HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Így intézkedik egy felelős rendőrség?

2009.02.17. 19:47 asperjangyorgy

 

Részletek az Index február 17-i cikkéből:

A rendőrségi belső vizsgálat eredménye szerint a HERMON Körözésirányító Rendszer adatai szerint R. Sándor ellen február 8-án 19.13-kor, Sz. Iván ellen 19.37-kor, N. Győző ellen pedig 23.52-kor adtak ki országos körözést. Az európai elfogatóparancsot R. Sándor ellen 21.43-kor, Sz. Iván ellen 21.48-kor, míg N. Győző ellen február 9-én 00.33-kor adták ki.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata ugyanis február 8-án már 20.15 körül kiadta a közleményt R. Sándor és Sz. Iván körözéséről. Ez megjelent az MTI-ben és az Index is 9 óra előtt nem sokkal közölte

Az viszont sokkal érdekesebb, hogy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság másnap, február 9-én azt közölte: az osztrák rendőrség vasárnap este, 20.50-kor [1] az A2-es autópálya 133-as kilométerénél nemzetközi elfogató parancs alapján elfogta R. Sándort. A Bencze József által kedden ismertetett adatok alapján ebben az időpontban még sem az országos körözést, sem az európai elfogatóparancsot nem adták ki, így nem tudható, mi alapján állították meg az osztrákok ebben az időben R. Sándor autóját.

Eddig Derzsi Péter egyértelműen és kétségbevonhatatlanul állította, hogy a rendőrség tudja, ki ölte meg Marian Cozmát. Ebből a magabiztos korábbi kijelentésből mostanra ennyi maradt:

Derzsi Péter, a Veszprém megyei rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője az Infó rádiónak február 9-én hétfőn azt mondta: nagy valószínűséggel Raffael volt a „szúró ember". Elmondta azt is, hogy nem volt szerepe a szórakozóhelyen lévő 27 fős társaság többi részének az emberölésben. "Most már biztosan lehet állítani, hogy ez a három fő gyakorlatilag kiszakadva a társaság többi részéből önhatalmúlag követte el a kötekedést is, az agressziót is, a többiek nem nagyon láthatták, és nem nagyon tudhatták ezt. Bár őket ismerjük és ismertek előttünk, ezekért a bűncselekményekért nem lehet felelősségre vonni őket" - mondta Derzsi a rádiónak.

A "nagy valószínűséggel" kijelentés nem fog megállni sem az ügyészségen, sem a bíróságon. Ennél valamivel több ismeretre volna szükség a gyilkosság után kilenc nappal. Ilyen rendőri bizonytalankodásból nem lesz ítélet, csak évekig tartó bírósági taknyolás!

Az is elgondolkodtató, hogy most egy negyedik gyanúsítottat is latartóztattak, és szó van arról, hogy elképzelhetően újabb gyanúsítottak lesznek. Vagyis Derzsi Péternek, aki a nyomozást vezeti, úgy tűnik, fogalma sincs arról, hogy valójában mi történt a diszkóban, hol voltak az egyes emberek, ki mit csinált és mit követett el. Lehet, hogy még időben lépnie kellene a rendőrségi vezetésnek, és megfelelő szakembert bízni meg a nyomozás irányításával (már ha van egyáltalán megfelelő szakember a leépült magyar rendőrségnél. A kiskunlacházai gyilkosság majdnem három hónap eltelte után azt látszik érzékeltetni, hogy nincs!).

Az országos rendőrfőkapitány bocsánatot kért. Nem tudni pontosan, hogy kitől? A veszprém-megyei bíróságtól? Attól is lehetne. Vagy Draskovics Tibortól, akit igen kellemetlen helyzetbe hozott  a félreinformálással? Attól is lehetne. Vagy esetleg a közvéleménytől. Attól lehetne leginkább. De vajon ezt az egész, egyre zűrzavarosabb ügyet le lehet zárni csupán egy bocsánatkéréssel? Ha már a körözés kiadásakor ilyen szarvas hibákat követett el a megyei rendőrkapitányság, mi a biztosíték arra, hogy ezeket - miként a fenti néhány soros idézet érzékelteti - nem követik sokkal súlyosabbak? Szeretném felhívni a bűnügyi osztályvezető figyelmét, hogy a Patrióta bár előtt megöltek egy embert. És ha az ügyet nem sikerül a tényleges viszonyoknak, a cselekmény valóságos összefüggéseinek megfelelően tisztázni, és a gyanúsítottak két vagy három év után szabadon távozhatnak, sőt, esetleg még kártérítést is igényelni fognak, azért ki felel majd?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr73949273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dyen 2009.02.17. 23:42:23

"...
Ki kell mondani, hogy ma Magyarországon a kormány a rendőrség lezüllesztéséért mindent megtesz. Mindent megtesz azért, hogy a rendőri munkát élethivatásként űző embereket ellehetetlenítse, a tisztességes állampolgárok ellen fordítsa ..."

www.tmrsz.hu/hirek-aktualis/348-taj-rendor-munkakorulmenyek.html
süti beállítások módosítása