HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Lehet, hogy Horák Nóra ügyében is ez a helyzet?

2009.02.11. 18:21 asperjangyorgy

Fordulat a rendőrpalota ügyében - a rendőrség eddig is tudta, kik lőttek
2009. február 11. 17:30 | Forrás: STOP/HavariaPress



Hónapok óta pontosan tudja a rendőrség, kik lőttek rá két éve a Teve utcai rendőrpalotára.

 

Erről Bencze József országos rendőrfőkapitány az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának azon az ülésén beszélt, ahol a testület a rendészeti minisztert hallgatta meg. A rendőrfőkapitány egy képviselői kérdésre elmondta, hogy az ügy két védett tanúja már korábban pontosan elmondta - egymástól függetlenül -, hogy kik vettek részt a bűncselekményben. Bencze főkapitány szerint épp ezért már hetek óta vita van a rendőrség és az ügyészség közt, a rendőrség ugyanis azt szeretné, ha nyílttá tehetnék ezeket az információkat, hogy utána már nyílt eljárásban tudjanak bizonyos nyomozati lépéseket végrehajtani.
 
Vagyis elképzelhető az elképzelhetetlen.
A rendőrség abszolut biztosan tudja, hogy adott ügyben kik követték el a bűncselekményt, de az országos rendőrfőkapitány szerint ennek nyilvánosságra hozásához és a megfelelő lépések megtételéhez az ügyészség nem járul hozzá.
Ezek szerint elképzelhető, amit eddig valamennyien, akik ebben a blogban, Horák Nóra meggyilkolása ügyében véleményt mondtunk, képtelenek voltunk elképzelni: a rendőrség esetleg tudja, hogy kik a tettesek, de esetleg bizonyos megfontolások miatt nem hozza, nem hozhatja nyilvánosságra?
Meghül az emberben a vér, amikor arra gondol, hogy az ügyészség és a rendőrség bűnpártolást követ el.  Ez biztosan nem igaz. Ez biztosan csak félreértés lehet. Egész biztos, hogy ilyet az ügyészség és a rendőrség nem tenne. Higgyünk abban továbbra is, a saját nyugalmunk érdekében, hogy a pest-megyei rendőrség semmit nem tud és ezért nem mond semmit. (Bár ez a változat sem túlságosan szerencsés!)

13 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr23937401

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.02.12. 17:55:32

Melyik összeesküvés-elmélet igaz?Nem akarom elvenni a Konspirációs teóriák blog kenyerét, de ha van valami, ami az elmúlt években összeesküvés-elméletek garmadával ajándékozta meg az erre fogékony szubkultúra magyar képviselőit, akkor az nem más, mint a T…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lszabi88 2009.02.11. 19:55:44

Kedves Asperján Úr!
Ahogy Ön is mindig mondta:az ügy végtelenül egyszerű!A rendőrség olyan nyomok birtokában van mint például a tettesek DNS-e!De kétség kívül sikerült még más hasonlóan fontos nyomot rögzíteniük!Valóban hihetetlennek hat, hogy lassan 3 hónap alatt, ilyen bizonyítékok ellenében még gyanusítottja sincs az ügynek!Úgy gondolom sok olyan dolgot megfogalmaztunk, ami okot adhat a rendőrség hallgatására!Könnyen lehet,hogy valamelyikünknek igaza van!Az azonban a leghihetetlenebb dolog, hogy egyetlenegy olyan konkrét információ sincs, amit a közvéleménnyel közölni lehetne!Ez a fajta hozzáállás az, ami gyanússá teszi a rendőrség és az ügyészség hallgatását!

Dyen 2009.02.12. 09:46:37

Egy rendőr vallomása:
".....
Ha Lampert Mónika belügyminiszter megyéje nyomására nem szüntette volna meg a rendőrségi szakértők állományát csak azért, hogy civilek is szakértői pénzekhez juthassanak, ha évről évre nem szerveznék át a rendőrséget, akkor talán lehetne itt valami.

Amikor minden valamirevaló modern rendőrség saját szakértőire támaszkodva elemzi az egyes bűncselekmények nyomait, akkor sokkal gyorsabb a nyomok kielemzése. Nálunk ezt kiszervezték, nehézkes. Hivatalosan egy daktiloszkópiai (ujjnyom) vizsgálatra is több hetet kell várni, nem beszélve a rendőrségi patológiai vizsgálatról egy gyanús haláleset ügyében, hiszen megszüntették. Nincs a magyar rendőrségnek hivatalos nyom-, tárgy-, eszköz-, ékszer,- orvos,- pszichológus és egyéb szakértője sem.

Egyáltalán nincs szakértője, csak azért, mert az akkori belügyminiszter, Lamperth Mónika ezeket egy törvény benyújtásával megszüntette. Csak azért, mert megyéjében a magukat szakértőknek valló civilek lobbiztak azért, hogy a - profi rendőrségi szakértők helyett, akik a fizetésükért dolgoztak - szakvéleményüket igen magas áron tudják benyújtani. Iszonyú pénzekről van szó. Nagyon megérte. A folyamatban lévő bírósági eljárásokban csak ezzel a törvénnyel az összes korábbi szakértői véleményt kukába kellett dobni. És a bírósági szakértői kirendelésnél zsírosabb üzlet nincs. Hát ezért csinálta ezt Mónika. Gondolják el, mekkora lett a rendőrség bűnügyi költségekre elköltött pénze. Évente milliárdokról van szó.

A szentkirályszabadjai sorozatgyilkos kettő áldozata után levették a faluban élő férfiak DNS-mintáját. Beküldték a Bűnügyi Szakértői Kutató Intézetbe. Nem csináltak ott semmit. Újabb kettő embert gyilkolt meg Ember Zoltán. Ezek után a Nemzeti Nyomozóiroda sürgetésére kettő hónap múlva elkészítették a DNS profilt, s azonnal kiderült, hogy ki a gyilkos. Még kettő embert kellett megölni ehhez. Ezt követően a rendőrség verte a mellét, hogy milyen hatékonyak. Hatékonyak pedig akkor lettek volna, ha az alap DNS profilokat elemzik. Utána lehet nézni.

Budapesten van egy profi DNS szakértó a Lenhossék utcai Kórbonctani Intézetben. Nem akarom leírni a nevét. Vele akar rivalizálni a Bszki szakértője, akinek 3 év kellet ahhoz, hogy egy ügyben véleményt mondjon.Ő annyira szakértő, hogy Szentkirályszabadján még kettő embert öltek meg ahhoz, hogy szakvéleményt adjon ki. "

Dyen 2009.02.12. 09:59:10

Fentiek fényében mikor lesz meg Nóri esetében az összes dns vizsgálata? (nagyon sok mintát vettek le Lacházán)

lszabi88 2009.02.12. 10:42:26

Kedves Dyen!
Bencze József országos rendőrkapitány azt nyiltkozta, hogy a DNS vizsgálat 5-6 hétig tart!Merem remélni, hogy az összes minta elemzésére együtt kell ennyi idő!Bár a fentiekben leírtak szerint én már azon sem lennék meglepve, hogy ha egy személy DNS vizsgálata tartana eddig!Talán a rendőrség tényleg végzi a munkáját!Vagyis végezné, ha tudná, és nem hátráltatná a sok szakértő, aki horror áron ad ki mindennemű információt!Azon gondolkoztam, hogy vajon a rendőrök birtokában lehet-e a gyilkosok DNS-e?Mert azt nem tudom elhinni, hogy a gyilkosok önként és dalolva mintát adnak, és rettegve várják, hogy mikor megjött az eredmény, lecsukják őket!Sokkal valószínűbb az, hogy még mielőtt a mintavételre sor kerülne, lelécelnek, vagy valami más módon igyekeznek megúszni ezt az egészet(pl.: akár már közvetlenül a gyilkosság után elhúzhattak)!
Ha ebben az ügyben nem voltak ilyen alanyok és mindenki együttműködően mintát adott, akkor félek, hogy a sok minta között nem lesz ott a gyilkosoké!Remélem nem csak Lacházára koncentrálnak folyamatosan, hanem azért a környező településeket is vizsgálat alá veszik!

Evo 2009.02.12. 11:54:52

Dyen,
akkor pénteken lehetne tüntetni emiatt is. Félelmetes ami itt folyik. :(
Itt van ez a Zuschlag is.
Idézet egy cikkből:
"Zuschlag a tárgyaláson vallomást tett, de felsorolta azt is a bírónak, hogy milyen témákról nem kíván beszélni meghallgatásán"

Ez így működik?? Kívánságműsor van? Nem kíván beszélni, hát jó, akkor ne beszéljen, mondja meg ő mit szeretne és kinyaljuk a s.gét is!!!

Lefagytam mikor ezeket a sorokat olvastam.

És a következő:

"Az ügy elsőrendő vádlottja közölte: nem beszél arról a két eljárásról, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség folytatott a rendőri kapcsolatairól. Mint modta, ezek az ügyek államtitkot képeznek, államtitoksértés nélkül ezekről nem beszélhet. A pályázatokról való dönntési folyamatról, vagyis arról sem kívánt beszélni, hogy kinek milyen szerepe volt az elbírálásnál. Azt mondta, erről részben már vallomást tett, de a résztvevők személyes szerepéről nem kíván nyiltkozni."

Államtitkot sért?? Komolyan mondom, felröhögtem...itt bűncselekményről van szó, ha jól emlékszem és ennek fényében azt gondolom, itt nincs helye olyan megnyilvánulásoknak, hogy nem kívánok róla beszélni, mert nem akarok, mert államtitkot sért stb. stb..... Felháborító!

Evo 2009.02.12. 11:56:09

Hozzáfűzném még, hogy a helyesírási hibáktól hemzsegő idézett részeket KIMÁSOLTAM. És így, ilyen formában volt fent az interneten... :))))

Dyen 2009.02.13. 13:55:35

Evo

Melyik része? :)

Evo 2009.02.13. 14:17:04

:))))Ne részenként olvasd össze! Egybe!!!!! :))))

Riku 2009.03.02. 16:56:32

Kedves Asperján György!
Lehet, hogy igaza van és azért nem hoznák nyilvánosságra, mert így talán sok bizonyíték "eltűnne". Az a baj, hogy közemberként nem láthatunk bele egy bűncselekmény felgöngyölítésébe, egyszóval nem tudhatjuk hol tart most ez az ügy, csak annyit amennyit újságban, interneten, stb. olvasunk.
Vágó István szkeptikusságáról jutott eszembe, hogy ő egyszer járt szellemidézésen. Jó, nem hitt benne, de meglehetne próbálni Nórival kapcsolatban. Szerintem egy próbát megér, nem veszíthetünk vele semmit. lehet, hogy még segítene is. de lehet, hogy csak én gondolom így.
Riku

asperjangyorgy 2009.03.02. 17:19:30

Kedves Rikus, kevéssel Nóra halála után volt Kiskunlacházán látó asszony, de nem látott semmit, illetve semmit használhatót. A rendőrség azért nem hoz nyilvánosságra semmit, mert érdemit nem is tudna. Ne gondolja, hogy egy bűnügy nyomozása olyan titokzatosan nagy dolog. A Pest-megyei Rendőr-főkapitányságon egyszerűen tetye-totya, hogy tapintatos legyek, és ezt az ügyet (is) úgy elszúrta, ahogyan csak el lehet. és most sem folytaqt érdeme nyomozást, mert az ezen az ügyön dolgozó nyomozók nem értenek a nyomozási mun kához. Miután már kb. 10 napja újabb négy emberrel megerősítették őket, kérdem én, mi a bánatot csinál 14 ember a nem kis fizetéséért egész nap? És a bűnügyi igazgató adhatna valami elképzelést az egész nyomozásnak, de erre ez az ember - elég egyszer meghallgatni valamelyik nyilatkozatát - ez az ember nbemn alkalmas. Így aztán lassan fogadjuk el a tényt, hogy rövidesen négy hónapja lesz a gyilkosság elkövetésének, de még négy év és negyven év múlva se lesz eredmény, miközben megfelelően végzett muinka mellett négy nap alatt a tettesek a zárkába kerülhettek volna. Kedve Riku, ne higgyen a népmeséknek és az illető rendőrkapitányság mondhatni bűnös tehetetlenségének, ami szinte már - és ezt csak véleményként fogalmazom meg - olyan, mintha összejátszanának a tettesekkel. Tudom, hogy nem, de az eredmény mégis ezt a benyomást kelti.

Riku 2009.03.04. 18:02:54

Kedves Asperján György!
Sokat beszélgettem nagyapámmal (rendőr volt), hogy miként zajlik egy nyomozás, és hogy mennyi ideig tart. Ő elmodta, hogy betörésnél, gyilkosságnál elég sokáig elhúzodhat, ez függ a tanúk és bizonyítékok mennyiségétől. Arról is beszélt, hogy bizonyos esetekben nagy titokzatosság fedi a nyomozás folyamatát, nehogy kiderüljön bármi fontos momentum ami következtében még nehézkesebbé válna a felderítés. Bízom benne, hogy igaza van ebben, és nem csak tetyetotyáznak az Ön szavaival élve. Viszont jó látni azt, hogy ennyien próbálnak tenni az ügy érdekében( EMLÉKEZTETŐ ), és remélem valami érdemleges következtetésre jutnak a jövöheti kilátogatásnál!
Riku
süti beállítások módosítása