HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

A Horák Nóra ügyhöz íme a bizonyság

2009.02.01. 17:30 asperjangyorgy

Az a tény, hogy a cigányozó miskolci rendőrkapitányt egy nap után visszahelyezték a posztjára, azt bizonyítja, hogy a közvéleménynek van ereje, és nyomásra el tud érni bizonyos eredményeket és engedményeket.

Horák Nóra halála után a kiskunlacháziak tüntettek a szörnyű tett ellen, majd a nem éppen körültekintő bírálatok hatására megrettentek saját bátorságuktól, és ijedtükben szunyálni kezdtek, velük együtt pedig a nyomozó hatóságok is. Pedig ha akkoriban többször is követelik a tettesek kézrekerítését, már rég megvolnának, mert akkor ezt nemcsak a megyei szuszmogó rendőrség próbálta volna, hanem az országos rendőri vezetés lépésére megfelelően képzett nyomozók is.

Ebben az ügyben, ha kitartóan és jó irányban elindulva folytatnak nyomozást, szinte garantált az eredmény.

Úgy látom, Horák Nóra meggyilkolása, és a vele történtek kiderítése nem volt igazán fontos sem a megyei rendőri vezetésnek, sem az országos rendőri vezetésnek, sem a kiskunlacházi közösségnek, sem a megye nagyobb nyilvánosságának, és mivel bizonyos megközelítésekben szóba kerültek a helyi cigányok, hát nem volt fontos a megye vajdájának, és így az ország összes megyéje cigányvajdájának sem. Bezzeg, Miskolcon valamennyien felvonultak volna, hogy kinyilvánítsák véleményüket, és kierőszkolják, hogy a helyére visszakerüljön a cigányozó rendőrkapitány.

Az a rémületes tett, amit Kiskunlacházán ismeretlen személyek elkövettek, sajnálatosan nem mozgatott meg senkit. Sajnálatosan igazán sem a szűkebb, sem a tágabb nyilvánosság nem állt a helyi polgármester állásfoglalása mellé.

Pedig ha hívnak bennünket, tisztességes embereket, mentünk volna. Ha ismét hívtak volna bennünket, ismét elmentünk volna: ezren és tízezren, és ha kell százezren. Mert égbekiáltó bűn, amit Horák Nóra ellen elkövettek a tettesek, és a tettesek kézrekerítéséért felelősek: a rendőrség és a birka türelmű lakosság. Hagyták, hogy rettegésben éljen egy tízezres község, és hagyják, hogy rettegésben éljen sok-sok tízezres község.

A miskolciak győztek.

A kiskunlacháziak - többféle módon és értelemben - elbuktak.

75 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr64916416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evo 2009.02.01. 18:43:26

Kedves György!

Sajnos a ma írt privát leveleim sorra visszajöttek kézbesítetlenül az Ön emailcíméről..Már csak abba kapaszkodok hogy egy új mailcímről talán sikerül majd megkapnia a levelemet. :(
Érdekes kis történet történt velem tegnap délután. Édesapám sírját látogattam meg egy kis temetőben, ahonnan visszafelé jövet érdekes dologra kaptuk fel a fejünket. A temetőből kivezető útra, gondosan kihelyezve egy emberi koponya világított. Mondanom sem kell milyen sokkhatással volt ránk, ahogy váratlanul egy koponyába botlottunk, édesanyám kis híjján szívinfarktust kapott, összességében a döbbenettől szólni sem tudtunk.
Valahogy ilyenre az ember azért nem számít.
Próbáltam a kisvárosi rendőrségre bemenni, de szomorúan vettem észre hogy nincs már ott ahol volt. Felhívtam a 107 - et (szombat du. volt az eset). Nem túlzottan igyekeztek fogadni a hívásomat , egy négy perc múlva végre felvették. (azon erősen elgondolkodtam, hogy ennyi idő mennyit számíthat egy bajban lévő embernek? )Megkérdeztem hol van a városunkban rendőrkapitányság, ahová bemehetnék mert a régi helyén nem találom... Mire a meglepő válasz: azt nem tudom!!! de kapcsolom X város rendőrkapitányságát... (ez egy tőlünk kb. 10kmre lévő másik város)
Az úriember kapcsolta. De tök feleslegesen, ugyanis X város rendőrkapitányságon a szervnek szombat kora délutáni órákban, nyilván volt más elfoglaltságuk mitsemhogy a telefonjukat kapkodják fel!!!! Senki nem vette fel a telefont!!!
Igaz, én csak egy kis utcán villannó koponya jelenlétét szerettem volna jelenteni (megelőzve Mariska, Irma és stb. néniket, akik esetleg elhunyt szeretteiket szeretnék látogatni a temető csendjében és koruknál fogva lehet valóban összeesnek a váratlan látványtól..
Azt pedig nem is forszíroznám, hogy vajon hogy kerülhet egy ember maradványa nyílt felszínre?? A 107-en az Úr közölte, hogy ááá, nem biztos ám az, hogy bűncselekmény történt, lehet valami feltárásból maradt ott.
Kérdem én. Régi sír feltárásakor egy temetőben a maradványokat szét kell dobálni?? Meg kell gyalázni ilyen módon egy elhunytat? Ez nem számít bűncselekménynek?
De nézzük a másik eseteket: ha illetéktelenek túrtak fel sírt. Az nem bűncselekmény?
És nézzük a harmadikat: ha egy bűncselekmény áldozatanának koponyáját hajigálták szét..
Mindhárom esetebe belegondolni is szörnyű!!
Abba pedig végképp nem is merek belegondolni, mi történik akkor ha fiatal nő létemre a temetőben sétálván megtámadnak?? Ha a rendőrségen múlna, minden valószínűséggel, akkor én már nem írnék ide levelet.
És ilyen munkamorál, hozzáállás után szeretnénk ha kiderítenék ki ölte meg Nórit, a ráckevei hölgyet, és hová tünt Ophelie és vele együtt még tucatnyi magyar lány??? Ugyan már, kérem !!!! Naívak vagyunk!!!
Zárójelben megjegyezném, hogy a koponyát akkor sem hagytam hogy magányosan ijesztegessen idős embereket, és bár a rendőrség nem volt vevő hívásomra, én a helyi tűzoltóságra bementem, ahol nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, és mint hivatalos szerv értesítették a MÁSIK hivatalos szervet az esetről. Utólag is köszönet nekik érte!!

Dyen 2009.02.02. 15:00:08

Tisztelt Asperján Úr!

A miskolciak győztek? Igen, győztek átmenetileg. Dr. Pásztor Albertet átmenetileg visszahelyezték poziciójába, mert a hatalom megijedt a nép haragjától. De ezzel még nem zárult le az ügy. Nem csodálkoznék, ha néhány hét vagy hónap múltán "ő maga kérné" nyugdíjaztatását. A bűnözők meg jót röhögnek majd a szegény magyarokon, hiszen mostantól még jobban kell majd tekintettel lenni érzékeny lelkükre.
A politika most igazolta azt, amit eddig csak sejtettünk, hogy bizony a rendőrség is csak azt teheti, amit megengednek nekik.

Talán a lacházaiak bölcsebbek mint gondolnánk? Talán ők már régebben rájöttek arra, hogy széllel szemben nem lehet...?
Jó lenne Pest megyében is legalább egy Pásztor Albert, aki merne tenni azért, hogy Nóri gyilkosait végre meg lehessen nevezni.

Dyen 2009.02.02. 17:13:22

Lehet, hogy tévedtem!

" Győztek a miskolci tüntetők: zéro tolerancia a cigány bűnözőkkel szemben is
2009. február 02. 16:11

Zéró toleranciát hirdetett meg a borsodi rendőrség annak érdekében, hogy a legkisebb jogsértés se maradjon büntetés nélkül; csapaterős századot vezényelnek Miskolcra és megerősítik a kutyás szolgálatot - tudatta az igazságügyi és rendészeti tárca közleményében.

A miskolci polgármester kérésére a szaktárca áttekinti a meglévő jogszabályi környezetet: a rendőrök védelme érdekében az őket ért támadásokkal szembeni szankciók és azok alkalmazásának jelenlegi helyzetét, az állandó lakcímbejelentés jelenlegi szabályozását, valamint a jogos védelem, önvédelem büntető szabályozását annak érdekében, hogy a jelenleginél hatékonyabb védelmet biztosítsanak a megtámadottaknak.

"A résztvevők közös elhatározása alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 'zéró toleranciát' hirdet meg a közterületeken annak érdekében, hogy a legkisebb jogsértés se maradjon büntetés nélkül" - tartalmazza a közlemény
.......
" Miért védték meg mégis a cigányozó rendőrkapitányt?

Országos botrányt kavart Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány pénteki nyilatkozata: "a közterületi rablások elkövetői cigány emberek. Igazából Miskolcon legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük" – mondta.

A kormány gyorsan intézkedett: az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére Bencze József rendőr altábornagy, az ORFK vezetője azonnali vizsgálatot rendelt el. Ezzel egyidejűleg intézkedett a vizsgálat idejére más beosztásba történő vezénylésére.

"A miskolci rendőrkapitány pénteki nyilatkozatával átlépett egy olyan határt, amelyet az állam képviselője, különösen egy rendőr nem léphet át, az ügyben erkölcsi alapú döntés született" – mondta akkor Draskovics.

A Draskovics-nyilatkozat után Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere azt mondta, hogy hétfőre megoldódik a kérdés, ha Draskovics miniszter akar maradni.

Nos, már vasárnapra megoldódott: a miskolci kapitányt visszahelyezték pozíciójába. De mi történt a szocialista párton és a kormányon belül ezekben a napokban?

A háttérben az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete áll, ami kőkeményen lobbizott Pásztor megmentéséért – és az MSZP egyik legnagyobb taglétszámú szervezeteként jelentős a zsarolópotenciálja. BAZ megye 16 képviselőt küldött 2006-ban a parlamentbe, így majdnem 10 százalékát teszi ki a 188 fővel üzemelő szocialista frakciónak.

És ami még hangsúlyosabb: az MSZP legfontosabb döntéshozó szerve, a 650 küldöttet tömörítő kongresszus 16-18 százalékát adja Borsod-Abaúj-Zemplén. És ez még nem minden. Számos megyétől eltérően e küldöttek nem szoktak szétszavazni, hanem egységesen támogatnak vagy épp gáncsolnak egy ügyet.

Márpedig március 22-én országos tisztújító kongresszusra gyűlik össze az MSZP, így szerencsétlen dolog lenne kivívni a borsodi blokk haragját. Így valószínűleg nem véletlen, hogy vasárnapi sajtótájékoztatóján Gyurcsány markánsan elítélte azt, aki cigányozik, de csak általánosságban. Pásztor esetében mindössze arra szorítkozott, hogy ő magánemberként nem nyilvánít véleményt, miniszterelnökként viszont köteles elfogadni az országos rendőrfőkapitány megállapítását, miszerint Miskolc első rendőre csak tényeket közölt.

Mindenesetre pártforrásaink szerint az meglehetősen érdekes, hogy miután a szocialisták meginvitálták szombat délutáni megyei tisztújító küldöttgyűlésükre Pásztort, ahol szívélyesen támogatásukról biztosították, este már le is zárult a Pásztor ominózus mondatát firtató rendőrségi vizsgálat, pedig az ORFK eredetileg azt ígérte, hogy a vizsgálat napokig tarthat. " Index

lszabi88 2009.02.02. 17:33:54

Úgy látszik, hogy ebben az országban a balhén kívül más "eszköz" nem alkalmas a változás kikényszerítésére!Örülnék, neki, ha a többi megye és település is fölkapná a fejét, és végre máshol is megpróbálnának keményebben föllépni a bűnözés ellen!Ezek szerint azért is balhézni kellene, hogy a Nóri ügyéről végre megtudhassunk valamit??

Keselyőbérc 2009.02.02. 20:42:48

Kedves Iszabi88!

Most azt a látszatot keltik, mintha ez a probléma
csak Borsod megyére korlátozódna, holott a helyzet sehol sem rózsás. Balhé nélkül szinte
semmi sem megy, mert az összes hivatal rutinból hallgat, és kezeli ostobának a lakosságot. Néha még a balhé sem segít, mert a balhézók létszáma
a kezelhető, vagy szétverhető szint alatt marad általában. Most, a lehetséges forradalom előtt
veszélyes dolog tovább ingerelni az embereket!
Nóri esete felemás. Itt lehetne eredményt produkálni, de nem biztos, hogy szeretnének!
Szinte 100% a valószínűsége, hogy cigánybűnözők tették! Az esetet eltussolni nem tudják, elismerni pedig nem akarják. A legbékésebb megoldás a politikailag befolyásolt rendőrség részéről az, hogy nem végez eredményes nyomozást!
Ezzel függhet össze az indokolatlan hallgatás, mindennemű információ visszatartása, az időhúzás,
a nem kellő nyomozói munka. Nyugodjunk meg
mindnyájan, nem csak Nóri élete értéktelen kifacsart értékrendű országunk számára, hanem mi magunk is azok vagyunk!

simpler 2009.02.02. 20:52:18

Hello mindenkinek:))

Elértük hogy rengeteg rendör lesz az utcákon-és zéro tolerancia a cigány bűnözőkkel szemben.
Tehát volt egy "pici" értelme,hogy szervezkedtünk-és kimentünk demonstrálni.
Hivatalosan megprobálták visszamondani,de mink azért is kimentünk:)))
Most egy Népszavazási kezdeményezést akarunk inditani.Hogy törvény irja le ,hogy mit szeretnénk az élhetöbb-biztonságosabb élet reményében.De még nem tisztázottak a kérdések.

Esetleg javaslat?

lszabi88 2009.02.02. 21:26:45

Kedves Simpler!
Elég szép eredményt sikerült elérniük, és tulajdonképpen elindítottak valamit!Nem tudom, hogy a mennyire lesz hatással a többi megyére és településre a tüntetésük, de reménykedem, hogy azért az eseten felbuzdulva, máshol is cselekdeni kezdenek majd!Azt esetleg nem tudja, hogy mennyire kívánnak hozzányúlni azokhoz a törvényekhez amely a magántulajdon védelmével illetve a rendőri intézkedéssel foglalkozik??Mert véleményem szerint, ha nem adnak nagyobb teret a rendőrség intézkedésének, és ha még mindig nem védhetjük meg a saját tulajdonunkat/épségünket, akkor a zéró tolerancia sem fog nagy változást hozni sajnos!Ahol a rendőr szalad el a bűnöző elől, és a hol a saját portáját védeni próbáló ember kerül börtönbe a bűnözővel szemben, ott komoly gondok vannak szerintem!Tud erről valamit??

simpler 2009.02.02. 21:35:27

Kedves Iszabi88!

Sajnos,még nem:))

Balatoni Napsugár 2009.02.03. 08:01:22

@Dyen: Régóta olvasom hozzászólásaitokat. Most hozzászólok én is.
A lacháziaknak ujra meg ujra demonstrálni kellene, követelni Nóri gyilkosainak megnevezését, mi több büntetését. Erre mit teszünk? Számlaszámot nyitnak az Önkormányzat által amire be lehet tenni különböző összegeket "nyomravezetői dij" megnevezéssel!!!
Hát nem tudom.... ugyanis annak idején mikor kérdezték, Nóriért miért nem ajánlanak fel nyomravezetői dijat, a rendőrség azt mondta nincs rá szükség annyi nyom van! Hova lett ez a sok forró nyom? Megértem a szülei fájdalmát, a sokkot amit kaphattak, de én a helyükben nap mint nap követelném, mondják meg hol tart az ügy, mennék sajtóhoz, tv-hez (nem az RTL-hez meg a TV2-höz)állandó nyilvánosságot kérnék. Hiszen ők is akkor "nyugodnának" meg egy kicsit ha méltó büntetést kapnának a gyilkosok.
Kivánom találják meg azt a Francia lányt. Róla szinte hetente 1x-2x hallani a médiában. Miért? Mert a szülők, rokonok, barátok tesznek érte! Nem hallgatnak mint mi. Felvonultunk, mentünk sok kilómétert, most meg csak ülünk mintha mindent megtettünk volna.
Rengeteg a szóbeszéd a faluban. Nem tudni mi az igaz, mi a félig igaz, és mi az ami nem igaz.
Az biztos, mindenki azt beszéli, tudják kik a tettesek, de nem beszélhetnek, nem hozhatják nyilvánosságra!
Még egy gondolat: ha tudják kik a tettesek, és azok akikről beszélnek, akkor sok más is van a rovásukon. Lehet hogy felkinálják nekik a lehetőséget hogy "vállalják be a lopást, könnyü testi sértést, jogsi nélküli vezetést stb", kapnak érte 2-3 évet, mire kijönnek, elcsendesedik mindenki dühe? Lehet hogy igy gondolkodnak? Remélem nem.

Evo 2009.02.03. 08:29:26

Kedves Balatoni Napsugár!

Én magát a mentalitást nem értem. Tudják kik a tettesek, de nem beszélhetnek, nem hozhatják nyilvánosságra..Tudja, kedves Napsugár, ha nekem valaki azt mondja, fogjam be a pofámat amikor olyan információ (igazság) van a birtokomban, amely egy egész országra tartozik, egy percig nem hezitálnék azon, beszéljek e. Akkor is, ha a munkámat elveszíthetném.
Attól tartok, akik "nem beszélnek" mert nem beszélhetnek, sajnos nincsenek tisztában ennek az ügynek a jelentőségével!

Keselyőbérc 2009.02.03. 08:56:07

Kedves Balatoni Napsugár!


Megértem, hogy Nóri szülei nem azzal foglalkoznak, hogy kierőltessék az eredményt,
és emiatt a figyelem állandóan rájuk irányuljon.
Fájdalmukra nem lehet orvosság egy falkányi letartóztatott féldebil cigánygyerek.
Egy kupacban összebilincselve gusztustalan látványt nyújtanak! Amit elvettek, azt vissza már nem adhatják! Előállításuk, és megbüntetésük a közösség miatt fontos. Ne kelljen a gyerekeket rettegve elengedni az iskolába, annak tudatában, hogy a gyilkosok lesnek rájuk!
Nem tudom elhinni, hogy országunkban ne lehetne találni néhány jó képességű nyomozót!
Biztos vagyok benne, hogy léteznek ilyen szakemberek, és ez az ügy számukra is kihívást jelent. Ha pénzen múlik, össze tudjuk gyűjteni! Mit tehetünk még?
A romló gazdasági viszonyokat képesek vagyunk elviselni, de a személyek, és gyermekeink elleni támadásokat nem! Ha az a megoldás, szavazzunk olyan politikai erőre, amelyik rendet ígér! A gazdasághoz egyik sem ért, legalább élhessünk biztonságban!

lszabi88 2009.02.03. 10:37:30

Én nem értem, hogy abban az esetben ha megvannak a tettesek, akkor miért nem számolnak be róla??Előbb utóbb valami eredményt föl kell mutatniuk, így is úgy is, akkor meg mi értelme húzni az időt?Mit nyernek azon, ha később hozzák csak nyilvánosságra azt, hogy elkapták őket?Ha így belegondolok, semmit!Illetve mégis:növekvő elégedetlenséget és feszültséget!!

Evo 2009.02.03. 10:43:18

Keselyőbérc,

de, egész biztosan vannak jó képességű szakemberek. És egész biztos fel tudnának mutatni valamit, ha lenne rá lehetőségük.
De a bizonyítékok a rendőrségnél vannak, ők pedig nem fogják kiszolgáltatni pl. a dns-eket külsős nyomozónak. A magánnyomozó meg ezek nélkül nem tud semmit se tenni. :(

lszabi88 2009.02.03. 10:50:54

Evo, hozzátenném még azt, hogy bizony a DNS minta ellenében sem tudna sok mindent megállapítani, mert egyrészt már elég réginek mondható az ügy, másrészt ugye a helyszíni nyomokat is látnia kellett volna szerintem!Az emberek azóta sokat felejtettek, és ugye a helyszínen sincs már egy árva nyom sem annyian jártak arra!Maximum az lehet az egyetlen esély, hogy a rendőrség minden nyomot amit csak talált, megosztja az illető nyomozóval!Bár, ezt meg elképzelhetetlennek tartom!

Balatoni Napsugár 2009.02.03. 11:33:51

Kedves Evo, Kedves Keselyőbérc!
Mint irtam én is megértem a szülőket teljes mértékben. Végül is senki nem tudhatja, (soha nem is szeretném megtudni)hogyan élik át a helyzetet, mit tudnak tenni és mit nem. Kicsi vigasz lehet számukra, hogy tudják sokan vannak rajta az ügyön, azon hogy megoldódjon. Ha gondoljátok, olvassátok el a neten "Peth könyve"-t, ő egy helybeli srác aki sokat tesz azért hogy mozduljon valamerre az ügy. Kap is érte-miatta eleget. Hideget-meleget.
Szerintetek melyik az a politikai erő, amelyik rendet igér, netán teremt is?
Végül: egyáltalán nem biztos hogy FEL KELL mutatniuk valamiféle eredményt!Hiszen a rengeteg nyom ellenére is, és annak ellenére is hogy tudják kik a tettesek, képesek voltak 60 nap halasztást kérni! Sok olyan eset van, ami lezáratlan. Vagy lezárt, mert kevés, vagy NINCS bizonyiték!
Én ugy gondolom teljesen hülyére akarnak minket venni.
A rendőr meg félti a saját és a családja egészségét, életét.
Persze én is, mint ahogy sok-sok más ember is!
Vajon ki véd meg bennünket? És hogyan? Mi módon?
Remélem soha nem kell ilyenfajta segitséget kérnem!
Sziasztok

Balatoni Napsugár 2009.02.03. 11:44:06

Még egy kis szösszenet:
hallottátok valahol is azokat a dolgokat amik Nóri halála után történtek Lacházán?
Pl. ékszer üzlet fegyveres kirablása, vagy a kislány, akit a zebrán ütöttek el?
Ami mostanában Lacházán történik, azt nem mondják be sehol!!
A figyelmet sem akarják Lacházára irányitani, még véletlenül sem.
Szegény lacháziak.

Dyen 2009.02.03. 12:10:13

Balatoni Napsugár!

Leírtad azt, amit én is gondolok és már említettem is. Sajnos már ott tartunk, hogy az sem érdekli őket, hogy mit gondolunk. Tenni úgysem tudunk semmit. Senkinek /aki tudna tenni valamit/ sem érdeke, hogy az ügy mellé álljon. Nekünk meg marad a mérhetetlen fájdalom.

Evo 2009.02.03. 12:42:02

Kedves Balatoni Napsugár,

szerintem, itt a blogon mindannyian osztjuk az Ön véleményét, ha beleolvas a blogbejegyzések kommentjeibe láthatja, hogy nem egyszer jutottunk mi is erre a következtetésre.

Egészen addig nem lesz olyan politikai erő amely rendet teremt és megvéd minket amíg mi ki nem harcoljuk ezt.

Az államhatalomnak nem érdeke ezen változtatni, több okból sem.

Ez egyik ok, hogy amíg az országban korlátlanul virágozhat a cigánybűnözés, addig az emberek ezen rágódnak, ezzel foglalkoznak.Létrehoznak mindenféle fasizoid szerveket, megszüntettetik őket, mondván ezek ránk nézve veszélyt jelentenek. Ez egy jó pont az államnak, hiszen azt a látszatot próbálja kelteni, hogy ők igenis a mi érdekünkben szüntetik meg ezeket a szervezeteket. Közben meg megy a balhé, a parlamentben van aki a cigányok megélhetéséért, jogaiért sír, kint meg pont ezek ellen hol alakulnak, hol megszünnek (megszüntetik), hol tüntetnek, hol hallgatnak, hol kedélyeket szítanak...
A lényeg a dolog pankráció jellegében rejlik. Ez egy jól felépített pankráció, melynek célja a magyarok (és ebbe MINDENKI beletartozik, aki magyar állampolgár)szétforgácsolása, az összetartó erők felszabdalása, a tömeg "széthúzása".

A honatyáknak annál jobb, minél inkább köpködi egymást a magyar, hiszen amíg a nép ezzel van elfoglalva, addig nincs összefogás amely jelentősen növeli a színfalak mögött sötétben ügyködő erők biztonságérzetét. És az sem mellékes, hogy amíg az egymás köpködésével vagyunk elfoglalva, addig nem látjuk mi folyik a szemünk előtt - vagy ha látjuk is, nincs energiánk foglalkozni vele, mert más, "közelebbi" dolgok kötik le figyelmünket.


A másik ok, hogy a cigányság a szavazótábor legjobban megvásárolható része. Ők arra fognak szavazni, aki nekik jobbat ígérnek, illetve akitől több konzervet kapnak.
Ezért kell velük kesztyűs kézzel bánni, mert ez a mindenkori hatalom érdeke.

Érdeke hogy zavart keltsen- többek közt- velük, ugyanakkor érdekük hogy ha a zavar elharapódzik akkor ezt egy bizonyos ponton túl titkolja.
Hiszen ha a nép haragja szembekerül a cigányok kizsákmányoló, öldöklő, rabló cselekedeteivel akkor hatalmas dilemma adódik a "mélyen tisztelt" hatalom köreiben.

Történetesen az, hogy melyik réteg a fontosabb egy választáson ?

A tisztességben megőszülő, munkába belerokkanó, utolsó fillérjeit adóra költő réteg, avagy a könnyen megvehető , bűnöző életmódot folytató - tisztelet a kivételnek!!!- cigányság?

Ha meg is vannak Nórika gyilkosai - kinek érdeke hogy ez nyilvánosságra kerüljön?

Amennyiben bizonyossá válik, hogy az elkövetők azok akik, kinek érdeke hogy a tisztességes ember felbőszült haragjában meglincselje eme bűnőző réteget- akik utána sírva szemrehánynának a kormánynak hogy Ti tehettek róla mert nem védtetek meg minket!?

És kinek érdeke hogy egy ilyen balhé után a megkeseredett nép szavazatait, a "megalázott" cigányokéval együtt elbukja?

Mindannyian tudjuk a választ: SENKINEK.

Ezért kell hát meghosszabbítani a nyomozást, a semmit ragozni, mert az idő nagy úr, bíznak benne, az ügy el fog felejtődni és az emberek néhány hónap múlva csak beteszik a "futottak még" kategóriába az esetet..

DE VALÓBAN ELFELEJTŐDIK? VALÓBAN BEFOGJÁK ÚJRA ÉS ÚJRA AZ EMBEREK A SZÁJUKAT? KI MIT GONDOL? ILYESMIRE HÁNYSZOR VAGYUNK VEVŐK MÉG?

asperjangyorgy 2009.02.03. 12:50:08


DE VALÓBAN ELFELEJTŐDIK? VALÓBAN BEFOGJÁK ÚJRA ÉS ÚJRA AZ EMBEREK A SZÁJUKAT? KI MIT GONDOL? ILYESMIRE HÁNYSZOR VAGYUNK VEVŐK MÉG?

EVO!!! Sokszor, most meg különösképpen egyetértek magával. Hát igen, ennek az ügynek van, lehet egy ilyen tágabb körű olvasata is. Olyannyira, hogy a probléma megfogalmazása nemcsak valóságos, hanem a maga részéről nagyon reális is. A kétség, a realitás és a JÓZANSÁG egyaránt!

lszabi88 2009.02.03. 14:29:16

Eddig én magam is azt hittem, hogy el fog felejtődni az eset, de rájöttem, hogy mindig lesznek olyan emberek akik ezt nem fogják hagyni!Bízom annyira Lacháza polgármesterében is, hogy nem fogja tétlenül nézni az eredménytelenséget!Sajnos azonban a "szájbefogásra" mindig lesz kész ötlete a vezetőségünknek!Megpróbálják egyensúlyban tartani azt a bizonyos "mérleget"!Hol egyik oldalra, hol a másikra raknak egy keveset a "jóból"!Mindig adnak valamit, ami miatt befoghatjuk a szánkat egy ideig!A cigányság megkapja az érdekeit szolgáló intézkedéseket, ők innentől egy darabig kussolnak!A magyarság következik, aki most már a cigányok engedményeit látva lázong!Az ő szájuk befogására is kell egy intézkedés!Mi is legyen az??Hoppá,ott van például Miskolc!Valami jó kis előnyt kell kovácsolni az esetből!Megvan:Zéró tolerancia a bűnözésben is!"Látjátok, mégis törődünk veletek is" mondhatja erre a vezetés!Egy darabig el is érte, hogy csönd legyen!Aztán, ha majd valemelyik oldalra megint kibillen a mérleg nyelve, hát tesznek "súlyt" a másik oldalra!Csak be ne teljen egy idő után a "tálca"!!!

Dyen 2009.02.03. 14:56:55

Én nem tudom ilyen jól elmondani.

MAGYAR JAKOBINUS DALA
Ady Endre

Ujjunk begyéből vér serken ki,
Mikor téged tapogatunk,
Te álmos, szegény Magyarország,
Vajjon vagy-e és mink vagyunk?

Vajjon lehet-e jobbra várni?
Szemünk és lelkünk fáj bele,
Vajjon fölébred valahára
A szolga-népek Bábele?

Ezer zsibbadt vágyból mért nem lesz
Végül egy erős akarat?
Hiszen magyar, oláh, szláv bánat
Mindigre egy bánat marad.

Hiszen gyalázatunk, keservünk
Már ezer év óta rokon.
Mért nem találkozunk süvöltve
Az eszme-barrikádokon?

Dunának, Oltnak egy a hangja,
Morajos, halk, halotti hang.
Árpád hazájában jaj annak,
Aki nem úr és nem bitang.

Mikor fogunk már összefogni?
Mikor mondunk már egy nagyot,
Mi, elnyomottak, összetörtek,
Magyarok és nem-magyarok?

Meddig lesz még úr a betyárság
És pulya had mi, milliók?
Magyarország népe meddig lesz
Kalitkás seregély-fiók?

Bús koldusok Magyarországa,
Ma se hitünk, se kenyerünk.
Holnap már minden a mienk lesz,
Hogyha akarunk, ha merünk.

asperjangyorgy 2009.02.03. 15:14:27

Mikor fogunk már összefogni?
Mikor mondunk már egy nagyot,
Mi, elnyomottak, összetörtek,
Magyarok és nem-magyarok?

Ez az Ady vers kedves Dyen mindig megrázóan hat rám. Minden állítása és kérdése igaz. Ady 90 éve halott. És azóta egyetlen kérdésére sem született érdemi válasz. Sem olyan nagy ügyben, mint a nemzet ügye, sem olyan "kis ügyben", kint egy ember meggyilkolása, testének, lelkének megszentségtelenítése.
Sajnálom, hogy Lacháza polgármesterébe a kétszínűek belefojtották a szót és az indulatot. Sajnálom, hogy a község önkormányzata nem mert mögé állni, nem mert kezdeményezni. De akkor mépg őpk sem tudták, hogy ez az ügy süllyestőbe kerül. Nem tudták, hogy bizonyos elvek oltárán feláldoztatik. Ugyanis senki nem hiszi el, és talán némi joggal, hogy a rendőrség nem tudja, kik a tettesek. Pedig lehet, hogy nem tudja. És ha nem tudja, egyre nagyobb veszedelmet hordoz magában, hogy nem tudja. Mert sok-sok lefojtott indulat munkál a mélyben, s azoknak kitörése mindenkinek rossz. nagyon rossz! És nagyon rossz, hogy ezt sem a rendőrségi, sem a politikai vezetés nem ismeri fel, nem akarja felismerni. Horák Nóra ügye már valami egészen más ügy. A bizalom kérdése. Bizalom nélkül nem élhet egy község! Nem élhet egy ország!

Evo 2009.02.03. 16:06:57

Kedves Mindenki!

Azon gondolkodom, többek közt a miskolciak példáját látván, hogy milyen meglepőek vagyunk mi, emberek..
Hányan éhezünk az országban, hányunk feje felöl veszik el házunkat, hányan adósodunk el, hányan dolgozunk éhbérért kiszolgáltatva a kapitalizmusnak, hányan kerülünk utcára, hányan forgolódunk éjjelente ébren az ágyban hogy mi lesz így velünk.. ?
Nyugaton azt mondják, birka magyar..
Birka a magyar, mert elnézi hogy kisemmizik, hogy elnyomják, hogy semmibe veszik, hogy földönfutóvá teszik, hogy szemközt hazudják, hogy képes éhen is halni akár - de tűr. Tűr, és bízik.

A birka magyart, úgy látszik, nem a pénz mozgatja. Van a magyarban egy fajta szelídség,türelem, egy elnéző bölcsesség, egy okos enged szamár szenved felfogás.

Valami, ami megérinthetetlenné, ugyanakkor bonyolulttá, kiszámíthatatlanná, mások számára érthetetlenné teszi.

A magyar egy végtelenül türelmes nép. És amennyire birkának is látszik nyugatról, mégis, annyira okos is. Mert amit tesz, azt a felszín alatt teszi. Szépen érlel, lent a mélyben. Nem szereti az erőszakot, többre tartja saját és mások életét annál, hogy emberéleteket áldozzon fel céljai elérése érdekében.

A magyar békés ember.
Elnézi hogy meglopják, hogy hülyének nézik. De a magyar, toleráns. Tudja, hogy az ember esendő, hogy a lónak is négy lába van, mégis megbotlik. Elnézi egészen addig,hogy kilopják a szemét, míg a saját gyermekének tud a szájába adni száraz kenyeret. Hülyének látszik, de nem az. Okos. Tűr. Vár.
Próbál újabb és újabb esélyeket adni és nehezen látja be, hogy sorozatosan visszaélnek mindennel.
Tudja, hogy lassan eljön az az idő, amikor vége a türelmének, amikor jóságával és mindazzal ami ő maga, a végletekig visszaélnek.

A magyar fantasztikus ember. Mert megmaradt embernek. A magyar valahol mélyen őrzi még azokat az értékeket, amik nyugaton már alig lelhetőek fel. A magyarnak nem a pénz, hanem az ember számít. Még ennyi hánytatott évszázad után is.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az emberek hamarabb álltak fel és mondták azt hogy elég, egyetlen ember védelmében,minthogy saját vacsorájuk nem léte állította volna fel őket.

Az anyagiak miatt (még) nem, de egy ember miatt igen, aki csak rá akart világítani egy sarkalatos problémára és nem állt neki köntörfalazni, hanem kimondta. Kimondott egy emberi problémát, amely a bűnözésről, lopásról, az embereken való élősködésről szólt.

Mert ez volt a fontosabb, és ez volt az, ahol elfogyott már a türelem, a tolerancia.

A magyar keveset és ritkán szól, mert szelíd. De ha már szól, akkor ott már elpattant valami, ott már nagyon a határokat veszegették, ott már valami feldolgozhatatlan nagy bajnak kellett történnie.

De látjátok "fentiek", meddig nem szóltak?

Rosszul kezelitek őket, nem becsülitek meg őket.
Nem látjátok ennek a népnek a rendkívüliségét, a határtalan emberségét. Azt hiszitek, hogy azért ily csöndes ez a nép, mert hülye. Mert fogyatékos, degenerált.
És ezzel hatalmas hibát követtetek és követtek el nap mint nap. A nép pontosan látja mit csináltok. Nem tudtok elbújni előlük, hiába hiszitek azt, hogy sikerül.
Ez a nép bölcs. Mert tudja, hogy őrült hatalom van a kezében. És tudja, hogy ez a hatalom a ti és sok ember végét jelentheti, ezért nem akar felelőtlenül élni erejével.
Mert neki fontos még a Te rongyos életed is, a Tiéd aki nap mint nap meglopod, meghazudod történjen ez akár egy kisközség lebujnegyedében, vagy akár az elit felső 10ezerben..

Most kell, hogy megbecsüljétek ezt a szelíd, jóakaratú népet. Most kell hogy abbahagyjátok az eddigi játékotokat, most kell éreznetek, hogy na pont, itt a vége. Most kell feleszmélnetek, hogy a nép nem hülye. Csak bölcs.

Most egy dolog miatt felálltak és közösen szót emeltek. Nem bántottak senkit, nem éltek vissza erejükkel, csak szóltak.
De higgyétek el, egyre több dologért fog szólni ez a nép.
És higgyétek el azt is, hogy egyre gyorsabban,egyre többen fognak felállni. De ne várjátok ezt ki, mert ez hozzátok és a magyarhoz is méltatlan lenne. Cselekedjetek úgy, hogy ezt a népet maximálisan tiszteljétek, becsüljétek. Higgyétek el, nincs a világon még egy ilyen nép mint a tiétek.

Tudnotok kell, kincs van a birtokotokban, ha kincsként bántok vele.
És pusztító fegyver, ha rosszul bántok vele.

Szelíd és jóságos ez a nép.
De a magyarok nyilai, ott vannak mindannyiunkban..

Dyen 2009.02.03. 18:58:28

Drága Evo!

Az alábbi imát Te juttadtad eszembe, de küldöm mindannyiunknak.

Hitvallás

Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában.

Ez az én vallásom, ez az én életem,
Ezért a keresztet vállaimra veszem,
Ezért magamat is reá feszíttetem.

Szeretném harsogni kétkedők fülébe,
Szeretném égetni reszketők lelkébe,
Lángbetűkkel írni véres magyar égre:

Ez a hit a fegyver, hatalom és élet,
Ezzel porba zúzod minden ellenséged,
Ezzel megválthatod minden szenvedésed.

E jelszót, ha írod lobogód selymére,
Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe,
Halottak országát feltámasztod véle.

Harcos, ki ezt hiszed, csatádat megnyerted,
Munkás, ki ennek élsz, boldog jövőd veted,
Asszony, ki tanítod, áldott lesz a neved.

Férfi, ki ennek élsz, dicsőséget vettél,
Polgár, ki ezzel kélsz, új hazát szereztél,
Magyar, e szent hittel mindent visszanyertél.

Mert a hit az erő, mert aki hisz, győzött,
Mert az minden halál és kárhozat fölött
Az élet Urával szövetséget kötött.

Annak nincs többé rém, mitől megijedjen,
Annak vas a szíve minden vésszel szemben,
Minden pokol ellen, mert véle az Isten!

Annak lába nyomán zöldül a temető,
Virágdíszbe borul az eltiport mező,
Édes madárdaltól hangos lesz az erdő.

Napsugártól fényes lesz a házatája,
Mézes a kenyere, boldogság tanyája,
Minden nemzetségén az Isten áldása.

Magyar! te most árva, elhagyott, veszendő,
Minden nemzetek közt lenn a földön fekvő,
Magyar legyen hited s tied a jövendő.

Magyar, legyen hited és lészen országod,
Minden nemzetek közt az első, az áldott,
Isten amit néked címeredbe vágott.

Szíved is dobogja, szavad is hirdesse,
Ajkad ezt rebegje, reggel, délben, este,
Véreddé hogy váljon az ige, az eszme:

Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!

asperjangyorgy 2009.02.03. 19:07:08

Evo, remélem, hogy ez az irredenta klapancia soha nem lesz a maga imája.

Dyen 2009.02.03. 20:00:53

Tistelt Asperján Úr!

A stílus maga az ember, mint Ön is vallja, ezért nem írom le első gondolataimat, melyek az Ön bejegyzését olvasva fogalmazódtak meg bennem.

Vállalom, hogy szélsőséges nacionalista vagyok, ha azért, mert hiszek Istenben, hiszek a hazámban, hiszek a jövőben, ezért annak mondanak.

Szeretem a verseket, ezért megint idézek egyet búcsúzóul :

"Még jőni kell, még jőni fog
Egy jobb kor, melly után
Buzgó imádság epedez
Százezrek ajakán."

asperjangyorgy 2009.02.03. 20:11:13

Kedves Dyen! Ön mindig olyan verset idéz, amelyből kiderül, hogy az emberséget mindennél többre tartja. Annak része lehet, hogy hisz istenben, és feltétlen meghatározója az "Édes Hazám, fogadj szívedbe, hadd legyek hűséges fiad" érzés és magatartás. Szerintem a Hitvallás nem az Ady-szinvonal, sem gondolatiságában, sem megfogalmazásában. De én nem vitattam el azt, hogy Ön szeresse ezt a verset, csupán annyit írtam Evonak, hogy ne ez legyen az ő imája, mert ez a vers nagyon határozottan egy bizonyos történelmi korszakhoz és jövő-elképzeléshez kötődött. Ha megbántottam az érzékenységét, nézze el nekem. Üdvözli tisztelettel Asperján György

Evo 2009.02.03. 21:09:58

Kedves Mindenki!

Én hiszem, hogy mindenkinek joga van olyan hitvalláshoz ami a legközelebb áll hozzá. Ha némely emberek a nacionalizmus egy változatához fordulnak végső elkeseredettségükben, szívük joga. Azt mondom, nem az ember, hanem a társadalom hiányosságai- és mindaz amit előző gondolataimban vázoltam - tehet a szélsőségek kialakulásáról.
Soha senkit sem ítélek el azért amiben hisz, egyetlen dolog van amit elítélek és az az erőszak minden formája. Hiszem, hogy az erőszak erőszakot szül és mint ember minden olyat elítélek, amely más emberek bántalmazására, fenyegetésére, megölésére, bármilyennemű csonkítására (pl anyagi - lopás,lelki -terror) irányul.

Ebben az országban már sokakat hazaárulóztak le...
Én azt gondolom, hogy a szívekben nyugvó magyarság fogalmát a világháború óta torzították nacionalizmussá valamint sajnálatos módon politikai eszközként használták fel bizonyos körök.
Az, aki magyarnak vallja magát, nem egyenlő azzal aki a hitleri nácizmust magáénak érzi. És azt is gondolom, hogy aki ez utóbbit érzi magyarságnak, azt nem tudom embernek nevezni,se magyarnak inkább csak állatnak.

Azt gondolom, hogy a "magyarnak lenni" mindenkire, kivétel nélkül vonatkozik, aki magyar állampolgársággal rendelkezik illetve annak vallja magát, származástól, nemtől, bőrszíntől függetlenül.És ebből eredendően minden probléma, ami államunkat érinti, mindenkire vonatkozik, és mindenkinek feladata annak megoldása.

Azért mert rávilágít az ember egy problémára, olyanra ami valóban probléma, csak éppen nem szabad róla beszélni, attól az az ember még nem nacionalista.

Csak manapság divat ebben az országban ezt mindenre rásütni.. :((

Ennek jellemző példája, hogy hány olyan eset van, amikor cigányt vernek nem cigányok? Biztos akad jószámban. És hány olyan akad amikor cigányok vernek (akár halálra - gondolom nem kell az utóbbi jónéhány példát felsorolnom) nem cigányokat? Vajon melyik eset van többségben?

Én azt mondom, jelenleg az országunkban igenis létezik a nacionalizmus, nácizmus, fasizmus. De abszúrd és groteszk módon, ez nem a cigányság ellen irányul, hanem ők irányítják ezt felénk.

Ami a cigányság ellen irányul, az nem a bőrszínük és származásuk miatt van. Hanem az ellen, amit művelnek, és hogy ennyi évszázad után is képtelenek még mindig beilleszkedni egy társadalomba. Ez az ami sokunkat végtelenül elszomorít, és van aki közvetlen érintettsége miatt hevesebben is reagál -érthető módon - mint Dyen.

Az meg sajnos már intelligencia kérdése, hogy ez utóbbit sokan hajlamosak összekeverni a bőrszínnel. :(((

De azt hiszem, ezen a blogon mind megnyugodhatunk, hiszen ahogy az eddigiekből is kiderült már, mi mind egy célért kűzdünk.

Keselyőbérc 2009.02.04. 09:27:08

Kedves Evo!

Szavaiból érezhetően sugároz a hit, és a remény.
Miben bizakodhatunk egy jövőkép nélküli, céltalanul sodródó országban! Egy országban, mely a történelem során ugyan fennmaradt, de nem önnön
erejéből, hanem a sors kegyéből. Ezer éve csatlakoztunk Európához először. Kaptunk új vallást, és egy koronát cserébe. Akinek ez nem tetszett, azt megölték, a többiek nem hihettek tovább isteneikben, nem temethették halottaikat régi szertartásaik szerint. Sokan azt mondják, hogy ez volt a helyes döntés. Ekkor régi kultúránk elveszett, és kaptunk helyette egy másikat. Tilalmas volt régi jelképeink használata is, művészeti motívumaink 100 éven belül eltűntek. Azóta ismét csatlakoztunk Európához, és nászajándékba kaptunk házassági szerződést, és annyi joganyagot, amennyit életünk végéig sem tudunk elolvasni. Azt most csak említem, hogy a szerződés megalázó módon egyértelműen előnytelen feltételeket tartalmazott, melyek elfogadásával országunk gyakorlatilag versenyképtelenné vált a szövetségen belül. Ez a helyzet önmagában biztosítja a nép alacsony életszínvonalát hosszú távon. Ebbe még nem pusztulunk bele, főleg azért, mert a nyomornak nincsen alsó határa. De nem kell mindenért az uniót kárhoztatni! Legfőbb felelősök mi vagyunk sorsunk alakulásáért! A demokratikusnak kikiáltott rendszerek igen lassan reagálnak valós gondjaikra. Inkább várnak, hátha megoldódnak ezek a helyzetek maguktól. Persze az idő sok mindent megoldhat, csak közben jó néhányan belepusztulunk!
És itt jönne képbe a cigányság! Ők a mindenkori nagy vesztesek. Egy hatalmas csoport, mely őrzi hagyományait, és nem foglalkozik a többségiek elvárásaival. A mindenkori rendszerek folyamatosan becsapták őket, és hagyták-hagyják, hogy nyomorban tengessék családjaikat. Ennek a rétegnek már nincsenek tartalékai, és vesztenivalójuk sincs! Ugyanakkor mint emberek létezni kívánnak. Nem könnyű méltósággal éhen halni! Mint megannyi más társadalmi feladatra, erre a helyzetre sincs koncepció. Pedig kellene, hogy legyen. Nem lehetetlen a legelesettebb rétegek felemelése.
Minden szinten működik a diszkrimináció, általában kimondatlanul. Nézzük csak, hogy az egymillió körüli kisebbségnek hány parlamenti képviselője van! Milyen munkaköröket töltenek be cigányaink? Hol is találkozhatunk velük az utcán kívül? Bankokban, közhivatalokban, rendőrségnél, butikokban, plázák üzleteiben? Hát nem! Alantas, rosszul fizetett állásokat tölthetnek be, állandó bizonytalanság mellett. Emiatt sokuk segélyekből
való tengődésre rendezkedett be. Mivel szokásaiktól nem idegen a nagycsalád, és a gyerekeket is kedvelik, ezért létszámuk növekedése arányaiban magasabb, mint a nem romák
esetében. Ahogy létszámuk meghaladja majd az 50%-ot, többségi társadalom alkotókká válnak, és jó szándékuktól függ majd kisebbségi sorsunk! Jelen esetben ez éppen fordítva van, és sem mi, sem pedig ők nem lehetnek büszkék arra, ahogy bánnak velük!

Balatoni Napsugár 2009.02.04. 09:38:18

@Dyen: Kedves Dyen!
A fájdalom, a mérhetetlen fájdalom előszőr fejbe kólint, sokkot okoz annak, akit érint.
Aztán jön a hitetlenkedés, hogy nem igaz, nem lehet igaz, ne legyen igaz!
Legeslegvégül a megmaradó fájdalom mellett, a beletörődés a megváltoztathatatlanba.
De még a beletörődés előtt jön a MÉRHETETLEN DÜH, amikor ugy érzed bárkit meg tudnál ölni, bármi áron.
Szerintem mi itt Lacházán most ebben a fázisban lehetünk. Legalábbis ebben voltunk nem is olyan régen. Csak mintha nem használtuk volna ki ennek a lehetőségeit. Na nem mintha ölni kellene, vagy felszólitani bárkit is erre!
Ám lassan, ha igy halad az ügy, ha ennyire nem hallani róla semmit, szerintem jön a beletörődés. Bárhányan is vagyunk, vannak az országban akik tenni szeretnének valamit.
Tegnap azt irtam, hogy napi szinten kellene a hatóságot faggatni-nyaggatni, szerepelni a médiában. Ez is megoldás lehetne. Vagy ujra ki kellene menni az utcára? Nem tudom, mindenesetre fáj a szíven Nóriért. Amiért nem tud békében nyugodni. De remélem azok lelke is háborog, akik akár nyomásra is, de hallgatnak!
Ha szavazni kellene, mire szavaznátok? szerintetek meglesznek a tettesek?

Keselyőbérc 2009.02.04. 09:45:31

Kedves Balatoni Napsugár!

Szerintem meglesznek! De azért nem árt nekünk is egy kis nyomást gyakorolni! Jó lenne, ha a hivatal kapná el őket, és nem a lakosság. Nem szeretném, ha újabb ember kerülne miattuk börtönbe, és az önbíráskodást sem tartom jó ötletnek! Ilyen figurákat régebben is meg lehetett találni, pedig akkor még nem létezett
DNS.

Evo 2009.02.04. 10:57:28

Kedves Keselyőbérc!

Tudja, nagyon sok dologban egyetértek Önnel. Azonban személyszerint nem osztom azt a véleményét, hogy a diszkrimináció az elsődleges oka annak hogy a romák munka nélkül tengődnek.
Nem azért vannak munka nélkül, mert romák. Hanem azért, mert nem járnak iskolába, nem tanulnak, még a kötelező korhatárig sem járatják gyermekeiket iskolába. És őket ezért nem is büntetik meg.
Műveletlenségük, írástudatlanságuk innen ered. És azt egyetlen társadalomban sem lehet elvárni, egyetlen foglalkoztatótól sem, hogy műveltség, végzettség hiányában bárkit is foglalkoztasson.
A hiba ott van a rendszerben, hogy őket nem kötelezik arra, hogy tanuljanak, és nem is motiválják a tanult(abbakat) sem az álláskeresésben, mert mindenféle juttatással elérik, hogy ne érje meg nekik dolgozni.

Keselyőbérc 2009.02.04. 11:35:52

Kedves Evo!

A diszkrimináció nem ok, hanem okozat. A romanép halmozott hátrányokat hordoz évszázadok óta. Ezek között szerepel a kultúra, a család, az anyagi helyzet, a környezet, amibe születtek.
Nehéz kitörni egy olyan körből, mely magával húz! A hátrányos helyzetű csoportokat a társadalom magára hagyta. Ahogy a hajléktalan is megfagyhat az utcán, mert joga van hozzá, úgy a romákat sem emeljük fel. Ugyanis fel kellene emelni, mert maguktól nem tudnak! Ez áldozatokkal jár, és ezt mi megtakarítjuk, hagyjuk őket megrohadni. Nincs emberhez méltó kisebbségi politikánk, az oktatásukat sem erőltetjük. Folyamatosan kitermelünk egy értelmes munkára nem fogható nem kellően művelt réteget. Lehetne ez máshogy is! A jövőn gondolkozni kell. Elég szomorú, hogy eddig még az elképzelésig sem jutottunk, mivel már rég dolgozni kellene valamilyen értelmes program megvalósításán.
A jelen állapotok csak rögzítik az eddig kialakult helyzetet, de nem alkalmasak pozitív
változásokra. A gondokat valószínűleg mindenki látja, de nem csak látni kell, hanem értelmes következtetéseket is le kell vonnunk, és ami a legfőbb, cselekednünk is kell!
Én egyetértek önnel, jól látja a gondokat, de hát erről a szintről kell tovább haladni! Nem büntetéssel, segélymegvonással kell ösztönözni embereket, hanem lehetőségek biztosításával, jó szóval, segítséggel. Ha az emberek látják, hogy az intézkedések nem ellenük irányulnak, talán megértik, és elfogadják azokat. A gyerekek oktatása sem lehetetlen. Aki nem engedi iskolába gyermekét, azt fel kell keresni, és meggyőzni, hogy nincs más választása! Okos embereknek bizonyára akad még néhány jó ötletük.

Evo 2009.02.04. 13:18:44

Tudja, kedves Keselyőbérc,
a szép szóval való meggyőzést utópiának tartom. Nem fogja tudni meggyőzni őket, mert igenis van és mindig is volt más választásuk, méghozzá a bűnözés.
Nem fogják, ahogy eddig sem értették meg, hogy mindannyiuk érdeke, hogy járassák iskolába gyermekeiket.Ehhez az állam nekik is pontosan ugyanannyi segítséget biztosít mint a nem cigányoknak. Ingyen tankönyv,esetlegesen ingyen étkeztetés, iskoláztatási segély és még sorolhatnám.
Nem értik meg azt sem sajnos, hogy ha ők ilyen nagycsaládokat alakítanak ki, néhány évtized múlva már többen lesznek mint azok, akik eddig eltartották őket vagy a jövőben eltartanák őket. És ha nem iskoláztatják gyermekeiket, nekik már semmi lehetőségük nem lesz..
Attól kezdve hogy többen lesznek már se magukat se pedig az ő nyakukba szakadt kisebbségbe szorult rétegeket nem fogják tudni eltartani.

Szerintem a képlet nagyon egyszerű. Rájuk is ki kellene terjeszteni és velük is szigorúan betartatni az iskoláztatásra vonatkozó szabályokat.
Tájékoztatni őket, hogy sajnos, nem elég a 16 éves korhatár, attól mert addig járatják gyermekeiket még nem jutnak előrébb. Legalább az érettségi, jobb esetben a főiskoláig kell őket irányítani.
Annak arányában támogatnám őket anyagilag, hogy igazoltan hány éves korig és milyen teljesítménnyel tanulnak.

Így az a fiatal, akit kellően informáltak lehetőségeiről és rendelkezik a szükséges akaraterővel, könnyebben kiemelkedhetne, kitünhetne.
A félreértések elkerülése végett ezt kiterjeszteném azon nem cigány rétegekre is, akik szintén nem járatják iskolába gyermekeiket-mert abból is akad bőven.
Ezt pedig nagyon szigorúan vizsgálnám, és kizárólag a valóban hátrányos helyzetűek élhetnének ezzel a lehetőséggel.

Egy hasonló támogatási rendszer, igaz ugyan, hogy csak egy két évtized múlva, de látványos javulást hozhatna számukra mind a társadalmi beilleszkedés, mind megélhetés és előrejutás terén.

lszabi88 2009.02.04. 13:44:37

Kedves Keselyőbérc!
Én is többször elondolkoztam azon a problémán, hogy vajon ok-e vagy okozat-e a kisebbségi csoportok magatartása!Tulajdonképpen arra jutottam, hogy az emberek nem tudják megítélni azt, hogy a kissebségi társadalmaink alapból ilyenek, vagy mi tettük őket ilyenné!Ha nem mi tettük őket ilyenné, hanem egyszerűen ők nem akarnak beilleszkedni a társadalomba, akkor nyugodtan kimondhatom, hogy jogosan utálkoznak az emberek!Ha pedig a negatív diszkrimináció révén sikerült elérni ezt az állapotot, akkor persze együk meg amit főztünk!De sajnos az a helyzet, hogy nem láthatjuk át azt a több évszázadot amióta betelepültek ide, így szerintem nem lehet teljes bizonyossággal megállapítani, hogy ki tehet a kialakult helyzetről!És persze, ami megint fejfájást okoz az embereknek, hogy mindkét esetre tudunk példát hozni!Magam is!Falusi lévén ismerem szinte az összes körülöttem élő embert!Nap mint nap találkozom különböző etnikai csoportok tagjaival (svábok,cigányok stb.), így némiképp van rálátásom arra, hogy melyik csoport mire vitte!És most mielőtt még nekem is problémám származna az írásomból, nem vagyok rasszista beállítottságú, csupán csak személyes tapasztalatomat fogom közölni:mindezidáig kivétel nélkül csak cigány származású emberrel volt komolyabb nézeteltérésem !Megjegyzem soha nem én voltam a provokátor!Ezek a személyes tapasztalataim vezettek oda, hogy nem tudom megállapítani, hogy vajon a rendszer tette őket olyanná amilyenek, vagy eleve ez náluk egy alap, etnikumra jellemző viselkedés!Amikor egy olyan cigány gyereket kapok rajta lopáson aki sokkal tehetősebb (luxusautó a családnak stb.) , mint az a magyar gyerek akit meglop, akkor elgondolkodom, hogy vajon ez most öröklött, vagy a "rossz anyagi helyzetükből" adódó viselkedés!De természetesen ismerek olyan cigány embert is aki az önkormányzatunknál lelkiismeretesen dolgozik, mégsem tud előrébb lépni talán soha!Ebben az esetben állíthatom azt, hogy negatív diszkrimináció áll a háttérben!Ezzel a két kiragadott példámmal szerettem volna érzékeltetni, hogy én magam miért nem tudok dönteni abban, hogy a cigányság helyzete tulajonképpen minek köszönhető!Természetesen mindkét esetre tudnék még számtalan példát hozni!

lszabi88 2009.02.04. 14:00:16

Evoval teljesen egyetértek abban, hogy a beiskolázási lehetőségeik ugyanúgy, sőt néhol talán jobban is biztosítva vannak!Ebben megint egy hozzám közel álló példát tudok hozni!Közbiztonsági fakultácós osztályt végeztem anno!Ha tovább szerettem volna menni rendvédelmi szakközépbe, akkor egy alkalmasságin, és egy felvételin kellett volna átesnem, annak ellenére, hogy érettségim volt a tárgyból!Az iskolánk cigány származású tanulóinak nem kellett felvételizni, egy alapabb alkalmasságival azonnal felvételt nyertek az iskolába!Tehát ebben az esetben pozitív diszkriminációt élveztek!Ennek ellenére, nincs kirívóan sok cigány származású tanulója ezen iskoláknak!

Evo 2009.02.04. 14:10:17

Szabi,

az előző előtti beírásodban valami olyat fogalmaztál meg, amit már én is régóta szerettem volna csak nem ment.
Csak annyit fűznék hozzá, hogy ha jól tudom , nem betelepültek, hanem velünk jöttek a Kárpát Medencébe. Természetesen lehet hogy ezt rosszul tudom, nekem is egy nyelvész ismerősöm mondta.
Én is tudok néhány példát felhozni. Nálunk a cégnél is dolgozik több roma. Semmi gond nincs velük, a munkájukat elvégzik rendesen, de keveset keresnek. Hogy miért? Azért, mert bár munkát adtunk nekik, nem tudtunk olyat adni amire többet lehetne fizetni. Ugyanis legtöbbjük még írni sem tud!!!!! Így nem lehet beültetni őket irodai munkára sem, de még műszakvezetői kört sem kaphat hiszen egy levelet nem tud megírni és írásbeli utasításokat sem kiadni. Van olyan, aki nem tudja leszámolni hogy hány dobozt ragasztott!!!
Ehhez azt is tudni kell, hogy többen is jelentkeznek nálunk ilyen munkakörökre. Romák, úgy hogy a 8 általános sem végezték el.Amikor a munka fel van ajánlva nekik és meghallják, hogy mennyit fognak keresni (minimálbérnél többet!!) pfujjolva visszamondják a munkát.
De könyörgöm, mit szeretne minden végzettség nélkül, írástudatlanul??

lszabi88 2009.02.04. 15:50:15

És ugye ilyenkor szokták azt mondani, hogy a cigány származásuk miatt nem alkalmazzák őket, vagy ha éppen alkalmazzák is őket, akkor is csak alantas munkára!Baranyában több olyan községet is ismerek, melyekben a lakosság számának nagyobb hányadát, egy kissebbségi etnikum teszi ki!Ezek a bizonyos sváb falvak!Ezeknek a falvaknak a lakosságának több mint a fele sváb, a maradék lakos pedig vagy magyar, vagy más etnikumú, de semmi esetre sem roma!Ezekben a falvakban vagy 0, vagy maximum 1-2% a roma lakosok aránya!A sváb és a roma etnikumúak, valahogyan nem férnek meg egymás mellett!Megfigyeltem viszont azt is, hogy azon kevés roma család, akit a sváb falu befogadott, kivétel nélkül hasonlóan dolgos, és ugyanolyan körülmények között él, mint a sváb társaik!Ez számomra megint csak azt bizonyítja, hogy adva van a lehetőség, és aki él vele, azt a társadalom be- és elfogadja!

Evo 2009.02.04. 16:58:10

Akit érdekel a történelmük picit utána néztem.
Zsigmond korában voltak az első feljegyzések, így hozzávetőlegesen az 1300- 1400 as évek környékére teszik Magyarországra érkezésüket.
Már a kezdetektől fogva voltak kisérletek a társadalomba beolvasztásukra, ugyanis vándoréletmódot folytattak, ami sok veszélyt jelentett akkori társadalmunkra.
A beillesztésük többé kevésbé sikeres volt, de életmódjukkal folyamatosan szembekerültek a lakossággal.
Hánytatott életmódjuk a világháborúban vett még tragikusabb fordulópontot, amikor deportálták egy részüket.
A világháború után a szocializmussal is meg kellett kűzdeniük, minden esetre ha hinni lehet a statisztikáknak 1970-es években a romák 50 % - a járt már iskolába, és a 80-as évek környékén foglalkoztatottságuk alig 10 %-al maradt alatta a nem cigány foglalkoztatottaknak. Ugyanakkor, bár jelentős támogatási és oktatási lehetőségeik voltak, az iskolába járatottak száma a 90-es évek vége felé erőteljesen csökkenni kezdett. A rendszerváltást követően ez már keményen megmutatkozott, amikor is az egyre kevésbé iskolázott, szakképesítés nélküli romákat küldték el legelőször és maradtak munka nélkül.
Ez a tendencia azóta is tart..
A fentiek csak szemezgetések voltak egy hosszú történetből. Igyekeztem úgy kiemelni,hogy egyértelművé váljon: lett volna lehetőségük felemelkedni a 70-es 80-as évek környékén,mert a lehetőségek adottak voltak rá. Nem sikerült nekik, mert elfelejtkeztek az iskolába járásról és tanulásról, ennek köszönhetően és az ebből eredő munkanélküliség hatására zuhantak vissza a rendszerváltás utáni időszakban a több száz évvel ezelőtti nyomorba.
Innentől pedig elkezdődött a megélhetési bűnözés, és a rosszulértelmezett szólásszabadság felszította a már egy ideje szunnyadó kedélyeket.

Dyen 2009.02.04. 17:58:11

Egy iwiw fórumon találtam már régebben :

"M. Kir. Csendőrség Szolgálati Szabályzat (részlet)
56.§. Cigányok felügyelése és ellenőrzése

365. A cigánytelepek portyázása alkalmával meg kell figyelni az állandó vagy rendes foglalkozással nem bíró cigányokat, továbbá azokat, akikről indokoltan feltehető, hogy házukban kóborló, vagy nyomozott cigányok szoktak elrejtőzni vagy megfordulni.
Különös figyelmet kell fordítani a kóborcigányokra. A csendőr ismerje meg azokat a helyeket, ahol ezek rendszerint tanyázni és azokat az útvonalakat, amelyeken átvonulni szoktak!
Ha a járőr kóborcigány-karavánnal szemben fellép, puskáját vegye lövésre kész helyzetbe, mert a megtámadás veszélyének a cigányok részéről mindig ki lehet téve. A cigányokat ezért magához közel soha se engedje, még a gyermekeket sem. Különösen ügyelni kell arra, hogy közülük senki el ne osonhasson.
Igyekezzék a cigánykaraván tagjainak személyazonosságát lehetően megállapítani, kutassa át a holmijukat, hogy nincsenek-e náluk büntetendő cselekményből eredő tárgyak vagy támadásra alkalmas eszközök. Az egyes holmik előmutatására a cigánygyermekeket kell felhasználni.
A járlatokat és igazolványokat különös gondossággal kell átvizsgálni, mert ezek gyakran hamisak vagy érvénytelenek.
Ha az átkutatás ott, ahol a járőr a cigányokat találta, segítség hiánya miatt nem lehetséges, a karavánt a legközelebbi lakott tereptárgyhoz vagy községi elöljárósághoz kíséri és ott lehetően zárt udavron kutatja át.
Ha a karavánt tovább kell kísérni, azt a helyet is át kell vizsgálni, ahol tanyázott.
Cigánykaraván kísérése olyan módon történik, hogy a kocsikon csupán aggok, betegek és gyermekek maradnak, a többi cigány az utolsó kocsi után gyalog megy. A járőr egyik tagja a legelső kocsin helyezkedik el, míg a járőr többi tagja a karavánt oldalt és hátul közrefogva gyalog (lóháton) kíséri.
366. A kóborcigányokkal szemben minden szükségesnek vagy célszerűnek látszó elővigyázati intézkedés jogosult. különösen meg kell tiltani, hogy a karaván tagjai egymás között cigány nyelven beszéljenek.
A kóborcigányokat egy örskörletben sem szabad megtűrni, ezért őket, ha terhükre bűncselekmény nem volt megállapítható, illetőségi helyükre való toloncolás, ha pedig külföldiek, az országból való kitoloncolás végett a legközelebbi közigazgatási hatósághoz mindig be kell kísérni."

Evo 2009.02.05. 09:48:35

Dyen,
ha ez az intézkedés vezetett volna valahová, akkor mára a cigányság kérdése rendeződött volna.
Nem rendeződött se akkor, se előtte és már nem 1923-at írunk.
Több száz év viszonylatában viszont már fel kellene ismerni, hogy vannak módszerek amik nem működnek.

Dyen 2009.02.05. 10:13:05

Kedves Evo!

Csak azért idéztem, mert arra akartam célozni, hogy ez a probléma velük nem most kezdődött.

Evo 2009.02.05. 10:37:47

Dyen,

ez a probléma persze hogy nem most vetődött fel. De nem is az 1900-as évek elején, ez folyamatosan gond volt már 500 évvel ezelőtt is. :(
És azért az nagyon elkeserítő hogy többszáz év alatt sem sikerült őket megfelelően kinevelni és beolvasztani a társadalomba. Nyilván, ennek legfőképpen az ő hozzáállásuk volt az oka, de az is biztos hogy mi és elődeink sem megfelelően kezelték ezt a problémát.
Most meg isszuk a levét, hamarosan többen lesznek mint mi, akkor már nem valószínű hogy nagyon fognak tudni rabolni, hiszen nekünk már nem lesz semmink, mert ők képtelenek lesznek eltartani minket. :( Ellenben megoldódik minden probléma, mert mindenki éhen fog halni. :(

Keselyőbérc 2009.02.05. 11:32:34

Kedves Dyen!

Árpádházból a szegényházba... Nem kell ehhez cigány! Elintézzük mi saját magunkat is. Ellenben van fejlődés, integráció. Ki látott mostanában cigánykaravánt? No ugye! Ha pedig egy országban nagyszámú a dologtalan népség, azon el kell gondolkozni, hogy miért is van úgy? Senki sem csodálkozik rajta, hogy hidat kell építeni a folyón, ha át akarunk jutni a túlpartra. És az sem meglepő, ha a híd pénzbe kerül. Ráadásul előbb kerül pénzbe, minthogy átmehetnénk rajta. Az is lehet, hogy soha nem térül meg a befektetés.
Mégis vannak hidak, és utak is vezetnek hozzájuk.
A fenti összefüggések igazak a társadalmi csoportokra is. Vannak leszakadó, vagy már lesüllyedt rétegeink, akiket fel kell emelni.
Ez pénzbe kerül, nem is kevésbe! Olyan feladat ez, amit nem szívesen végez a társadalom, inkább nem vállalja fel kötelező feladatát. Ez amellett, hogy komoly feszültségeket okoz, a nemzetgazdaság számára is káros. Egyre nagyobb tömegek tartoznak az eltartandók közé, és egyre kevesebben termelik meg a szükséges javakat. Eljuthatunk olyan szintre is, amikor már képtelenség a gyér számú dolgozóval megtermeltetni az értékeket. Egyelőre ebbe az irányba tartunk. A dolgozók egyre nagyobb hányada társadalmilag értelmetlen, értéktelen munkát végez. Az improduktív munka nem termel értéket, akárhányan is végezzék. Olyan szolgáltatói jellegű gazdaság alakul, ahol a szolgáltatók, vagy egyik része megakadályoz valamilyen
természetes folyamatot, a többiek pedig pénzünkért megengedik azt. Egyre kevésbé termelünk eladható értékeket, és amit nem termelünk meg, azt elosztani sem lehet! Nagyjából ezek a folyamatok vezetnek az egyre romló életfeltételek felé. Úgy negyven évvel ezelőtt Japánban is válság volt. Nem volt nyersanyaguk, hiányoztak az energiahordozók, nem ment
jól a gazdaság. Kiútként az oktatás színvonalának emelését találták. Igazuk volt! Nem rögtön,
de húsz év alatt eredményt hozott! Ezt az utat követi Ázsia délkeleti része is. Ott is működik
a gyakorlatban. Mi meg most süllyesztjük az oktatás színvonalát a béka popsija alá. Az általam észlelt valamennyi folyamat rossz irányba halad. Nem lesz ennek jó vége!

Csillagocskám 2009.02.05. 13:14:08

AZ UTÓBBI EGY HÉT „TÖRTÉNÉSEI” KISKUNLACHÁZÁN…

1. HÉT VÉGÉN LACHÁZÁN AZ 51-ES ÚT MELLETTI BENZINKÚTON NÉHÁNY CIGÁNY TANOKÁS UTÁN FIZETÉS NÉLKÜL ELHAJTOTT. A KÚT DOLGOZÓI A CSEKÉLYKE ÖSSZEGRE VALÓ TEKINTETTEL INKÁBB NEM TETTEK FELJELENTÉST!

2. SZINTÉN HÉT VÉGÉN A RÁCKEVEI ÚTON LÉVŐ BENZINKÚTON KÉT CIGÁNY WHISKYT LOPOTT. A KUTASOK ÉSZREVETTÉK, BEZÁRTÁK AZ AJTÓT ÉS A TOLVAJOK FENYEGETŐZÉSE ELLENÉRE (VASDORONGOGGAL JÖNNEK MAJD A TÖBBIEK) KIHÍVTÁK A RENDŐRSÉGET. AZ ESET UTÁN AZ ALKALMAZOTTAKAT A POLGÁRŐRÖK KÍSÉRTÉK HAZÁIG. (ITT MEG KELL JEGYEZZEM, ŐK KETTEN AZOK AZ ELHÍRESÜLT CIGÁNYOK, AKIKET A NOVEMBERI GYILKOSSÁGGAL KAPCSOLATBAN IS KIHALLGATOTT A RENDŐRSÉG!!!!

3. A NAPOKBAN TÖBB RABLÁSI KÍSÉRLET TÖRTÉNT. AZ EGYIKET EGY IDŐSEBB HÖLGGYEL SZEMBEN KÖVETTÉK EL, AKI VÁSÁROLNI INDULT FÉNYES NAPPAL, ÉS A TÁSKÁJÁT AKARTA HÁROM CIGÁNY ELRABOLNI. FELJELENTÉST TETTEK AZ ÜGYBEN.

4. A MINAP FIÚ JELENTKEZETT BE A HELYI ORVOSNÁL FELMENTÉST KÉRVE, MONDVÁN NEM MERNEK ISKOLÁBA MENNI, MERT A CIGÁNYOK MEGVERTÉK ÉS MEGFENYEGETTÉK ŐKET. AZ ORVOS KIHÍVTA A RENDŐRÖKET, AKIK ÉRDEKES MÓDON EZEKET A FIÚKAT VONTÁK FELELŐSSÉGRE. A SZÜLŐK PANASZÁRA AZ IGAZGATÓNŐ AZ FELELTE, AKI FÉL ISKOLÁBA MENNI, AZ JÁRJON MAGÁN INTÉZMÉNYBE!

5. A HELYI SZOLGÁLTATÓ HÁZBA POFÁTLANUL BECSÖRTETETT EGY FIATAL CIGÁNY LÁNY ÉS VILLÁMGYORSAN ELLOPTA AZ EGYIK ALKALMAZOTT KABÁTJÁT. CSAK AZÉRT NEM AZ ENYÉMET, MERT AMIT KINÉZETT MAGÁNAK, AZON SZEREPELT EGY MÁRKAJELZÉS, DE RÁFÁZOTT, MERT KABÁT GAZDÁJA SZERINT, BÁR MUTATÓS, DE OLCSÓ KÍNAI ÁRU VOLT. MIRE ÉSZBE KAPTUNK A RABLÓNAK SE HÍRE, SE HAMVA, MINTHA A FÖLD NYELTE VOLNA EL!

AZ UTOLSÓ KIVÉTEL CSUPÁN HALLOMÁS ALAPJÁN SOROLTAM FEL EZEKET AZ ESETEKET, EZÉRT NEM IS BONYOLÓDTAM BELE A RÉSZLETEKBE, MERT NEM SZERETNÉM A TÉNYEKET ELFERDÍTENI. SOROLHATNÁM NAPESTIG A LOPÁSOKAT ÉS A SOK OCSMÁNY GARÁZDÁLKODÁST, AMI EBBEN A FALUBAN ÉS A KÖRNYÉKEN FOLYIK. AZ ÉKSZERBOLT KIRABLÁSÁT SE FELEDJÜK, ARRÓL VAJON HOGY SZÓL A FÁMA? A VADÁSZBOLTOS HÖLGY NEM GYŐZI RENDELNI A PAPRIKA SPRAY-T, MERT TUCATJÁVAL VISZIK A LACHÁZIAK. HÁT VALÓBAN EZ A MEGOLDÁS? CSAK ENNYIT TEHETÜNK?
KÖNYÖRGÖM CSINÁLJUNK MÁR VALAMIT!!!!!!

lszabi88 2009.02.05. 13:39:29

Sajnos várható volt, hogy a rendőrség tehetetlenségét látván sokan fölbuzdulnak majd, és őrült ámokfutásba kezdenek!Pont az ilyen bűnesetek elkerülése végett is fontos mielőbb tetteseket produkálni, vagy legalább éreztetni a leendő bűnelkövetőkkel, hogy semmi nem marad felderítetlenül!Tulajdonképpen a rendőrség hallgatása egy üzenet volt a bűnözőknek, hogy Kiskunlacházán bármit bűntetlenül meg lehet úszni!Nem értem, hogy ezt még mindig nem látják át???A 4-es pontnál engem az igazgató nyilatkozata lepett meg a legjobban!Majd amikor annyira elharapódzik a helyzet, hogy ő maga is félelemmel fog bejárni az iskolájába, akkor is így fog nyilatkozni??Ugyanis tapasztalatból tudom, hogy nagyon sok helyen már félve mennek be órára a tanárok is!És nem csak a cigánygyerekek miatt!

asperjangyorgy 2009.02.05. 14:54:37

CSILLAGOCSKÁM!
Én már korábban megadtam az elérhetőségem, mivel kérte. Ha visszalapoz, megtalkálja az email címem. És ha írni akar, nincs akadálya. Kézcsókkal: A.Gy.

Dyen 2009.02.05. 15:00:44

Csillagocskám!
Ez a tehetetlenség az, ami engem is kiborít. Már írtam, hogy próbáltam beszélni néhány emberrel, hogy csinálni kellene valamit, de mindenkitől azt a választ kaptam, hogy úgysincs értelme.
Én már arra is gondoltam, hogy minden héten kiállok egy táblával az 51-esre a központnál, hátha csatlakoznának néhányan. De könyörgöm, hol vannak Lacházán a férfiak, az apák, akiknek a lányával, feleségével, húgával is megtörténhet ilyen szörnyűség? Bár sok embernek nem tetszik, amit a Gárda képvisel, de akkor legalább felfigyelnének ránk, ha őket hívnánk segítségül. Természetesen civil kezdeményezésként. (lehet, hogy most Asperján úr megfedd ezért, de valamit tényleg tenni kéne már.)

Dyen 2009.02.05. 15:22:23

Vitatják a halál okát
Családja szerint megölték a Ráckevén talált nőt
Felfüggesztette a közigazgatási eljárást a rendőrség a karácsonykor Ráckevén, a szeméttelepen talált halott nő ügyében. A rendőrség továbbra is kizárja az idegenkezűséget, holott épp azzal indokolja a vizsgálat elhúzódását, hogy nem állapítható meg a halál oka.

Felfüggesztette az eljárást a rendőrség a Ráckeve külterületén, a szeméttelepen holtan talált nő ügyében, s azt a tájékoztatást adta a hozzátartozóknak, hogy nem állapítható meg a halál oka- tudta meg lapunk. Ismert, december 26-án egy 35 éves nőt találtak a főleg cigányok lakta Pokolhegy mellett. A hatóság helyszíni szemléje nem állapított meg idegenkezűséget, ezért az ügyet közigazgatási eljárásban folytatták.A rendőrség igazságügyi boncolást rendelt el, amelyet még aznap elvégeztek. Az abban részt vevő két orvos szakértő kizárta a gyilkosság lehetőségét,azt mondták, a halál természetes eredetű.
Kézsmárki Gézáné, az elhunyt nő édesanyja arról tájékoztatta lapunkat, hogy a napokban kapott egy végzést a ráckevei kapitányságtól, amelyben az eljárás felfüggesztéséről tájékoztatták. Az okiratban közlik, hogy ez idáig nem sikerült megállapítani a halál okát, ezért további igazságügyi szakértőt kértek fel nyilatkozatra, jelenleg ennek eredményére várnak. A rendőrség a pontos ok ismerete hiányában is kitart amellett, hogy nem lehetett idegenkezűség a dologban. Kézsmárkiné elmondta lapunknak: bement a rendőrségre jelenteni lánya eltűnését, közben a hatóság már tudta, hogy az illető halott, mégsem értesítették őket. Érdekesség, hogy a családból senkit nem hívtak be a holttest azonosítására. Rendőrségi információink szerint ha az elhunytnál személyi iratokat találnak, akkor az eljárás nem teszi szükségessé a felismertetést. Kézsmárkiné elmondta, hogy egyszer látta lányát a halála után, csak a temetésen, a koporsóban. Az asszony állítja, hogy gyermeke arcán vérnyomokat látott, az egész fején zúzódások voltak, feltehetőleg megverték. Korábbi írásunkban idéztük a rendőrség álláspontját, amely szerint az elhunyt ruházata ép volt, értékei nem hiányoztak, ezért kizárták, hogy kirabolták volna. Az anya időközben feljelentést tett, mert megtalálásakor hiányzott lánya három mobiltelefonja, nyaklánca, fülbevalója. Értesülésünk szerint a rendőrség nem lát összefüggést a tárgyak eltűnése és a nő halála között. Lapunk információi szerint a helyszíni szemlét tartó nyomozók megpróbálták rávenni a halál beálltát megállapító ügyeletes orvost arra, hogy természetes okot jelöljön meg jelentésében, ő azonban visszautasította ezt. Kézsmárki Gézáné elmondta, a rendőrök őt is többször felkeresték, s megpróbálták meggyőzni arról, hogy lánya egyszerűen megfulladt. A holttestet felfedező helybeli nő lapunknak úgy nyilatkozott, a halottnak fehér hab folyt a szájából, nem volt rajta cipő, zokni, nadrágja ki volt gombolva, félig le volt húzva, kabátja hiányzott. A szájában talált folyadékról még nem állapította meg a szakértő, hogy miből áll, és miképp került oda. Két héttel ezelőtt hívták be Kézsmárkinét, hogy vege ét lánya ruháit, de mégsem adták neki oda. Magyarázatot erre nem kapott.
MN

Evo 2009.02.05. 15:36:35

Dyen,

ezt én már régebben is olvastam valahol, talán a kurucon, nem emlékszem.Látod, szegény nő anyja mit össze kilincsel és szarják le a fejét, nyugodjon bele hogy a lányát nem megölték?! Ott konkrétan megfogalmazta valaki, hogy sajnos, attól is megfulladhat valaki, hogyha orálisan erőszakoskodnak vele. Ezt a rendőrség ugyan hogy a francba tudta kizárni???

Dyen, én azt mondom Neked és a lacházaiaknak, hogy írjatok egy felszólítást a ráckevei rendőrkapitányságra, hogy a miskolci példát követve, ráckeve és környékén azonnal vezesség be a zéró toleranciát.
A levelet nyomtassátok ki több példányban, és minden lehetséges helyre, bolt ajtókra, közintézményekre, terekre ragasszátok ki.

Amennyiben a rendőrség nem reagál leveletekre, abban az esetben forduljatok valamelyik kereskedelmi csatorna illetékes műsorához.

Muszáj összefosatni őket ahhoz, hogy történjen valami, mert ilyen formában ezek az elszerencsétlenedett, hozzá nem értők képtelenek a rend fentartására és egy gyilkosság felderítésére.

Hát akkor kapjon minden egyre nagyobb nyilvánosságot! Minél nagyobb a nyilvánosság, annál nehezebb magyarázkodni!!

Dyen 2009.02.05. 17:14:03

www.kiskunlachaza.hu/dldocs/mi_ujsagunk/mu_2009-02.pdf

A 12. oldalon Katanics Sándor rendőr ezredes tájékoztatója!

asperjangyorgy 2009.02.05. 17:39:50

Katanics Sándor rendőr ezredes úr tájékozttatásának az a része, amely a Horák Nóra ügyre, illetve a ráckevei szeméttelepen holtan talált, az édesanyja szerint abszolut egészséges 35 éves nőre vonatkozik - teljességgel semmitmondó, méltatlan egy ilyen rangú és beosztású rendőrtiszthez. Azzal, hogy a rendőrség nyomoz, az érintettek pedig maradjanak nyugton, amíg az eredmény meg nem születik, az ezredes úr inkább olajat öntött a tűzre. Ennél, akár magánemberként is, nagyobb empátiával rendelkezhetne. Rengeteg a bizonyíték - állítja az ezredes úr. Igen, lehet, hogy rengeteg a bizonyíték, de a laikusok szemében azok sehova nem vezetnek. Ha vezettek volna valahova vagy valakihez, a tettes már meglenne. Milyen bizonyítékok azok, amelyek nem mutatnak rá a tettesre? Ha rámutatnának, akkor, gondolom, letartóztatták volna. Sajnos, ebben az ügyben már senki nem hisz a rendőrségnek. És joggal!

Dyen 2009.02.05. 17:50:26

Ezzel a nyilatkozattal csak azt akarta tudtunkra adni, hogy semmi értelme , követelőzni, netán tüntetni, úgysem mondanak, tesznek semmit.

asperjangyorgy 2009.02.05. 18:27:40

Tény, hogy eddig persze a kiskunlacháziak sem nem követelőztek, a gyilkosság utáni eseményt leszámítva pedig nem is tüntettek. Ugyanakkor röhej, hogy követelni és tüntetni kellene azért, hogy a rendőrség tegye a dolgát, és egy ilyen mocskos, aljas, de azért nagyon-nagyon könnyen behatárolható gyilkosságot leleplezzen és a gyilkost letartóztassa. Lassan be kellene látnia a Pest-megyei Rendőr-főkapitányságnak, hogy csődöt mondott, kevésnek bizonyult egy ilyen, nagyon szűk elkövetői körhöz köthető gyilkosság felderítésében. Talán ezért is kellett - egyes jelentések szerint - gyorsan szőnyeg alá söpörni a ráckevei 35 éves nő "természetes halálának" ügyét. Elképzelhető, hogy ennyi idő után a pest-megyeiek akár már segítséget is kérhetnének, illetve ezt felajánlhatná nekik az országos rendőr-főkapitány. De úgy látszik, nem tudjuk biztosan állítani, de úgy látszik, mintha ez az egész ügy ( sem Horák Nóra megölése, sem a ráckevei fiatal nő titokzatos halála) nem eléggé fontos a rendőrségnek. Vagy fontos, de nem boldogulnak vele. Pedig tudják, két esetben lesz nagyon nagy botrány: 1. ha nem lelik az újabb két hónap eltelte után sem a tettest, 2. illetve, ha meglelik, és kiderül, hogy ott volt az orruk előtt.
Meg kellene ezt valahogy előzni.

Csillagocskám 2009.02.05. 18:32:49

Kedves György!

Köszönöm az elérhetőséget, holnap írok Önnek privátba...

Evo 2009.02.05. 18:39:29

Dyen!

És ha ezt akarta mondani ezzel? Kit érdekel? Lehet hogy pont azért mondta ezt, mert tartanak attól hogy követelőznétek, tüntetnétek!!Elébe akart menni, elejét venni egy ilyen kezdeményezésnek mert valószínűleg TARTANAK egy ilyen helyzet kialakulásától. És ha tartanak tőle, az annyit jelent, hogy nyilván okkal.

Ígyhát én azt mondom, pont hogy nem kellene befogni a szátokat!! Csak azért mert ő vagy akárki gyakorlatilag ezt tolmácsolta felétek, meg pláne nem!
Tudod Dyen, jogotok van kinyitni a szátokat és ahhoz is jogotok van hogy a nyilvánosság elé tárjátok az ott folyó tarthatatlan állapotokat. És ha kellő nyilvánosságot tudtok ennek szerezni, a rendőrségnek maccsa nem lesz veletek szemben, mert egy ország egyre növekvő és nyilvánvaló szimpátiája fog mögöttetek állni!
Ott lakik a polgármester a kerítésed tövében. Akkor hát fordulj hozzá elsősorban és ha ő elhajt akkor tessék szépen továbbmenni, valakinek meg kell mutatni a lacháziaknak hogy látjátok, így is lehet ezt csinálni málék.
Különben meg az az érzésem Dyen, hogy húzod halasztod ezt a dolgot, de a benned elhatalmasodott düh, kétségbeesés előbb utóbb úgy is le fog győzni és már most megmondom, ha nem ma, akkor majd holnap, de Te leszel az az ember aki felkavarja végre Kiskunlacháza állóvízét.

lszabi88 2009.02.06. 10:55:50

kuruc.info/r/35/34744/
Ez egy zenés videó, melyet Nóri tiszteletére írtak!

asperjangyorgy 2009.02.06. 11:49:45

Azt gondolom, hogy figyelembe kell venni, cigány is sokféle helyzetű van, miként nem-cigány is. Minap az alábbinak voltam szemtanúja: a parkolóba befordult két legújabb típusú ezüstszünű Mercedes. Az egyik beállt a szabad parkolóhelyre, a másik megállt mögötte. Aból kiszáltt két 22-24 év körüli kigyúrt cigány fiatalember, odamentek a másik Mercedes mellett álló kocsihoz, amelyből éppen egy hatvanöt év körüli férfi szállt ki. Közvetlenül a két érkező Mercedes előtt fordult be a parkolóba és állt le. A férfi kezében kosár volt, indult volna az élelmiszer üzletbe vásárolni. A két fiatalember odalépett hozzá: Papa, pattanj be a kocsiba és húzz el innen, mert be akarunk állni. - Majd ha bevásároltam. És ne tegezzenek - mondta a férfi. - Nehogy azt hidd, hogy sokat szarakodom veled - mondta a fiatalember. Rugós bicskát vett elő. Kipattintotta a pengét. - Faszikám, mire kijössz, mind a négy gumidat szétvágom. - Fiatalember, maguk nem is a fiaim, hanem jószerivel az unokáim lehetnének - próbálkozott a férfi. - Figyelj, még ugatsz, van bepattansz a kocsiba és átállsz máshova? - Nem, uraim, kihívom a rendőrséget. - Mire a fiatalember előkapta a mobilját: - Nesze, baszd meg, hívjad, itt van, hívjad, vén szarházi, hívjad. De rögtön a hullakocsit is. - Maguk szerint ez így rendjén van? - próbálkozott az öreg. - Te, feltörlöm veled az utcát! - mondta a fiatalember, és a kocsihoz nyomta a férfit. Én és mások ott álltunk, néztük a jelenetet és befogtuk a pofánkat. A férfi pedig beszállt a kocsiba és átállt egy másik helyre. A két fickó röhögve beszállt a negyvenmilliós kocsiba, és ügyes manőverrel beállt a szerencsétlenkedve távozó öreg helyére. Minden elcsöndesedett. Mindenki megnyugodott. A két kocsiból kiszálltak a fiúk. Összesen négyen voltak. Rajtuk vagy két kiló arany. Boldog, elégedett, győztes emberek. Összen nem voltak száz évesek. A rendőr nem merné mnegkérdezni tőlük, hogy miből vették az autót. Sőt, a rendőr még igazoltatni se merné őket, mert elküldenék a jó édes anyjába. De állítom, hogy nem-cigányban is van ilyen. Mert sokfélék vagyunk. És csupán a bőrszín alapján senkit nem lehet megítélni, csak a magatartás alapján. Ezen kívül pedig tényleg vannak olyan szituációk, amikor legjobb ha az ember nem számít a rendőrségre, hanem bölcsen és előrelátóan befogja a pofáját és elsunnyog onnan, ahol láb alatt van.

Keselyőbérc 2009.02.06. 12:22:03

Kedves Evo!

Megértem, hogy milyen érzések kavarognak Dyen szívében! Szerintem mindnyájan ugyanazt éljük meg egy kislány halálának árnyékában. Érezzük a tehetetlen dühöt, a kétségbeesést, és néha ránk tör a bosszúvágy! Kívánjuk, hogy a tettesek bűnhődjenek, de tudjuk azt is, hogy nem kapnak méltó büntetést, és még az sem kizárt, hogy életük végéig szabadon járkálhatnak köztünk.
Ha egyáltalán hisznek Istenben - amit kétlek - hogyan járulnak majd színe elé? Ha kívánjuk is
kínok-kínjával bekövetkező halálukat, magunk mégsem lennénk hóhérjaik! Több ennél az ember!
Bizalmunk is már annyira megcsappant, hogy még saját rendőreinkben sem hiszünk igazán. Pedig most nem tehetünk mást, mint várunk, hogy sikerrel kinyomozzák amit lehet. Ha ők nem képesek rá, mi hogyan is tudhatnánk? Nem adtam fel a reményt, én bízom a rendőrökben! Miért kell minden pillanatban arra gondolnom, hogy már megint hazudnak nekem? Lehet, hogy az igazat mondják!
Erről ugyan nem győződhetek meg, de legalább ne feltételezzek eleve rosszat! Próbáljunk meg bízni egymásban! Persze ennek sokszor csalódás lehet a vége, de magunkba zárkózva milyen életet élhetünk?
Ellenségeink lehetnek aljasak, alattomosak, kegyetlenek, de ha összefogunk, esélyük sincs!
Lehet, hogy Dyen áll az élre, de lehet, hogy valaki más, és az is lehet, hogy senki, mert gyávák vagyunk! Gyávák, és hitványak, olyanok, amilyenné neveltek bennünket? Vagy maradt még egy kevés emberi legbelül? Talán igen! Talán nem?
Egy kistelepülés állóvizét felkavarni nem egyszerű. A legtöbb ember magával szeret törődni, a többiekkel nem. Aztán amikor utoléri a baj, csodálkozva rádöbben, hogy nem áll mellette senki! A fiatalok hogy élik meg? Tudomásul veszik, hogy ilyen az élet? És elfogadják, vagy csak tudomásul veszik, és élik tovább hétköznapjaikat?
Most az élőknek kell segíteni, Nóri halála a jel, mely mutatja, hogy mit kell tennünk! És Ő most azt kívánja, hogy mással ne történhessen ilyen szörnyűség. A tettesek elfogásával üzenjünk neki, hogy többé már nem kell féltenie szeretteit!

Evo 2009.02.06. 12:57:04

Kedves Keselyőbérc!

Bár minket arra bíztat hogy bízzunk - pl. a rendőrségben- illetve ne veszítsük el a bizalmunkat, Ön mégse bízik.
Nem bízik a Lacházaiakban, és úgy gondolja hogy az ottani emberek csak magukkal foglalkoznak a többiekkel nem. A rendőrségben viszont bízik.

Abban a rendőrségben, aki magára hagyta a Lacháziakat. Bár az utóbbi hetekben jelentősen nőtt az ottani bűncselekmények száma, a rendőrség mégse vigyáz rájuk.

Abban a rendőrségben, akik Nóri halálát követkően nekiálltak hencegni, mennyi szuper nyomuk van, majd közzétették, hogy vannak gyanusítottjaik, majd összevissza kezdtek el beszélni, míg végül meg kellett hosszabbítani az ügyet. Mért? Mert vagy nem volt semmi nyomuk, csak tolták a hülyeséget, vagy voltak szuper nyomaik és elbaltázták a nyomozást.

Ön ebben a rendőrségben bízik.
A Lacháziakban nem.

Pedig a rendőrség már kellőképpen bizonyította, hogy méltó a megbízhatatlan jelzőre.

A Lacháziak pedig még egyenlőre semmit sem léptek. Ki tudja végül mit és hogyan fognak lépni?
Tudja, ők pontosan azért voltak csendben, mert bíztak a rendőrségben. És most pont azért kezdenek forrni a kedélyek, mert a bizalmuk véges!

És hiába búzdítja az embereket a bizalomra, mert nem azzal volt és van a baj. Hanem azzal, hogy tisztelt szerv ezt a bizalmat bizony eljátszotta...

Dyen 2009.02.06. 13:38:28

TÉVEDTÜNK

Ma végre rászántam magam, hogy beszéljek azzal, aki(k)nek a legfontosabb a világon, hogy kiderüljön az igazság.
Arra kért mindenkit, hogy bízzunk a rendőrökben, ő is ezt teszi (meg van rá az oka).
Elmondta, hogy a rendőrség valóban teszi a dolgát, lelkiismeretesen és valóban a nyomozás érdekében nem mondhatnak semmit a közvéleménynek.
Bővebben én sem akarok többet mondani, de el kell fogadnunk, hogy még várni kell az eredményre.

lszabi88 2009.02.06. 14:12:27

Kedves Dyen!

Csak egy kérdést szeretnék föltenni Önnek!A fentebb írottaknak van köze ahhoz, amiről privátban beszéltünk??

Dyen 2009.02.06. 14:26:51

Kedves Iszabi!

Nincs. Csak annyit mondott nekem, hogy politikai "nyomás" nem játszik szerepet az ügyben. Semmi okunk kételkedni szavaiban.
Ha őt is átverték esetleg, akkor hallani fog az ország Kiskunlacházáról!

Dyen 2009.02.06. 14:28:03

Ezt már csak én teszem hozzá.

Evo 2009.02.06. 14:58:06

Dyen,

a magánvéleményem annyi, hogy a rendőrség hülyíti őket (is). Akárcsak a ráckevei nő édesanyját.

Keselyőbérc 2009.02.06. 15:05:55

Kedves Evo!

Bízom a rendőrségben, mert nincs más választásom! És hiszek a lacháziakban is! De sajnos még nincs eredmény. Próbáltam egy kicsit lenyugodni, és lehetőleg megfontoltan gondolkodni. A nyomozás is egy folyamat, aminek időigénye van. Lehet, hogy a bizonyítékok nem gyorsan, de végül is elvezetnek az elkövetőkhöz. Csak kellő bizonyítás mellett szabad letartóztatni akárkit is! Amit eddig a rendőrségről írtunk, azok csak feltételezések voltak, mert
úgy éreztük, úgy akartuk látni! Gondoltuk, hogy a politika fogja le a kezüket, és azért nem haladnak feladatukkal. De vélelmezés alapján nem szabad ítélni! Segítsük egymást, segítsük a
rendőrséget! Minél több embertől be kell gyűjteni, amit tud, vagy tudni vél. Lehetnek olyanok is, akik nem fordulnak a rendőrséghez valami miatt, de esetleg tudnak valamit. Érdemes lenne
beszélgetni a lakosoknak –fiatalabbaknak, idősebbeknek egyaránt – egymással, talán valamilyen emlékesten, vagy rendezvényen. Egy ilyen helyen többen elmondhatnák amit tudnak. Sok jószándékú ember talán többre megy, mint mi levelezők itt néhányan.

Dyen 2009.02.06. 15:08:58

Szia Evo!

Reméljük, hogy nem, mert akkor itt valóban elszabadul a pokol.

A ráckevei esetről nekem is az a véleményem, hogy ha nem ilyen előzmények után következett volna, akkor biztosan nem természetes halálról beszélnének.
Most mindenesetre várni kell, az volt a kérése, hogy ne csináljunk semmit és ezt tiszteletben kell tartani.

Evo 2009.02.06. 15:15:34

Dyen,

ha nem csináltok semmit, Nóri ügyétől függetlenül , a bűncselekmények akkor is egyre jobban megnövekednek felétek. Mert a bűnözők már megengedhetik maguknak. Nóri esetében a nyomozásnak függetlennek kellene lennie a Ti közbiztonságotoktól.
És a nyomozástól függetlenül véget kellene vetnie a rendőrségnek az ottani áldatlan állapotoknak.

Dyen 2009.02.06. 15:35:36

Evo!

Februártól állítólag újra működik Lacházán a körzeti megbízotti csoport, először hat, majd nyolc fővel. A polgárőrök is kaptak még egy autót, és a hétvégi és éjszakai járőrszolgálatot is megígérték. Meglátjuk, hogy lesz-e elrettentő ereje ezeknek az intézkedéseknek. Nem hiszem, de talán.

Keselyőbérc 2009.02.06. 15:58:03

Kedves Dyen!

A járőrök számának megnövelése nagyon jó ötlet!
Biztos, hogy visszaszorítja az eseteket. A csomópontokat pedig kamerázni kellene, éjjel is
látó kamerákkal. Főbb kivezető utakat szintén megfigyelés alatt kell tartani, mindenképpen rendszámrögzítéssel! Járőr+ kamera kb. 90%- al csökkentheti a bűnözést a településen. Sajnos nem mindent lehet figyelni, a helyi elkövetők a szántóföldeken is közlekednek, illetve kifigyelik, hogy merre közlekedhetnek nyom nélkül.
Nálunk, Gödön egész nap strázsálhat a 2 szem rendőr, mégis alaposan kifosztják a várost, és persze soha senki nem lát semmit!

Dyen 2009.02.06. 16:03:26

Hát igen, sajnos nem lehet minden ház, üzlet mellé egy rendőrt állítani, de ez is több a semminél. Mostantól legalább van kit értesíteni, így talán hamarabb tudnak az elkövetők után menni. Persze nálunk még az átmenő "forgalommal" is számolnunk kell, azokkal szemben nem sokat tehet a helyi rendőrség sem.

Keselyőbérc 2009.02.06. 17:06:24

Kedves Dyen


Az átmenő rohadékok között elterjed, hogy itt nem érdemes próbálkozni, akkor keresnek valami másik helyet! Kis helyi férgek meg csak akkor szórakoznak, ha semmilyen ellenállásba nem ütköznek! Nem harcolni akarnak, hanem lopni, élősködni. Ha látják a folyamatos jelenlétet, akkor mindjárt másképp viselkednek! Az 51-es forgalma 8 kamerával
megfogható, rendszámokkal, gyalogosokkal. Persze a kamera nem csodafegyver, de némi visszatartó ereje azért van! Bár a legtöbb szarházi nyáron is csuklyában jár, mert úgy kevésbé
felismerhető.

Csillagocskám 2009.02.08. 17:20:28

Iwiw-Egy perc itt velem...

"Tisztelt ismerőseim! Bemutatom az új klipünket. Az Underway zenekar, Nóri emlékére írt számot a család hozzájárulásával írta.
Horák Nóra emlékére"
www.youtube.com/watch?v=QCod9VbzGKI

Csillagocskám 2009.02.09. 13:06:29

Üdv mindenkinek!

Mi ez a nagy hallgatás? Talán a vihar előtti csend?
Kontraszt, Hír tv. Érdemes megnézni...
www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=7508

lszabi88 2009.02.09. 14:10:44

Kedves Csillagocskám!
Tulajdonképpen meg vagyunk lőve!Ötleteinket javarészt megfogalmaztuk, most várunk!A rendőrség elérte amit szeretett volna!Az emberek befogták!Az Ön által küldött videóban a rendőrkapitány beszéde sem sok örömre ad okot!Konkrétumként csupán annyit mondott, hogy mekkora összeget emésztett föl a nyomozás!Az elkövetők számát, és hovatartozását, azonban még mindig homály fedi!Beismerte,hogy a rendőrség lehet, hogy nem is jó nyomon jár, így még hamarosan szóba jöhet a lakosság segítsége!Félek, akkorra már késő lesz!Akkor már a nyomravazetői díjnak sem lesz semmi értelme, az emberek pedig rég elfelejtik amit esetleg tudhattak!
süti beállítások módosítása