyan is, mint amit leírnak. De ha csak az autós változatnál ragadnak le, akkor lehet, hogy rossz vágábnyon haladnak.
Bámulatos, hogy a rendőrség se ilyen, se olyan információval nem szolgál. Mintha már nem is foglalkoznáénak az üggyel.
De immár rövidesen elérkezik az igazság órája, amikor vagy be kell vallaniuk, hogy képtelenek megtalálni a tettest, vagy végül is elkapják. Az a tény, hogy eddig senkit nem gyanósítottak meg, mint sokszor leírtam, csökkenti ennek esélyét és a reményt. Lacháza pedig félhet, és joggal. De Ráckeve is. Mert a gyilkos a környékről való, az iránt nem lehet kétségünk.
Azt hiszem, sok ötletet fogalmaztak meg, és remélem, jelkentenek ezek valami segítséget a rendőrségnek, amely az ügyben -. az eddigiek alapján - az én szememben kifejezetten leszerepelt.

lszabi88 2008.12.22. 20:09:17

Üdvözletem!
Valóban nagyon kevés adatot közölt a rendőrség, és így ezáltal a média is!Többször is utaltak rá Önök is, hogy talán a nyomozásban lehet ez egyféle taktika!Így nem csoda, ha ezernyi lehetősége van a rejtélynek!Az imént láttam a hírekben egy riportot, mely kifejezetten ellenszenvet váltott ki bennem!A fontos hír ugyanis az volt amit mindenáron be kellett jelenteni, hogy bizonyos politikus bizonyos helyre utazik az ünnepek alatt!Kérdem én,ez kit érdekel??Úgy látom a megoldatlan ügyeink nem fontosak, azok ráérnek!

Keselyőbérc 2008.12.22. 21:43:08

Kedves György!

Nem állítom, csak feltételezem az autós változatot.
Lehettek a támadók kerékpáros, sőt gyalogos elkövetők is. Jöhettek bárhonnan. Bekényszeríthették Nórit az erdőbe gyalogosan is.
Ha nem volt autó, és az erdőben történt a gyilkosság, akkor a ruhákat miért szórták szét?
Ha pedig nem ott történt az egész, és nincs autó,
akkor gyalogosan cipelték volna a lányt oda?
Majd legvégül elsétáltak? Ez is lehet!
Ketten, vagy négyen cipelték oda? Mekkora távolságból lehet közúton sétálni éjjel egy testtel? Nyilván nem futva cipelték hajnalban.
Kertvárosokban még a helyi forgalom is zömében
autókkal történik, főleg éjszaka! Persze gyalogosok is járhatnak. Ha hátulról követték
gyalogosan Nórit, akkor nem biztos, hogy utolérik.
Ha futnak utána, az gyanút kelt, és elszaladhat a lány.
A tettesek mindenesetre ismerték a környéket!
Egy idegen éjszaka nem tudja eldönteni, hogy miféle az az erdő, és azt sem, hogy mekkora.
A sötét erdőben világítás nélkül nehéz tájé-
kozódni.

lszabi88 2008.12.23. 08:15:51

Üdvözlet!
Ma kerek egy hónapja, hogy Nóri halott!Tegnap este újabb információkat olvastam lacházi emberektől!Állítólag valaki, vagy valakik éppen szabadultak a börtönből,és ezt egy hatalmas bulival ünnepelték!A lányt tulajdonképpen a buliba rabolták el, hogy ott mocskos módon játszadozzanak vele a szemetek!Mikor rájöttek, hogy kinek a lánya Nóra, akkor vitték vissza a kiserdőhöz,és több ember látta is, hogy egy fekete Audi áll a kiserdő előtt!Ekkor a feltételezések szerint Nóra még élhetett!Viszont akkor megint nyitott marad számomra a kérdés!Miért pont oda vitték vissza?Talán ott is kapták el,és úgy gondolták, hogy a nyomozást hátráltatná, ha ugyanarra a környékre vinnék vissza!Ez eléggé olyan erőltetetten hangzik!Még megpróbálok utánajárni ezeknek a tényeknek,mert állítólag részletesen le van írva, hogy a lacháziak hogyan tudják az eset részleteit!Sajnos eddig még nem találtam rá!

asperjangyorgy 2008.12.26. 12:40:22

Ráskeve külterületén megtalálták tegnap egy 35 éves nő holttestét. A Pest-megyeu Rendőrfőkapitányság szóvivője szerint nem tudni miért kellett a 35 éves nőnek meghalnia. Akár arra is gondolhattak volna, hogy a ráckevei rendőrkapitánysághoz tartozik Kiskunlacháza, ahol meghalt egy 14 éves lány. NEKI VAJON MIÉRT KELLETT MEGHALNIA? - Ezt hiába kérdeznénk Bényi Mónikától,nem tudna rá valszolni. De az azért elgondolkodtató, hogy Horák Nóra halála után ugyanabban a körzetben immár egy újabb női holttestet találták. Részleteket a szóvivő nem árult el.

asperjangyorgy 2008.12.26. 14:36:15

A Stop Hírben annyiban módosították a ráckevei feltalált női holtesttel kapcsolatos információt, hogy nem tegnap, hanem ma délelőtt fedezték fel arra sétáló helyi lakosok, és még nem tudni, hogy idegenkezűség közre játszott-e a halálában.
A helyszíni szemle jelenleg tart, és részletesebb információkat délutánra, estére igért a pest-megyei rendőrségi szóvivő.
Érdekes volna, ha az abarban önkezűleg végez magával egy 35 éves nő. És azt gondolom, hogy ezt viszonylag gyorsan meg lehet állapítani, esetleg már a hír nyilvánosságera hozatalakor el lehet annyit mondani, hogy gyilkosság áldozata lett vagy éppen Ráckeve külső területén jött rá az öngyilkossági szándék, aminek azért eléggé kicsi a valószínűsége. Hát ennyit a Pest-megyei Rendprfőkapitányságról, s arról, hogy bizonyos hírek, történések akár rövid ismertetését is miért kell szóvívőkre bízni. A rendőr uraknak nincs szájuk? Ők nem tudnak beszélni? Ők nem tudnak néhány értelmes mondatot megfogalmazni? Biztosan igen, akkor pedig rossz ez a szóvivős szisztéma, mert rengeteg mellébeszélési lehetőséget ad.

asperjangyorgy 2008.12.26. 20:22:31

A Hír tv közlése szerint a Ráckeve külső területén elhunyt és ma délelőtt föllelt 35 éves nő természetes halállal halt meg. A szomorúság mellett - soha nem természetes, ha egy 35 éves ember betegen, a szeretteitől távol hal meg, a hideg éjszakában - végre egy jó hír. Vagyis a szerencsétlen fiatal nő nem erőszakos halállal halt meg. Elnézést a rendőrségtől.

lszabi88 2008.12.26. 20:32:58

Tiszteletem!
Magam is olvastam az esetről!A testet állítólag ma délelőtt találták egy illegális szeméttároló mellett!Mostanra megállapították, hogy természetes halált halt!Érthetetlen, hogy mit keres egy "beteg" nő karácsonykor Ráckeve legeldugottabb szegletében!Fölvetődik a kérdés, hogy hogyan tudták meg ilyen gyorsan a halál okát?Lehet, megint csak egy terelés az egész?Lehet, hogy vele is végeztek, de a rendőrség nem meri már bevallani, és lássuk be jogosan,hiszen most már nagy beégés lenne a számukra!Ha most esetleg kiderülne az idegenkezűség,akkor itt elszabadulna a pokol(talán ezt akarják elkerülni?)!Ezt az ügyet milyen gyorsan "megoldották", bezzeg a Nóriról még mindig semmi!

Keselyőbérc 2009.01.02. 18:24:53

Kedves Iszabi88!

Ugye gyanús! Persze hogy az! Kilóg a lóláb!
Kiskunlacháza környékén csak úgy hullanak
a nők! Mind természetes halállal hal, mert
úgy illik. Akit megölnek, az meg pláne!
Most esett le, hogy arrafelé ez természetes
halál ok?
Talán természetesként kezelték volna Nóri
esetét is, de azt nem tudták eltussolni?

lszabi88 2009.01.02. 19:17:30

Tisztelt Keselyőbérc!
Aki kicsit utánajár, sok új dolgot találhat a Ráckevén megtalált nő halálának körülményeiről!Megjegyzem az édesanyja nem hiszi el, hogy a lánya természetes halállal halt meg!Állítólag a holttest állapota sem volt, hogy úgy mondjam megnyugtató a megtalálója szerint sem!És akkor már ne is beszéljünk, a helyről ahol megtalálták!A Nóri tragédiáját szerencsére nem lehetett volna semmiképpen eltussolni, hiszen egyrészt az édesapja a falubeliek segítségével talált rá, másrészt az első eset volt(felkészületlenül ért mindenkit)!A ráckevei tragédia azért maradhat ennyire rejtve, mert az előző gyilkosság árnyékában védve van!Nem lepne meg ha ez az eset is gyilkosság lenne, és a gyilkos most kihasználja azt, hogy a rendőrség a lacházai esettel van elfoglalva!

Keselyőbérc 2009.01.02. 20:37:33

Kedves Iszabi88!

Megpróbálom elképzelni, hogy betegségem miatt egyre közeleg a vég. Ekkor útnak indulok, hogy
aztán egy ráckeve melletti szeméttelepnél
érhessen a megváltó halál. Hát nehezen emésztem
meg! Talán túl gyors volt a vég akarata, mialatt
a Duna felé sétáltam, hogy vízbe ölhessem magam!
Szerencsére útközben jószándékú segítőre leltem,
elmondva bánatomat, nem hagyhatta, hogy a hideg
vízben szenvedjek!

lszabi88 2009.01.02. 22:23:07

Tisztelt Keselyőbérc!
Hát igen, hogy úgy mondjam ez a természetes halál dolog elég gyenge kísérlet volt az átverésre!Még talán be is vettük volna, ha nem előtte történik ugyanazon a környéken egy másik sajnálatos eset!Amúgy később a hírekben frissítették a ráckevei lány halálának körülményeit, és azt állapították meg, hogy a saját nyálába fulladt bele!Hogy ez hogyan volt lehetséges az persze már nem tartozik a közvéleményre!Tényleg, sikerült eljuttatnia Nóra szüleihez a levelét??

Keselyőbérc 2009.01.04. 20:30:54

Kedves Iszabi88!

Még nem juttattam el a levelet. Még mindig nagyon bánt az, ami Nórival történt. De talán nem tudtam elég jól megfogalmazni érzéseimet, így viszont nem merem elküldeni. A családot személyesen nem ismerem, zaklatni, vagy további bánatot nem szeretnék okozni. Bárcsak vissza tudnám adni a
lányukat!

lszabi88 2009.01.04. 21:42:36

Tisztelt Keselyőbérc!
Ez egy elég kényes téma, hiszen nagyon valószínű, hogy nap mint nap részvétnyilvánítások tömkelegét kaphatják a szülők, interneten és máshogyan is!Az ember sajnos nem tudja eldönteni, hogy ez vajon jól esik a szülőknek, vagy csak tovább ront a helyzeten!Mégis azért az empátia kimutatása egyfajta megnyugvást ad!Az biztos, hogy az érzések leírására ez az egyik "legjobb időszak"!Most még frissek és ízig-vérig átérezhetőek!Később (sajnos???) kopnak, és akkor már nehezebb visszaadni őket!Konkrét ötletem sajnos nincs, hogy hogyan tudná úgy elküldeni, hogy az ne legyen esetleg zavaró!De hiszem, hogy van rá megoldás!

déjávu 2009.01.05. 12:56:04

Kedves Fórumozók!

Öröm az Ürömben, hogy végre olyan kommenteket is olvasok ezzel az üggyel kapcsolatban ami nem sérti a halott kislány emlékét, sőt úgy érzem, tele van részvéttel és az élet értéke iránti megkérdőjelezhetetlen érzésekkel..........

Bevallom engem sem hagy nyugodni az ügy. Sem a miértje, sem pedig az , hogy miért nincs még mindig semmilyen eredmény. Az első rendőrségi nyilatkozatokból az derült ki, hogy elég DNS minta és egyéb nyom áll rendelkezésre ahhoz, hogy elkapják a tettest vagy tetteseket.

Az eltűnt francia lánnyal kapcsolatban kb. 2-3 naponta látok valamilyen felhívást a tv-ben, Nórival kapcsolatban hetek óta csak mélységes mély csend..........

lszabi88 2009.01.05. 16:25:17

Kedves Déjávu!
Örülök, hogy az Ön személyében újabb hozzászóló csatlakozott köreinkbe!Reméltem, hogy előbb-utóbb azért leszünk többen is, és megpróbáljuk együtt keresni a megoldást!Folyamatosan találgatunk a gyilkosság mikéntjéről-hogyanjáról, valamint a rendőrség mély hallgatásának okáról is!Lehet, hogy az igazság ott lapul a soraink közt,de könnyen lehet, hogy tévedtünk!Mindenesetre az egész ország érdekében remélem, hogy mielőbb fény derül az igazságra!A francia lányról, is csak azért hallhatunk ennyit, mert az édesapja nem hagyja leülepedni az eseményt!Ha a rendőrségen múlna, biztosan nem hallanánk róla egy szót sem!

Bali01 2009.02.15. 23:46:03

február 15. van.
Semmi hír az elkövetőkkel kapcsolatban....
Miért?
süti beállítások módosítása