HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

EGY JELÖLÉS HORÁK NÓRA EMLÉKÉRE AZ IWIWEN!

2008.12.28. 14:25 asperjangyorgy

Horák Nóra még mindig fent van az iwiwen, s aki megnézi, kissé úgy érzi, hogy még él, még velünk van, és mi vele.

Javasolom, hogy mindazok, akik szerették vagy szörnyű halála miatt szeretettel gondolnak rá, jelöljék be ismerősüknek.

LEGYEN HORÁK NÓRÁNAK A LEGTÖBB ISMERŐSE AZ IWIWEN. MERT AMÍG A MI IWIW OLDALUNKON ÉL A KÉPE, ADDIG BIZTOSAN EMLÉKEZÜNK RÁ!

KÉREM MINDAZOKAT, AKIK OLVASSÁK EZT AZ OLDALT, ADJÁK TOVÁBB JAVASLATOMAT: EGY JELÜLÉS HORÁK NÓRA EMLÉKÉRE!!!

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr24845195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keselyőbérc 2008.12.28. 17:44:31

Kedves Asperján György!

Jó ötletnek tartom kezdeményezését! Úgysincs
olyan nap, hogy ne gondolnék Nórira!
Jelezzük minél többen, hogy vele vagyunk, és
szeretjük őt!

lszabi88 2008.12.28. 19:05:07

Tiszteletem mindenkinek!
Sajnos a dolog kivitelezhetetlen, pedig nagyon jó ötlet!Sajnos Ő már senkit sem fog tudni visszajelölni, így ismerőseinek a száma nem fog növekedni!Viszont myvipen alakult egy klub az emlékére, ahová minden megemlékezőt szeretettel várnak!Jöjjenek Önök is, legyen minnél több klubtag!

Keselyőbérc 2008.12.28. 19:15:14

Kedves Iszabi88!

Időközben magam is rájöttem, de azért a klubba
bejelentkezem!

asperjangyorgy 2008.12.28. 20:19:26

Tévednek! A huga, a család, a barátok fogadhatják és fogadni is fogják a jelöléseket. Igazán ezzel a jelléssel, ezrek és tízezrek jelölésével mutathatjuk ki, hogy szeretjük ezt a méltatlanul távozott kislányt. De kérhetjük az iwiw működtetőit, hogy ők úgy állítsák be Nóra iwiw lapját, hogy minden jelölés elfogadottá váljék, mintha maga isten rendelkezne így. Ez segítene a valóságos és az interneten létező klub megteremtésében is. Ne adják fel! Én ezt nem magam miatt, hanem Horák Nóra miatt kérem. Ha egy kicsit is, de támasszuk fel őt a - lelkünkben. HIGGYENEK ABBAN, HOGY EZ MEGVALÓSÍTHATÓ, ÉS AKKOR MEGVALÓSUL.

Evo 2008.12.28. 20:32:54

Kedves György,

véleményem szerint egy ember nem az iwiw ismerősök számától függ és nem is ezáltal fog továbbélni. A lényeg a szívekben van, addíg amíg van ki emlékezzen rá, addig a szívekben örökre élni fog.
Nem hiszem hogy ez különösebb nyilvánosságot igényelne..arról nem is beszélve, hogy egy gyászoló család sem vágyik ilyen fokú felhajtásra. Hagyni kéne őket gyászolni csendesen, és a mi gyászunknak is belül, a szívünkben kellene végbemennie...
Elnézést, de ez a véleményem..
Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!

Keselyőbérc 2008.12.28. 20:50:56

Kedves Evo!

Ez egy jelképes üzenet, hogy itt vagyunk,
veled vagyunk, gondolunk rád! Érezhessék
szerettei, barátai mások együttérzését.

asperjangyorgy 2008.12.28. 21:13:05

Írtam Vasai Nikolettának, aki a barátnéja volt Nórának, hogy segítsen. Ha három-négy barát elkéri a családtól a jelszót és naponta egyszer valamelyikük fogadja a jelöléseket, akkor minden további nélkül az ügy megoldódik.
Mi nem tudjuk feltámasztani Nórát. De sajnso, az emléke gyorsan fog enyészni, mint ahogy minden ilyen emlék gyorsan enyészik. Egy-két év, és tucatnyi ember fog rá emlékezni. Ha viszont ott lenne ezer és ezer ember iwiw-oldalán, talán tovább életben maradna az emléke. Hogy aztán a szívében ki mélyen mélyen őrzi, az már az ő személyes ügye.
Bízom benne, hogy Nóra barátai veszik a fáradságot, és vállalják ezt a nem különösebben időigényes elfoglaltságot. Legalább addig is vele vannak - lélekben. Mert sajnos, kedves Evo, minden elmúlik és sokkal gyorsabban, mint azt remélnénk. Nóra emléke is gyorsan fog múlni, még a családban is halványodik négy-öt év alatt, mert ez az élet rendje. Sajnos, jönnek új halottak, új fiatal áldozatok, akiket el kell gyászolni, akiket őrizni kellene. Ki beszél ma már a sajtóban a francia egyetemista lányról, aki eltűnt, és ha él is, nem lehet rózsás az élete. De lehet, hogy holtan nagyobb ésproblémátlanabb hasznot hozott egyeseknek. Ki beszél az amerikai lányról, amit a Bakáts téren négyen megerőszakoltak? És ki beszél Pénzes Henriettáról? És sok-sok másik áldozatról! A közvélemény, sajnos, máris napirendre tért Nóra szégyenteljes és iszonyatos halála fölött. Akkor ki emlékezne rá egy év, vagy évek múlva.
Egyébként pedig bízzuk a jelölést azokra, akiknek fontos, hogy a meggyalázott és megölt kislány emléke így megörökítődjék. Ha nem lesznek vállalkozók, akik jelölnek, ha nem lesznek azok, akik a jelöléseket fogadják, akkor bele kell törődnünk, hogy Nóra máris enyészik, pedig még csak öt hete, hogy meghalt, és még csak négy hete lesz holnap, hogy a föld befogadta.

lszabi88 2008.12.28. 22:19:18

Üdvözlet!
Megnéztem még anno myvipen a Nóra saját adatlapját, és minden képe törölve van, valamint a belépés ideje is egy hétnél korábbi!Ez valószínűleg azt jelenti, hogy valaki az ismerősei közül tudhatta a jelszavát, és így meg tudott változtatni az adatlapján bizonyos dolgokat!Az iwiwes adatlapján az utolsó bejelentkezése november 21!Ebből arra következtetek, hogy mivel itt nem változtattak az adatlapon, valószínűleg nincs senkinek meg szegény lány kódja!Sajnos könnyen meglehet, hogy magával vitte a sírba!A másik variáció, miszerint az iwiwes gépházat megkérni, hogy fogadják a jelölést, lehetséges, bár kérdéses, hogy vállalnák-e!Igazából szerintem mérvadó lehet a dologban az is, hogy a Nóra szülei mit gondolnak erről!Sajnos magam is azt tapasztalom, hogy kezd ülepedni a targikus eset,és az emberek lassan kezdik elfeledni a történteket!Evo kommentjével is egyetértek, ugyanakkor úgy gondolom, hogy az együttérző embereknek is "könyebb" úgy földolgozni a dolgokat, hogy tudják, nincsenek egyedül a bánattal (erre gyógyír lehet amit Asperján György Úr javasolt)!Gondoltam még arra a variációra, hogy így akik itt összegyűltünk a blogon, interneten fölkeresnénk a Nóra szüleit (ha jól láttam akkor az édesapja belépett azóta iwiwre is), és egy részvétnyilvánító üzenetet küldhetnénk nekik!Vagy valami hasonló!Akinek esetleg van valami ötlete kérem írja le!

lszabi88 2009.01.01. 18:32:54

Tisztelt Asperján György Úr!
Válaszolt már a lány akinek írt?Meg tudják szerezni a Nóri iwiw-es kódját?

asperjangyorgy 2009.01.01. 19:21:28

Kedves Iszabi88 - nem válaszolt Vasadi Nikoletta.

asperjangyorgy 2009.01.01. 19:21:28

Kedves Iszabi88 - nem válaszolt Vasadi Nikoletta.

marky@life 2009.02.20. 11:23:56

Véleményem szerint kicsit morbid ez a jelszóelkérés, ezt soha nem fogja senki megadni. Akkor a lány levelezése is simán láthatóvá válna, inkább mindeki jelölje be a Horák Nóra emlékére iwiw profilt meyet egy barátom hozott létre és Ő kezeli. Már 500 feletti az ismerősök száma.
A másik, ami miatt nem is válaszol a Vasadi Nikolett, mert fél!!!!
Nem ismerem, viszont sikerült Nóra legjobb barátnőjével levelet váltanom tegnap és a következőket írta:
Helló!
"Nos nem is tudom,hogy kezdjem!Lacházán mintha az emebrek elfelejtették vna már vagy nemtudom!Igazábol nem járok utcára nagyon így nemtudom!Szülei hmm... reményt ad nekik Nóra kishuga talán!De egyk. eléggé kivannak Hogy én hogy viselem? nem lehet akkora fájdalmam mint a szüleinek mert nem kiskora óta ismertem!De iszonyú elveszteni a legjobb bnőm így 15 évesen"

rugach 2010.01.25. 11:52:44

Tudom,ez nem ide tartozik,de mégis fontosnak tartom megosztani,mint életvezetési alapelvet.

A tökéletesség hat alapelve
XXIII.János pápától

XXIII.János pápától

1.Mindig Istennek akarjak tetszeni!
2.Minden gondolatommal és cselekedetemmel az Anyaszentegyházat szolgáljam!
3.Mivel Isten hívott,ezért legyek kész feladatomért Krisztussal szenvedni is!
4. Hagyatkozzam az isteni gondviselésre!
5.Állandóan semmiségem tudatában kell élnem!
6.Napjaimat teljesen rendezetté kell tennem!

rugach 2010.01.29. 10:19:06

Nagyon,de nagyon jó lenne,ha Nóri szülei vennék a bátorságot,hogy beszéljenek.Úgy érzem szinte az utolsó pillanatban vagyunk,amikor még lenne hatása felszólalásuknak,illetve Nóriról való téveszméket ki tudhatnák javítani.
Muszáj volna legalább ennyit megtenniük lányukért.
Nagyon bízom benne,hogy ők is belátják ezt.
süti beállítások módosítása