HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

KESELYŐBÉRC KOMMENTJE

2009.05.29. 18:20 asperjangyorgy

 

KESELYŐBÉRC KOMMENTJE:

Kedves Evo!


Jól mondod, bizonyítékok nélkül nehéz a nyomozás egy kívülálló számára. Fél év alatt a következő megalapozott híreket kaptuk a rendőrségtől:

- Horák Nórát valószínűleg meggyilkolták.
- A helyszínen sok a nyom, ezért nincs szükség nyomravezetői díjra.
- Szorul a hurok.
- Sok embert kihallgattak, és mintákat is vettek.
- 14 nyomozó nyomoz.
- A nyomozás érdekében nem tájékoztatnak semmiről.
- Már ismerik a tettes szokásait, lelki alkatát.
- Nem Nóri ismerősei közé tartozik a gyilkos.

Egy-két hasonló súlyú dolgot ki is hagyhattam a felsorolásból. Ennek alapján a halál tényén kívül -amit nem lehet eltagadni  minden bizonytalan.
Nem lehet tudni, hogy ott történt-e a rémtett, hányan voltak az elkövetők, mikor történt a gyilkosság. Azt sem tudhatjuk, hogy miféle minták maradtak, de abban sem lehetünk biztosak, hogy vajon ismerték-e a lányt?
Összefoglalva, senki nem tud semmit! A többi fantázia dolga. Persze valamilyen koncepció kell a nyomozáshoz, és valóban a bizonyítékokból kell kiindulni. A létező bizonyítékok elemzésére van 14 jó szakember! Mindnyájan kiválóan képzettek, és csak idő kérdése, hogy elkapják a gyilkost. Fél év már eltelt szorgos munkával. Mi kívülállók el sem tudjuk képzelni, hogy milyen nehéz a nyomozók dolga! Reggeltől estig megfeszített munka, az eredmény meg valahogy csak nem jön!
Közben szakemberektől elvárható módon tájékoztatták a település első emberét, a lakosságot, és a szülőket. Mit is mondtak nekik? Várjanak türelemmel, tovább szorult a hurok! Közben múlik az idő! A magányos gyilkos, aki akkortájt többedmagával is ott lehetett a helyszínen,
lassan megöregszik, és természetes halállal hal. Éli életét addig is, mintha mi sem történt volna! Az is lehet, hogy újabb lányka tetszik meg neki, és ahogyan először, hát másodszor, és harmadszor sem sikerül fékeznie gyilkos indulatát!
A köztünk terjengő pletykákat a rendőrség megcáfolhatta volna, és egyfajta lakossági párbeszéddel még több bizonyítékhoz juthatott volna.
Nem vethető el a magányos elkövető lehetősége, és az is igaz, hogy a tettesek számának megállapítására nem a Gój motorosok vezetője hivatott, mint ahogy  felkutatásuk nem a Magyar Gárda feladata, a megbüntetésük pedig nem a mi dolgunk! 
A tettes / tettesek előkerítéséig a mi feladatunk a gondolkodás, a rendőrség munkájának segítése, a többiek figyelmének fenntartása, és a védekezés. A kapcsolat tartása során egyes jelenségeket elemezhetünk is.
Vajon miért gondolom, hogy az elkövető 20 év alatti?  Eddig nem történt ilyen eset a környéken, legalábbis nem tudok róla. Talán most lépett abba a korba az illető, hogy vette magának a bátorságot, hogy megtámadjon, és elpusztítson egy másik embert. Néhány évvel korábban még iskolapadban ülhetett, és űrlényekre lövöldözött a képernyőn. A kegyetlen elkövetési formák is inkább a fiatalokra jellemzőek. Egy idősebb talán jobban tiszteli az életet.
Továbbra is nyitva hagyok minden utat, magam is úgy gondolom, hogy a szállongó hírekre, mint bizonyítékokra nem számíthatunk! Amit leírok, csupán elgondolások, ahogy én megélem azokat. 
 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr21151876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dyen 2009.05.30. 15:23:55

Kiskunlacháza polgármestere a Pörzsölőben; téma: cigánybűnözés

1. rész
http://www.youtube.com/watch?v=7C_OWWi8Bgg&eurl=http%3A%2F%2Fkuruc.info%2Fr%2F35%2F41297%2F&feature=player_embedded

2. rész
http://www.youtube.com/watch?v=vKGoveVSn4Q&eurl=http%3A%2F%2Fkuruc.info%2Fr%2F35%2F41297%2F&feature=player_embedded

FairyFeller 2009.05.30. 23:14:47

@Dyen:

Kedves Dyen!

Jó, hogy belinkelted ezeket a felvételeket. Május 24-éről származnak, aznap volt a politikai lakossági rendezvény is Kiskunlacházán.

Konkrét, ezen a fórumon is fejtegetett részletek helyességének a nyilvánvaló megerősítése mellett az is kiderül, hogy a kimagaslóan becsületes Répás József Úr mihozzánk nagyon hasonló módon, kvázi megegyező irányban gyanakszik, "vajon miért nem halad az ügy...?".
Nagyon remélem, hogy ez az értékes ember helyet fog kapni Magyarország eljövendő közéleti rétegében, méghozzá magas szinten.

Ajánlom Mindenkinek a felvétel megnézését.

"Meggyőződésem, hogy a Magyar Rendőrség - ha egy valóban rendpárti, erős kormány létre jönne Magyarországon, akkor - maximálisan képes lenne a feladatát ellátni. Én is az tapasztalom - több rendőrrel beszélgetve -, hogy tudnák ők mik a feladatuk, meg is tudnák csinálni, el is tudnák látni. Egy olyan nyomás van rajtuk - és az elmúlt hetek példái is jól bizonyítják - , amely szinte ellehetetleníti a rendőri munkát..." - dr. Répás József | 2009.május 24, Vasárnap |

bloggolo (törölt) 2009.06.27. 10:44:16

@FairyFeller: Szerintem Répás Józsefet lenyomjáj majd békába...:(( itt olyan emberek kapnak csak helyet a közéletben, akiket bábként lehet mozgatni, vagy közös érdek vezérli őket, Répás József kivételes, őszinte, bátor, de ebben az országban a gerincességgel nem nagyon fog labdába rúgni, én személy szerint sajnálom, mert valóban szükségünk lenne hozzá hasonló személyiségekre, de úgyis el fogják tiporni, már most megkezdődött a lejárató kampány:"...kérjen bocsánatot..." címmel:((( Hajrá Répás József!!!!

FairyFeller 2009.06.27. 12:16:59

@bloggolo: Répás József szeretne kimaradni a politikából, függetlenül. Világosan látja azonban a mozgató szálakat, a politikai érdeket ebben a konkrét, nagy jelentőségű, szimbolikus gyerekgyilkosságban, a nyomozás kimenetelében is. Ide s tova 7 hónap alatt komoly ismeretséget, politikai tőkét kovácsolt példamutató gerincességével, egy ország ismerte meg nevét, civil rendezvényekre hívják (pl. április eleji Civil Mozgalom tüntetése a Hősök-terén, közel 150.000 ember volt jelen...).

Most egy nagy csata vár rá. Bizonyosan sokkal többet tud az ügyről, mint mi olvasók, tájékozódók, de eddig a nyomozásra való tekintettel nem nyilatkozhatott. Ha továbbra is kiáll igaza, elvei mellett, akkor a történet folytatódik és talán közreműködésével további zavaros, gyanús részletek fognak tisztázódni.

A csatát, ha megnyeri, akkor betonbiztos helye lehet a közéletben! Véleményem szerint pártok fogják ostromolni, csatlakozzon hozzájuk.

Én örülnék ennek. Szívesen látnám vezető pozícióban, mert erkölcsileg felette áll az ország krémjének. Ugyanezt gondolom Szepessy Zsoltról, a borsodi Monok település polgármesteréről.

Én is csak azt tudom kívánni: HAJRÁ!!!!

lilaliba76 (törölt) 2009.06.27. 13:12:10

Kedves Evo! Az általam leírt vékony nyaklánc mégis a Nóri nyakában volt, amikor meggyilkolták, pedig te azt állítottad, hogy csak egy vastag aranynyakláncot viselt, én meg elbizonytalanodtam, és nem foglalkoztam az üggyel, pedig láttam a sárga kerítést is, lánccal és rozsdás lakattal. Sajnálom hogy hallgattam rád!!!

lilaliba76 (törölt) 2009.06.27. 13:16:54

Továbbra is állítom hogy több elkövető tette:(( Egy (sötét)kék autóval vitték el a helyszínről, és ott a házban (ami inkább melléképület szerű, vagy műhely, falon képekkel) erőszakolták és gyilkolták meg. Ezek látomások, mielőtt bárki meggyanusítana bármivel!!! Valaki tud több infót a gyilkos házáról? Melléképület és kocsibeálló tekintetében??? Köszönöm előre is

Evo 2009.06.27. 20:54:51

Kedves lilaliba76!
Az általam közölt információk lacházai lakostól származtak. Azt gondolom, senkit sem kellene megkövezni, hiszen még most is, pl. az elkövetővel kapcsolatosan is keringenek ellentmondásos információk, ahogy az egész ügy folyamán is.
Esetleg elmehetnél a helyszínre és megnézhetnéd a házat kívülről, a címet megtalálod a kurucon.Így elkerülhető lesz hogy bárki bármivel "félrevezessen".
süti beállítások módosítása