HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

LEVÉL A PEST-MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁGNAK

2009.02.20. 14:02 asperjangyorgy

Ha majd a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai is csődöt mondanak (remélem, nem), kivételesen hajlandó vagyok átolvasni a jegyzőnyveket, és megmondani, hogy a tanúvallomást tettek között van-e húsz olyan meghallgatott, akit esetleg érdemes lenne ismét kihallgatni, s azt is, hogy, véleményem szerint, gyanúsítható-e közülük valaki. (Lehet, hogy már most is elvesztegetett idő a jegyzőkönyvek újra-olvasgatása, mert semmi garancia nincs rá, hogy a tetteseket is kihallgatta a rendőrség. Hogy miért fogalmazom meg ezt a véleményt? Egyelőre maradjon az én titkom).

Csak és kizárólag Horák Nóra és családja, valamint a kiskunlacháziak nyugalma érdekében teszem ezt a vállalást, mint nem szakember, de képzelőerővel és beleérzéssel rendelkező író.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr73954852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keselyőbérc 2009.02.20. 18:14:42

Kedves György!

Van egyáltalán arra lehetőség, hogy személyesen is
segítsünk a rendőrségnek? Én is nagyon szívesen segítenék, akármilyen módon!

asperjangyorgy 2009.02.20. 19:29:32

Kedves Keselyőbérc! Nincs erre lehetőség. Természetesen nincs. A rendőrség nem engedi meg, nem engedheti meg, hogy bárki civil belekontárkodjék a dolgaikba, már csak azért sem, mert ha mondjuk nem találják a tettest és adott esetben, valami fatális vélennek köszönhetően én beletrafálnék, akkor az egész bagázs mehetne lószart takarítani. És ez azért nagy luxus lenne, hiszen rájuk bizonyára szükség van - az eredménytelenség ellenére. Három hónapig dolgozott ezen az ügyön 10, azaz tíz ember, egy olyan ügyön, amelyet három napon belül felderíthettek volna, ha pl. komolyan veszik a gyilkosság után írott kb. száz útbaigazító kérdésemet és megjegyzésemet. Mert akinél a hatalom van, annak nem olyan nehéz olyan ügyet kinyomozni, ahol nem titokzatos és profi bérgyilkos cselekszik, hanem nagyon is amatőr állatok, akik hányadék módon ott hagyják bizonyítékként az ondójukat. Hát erről ennyit.

Dyen 2009.02.22. 13:43:56


"2009. február 19., 12:34
KÖZÉRDEKŰ ADATOK IRÁNTI PERT NYERT A HELSINKI BIZOTTSÁG A BRFK ÉS 18 KERÜLETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG ELLEN
Budapest, 2009. február 19., csütörtök (OS) - A Magyar Helsinki Bizottság első fokon pert nyert a Budapesti Rendőr-főkapitányság és 18 budapesti kerületi kapitányság ellen egy közérdekű adatok kiadása iránt indított perben. Az alpereseket a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) 2009. január 8-án kelt ítéltében arra kötelezte, hogy közöljék 2007-re nézve a területükön kirendelt védők nevét és az általuk vitt ügyek számát.

A Magyar Helsinki Bizottság évek óta foglalkozik a védelemhez való jog érvényesülésének és a kirendelt védői rendszer működésének kérdéseivel. Számtalan büntetőeljárásban, valamint a fogva tartással összefüggésben szerzett ismereteink szerint a jelenlegi kirendelt védői rendszer több szempontból is komoly strukturális problémákkal küzd. Ezek orvoslása érdekében - s a Bizottság Büntetőjogi Segítségnyújtási Programja tapasztalatainak felhasználásával - a jogi segítségnyújtásról szóló jogszabályok továbbfejlesztése során is szorgalmazzuk a kirendelt védői rendszer reformját.
A védői kirendelések gyakorlatának elemzése és értékelése érdekében a Helsinki Bizottság 2008. június 10-én megkereste a BRFK-t és az összes budapesti kerületi rendőrkapitányságot, hogy adjanak tájékoztatást: az illetékességi területükön a hatáskörükbe tartozó büntetőügyekben 2007-ben összesen hány esetben rendeltek ki védőt, illetve közöljék ezen kirendelt védők nevét és az egyes védők által vitt ügyek számát.
A Helsinki Bizottság álláspontja szerint a kért adatok közérdekből nyilvános adatnak minősülnek a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény alapján.
A jogvédő szervezet megkeresését egyes kerületi rendőrkapitányságok teljesítették, de hat kapitányság és a BRFK megtagadta az adatok kiadását, továbbá a többi kapitányság egyáltalán nem válaszolt arra. Ezért a Helsinki Bizottság 2008 júliusában az adatok kiadása érdekében beperelte a válaszadást nem teljesítő kapitányságokat. A PKKB január 8-án kelt, nem jogerős ítéletével a megkeresést nem teljesítő, vagy hallgató kapitányságokat a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok kiadására kötelezte.

Kiadó: Magyar Helsinki Bizottság (MTI)

Akkor még mi csodálkozunk?
süti beállítások módosítása