HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Ophélie, miért?

2009.02.13. 10:44 asperjangyorgy

Ami eléggé elképzelhetetlennek látszott, most már szinte bizonyosság: Ophélie öngyilkos lett.

Eléggé nyilvánvaló, hogy miért. És ha ebben az ügyben a rendőrség alaposabb lett volna, (bár lehet, hogy az volt, csak minket nem avatott be) akkor ennek a gyanúja már kezdettől fogva megfogalmazódhatott volna mindenkiben, akit a lány sorsa érdekelt. (Nagy kérdés, hogy az apa - Ophélie eltűnése után - milyen fotókat törölt lánya laptopjáról, miként az is, hogy csak fotókat, vagy leveleket is?!)

Miként arról akkor az információk szóltak: Ophélie naponta kb. 15-20 SMS-t küldött, illetve emailt írt olasz fiú-ismerősének (ezt, visszakeresve, gyorsan meg lehetett a mobil-szolgáltató nyilvántartása alapján állapítani). Otthoni barátját (gondolom, korábbi szerelmét) elhanyagolta. A neki írt, kihült levelek elég sokat elmondtak volna egy hozzáértő embernek.  Kérdés, hogy az olasz fiú megőrizte-e levelek és az SMS-ek egy részét, mert azok is árulkodók lehettek volna. (És Ophélie megőrizte-e az olasz fiú válaszait, ha ugyan válaszolt neki a sok-sok SMS-re és levélre, vagy kifejezetten terhesnek találta azokat?) Eléggé magáért beszélt az a tény, hogy miközben a vendéglőben ott voltak az évfolyamtársai, ismerősei, neki egyetlen ember hiányzott: az olasz fiú. Sürgetésképpen, hogy mikor érkezik már meg, írt is neki egy SMS-t. Aztán megérkezett a fiú. Ophélie elég sokat vagy azt is mondhatnánk: nagyon sokat ivott. Huszonkét éves volt. Ennek a korlátlan alkohol-fogyasztásnak nyilvánvalóan oka lehetett. Egyáltalán nem valószínű, hogy ez nála napi gyakorlat lett volna. Igen nagy kérdés, hogy mi történt, milyen beszélgetés zajlott le a két fiatal között, illetve milyen magatartást tanúsítottak egymás irányában. Nagy kérdés, hogy korábban Ophélie elment-e egyedül a szórakozóhelyről, az olasz fiút otthagyva? Ez alkalommal ez történt. Kérdés, hogy Ophélie mindig olyan tempósan közlekedett-e, mint azon az estén. Ha nem, eléggé egyértelmű, hogy feldúlt lehetett, menekült önmaga elől. Korábban mindig a Nyugati tér felé ment és az éjszakai buszra szállt hazafelé tartva (erre akkori bejegyzésemben fel is hívtam olvasóim figyelmét). Ez alkalommal  gyalogosan egy teljesen lehetetlen és magyarázhatatlan útvonalat választott. Ma már tudjuk, hogy nem véletlenül és nem szándék nélkül. Ophélie azért ment a Lánchíd felé, mert szándékai voltak. Azért dobta le ott a hídon a táskáját, hogy ezzel jelet hagyjon maga után. Ophélieban örlődhetett a bánat, a csalódottság egy ideje. De azon az estén történhetett valami, ami a hirtelen és végzetes elhatározásra bírta.

Ophélie öngyilkos lett.

A kiemelt holttest a ruházat, a viselt ékszerek alapján eléggé egyértelműen beazonosítható. Szakemberek azt is gyorsan meg tudták állapítani, hogy csupán néhány napja vagy már több mint két hónapja került a Duna hideg vizébe. Az utóbbit találták jellemzőnek.

Vagyis Ophélie holttestét találták meg Csepelnél.

Bevallom, egy pillanatig sem gyanakodtam korábban öngyilkosságra. Ophélie helyes lány volt, szép termetű, sikeres, és izgalmas, reményteljes út állt előtte. Az olasz fiút, akinek, úgy látszik, más volt az ízlése vagy kitartott meglévő esetleg otthoni barátnője mellett, nem érdekelte Ophélie és az ő ezáltal reménytelenné vált szerelme.

Hogy ezt nem vették észre a csoporttársak, hogy erről nem tett tanúvallomást az olasz fiú, ezen azért alaposan csodálkozom. Ennyire közönyös senki nem lehet embertársa iránt.

Egy pillanatig sem gondolom, hogy baleset történt volna. Akkor a táskáját is magával viszi a vízbe. A hányásfolt, amelyet a táskája mellett találtak, a rendkívüli belső felindultságáról tanúskodik. Egyáltalán nem gondolom, hogy búncselekmény áldozata lett volna. Ahhoz, hogy erőszakkal bedobják a Dunába, legalább két ember kellett volna. És miért tette volna bárki is, hiszen jelentéktelen értéktárgyai a hídon maradtak, szórakozásként pedig ekkora rizikót senki nem vállal.

Ophélie, előtted állt az egész élet.

Annyi érzelmi korrekcióra nyílt volna még alkalmad és lehetőséged!

Lehettél volna boldog kedves, szeretett szerelmes, feleség és anya. Sok minden. Eredményes, jövőt megérő és látó-alakító ember. De te másként, és nagyon rosszul döntöttél érzelmi görccsel a lelkedben.

Ophélie, nagyon fáj érted a lelkem, a lelkünk.

Ophélie, miért?

Miért döntöttél ennyire rosszul, ennyire fájdalmasan és hibásan?!

79 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr99940617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vikuci 2009.02.13. 12:12:30

Kedves György!

Nagyon megindító, amit az imént leírt, én reggel óta nem vagyok magamnál...
György, kérem higgyen nekem, Ophélie nem ugrott a Dunába magától, valaki bedobta őt, de nem ott és nem akkor!
Csepelen élő ismerősömet faggattam arról az öbölről, ahol őt megtalálták. Nos, ebbe az öbölbe nem lehet beúszni, ez teljesen el van zárva a Duna sodrásától! György, hogy a fenébe került így oda a lány teste? Az pedig, hogy két hónapos a holttest, szintén nem hiszem el, 2-3 hét alatt le tud úgy bomlani, hogy szinte felismerhetetlenné váljon... nekem kb. 3 hete nincs kapcsolatom vele. És azt nem találja érdekesnek, hogy éppen most kerül elő, amikor a cigánybűnözés miatt soha nem látott indulatok forrnak az emberekben? György, véleményem szerint a lány néhány hete odavitték fogvatartói, mert terhessé és veszélyessé vált számukra. Érzem, tudom, hogy Ophélie nem tett ilyet magával (ha megtette volna, lett volna ujjlenyomat a hídon, de nem találtak ilyet)

Még reménykedem, hátha ez a lány nem is ő... de így is végtelenül szomorú vagyok!

Sok szeretettel üdvözli Önt
A Vikuci

Keselyőbérc 2009.02.13. 12:31:15

Kedves György!

Az első pillanattól kezdve nem hittem az elrablásos változatban! Esetleges támadói franciául, esetleg angolul beszéltek hozzá?

Mellékelném egy decemberi levelem részletét:

Gondolkodtam a francia lányról is. Esetében
talán nem történt bűncselekmény. Véletlen
baleset is történhetett. Hajnalban átsétálva
a hídon, megállt, kihajolt, s egyensúlyát vesztve
beleesett a Dunába.
At autós elrablásban nem hiszek! A híd keskeny, ráadásul a gyalogosokat a szerkezeti elemek
elválasztják az autós sávoktól. Meg lehet próbálni
a vasszerkezeten átbújni, de meg kell dolgozni érte. A hídon autóból embert rabolni szinte
lehetetlen, mert amellett, hogy a rablónak is
meg kell küzdenie a szerkezettel, még egy másik embert is át kell húznia. A művelet alatt állnia kell az autónak is egy jó darabig.
Ha bűncselekményre kell gondolni mindenképpen,
akkor a Dunába lökés jöhet szóba. A zsebesek,
táskatolvajok talán nem dobják áldozatukat a
vízbe, de ez sem zárható ki! A táskát idegen
is elvihette a hídról, esetleg átkutatás után
eldobta.

Nagyon sajnálom, hogy így végezte a szerencsétlen
diáklány!

Vikuci 2009.02.13. 12:47:30

Kedves Keselyőbérc!

Nem akarok vitába szállni Önnel, de igenis lehetséges elrabolni valakit onnan, mégpedig a hídra felhajtó járdáról. Én magam még január elején bejártam Ophélie pontos útját a Port Side-tól egészen a táskája fellelési helyéig. Akkor fedeztem fel, hogy a Lánchídra felkanyarodó gyalogos úton több helyen is ki van döntve az elválasztó korlát, így 2*másfél méteres szakasz is van, ahol ember és autó között maximum 20 cm távolság van. Ott igenis beszállhatott Ophélie bármilyen autóba (pl. felajánlották neki hogy hazaviszik stb.).

Ráadásul ma tudtam meg, hogy a megtalálási helyén, a csepeli öbölnél úgy van kialakítva a hajótelep, hogy a Duna sodrásától teljesen elzárt a terület. Magyarán oda holttest nem úszhatott be. És az sem bizonyított tény, hogy mióta van ott.
Innentől én egészen biztos vagyok abban, hogy nem lett öngyilkos, nem ott és nem akkor került a Dunába, arról nem is beszélve, hogy semmilyen ujjlenyomatot nem találtak a vizsgálat elején a Lánchíd korlátjain, át pedig csak nem repülhetett rajta... Nagyon széles az a korlát, bele kell kapaszkodni ahhoz, hogy átugorjon rajta az ember, ezt is ellenőriztem.
Végezetül pedig az is kérdésekre adhat okot, hogy miként lehetséges az, hogy a szonár nem talált rá, holott még bőven Csepel határán túl is kereste a lányt a franicák nagyteljesítményű radarja...

Evo 2009.02.13. 13:46:10

Nem akarok senkit elkeseríteni, de:

www.zoom.hu/szirena/ongyilkos-lehetett-ophelie-39477.html

A hírek nem szólnak arról hogy öbölben találták volna meg a holttestet...hajósok találták meg, tehát azon a szakaszon hajók közlekednek, ha öböl is volt, oda be kellett hajózniuk. Márpedig ha ők oda behajóztak a holttest is könnyedén besodródhatott.

Most végignéztem a cikkeket. Szonárral csak a Lánchíd környékén vizsgálták a vízet...

A holttest a híradások szerint pont úgy néz ki, mint ami közel két hónapot töltött a vízben. És ne felejtsük el, talán azért nem bomlott szét, mert minuszok voltak, és egy vérkeringés nélküli test hamar megfagy, azaz konzerválódik valamilyen szinten.

Ha tévednék és hiányos információkból építkeznék, elnézést. Próbáltam minél jobban körüljárni ezt a témát, lehetőségeimhez képest.

Dyen 2009.02.13. 13:53:10

Kedves Vikuci!

Megelőzöt, bennem is pont ezek a gondolatok fogalmazódtak meg. Ráadásul, néhány hete egy újságban megjelent egy szakértői vélemény - akkor, amikor a szülők kérésére emberrablásként kezdték el kezelni az ügyet - miszerint biztos, hogy a Dunában fogják megtalálni, s akkorra már nem lehet majd kimutatni az erőszakra utaló nyomokat. Rettentő mérges lettem, mert ezzel tippet adott a cikk a bűnözőknek. ( vagy már akkor tudtak valamit? ) Akkor már sejtettem, hogy szegény nem fog élve előkerülni.

Vikuci 2009.02.13. 14:37:20

Kedves Dyen!

Örülök, hogy egyetért velem! Nézegetem itt a különböző fórumokat, mindenki totálisan biztos abban, hogy Ophélie öngyilkos lett. Én pedig érzem/tudom, hogy nem igaz, én többször "láttam" őt, de ezt már korábban megírtam. Éppen 3 hete nincs kapcsolatom vele, véleményem szerint akkor halhatott meg. Nem olyan lánynak tűnik a jellemrajza alapján sem, aki ilyen meggondolatlan lenne. Sokan írják azt is, hogy áteshetett véletlenül a korláton. Hát én ezt is leellenőriztem, teljeséggel lehetetlen átesni a Lánchíd korlátján, olyan magas (én 171 centi vagyok, pont olyan magas mint Ophélie. Nekem az a korlátt a mellemig ért!!!) Ahol meg kőpillér van, az ugyan alacsonyabb magasságban van, viszont az meg olyan széles, megpróbáltam kihajolni rajta, a fejem le sem lógott róla, itt is képtelenség kiesni.

Ophélie valószínűleg útban volt már a fogvatartóinak, egyszerűbbnek látták, ha megszabadulnak tőle. Én több helyen azt olvastam, hogy a csepeli Mahart öbölben úszott fel a holttest, ide nem lehet beúszni!! Nem a Duna sodrásában volt, hanem az öbölben.
Persze most mindenki azt állítja, hogy öngyilkos lett, én továbbra sem hiszek ebben...

Vikuci 2009.02.13. 14:38:21

bocsánat, korlát, így, egy t-vel

Dyen 2009.02.13. 14:49:12

Az a gyanúm, hogy ő is úgy lett öngyilkos, ahogy szegény ráckevei nő magától halt meg :(
Ráadásul pont most találták meg, amikor el kell terelni az emberek figyelmét Veszprémről és egyéb ügyekről.

Zsizsu 2009.02.13. 14:53:37

És még egy érv Vikuci véleménye mellett, amely szerint látták kéregetni az utcán, franciául koldult, és aki jelentette hogy látta, később azonosította is. Tehát már csak ezért sem lehet 2 hónapja a Dunában. Akkor valahol addig lennie kellett!

asperjangyorgy 2009.02.13. 15:44:15

Vikuci, én minden egyéb meggxőződésem ellenére abban hiszek, amiben maga, mert maga az éleben hisz, az éplketben akar hinni, és van nagyobb, erősebb, biztosabb hit és remény, mint amelyet az életbe vetünk? Ohpélie is hogy hitt az életben, milyen elmúlhatatlan mosollyal, mennyi önfeledt kedvességgel a lényében! Mindez nem múlhat el! Nem lehet semmivé! Higgyünk hát legalább abban, ami ő volt itt velünk és köztünk. Vikuci, a maga makacs hite, a maga feltámasztő meggyőződése emeljen és tartson meg minket - kétkedőket!

asperjangyorgy 2009.02.13. 19:29:16

Kedves Dyen! Köszönöm, hogy felhívta a figyelmem erre az írásra is. Gondosan éa alaposan elolvastam: hát igen, nagyon elgondolkodtató tényeket rak a szerző egymás mellé. Én már azt mondom, hogy minden elképzelhető. A Stop-ban megnéztem a Marian Cozma otthoni búcsúztatásáról készült videófelvételt. Nem lehet sírás nélkül látni, hogy ez a hihetetlenül kedves, életvidám és becsületes, tisztességes, jószándékú fiatalember ott fekszik a koporsóban, akik rátámadtak és megölték, azok pedig ártatlanok. Ez az ország teli van ártatlan gyilkossal. És nagyon tisztességes, készpénzért mindenre képes ügyvéddel. És mérhetetlenül tájékozatlan ügyvédi vezetővel. A Stop például részletesen megírja, nem igaz, hogy az ügyeletes bírót nem lehetett elérni. Délelőtt a havatalában volt, utána egész nap otthon. Az ügyben először 19.20-kor keresték. Elmondják bírói körökből azt is, hogy a rendőrség is kiadhatott volna körözést. De elfelejtette, hogy ilyen jogkörrel is rendelkezik. Úgy tűnik, senki nem mond igazat, mindenki a másikra mutogat. Kiderült, hogy az Ausztriában elfogott két "úr" is boldogan jön haza, mert itthon majd kimagyarázhatja magát. A szlovák bűnöző is alig várta, hogy Magyarországra jöhessen, mert miként az ügyvédje kijelentette, teljesen ártatlan és tisztázza magát. Mindenki. Itt mindenki tisztázni tudja magát a magyar igazságszolgáltatás egyre nagyobb dicsőségére. Ez egyedül nekem nem sikerült, akit egy regény miatt elítéltek, meghurcoltak, tönkre tettek idegileg, egészségileg, anyagilag. Pedig én aztán tényleg nem tettem semmit, illetve valamit mégis: írtam egy tucatnyi regényt, köztük azt is, amely egy negyven évvel ezelőtti gyilkosságot dolgoz fel, de itt a személyiségi jog - ha nem rólam van szó -, hanem pl. Sz. Ivánról, akinek öt napon át telisztájjal ordították a teljes nevét, mindennél fontosabb és erősebb.

Keselyőbérc 2009.02.13. 21:02:55

Kedves György!

Sz.Iván védelmére kell, hogy álljak! Szegény fiatalember szűk 30 fős baráti társaságával szórakozott. Társait akkor látta először, és az est során nem ismerkedett meg velük. Ha ismét találkozna velük, meg sem ismerné őket, hiszen sosem látta ezeket az embereket korábban.
Nevekre sem emlékszik, mert alapvetően magányos típus, mindemellett feledékeny is. Az sem ugrik be neki, hogy pontosan milyen jellegű becsületes munka jövedelméből vásárolta szerény autóját. A szórakozóhelyen semmi rendelleneset nem tapasztalt, az utcára pedig csak azért ment ki, hogy hazamenjen lepihenni. Ekkor, kint sem látott semmi különöset, ahogy máskor sem történnek vele szokatlan dolgok. Csak a híradóból értesült az eseményekről, mely megdöbbentette. Nem értette, hogy vajon miért is keresi őt a rendőrség? Biztos félreértés lehet, ezért sietve ügyvédet keresett, mert maga abszolút járatlan ilyen ügyekben. Feddhetetlen erkölcsű becsületes magyar állampolgár lévén, szóvivőjével önként, és szinte azonnal jelentkezett a rendőrségen, ahol minden kérdésre igazmondással válaszolt.
Ha pedig valóban látta volna, hogy valaki bántja a sportolókat, erős ember lévén maga is segített volna megvédeni őket! Kérdezzék csak az ügyvédjét, ő is megmondhatja, hogy Iván
teljesen ártatlan! Hogy ki a gyilkos? Azt ő sajnos nem tudhatja, találgatni pedig nem szeretne!

Keselyőbérc 2009.02.13. 21:08:04

Kedves Vikuci!

Ne higgyen a technika mindenhatóságában. A Duna
sonarral átvizsgálhatatlan. Persze a semminél többet ér, de nem sokkal! A testet elsodorja a víz, ezért a helyszínen már nem találhatták meg.

lszabi88 2009.02.14. 15:21:59

Kedves Keselyőbérc!
Egyetértek Veled abban, hogy a szonárnak nem kell feltétlenül észrevennie mindent!Gondolom itt az is benne van a dologban, hogy egy emberi test viszonylag észrevehetetlenebb egy ilyen műszer számára, mint egy keményebb tömörebb anyag!Azzal viszont a rendőrség minden bizonnyal számolt, hogy a holttestet a víz akkorra már elsodorhatta, így gondolom ennek tudatában nem kis területet vizsgálhattak át!És persze az is kétségtelen, hogy a vizirendörség többször átvizsgálta a vízfelszínt is!Elég fura, hogy akkor mégsem találtak semmit!Én azt mondom, ilyen előzmények után -mint például a lacházi gyilkosság is- nem kell csodálkozni azon, hogy sokan hihetetlennek tartják az öngyilkosság lehetőségét!

asperjangyorgy 2009.02.14. 17:09:25

Ha Ophélievel végezni akart volna bárki is, lszúrhatta volna a magányos utcán. Mert akik itt újabban pontosan a vesét szúrják át, majd pontosan a szívet, nem vakvéletlenül szúrnak ilyen pontosan. Nyilatkozott egy boncolóorvos: olyan pontosan szúrták át a mozgásban lévő Cozma szívét, hogy aki erre képes, az napi több órán át bábun gyakorol. Ilyen véletlenek nincsenek. Olyan adódik, hogy valaki képes egy másik embernek a veséjét átszúrni (bár ehhez olyan ocsmány lélek kell, hogy a gondolattól is megdermed bennem a lélek), olyan is van, hogy valaki képes egy másik embernek éppen a szívét átszúrni (bár már a szándék és mozdulat gondolatától a rosszullét kerülget), de egy helyszínen, két különböző tettes ilyen véletlent nem tud prudukálni. Az ilyn eredményeséghez, a boncolóorvos szerint, sok késszúrás szükséges, hogy eredménnyel járjon. A másik megjegyzése, hogy a sok késszúrás a jellemező, mert a gyilkosok indulatból cselekszenek és már az első szúráskor sincsenek egészen maguknál, csapkodnak a késsel, újra meg újra döfnek, hogy levezessék a félelmüket, valóban megölhessék, akit abban a pillanatban gyűlölnek. Aki csaqk egyszer szúr: egyszer a vese tájára (mint Cozma esetén, csak ő túl erős ember volt ahhoz, hogy ettől összeroskadjon), aztán a szívre koncentrálva, az nem indulatból cselekszik, hanem hideg fejjel, gyakorlattal, eltervelt mozdulattal. Aki így öl, nem egyszerűen gyilkos, hanem önjelölt hóhér - mondta a boncolóorvos, aki élete során több ezer holttestet boncolt fel és pontosan tudja, hol vannak a szervezetben a szervek és hogyan érhetők el.
Veszprémben nem bandatagok öltek, hanem önkéntes hóhérok, akik bárkit, bármikor gondolkodás nélkül eltesznek láb alól. Ilyen tettet csak hóhérok követnek el, akik nemcsak egy embert végeznek ki, hanem egy adott közösség reményét, örömét, álmát. Nem, szó sincs arról, hogy ezek a hóhérok nem tudták, hogy kit pusztítanak el. Cozma hetente szerepelt meccseken a televízióban. Ezek a bizonyos hóhérok jól ismerték, ismerhették jellegzetesen szép férfias arcát, magas, ámulatot kiváltó termetét, amely izmos és arányos volt, gyönyörű férfitest. Ők tudatosan el akartak pusztítani egy ilyen férfit, akiben egész Veszprémnek, egész magyarországnak, egész Romániának, egész Európának öröme telt. Különleges férfi volt, különleges adottságokkal. Lakásra spórolt, mert zsebből nem tudta kifizetni, ahhoz még sok meccsen keményen dolgozni kellett volna, sok-sok munkát végezni, sok-sok örömet, önfeledt pillanatot szerezve másoknak. Neki nem voltak autói: BMW-ék, Audik, Mercedesek, mint a hóhéroknak. Neki minden fillérért keményen meg kellett dolgozni. A hóhérok nem szoktak aztán semmire sem emlékezni. És a hóhéroknak szokott előzékenyen (megfelelő ellenszolgáltatásért) segíteni a rendőrség. A hóhérok időt kapnak, hogy a tett után elszökhessnek, elbujjanak, ügyvédet kerítsenek, időt kapnak ahhoz - rendőrségi segédlettel -, hogy ne emlékezzenek semmire, csak annyit mondhassanak, ők csupán rossz időben rossz helyen voltak. Aki ilyet mer egy ilyen tett után állítani, azt már talán nem is kellene tovább faggatni. A rendőrségnek, az ügyészségnek és majd a bíróságnak meg kellene köszönni az információt, és a TETT alapján - minden további meghallgatás nélkül - ítélkezni felette. De a "jogrendünk" nem így működik. Akik azon az estén, éjszakán ott voltak, azok semmire sem fognak emlékezni, és majd lassan a bíróság számára is viláossá válik, hogy Marian Cozmát ők nem bántották, ezt a csodálatos férfit senki nem ölte meg, ő csupán "leszúródott". Kedves Keselyőbérc, ezt így kell elfogadnunk, akár tetszik ez nekünk, akár nem. Így kell elfogadnunk, mert mi gyengék, elesettek, kiszolgáltatottak vagyunk. Láttunk, tapasztaltunk egy borzalmas figyelmeztetést. (Illetve sokat, köztük egy 14 éves csodálatosan édes, kedves, álmokat dédelgető kislány megalázását-meggyalázását, megölését, kifosztását). És mi történt? A lakosság megmozdult, hogy véleményt nyilvánítson, hogy azt mondja a rendőrségnek: eddig és ne tovább! Nem, nem mozdult a magyar lakosság, csak bénultan nézi, hogy mi történik körülötte. Tapasztalja, hogy egy ilyen tett után is (és ha a kiskunlacházi tettesek személye kiderülne, ami persze már soha, de soha nem fog kiderülni, abban az esetben is) a rendőrségen azt lehet mondani - ügyvéd jelenlétében -, hogy rossz helyen voltam rossz időpontban. És a rendőrségnek a szeme sem rebben, folytatja a kihallgatást. Pedig ennyi elég. Kihallgatásnak is és jegyzőkönyvnek is. Elég, ha az ügyészség csak ennyit ír a vádiratba. És elég, ha a bíróságon az érintettek csak ennyit mondanak. Ugyanis mindennek van határa. Ezt a rendőrségnek is tudnia kellene. A rendőrségnek nem kellett volna folytatnia a kihallgatást, hanem le kellett volna tenni a tollat, elvezettetni a tettest, és azt mondani, ezzel mindent elmondott, további részletekre nem vagyunk kiváncsiak. Aki egy fiatal életet így és ennyivel intéz el, azt kár tovább faggatni.

Nem ehhez a kihallgatáshoz tartozóan mondom, hanem általában azt a véleményemet, hangsúlyozom, hogy a véleményemet, amelyről eleve tudom, hogy iszonyú ostobaság. Szóval az a véleményem, hogy a rendőrség, az ügyészség és a bíróság a mai Magyarországon a bűnelkövetől oldalán áll, függetlenül attól, hogy milyen származásúak. Csak így lehetséges, hogy rühes kutyaként agyonvertek néhány éve egy ismert focistát, és az elkövetők, akik nem voltak romák, sőt, kifejezetten nagyon, végtelenül becsületes emberek voltak, megúszták annyival, amennyit kaptak. Volt egy bank, annak egy elnöke, a kezei között elvarázsolódott 35 milliárd és 12 évi tárgyalgatás-taknyolás után néhány milliócskára büntették. Van egy bróker, akinek a kezén 20 milliárd csorgdogált ide-oda, az ügyészség kvaterkázva hallgatta ki, sőt, állítólag még azt is megmondta, hogy melyik kérdésre mit válaszoljon... aztán alaposan el is ítélték... Aztán elkaptak két alakot, és bármennyire tagadtak is, rájuk fogták, hogy ők öltek és raboltak Mórón... Napestig lehetne sorolni a példákat, amelyekről nekem, nekünk csak és kizárólag véleményünk van, rendkivül szubjektív, semmire se jó véleményünk, csupán véleményünk, amelyet úgy mondunk ki, hogy rögtön vissza is szívjuk... Mert tulajdonképpen még véleményünk sincs. Nekünk arról sincs véleményünk, hogy Amszterdamban a prostituáltak negyed magyar lány, arról sincs, hogy egész Európában Budapesten található - a bejelentett lakosság számarányához képest - a legtöbb hajléktalan, akiket hajléktalanná tettek ügyes ügyvédek, ügyes egyéb emberek... De ezekről se beszéljünk, hiszen fölösleges. Elmondták hozzáértő emberek, hogy Miskolcon az Avas lakótelepet ügyes ingatlanosok és ügyvédek változtatták a Fészekrakó programban pokollá és borzalommá, de nem történt se előtte, se közben, se utána semmi... Csupa szörnyűséges példát említhetünk, és egyetlen jót sem... Ötven milliárdért megépítettek az M=-es folytatásaként egy autópályaszakaszt, átadták nyolc hónapja, és reped, süllyed, púposodik stb. stb. Fúrnak egy metróalagutat, amit az oroszok az államadósság feléért, 600 millió dollárért annó kulcsrakészen elkészítettek volna, és most a Fővám téren egy metróállomás több tízmilliárd, és onnan 150-200 méterre a Kálvin téren a következő metróállomás újabb több tízmilliárd... Értelmetlen döntések, iszonyatos pénzpocsékolás... Hagyjuk a fenébe. Vagy: tenni kéne már valamit, tenni, valamit megváltoztatni, mert így ez az egész valami egészen rettenetes, egészen elkeserítő... Mert a végzetesen "kicsi" dolgoktól, egy ember megölésétől rögtön az egészig vezet az út és a gondolat... és jobb ezekre nem gondolni, hogy az ember mégis és mindennek ellenére is életben akarjon maradni. Sírok, sírok a részletek és az egész miatt, annyira fáj bennem a lélek.

Józsa 2009.02.14. 19:57:50

Én hiszek az öngyilkosság verzióban.A csalódottság esztelen dolgokra készteti az embereket, melynek mozgatója az önsajnálat ill. a másikon való bosszúállás vágya: majd sír, ha én már nem leszek...Szerintem szinte minden fiatal átesik ezen az érzelmen egy rossz jegy, egy tanári kritika, egy szakítás, egy szülői szigor miatt.Csak a legtöbb fiatalban megszólal egy vészcsengő: mi a fontosabb?A bosszú, vagy az a bánat, amit a szeretteimnek okozok?Mi van azonban, ha nem köti olyan erős kapocs senkihez? Az aztán valóban végzetes lehet. Netán az alkohol, ami elveszi a józan gondolkodás képességét. Az a határozott lépkedés nem annak a jele, hogy eltökélte magát?Én sajnálom a mai fiatalságot a talajtalanság miatt.Most olvasok egy könyvet: Nem vénnek való vidék./McCarthy/.Elgondolkodtató, amit Bell, a seriff mond: 40 éve készítettek egy felmérést az iskolákban, mi okoz problémát a tanároknak. A kérdőív szerint az, hogy rágóznak a fiatalok, beszélgetnek az órán,futkároznak a folyosón, lemásolják a másikéról a házi feladatot. Találtak egy kitöltetlen kérdőívet, sokszorosították, és ismét kiadták a pedagógusoknak. Most már a drog, a nemi erőszak,gyújtogatás,emberölés,öngyilkosság..állt a válaszokban. "Pedig 40 év nem nagy idő.És lehet, hogy a következő 40 év alatt meg éppenséggel kijózanodnak majd az emberek. Hacsak addigra nem lesz már késő."

Dyen 2009.02.15. 22:28:26

Ophélie szülei új boncolást kérnek Franciaországban
Az ügyvéd szerint a boncolás alapján úgy tűnik, hogy a halál oka fulladás, de annak körülményei még nem tisztázottak. "Azért, mert a Dunában találták meg, még nem biztos, hogy öngyilkosság vagy baleset történt" - hangsúlyozza Chouraqui. Hozzátette: "A helyi rendőrség mindenképpen erre a következtetésre akart jutni azért, hogy Budapest megőrizhesse egy olyan nyugodt város hírét, amely az oda érkező diákok biztonságát garantálja."

Az ügyvéd arra is emlékeztetett, hogy Ophélie érzelmileg kiegyensúlyozott, tervekkel teli sikeres fiatal nő volt. S bár szerinte az öngyilkosság általában "megmagyarázhatatlan rejtély", egy öngyilkosságra készülő ember nem megy olyan gyors és határozott léptekkel, ahogy a térfigyelő kamerák felvételei alapján Ophélie ment az eltűnése előtti percekben.

Az ügyvéd az újság kérdésére leszögezte: nem azzal vádolja a rendőrséget, hogy "nem tisztességesen végezte a nyomozást". Azt viszont állítja, hogy "nem kommunikált átláthatóan a családdal", s félretolt minden olyan elemet, amely az emberrablás feltételezését erősítette. Mint például annak a nőnek a bejelentését, aki Ophélie eltűnésének éjszakáján kocsival hajtott át a Lánchídon, s "szembe találta magát egy álló gépkocsival, amelyben heves szóváltás folyt több személy között, körülbelül ott, ahol Ophélie táskáját megtalálták". Az ügyvéd szerint az is elképzelhető, hogy ezek a személyek lökték a vízbe a lányt.

"Megerőszakolták? Hogy került a kék folt a jobb combjára? "Az igazságügyi orvosszakértő azt állítja, hogy a test két hónapot volt a vízben, de tényleg a Duna vízében?" - sorolta kérdéseit az ügyvéd. Ezeknek a részleteknek a tisztázására kéri "mielőbb" a család a franciaországi boncolást.

"Amíg nem lesznek egyértelmű tudományos és francia válaszok a kérdésekre, ragaszkodni fogok ahhoz, hogy az ügy folytatódjon. És a bűnügyi szál nyitva marad" - fogalmazott az ügyvéd.

www.dunatv.hu/belfold/ophelie_szulei_uj_boncolast_kernek.html

Vikuci 2009.02.16. 09:54:59

Kedves Dyen, ismét egyetértünk! Örülök, hogy leírad ezeket (bocsánat, egyáltalán tegeződhetünk?), mert itt már mindenki lezárta az ügyet öngyilkosságként. Továbbolvastam a francia híradások anyagát, abból megtudtam, hogy az orvosszakértő szerint a halál beállta legalább 6 hét, tehát közel sem állapította meg senki, hogy minimum 2 hónapos a holttest! Ezt kiszámítva dec. 4 és január 1-je között bármikor meghalhatott! A kék folt a jobb combján több mint érdekes, illetve annak a nőnek a tanúvallomása is, aki a kérdéses éjszakán a Lánchídon autóval közlekedett. Azt állítja, látott egy autót, amelyik állt a hídon és hangos szóváltás hallatszott. Kell még tovább magyarázni ezt? Nagyon jó lenne, ha végre mindenki elfogadná a tényt, miszerint korántsem biztos az öngyilkosság. Az pedig, hogy az édesapa újabb boncolást kér, teljesen jogos, én sem bízom a magyar (i)gazságszolgáltatásban.

Dyen 2009.02.16. 11:29:54

Szia Vikuci!
Nekem is feltűnt, hogy a halál beállta pont arra az időre datálható, amikortól már emberrablásként kezelték az ügyet. Az a bizonyos kamerafelvétel is gyanús, amit nem akarnak kiadni még a francia rendőrségnek sem ,mert azon látható lenne, hogy nem ment fel a hídra. Remélem nem úgy végezték el a boncolást, hogy később már ne lehessen megállapítani semmit. Ezektől minden kitelik, nem véletlen, hogy a szülők sem bíznak már az itteni vizsgálatban.

Vikuci 2009.02.16. 13:03:46

Szia Dyen!
Örülök, hogy legalább Te hiszel nekem :-)
Valóban felettébb gyanús, hogy még mindig nem láthatjuk a térfigyelők utolsó képeit, vajon miért nem nézheti meg a családja sem? És kérdem én, hogy a búbánatba lehet leugrani egy hídról úgy, hogy nincs is ujjlenyomat a korláton? Vagy közben kiderül, hogy repülni is tudott szegény Ophélie? A hídat rögtön az eltűnés bejelentése után átvizsgálták, vettek ujjlenyomatmintákat is, sehol nem volt Ophélie-é!
És akkor még nem is beszéltünk az én "képeimről"... képzeld, több mint 3 hete semmi kapcsolatom nem volt vele, addig pedig rendszeresen.
Egyszerűen útban volt szegény a "norvég" bandának aki elrabolta, rájöttek hogy túl ismert az arca, inkább eltették láb alól. Most gondolj bele, mekkora nemzetközi botrány lenne abból, ha kiderülne, hogy nemcsak a belföldi cigánybűnözést nem tudják a magyar hatóságok kezelni, de már a külföldiek sincsenek biztonságban... pl. tudtad, hogy jelenleg több mint 4500 eltűnt külföldi személyt keresnek CSAK Budapesten???

Dyen 2009.02.16. 13:37:19

Szia Vikuci!
Igen, én is olvastam. Persze ez, a külföldnek szóló prospektusokban (eddig) nem jelent meg.
Lesz itt még másért is nemzetközi botrány!
Azért az is érdekes, hogy most milyen hamar el tudták készíteni a DNS vizsgálatot.

Sajnálom, hogy Nórival kapcsolatban nincsenek "képeid". :(

lszabi88 2009.02.16. 14:21:54

Kedves Dyen!
Semmi aprócska hír sincs a rendőrség legutolsó felhívása óta???Számított egyáltalán valamit a nyaklánc közreadása, illetve volt olyan aki még utólag valamilyen információval tudott segíteni??Hihetetlennek tartom ezt az állapotot!A sajnálatos veszprémi gyilkosság után, már nem hiszem el azt a verziót sem, hogy a cigány elkövetők miatt hallgat ennyire a rendőrségünk!Most már sokkal inkább arra gyanakszom, hogy ez bizony a tehetetlenség jele!Elhiszem, hogy lelkiismeretesen nyomoznak, és próbálkoznak az üggyel, de ebből sajnos még nem adódik az eredmény!Remélem Ophélie holttestét mihamarabb francia orvosszakértők is megvizsgálják, mert valahogy itt a magyar boncmesterek szerint minden halálozás természetes úton, vagy öngyilkosság révén történik!

Evo 2009.02.16. 14:40:32

Szia Szabi!

Én egyre jobban sajnálom Nórika szüleit.. :(( Annyira nyilvánvaló, hogy hisznek, reménykednek abban hogy a kislány gyilkosai rendőrkézre kerülnek majd és tettükhöz méltó büntetésben lesz részük.. :( És annyira nyilvánvaló, hogy ha ez nem történik meg, fájdalmuk a végtelenségig fog fokozódni..:(
Bármennyire is szeretnék, én már nem tudok hinni se a rendőrség, se az igazságszolgáltatás munkájában. Egy vacak elcsépelt rendszerben élünk - de még rendszernek sem nevezném ezt a trutyit.
Ophelie öngyilkosságát én sem hiszem. Kétlem hogy ha valaki meg akar halni télen, csúnya hideg időben, nő létére ilyen módját választotta volna az öngyilkosságnak. Hozzátéve, hogy nyilvánvalóan nagyon kötődött a családjához, így ha ilyet tett volna se teszi meg anélkül, hogy előtte legalább ne hagyjon hátra pár búcsúsort. Ophelie intelligens, tanult hölgy volt. Halálának terhét nem hagyta volna ilyen formában szüleinek örökségül.
Az elrablásos verzióban nem hiszek, nem tudok hinni. De hiszem, hogy a lány nem önként került a Duna vízébe. Egészen biztosan történt valami azon a hídon éjjel. Talán valóban el akarták rabolni, talán kűzdött, nem hagyta. Talán csak a lábszárát kellett megemelni függőleges helyzetig és áttolni a korláton a testét. Másodpercek alatt vízbe lehet így taszítani bárkit. Még egy Ophelienél súlyosabb, erősebb embert is...

Dyen 2009.02.16. 15:23:01

Kedves Iszabi!

Sajnos nem hallottam semmit. Az a véleményem, hogy a sajnálatos veszprémi eset után, most még jobban fognak vigyázni arra, hogy az elkövetők származása hivatalosan ne derüljön ki.

Dyen 2009.02.16. 15:31:08

" Kasztrálással büntetné a szexuális bűncselekményeket egy miniszter Olaszországban, ahol ismét fellángolt a közbiztonságról szóló vita.
Az elmúlt hét végén néhány órán belül három fiatal lányt erőszakoltak meg és bántalmaztak három különböző városban, Milánóban, Bolognában és Rómában, állítólag mindhárom esetben illegális bevándorlók voltak a tettesek.

A jobboldali pártok a bűnelkövető bevándorlók azonnali kitoloncolását és a szexuális bűncselekmények büntetésének szigorítását követelik, Roberto Calderoni, a törvényalkotás egyszerűsítéséért felelős miniszter pedig egyenesen a szexuális bűncselekmények elkövetőinek kasztrálását javasolta. "

Csehországban már működik a törvény. Nálunk is jó lenne, ráadásul a népesedési arányokat is egy kicsit helyre billentené.

lszabi88 2009.02.16. 15:45:16

Azért kíváncsi lennék, hogy vajon mit mondhatnak a nyomozók a polgármester úrnak, mikor az kérdőre vonja őket az ügy állásával kapcsolatosan!Ahogy elénztem eddig, Répás úr nem egy olyan ember akit egykönnyen el lehet hallgattatni!Bár már el tudom képzelni, hogy belefásult ő is a rendőrség viselkedésébe!Kíváncsian várom, mikor kerül föl az internetre az Echo tv vasárnapi műsora, melyben legutóbb ő vendégeskedett!

Vikuci 2009.02.16. 15:59:11

Megvan a DNS vizsgálat eredménye... Ophélie az, akit kivetett a Duna :-(((
Azért azt még mindig nem értem, hogy miért csak most közli a rendőrség, hogy egy tanú ott volt a Lánchídon autóval és szemben vele állt egy autó, ahonnét hangos szóváltást hallott, miért csak most???? Hol vannak a térfigyelők utolsó felvételei, miért nem mutatják őket még mindig be???

asperjangyorgy 2009.02.16. 16:17:04

Vikuci, üdvözli az Ofélia írója, Arthur Rimbaud.
És ami a kérdését illeti: azért, mert akkor a rendőrségnek meg kellett volkna keresni időben a nőt, meg kellett volna keresni azt a másik kocsit, időben, ami valószínűleg a taxi volt, amit előbb mutatott a kamera... Szóval akkor azzal foglalkozni kellett volna, a magyar rendőrség pedig nem ér rá a bűnüldözésre, mert kevés a fizetése, kevés a presztizse, kevés a szakértelme, kevés a becsülete, kevés... szóval mindene kevés, és jobb egy ügyet rögvest a szőnyeg alá söpörni, és mondvacsinált érvekkel lapozni... Ha esetleg akkor rögtön, ha nem öngyilkosság volt, ha esetleg mégis lépnek, ha esetleg, nos akkor esetleg élve találják, és most velünk lenne a létezésben... De ő már nincs velünk, mi se ővele... emlék, mint mi leszünk. Tudja ugye, mi van kiírva Nagycenken a Széchenyi kripta homlokzatára? Nem, mégsem mondom meg, ezt egy igazi magyar lánynak tudnia kell. Írja meg, hogy tudja. Hátborzongató mondás, mint ahogy minden igazság az. O. rejtélyes halála is az. És már nincs és nem lesz kin számonkérni. Minden tiszteletem a szüleié, akik tudják, a lányuk emlékének tartoznak annyival, hogy tisztán adják ár mindazt, ami ő volt, az örökkévalóságnak. Talán ezt, bocsánat, hogy mondom, mégis valahogyan meg kellene tenniük Nóra szüleinek is. Nyilatkozni, elmondani, a fájdalmat is vállalni, ahogyan bámulatosan és a szívet megszakajtón Marian Cozma apja vállalta. Ahányszor láttam azt a fnatasztikus férfit, mindig elsírtam magam. A fiáért, a fia emlékéért vállalta a nyilvánosságot, vállalta, hogy fiaiként megölelte a fia klubtársait... és vérzett a szíve és huloottak a könnyee... Ilyen csodálatos, lenyügöző magatartást rég láttam. istenem, micsoda férfias erő! Micsoda emberi nagyság. Micsoda példa! Míg élek, emlékezni fogok rá. És mindenkinek emlékezni kellene Marian Cozma apjára, aki példát adott arról nekünk, kicsiknek és törékenyeknek, hogyan kell és lehet az elesettért, a nemtelenül alpusztítottért nyilvánosan is vállalni a fájdalmat. És most biztosan összeroskadt, és biztosan nem heveri ki a kiheverhetetlent. Marian Cozma édesapja! - büszkék vagyunk rád, kár, nagy kár, hogy nem vagy magyar, hogy nekünk magyaroknak példát adnál - a magyarságból. Így "csak" példát kaptunk az - EMBERSÉGBŐL!!!!

Evo 2009.02.16. 16:38:44

Amit a rendőrség elkövet az utóbbi bűntények esetén velünk, magyar állampolgárokkal, az a legnagyobb bűn amit állami szervezet elkövethet az ország lakosságával szemben. Szembeköpnek bennünket. Hazudnak nekünk. Hülyének néznek minket.
Számtalan újság, internetes cikk hasábjairól ordít hogy egyre többen csatlakoznak azon táborhoz, akik a rendőrséget, azok munkáját, technikáját,igazmondását, igyekezetét kétségbe vonják. Nyilván van nekik is szemük. Nyilván olvassák a cikkeket. De felvállalni, semmit sem vállalnak fel.
Se azt, hogy hibáztunk Nóri esetében, se azt, hogy hibáztunk Ophelie esetében, se azt, hogy hibáztak a veszprémi gyilkosság esetében...semmit. Se egy bocsánat, se egy elnézést, se semmi. Mert úgy gondolják, megtehetik.
Kijelentik egy ifjú hölgy boncolása után, hogy "megfulladt" - tehát öngyilkos lett. Botrányos és felháborító ez a kijelentés. Tegnap a tévében azt hallottam, hogy egy yard úgy nyilatkozott: Ophelie lehet hogy baleset áldozata lett, mászkált a dunaparti köveken és megcsúszott, bele Dunába!!!!!!!
Egy ilyen megnyilvánulásra nem tudok mit mondani mást, minthogy egy primitív és 80-as IQ alatt tendáló szerencsétlen gondolataiból reppenhetett fel. És az ilyenek nyomoznak. Derítenek fel bűncselekményeket.
És szégyenszemre nyilatkoznak, nyilvánosan a médiában!!!!!!!!!
Egy lány ha lemegy a kövekre mászkálni 1. nem hagyja a táskáját a hídon, 2. mindenképpen láthatóvá vált volna a híd alatt, -nyíltan elismerten - portyázó hajléktalanok számára.
Ugye, azt ők sem gondolták komolyan, hogy ezt a hülyeséget beveszi bárki is??
Ennél már az is valószínűbbnek tűnik hogy baleset volt, de ha az is volt, akkor sem a köveken következett be, hiszen ezt MINDEN kizárja.
Arról nem is beszélve, hogy szerintük ha bármelyikünket élve beledobnak a dunába és sikoltozás, levegővétel közben víz megy a tüdőnkbe mely okán megfulladunk, akkor mindenképpen öngyilkosok leszünk!
Ezek után senki se csodálkozzon ha országunkban meg fognak szaporodni az ilyen és ehhez hasonló "öngyilkosságok"!!!
Köszönjük ezt a rendőri szerveknek, és én személyszerint nagyon megköszönném ha mindannyian távoznának és helyüket átadnák hozzáértő, igazmondó, cselekvő,becsületes, tisztességes, képzett és nagy szakértelemmel bíró embereknek!

Balatoni Napsugár 2009.02.16. 17:04:21

@asperjangyorgy:
"Voltunk mint ti,
Lesztek mint mi,
Por és Hamu.

Nyugodj békében Ophélia, nyugodj békében Nórika.

Evo 2009.02.16. 19:59:38

Tudja kedves Napsugár, nehéz így békében nyugodnia holtainknak.. :(

asperjangyorgy 2009.02.16. 20:46:08

Egy 14 éves aljas módon széttiport, elpusztított, szégyenbe taszított gyerek, aki még élehett volna hét vagy nyolc évtizedet, lehetett volna boldog szerelmes, hűséges feleség, gyermekeket nevelő anya és hibbant társadalom hasznos polgára, nem nyughat a sírban. A vele szemben elkövetett szörnyű bűn égre kiált, és vádolja azokat, akik még arra is képtelenek, hogy igazságot szolgáltassanak neki. És azzal is mire megy! Még isten sem képes feltámasztani. Ez csak fájhat, egyre kegyetlenebbül csak fájhat, mert az is csak fájhat, hogy a tettesek, a gyilkosok, ezek a minden tekintetben alja emberek élnek és virulnak, gondtalanul élvezik az életet és felbátorodva talán újabb gyilkosságra készülnek. De mindez láthatóan nem érdekli és nem hatja meg sem a megyei, sem az országos rendőri vezetést. Ha meghatná, akkor mindent megtenne - már csak munkaköri kötelezettségénél fogva is - a tettesek kézrekerítéséért.

Evo 2009.02.17. 08:41:26

Megmagyarázhatatlan halál, ha valakit betegség formájában ragad el. Az ember felteszi a kérdést, miért? Akár gyermekről, akár felnőttről van szó. Miért pont ő?Ezekre a kérdésekre nem kapunk választ, nem tudjuk megváltoztatni a megváltoztathatatlant és megelőzni se tudjuk. A betegség- nem válogat. Áldozatául eshet piciny gyermek, kamasz, virágkorát élő felnőtt, idős - bárki.
És megmagyarázhatatlan a halál, ha valakinek idegenkezűség következtében ér véget élete. Ez sem válogat, megtörténhet csecsemővel, kisgyermekkel, kamasszal, felnőttel, időssel..A miértekre itt sem kapunk választ.
A halálnak ezen két módját valami beteg, mutáns, kinövésként búrjánzó korféleség okozza.Mely beszívárog életmódunkba, társadalmunkba, családunkba, beférkőzi magát emberi kapcsolatainkba.
A kettő között mégis óriási különbség feszül. Míg az előbbin nem tudunk változtatni, az utóbbin igen.Ez utóbbi megállításának, megváltoztatásának eszközei kezünkben vannak.
Mégse élünk vele, nem teszünk semmit.Ha kell hazudunk csak leplezve legyen saját, személyes felelősségünk, ha kell nem mondunk semmit inkább elfordítjuk a fejünket és széttárjuk kezünket: én nem tehetek semmiről!
De igen. Mindannyian tehetünk róla. Legfőképpen pedig választott vezetőink akiknek mindössze új törvények létrehozása,az igazságszolgáltatás megreformálása, rendvédelmi szervek átalakítás és végrehajtás szigorítása lenne feladatuk.
Mégsem teszik.
Vajon mért nem?

lszabi88 2009.02.17. 09:37:27

Milyen rossz érzés ezt kimondani!Milyen kellemetlen szembenézni avval, hogy az ember rosszkor lehet rossz helyen!Akár pár percen is múlhat az élet!Talán Nórának is pár perccel kellett volna előbb, vagy később elindulnia hazafelé és akkor még mindig élhetne!És talán Ophélie is!Az ember nem is gondol rá, de ezek a dolgok nap mint nap megtörténhetnek bárkivel!Ki tudja, hányszor kerültünk olyan helyzetbe, ahol csupán néhány percen múlott az életünk!Mi pedig mit sem sejtve folytattuk a dolgunkat tovább!Egyikünknek a sors úgy rendezi a folyamatokat, hogy még sokáig élhessen, a másikunknak sajnos nem!Milyen érzés lehet tudni azt, hogy csak egy kis apró -akár időbeli -módosítással halottaink akár még mindig élhetnének!Ha Ophélie-t és Nórát a buli után hazakísérték volna, talán még mindkettő élne, ugyanúgy ahogy a ráckevei lány is élhetne!Sajnos ez nem történt meg egyik esetben sem!Bár lehetséges, hogy akkor mostanra mégtöbb halottunk lenne!De lehet-e hibáztatni ilyenkor bárkit is a gyilkosokon és a helyzeten kvül?Nem hinném!De abban biztos vagyok, hogy sokan hibásnak érzik magukat egy életen át!

Józsa 2009.02.18. 14:11:28

@lszabi88: Lehet-e hibáztatni bárkit is a gyilkosokon kivül? Igen, a társadalmat, ahol olyan pedagógusok nevelik a gyerekeket, akik a világhálón kérik, hogy "rendezze" le őket valaki, ahol az igazgató egy szál napraforgóban pózol, ahol a tanár bugyira vetkőzik a vihogó kappanok között?Gondolja, hogy egészséges lehet a légkör egy ilyen nevelőket maguk között tudó tantestületben. Nem mondom, hogy minden pedagógus ilyen, de hallgat a többség, mert hamar megkapják, hogy nem modernek,merevek, stb.
Felelős a "Tárca", mert gúzsba köti a pedagógust,az, hogy már-már oktatni sem lehet, de hogy nevelni valamire,erkölcsre, becsületre, figyelmességre,tiszteletre-hol van az már!
Felelősek a szülők, akik kényelemből, lustaságból az elektronikus pásztorra bízzák gyerekük formálást.Akik a jogaikat fennen hangoztatják, de szikrányi kötelességérzet sem szorul beléjük.
És felelős mindenki, aki hagyta, hogy ez az ország lezülljön erkölcsileg-gazdaságilag,aki a bűnöseit mindenféle trükkel felmenti, és babér csak a hazugoknak, csalóknak terem,a munkáját csendben, lassan, jól végző szégyelli, és élhetetlennek tartja magát.Most csak az a kérdés, hogy és hol lehet egy ilyen lejtőn lefele rohanó vonatot megállítani, és visszafordítani?Azt hiszem, itt minden, mindennel összefügg, kérdés, hogy ki vezeti ki a jónépet, ki kezdi el szép szóval,példával,megtorlással,amivel kell, a felemelkedést.A gyermek nevelését 9 hónappal a születése előtt kell kezdeni-mondják a bölcs filozófusok.Akkor én a család felelősségét hangsúlyoznám.Aki mesél Nórájának,Ophelijának,Rostás Dzsenifernek,Zuschlag Jancsikának, hogy mi a tisztesség.

Evo 2009.02.18. 16:28:27

Józsa,
nagyon igazat írtál. Szomorú, de ez a helyzet, szívünkből szóltál szavaiddal!

lszabi88 2009.02.18. 16:33:52

Kedves Józsa!
Természetesen igaza van, ez egy hihetetlenül összetett probléma!Minden mindennel összefügg, éppen azért írtam, hogy a gyilkosokon kívül a helyzetet kell okolni!Azt a helyzetet amiben most van kis országunk!És persze tulajdonképpen ez az állapot tette a gyilkosokat is olyanná amilyenek!Sajnos a modern világban már nincs helye azoknak az értékeknek, amelyek egykor igaz és erkölcsös embereket neveltek!Fiatal korom lévén nincs sok rálátásom még a dolgokra, de érzem, hogy valami nagyon nincs rendben!Pár év alatt rohamosan megváltozott minden!

Józsa 2009.02.18. 20:03:46

Evo, Szabi-míg fatal voltam reménykedtem,kell jönni egy szebb, igazságosabb világnak.Csokonai:Az estve verse volt az érettségi tételem.Olyan hittel mondtam a bizottságnak:"Nem bújt el a a fösvény több embertársától, hogy ment legyen pénze a haramiától,AKIT TÁN TOLVAJJÁ A TOLVAJ VILÁG TETT,MERT GONOSZ ERKÖLCCSEL SENKI SEM SZÜLETETT."
Ma már nem reménykedem, és tudom, hogy én már nem élem meg az igazságosabb világot. Pedig annyi rendes embert ismerek, és mégis nekik kell háttérbe szorulni,tűrni,szégyenkezni, hogy annyi év tanulás, becsületes munka után nem vitték semmire, vagy amit gyűjtöttek, az a többségnek nevetséges, és értéktelen.Néha a saját gyerekeim is azt mondják, jobb lett volna,ha nem "nyuszivá", hanem "farkassá" neveltük volna őket. De tudom, hogy soha nem lesznek farkasok.
Csokonai 1805-ben halt meg, most meg ugye 2009 van. Úgy látszik a világ lassan halad a szép és a jó felé."Estvére" egy remény marad,hogy "embernek születtem", s emberként éltem.De szorítok az utánam következő generációnak.

Dyen 2009.02.19. 09:43:48

"Egyre valószínűbb, hogy bűncselekmény áldozata lett a francia diáklány - írja a Bors.

Az ugyanis egyértelmű, hogy a Lánchídtól a Duna nem sodorhatta a holttestét a csepeli szabadkikötő zárt öblébe, mert azt a folyásiránytól egy mesterséges félsziget választja el. A félszigetet az épülő csepeli szennyvíztisztító munkálatai miatt építették. Majdnem a folyó közepéig ér, tehát bármi sodródik a Dunában, csak úgy juthat tovább, ha kikerüli.
A lány teste mégis egy zárt öbölből került elő, ami csak úgy lett volna lehetséges, ha az árral szemben úszott volna egy ideig - olvasható a lapban. "

Ráadásul arról sem nyilatkoztak, hogy a halál beállta előtt mit evett, ivott, mit állapított meg az orvosszakértő. Abból kiderülne, hogy valóban az eltűnése napján halt-e meg. Egyébként én nem hiszem el azt a mesét, hogy hat sört és hat felest ivott meg. Ekkora mennyiségtől egy "gyakorlott" piás is minimum tántorogna.

Vikuci 2009.02.19. 10:08:17

Sziasztok!

Végre valamelyik sajtóorgánum leírja már (még ha az egy Bors című bulvárlap is az), amit már 1 hete tudok: ott, ahol Ophélie-t megtalálták, nem úszhatott oda magától! Bár ez az újság mint forrás nem is túl hiteles, de ez biztosan így van, Csepelen élő barátnőmtől tudom. Valóban egy teljesen elzárt öbölről van szó, nem lehet beúszni oda csak úgy! Valaki utólag tette oda, hogy ne legyen "útban"...

Én már inkább nem is minősíteném azt, ami jelenleg Magyarországon folyik...

Keselyőbérc 2009.02.19. 10:22:12

Kedves Vikuci!

Ha tényleg nem kerülhetett oda magától, akkor oda kellett vinni! Ha viszont odavitték, akkor bűncselekmény áldozatává vált!

Dyen 2009.02.19. 16:38:20

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=160589

érdemes elolvasni a hozzászólásokat is!

Vikuci 2009.02.20. 09:48:52

Keselyőbérc: igen, ezt mondom már régóta, csak eddig senki nem hisz nekem! A Lánchídra felvezető járdán több szakaszon is hiányoznak a védőkorlátok, itt bárki betuszkolhatta egy autóba. (mint ahogy azt meg is tették). Csak a töketlen magyar rendőrség vagy ennyire képtelen eredményt felmutatni, vagy nem áll érdekükben...

Dyen: egyre szimpatikusabb vagy számomra, látom Te sem tartozol a totálisan agymosottak közé... :-))

Dyen 2009.02.20. 10:38:49

Szia Vikuci!

Azt is felettébb érdekesnek tartom, hogy még mindig nem adták ki szegényt a franciáknak. Meddig kell még vizsgálgatni? Az apa helyében én már rég feljelentettem volna az egész országot. Egyébként az lett volna a tisztességes, ha a franciákkal együtt végezték volna el a boncolást, akkor nem lehetne sumákolni.

Vikuci 2009.02.20. 11:01:07

Szia Dyen!

Én is most olvastam a legújabb fejleményeket. Na ez azért már tényleg mindennek a teteje, hogy még a francia hatóságoknak sem adják ki a kamerák utolsó felvételeit. Teljesen biztos vagyok abban, amit az MH ír, hogy vagy valakinek a valakije látható rajta, netán egy rétinéger maffia valamely tagjához köthető a bűncselekmény... nagyon elegem van ebből! Figyeld meg, ha esetleg nagy nehezen oda is adják a felvételeket, egészen biztosan kozmetikázottan fogják megtenni! Hihetetlen, de tényleg igaz az újkeletű mondás: Magyarország új neve Abszurdisztán, fővárosa pedig Butapest.. szégyen gyalázat

Evo 2009.02.20. 13:19:03

Szia Viku!

Légyszi másold be a linket, ahol ez utóbbit olvastad (hogy nem adják ki a kamerás felvételeket), mert én nem találom. :(
Kösziii

Cserfes 2009.02.21. 13:05:32

Már régóta olvasom Önt kedves György, de ma nem bírtam tovább, és regisztráltam, hogy hozzászólhassak fórumához.
Az ügyet a kezdetek óta élénk figyelemmel kísérem, és mély fájdalommal tölt el a tudat, hogy esetleg soha nem derül fény erre a rejtélyes esetre; legyen az gyilkosság vagy öngyilkosság (nem látom valószínűségét).

Látták/ láttátok a ma megjelent Blikk cikket? Egyszerűen felháborító! Még ha valójában van is csekély valóságtartalma; ha netán tényleg megszerette a lány kicsiny hazánkat, ha emiatt (az dobja rá az első követ aki soha nem került ilyen vagy hasonló hangulatba mégcsak pár perc erejéig is), vagy hogy választania kell francia szerelme és az olasz amorózó között depresszív hangulatba is került, akkor sincs jogunk rögtön rásütni az öngyilkosságba menekvés tényét!

Engedjék/engedjétek meg, hogy körüljárjam a kérdést:

"Megbízható vizsgálatok alapján a depresszió gyakorisága (módszerek függvényében) 7-15% körül ingadozik. Az Egyesült Államokban a különböző felmérések 5-11% közötti értékeket adnak.
Ezek alapján ki kell mondanunk, hogy minden hetedik felnőtt élete folyamán legalább egyszer megismeri a depresszió kínjait, nemegyszer pokoli szenvedéseit. "

MÉG SEM LESZ EZEK KÖZÜL MINDENKI ÖNGYILKOS!

Figyelemreméltó a következő:

Meggyőzőek a tények a pszichopatológiai statisztikákat illetően: a nők szorongóbbak,
gyengédebbek, öngyilkossági kísérleteknél enyhébb, finomabb módszereket alkalmaznak

- NEM A JEGES VÍZBE VETIK MAGUKAT HAJNALBAN SZÓRAKOZÁS UTÁN!

Somogyi Andrea szisztematikusan sorra veszi az általa kiválasztott témákat. Pl. felhívja a figyelmet, hogy a fogamzóképes korú nők öngyilkossági kísérleteinek aránytalanul nagy része a menstruáció körüli időszakra esik. A biológiai magyarázat: a progeszteron depresszióra hajlamosít.-

Ne nevessenek ki, akár lehet akár ez is kiindulópont!

Cserfes 2009.02.21. 13:23:28

Most pedig rátérnék az általam felvetett kérdésekre, melyek nem hagynak nyugodni:

1.) Semmi hír a hányásnyomoknak, melyeket Ophélie táskáján vagy mellette találtak.
Dr. Zacher Gábor toxikológus szerint a francia lány nem volt részeg, hiszen egyenesen, céltudatosan ment, ám ha kloroformmal kábították el, még egy kis mennyiségű alkohol jelenléte a szervezetben is okozhat hányást.
DNS mintát itt vettek egyáltalán? Ha igen, akkor a térfigyelő kamerának látnia kellett, hiszen a táska helyét biztosan látta a kamera (itt haladt át több személy, akiket keresett a rendőrség). Vagy Ophélie jobb mint egy titkosügynök, és pont tudva hova irányul a kemra, mindig kikerülte azt???

2.) A hídra nem ment fel, a villamosmegállóhoz kanyarodhatott le, de akkor a tákáját miért hagyta volna el? Ha jelet akart volna hagyni nem ott tette volna ahol beleugrott a Dunába?

3.) Az utolsó felvételeket nem adja ki a rendőrség (felháborító!). Kérdem én: ha lényegi dolgot nem tartalmaz, nem tök mindegy? Ha pedig mégis, akkor kutya kötelességük megtenni azt!

4.) Ophélie testét szintén nem adják át, hogy legalább az édesapja francia orvossazkértőkkel is megvizsgáltathassa. Persze, hiszen minél tovább húzzák az időt, annál inkább kopnak a nyomok...
(Egyébként a gyomortartalmat megvizsgálva kideríthetik mit evett halálának napján a lány, ez is kiindulópont lehet ahhoz, hogy pontosan mikor is halhatott meg.)

5.)Ha annyira ragaszkodnak az öngyilkosság verzióhoz: legalább azt bizonyítanák be ugyan honnan ugrott be szegény lány a vízbe?

Cserfes 2009.02.21. 13:59:04

6.) Vajon a lány francia barátja tudott barátnője és az olasz Paolo "barátságáról"? Ezt a kapcsolatot is célszerű volna jobban körbejárni. Bár nem kívánok senkit bajbakeverni, vagy gyanúsítgatni; de vajon van-e eshetőség szerelmféltésből elkövetett - vagy ilyen alapon megszervezett- gyilkosságra? (ez már kissé lányregényes verzió, de mint tudjuk az ördög a részletekben rejlik, nem árt minden eshetőséget felvetni).

7.) Nagyon eltünt a képből Paolo az olasz fiú. Mostanában kering a pletyka, hogy a lány szerelmes volt, ám a nőcsábász férfi inkább "tisztelte" Ophéliet, és nem érzett hasonlóan iránta; csupán baráti volt viszonyuk. Vajon ez a reménytelen szerelem viselte meg a lányt?- és ha igen, ez sem 100%-os alap az öngyilkosságba menekvésre.

8.) Ködösítés folyik betörésről, laptopról törölt adatokról. Vajon csak a lány apja törölt képet, vagy más adatok is hiányoznak?

Egy sor megválaszolatlan kérdés...és Ophélie-n kívül vannak még akik tudják a bizonyosságot...

De a LEGFONTOSABB TALÁNY számomra az utolsó felvétel. Mivel van olyan kamera, amely a híd pesti hídfőjét fürkészi (akkor is ha forog, és néhány másodpercre csak), még ha Ophélie nem is, de látszódnia kell hogyan került oda a táska!
Vagy csak egyszerűen odapottyant egyik pillanatról a másikra?!

Ennek ki kell derülnie! Ha én volnék a lány apja, mindenemet, az egész életemet feláldoznám arra, hogy kiderítsem mi történt valójában (ahogy szerintem ezt meg is teszi). Úgy érzem Ophélie nem nyugodhat békében mindaddig (és hasonlóan minden erőszakos halált halt lélek), míg bizonyosságot nem szerez a világ. Úgy ahogy Horák Nóra gyilkosá(ai)nak is meg kell lakolnia tettéért!

Cserfes 2009.02.21. 14:15:47

És még egy fontos kérdés (ne hargudjanak/haragudjatok, de össze-vissza zsonganak a fejemben a gondolatok):

Vajon az a szemtanú, aki látni vélte Ophéliet a körúton -illetve oda is lépett hozzá franciául pénzt kérni- (itt is kell, hogy legyenek térfigyelő kamerák; miért is nem ellenőrizték?) milyen leírást adott a ruházatáról?
Vajon abban a ruházatban látta, amelyben megtalálták a lányt?
Vajon ez a szemtanú is érdekes módon "lipótról szabadult", mint a többi, aki érdemleges információval szolgálhatott az eltűnés éjjeléről? (hasonlóan azzal a nővel, aki aznap éjjel hajtott át a Lánchídon egy fekete álló autót kikerülve).

asperjangyorgy 2009.02.21. 14:43:23

Kedves Cserfes! Sok mindenben igaza lehet. Sok feltételezése megállhat. De most maradjunk egy pillanatig az általunk ismert és kétségbevonhatatlan tényeknél:
O. korábban, ha a barátaival szórakozott és későig kimaradt, végigsétált egyedül (esetleg mással) az éjszaka is viszonylag mozgalmas Bajcsy zsinlinszky úton a Nyugati térig, ott felült az éjszakai buszjáratra, és nem messze a II. kerületi lakásától leszállt.
Utolsó útja alkalmával másként cselekedett.
Miért?
A választ nem tudjuk, de nézzük az útvonalat: egészen a Lánchídig viszonylag forgalmas útvonalon és biztonságban haladt. Úgy érezhette, ha valóban haza akart menni, hogy a hídon sem fenyegeti veszély. De a hídról lejövet merre ment volna? Jobbra fordulva a Fő utcán végig a Margit krt-ig? Vagy át az Alagúton? És aztán végig az Attila úton? Mindkét változat hatalmas kerülő és teli bizonytalan és kiszámíthatatlan helyzettel. Miért választotta volna ezt a hosszabb és kockázatosabb utat? Mi indokolta, hogy eltérjen a megszokott útvonaltól? Mi indokolta, hogy az éjszakai buszjárat helyett ezúttal gyalog vágjon neki az útnak hazáig? Nézze meg a térképen. Bármelyik útvonalat nézzük, sokkal hosszabb és kevésbé biztonságos, mint a megszokott útvonala, amelyet nagyon lerövidített, hogy a kritikus részen eleve busszal mehetett. Miért döntött hát a kockázatos és hosszú út mellett, miközben azért - bármennyire biztosan szedte is a lábát - azért benne volt hét feles és hét üveg sör. Miért vágott át a Deák téren, miért nem a megszokott úton haladt egyenesen? Miért?
Azt gondolom, hogy ennek a döntésének volt valami oka. Mint ahogy fontos jelzés, hogy az esti összejövetelen egyedül az olasz fiú hiányzott neki. Mint ahogy fontos jelzés, hogy naponta 15-20 sms-t küldött a fiúnak, és ki tudja hány emailt. És a csoporttársai úgy emlékeznek, hogy az utóbbi két hónapban csendesebb, komorabb lett. Mitől? Letörölte a fiúnak írott leveleit? A fiú letörölte a neki írt leveleket? Letörölte az SMS-eket? A fiú is letörölte a hozzá érkezett valamennyi SMS-t? Ezt időben meg kellett volna néznia a rendőrségnek. Sok mindent elárult volna a levelek és SMS-ek hangvétele, tartalma.
Sok minden elképzelhető. De mielőtt azon képzelgünk, hogy ki és mit tett vele a Lánchídon, próbáljuk előbb megválaszolni a nyilvánvaló tényt: miért döntött úgy O. ezen az estén, hogy a Lánchídon kel át és úgy közelíti meg hajnali háromkor, az elhagyatott, üres utcákon az otthonát. Kedves Cserfes, miért???

Dyen 2009.02.21. 15:01:59

Tisztelt Asperján úr!

Mivel én is nő vagyok, így talán tudom a választ. Ha igaz mindaz, amit írnak a lelkiállapotáról, akkor kézenfekvő a válasz. Egyszerűen le akarta vezetni a feszültségét, esetleg kiszellőztetni a fejét, ezért döntött úgy, gyalog teszi meg az utat. Velem is előfordult már, hogy családi veszekedést követően, tehetetlen haragomban (mert nem vagyok erőszakos, mindenáron veszekedős fajta), inkább elmentem "kiszellőztetni" a fejem, megnyugodni. Ilyenkor az ember nem sétál, hanem lendületesen halad, ezzel is oldva a felgyülemlett feszültséget. A férfiak gyakran ezt másképp oldják meg (ordibálnak, esetleg verekednek).
Nem tudom elképzelni, hogy ha annyira szeretett volna Magyarországon maradni, akkor azt nem tudta volna elérni a családjánál.

Dyen 2009.02.21. 15:27:07

Szegény Nóri is azért indult el egyedül, mert összeveszett a barátaival, ő is azért hárította el azokat, akik el akarták kísérni, mert egyedül akarta "kidühöngeni" magát.
Egyébként meg, szerintem, ha egy nő öngyilkosságot kísérel meg, rendszerint nem is akar igazán meghalni. Ráadásul, ha igazán meg akar valaki halni, akkor általában fájdalommentes, gyors halálnemet választ. Különben sem találtak semmi nyomot a hídon:

"Felporszívózták a Lánchidat
A francia lapok rendre nemtörődömséggel vádolják az Ophélie-ügyben nyomozó magyar rendőröket, igaztalanul. Korábban már megírtuk, hogy még a nyilvánvalóan ostoba információknak is utánajártak. Például lenyomozták azt a telefonon jelentkező férfit, aki emberrablónak mondta magát, és váltságdíjat követelt. Róla kiderült, hogy pszichiátriai kezelés alatt áll. A nyomozók alaposságát mi sem jellemzi jobban, hogy a Lánchídat, ahol eltűnt a francia lány, gyakorlatilag felporszívózták, hogy Ophélie DNS-mintáit keressék. A híd korlátait „beporozták”, hogy megtalálják a lány ujjlenyomatait. A hídon azonban nyoma sem volt Ophélie-nek."

Cserfes 2009.02.21. 15:45:23

Kedves György, igaza van! Ez a kérdés szorul mielőbbi tisztázára, itt lehet a titok kulcsa.

Mivel jómagam is nő vagyok, egyetértek Dyen-el. Egy füstös átmulatott buli után valóban jó megoldás a séta fejszellőztetés céljából, akár a gondolatok rendezésére is. Ráadásul úgy tudom másnap a főbérlő gyermekeiért kellett volna óvodába/iskolába mennie. Lehet, hogy a másnaposság elkerülésére, vagy minimalizálása céljából jött volna jól a séta.

Bár itt újabb ködös foltok merülnek fel számomra:

1.) Vajon nem félt Ophélie egyedül a hosszú úton (más kérdés, hogy én a Nyugati térig sem mertem volna elmenni egyedül, inkább hívok egy taxit)? Bár ugye tudjuk az alkohol a félelmeket, gátlásokat is elűzi. Tegyük fel, hogy nem félt (egyébként az alkoholon kívül a düh az, amely megöli a félelmet, akár lehet a kilátástalanság hevében érzett düh- talán viszonzatlan szerelem okán?).- az sms-ek átvizsgálása valóban sokat jelentett volna.
De ha reménytelen szerelemről lett volna szó, azt Paolo nagyon is érezhette, és esetleg megoszthatta volna ezt az információt a rendőrséggel. Ám itt hasonlókról sem hallottunk...

2.) Ha csupán fejszellőztetés volt a cél, Ophélie mehetett volna a szokásos útvonalon, maximum 2-3 megállót még továbbsétál, és utána száll fel az éjszakai járatra. Miért ment a hídhoz???

3.) Ha tegyük fel öngyilkossági szándékkal veszi útját a híd felé vajon ilyen határozott lépésekkel halad? Nem áll meg egy pillanatra- akár többre útja során- a híd előtt és gondolja át még egyszer/ százszor? Vagy ennyire szilárd elhatározás lett volna sikeres életének ilyen csúf lezárása?

4.) A táskáját miért hagyta hátra? Ahogy írtam a kamerák felvételein látszódnia kellett volna ha ő rakta oda a táskát (hacsak nem pont abban a pillanatban fordul el a kamera)- és mivel tőle származó hányásfoltok vannak a táskán ill. a táska mellett, időznie kellett volna ott egy darabig. Mivel azonban az utolsó róla készült felvétel szerint (ha ez igaz egyáltalán) utoljára a Roosevelt tér előtti kis zebrán haladt át, nagyon esélyes, hogy nem ő tette oda a táskát. Ha pedig jelként hagyta maga után, akkor miért nem ott, ahol esetleg beleölte magát a Duna jeges habjaiba?

5.) Vajon találkozója lett volna ott valakivel? De miért pont ott?

6.) Annyira nem ismerem az éjszakai járatokat; lehetséges, hogy a híd budai hídfőjének környékén van olyan éjszakai busz, mely hazavihette volna Ophéliet? Ha jól emlékszem van ott buszmegálló.

Dyen 2009.02.21. 16:41:38

"Ophélie albérleti szobájának átvizsgálása sok információt nyújtott a nyomozóknak, hiszen a látvány magáért beszélt. A szülők által szorgalmasnak, rendszeretőnek, kiegyensúlyozottnak mondott lány ruhái szét voltak dobálva, ételmaradékok, penészes kenyér bűzölgött, ami utalhatott Ophélie akkori lelkiállapotára.

Végh József kriminálpszichológus szerint a francia lány, annak ellenére, hogy nem hagyott hátra búcsúlevelet, szaknyelven szólva „csendes végrendelkezést” hajtott végre. – Az albérleti szobájában talált felfordulás depresszióra utal, az pedig, hogy csoporttársával negyven SMS-t váltott, és hosszú órákat beszélgetett, erős érzelmi kötődésre vall –"

Na ez a nyomozó és kriminálpszihológus is visszaadhatja a diplomáját!
Úgy látszik, még sosem jártak fiatalok szobájában és nem ismerik a mai gyerekek szokásait sem.

Nekem is van egy főiskolás lányom, aki szorgalmas, rendszerető és kiegyensúlyozott, mégis előfordul, hogy két hét után úgy hozza haza az ételdobozt, amit vitt magával, hogy szinte "mozog". Saját bevallása szerint, a kollégiumi szobájuktól elájulnék. Az sms-ek számából, a hosszú beszélgetésekből sem lehet csak szerelmi kapcsolatra következtetni. Valamiért a mai fiatalok mániákus sms írók, még akkor is ezt a formát választják, ha ez lényegesen hosszadalmasabb. Ha mégis telefonálnak, akkor csak szüleik vagy pénztárcájuk képes megálljt parancsolni beszélőkéjüknek.

Ezek a tények semmit nem bizonyítanak.

asperjangyorgy 2009.02.21. 17:52:50

Kedves Dyen!
Kedves Cserfes!

Szóval kedves Dyen, maga nekem a nap meglepetése. Olyan határozott, férfias véleményeket fogalmaz meg a blogban immár hetek óta, hogy én magamban mindig is férfiként kezeltem. Bocsásson meg! Azt azért fenntartom, hogy maga nagyon határozottan, keményen fogalmaz, és mi tagadás, gondolkodik, ami csak a nők kisebbik részére jellemző. És ráadásul makacs is. És tulajdonképpen nagyon örülök, hogy nő, mert én a nőkkel, azt hiszem, mindig jobban meg tudom magam értetni.
Sok igazság van abban, amit leír. Nagyon sok elgondolkodtató momentum. De ezek már nem érdeklik a rendőrséget, nekik O. úgy kell, mint púp a hátukra. Fellélegeztek, amikor meglett O. holtteste. Egyedül abban reménykedtek, hogy semmilyen külsérelmi nyomot nem találnak rajta. És lényegileg, legalábbis ezt állítják, lőn. Innen kezdve ők kipipálták. Hogy aztán esetleg egy másik nőt ugyanere a sorsra jut, istenem, olyan sok eltűánt ember van, és egyébként is Amsterdam borélyaiban 25 %-os arányban domborítanak a magyar nők. Vagyis mindenben Európa szemétbányája lettünk. Sajnos.
A tegnapi levelet köszönöm, Közzétettem, mert a polgármester állásfoglalása az ügyben önmagáért beszél. A rendőrség pedig lehúzhatja magát a budin. Azzal a módszerrel, amellyel eddig dolgoztak, nem lesz tettes. A dns nem mindenható. Lehet, hogy a már kiszűrtek között is van egy-két tettes, csak éppen ők nem hagytak, hogy úgy mondjam, DNS-mintát Nórán. (Érti, mire gondolok). Szóval ezt ennél sokkal okosabban kellene csinálni. És ha a tettestől is vesznek DNS-mintát, az úgy eltűnik, mire eredmény lesz, hogy soha az életben elő nem kerül. Szóval taktika és stratégia kellene az ügy felderítéséhze, különösen 3 hónap elteltével.

Kedves Cserfes!!!
Maga nagyon jó érzékkel tapint a dolgok lényegére. De ha elolvassa, amit Dyennek írtam, ott láthatja a véleményem. Igen, nagyon sok a kérdőjel, a titokzatos mozzanat, amit akkor kellett volna korrektebból tisztázni Az ilyen ügyekben az idő múlása sok mindent magával sodor, és sok minden kinyomozását reménytelenné teszi.
Nekem az fáj a legjobban, hogy a holttest kétségtelenol Ophélie-é, és elvesztettük ezt a szép, tündökletes mosolyú, 22 éves, csupa tervvel és reménnyel teli embert. Hogy kinek a bűne ez a veszteség, talán soha nem tudjuk van, vagy biztosan nem tudjuk meg. És minden ilyen veszteség ptolhatatlan. Neki ugyanúgy nem tudom mondani, miként a 14 éves Nórának, hogy nyugodj békével, sőt, ha valaki ezt mondja, szinte dührohamot kapok. Ennyi idősen élni kell, élni, és élni, nem vékében nyugodni. Ennyi idősen álmodni, tervezni, dolgozni kell, jövőt rakni, emelkedni, szeretni és okulni stb. stb. - nem békén nyugodni. Ezek az emberek soha nem nyugodhatnak békében, mert velök kicseszett az élet, és kicseszett a halál, és azok persze, akik hozzájárultak a halálukhoz. Mert ennyi idősen nem véletlenül hal meg valaki, hanem külső ok, sőt okok miatt, mások bűne miatt.
Nagyon köszönöm, hogy a szívükön viselik ezeknek az embereknek a sorsát, mert ők már csak addig élnek, amíg mi szeretjük őket. Ennyi a halhatatlanság, miként azt jól tudjuk. Kézcsókkal mindkettőjüknek: A.Gy.

Dyen 2009.02.21. 19:32:12

Tisztelt Asperján Úr!

Köszönöm megtisztelő véleményét! Kicsit meglepett, hogy férfinak gondolt, bár én meg Iszabiról gondoltam az elején, hogy lány /bocsi Szabi/ . Tudom, nem mindenben értünk egyet, de az alapvető emberi értékekről hasonló a véleményünk, politikai nézeteinknek meg nem ez a blog a színtere. Én sem mai gyerek vagyok már, bár lélekben fiatal,(ami fiatal gyerekeimnek is köszönhető) így láttam, tapasztaltam egy-két dolgot a világból, talán ezért vagyok határozott, kemény és időnként elkeseredett, dühös. De igyekszem mindig józan maradni, amennyire ebben a mai felfordult világban lehetséges. Erőt ehhez gyermekeim adnak, s a hit, hogy talán még nincs végleg minden veszve ebben a szegény hazában.

Evo 2009.02.22. 19:00:40

Szia Dyen!

Bevallom nőiesen, hogy én is azt hittem, férfi vagy. Még a mailed ellenére is, úgy gondoltam, a nejed mailjéről levelezel. :)
S hogy miért? Amit György is említett... :)
A határozott fellépésed, a harciasságod, a kemény, viccet nem ismerő hozzáállásod...
Arról nem is beszélve, hogy ki ment át félelmet nem ismerve a cigánytelepen címet nézve.. ? :)
Most hogy már tudom hogy nő vagy...mégse tudom elhinni. :) Talán a neved, talán a "mi jó öreg Dyenünk" berögződés, nem tudom miért de ez van. :)
Nekünk a "Dyen" maradsz mindig, mégha nő is vagy! :))

asperjangyorgy 2009.02.22. 20:48:03

Kedves Evo. Én eddig azt gondoltam, hogy kegyed nő, és lehet, hogy most kiderül, tévedtem, és szintén férfi, azaz, kegyed viszont férfi, vagyis nem nő. Ej, az embert mindig érik meglepetések, kedves "jó öreg Evonk".

Dyen 2009.02.22. 22:19:49

Szia Evo!

Kikérem magamnak, olyan öreg azért nem vagyok :) :) Miért, a Dyen jelent valamit? ( lemaradtam valamiről? ) Én egy közismert női név becézéseként használom. Bár bevallom, hogy nem engem hívnak így, hanem egyik kislányomat. Egyébként nagyon is szeretek viccelődni. Azért nincs harag :) :)

ui. most is megjelent a moderációs üzenet:
Megjegyzésed csak előzetes moderációt követően fog megjelenni

Dyen 2009.02.22. 22:26:16

Lehet, hogy csak engem ellenőriznek? :)

Evo 2009.02.23. 08:34:46

Dyen,
ezek után csodálkozol hogy ellenőriznek? :)))
Alaposan megzavartad az oldalt fürkésző figyelőbrigádot (is).. :))))
Amúgy szerintem a neved miatt volt ez az egész. Szerintem van olyan férfinév hogy Dyen.. :))
Az "öreg" jelzőt értsd jól, nem a korodra (itt mindenki kortalan!! :)) , hanem a bölcsességedre és élettapasztalatodra vonatkozik! :)Na meg arra, hogy tőzsgyökeres blogoló vagy Te is, már hónapok óta! :))

Dyen 2009.02.23. 14:22:16

Ophelie diáktársai nyilatkoztak
(akkor, amikor Párizsban is volt megemlékezés)

www.dunatv.hu/felsomenu/nettv?video=1_485666

Dyen 2009.02.23. 15:20:23

AZ UTOLSÓ PERCEK TITKA
Nem Ophelie Bretnacheré volt az a gyomorváladék, amelyet a december negyedikén eltűnt lány táskája mellett találtak. Közben egyes magyar újságok arról írnak, a diák depressziós volt.

Rendőrségi forrásaink továbbra is bizonytalanok, mi történt valójában a december negyedikén hajnalban eltűnt Ophelie Bretnacher-el. "Mivel sem a híd korlátján, sem a lány tetemén nem találtak arra utaló nyomokat, hogy vízbe vetette volna magát, ezért egyelőre csak ötletelés folyik" – mondta a Magyar Hírlap Online-nek egy nevének elhallgatását kérő nyomozó. Emlékezetes, a huszonkét esztendős lány holttestét február 12-én találták meg a Csepel szigetnél, egy mesterséges holtágban. Többször felhívtuk arra a figyelmet, hogy Ophelie teteme a Dunát a kikötőtől leválasztó gát belső oldalán, a bejárattól harminc-negyven méterrel feljebb került elő ami azért érthetetlen, mert e szerint földi maradványa visszafelé úszott volna a vízen. Az üggyel kapcsolatos furcsaságok sora ezzel nem ér véget: a rendőrség például máig nem adta ki azokat a felvételeket, amelyeken állítólag utoljára látható a fiatal. (Zárójelben ide kívánkozik: ezzel kapcsolatban már annyi mindent mondtak, hogy a legújabb verzió, mi szerint ők maguk szeretnék fellelni a videón szereplő embereket, finoman szólva is hihetetlen.) Ugyancsak magyarázatra szorul, hogy Ophelie miként tudott úgy legkevesebb másfél (a Zrínyi, Akadémia és Roosevelt tér sarkán álló kamerákat figyelembe véve pedig minimum három) percnyi utat megtenni úgy, hogy egyszer sem tűnik fel a Nagy Testvér által rögzített képsorokon. Az pedig, hogy a lány táskája miként került "észrevétlenül" a híd Pesthez közelebb eső pilléréhez végképp érthetetlen. A BRFK-n felállított külön nyomozó csoport egy napot szánt a Lánchíd átvizsgálására. Mivel a térfigyelő kamerák képeiről látszik, hogy az ifjú hölgy nem viselt kesztyűt, az ujjlenyomat-szakértők átnézték az egész átkelőt, az aszfaltról még a port is összeporszívózták, de nem találtak sem ujjlenyomatot, sem a lánytól származó elemi szálakat vagy DNS-mintákat. Csupán egy dolog tűnik biztosnak: az a gyomorváladék, amely Ophelie személyes holmija mellett előkerült, nem tőle származott.

Kommentár

Vajon mi lehet azokon a bizonyos, Ophelie-ről készült utolsó, esetleg az azokat megelőzõ vagy követő képsorokon, amelyeket a rendőrségen kívül eddig senki nem nézhetett végig? A legújabb, fentebb is említett verzió szerint most azért nem láthatjuk – a szülőket és az ügyvédet is beleértve – ezt videót, mert a zsaruk úgymond saját maguk szeretnék meglelni azokat az embereket, akik akkortájt arra jártak. Az indok tragikomikus, hiszen e szerint december negyedike óta ebben az ügyben semmiféle előrelépés nem történt.

Lázin Miklós András
Magyar Hírlap Online

Evo 2009.02.23. 16:09:24

Azt gondolom, hogy a video kiadása nem lehet akarom- nem akarom vita tárgya. Egy külföldi állampolgár lelte halálát országunkban, mivel az ottani hatóságok nem elégedettek az eddig feltártakkal azt gondolom a magyar rendőrségnek KÖTELEZŐ kiadnia a legutolsó felvételt is.
Minden olyan cselekedet vagy szándék, ami ezzel ellentétben áll, könnyen diplomáciai konfliktust robbanthat ki.
Kedves rendőrség!
Kell ez Önöknek? Nem volt még elég? Nem elég az, hogy rohamléptekkel nyargalnak afelé, hogy a magyarokon kívül az EUban ill. egész európa területén megítéljék munkájuk és hozzáállásuk minősíthetetlenségét?

asperjangyorgy 2009.03.01. 19:37:15

Stop Hír cikke Ophélieről:


Újból meghallgathatja a rendőrség az Ophélie-nyomozás 4 tanúját, mivel egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a lány nem a hídról vetette a 15 méteres mélységbe magát. A zsaruk azt gyanítják, hogy az olasz fiatalemberek a híd lábánál, a part közelében találhatták meg a lány táskáját. Ha így történt, akkor 4 ott élő hajléktalannak ebből valamit látnia kellett.
Annak ellenére, hogy Ophélie Bretnacher holtteste 3 héttel ezelőtt előkerült, a nyomozás nem zárult le. Nem azért, mert a franciák elvárják, hanem azért, mert vannak még megválaszolandó kérdések. Mint arról a STOP is beszámolt, a francia cserediák december 4-én hajnali 2 óra magasságában indult el a Portside nevű szórakozóhelyről egy Mikulás-bulit követően. A Roosevelt térig egészen biztosan eljutott, de minden, ami ezután történt, rejtély.
A híd vizsgálata során semmilyen DNS mintát vagy elemi szálat nem találtak a lánytól. Ez persze lehetett amiatt is, hogy a helyszínelésre csak az eltűnést követő 3. napon kerülhetett sor. Vannak taxisok, akiknek ott van a drosztja a híd lábánál, de egyikük sem észlelt semmit, és ami a legfontosabb, még felmenni sem látták a lányt a hídra. Van azonban 3-4 hajléktalan, akik - igaz napközben a várost róják - este 7-től már a híd alatti szélvédett részen pihennek. A rendőrség őket is meghallgatta, de azt állították, nem észleltek semmit aznap hajnali 3 óra magasságában, amikor Ophélie a hídhoz érhetett.
A STOP megtalálta egyiküket a Szabadság tér közelében, ahol harmadmagával lomizott a férfi. Először csak a rendőröket szidta, hogy - ahogy ő mondja - állandóan "egrecíroztatják", pedig csak olyan holmikat visz el, amik már senkinek sem kellenek. Néhány perc elteltével aztán beavat bennünket az Ophélie-rejtélybe.
"Én a rendőröknek is megmondtam, hogy olyan éber vagyok, mint egy házőrző. Ha valaki beleugrana a vízbe, vagy csak akár valamit beledobna, azt én meghallanám. Vannak párocskák, akik lejönnek romantikázni, de azokra nem nagyon figyelünk" - magyarázta a férfi, aki a nyomozóknak is elmondta, hogy aznap éjszaka is látott szerelmeseket a parton, a híd közelében, de hogy hány órakor, azt nem tudja, hiszen 10 éve ellopták az óráját.
Nem szeretnénk többet belemagyarázni a Lánchíd alatt csövező férfi mondataiba, de az mindenesetre elgondolkodtató, hogy a hídon nem járt Ophélie, és mint kiderült, a Duna vízében lelte halálát. Így maradt a Duna part, és az eshetőség, hogy talán valakivel tényleg találkozott, aki végül belelökte az alig pár fokos folyóba a lányt. Úgy tudjuk, a hajléktalanokat az elmúlt napokban már többször is keresték a II. kerület rendőrei, de a lomtalanítás napjaiban megszerzett értékeikre vigyáznak éjszakánként, ezért nem látták őket törzshelyükön a Lánchíd alatt.

Evo 2009.03.02. 12:23:51

Azért csak csak rákérdeznék azoknál az olasz fiúcskáknál hogy hogy is volt akkor ez a táskamegtalálásos dolog? Egyre jobban kezd hazugságszagú lenni a beszámolójuk..!
És ugyan, mi oka lenne egy táskamegtalálónak hazudni... ?

Vikuci 2009.03.10. 09:27:26

Nocsak, végre úgy tűnik, hogy 48 órán belülkiadják a szülőknek Ophélie testét! Legalábbis a kettes számú bulvárlap szerint. Az egyes számú azt írja, még legalább egy hónapig vizsgálgatják, mint mondják, idegenkezűség gyanúja esetén sajnos több hónapig is eltarthat egy vizsgálat... Csak nem? Idegenkezűség? Nahát! A csodálatos rendőrségnek végre eszébe jutott, hogy talán mégsem magától ment a Dunának szegény lány??? Őrületes ez a tempó, ahogy nyomoznak!
Ja, és mégvalami: a toxikológai vizsgálat egyértelműen negatív eredménnyel zárult, úgyhogy innen üzenem azon kedves "embereknek", akik csípőből ledrogosribancozták Ophélie-t, hogy: "sajnos" nem nyertetek!!!

marky@life 2009.03.11. 20:49:16

A franciaországi boncolás szerint is megfulladt Ophélie Bretnecher

Megerősítette a Franciaországban szerdán elvégzett újabb boncolás, hogy fulladás okozta Ophélie Bretnacher francia diáklány halálát - közölték a vizsgálathoz közelálló forrásból. A Budapesten tanuló lány holttestét egy hónappal ezelőtt találták meg a Duna budapesti szakaszán. A franciaországi boncolás ily módon megerősítette a magyar igazságügyi orvosszakértői véleményt. Ez utóbbit a diáklány családjának egyik ügyvédje, Francis Chouraqui korábban kétségbe vonta. A diáklány holttestét kedden szállították haza Franciaországba. A Párizs környékén szerdán elvégzett újabb boncolás pedig a forrás szerint megerősítette, hogy a lány halálát vízbefúlás okozta, s a testén nem láthatóak ütésnyomok.

A 22 éves lány az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra tavaly szeptemberben. Utoljára december 4-én éjjel egy belvárosi szórakozóhelyen látták, ahonnan hazaindult. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján. Ophélie Bretnacher holttestére február 12-én hajósok találtak rá a Duna XXI. kerületi szakaszán.

A holttest megtalálása után a magyar igazságügyi orvosszakértői vélemény azt állapította meg, hogy a lány halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel.

Ophélie Bretnacher szülei elutasítják azt a feltételezést, hogy lányuk öngyilkos lett volna. A baleset lehetőségét a francia hírügynökség szerint viszont az teszi "rendkívül valószínűtlenné", hogy a Lánchídon magas korlát védi a járókelőket.
www.mti.hu/cikk/361105/

csemer 2009.03.12. 10:57:01

Viszont nekem az a kérdésem merül föl, hogy ha valóban fogvatartották, mint azt Vikuciék mondják, akkor, hogy lehet az, hogy később kéregetett a körúton, aztán a feltételezések azok, hogy miután fogvatartották, túl kockázatosnak tartották maguknál az emberrablók a lányt és mivel fellett fújva Ophelie ügye, akkor valószínüleg azért ölhették meg, és találták meg a tetemet a dunában. Tehát magyarán, ha fogvatartották majd a kockázat miatt eltették lábalól akkor hol van az a momentum, hogy kéregetett a körúton? addig elengedték? vagy hogy? akkor e-szerint a gondolat menet szerint vagy nem ő kéregetett, vagy ha mégis ő volt akit látott az ügyvéd, akkor pedig nem tartották fogva, vagyis el sem rabolták. Melyik? Viszont érdekelne, hogy a térfigyelő kamerák segítségvel mért nem néznek utána, hogy valóban találkozott e a kéregető lánnyal az ügyvédnő vagy csak kitalálta, hogy cikkezzen a médium róla!?

Vikuci 2009.03.13. 15:30:55

Az Ophélie-t kereső weboldal tájékoztatása szerint holnap, azaz március 14-én 14:30-kor lesz a temetés, ha jól olvasom, Észak-Kelet Franciaországban. Nyugodjon békében! (már hogy ha tud!) :-((((

FairyFeller 2009.03.17. 01:23:54

Vikuci!

Írtam neked üzenetet. Megkaptad? Nem tudom elküldte e a rendszer...

Origo-s fórumon "találkoztunk".

FairyFeller

Vikuci 2009.03.17. 11:21:09

Szia Fairy/Józsi!

Megkaptam bizony, írtam is vissza Neked, még csodálkoztam is, hogy nem reagáltál rá, pedig alaposan kiöntöttem a lelkemet a témában... elküldöm mégegyszer Neked, jó?
süti beállítások módosítása