HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

keselyőbérc levele - mindannyiunkhoz!

2009.02.26. 10:44 asperjangyorgy

  Kedves György!

Magyarországon nincsenek cigány ellenes gyilkosságok! Gyilkosságok valóban előfordulnak,
de ezeket emberek ellen követik el. Az áldozatok között vannak gyermekek, férfiak, nők, és mindenféle fajtájú ember. Ezekkel az emberekkel a gyilkos végez, mégpedig sajátkezűleg egyedül, vagy többedmagával. A gyilkosságok áldozatai között elvétve találunk csak cigány származásút, nem gyakrabban, mint egyéb emberek esetében.
Eddig kézrekerült gyilkosaik nagy része saját fajtájukból való. Még szélsőséges érzületű embertársaink sem lépnek fel tevőlegesen a cigányok ellen. Való igaz, hogy a többségi társadalom nem kedveli őket, de ez pusztán érzelmi kategória. Bizonyára ez az érzés kölcsönös.
Szeretni persze bárkit lehet elvileg, de ugyanúgy utálni is valamiért. A gyűlölet pedig könnyen kialakul, ha valaki okot is ad rá. Önmagában ez sem gond. Gyűlölhetek valakiket életük végéig, mert irtózom tőlük, mégsem bántok senkit, és rosszat sem kívánok másoknak.
Sok különböző nézetű emberrel beszélgettem. Még a szélsőségesnek mondhatók sem a cigányság ellen szóltak. Mindenki a maga módján egy társadalmi probléma megoldását kereste, úgy, ahogy részükről az megoldható lenne.
Ezt a problémát az egyes ember képtelen megoldani.
Társadalmi kezelés szükséges hozzá! Addig pedig a többi polgár tehetetlenségében őrlődhet, mialatt egyre vadabb gondolatai támadnak.
Miről is van szó, mi is zavarja a békés egymás mellett élést?
Egyszerű dolgok. Cigány származású emberek nagy számban követnek el bűncselekményeket a lakosság ellen. Túl nagy számban ahhoz, hogy ez elviselhető legyen! Ráadásul folyamatosan nő az erőszakos elkövetések száma! A rendszerint csoportosan támadó cigányok ellen nincs esélye a megtámadottnak. Általában nem érik be a kifosztással, még egy kis verés, és megalázás is kijár olyankor. Ezek viszont már rasszista jegyek!
Elképzelhető, hogy a kisebbség ilyen alkalmakkor áll bosszút a többségen. Különösen zavaró a primitív elkövetők részéről alkalmazott indokolatlan erőszak. Ezek a tettek alapjaiban rongálják el a hétköznapi emberek, családok biztonságérzetét, és zavarják a társadalom alapvető működését. 
Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Egyszerűen alkalmazni kell a meglévő törvényeket mindenkire egyformán. Az emberek a bűnözés ellen küzdenek, és emelik fel szavukat.
Nem tűrheti el a társadalom, hogy családok ezrei kizárólag bűnözésből éljenek! Ez a folyamat nagyon kártékony. Nem cigány áll itt szemben magyarral, hanem bűnözők mindenkivel!
Nagyon fontos a továbblépés szempontjából, hogy nem szabad embereket olyan helyzetbe hozni, hogy napi megélhetésük forogjon veszélyben! A téli hidegben az utcán alvó ember nem a szabadságjogait gyakorolja, hanem hajléktalan. A fizetés nélkül vásároló polgártársunk pedig nem megélhetési elemelő, hanem tolvaj!  Az emberek szeretik az egyenes beszédet, és úgy gondolom, meg is értik. Helyükre kellene végre tenni a dolgokat!
A cigánykérdést pedig rendezni kell! Költeni kell rá  igen a mi pénzünkből  úgyis elveszik!
Nem nekünk kell megmondanunk, hogy mi kell a cigányság felemeléséhez. Együttműködve képviselőikkel ki kell dolgozni egy valóban használható felemelő programot. Ez mindnyájunk érdeke. Az ilyen programok csak hosszú távon éreztetik hatásukat. Addig viszont védekeznünk kell a kisebbség egyes egyénei által jelentett veszélyek ellen. A segítség, és a fokozott védekezés hatására a konfliktusok száma gyorsan fog csökkenni, melyet a lakosság pozitív változásként él meg.
Ha ezeket a reformokat rövid időn belül nem valósítjuk meg, és a rendvédelem sem javul, könnyen kialakulhatnak önbíráskodó szervezetek, melyek léte nem kívánatos. A közhangulat pedig a jelenlegi nem rasszistából átalakulhat rasszistává, aztán ember legyen a talpán, aki azt képes visszafordítani!


 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr22967022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása