HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Nemzeti pofavizit rendőri túlbuzgósággal fűszerezve

2009.02.22. 22:56 asperjangyorgy

Módos vagy éppen gazdag hazánkfiai idén is részt vettek a szokásos farsangi pofaviziten, az Operabálon. Gazdasági válság ide, gazdasági válság oda, mulassanak, ha van rá pénzük. Joguk van hozzá.

Mint ahogy a szegényeknek, a nyomorgóknak, a lentre taszítottaknak is joguk van ahhoz, hogy ezzel kapcsolatosan nemtetszésüknek adjanak hangot.

Az Operabálon kétezeren vettek részt, a magatartásukat, flancolásukat, magamutogatásukat elítélő tüntetésen a legmerészebb becslések szerint mintegy negyvenen.

Az Operabál magánrendezvény, vagyis nem állami összeröffenés. Minden magánrendezvényt a rendezőnek kötelessége biztosítani. Bizonyára telt is volna rá a mintegy 3-400 milliós bevételből.

A tüntetők egy része, mondjuk tíz önmagáról megfeledkezett "rühes proli",  a tüntetés végefelé állítólag be akart menni az épületbe. Mivel nem volt belépőjegyük, a rendezők dolga lett volna, hogy ezt megakadályozzák és a jegy nélkül belépni szándékozókat megakadályozzák elképzelésük megvalósításában. Tíz emberrel talán boldogultak volna

Ha nem fogadnak szót a rendezőknek, azok feljogosítva érezhetik magukat, hogy kihívjanak egy rendőrjárőrt, és a két rendőr az esetleges dulakodást, erőszakos fellépést megakadályozva rendet teremtsen.

De nem ez örtént.

A rendőrségi vezetés utasította derék rendőreinket, hogy az állam, vagyis az adófizetők pénzén nagy tömegben szálljnak ki (ha ugyan nem ácsorogtak az Opera környékén készenlélben már órák óta) és minden eszközzel akadályozzák meg azt, hogy egyesek, talán mintegy tizen, behatoljanak az épületbe. Ezt rosszul fizetett derék rendőreink, természetesen feletteseik parancsát végrehajtva, nekibuzdulva végrehajtották. Egy-egy tüntetőre négy-öt rendőr vetette magát, állati kegyetlenséggel a földre teperték, a kezét hátracsavarták és megbilincselték. A megbilincselt személyeket rohamkocsiba rakták, a rendőrség épületébe szállították, ott felírták a személyi adataikat, és közölték velük, hogy garázdaság vétségéért eljárást indítanak ellenük. Ezek után az illetőket, a hírek szerint, elengedték, hogy gondolkodjanak el azon, érdemes-e ebben az országban nincstelenként, szenvedőként, kiszolgáltatottként a gazdagok mulatozása, rongyrázása ellen tüntetni.

Tudom, hogy az utcára vezényelt rosszul fizetett rendőrök parancsot teljesítettek, de amint azt a tv képernyőjéről meg lehetett állapítani, mértéktelen buzgalommal teljesítették azt. Percek alatt megtisztították az Opera előtti területet, hogy a távozó vendégsereg még csak véletlenül se lásson szegényeket, a társadalom mélyére taszított szerencsétlen embereket. Hála és köszönet az adófizetők pénzén rendkivül ügybuzgón fellépő rendőreinknek.

Intézkedésük láttán én pedig kimentem a WC-be és okádtam.

Mert okádok az ilyen rohadtul ügybuzgó rendőrök láttán. És még jobban okádok, ha arra gondolok, hogy az adófizetők pénzén megfizetett feletteseik elégedetten fogadják azoktól a rendőri vezetőktől a dicséretet, akik feltehetően - ezt nem állítom bizonyossággal - szintén részt vettek a nemzeti pofaviziten. Nem mint gazdagok, hanem mint a gazdagokhoz elvtelenül dörgölőző fogmeg-főnökök.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr91959530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asperjangyorgy 2009.02.23. 11:48:52

Részlet a Stop Hír ma megjelent írásából:
A rendőrök kergették szét azt a mintegy 15 punk és anarchista fiatalt, akik az Operabál ellentüntetéséről sétáltak át az Opera elé és a bejárat előtt kezdtek el csoportban énekelni. A tömegrendezvények feloszlatásán edződött hatóság feltűnően gyorsan és keményen elintézte a félrészeg "ellentüntetőket" és 5 főt azonnal előállítottak, majd elszállítottak a helyszínről. A maroknyi csoport azt nehezményezte, hogy nem csinált semmi rosszat, csupán átjött kipróbálni a vörös szőnyeget, ehhez képest a rendőrség túlságosan erőszakosan lépett fel ellenük. A punkok nem próbáltak meg bejutni az épületbe, csupán az Opera lépcsőjére álltak fel, ahová előttük bármelyik járókelő és fotós felmehetett. Ezt megelőzően még egy férfi próbált bejutni a bálra, ő ugyan magányosan, de egy meglehetősen fura öltözetet viselt, amely az Operabálra érkező csillogó ruhákat figurázta ki. Ezt a férfit viszont csak akkor vezették el, amikor már be akart lépni az épületbe.

A politikai, gazdasági és kulturális elitből azonban így is szép számmal megjelentek a 14. Budapesti Operabálon. Ott volt például Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Stumpf István, az Orbán-kormány kancelláriaminisztere, Szanyi Tibor (MSZP) és Latorczai János (KDNP) országgyűlési képviselő, Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója és Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke.
Számos művész és egyéb híresség is bálozott, például a két országos kereskedelmi tévécsatorna híradós műsorvezetői és Medveczky Ilona, Galambos Lajos (Lagzi Lajcsi) és Zámbó Árpád. Az est fényét emelte három koronás világszépség is, a német, a kolumbiai és az izraeli szépségkirálynő.

Szerencsére vannak igényes magyar honpolgárok is!!!

Olvasva a Stop Hírben, hogy a kis tüntető csoport nem is akart bemenni az épületbe, és látva az ugyancsak ott közzétett fotókat, azt mondhatom, nem egyszerűen felháborító a rendőrök durvasága, haenm szemét aljasság, a feletteseik nagyobb dicsőségére. Hatvan kilós embert nagy dicsőség két három százkilós rendőrnek a földre teperni, megbilincselni és diadalittasan a hátára térdelni. Éljen a Magyar Köztársaság rendőrsége és annak az aljas, hányadék magyar burzsoáziához törleszkedő tisztakezű, tisztalelkű vezetése!!!!
süti beállítások módosítása