HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

NÓRA GYILKOSA NEM NYERI EL MÉLTÓ BÜNTETÉSÉT

2009.03.17. 11:36 asperjangyorgy

 

Az Origo írása:

Megint meghosszabbítaná a rendőrség a kiskunlacházi nyomozás határidejét, miközben továbbra sincs gyanúsítjuk az ügyben. A 14 éves kiskunlacházi lányt még tavaly novemberben ölték meg.

 

 

Még mindig nincs gyanúsítottja a tavaly novemberben Kiskunlacházán elkövetett gyilkosságnak, ezért a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás újabb, hatvan napos meghosszabbítását fogja kérni a főügyészségtől - közölte hétfőn Papp Péter bűnügyi igazgató. Azért van szükség az újabb kérelem benyújtására, mert a januárban engedélyezett hosszabbítás határideje március 23-án lejár. Tavaly november 23-án hajnalban egy fás részen támadták és ölték meg a diszkóból egyedül hazafelé tartó 14 éves H. Nórát.

A bűnügyi igazgató szerint a nyomozás továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik, tehát gyanúsított még nincs. Nagy erőkkel dolgoznak az ügyön: eddig több mint 300 embert hallgattak ki, és csaknem 100 embertől vettek DNS mintát. Az összesen 11 milliós nyomravezetői díj ellenére nem érkezett érdemi bejelentés. Az MTI tudósítójának korábban Kiskunlacházán többen azt mondták, hogy nem nyugszanak a kedélyek, és nem is fognak mindaddig, amíg a rendőrség meg nem nevezi a tettest.

 

Két hónappal ezelőtt, amikor a megyei főügyészség körültekintés nélkül meghosszabbította a nyomozás engedélyezését, megírtam, hogy e Pest-megyei Rendőr-főkapitányság nem lesz eredményes.

Amikor a tatárszentgyörgyi cselekményt követően, ahol a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság ismét alaposan leszerepelt, a Nemzeti Nyomozó Irodától négy nyomozót rendeltek a pest-megyei nyomozók segítségére, megírtam, hogy igazi elképzelés és taktika nélkül nem lesz meg a tettes. És mint látjuk, semmire sem jutottak.

Sajnos, a főügyészség ismét meg fogja adni az engedélyt egy olyan társaságnak, amely egyre inkább arról nevezetes, hogy Horák Nóra és minden más ügyben alaposan lejáratja az egész rendőrséget.

Megadják az újabb két hónap hosszabbítást, miközben a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság arra sem volt képes, hogy nagyon alaposan átgonolt információ-mennyiség nyilvánosságra hozásával segítse azokat, akik szeretnének valamit tenni Horák Nóra gyilkosának előkerítésében.

Bámulatos az a közöny, amellyel a főügyészség és a pest-megyei rendőrség ezt az ügyet kezeli.

És bámulatos az a tehetetlenség, ahogyan a pest-megyei rendőrség ezt a nyomozati munkát végzi.

Az Origo cikke után jónéhány komment olvasható. Vérfagyasztó kommentek. És ezért alapvetően és kizárólag az érintett rendőrkapitányság a felelős. Az emberek joggal benne látják a tehetetlenkedés megtestesülését.

Sokszor leírtam, nem ismétlem meg, hogy elképzelés, nyomozási taktika nélkül kihallgathatnak még ezer tanút, levehetnek még ötszáz DNS mintát, nem fognak közelebb jutni a tetteshez.

Legutóbb nyilkatkozott a bűnügyi igazgató, és bántó ostobaságokat mondott. Írtam akkor arról is. Bántó ostobaságokat mondott a tatárszentgyörgyi helyszínelési hibák kapcsán is, mégsem történt, mégsem történik semmi.

A pest-megyei nyomozók továbbra is szépen, kényelmesen, öregurasan nyomozgatnak. Majd eltelik újabb két hónap, aztán megint két hónap, végül pedig az ügy a döglött ügyek osztályára kerül, ahol újabb nyomozói had taknyolhat az ügyön éveken, sőt, két évtizeden át, amíg a gyilkosság el nem évül.

Nem hiszem el, hogy ez konzekvenciák nélkül megtörténhet.

Pedig, lám, megtörténik.

Immár Nóra gyilkosa nem nyeri el méltó büntetését.

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr941007254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wlady 2009.03.18. 08:29:50

Nagyon elvagyok keseredve és a borsonline cikkét elolvasva mélységesen felháborodva!És itt a legnagyobb bűnös a felsőbb vezetés köztük a mi mélyen tisztelt rendőrkapitányunk Bencze úr!Aki ölbetett kézzel végig tudja nézni hogy ezek a szerencsétlenek nem tudnak csinálni semmit!Miért nem bízzák olyan személyekre akik valamit is értenének hozzá!Én a felsőbb vezetés helyében beleértve a köztársasági elnökúrat is meg mindenkit nem tudnék tükörbe nézni a szégyentől!De hát nincs ezeknek lelkiismeretük egynek sem!Én vezető pozíció nélkül is úgy érzem meg itt többen hogy ennyivel adós/ak/vagyunk Nórinak de ők nem ők nyugodtan beszélik a temérdek marhaságot!Külföldre szökött!!Ez siralmasan nevetséges!!!!!!!!!Véleményem szerint nem olyan társadalmi rétegből származók az elkövetők akik külföldre tudnának szökni és ott megtudnának élni!De ez nem is lényeg itt az a lényeg hogy már rég aszalódnia kellene a börtönben de ehelyett röhög rajtunk a tettén és a bamba rendőrökön!Véleményem szerint ha egy olyan gondolkodású embernek mint ön Tisztelt Asperján úr a kezébe adják a gyilkosságkor a bizonyítékokat két hét alatt megtalálja a tettest!De így van ez taktika és képzelőerő nélkül teljességel lehetetlen!Sajnos ha a rendőrségen múlik Horák Nóra gyilkosa büntetlenűl élheti tovább az életét és talán még más embert is ugyanígy kivégezhet látván hogy tette nem jár következménnyel!Itt az embereknek nem szabad feladnia ha feladjuk tényleg vége!

Keselyőbérc 2009.03.18. 11:31:14

Kedves wlady!

Úgy néz ki, hogy a rendőrök elakadtak. Hiába a magas jutalom, nem jelentkezett senki. Ez valószínűsíti a magányos elkövetőt. Hallgatni, és bizonyítékokat eltüntetni legjobban egy elkövető tud. Minta viszont kell, hogy legyen, különben nem gyűjtenék be vizsgálat céljából. Ha az illető külföldre távozott volna, akkor hogyan vitte vissza a fülbevalót? Talán valamelyik ismerősét kérte meg rá? Nem hinném! Ott lapul a tettes a környéken valahol.
Korábban már említettem, hogy önkéntes mintaadást kellene szervezni. A szavazásokhoz hasonlóan. Meg kell hirdetni a mintaadó napokat, és várni a tisztelt lakosságot. A mintákat nem kell azonnal elemezni, mivel aki jelentkezik, az nagy valószínűséggel ártatlan. Aki nem jelentkezik, azokat rövid időn belül megkereshetné a 14 nyomozó valamelyike, és felkérhetné mintaadásra!
Két hét alatt le lehetne bonyolítani az egészet.
Ha mindenkit leszűrtek, akkor legalább tudjuk, hogy nem helybéli követte el. Egyáltalán nem lennék meglepődve, ha a tettes 500 m-en belülről kerülne elő.
Feltételezem, hogy az önkéntes mintaadásnak nincsen jogi akadálya. A tizenegyedik millióból vásárolnak úgy 5000 mintatartót, és indulhat a község népe sorba állni.
Ennyi hónap után a gyilkos már csak a mintája alapján fogható el, a többi nyomozási eredmény nagyon bizonytalan utat jelent.
Felmerül bennem az is, hogy a magányos, gyalogos elkövető esetében, - amit mostanság a 6 cigányossal szemben sugallnak - miért nem használtak nyomkövető kutyát? Még egy ovis is tudja, hogy a kutya a szagmintát követi, és így megtalálhatják a tettest!
Mégis milyen információi lehetnek a rendőröknek?
Bizonyára rengeteg. Tudniuk kell, hogy hány elkövető jöhet szóba, valamint azt is, hogy az erdő volt-e a gyilkosság helyszíne. Mi sem tudunk érdemben gondolkodni, mert a nyomozás érdekeire hivatkozva eltitkolnak mindent. Ezért segíteni sem tudunk. Ha valakinek ennyire nem megy a nyomozás, illene segítséget kérnie. Segítséget bárkitől, aki tud, vagy akar segíteni.
Nem tehetek róla, de újra és újra a kutya ugrik be. Talán még most sem késő! Meg kellene szagoltatni kutyákkal Nóri ruháit, hátha így is éreznek valamit, és jeleznek, a tettes házánál.
Persze lehet, hogy ennyi idő után már hiába próbálkoznának kutyákkal.
A másik lehetséges út a telefonon alapul. Ha távolabbra viszik a készüléket, az automatikusan bejelentkezik a következő átjátszóállomáshoz. E mellett az állomások elég gyakran szólongatják is a készüléket, valahogy úgy, mint tyúkanyó a csibéket. Ehhez nem kell, hogy telefonáljunk. Ha bemérte a készüléket, akkor 100 m-es pontossággal rögzíti is a helyet, ahonnan a készülék válaszolt. Ha autóval viszik, akkor az átjelentkezések miatt követhető a mozgás iránya. Emiatt javasolnám, hogy forduljanak a telefonszolgáltatóhoz, a rendőrségnek kiadják az adatokat!

lszabi88 2009.03.18. 12:31:21

Kedves Keselyőbérc!
Véleményem szerint rengeteg jó és használható ötletet fogalmaztunk meg ezalatt a közel 4 hónap alatt!Nem tudhatjuk azonban, hogy a rendőrség alkalmazta-e egyáltalán ezeket a dolgokat!Ha ennyire nem sikerült eddig erdményt produkálni, akkor úgy gondolom, hogy nem éltek minden lehetőségükkel!Némelyik alkalmazására viszont már késő is!Például ugye melítetted a kutyás nyomkeresést!Ha eddig ezzel a keresési móddal nem próbálkoztak, akkor nagy valószínűség szerint most már nem hozna eredményt!Több ezer ember járt arra, nem beszélve az évszakok változásáról!Eső, hó, szél, falevelek erjedése stb. stb.- ezek sajnos mind "megkoptatják" és eltűntetik a szagokat!Az össznépi mintavételről mindannyiunknak ugyanaz a véleménye, ugyhogy azt nem is ragozom tovább!Viszont rettentően elszomorít engem is, hogy ennyire rosszul kezelik ezt az ügyet!Mintha direkt ki akarnák zárni az embereket, hogy még csak véletlenül se segíthessenek!Összekavarnak mindent az egymásnak ellentmondó információikkal, hogy aki esetleg tudott volna segíteni, az se mondhasson semmit!Még mindig nincs tisztázva, hogy mennyi az elkövetők száma,hogy autóval, vagy gyalogosan támadtak, hogy mi volt a tényleges helyszín stb. stb.!Magyarán semmi nincs tisztázva az ügyben!Gyakorlatilag csak annyit tudunk, hogy nov. 23-án hajnalban megöltek egy 14 éves lányt Kiskunlacházán, és a Kinizsi út melleti erdőben találták meg ruha, ékszerek és telefon nélkül!És mindezt 4 hónap alatt szedtük össze!

Evo 2009.03.18. 16:48:20

Bennem egyre nagyobb a gyanú, hogy a rendőrség kezében nincs is érdemleges dns nyom. Talán innen onnan leszedett van, melyek több emberrel történő véletlenszerű, vagy baráti érintkezések során kerültek oda. De egyre kevésbé hiszem, hogy a gyilkos hagyott konkrét, értékelhető dns-t...

Józsa 2009.03.18. 17:15:02

Én meg azon filózom, hogy melyik taktika a célravezetőbb:ha úgy teszünk, mint ha nem tudnánk ki/k/ az elkövetők, vagy ha közzétesszük, hogy ki/k/ követte/k/ el.

asperjangyorgy 2009.03.18. 18:16:24

Tisztelt Hozzászólók!
Egyértelmű, hogy a rendőrségnek rengeteg információja van.
Látták Nórát iszonyatos állapotában.
Lefényképezték.
Természetesen nem a ruhájára ragadt ilyen-olyan dns alapján gondolták a gyors sikert. Tudjuk, hogyan és honnan vették a mintákat, és ezért bíztak olyan rohadtul a gyors sikerben.
Fotóik vannak. És rengeteg körülményt ismernek, hiszen már 350 tanút hallgattak ki.
De ostobák módjára viselkedtek kezdetben is, és most is. Annyiszor megírtam, megírtuk: okosan összeállított információ-csokorral egyrészt segíthették volna a némi ilyen-olyan információval rendelkezőket, másrészt felmérhették volna a tettesek reakcióját.
Rég nincs itt szó magányos, éjjel háromkor az utcán kóborló, hosszú ősz szakállát simogató, az egyik fa tövében önfeledten onanizálgató tettesről.
Akik elkövették a cselekményt, olyan csoportot alkotnak, ahol hallagtni parancs. Aki beszél, az meghal.
Magányos elkövető! Ugyan már! Ki a fene tudta volna magányosan lefogni, ha nem üti le előtte Nórát, ahhoz viszont a közelébe kellett volna jutni, stb. stb.
De akkor a helyszíni körülmények nem úgy alakulnak volna, ahogyan alakultak. Teljesen másként alakultak volna. És ezt is pontosan tudjuk.
Tudjuk, hogy az erőszakot és a gyilkosságot nem ott követték el, ahol a holttestet megtalálták.
Kb. tudjuk, hova vitték a lányt.
Kb. tudjuk, mikor hozták vissza.
Sok mindent tudunk.
Tudjuk, hogy ha napközben ott lett volna, feltűnt volna kb. öt embernek, akik korábban látták ott a területet. Mert erről is tudomásunk van. Végre beszélnek egyes lacháziak. Anélkül is megszólalnak, hogy mi nyomozgatnánk. Nem nyomozgatunk, mert nem a mi dolgunk. Ez a rendőrség dolga lenne, de a rendőrség berendezkedett tanúkihallgatásra, a nyomozati munkát elfeledte. Szolgáljon mentségüke, hogy eddig tényleg eléggé vacak idő volt, kényelmesebbnek látszott a meleg szobába beidézett tanúknál érdeklődni erről meg arról, meg amarról - minden határozott taktika és elképzelés nélkül. Ha a rendőrség mégis azt állítja, van taktikája, akkor hozza az ügyészség elé a tettest!
Azt is sejtjük bizonyos információból, hogy több olyan embert kihallgattak, aki tud valamit, sőt, érintett is lehet, de nem vettek tőle mintát.
Szóval egyértelmű, hogy a rendőrség beleveszett az iszonyú mennyiségű anyagba. A kb. 1200-1500 gépelt oldal terjedelmű jegyzőkönyvbe.
Azt viszont logikai úton tudjuk, hogy nincs semmiféle elképzelésük arról, hogy kik követhették el a cselekményt, csak az illető HABITUSÁRÓL ÉS MAGATARTÁSÁRÓL! Mert valahogyan, valami módon csak hülyének próbálnak nézni bennünket.
Az persze vaker, és az újjából szopta a borsodi bulvárlap, hogy a tettesek külföldre szöktek.
Ha megnyugtatja a lacháziakat, akkor azt mondhatni, legyenek biztosak benne, hogy a tettesek nem mentek küldöldre. Ugyanis nagyon gyanús lenne, ha nyomtalanul eltűnnének. Kész bevallása volna a CSELEKMÉNYNEK. Ugyanis a felszívódottak hiányának gyorsan a nyomára jöhetne a rendőrség. (Bár ez a rendőrség, mármint a pest-megyei nyomozók lassan annak is örülnek, ha megtalálják a fütyülőt pisilés előtt!)
Így, ilyen módszerekkel, ilyen képzelet nélküli nyomozással nem lesz meg Nóra gyilkosa, ha csak újra le nem csap. Mert az, aki ilyen hatalmas, országos balhét ilyen könnyedén megúszik (és lehet többesszámot is használni), azt egyenesen a rendőrség bátorítja fel. Aki ugyanis ilyet képes megtenni egyszer (lehet többesszámot használni), az megteszi újra. Hogy miért? Arról talán most nem írnék.
Végezetül: hiába fantáziálnak, tisztelt hozzászólók, a rendőrség nem olvassa a mi elképzeléseinket. A rendőrség beéri a sajátjával, és éppen azért tart ott, ahol tart: vagyis mintha ma még csak november 23-a lenne!! A semminél, de teli reménykedéssel!!! És persze a havonta kifizetett járandósággal a zsebben - a semmiért!

Keselyőbérc 2009.03.18. 21:05:42

Kedves György!

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon az eddig eredménytelen nyomozás nem egy szándékosan elhúzódó színjáték-e? Én nem tartom a rendőröket annyira tehetségtelennek, hogy ne tudnának kinyomozni egy ilyen esetet. A véletlenek szerencsétlen egybeesése miatt úgy tűnik, mintha szándékosan húznák az időt, fedezve az elkövetői csoportot. A magányos elkövető létében csak akkor hiszek, ha fel is mutatják! És még utána is gyanús lesz egy kicsit, hátha kerestek valahol egy magatehetetlen debilt, aki mindent bevall, amit sugallnak neki. Ilyen alakot, aki magára vállal egy gyilkosságot, amit nem ő követett el, persze nehéz találni. Sokkal könnyebbnek tűnik megtalálni a valódi tetteseket. Lehetségesnek tartom, hogy jól sejtik, hogy kik azok, de talán felsőbb utasításra félrenyomoznak. Egyáltalán mi az oka annak, hogy három hónap után sem lehet tudni semmit? Miért fordította el a fejét a teljes politikai elit? Az évszázad bűnügyében mindenki hallgat. Tudnak valamit az első pillanattól kezdve, amit jobb, ha mi nem tudunk?
Persze hogy nem tudjuk, de sejtjük! Mindenki sejti, de bizonyítani nem tudja, aki pedig tudná, az nem akarja, inkább húzza az időt.

Evo 2009.03.19. 14:08:53

Kedves "Társaim" !
Egy roppant érdekes dologra lettem figyelmes, a gyertyagyújtás honlapon, a Nórikáért gyertyát gyújtók közt!
Kimásolom, mit írt egy Pál Attila néven futó (ez a neve a kislány szerelmének mellesleg)nyilvánvalóan nem az eredeti Pál Attilát takaró, "álnéven" írkáló, rendkívül gusztustalan és primitív ember:

Nóri (gondolok rá)
Édes szerelmem én csodákat tudtam volna tenni veled szekszualitás terén ha nem mentél volna el ilyen hamar.
De hát sajnos a sors ilyen kegyetlen volt veled...
Légy boldog odafent legédesebb angyalom.
Gyújtotta: Pál Attila, 2009. 03. 17.

Nagyon elgondolkodtató, hogy egy gyászoldalra hogy írhat valaki ilyet, nyilvánvalóan meggyalázva ezzel nemcsak az elhunyt kislányt, hanem annak életbeli szerelmét is!!

Talán a sorok mögé kellene nézni:
1. "Csodákat tudtam volna veled tenni szekszualitás terén" "ha nem mentél volna el ilyen hamar" - talán a kislány idő előtt meghalt? Még mielőtt az illető befejezhette volna azt amit elkezdett??
2." De hát a sors sajnos ilyen kegyetlen volt veled..." - Mert nem élvezte ki a kislány a szexuális együttlétet, mert időközben megfulladt?? Valahol egyfajta maró gúnyt érzek én ebben, de legalábbis valami borzasztó "sötétséget", megfoghatatlan gonoszságot!!!!
3. Legédesebb angyalom?? - Több is van/volt/lesz??

Ha a rendőrségnek nem tünt volna MÉG fel ez a beírás, ajánlom, hogy sürgősen és nagyon alaposan nézzenek utána az írást felhelyező ip címe után, ugyanis (számomra legalábbis) elég egyértelmű, hogy ezen írást egy aberrált ember, nagyon valószínű hogy NÓRIKA gyilkosa, és egyben lehet hogy több más ártatlan áldozat gyilkosa (is) írta feL!!

asperjangyorgy 2009.03.19. 14:23:14

Kedves Evo! Jó, hogy ezt közzétette. Ez egy hányadék ember. És kegyletsértést követ el, de olyan ostoba és primitív, hogy ezt észre sem vesz. Nem hinném, hogy gyilkos is lenne, de minden ilyen mocsokmegnyilvánulásnak érdemes volna a rendőrségnek utána néznie, hátha mégis valaki olyan rejlik mögötte, aki gúnyt űz a megölt gyerek emlékéből, és hülyét szeretne csinálni a rendőrségből. Reméljük, egyik sem sikerül neki.

Keselyőbérc 2009.03.19. 14:24:22

Kedves Evo!

Jól gondolod! Egy ellenőrzést mindenképpen megér a dolog. Vagy gúnyolódik a mocsok, vagy tényleg van köze hozzá!

Evo 2009.03.19. 14:36:46

Én azt gondolom, hogy jóérzésű ember nem gúnyolódik ilyennel. És azt is gondolom, hogy mivel a lány szerelmének neve alatt írt (akinek a nevét hónapokkal ezelőtt én magam is csak hosszas keresgélés után tudtam kideríteni), hogy vagy nagyon "képben" van a híreket illetően, vagy pedig egyenesen ismeri/ismerte a lány életét többek közt a szerelmének kilétét is!!

Dokumentumfilmekből tudhatjuk, hogy a sorozatgyilkosok, kéjgyilkosok mindig szenvednek egyfajta "feltünési viszketegségben", ők azok, akik különféle módszerekkel és helyzetekben megpróbálják "felhívni" magukra a figyelmet, mintegy macska-egér játék írányítójaként megpróbálják ilyen módon szórakoztatni a rendőrséget. "Játszanak". Mert élvezik! És mert betegek!

Akárki akármit mond, szerintem megvan az "emberünk". Tudom és érzem. És remélem nem csak én, hanem a rendőrség is.

Keselyőbérc 2009.03.19. 14:56:55

Kedves Evo!

Értesíteni kellene a rendőröket!
Eddig sok mindenről írtunk itt, de eddig még senki sem írta meg a nyomozók elérhetőségét.
Jó lenne megadni egy számot, hogy akinek eszébe
jut valami fontos dolog, vagy éppen egy apró részlet, az jelezni tudja a megfelelő helyen.
Úgy hallottam, hogy korábban is volt provokáció.
Akkor az elrabolt fülbevalót dobták be a szomszédokhoz! Aki gyertyát gyújt, az tiszteli az elhunytat, és így emlékezik rá. Sajnos ilyen,
nem oda való gondolatvilágú emberek is vannak.
Ha ez nem egy gyerek meggondolatlan próbálkozása
volt, akkor valóban lehetett az elkövető is.

lszabi88 2009.03.19. 15:02:15

Hát, ezt az információt látva köpni-nyelni nem tudtam!Biztos vagyok benne, hogy ezt nem Nórika barátja írta!Ő soha nem lenne képes ilyet kiírni!Viszont nemrég olvastam a myvip üzenőfalán, hogy újabban egyes embereknek az a szórakozása, hogy mindenféle ocsmányságot terjesztgetnek a neten Nóráról, hogy mindenáron besározzák!Talán ez a féreg is egy lehet közülük??

Evo 2009.03.19. 15:05:23

Eddigi kérdésünkre a válasz, hogy Nóri halála éjszakáján voltak e kint polgárőrök azidőtájt:

Kiskunlacházán 37 polgárőr van, akik minden éjjel járőröznek a településen, mondta kérdésünkre Platthy Miklós, a helyi polgárőrség vezetője. Kérdésünkre, hogy vasárnap hajnalban, amikor a lányt megölhették, tapasztaltak-e valami gyanús jelet, Platthy Miklós azt mondta: miután a polgárőrök között olyan emberek vannak, akik adott esetben vasárnap civil foglalkozásukat végzik, elképzelhető, hogy ebben az időben már nem voltak az utcán.

Evo 2009.03.19. 15:06:51

Stophír:
A tettes kiléte egyelőre ismeretlen. Nóri barátai láttak néhány gyanús alakot a buliban, de ők sem tudják, ki lehetett. Találgatni sem mernek. Félnek, nehogy egy-egy elejtett mondat miatt ők legyenek a következők.

vendegvagyok 2009.03.19. 15:07:14

Én meg azt gondolom kedves " Evo", hogy te hihetetlen módon ráérsz. Jobb lenne, ha 1. munkahelyed van, akkor inkább a munkádra fordítanál ekkora figyelmet és energiát, időt munkaidőben 2. ha iskolába jársz, inkább a tanulásra figyelj, mint egész nap " dologidőben" az interneten lógsz.
Elolvasva a hozzászólásaidat ( több ilyen Főokos is van, de Te viszed a prímet), elképesztő, hogy mennyire meg vagy győződve Önmagad okosságáról. Irigyellek, hogy ráérsz egész nap teóriákon agyalni. De amikor olyan írás kerül a blogba, amely más, pl. kulturálisabb kérdést érint-nos, te mélyen hallgatsz. Mihelyt újra ez a szerencsétlen kislány kerül szóba, újra ráveted magad a témára, csámcsogva az újabb elméleteidet. Kíváncsi lennék, hány könyvet olvastál el, például Asperján Györgytől? Tudod-e egyáltalán, milyen könyveket írt? Vagy csak a tengernyi szabadidődben gyártott elképzeléseidet próbálod fontoskodva megosztani itt másokkal? Egyszerűen nevetséges, amit művelsz.

Evo 2009.03.19. 15:08:54

És mégegy, a szentkoronától:

Nórit próbálták hívni a szülei DE A TELEFONJA KI VOLT KAPCSOLVA!!
Ime:
Édesanyja nem akart nyilatkozni, nekünk azt mondta, Nóra szombat este a barátaival indult el, úgy volt, hogy velük együtt megy majd haza. De még hajnalban sem volt otthon. Hiába hívták a telefonján, ki volt kapcsolva. Ekkor szóltak a rendőröknek.

Evo 2009.03.19. 15:11:32

És mégegy info:
Nóra nem Lacházára, hanem Szigetszentmiklósra járt iskolába.

Evo 2009.03.19. 15:25:13

Kedves vendégvagyok!

Nem kívánom megosztani veled se kultúrális műveltségem fokát, se a szabadidőm alakulását.
Kettőnk között a különbség hogy én próbálok "tenni" - több más embertársammal együtt - és egy kislány gyilkosát felderíteni, ellenben Veled aki láthatóan abban leled örömöd hogy másokon lovagolsz.
Váljék egészségedre! :)

wlady 2009.03.19. 15:30:33

Tisztelt Vendégvagyok!
Én csak annyit tudok mondani önnek az evo-hoz írt levelére hogy ha okosat nem tud írni marhaságot ne írjon!Ha nem vette volna észre akkor itt pár érző szívű ermber azon van amin a rendőrség és a magafajta ember sajnos nincs!A gyilkosok kiderítésén vagy legalábbis próbálkozik rajta néhány ember!Kérem ha okosat ne ír ne hátráltassa az embereket!Itt minden eshetőség fontos!Ja és nekem is van munkám de erre az ügyre ráérek és rá is fogok!Nem akartam megbántani de ez a véleményem!

Riku 2009.03.19. 15:39:04

Hozzászólnék a gyertyagyújtás honlapon "történt" bejegyzés és Nóri telefonja kapcsán.
Gondolom sokan látogatják ezt a fórumot, és biztos vagyok benne, hogy akad olyan ember, aki esetleg ilyen dolgokkal foglalkozik, és meg tudja nézni az IP címet + a telefon információit az adott napon.
Vagy ez esetleg törvényellenes??

lszabi88 2009.03.19. 19:23:35

Kedves Keselyőbérc!

Küldtem Neked egy privát üzenetet!Kérlek amint teheted, lesd meg!Fontos lenne!
Köszönöm!

Keselyőbérc 2009.03.19. 21:42:52

Kedves Vendegvagyok!

Te is láthatod, hogy sokféle ember van itt köztünk. Ugyanazt a dolgot másképp látjuk, értékeljük. Valójában csak kínlódunk, és elméleteket gyártunk. Ez lehet számodra visszatetsző. De pont az a jó, hogy közösen, más és más tudással, képességekkel keresünk valakit, vagy valakiket, hogy adott esetben ne pusztítsanak el, akár téged is!
És ez az értelmetlen munka is időt, energiát igényel. Mi ennyit tudunk tenni.
Ötlete mindenkinek lehet, rád is szükség van, várjuk segítségedet! Arra gondolj, hogy kerülhetsz olyan helyzetbe, amikor életed, sorsod egy másik ember kezében van. Nem mindegy, hogy abban a helyzetben hogy áll hozzád az a bizonyos idegen! Ha úgy, ahogy te Evohoz, akkor nem számíthatsz sok jóra! Szerintem nem jó úgy élni, hogy nem törődünk egymással. Téged pl. mi tölt el jó érzéssel? Minek szoktál örülni? Mi fontos számodra az életben?

anu23 2009.03.20. 11:21:58

Kedves Asperján Úr, kedves fórumozók!

Csatlakozom Evo gondolatmenetéhez, bennem is ugyanez merült fel. Én felháborodtam, hogy valaki ilyet mer írni, ezért üzentem is neki ugyanazon az oldalon, hogy talán nem ott kellene ilyeneket, és nem a szerelme nevén írnia.

Egyébként nem csak ő az egyetlen gyanús ember nekem. Nóra emlékoldalán (horaknoraemlekere.mlap.hu) is van Attila néven író ember, akinek fura, beteges hozzászólásai voltak korábban, sőt, Nóri néven írta ezeket a dolgokat, ezt szóvá is tették neki, erre közölte, hogy skizofrén, és valójában ő Attila, meg ilyenek. Ezeket az oldal készítője törölte, de a mai napig Attila néven még ír fura dolgokat.

Aztán ott van még "B.", vagy nevezzük "SomloyB."-nek, vagy ki tudja, hány néven ír itt-ott kommenteket. Őneki is beteges és fura hozzászólásai voltak eddig, miszerint nála jobban nem szerette senki Nórit, amúgy utána meg kiderül, hogy nem is ismerte, meg voltak pedofil jellegű beszólásai is, utána meg önmagát kontrollálva kijelenti, hogy ne gondolják ám pedofilnak. Ezeket bárki elolvashatja.

Nem szeretnék senkit vádolni, de a rendőrség helyében megvizsgálnám az ilyen fura hozzászólókat közelebbről is....

Fura egy világ ez, nem csodálom, hogy Evo fejében ez a gondolat fordult meg, mert hangsúlyozom, nekem is állandóan ilyenek jutnak az eszembe...

Csak ennyit szerettem volna elmondani.

lszabi88 2009.03.20. 11:55:58

Kedves Anu23!
Megnéztem én is ezeket a beírásokat a gyertyagyújtás lapon is és az emlékoldalon is!Hát, van egy-két furcsa beírás amiről nem tudom eldönteni, hogy mit akartak vele!A gyertyagyújtás oldalon volt pl. egy beírás, hogy "Nóri megérdemled"!Most akkor ez mit akart jelenteni?A gyertyát érdemli meg, vagy a szomorú sorsát??Mire gondol az ilyen illető?Mintha némelyik egyenesen gúnyolódni szeretne!És igen, az emlékoldalon is van pár érdekes megnyilvánulás!Megkérdezném az ilyen emberektől, hogy tulajdonképpen mit is akarnak ezzel elérni!

Evo 2009.03.20. 14:40:20

Kedves Anu23!

Én is megnéztem újra. Arra emlékeztem hogy bizonyos "B" beírásai nekem is nagyon furcsának tüntek..Lehet hogy ő az, aki a roppant primitív üzenetet is írta? Nem tiszta az az ember. Egyszer tényleg úgy ír, mintha ismerte volna akislányt, másszor meg arról ír, hogy nem is ismerte személyesen.
Az is fura, hogy olyat írt, kimentem hozzád és ott találkoztam a nagyszüleiddel és beszélgettem velük...most már mégjobban ismerlek. Mintha ez egy fanatikus lenne.

Riku!
Az ip címeket meg tudják nézni azok akik az oldalt működtetik. De hogy az ip cím alá hogy lehet rákeresni a számítógép helyzetére, azt nem tudom. :(

lszabi88 2009.03.20. 15:05:12

Evo!
Sajnos nem kapod meg az email-eket, ugyhogy iwiwen válaszoltam Neked!

Riku 2009.03.20. 17:29:38

Kedves Evo!

Valaki biztos akad, aki ezeket meg tudja oldani!Szerintem ezen az úton elindulhatnánk, hátha találunk valamit.Persze ehhez kellenek először olyan emberek akik értenek ehhez és szívesen segítenek.

anu23 2009.03.20. 19:42:26

Jó estét mindenkinek! Kedves Evo és kedves Iszabi!

Sajnos csak most tudtam számítógéphez ülni, ezért csak most válaszolhatok. Örülök, hogy nem vagyok egyedül a gondolataimmal. Sajnos a párom lassan hülyének néz, hogy ilyeneket gondolok. Csak hát nekem is megakad a szemem ilyeneken, na meg amit Iszabi idézett, "megérdemled", mi akar ez lenni? Most valaki nem tudja a magyar nyelvtant, és rosszul ír minden ok nélkül, vagy tényleg beteg.
Visszatérve B.-re, ha jól emlékszem, még R.V.B. monogrammal is írt üzeneteket, hozzászólásokat a gyertyagyújtós oldalon. Hiába ír mindig más néven, megismerni a stílusát, "kis szentem"-nek hívja, vagy "angyalkámnak" Nórit.
Amúgy a youtube-on is erősen képviselteti magát az emlékvideóknál, de azt vettem észre, hogy ott sok hozzászólását törölték az oldalt kezelők, kíváncsi lennék, hogy milyen beteg megnyilvánulásai voltak ezek, mert gondolom ezen okból törölték őket.
Hát a magyar rendőrségnek fel van dobva a labda....
Én, ha lenne hozzá szakértelmem és apparátusom, nem haboznék egy percig sem utánajárni ezeknek. Kíváncsi vagyok, a rend őrei megtették-e már?
Olvasnak minket is?
Keresztet vethet rám bárki ezekért a gondolatokért, én akkor is ezt mondom.

Evo 2009.03.20. 19:47:33

Kedves Riku!

Hasonló gondolatok már bennünk is megfogalmazódtak...de ott akadtunk el mi is, hogy ki az, aki ért ilyenekhez? Mi sajnos erre nem találtunk (eddig) megoldást, de ha Neked van ötleted, akkor akár privátban is leírhatod. :)

Evo 2009.03.20. 19:52:49

Szia anu23! :)
Senki sem fog keresztet vetni Rád a gondolataidért. :)
Szerintem ennek a beteg embernek a lenyomozása sarkalatos pontja lehetne ennek a bűnténynek. Attól tartok viszont,hogy azt, hogy a rendőrség ezt megtette-e, soha nem fogjuk megtudni.

Eddigi tapasztalataink szerint, úgy tűnik a rendőrség szeret ezen az oldalon csemegézni- de ezt is csak egy ember, a blog létrehozója tudhatja igazán. Aki szerintem ebben nem fog megnyilatkozni, néhány neki fel nem róható ok miatt.

anu23 2009.03.20. 20:16:54

Kedves Evo!

A youtube-on is vannak ám betegek rendesen. Norci93 néven ott is ír egy elmebeteg. Most komolyan? Most akkor 1 nagyon beteg ember ír Pál Attila néven a gyertyagyújtó oldalon, Attila/Nóri néven az emlékoldalon, Norci93 néven a youtube-on, és őrá kellene lecsapni, vagy ezek különböző emberek? Bár lassan arra jutok, hogy hiába elmélkedünk mi itt ezen.
Most kérdeztem meg a bátyámat, aki programozónak tanul, és végzős hallgató. Azt mondta, hogy az ilyen internetes oldalak is úgy le vannak védve, hogy csak az oldal készítői láthatják az ip címet, meg esetleg 1-2 nagyon ügyes hacker.
És sajnos ilyen Pál Attila néven írók ellen feljelentést is csak hozzátartozó tehet, mert eljárásnak csak magánindítványra van helye, hivatalból nem...
Szóval ott állunk, ahol a part szakad.

Riku 2009.03.20. 20:36:14

Kedves Evo!
Ilyesmire gondoltam én is, mint Anu23, hogy proramozó hallgatókkal felvesszük a kapcsolatot, hátha van kedvük segíteni nekünk.
Igen, egy nagyon-nagyon ügyes hacker kéne, vagy egy szívhezszoló levél az oldalak üzemeltetőjéhez és aztán egy kis programozói segítség.

lszabi88 2009.03.20. 21:04:20

Kedves Anu23!
A Norci93 nicknévnél két érdekes dolgot lehet felfedezni!1:Norcinak hívta Nórát a legtöbb ismerőse, ez viszonylag köztudott!
2:a 93-as szám a név mögött gondolom Nóra születési dátumára akar utalni!Ebben az az érdekes, hogy nagyon sokan úgy tudták, hogy Nóra '93-ban született!Pedig ez tévedés, mert aki ténylegesen ismerte, az szólt, hogy Nóra bizony '94-es születésű!Csak oda szeretnék kilyukadni, hogy bizony ez az ember is csak egy idegen csaló, aki gúnyt akar űzni a lányból!Előadják magukat,az ő nevében írnak mindenütt!Aztán az ilyen adatokból kisül, hogy közük nem volt a lányhoz!Az egyik azt állítja, hogy a lány szerelme, a másik meg, hogy az ismerőse stb. stb., de még a születési dátumát sem tudják normálisan!

lszabi88 2009.03.21. 08:35:28

Egyesek még mit fognak kitalálni??
www.youtube.com/watch?v=01qwVCVzP2k&feature=channel_page&yt=&yt
A kommentek mindent megmagyaráznak!

bloggolo (törölt) 2009.03.21. 21:02:59

Ebben az országban úgy látom nem lehet még tisztességgel meghalni sem,fel kellene jelenteni azt,aki felrakta a videót,szégyen ez az ország!!!

anu23 2009.03.23. 09:39:06

@lszabi88: Na hát én most fordultam be igazán. Egyetértek bloggolo-val. :-( :-( :-(

anu23 2009.03.24. 10:55:47

Képzeljétek, levették a youtube-ról a táncolós videót. Ennek kimondottan örülök, mert már nagyon durva, amit egyesek művelnek mostanság.

Négy hónapja és egy napja, eredmény nincs. :-(

bloggolo (törölt) 2009.03.31. 11:16:36

Nem tudom feltűnt-e másnak is, de a "vendegvagyok", és "anett75" gyorsan kivonta magát a bloggolásból, nagyon érdekelne miért?!:) Anett75 talán nem is nő?????

Evo 2009.03.31. 12:37:52

Kedves bloggolo!

Nem hatoltunk mélyebbre anett és vendégvagyok létének és megjelenésének majd hirtelen eltünésének tényébe. Mindenkinek joga van így vagy úgy véleményt nyilvánítania, kilétük rejtélye pedig valószínűleg egyikünknek sem okozott álmatlan éjszakákat! :)

bloggolo (törölt) 2009.03.31. 21:22:16

Azért az érdekes, hogy jön, támad, és eltűnik...:)
süti beállítások módosítása