HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

EVO LEVELE AZ ÖT CIVIL SZERVEZETHEZ

2009.02.25. 18:04 asperjangyorgy

Ezúton hívnám fel a Sólyom László megszólalása következtében csalódott Civil szervezetek figyelmét, az alábbiakra:

 

Az öt civil szervezet sérelmezte hogy a köztársasági elnöknek, idézném: „Ilyen helyzetben nem az a kötelessége, hogy semmitmondó módon felhívja a bűnüldöző szerveket az elkövetők azonosítására és a közvélemény tájékoztatására, amiről mindenki tudja, hogy egyébként is alapvető feladatuk. Azt kellene világossá tennie, hogy a romák ellen irányuló szóbeli és fizikai támadások elfogadhatatlanok, minden honfitársunk, függetlenül etnikai hovatartozásától, és azzal együtt, ugyanolyan fontos a köztársaság számára.”

 

Visszakérdeznék. Milyen helyzetben? Az „ilyen helyzet” megfogalmazása alatt pontosan mit értenek?

Mert „ilyen helyzet” már számtalan adódott. Nem új keletű dolog országunkban hogy emberek egymás életére törnek. Nem új keletű az sem, hogy legtöbb esetben ártatlan emberek esnek áldozatul.

Ennek ismeretében az „ilyen helyzetben” megfogalmazást miért csak a romák sérelmére elkövetett erőszak esetére sajátítják ki?

Szomorú, sőt egyenesen gyalázatos, ha az erőszak ilyen mértékben elburjánzik országunkban – ebből a szempontom megértem az Önök elkeseredését.

Ugyanakkor nem értem meg, miért hagyták figyelmen kívül az „ilyen helyzetben” - valljuk be sokatmondó - megnyilvánulásukkor a többi „ilyen helyzetet”?

Emlékeztetném Önöket, hogy számtalan más „ilyen helyzet” is adódott a közelmúltban.

 

Amennyiben úgy éreznék, hogy memóriájuk kapacitása ezen a téren korlátozott, megemlíteném a 14 éves kiskunlacházai kislány, Horák Nóra szörnyű és brutális halálesetét. A kislányt meggyalázták, és megölték bestiális kegyetlenséggel. A brutális tett elkövetőjének, vagy elkövetőinek személyével kapcsolatosan semmilyen fejleményt nem tudott a rendőrség felmutatni, az esettel kapcsolatos számtalan egymásnak ellentmondó megnyilvánulásaikon kívül - azaz nevezzük nevén a gyereket –, hazugságaikon kívül.

 

Megemlíteném még a szintén közelmúltban történt Cozma gyilkosságot is, amelyet – a feltáratlan Horák Nóra gyilkossággal szemben – mindenki által ismerten és tanúsíthatóan romák követtek el. Bár felvételek és tanúk igazolják az elkövető személyét, a rendőrség mégis a mai napig a saját maga által gerjesztett hazugságaiban kavarog a gyilkosság óta.

 

Megemlíteném még a ráckevei illegális szeméttelepen nemrégiben talált, hirtelen „természetes halált halt” félig pucér, fiatal, 35 éves nő esetét is. Elgondolkodtató, hogy látványosan „kivonult” a szeméttelepre cipő nélkül, félig pucéran, hogy „természetes” halált haljon, miközben rejtélyesen eltűnt többek között 3 db mobiltelefonja. Az esettel kapcsolatos kirívó véletlen vagy szándékos rendőrségi „bakik” tömkelegéről az áldozat édesanyja tudna a legtöbbet mesélni. A gyászoló édesanya mindent elkövetett hogy különböző fórumokon felhívja a figyelmet arra az „apró” tényre, hogy a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság nem tájékoztatta megfelelően, illetve amiről tájékoztatta, abban csak az általa kitalált hazugságokat „tudatták”. Persze a példákat még hosszan lehetne sorolni.

 

Fenti esetekben az áldozatok nem romák voltak, viszont az egyik gyilkosságot abszolút bizonyíthatóan romák követték el. És elképzelhetően azt is, (ha egyszer talán kiderül) amely Horák Nóra életét oltotta ki.

Ennek tudatában igen foghíjas felsorolásomat csak azért tettem meg, kedves Civil szervezetek, hogy tudomásukra hozzam, mit is foglalhatna magában az „ilyen helyzetben” kijelentés.

Az Önök nyilatkozatában ez a kifejezés csak a romákat ért erőszakos cselekedeteket hivatott lefedni.

Remélem, a fenti rövidke ismertető elegendő ahhoz, hogy belássák: „ilyen helyzet” sem most, sem máskor nem csak a romákat sújtja/ sújtotta. Amennyiben pedig embertársainkat - az Önök felszólalása nyomán - meg lehet különböztetni roma és magyar származású emberekre (felszólalásuk ezt sugallja, hiszen kifejezetten a romákat ért atrocitásokra utal), akkor javaslom - ezt az alapgondolatot követve - lapozzanak bele a bűnözési, azon belül emberölési statisztikákba. Vajon erőszakos cselekedetek következtében hány roma (mert ugye halálesetkor ki lehet mondani, hogy az áldozat roma volt, de ugyanezt a megkülönböztetést már nem lehet kimondani, ha az elkövető volt roma), és hány magyar lelte halálát? Ha erőszakos halálesetkor meg lehet(szabad) különböztetni az áldozatot etnikai hovatartozása szerint, akkor szíveskedjenek ezt az elkövetők esetében is megtenni két szemérmes-szemlesütött pillantás között (sűrű bocsánatkérésekkel az ombudsman felé); vajon mennyivel nagyobb arányban követnek el roma származású állampolgárok erőszakos, vagy akár halált okozó bűncselekményeket, szemben a nem roma gyökerűekkel?

 

Amennyiben pedig - immár felvilágosultan - újra a köztársasági elnököt tennék felelőssé beszédéért, kérjük a további felszólalásaikban - a „jelen helyzetben” megnyilvánulva - szíveskedjenek mellőzni a romákat ért bűncselekmények kiemelését, és kevésbé magyarellenes alapállással elmarasztalni a köztársasági elnököt valamint a bűnüldözési szerveket.

 

 

 

 

 

 

 

 

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr3965731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marky@life 2009.02.25. 18:42:59

Maximálisan egyeteértek, szívemből szól ez a levél!

asperjangyorgy 2009.02.25. 19:32:26



Részlet a Stop Hírből. A miniszterelnök úr a helyzezet így látja:
"A miniszterelnök azt mondta, a jövőben keményebben fognak fellépni a bűnnel szemben és határozottabban fogják a lakosságot védeni. Szerinte védeni kell az alapjogokat és az alkotmányosságot, de nincs rendben, ha nyilvánosan büntetlenül lehet gyalázni, sérteni egymást, büntetlenül lehet társadalmi csoportokat bűnbaknak kikiáltani. Szerinte Magyarországon épp a szólásszabadság és gyülekezés szabadságának alkotmányos jogára hivatkozva tűrjük el mások jogainak eltiprását, ezért újra neki kell rugaszkodni, és ha kell, akkor az alkotmányos szabályok módosításával a szólásszabadság és az emberi jogok védelmét összhangba kell hozni egymással - jelentette ki."
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ugye ez mindenkire vonatkozik. Romára és nem romárára? Ugye csak a bűnt, az elkövetett tettet mérlegelik majd, és nem azt, hogy roma vagy nem roma az illető? Ugye ilyen határozott és kemény lesz akkor is, amikor - esetleg - a rendőrség megtalálja Horák Nóra gyilkosat, akár romák lesznek azok, akár nem romák?
És ugye így gondolja az alapelveket akkor is, amikor a veszprémi gyilkosokról meditál?
De ez kevés, ez nagyon kevés.
Lehet az utcákon akár 12.000 rendőr is egyszerre. A problémákat valahogyan meg kellen oldani. A tényleges társadalmi, gazdasági, politikai, morális problémák és válság megoldása nélkül a még több rendőr csak rendőrállamot hoz, nem megoldást, nem igazi békét. Nem lehet ugyanis minden sportoló, minden kamaszuléány és minden faluvégi roma-ház mellé rendőrt állítani.
Valami másra is szükség volna, valami alapvetően másra, a gazdasági válság közepette és majd utána. Például egy olyan nagykoalícióra, amelynek fontosabb a nemzet érdeke, mint a pártérdek. és akkor mennénk valamire. De ez itt és Magyarországon elképzelhetetlen.
Vagyis marad minden a régiben, legfeljebb több rendőr lesz az utcákon, ha ugyan sikerül a mu nkanélküliség közepette egyáltalán több embert erre a nem különösebben vonzó munkára megnyerni.

asperjangyorgy 2009.02.25. 19:45:45

A Kurucinfó írása. Azt gondolom, hogy teljes mértékben objektív és a valóságnak megfelelő képet ad:


A rendőrség honlapján közzétett válaszban az országos rendőrfőkapitány beszámolt arról, hogy az ügyben felkutattak és kihallgattak több mint 300 személyt, akik a gyilkosság éjjelén a rendezvény helyszínén tartózkodtak. Eddig összesen 98 főtől vettek DNS-mintát, melyekből 64-et már meg is vizsgáltattak.
Bencze József a nyomravezetői díj kapcsán megjegyezte, hogy ebben az ügyben az adatgyűjtés és a tanúkihallgatások során beszerzett információk alapján a díjkitűzés azonnali elrendelése nem volt indokolható. Az eltelt időben megállapított tények, a nyomozás és az elvégzett szakértői vizsgálatok eredményei alapján viszont megállapíthatóvá vált, hogy a vélt szűkebb, potenciális elkövetői körben lévő személyek gyanúsítottként egyértelműen kizárhatóak, ezért már tágabb körben kell azonosítani az elkövetőt.
A főkapitány kijelentette, hogy a gyors és eredményes eljárás szélesebb társadalmi összefogást igényel, ezért tűzött ki a rendőrség emelt összegű díjat. Bencze József véleménye szerint a sajtó kezdeti, élénk érdeklődése az esetet követő két héten belül alábbhagyott, ezt követően már inkább politikai színezetű cikkek jelentek meg, melyek a rendőrség tehetetlenségét ecsetelték. Az országos főkapitány ezekre reagálva levelében tagadni próbálta, hogy a rendőrség politikai befolyás alatt állna az ügyben.
A felderítés elhúzódásának okaként a megállapított adatok aprólékos, szisztematikus feldolgozását nevezte meg.

Bencze Józsefnek az a megállapítása, hogy a sajtó érdeklődése két hét után elapadt, SAJNOS TELJES MÉRTÉKBEN IGAZ, kivéve a Kurucinfót és az én szerény blogomat.
Ha a sajtó nem hallgatott volna el, ha az embereknek Horák Nóra fontos lett volna, ha ennek újra és újra hangot adtak volna, nem itt tartanánk.
Osztozom a Horák család gyászában, de Ophélie szülei egyfajta példát adnak. Ha a Horák család nem vonult volna el a bánatával, hanem szembenézve az iszonyattal, amely őket érte, mindenütt nyilatkoztak volna, elmondták volna a véleményüket és követelték volkna, hogy a rendőrség tegyen meg mindent a lányuk gyilkosának felderítéséért, akkor talán nem itt tartanánk.
Mert most ott tartunkj, hogy - Bencze József beismerése szerint - a szűk körben n incs senki, akit gyanúsíthatnának, a tágabb kör pedig annyira tág, hogy nem lehet rálelni a gyilkosra. lehet, hogy ebben a helyzetben - így gondolhatják egyesek - nem is célszerű.
Én alapvetően nenm értek egyet Bencze tábornok nyilatkozatával., Egyáltalán nem biztos, hogy a szűkebb kör kizárható. A helyzet, a kürlmények logikája kifejezetten a szűkebb körre irányítja a figyelmet. De képzelet nélkül, igazi elképzelés és koncepció nélkül nyomoz a rendőrség.
És különben is: a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság az utóbbi időben többször, jónéhányszo bebizonyította magáról - a vezetést és a bűnügyi nyomozókat jelölném meg, nem a közrendőrt, aki csak a dolgát végzi: jól vagy kevésbé jól -, hogy alkalmatlan a feladata ellátására. Rettenetes problémák vannak a pest-megyei Rendőr-főkapitánysággal. Nem kellene esetleg erre is odafigyelni Bencze tábornoknak?
Mégis megússza Horák Nóra gyilkosa(i)?
Kedves szülők, engedik, hogy a kislányuk gyilkosa büntetlen maradjon?

lszabi88 2009.02.25. 20:33:22

Kedves Asperján Úr!
Véleményem szerint annak oka volt, hogy a sajtó és az emberek elhallgattak!Méghozzá a rendőrségünk hallgatása volt ez az ok!Mivel ők semmilyen információval nem szolgáltak, így a sajtónak nem volt miről tudósítania!

asperjangyorgy 2009.02.25. 20:56:54

Kedves Iszabi88 - ez nem egészen így van. A sajtó ír t volna erről az ügyről, mégpedig rengeteget, ha ebben egyrészt a szülők, másrészt a diáktársak, Nóra környezete partner lett volna. A rendőrség megkérhet valakit, hogy ne nyiltakozzék, de nem tilthatja meg. Megpróbáltam én is felvenni a kapcsolatot több kiskunlacház fiatallal, kérve őket, hogy mondjanak valamit, de nem mondtak semmit. Nézze meg az interneten: egyetlen iskolatársa sem szólal meg, illetve senki nem mond semmi használhatót. És a környezetéből sem nyilkatkozik senki. Mindenki hallgatott és hallgat. Éppen a kiskunlacháziak fonták Nóra köré a hallgatás sűrű sövényét. Ugyanazt nem ismételgethette a sajtó. Így abbamaradt a róla szóló híradás. persze, ebben közreműködött a rendőrség is, érdeke volt, hogy mindenki kussoljon, mert akkor még azt hitték, hipp-hopp előállnak a tettessel és máris mehetnek a kitüntetésért, a jutalomért. De a nyomozók ezt az ügyet derekasan elcseszték. Fogalmuk sem volt, hogy miként kezdjenek hozzá. Fogalmuk sem volt arról, hogy milyen taktikát és stratégiát kellene alkalmazni. és megmaradtak a hagyományos változatnál. Ki a fenét érdekel, hogy már lassan négyszáz tanúnál tartanak, ha abból nem raktak össze semmit? Kit érdekel, hogy hány abszolut kizárható embertől vettek mintát és készíttettek DNS vizsgálatot, teljesen fölöslegesen, ha nem vontak le ebből semmilyen következtetést. Pl. legalább annyit, hogy akitől levették a mintát, otthon szokott-e tartózkodni. Akitől tettesként levesznek mintát, az beszarik, mert tudja, hogy négy nap és jönnek érte. De még ezt a fajta módszert és kizárást sem alkalmazta a rendőrség. Most majd újabb háromezer embert kihallgatnak, és Bencze tábornok megdícséri a buzgalmukat. Minek? Mit dicsér meg? Elég egy embert meghallgatni, ha az a tettes. Nem dicsőség elszarni az időt több száz tanúval, akikről rögtön látszik, hogy semmit nem tudnak, és semmi közük az egészhez. Hozzá nem értő emberek. És ostobaságok egész sorát követték el.
De ha már a sajtó hallgatott, legalább Kiskunlacháza beszélt volna, tüntetett volna. Folyamatos tüntetésre berendezkedhettek volna a pest-megyei rendőrt-főkapitányság előtt. De nem tették. Ők otthon csak féltek. Tudom, hogy szőrnyű félni. De ha többen vannak, ha többen ugyanazt gondolják és cselekszik, akkor már nem félnek. Lám-lám, a tettesek, akik szintén többen voltak, szintén nem féltek erőszakolni és elpusztítani egy életet. Kicsit az, ami létrejött, a kiskunlancáhiak közönye és szégyene is, bármilyen fájdalmas ezt kimondani.

asperjangyorgy 2009.02.25. 22:26:15

Részletek a Stop Hírből:

"A Pest Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat, a Pest Megyei Roma Szervezet és a Pest Megyei Lungo Drom elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményben úgy fogalmazott: tiltakoznak és felszólítanak minden demokratikus erőt és mozgalmat, hogy emelje fel hangját a gyűlölet ellen, egyben felhívják az országos roma szervezetek és az Országos Cigány Önkormányzat figyelmét, hogy azonnali hatállyal kezdjenek párbeszédet az országban kialakult társadalmi elégedetlenség és a romákat ért sérelmek kielemzésére."

"A megemlékezést követően az OCÖ Dohány utcai székházába roma és nem roma értelmiségiek, civil szervezeti vezetők, önkormányzati képviselők részvételével fórumot tartottak, hogy az utóbbi hónapok, hetek cigányellenes megnyilvánulásai ellen közös álláspontot alakítsanak ki, valamint értékeljék a kialakult helyzetet.

A fórumon Choli Daróczi József író, költő azt mondta: az elmúlt 100 év legkilátástalanabb és legrosszabb helyzetében van ma a cigányság, és "már nem ketyeg az etnikai bomba, ugyanis felrobbant". Véleménye szerint a romák, és a társadalomból kiszorult emberek rossz egészségi állapota miatt egy újabb robbanás várható, tömegjárványok tizedelik majd az embereket. Choli Daróczi József azt mondta, az európai cigányság mindenhol elnyomás alatt, a társadalomból kiszorítva él, ezért összefogásra van szükség, hogy ezt az állapotot megszüntessék.

Kolompár Orbán széleskörű társadalmi összefogást sürgetett, és azt mondta, "roma nemzeti minimumot" kell létrehozni, amely a legfontosabb, romákat érintő kérdéseket tartalmazná.

"A roma társadalom utolsó bőrét nem adhatjuk el" - jelentette ki, hozzáfűzve, nem hagyhatják magukra saját önös céljaik elérésében a roma vezetők a cigányságot.
* * *

Ezen kívül: AZ USA IS ELÍTÉLTE A MAGYARORSZÁGI CIGÁNY-ELLENES GYILKOSSÁGOKAT. Hát igen, kedves lacháziak, ezt így kell csinálni. És lehet, hogy ebben a jelenlegi hangulatban teljesen felesleges Horák Nóra gyilkosai után kutatni. Sok minden miatt, és sok-sok szempont érvényesülése miatt.
Vágtuk és vágjuk magunk alatt a fát, az ágat, amely nem is olyan vastag, mint gondoltuk. Ehhez már csak a száz-kétszázezeres munkanélküliség, a fizetésképtelenség kell és a lakáskölcsönnel rendelkezők elleni végrehajtások, és teljes lesz a kép. Elégedett lehet majd a helyzettel roma és nem roma egyaránt. Mit kellene tenni? Vagy mi jöhet még?

Evo 2009.02.26. 09:18:21

A lacháziak azért kussoltak el, mert Nóra szüleinek ez volt a kívánsága - mert a rendőrség beetette őket, hogy mennyire faszán haladnak és minden kiszivárgó információ csak akadályozná a nyomozást. Nem tudom , a kislány szülei azóta rájöttek- e már hogy mennyire felültette őket (is) a rendőrség?
Asperján úr kommentjéhez annyit fűznék hozzá:
Kolompár Orbán részére javasolnék egy olyan roma nemzeti minimumot ami magában foglalja, hogy minden velük kapcsolatos probléma foglalkozásához alapvető minimum követelmény legyen feléjük: nem ölsz, nem rabolsz, iskolába jársz.
Azt gondolom, hogy ez a minimum az, ami eddig sem a magyarokon múlt, hát itt az ideje hogy világossá válljon: a romák részére "minimumot" nem nekünk kell biztosítani már. Hanem nekik kell a fenti minimumot "teljesíteni". Azt gondolom, ez ennyi év viszonylatában egészen racionális és elvárható. Eddig csak adtunk, de nem vártunk el semmit. Akkor most ne adjunk, illetve ahhoz hogy adjunk, szerintem most már mi is nyugodtan támaszthatunk elvárásokat feléjük!!A "hatunk" nem is állja meg a helyét, pontosítanék: kötelező!!! elvárnunk ezentúl tőlük a "mi" minimumunkat!

Keselyőbérc 2009.02.26. 09:51:36

Kedves György!

Magyarországon nincsenek cigány ellenes gyilkosságok! Gyilkosságok valóban előfordulnak,
de ezeket emberek ellen követik el. Az áldozatok között vannak gyermekek, férfiak, nők, és mindenféle fajtájú ember. Ezekkel az emberekkel a gyilkos végez, mégpedig sajátkezűleg egyedül, vagy többedmagával. A gyilkosságok áldozatai között elvétve találunk csak cigány származásút, nem gyakrabban, mint egyéb emberek esetében.
Eddig kézrekerült gyilkosaik nagy része saját fajtájukból való. Még szélsőséges érzületű embertársaink sem lépnek fel tevőlegesen a cigányok ellen. Való igaz, hogy a többségi társadalom nem kedveli őket, de ez pusztán érzelmi kategória. Bizonyára ez az érzés kölcsönös.
Szeretni persze bárkit lehet elvileg, de ugyanúgy utálni is valamiért. A gyűlölet pedig könnyen kialakul, ha valaki okot is ad rá. Önmagában ez sem gond. Gyűlölhetek valakiket életük végéig, mert irtózom tőlük, mégsem bántok senkit, és rosszat sem kívánok másoknak.
Sok különböző nézetű emberrel beszélgettem. Még a szélsőségesnek mondhatók sem a cigányság ellen szóltak. Mindenki a maga módján egy társadalmi probléma megoldását kereste, úgy, ahogy részükről az megoldható lenne.
Ezt a problémát az egyes ember képtelen megoldani.
Társadalmi kezelés szükséges hozzá! Addig pedig a többi polgár tehetetlenségében őrlődhet, mialatt egyre vadabb gondolatai támadnak.
Miről is van szó, mi is zavarja a békés egymás mellett élést?
Egyszerű dolgok. Cigány származású emberek nagy számban követnek el bűncselekményeket a lakosság ellen. Túl nagy számban ahhoz, hogy ez elviselhető legyen! Ráadásul folyamatosan nő az erőszakos elkövetések száma! A rendszerint csoportosan támadó cigányok ellen nincs esélye a megtámadottnak. Általában nem érik be a kifosztással, még egy kis verés, és megalázás is kijár olyankor. Ezek viszont már rasszista jegyek!
Elképzelhető, hogy a kisebbség ilyen alkalmakkor áll bosszút a többségen. Különösen zavaró a primitív elkövetők részéről alkalmazott indokolatlan erőszak. Ezek a tettek alapjaiban rongálják el a hétköznapi emberek, családok biztonságérzetét, és zavarják a társadalom alapvető működését.
Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Egyszerűen alkalmazni kell a meglévő törvényeket mindenkire egyformán. Az emberek a bűnözés ellen küzdenek, és emelik fel szavukat.
Nem tűrheti el a társadalom, hogy családok ezrei kizárólag bűnözésből éljenek! Ez a folyamat nagyon kártékony. Nem cigány áll itt szemben magyarral, hanem bűnözők mindenkivel!
Nagyon fontos a továbblépés szempontjából, hogy nem szabad embereket olyan helyzetbe hozni, hogy napi megélhetésük forogjon veszélyben! A téli hidegben az utcán alvó ember nem a szabadságjogait gyakorolja, hanem hajléktalan. A fizetés nélkül vásároló polgártársunk pedig nem megélhetési elemelő, hanem tolvaj! Az emberek szeretik az egyenes beszédet, és úgy gondolom, meg is értik. Helyükre kellene végre tenni a dolgokat!
A cigánykérdést pedig rendezni kell! Költeni kell rá – igen a mi pénzünkből – úgyis elveszik!
Nem nekünk kell megmondanunk, hogy mi kell a cigányság felemeléséhez. Együttműködve képviselőikkel ki kell dolgozni egy valóban használható felemelő programot. Ez mindnyájunk érdeke. Az ilyen programok csak hosszú távon éreztetik hatásukat. Addig viszont védekeznünk kell a kisebbség egyes egyénei által jelentett veszélyek ellen. A segítség, és a fokozott védekezés hatására a konfliktusok száma gyorsan fog csökkenni, melyet a lakosság pozitív változásként él meg.
Ha ezeket a reformokat rövid időn belül nem valósítjuk meg, és a rendvédelem sem javul, könnyen kialakulhatnak önbíráskodó szervezetek, melyek léte nem kívánatos. A közhangulat pedig a jelenlegi nem rasszistából átalakulhat rasszistává, aztán ember legyen a talpán, aki azt képes visszafordítani!

Evo 2009.02.26. 10:17:47

Az eset még vasárnap történt. A járőrpáros igazoltatni akarta a család egyik tagját, mert autójával a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyre állt. A család feldühödött, és nekitámadt a rendőröknek. Négy felnőtt és két gyermekkorú rúgdosta, karmolta és ütötte a két járőrt. Az egyenruhások könnyebben sérültek meg. A bántalmazók közül a négy férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás. Az ügyben a Kaposvári Nyomozó Ügyészség indítványozta a társaság három tagjának előzetes letartóztatását. A vizsgálat még folyik. Az ügyészség adatai szerint 2008-ban megnőtt a hivatalos személyek elleni erőszak száma. 2007-ben huszonkét eset volt, tavaly már 33 alkalommal ért támadás hivatalos személyt. (FH)

Hát az ilyen és ehhez hasonló esetek miatt borult ki nálunk a bili, és ezért van ránksütve a rasszista jelző. Mert ezt, ilyen formában tovább már nem vagyunk hajlandóak tűrni!!

Evo 2009.02.26. 10:20:31

Keselyőbérc,
nagyon értékes mondandójú, szépen megfogalmazott levelet írtál. Sok ember gondolatait fogalmaztad meg soraiddal!

wlady 2009.02.26. 15:13:25

Tisztelt Asperján úr!
A Horák Nóra ügyel kapcsolatban minden egyes szavával egyetértek!Én is írtam email-t nagyon sok lacházai fiatalnak és a polgármesternek is szinte válaszra sem méltattak csak egyedűl Nórika legjobb barátnőjével tudtam kommunikálni neki a nevét nem nevezném meg de ő legalább igaz barátnője volt!írtam Répási úrnak hogy szervezzenek tüntetést ha kell többet innen több százan,ezren mentünk volna mert a rendőrség és a sajtó nyomás nélkűl nem csinál semmit!De semmi!Kérdezem én lacháziak,meg az egész országtól:nektek ennyit ért egy ilyen gyönyörű élet és egy ilyen szörnyű halál???Lacháziak nincs nektek lelkiismeretetek?És nyílván ha szülők is kiálltak volna más lenne a helyzet!Én elhiszem hogy ez szörnyű de nem megoldás a bezárkózás!Itt addig kell menni ameddig csak lehet a gyilkosok nem úszhatják meg!De sajnos a mi nagyérdemű rendőreinknek és "profi"nyomozóinknak köszönhetően nem úgy áll a helyzet!sajnos az aljadékok nyerésre állnak!

Evo 2009.02.26. 16:32:58

wlady!

március 1- én (ha jók az információim) lesz egy felvonulás lacházán.

lszabi88 2009.02.26. 16:54:30

És pont ma lenne szegény Nóri 15 éves!:(

Dyen 2009.02.26. 17:46:40

Kedves Wlady!

Vasárnap reggelig én is azt gondoltam, hogy talán tehetünk valamit azért, hogy ne úszhassák meg a gyilkosok. Azt gondoltam, ha hallatjuk a hangunk, azzal talán nyomást gyakorolhatunk a rendőrségre, a politikára.
Ophelie szülei elértek valamit a pénzükkel a befolyásukkal, a francia hatóságok elértek valamit? Elérték, hogy emberrablásként kezeljék (papíron) az ügyet, azon kívül semmit. A mai napig nem hajlandó a magyar rendőrség kiadni a térfigyelő kamera felvételeit, nem vettek figyelembe tanúvallomásokat, elhallgatnak fontos információkat. A mai napig nem láthatták lányuk holttestét s talán még hetek telnek el, mire tisztességgel eltemethetik.
Akkor mi, mit tehetünk?
Mit akarunk mi kikényszeríteni a magyar rendőrségtől, amikor nemzetközi kötelezettségüknek sem tesznek eleget, egyszerűen megtagadják, hogy a kért adatokat kiadják (valamelyik hozzászólásomban idéztem, hogy nem szolgáltattak adatokat a tavaly előtti év bűnügyi statisztikájáról, vagy valami ilyesmi).
Aztán, amikor vasárnap meghallottam a tatárszentgyörgyi tragédiát, akkor rájöttem, hogy itt sokkal nagyobb a baj, mint ahogy mi, egyszerű emberek gondoltuk.
Elkeseredésem határtalan.
Egy hatalmas, politikai játszmának vagyunk elszenvedői, tehetetlen bábui.
Ha viccesen akarnám kifejezni magam, akkor azt mondanám, hogy "itt a lét a tét". De sajnos, ez már nem vicc, ez valóban a "való világ".

Dyen 2009.02.26. 17:52:38

Gondolkodtam, hogy ide is bemásoljam-e, most úgy döntöttem, igen. A cél szentesíti az eszközt. Ők legalább tesznek valamit.
Ha fiatalabb lennék, talán én is pártoló tag lennék.

AZ EMLÉKEZÉS NAPJA!

2009. Március 1. - Vasárnap - 17 óra - KISKUNLACHÁZA!

17 órakor találkozás a KULTÚRHÁZ előtt. (KISKUNLACHÁZA) Ezután gyalog átsétálunk a temetőbe (kb.:15-20 perc séta) és elhelyezzük koszorúinkat,gyertyáinkat Nórika sírján majd egyperces néma csenddel emlékezünk meg szeretett Nórikánkról.

Visszafelé menet fáklyás felvonulás lesz. Az égő fáklyák fénye alatt visszasétálunk Kiskunlacházára és gyertyát gyújtunk azon a helyen,ahol megtalálták Nórikát azon a szomorú napon:(

Itt is egyperces néma csenddel tisztelgünk Nórika emléke előtt,majd elhelyezzük mécseseinket,gyertyáinkat. A gyertyákból egy hatalmas szív körvonalát fogjuk kirakni,ezzel is jelzünk a mennyországba,hogy MAGYARORSZÁG NEM FELEJT ÉS ÖRÖKKÉ A SZÍVÉBE ZÁRTA HORÁK NÓRIKÁT!

Ennyi lenne a megemlékezés nagyvonalakban. Kérem,mindenki az alkalomhoz illően,de rétegesen öltözködjön,mert sokat fogunk sétálni a hidegben.

Továbbá megkérek mindenkit,hogy juttassátok el ezt a meghívót minden ismerősötöknek,barátotoknak,rokonotoknak és mindenkinek,akit megérintett Nórika halála..:(
Legyünk ott minél többen! Mutassuk meg ország-világnak,hogy ennyi ember nem felejt..hogy ennyi ember képes összefogni!

És ami a legfontosabb: A sok gyertya fénye ragyogja be az eget,és jusson el Nórikához ez a fény,ami a szeretet fénye...Amit az összegyűlt emberek szeretete táplál.

A megemlékezésen jelen lesz:
A Magyar Gárda Mozgalom "Őrző" Veszprém megyei Géza Fejedelem Szakasz kapitánya
és a Magyar Gárda Mozgalom "Őrző" Országos Főkapitánya,DÓSA ISTVÁN IS!

Köszönettel:
Sikos Zsolt (szervező)
Magyar Gárda Mozgalom "Őrző" -még nem avatott- gárdistája
Elérhetőség: kissikos@citromail.hu

Ui.: Megkérek mindenkit,hogy gyertyákat és fáklyákat hozzatok / hozzanak magukkal!

wlady 2009.02.26. 18:21:12

Köszönöm hogy szóltatok!
Én tuti hogy ott leszek és nem egyedűl megyek valószínű hogy nagyon sokan!Sokan leszünk Nóri!

Dyen 2009.02.26. 18:25:47

Így lát minket a liberális világ!

Kinek az érdeke, hogy a magyar embereket rasszistának, fasisztának állítsa be?

"az amerikai külügyminisztérium szerdán nyilvánosságra hozott emberi jogi jelentése.
Célpontok a romák

A Magyarországra vonatkozó fejezetben az olvasható: a szélsőségeseknek egyre inkább célpontjai a romák és más sötét bőrű személyek; a romák elleni erőszakos események négy ember halálához és több sérüléshez vezettek. Folytatódott a romákkal szembeni hátrányos megkülönböztetése az oktatás, a lakásviszonyok, a foglalkoztatás és a szociális ellátás terén. Továbbra is probléma a melegekkel szembeni erőszak és durva bánásmód.

Mint a jelentés megállapítja, a magyar kormány általánosságban tiszteletben tartotta az állampolgárok emberi jogait. Bizonyos problémák azonban továbbra is fennálltak, sőt rosszabbodtak. Ezek közé tartozik, hogy egyes jelentések szerint a rendőrség a gyanúsítottakkal, különösen a romákkal szemben túlzott erőt alkalmazott.

Elfogult közmédiumok

Ugyancsak probléma volt az állami tulajdonú média kormánypárti elfogultsága, a szélsőségesek által az etnikai és vallási kisebbségi csoportok ellen folytatott erőszak és propaganda, valamint a kormányzati és társadalmi szintű korrupció. Emberi jogi problémát jelentett a nőkkel és a gyerekekkel szembeni társadalmi erőszak, továbbá a nők szexuális zaklatása és az emberkereskedelem.

Az amerikai külügyminisztérium idei jelentése a korábbi évekhez hasonlóan mindemellett megállapította: Magyarország többpártrendszerű parlamenti demokrácia, ahol a 2006 áprilisi parlamenti választások szabadok és tisztességesek voltak. A polgári hatóságok általánosságban hatékony ellenőrzést gyakoroltak a biztonsági erők felett.

A jelentés szerint a kormány általánosságban tiszteletben tartotta a törvény által biztosított szólás- és sajtószabadságot. A független sajtó aktív volt, és sokféle nézetnek adott teret korlátozás nélkül, az állami tulajdonú rádió és televízió azonban, amely a médiapiac 18 százalékát fedte le, általában kormánypárti nézőpontot mutatott be.

Erősödő antiszemitizmus

A jelentés kitért arra, hogy az antiszemita megnyilvánulások tavaly folytatódtak, vandalizmusra is sor került ismételten. Az amerikai külügyi dokumentumban a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségére (Mazsihisz) hivatkozva az szerepel: erősödött az antiszemitizmus 2007-hez képest. A Mazsihisz külön aggodalmát fejezte ki a Magyar Hírlapban publikált antiszemita cikkek miatt; a szövetség a zsidókkal szembeni megnyilvánulások erősödését azokhoz az antiszemita csoportokhoz kötötte, amelyek kihasználták az ország gazdasági nehézségei miatti széles körű elégedetlenséget.

A jelentés megnevezte a Magyar Demokrata és a Magyar Fórum című hetilapokat is, mint amelyek továbbra is közöltek antiszemita írásokat. Az amerikai külügyi jelentésben az is olvasható, hogy több szélsőséges magyar nyelvű honlap is működött, sok közülük nyíltan antiszemita hangvétellel.

A jelentés arról is írt, hogy a Magyar Gárda "szélsőséges félkatonai csoport" szóbeli támadásokat intézett romák ellen, és megfenyegette őket több felvonulás alkalmával, amelyeken a "közbiztonság hiánya" és a "cigánybűnözés" ellen tiltakozott. A romák válaszul gyakran ellentüntetéseket szerveztek az intoleranciával és a szélsőségességgel szemben.

fn.hu "

Dyen 2009.02.26. 18:59:14

De ettől is elborult az agyam

"Az országos rendőrfőkapitány válasza a kiskunlacházi polgármester úr nyílt levelére

....
Hangsúlyozom, hogy a kiskunlacházi ügyben eddig 342 fő kihallgatásán vagyunk túl, nyomozóink folyamatosan dolgoznak az ügyön és bízunk, hiszünk az eredményes felderítésben. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság eljárása szakszerű és megítélésem szerint jó irányba halad, tervszerű, törvényes és szakmailag megalapozott. Az elhúzódás oka a nagyszámú nyomozási cselekmények végrehajtása, a megállapított adatok aprólékos, szisztematikus feldolgozása. Kiemelem, hogy a lefolytatott emberölés nyomozások esetén a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felderítési eredményessége az elmúlt 2 évben 90% felett volt.

Az elmúlt évben Pest megyében – a kiskunlacházi esettel együtt – az ENYÜBS alapján, 13 befejezett és 20 emberölési kísérletben folytatott nyomozást a főkapitányság. A november végén történt kiskunlancházi ügy kivételével valamennyi esetben eredményesen.
...
az ismeretlen tettes kilétének behatárolása érdekében specifikus profilalkotás is készül a vélhető személyiségjegyek, az elkövetési indíték valószínűsítése érdekében, a verziók megerősítésére, illetve szélesítésére.

Biztosíthatom Önt és az Ön által képviselt választópolgárokat, hogy a Magyar Rendőrség mindent megtesz az ügy mielőbbi eredményes felderítése érdekében. "

Egyébként újra kihallgatnak "mindenkit" itt Lacházán, hátha valakinek eszébe jut valami, így három hónap múltán. Röhejes!
Azt azért megkérdezném Bence Józseftől, hogy lehet az, hogy néhány nappal a gyilkosság után, valamelyik Pest megyei főrendőr, biztosította a cigány kisebbségi vezetőt arról, hogy roma elkövető nincs a látókörükben. Már akkor tudták, hogy kik nem lehetnek a tettesek? Vagy a cigány hazudott?
süti beállítások módosítása