HTML

Asperján György

Asperján György író Blog oldala

Friss topikok

  • csaba1959: Két könyvéről tudok ami megjelent: Vészkijárat bejárat, és Vetkőzzünk meztelenre.1976-ban. (2021.10.23. 14:47) Wittner Mariska erényességéről
  • Sheriff_007: @mirnyák: Ez semmilyen igazságszolgáltatás... Másrészt hogy évülhet el 20 év alatt egy ilyen brutá... (2020.12.27. 14:01) RIPORT A NÉPSZABADSÁGBÓL
  • Sheriff_007: Érintettség nélkül és úgy, hogy a gyilkosság idején még rég nem éltem is tombol bennem a düh, hogy... (2020.10.15. 14:19) Labancz Anna 42 éve halott
  • istvankalman: Egy dologban biztos vagyok: A nyomozóhatóság - különös tekintettel az elkövetés időszakára !!! -, ... (2020.10.01. 01:22) Labancz Anna gyilkosa ma 65 éves
  • Szabó Tiborné Hajnalka: @asperjangyorgy: Ez nagyon igazságtalan! Hogy lehet, hogy nem a gyilkos kapja a büntetést, hanem ... (2019.11.30. 14:40) Reménykedés

Linkblog

Tengerben a csepp

2009.06.04. 09:34 asperjangyorgy

Az egyik televízió hiradójában láttam: öttagú cigánycsalád - talán egy üzlet előtt - leállt a kocsijával a rokkantaknak fenntartott helyen. Más természetesen nem állt oda, mert tudta, hogy rokkantigazolvány nélkül ott tilos parkolni. Ez a bizonyos család gond nélkül, mintha neki tartották volna fent, oda állt.

Amikor a vásárlásból visszajöttek, két rendőr állt a kocsi mellett, miként azt a negyvenéves körüli, terhes feleség, akinek a szája teli volt fog-aranyhidakkal és koronákkal, ami bizony elég drága mulatság, indulatosan elmondta. Ha más mégis elköveti, hogy beáll a rokkant helyére és felszólítja a rendőr, hogy igazolja magát, morgolódva, de megteszi, hiszen tudja, hogy hibázott. Ez a bizonyos család ezt a felszólítást nagyon roissz néven vette (állítólag nem is volt a kocsit vezető férfinél személyazonossági igazolvány - arccal a nagyvonalúság felé). Nemcsak vitatkoztak a rendőrökkel, hanem verekedni is kezdtek, mire a megtámadott rendőrök elővették a gumibotjukat.

Az asszony szerint nem azért igazoltatták őket, mert a rokkantak számára fenntartott helyen álltak, hanem azért meg cigányok. Hát igen, ennyit már elért Kolompár Orbán és Mohácsi Viktoria. Ha a családfő igazolta volna magát, minden bizonnyal megbüntetik húszezer forintra, amit vagy kifizet vagy leüli, kedve szerint, és egy időre ezzel megtanulja, hogy a rokkantaknak fenntartott helyre csak a rokkant igazolvánnyal rendelkezők állhatnak (például negyvenmilliós Mercedesszel, de legalább van igazolványuk). De a családfő nem igazolta magát, hanem verekedni kezdett. Valljuk be: cigány módra. Mint ahogy a felesége cigány módra nyilatkozott, vagyis csak ő beszélhetett, csak ő vádaskodhatott. A férje immár négy hónapja előzetesben van, ha jól értettem, amit elmondott.

Nem azért, mert rokkantaknak fenntartott parkolási helyre állt, hanem azért, mert tettlegesen rátámadt a rendőrökre.

Van ennek értelme?

Van így értelmük a dolgoknak?

Nem kellene az ilyesmin elgondolkodni a cigány kisebbségi vezetőknek?

Mehet ez így tartósan? Egész biztosan nem. Lassan be kell látni, hogy a törvény mindenkire vonatkozik, akár cigány, akár nem cigány, különben lassan egymást öljük éjjel és napppal. Igaz, ez már jelenidejű magatartás és cselekvés.

56 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://asperjangyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr531162816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marky@life 2009.06.04. 10:55:56

Ezeknek nincs se Isten, se ember, semmi nem számít. A fene nagy ultraliberális koszfészekké lepusztított hazánkban ezt sikerült elérnie az SZDSZnek, MSZPnek, az őket kiszolgáló hithű médiumaiknak. Nagy pofárazúgás lesz ezeknek most a vasárnapi választás, persze a nagypofájú cigányoknak oly mindegy, de remélem egy év múlva kicsit bekeményít a köv. kormány.

FairyFeller 2009.06.05. 01:20:04

Annyi már bizonyos, hogy jóval többen élnek ebben az országban azok, akik a káosz helyett végre rendet akarnak, bár nem tudom mire mehet ki ez a politikai játék...végső soron. Annyi valószínű, hogy "ezeknél" csak jobb lehet a kormány várományosa.

FairyFeller 2009.06.10. 01:39:15

EZ NAGYON ÉRDEKES!

Az alábbi hivatkozású ábrát a 2009es EP-választások hivatalos weboldalának (www.election.hu) dokumentumai alapján szerkesztettem:

-> mightyhand.uw.hu/JOBBIK-SZDSZ-EP-2009.jpg

Világosan láthatóak az országos ellentétek. Amíg az Észak-Magyarország - Észak-Alföld régiókra rendkívüli elégedetlenség jellemző a kormány teljesítményét illetően, addig a budapesti belváros, az üzleti negyed, a rózsadombi, pasaréti, Sváb-hegyi megítélés merőben más jelleget mutat, egy a jelenlegi helyzettel kifejezetten elégedett, azt támogató hozzáállást...

Érdekes volna elemezni, mi az ami alapvetően különböző e két ideológiailag ellenpólusú környezetben.

Például a jellemző életszínvonal...NYILVÁNVALÓAN. Például a közbiztonság...NYILVÁNVALÓAN.

Amíg egyikre a nélkülözés, a félelem és az állandó attrocitások jellemzőek, addig a másikra fényűzés, magas közbiztonság, az uralkodó felső tízezer önös nézőpontja vonatkoztatható.

Azt hiszem teljesen mértékben kifejező minderre a kormány kampányfilmjének ironikus, gúnyos töltetű, rendszerkritikus átdolgozása, amolyan "modernkori pesti vicc", hogy legalább kinevethessük saját nyomorúságainkat... -> www.youtube.com/watch?v=utC9c-G9r8A

:'-)

A másik (férfi-) változat tán még jobb :DD -> www.youtube.com/watch?v=_sJOUdEGqTk

Dyen 2009.06.10. 10:37:30

Pillanatképek Magyarországról :


"CICAGYILKOS "NAGYFIÚK"
Beismerte brutális tettét az a két középiskolás, akik kismacskákat kínoztak halálra. Az ügyészség mégis két évre elhalasztotta a vádemelést, remélve, maguktól jó útra térnek a diákok.

Megkegyelmezett az ügyészség két brutális állatkínzónak. Emlékezetes, Sz. Bálint (17) és 18 éves unokatestvére kölyökmacskákat vertek agyon vascsővel, késsel kiszúrták a szemüket, az egyik szerencsétlen állatot pedig lefejezték. A jó mókának tartott szörnyűséget videóra vették, a felvétel februárban került nyilvánosságra. A csaknem negyedévig tartó nyomozást követően a Pécsi Városi Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal zárta le a vizsgálatot. A diákok semmiféle magyarázatot nem adtak a nyomozóknak szörnyű tettükre. Ma kiderült, hogy a fiúknak – annak ellenére, hogy elismerték bűnösségük – mégsem kell bíróság elé állniuk. Az ügyészség ugyanis élt a vádhalasztás lehetőségével. A döntést az érintettek fiatal korával magyarázta a hatóság.

Kommentár

Szép kis ország!

Kinyílik a bicska az ember zsebében az ilyen döntések hallatán. Jelen esetben az a megdöbbentő, hogy az ügyész hölgy/úr teljesen normálisnak találja, ha ezt a két, érzékelhetően a legprimitívebb lények szintjére süllyedt, csapnivaló érzelmi intelligenciával bíró ördögfajzatot büntetés nélkül visszaereszti a társadalomba. Csak azért, mert azok most éppen jól tanulnak, s nincs rájuk panasz.
Immár csak egy kérdés maradt az üggyel kapcsolatban: vajon az ügyészség felsőbb utasításra cselekedett, vagy gyárilag ilyen hülyék arra felé? Mielőtt valaki elkezdene hőzöngeni, az előbbi változat egy demokráciában teljességgel lehetetlen...

Lázin Miklós András "

"MATÚZ GÁBOR INTERJÚJA VONA GÁBORRAL
ECHOTV — "Napi aktuális" 2009. június 8

...

– Fodor Gábor azt találta mondani a Parlamentben, hogy más országban ébredtünk ma reggelre, mint amilyen ország volt Magyarország akár még tegnap is. Egyetért vele?
– Remélem, hogy Fodor Gábornak igaza van, nagyon remélem, hogy számukra a holnapi vagy a mai naptól kezdve egészen új világ kezdődik, és az a rombolás, amit az SZDSZ az elmúlt húsz évben végrehajtott, és hogy a farok csóválta a kutyát az elmúlt húsz évben, és az SZDSZ irányította ezt az országot, ez az időszak véget ér, és nagyon boldog vagyok, hogyha ebben a Jobbik ilyen tevékeny szerepet tudott vállalni a tegnapi napon.

– Miről álmodnak a Jobbikosok? Ugye most már szlogenné vált ebben az elmúlt nem egészen huszonnégy órában, hogy Magyarország a magyaroké. Álom? Álmodozás?
...
– A mi munkánk megítélése nagyon egyszerű lesz, és nagyon következetesek leszünk. Nagyon könnyű ezt a Jobbikról eldönteni, hogy mit fog tenni. Mi azt fogjuk megvizsgálni, hogy mi a nemzet érdeke, és mi nem a magyar nemzet érdeke. Ha a Fidesz vagy bármelyik magyarországi vagy európai parlamenti képviselő a magyar érdekeivel szavaz, akkor együtt fogunk tudni velük működni. Ha nem – legyen az akár a Fidesz is –, akkor szembe fogunk menni velük. "

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=170107

FairyFeller 2009.06.10. 16:31:58

...

"Négy ember ellen indult eljárás azt követően, hogy nyílt utcán ért támadás egy testvérpárt Csengeren...A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei határvárosban kedden este, hét óra körül sétált egy fiatalember a Tisza úton, amikor szóváltásba keveredett néhány utcabelivel....a sértettet és nővérét pillanatok alatt mintegy hetven fős tömeg vette körbe, melyből többen megtámadták és bántalmazták őket. Ezt azonban a rendőrség csak részben erősítette meg: tájékoztatásuk szerint a csoportos garázdaságban mindössze négy vagy öt fő vett részt, a többi utcabeli legfeljebb csak nézője volt az esetnek. Az ügynek jelenleg négy gyanúsítottja van...a gyanúsítottak száma várhatóan maximum egy fővel nőhet a későbbiekben." (...)

-> www.havariapress.hu/index.php?menu=hir&hir=31409

[ HavariaPress Hírügynökség ]

FairyFeller 2009.06.10. 16:32:57

...

"Aláírásgyűjtést indítottak egy, a lakosságot terrorizáló család elköltöztetéséért a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pusztadoboson...z érintett családhoz tartozik az a nő is, aki tavaly ősszel egy állítólagos Molotov-koktélos támadás sértettjének mondta magát, de kiderült, hogy a sztorija nem történhetett meg úgy, ahogy ő előadta, ezért idén tavasszal már ellene indult eljárás, hamis tanúzás miatt...a 41-es út mellett fekvő szabolcsi községben az elmúlt négy nap során több emberbe is belekötött egy Ózdról odatelepült család több tagja, akik közül többen meg is vertek egy-egy járókelőt a tegnapi, illetve a mai napon. Helyi források szerint az érintett család tagjai emellett rendszeresen fenyegetik a községben élőket, egyikük állítólag több tanú füle hallatára fenyegette meg a helyieket a fejük levágásával, illetve a nők megerőszakolásával. A panaszos lakók szerint a mindennapos szóbeli inzultusokból a család legkisebbjei is kiveszik a részüket, és nem kímélik az idős embereket sem. A község lakói ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek, mellyel azt akarják elérni, hogy az önkormányzat intézkedjék az érintett család elköltöztetéséről. Egyebek közt arra hivatkoznak, hogy a család által használt kis méretű lakást összesen két fő részére vette meg a Heves megyei Egercsehi önkormányzata, ehhez képest sokkal többen - egyesek szerint húszan-huszonöten - lakják...a tegnap megtámadott járókelőhöz mentőket kellett hívni, szerencsére nem sérült meg súlyosan; az ügyben viszont egyelőre ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, mert senki nem ismerte el, hogy részt vett volna a támadásban...Az ügy további érdekessége, hogy a Pusztadobost terrorizáló idegenek...ugyanabba a családba tartoznak, melynek egyik tagja tavaly novemberben Molotov-koktélos támadásról és halálos fenyegetésről tett, utóbb valótlannak bizonyuló bejelentést. Az akkori rendőrségi eljárás rövid idő alatt kiderítette, hogy a bejelentő férfi látássérült; a hatóságot csak a családtagjaitól kapott információk alapján értesítette. A további vizsgálat pedig megállapította, hogy a tűz nem keletkezhetett a család vallomásaiban szereplő módon, ezért idén tavasszal immár a nő ellen tettek feljelentést a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészségen, hamis tanúzás miatt." (...)

-> www.havariapress.hu/index.php?menu=hir&hir=31411

FairyFeller 2009.07.08. 02:31:34

"Két tizenéves fiatalt rabolt ki egy 12 és egy 14 éves fiú Miskolcon. Az elkövetők előbb megkérdezték áldozataiktól, hogy mennyi az idő, majd pénzt kértek, és egyikük megmutatta a zsebében lévő kést. A fiúknál nem volt pénz, ezért kénytelenek voltak mobiltelefonjaikat átadni. Ezt követően az egyik elkövetőnek megtetszett az egyik sértett rövidnadrágja, akit arra kényszeríttetek, hogy levegye azt. A kis rablók ezután azt találták ki, hogy a két megfélemlített fiú kérjen pénzt egy a közelükben lévő idősebb férfitól. A fiúk ijedtükben eleget tettek a felszólításnak, de nem jártak sikerrel. Az áldozatoknak egy óvatlan pillanatban sikerült megszökniük, a szüleik értesítették a rendőrséget, akik még aznap elfogták a két gyanúsítottat." (police.hu)

Dyen 2009.07.08. 10:44:12

"Már nem lehet csak úgy fejszével sétálgatni az erdőben

...Például aki bejelentés nélkül termeli ki a saját erdejében a fát, erdőgazdálkodási bírság gyanánt köbméterenként 100 ezerszer 0,2, azaz 20 ezer forintot tartozik fizetni. Ez a fa piaci árának a többszöröse. Aki pedig nem szakszerűen neveli a faállományt, annak a bírsága hektáronként 100-200 ezer forint lehet. Erdőben való legeltetés esetén a károsított terület nagysága és a károsodás mértéke szerint a bírság 30-300 ezer forintig terjedhet. Aki az erdőbe - látogatóként, azaz kirándulóként - fél kilogrammosnál nagyobb fejszét visz magával, az 10 ezer, míg aki motorfűrészt visz magával, 20 ezer forintos erdővédelmi bírságot fizet. "MNO

:))

FairyFeller 2009.07.08. 14:48:36

Fejér Megyei Hírlap: "Ismét romák támadtak - vérfürdő a kocsmában"

...
"Ercsi - Több fiatalt a dunaújvárosi kórház sürgősségi ügyeletére kellett szállítani, miután szombaton éjjel verekedés tört ki egy szórakozóhelyen. Tizenöt roma fiatal támadt rá a vendégekre...A bűncselekményről egyik névtelenségbe burkolózó olvasónktól értesült lapunk, a napi rendőrségi összefoglalókban ugyanis kedd délelőttig nem szerepelt a szombaton éjjel történt eset...A fiatalok elindulnak szórakozni, születésnapot ünnepelni. Az egyik közismertebb helyi szórakozóhelyet célba is veszik. Ez a Zátony Söröző...éjjel egy óra felé, egy roma fiatalokból álló csoport jelent meg, akiknek egy része próbált elvegyülni, a többiek pedig 'a sarokból pásztázták, kibe lehet belekötni'.
Az események ezek után hirtelen játszódtak le. Verekedés tört ki bent, és a söröző előtt is, a bántalmazottak arca és ruhája vérben úszott.
A sérültek a levélíró szerint nemcsak azért nem ütöttek vissza, mert féltek a következményektől, hanem azért is, mert hátba támadták őket, és 'ártatlanokat, váratlanul ütöttek'...A levél megérkezése után azonnal megkerestük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy erősítsék meg, vagy cáfolják a hírt.
R. Szabó Ágnes sajtóreferens helytállónak nevezte értesüléseinket:...Az elsődleges adatok szerint a betérők ok nélkül provokálták a sörözőben lévő és a söröző előtt tartózkodó vendégeket. Az ügyben eddig két személyt hallgatott ki a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság. Őket csoportos garázdasággal gyanúsítják, és őrizetbe vették. A többiek azonosítása még folyamatban van...Több személyt orr- és álkapocs-csonttöréssel szállítottak kórházba a mentők..."

Bizonyosan nincs elég hely a börtönökben. Egy gárdistát fél évre lecsuknak, mert állítólag megrúgott egy rendőrt, sérülést tán nem is okozva... Idióta kormány!


-> www.fmh.hu/cimlapon/20090707_ismet_romak_tamadtak_verfurdo_kocsmaban

FairyFeller 2009.07.08. 14:58:46

Bors Online: "Naponta kirabolták Lajos bácsit"

...
"Kiverte a biztosítékot a ballószögi tanyavilágban élő között, hogy 4 napon belül háromszor is rablók támadtak a 73 éves Lajos bácsira. Ezért most azt tervezik a tanyasiak, hogy demonstrálni fognak a szerintük gyatra közbiztonság miatt...Agyba-főbe verték, és elvitték 1.5 millió forintját...Késsel fenyegettek, hogy adjam oda a pénzem. Egy nap múlva ismét bejöttek a tanyámra, de már csak egy doboz cigarettát találtak. Erre már ki se jöttek a rendőrök – panaszolja Lajos bácsi.Az idős ember veje most vasrácsot és vaslemezeket tesz mindenhova: már úgy néz ki az épület, mint egy börtön. - Védtelenek vagyunk itt a tanyákon – magyarázza a szomszédban lakó Tóth Ferenc. Szerinte sokan be sem jelentik a bűncselekményeket a rendőröknek, mert úgy sem lesz meg a tettes." (...)

-> www.borsonline.hu/news.php?op&hid=22129

FairyFeller 2009.07.08. 15:07:39

Bors Online: " Beilleszkedett a börtönben Pénzes Heni gyilkosa"

...
"Negyvenkilónyi izmot szedett magára, mázsás súlyzókkal kondizik, igazi terminátorrá vált a börtönben a Pénzes Heni felgyújtásáért 15 évre ítélt K. András...addig áldozata szülei idekint a sötét emlékekkel hadakoznak. A házaspárnak csak a felejtés hozhat gyógyulást, Pénzesék eladásra hirdetik házukat, hogy vele együtt démonaiktól is szabaduljanak...Néhány nap múlva lesz három éve, hogy Henrietta örökre elment otthonról. Az összeégett lányra 2006. július 20-án hagymaszedő munkások találtak rá, Heni életéért még 3 hétig küzdöttek az orvosok – mindhiába. A bíróság 15 évre ítélte a 18 éves lány gyilkosát...A 15 éves Muki 42 kilós kisfiúként került börtönbe, ahol ideje nagy részét a cellatársaival való harccal töltötte. Mukit tíznél is többször fenyítették meg a verekedésekért...Muki mindennap edzi magát, 80 kilóra hízott, a raboknak rendezett súlyemelő versenyeken indul, száz kilót gond nélkül felemel...Amíg Muki a kecskeméti börtönben készül kinti életére, addig Pénzes Heni szülei továbbra sem lelik nyugalmukat. Eladásra hirdették a magyarcsanádi családi házat, falujukkal együtt ott hagynák szörnyű emlékeiket is.
– 'Élünk. De nem tudom, a történtekbe bele lehet-e nyugodni egyáltalán' – mondta a Délmagyarországnak Pénzes Sándorné...a szülők továbbra sem hiszik, hogy Muki egyedül követte volna el a gyilkosságot. Heni édesanyja azóta is kérdezősködik, és őt is rendszeresen keresik fel mindenféle szóbeszéddel. Ezért remélik Pénzesék, hogy könnyebb lesz, ha elköltöznek." (...)

Az az állat a lehető (NEM A LÉTEZŐ!) legsúlyosabb büntetést kapta rémséges tettéért. Mondhatom jó ómen. A jelek szerint elég jól érzi magát...

Pénzes Heni, Szögi Lajos, Horák Nóri, Ophélie Bretnacher, Marian Cozma: Ti mind szimbólumai, jelképei vagytok Mindazoknak, akik áldozatul estek egy embretelen világnak. :((

asperjangyorgy 2009.07.08. 16:08:43

Kedves FairyFeller!
Többet mondok, egyáltalán nem az az imbecil hányadék követte el a gyilkosságot. Neki annyi köze sem volt a gyilkossághoz, mint magának. Az egész ügy mögött mások settenkedő alakja rejlik. De a rendőrség alapos munkát végzett. És az ügyészség is. Mukinak meg kifejezetten jól jön a börtön: van mit zabálnia. A magam részéről nem értem, honnan van annyi kaja ott, hogy így bírja a kondícionálást. Láttam róla egy fényképet. Szélte-hossza egy, a gondolkodása egy elfajult állaté (isten bocsássa meg az állatoknak, és az ő személyiségi jogainak). És lám-lám, ott is bekapta a babapiskótát a rendőrség, az ügyészség, a bíróság. lehet, hogy ez Nóra ügyében is megesik. 15 évesen át jól tartani ezt a mocskot, rohadt, elfajult, elvetemült szemetet, hogy aztán amint kijön, újra gyilkoljon. Hát ez a magyar igazságszolgálatás diadala. Fiatalka kora ellenére az USA-ban kapott volt 140 évet. Itt gondoskodnak arról, hiogy újra módja és lehetősége legyen a gyilkolásra. Élejn az igazságszolgáltatás!!! És igen baba törvényeink.

FairyFeller 2009.07.09. 12:37:03

Szabó Tamás, mint "baloldali Répás József"...?

A "baloldali" kifejezést kétszeresen is időzőjelben érteném.

"Az féljen, aki tisztességes?"

"
- Ma annyira liberális a magyar jogrend, hogy a többségnek el kell tűrnie a rendetlen életmódot folytató személyek ténykedését - mondta lapunknak az esettel kapcsolatban Szabó Tamás, Ercsi MSZP-s polgármestere. A településvezető hozzátette: Ercsiben a nagy többség próbál a törvényes keretek között élni, ám a renitensek folyamatosan próbálják zaklatni a többséget.
- A tisztességes embereknek kell félniük azért, mert tisztességes életmódot folytatnak? - tette fel a kérdést a város első embere, aki "üdülési ajánlatot" tett azoknak, akik úgy gondolják, hogy minden rendben van az országban.
- Jöjjenek el Ercsibe, és éljenek nálunk két hetet. Aztán visszamehetnek Budapestre, és elmondhatják, mit láttak. Őszintén. Legalább akkor ők is a valóságot látnák arról, hogy milyen tragikus helyzet van a vidéki Magyarországon - fogalmazott Szabó Tamás.

A városban elterjedtek a hírek arról, hogy a megtámadt fiatalok demonstrálni kívánnak a polgármesteri hivatalnál. Kósa Márta, a képviselőtestület közbiztonsági bizottságának elnöke lapunknak elmondta: értesülése szerint a nemtelen támadás áldozatai békés demonstrációval kívánják felhívni a figyelmet az áldaltan állapotokra. Béke és nyugalom kell Ercsiben, a demonstrációt ennek érdekében szervezik a megtámadott fiatalok. Erre várhatóan július 15-én, este 18 órakor kerül sor - mondta el Kósa Márta.Úgy tűnik, a rendőrség komolyan veszi az ügyet...
" (...)

-> www.fmh.hu/cimlapon/20090708_ercsi_tomegverekedes_tisztesseges_emberek

FairyFeller 2009.07.09. 12:39:25

@asperjangyorgy: Kedves Asperján Úr, ennek a politikának véget kell vetni. Úgy fest, hogy végre új idők szele fúj.

asperjangyorgy 2009.07.09. 12:55:53

Kedves FairyFeller!
Irigylem, hogy maga máris látja az új idők új szelét, én csak azt látom - már elnézést, hogy ilyen kifejezést hazsnálok -: régi seggekből régi szél fúj.
A kormámyzat olyan mértékben szétrothadt, a Cigány Önkormányzat viccé vált, az emberek elfásultak, hogy szinte reménytelen bármit is tenni.
De mert élnünk kell, lépnünk is. Azért törjük itt magunkat, hogy akik ezt elovassák, gondolatilag kapcsolódjanak be, és próbáljanak elgondolkodni a helyzeten, a helyzetünkön.
Mi annyival vagyunk különb szinte minden más blognál, mert minket elkerülnek azok az emberek, akik a hozzászólásukban is csak egymást gyalázzák, valamelyik oldalról valamelyik oldalra fröcsög a gyűlöletük és értelmetlen durvasággal és átkozódással viszonyulnak mindenhez.
Mi, én legalábbis így látom, megpróbálunk józanok és önmagunk maradni. Nem könnyű.
Aki végigolvassa a bejegyzéseket és a véleménnyé terebélyesedő hozzászólásokat, az láthatja, ha nem is ad igazat nekünk, de komolyan vesszük, amit írunk, mert önmagunkat is. Miközben nekünk is és bennünk is annyi minden fáj túl a hétköznapok nyűgein. Köszönöm a bejegyzéseit, amelyek nagy értékei ennek a blognak. AGY

FairyFeller 2009.07.09. 18:48:57

@asperjangyorgy: Kedves Asperján Úr!

Örömmel látogatom blogját, olvasom írásait, és szólok hozzá időnként.

Az új idők szelét én például abban látom, hogy végre számottevő változtatásokat tervez beiktatni a kormány az új Btk-ban.

Például bevezetik a "három csapást" (kissé másképp, mint amit a Fidesz akar...), az előzetes ismertetések szerint az erőszakos, emberi élet ellen elkövetett bűncselekmények visszaesői a harmadik alkalom után a legsúlyosabb letöltendő börtönbüntetést (az új Btk. szerint 25 évet) fognak kapni. Ezek mellett egy sor számottevő és jelentősnek mondható változtatás is elfogadásra került. Kérdés, hogy elegendőek lesznek e...? Véleményem szerint ezzel még nem lesznek megoldva a köz-, és a vagyonbiztonság égető problémái, azonban ez egy új tendencia, jó tendencia és kétségtelenül politikai nyomásra (úgy gondolom sajnos nem az emberek régi és folyamatos panaszainak megértéséül :( ) indult el. Ez a tendencia elérhető a megfelelő állapotot, amely helyreállítja a nagy magyarországi bajokat. Az hogy ez már a Fidesz dolga lesz, más kérdés. Jó az irány, új idők szele fúj...remélem elég erős lesz, hogy belekapva a vitorlákba elindítsa az országot a méltányosság ösvényén.

Dyen 2009.07.09. 22:59:05

@FairyFeller: "Úgy fest, hogy végre új idők szele fúj. "

A régiek viszont kezdenek nagyon bekeményíteni :((

- A Nemzeti Őrsereg feloszlatását kezdeményezi a Munkáspárt
"...A Munkáspárt 2006 vezetése tiltakozását fejezi ki az őrsereg nyíregyházi demonstrációja miatt: "felháborító, hogy a félkatonai szervezet félelemkeltő utcai felvonulást rendezhetett (...) nyíltan hirdethette (...) gyűlöletkeltő eszméit" - áll a közleményben..."

nol.hu/belfold/a_nemzeti_orsereg_feloszlatasat_kezdemenyezi_a_munkaspart_

- "Megindult a nyomozás
Bajnai Gordon felkérte Draskovics Tibor igazságügyi minisztert, hogy vizsgálja a Dohány utcában megvert zsidó férfi ügyének körülményeit, tájékozódjon a történtekről, és tegyen javaslatokat, mit lehet tenni a hasonló helyzetek elkerülése érdekében - közölte a kormányszóvivő a csütörtöki tájékoztatón.
Szollár Domokos hozzátette: a miniszter feladata az is, hogy megnézze, milyen ütemben zajlik a vizsgálat.

Az országban senkit nem érhet inzultus, sérelem a származása vagy a vallása miatt - hangsúlyozta a kormányszóvivő."

- (mostantól a zsidók elleni támadásokkal fogják ijesztgetni az embereket, hogy bebizonyítsák, hogy ebben az országban tényleg rettenetes a rasszizmus és az antiszemitizmus? - csak az a félelmetes, hogy ezeket nagyon sokan el is hiszik.)

- "Civil felháborodás
Online várja az aláírásokat "nem az én nevemben" mottóval a Jobbik európai parlamenti választási eredményével kapcsolatban a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom (MMM)."

www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1214526

bloggolo (törölt) 2009.07.11. 12:34:44

Én azt figyeltem meg, hogy rettenetesen nagy fülei vannak a Mohácsi(vész) Dumbo Viktóriának. Ezen legalább ismét tudunk kacagni, mert sajnos sokan visszavonultak a nevetséges elemek közül, pl. Hiller István a logopédiai problémájával. A magyar politika egyébként is csak erre jó, nevetni rajta, rajtuk ;)Valamelyik nap olvastam, hogy Lendvai Ildikó kitépné annak a haját, aki "leöregezi" őt, innen üzenem neki: ÖREG, ÖREG, ÖREG!!! Jó lenne ha elvonulnának végre nyugdíjba, hogy a fiatalok is teret kapjanak a politikai életben!!! Más: Mindenképpen nézzék meg a Szíven szúrt Magyarország c. filmet, Cosma gyilkosságról szól, jól rekonstruált részekkel, "le a kalappal" az apukája előtt, csodálatos ember!!! Elismerésem.

bloggolo (törölt) 2009.07.11. 12:55:08

@FairyFeller: Ez már nem hír, a hír az lenne, ha nem romák késelnének, vagy olyan napra ébrednénk, hogy nem történt erőszakos támadás a romák által kezdeményezve, addig meg imádkozzunk, hogy ne a családunk vagy szeretteink legyenek a következő áldozatok. Mi kb.3 éve túléltünk egy ilyen találkozást, fényes nappal, nem messze a FTC pályától. A férjem mindig betartja KRESZ szabályait, aznap is úgy váltott sávot, szabályosan indexelt, csak sajnos nem a legjobb autó elé álltuk be, mert őket ez láthatóan zavarta. Kisbusz volt, tele ittas romákkal. Megálltunk a piros lámpánál, mire néhány msp alatt az autó mellett termett kettő közülük, és el kezdték rugdosni az autónk oldalát (az én oldalamon), lerúgták a tükröt, és be akarták rúgni az üveget, mire a férjem kiszállt, és elfutottak. A többi ember reakciója mi volt???? SEMMI!!! NA EZ A GOND ITT!!! Végignézték volna hogy kirángatnak az autóból és agyonvernek, ennek a passzív hozzállásnak lett az áldozata Szögi Lajos is, és még lesz számtalan áldozat, ha nem tartunk össze, és nem segítünk egymásnak. Nekem sok ilyen élményem van, 12 éve, még az előző kapcsolatomban, éppen ugyanez történt, a Moszkva téren, de ott ki is rángatták az akkori élettársamat, és kegyetlenül megverték, akkor is egy kis buszból ugrottak ki, fényes nappal, megrugdosták, és ököllel ütötték ahol érték. Hozzám akkor még nem mertek nyúlni, mert azonnal tárcsáztam a rendőrséget. Ezzel elijesztve őket, de akkor sem segített senki. Mindenki csak nőzett. Ezek a történések nagyon mélyen élnek bennem. Feljelentést nem tettünk egyik esetben sem, mert nem lett volna értelme, ismeretlen elkövetőt kerestek volna, és a rendőrök is lebeszéltek minket. A kérdés az, hogy akkor ki véd meg minket? Üdvözlöm az új önvédelmi törvényt, már nézelődöm is, hol lehet fegyvertartásit igényelni. Bár egyelőre ez csak birtokvédelemről szól, de legalább végre tettek valamit azért, hogy meg tudjuk védeni a tulajdonunkat. Az más kérdés hogy az életemet nem védi senki, de legalább nem rabolnak ki, ha beledöglöm:) sem.

asperjangyorgy 2009.07.11. 13:37:30

Kedves blogolo,
a példái szőrnyűségesen életszerűek. Szerencsére már nem vezetek, de amíg vezettem, mindig ügyeltem arra, hogy jól "viselkedjem", ha roma állampolgártársak voltak a közelben. De azért így is ér inzultus. A zölgséges elé egy csodás, legújabb típusú, ezüst színű terepjáró Mercedesszel beállt két húsz év körüli roma fiatalember. Őszintén megcsodáltam a kocsit, s kevésbé őket a kilós aranyláncukkal. Az egyik mégis rám szólt: "Mi a fasz kéne, papa?" Mondom szerényen: "Nagyon szép a kocsi." Mire a másik: " És mi a fasz közöd an hozzá?" "Egyszerűen csak tetszik". " Tudod mit, te vén fasz, húzz el innen a picsába, ha jót akarsz magadnak".
Nem mertem vitatkozni, nem mertem okítani őket, hogy azért én, sajnos, náluk jóval idősebb vagyok, és nem kellene velem így beszélni. És nem kellene rögtön agresszíven fellépni, mert ösztönösen és szájtáti módon megcsodáltam az autójukat. Azóta már ezt sem merem. Lasan már semmit nem merek, mert soha nem tudhatom, hogy miből támad kellemetlenségem. Ugyanis itt valami olyan sajátos értékvesztés jött létre és egyes romák részéről olyan önbizalom növekedés, hogy elrémül az ember. És mert tisztában van vele, hogy senki nem védi meg, befogja a száját és elsompolyog, hiszen tudja, nincs körötte senki, aki védelmében szót emelne, ugyanis ők kigyúrtak, kirobbanó erejűek, és tudják, nekkik mindent szabad, Mármint ennek a típusnak. Nem a cigányoknak, hanem ezeknek a reejtélyesen gazdag, pökhendi és mindent, mindenkit lekezelő roma fiataloknak.
A másik bejegyzésére is reagálnlék, mert engem is nagyon meglepett. Tény, hogy Lendvai Ildikó öreg. Aki öreg és hivalkodni akar azzal, hogy ő nem öreg és viccesen hajkitépéssel fenyegetőzik, még öregebbnek látszik. De istenem, egyszer mindenki megöregszik, akit nem vernek agyon jóükedvű roma ifjak a kocsik megcsodálása miatt. Lendvait biztosan nem. Nem is az a baj, hogy ráncos. Mindannyian megráncosodunk. Nem a külsejével van a gond. Hanem az öreg gondolkodásával. Hogy minden úgy jó, ahogyan ő látja. Az a demokrácia, szabadság és helyes kormányzás, üdvös politika, amit ő öregen is képviselhet havu kb. három millió forintért (vagy többért). Miközben milliók naponta úgy érzik, hogy nagyon, de nagyon át vannak cseszve. Hogy nekik tényleg hazudtak, amikor legutóbb és utoljára elmentek szavazni. És most kétségbeesetten azt sem tudják, kire adják a voksukat, ha egyáltalán.
Én mi itt jártatjuk a szánkat, és azzal áltatjuk magunkat, hogy ettől megnyugszunk. Pedig nem, sőt, fájni kezd bennünk minden.

bloggolo (törölt) 2009.07.11. 20:52:39

Ma is voltunk fagyizni, és tettünk egy kis kitérőt a Szabadság térre:) Ismét majálishoz hasonló hangulat fogadott minket, és az elkövetkezendő mondatokért biztosan megköveznek, de elgondolkodtam néhány dolgon. Valami nem tetszett itt, a tüntetés békés volt, néhány bekiabálón kívül, beszédeket mondtak az új gárda, új alapítói, közöttük Morvai Krisztina is, akinek a beszédében kb. annyi erőt éreztem, mint amikor én olvastam a gyereknek mesét. Ő most elutazik az EP-be, és azt hiszem ezzel megalapozta a karrierjét, Önök tudják hogy Morvai Krisztina tanít is?? Méghozzá az ELTE jogi karán. Vajon ha én ilyen nyiltan szimpatizálnék egy szélsőjobbos csoporttal, én is taníthatnék??? Pár éve egy diák azért repült a Pázmány Péter Egyetemről, mert bevalotta nyiltan hogy homoszexuális. Én nem hallottam, hogy Morvai Krisztinát menesztette volna az ELTE. Ugyan miért nem??? Aztán megjelent Pörzse Sándor (újságíró), és Für Lajos(volt honvédelmi miniszter, ő hajtotta végre az átalakulást a hadseregben a rendszerváltás után(nagyon jól sikerült:) ), (igazán nehéz helyzetben lehet a gárda), ők is mondtak egy-egy beszédet, amik a gyerekkoromat idézték, ezek is legalább olyan unalmasak voltak. Egyetlen értelmes beszéd hangzott el, azt hiszem Kiss Róberté volt. A nagy ovációtól nem hallottuk a nevét. Előre megrendezettnek és nagyon színpadiasnak tűnt az egész. Szinte úgy, mint egy rossz színdarab. A gárda felsorakozott egyenruhában, és ezen is elgondolkodtam, hogy miért van a gárda??? Valóban jogszerű egy ilyen mozgalom? Mit képviselnek ők valójában? Amikor nekem gondom van, valóban ott terem a gárda? Vagy ez csak egy kellemes szombat délutáni program, kicsit tüntetünk, beszélgetünk, szidjuk az államot, a vezetőket (ma épp Orbán Viktort és Bajnait), de ennek mikor lesz vége? Pár éve még Orbánt istenítették, most ő is lecsúszott, mi ez a vélemény rotáció? Nem lehet egyetlen ember mellett elköteleznünk magunkat, olyan ember mellett, aki méltó erre, aki nemcsak beszél, hanem tesz is? Lehetőleg fordított sorrendben. Rájöttem, hogy a gárda léte önbecsapás, az emberek ettől várnak megoldást, de ez nem vezet majd sehová. A férfiaknak szükséges, hogy férfiaknak érezzék magukat, a megszűnt katonaság, és a rendőrség lerombolt tekintélye alapozta meg a gárda alapítását, és rangok egymás közötti osztását. A megoldás az lenne, ha az állami szerveket újjászerveznék, értelmesen, visszaadva a tekintélyt, az elavult jogszabályokat pedig sürgősen módosítanák, vagy teljesen újakat írnának, amik szükségesek lennének egy "élhető élethez". Mert itt olyan nincs. Olyan van, hogy szombaton sétálunk a Deák téren, és legalább 2-300 rohamrendőr sorakozik, ami már idegesít, egyszerűen zavar. Zavar, hogy engem igazoltatnak, zaklatnak, vagy akár börtönbe is zárnak a semmiért, mindezt úgy, hogy köztörvényes bűnözők élnek közöttünk mindenféle nyugtalanság nélkül, nagy gazdagságban. Ugye itt jön az APEH, és az adóellenőrzései, mert ugye ezek a fiatal roma fiúk nem a zsebpénzükből veszik a 30 milliós terepjárókat. (de vannak nem roma fiúk is).Egy ember életében nagyjából 50 éves korára ér oda, hogy kicsit jobban élhet, mert szépen felépítette az életét, becsületes volt, vagy tanult, és ebből gyarapodott a vagyona, kivéve persze ha örököl, de azt most hagyjuk. Nagyon sok embernek lehetne itt a körme alá nézni, hogy ugyan honnan tett szert ekkora vagyonra, de sajnos az APEH is elveszítette sohasem volt tekintélyét. Az idők változnak, azt hiszem én is. Ma képtelen voltam elénekelni a Himnuszt, egy szó nem jött ki a torkomon. Meg is ijedtem, és valahol az eddig felgyülemlett csalódottság és keserűség eredménye ez, tudom, hogy szégyen, de el kezdtem "nem magyar"-nak érezni magam, szégyen ide vagy oda, ezt éreztem, és nagyon mélyről jött ez érzés, ha két állampolgárságom lenne, akkor erről rögtön lemondanék. Nem azért mert áruló vagyok, hanem mert elfogyott a bizalmam, és az erőm. Nem lehetek jó magyar, hát akkor nem leszek semmilyen. (A tv tiltja hogy lemondjak az állampolgárságomról, mert nem támogatja a hontalanságot, pedig...aki idegen a saját hazájában) Jó magyar nem lehet az, akit önbíráskodásra, görbe utakra, gerinctelenségre, és félelemre buzdítanak, mert én nem akarok senkit utálni, és nem akarok senkivel hadakozni, csak élni szeretnék, egy olyan országban, ahol ha baj van, hívom a rendőrséget, és rendet tesznek. Hiszen ezért vannak!!!

FairyFeller 2009.07.23. 15:49:52

Egyre gyakoribbak kezdenek lenni az ilyesféle "lakossági fórumok"...

...
"Tehetetlenek a kisköreiek azzal a roma családdal szemben, amelynek tagjai a közelmúltban súlyosan megvertek egy helyi fiatalembert, s folyamatosan rettegésben tartják a várost...nevüket nem vállaló szemtanúk a részleteket is megosztották velünk. A fiatalember a szabadvízű strand egyik diszkójában szórakozott. Ide érkezett láncokkal, botokkal felszerelkezve a támadó család. A beléptető kapun átgázolva egyenesen a fedett szórakozó helyre mentek. A későbbi sértett, látva a támadást, a pult mögé ugrott. Ekkor egy láncfűrész láncát dobták a nyakába, ezzel húzták ki onnan. A helyiségben tartózkodókat megfenyegették, ne merjenek rendőrért telefonálni. A sértettet még földön fekve is rugdosták, ütlegelték. A család nőtagjai a háttérben biztatták a férfiakat tettük elkövetésére...Az önkormányzat által összehívott nyílt testületi ülésre is több mint százan mentek el véleményt nyilvánítani. Volt, aki úgy fogalmazott: eddig az utak állapota miatt nem jött a turista, most a közbiztonság riasztja el őket. Utóbbi kijelentést azzal indokolták, hogy az ominózus eset után több kiránduló is összepakolt, s távoztak a városból, még a felajánlott ingyenes kemping sem tartotta őket vissza...A tisza-tavi településen rég látott összefogás érezhető az eset óta, romák és nem romák, öregek és fiatalok egyaránt követelik: költözzön el a problémás család...öt pontban megfogalmazott petíciót adtak át a felháborodott városlakók Szén József polgármesternek. Ebben olvasható, hogy a biztonság állampolgári jog, s ragaszkodnak ahhoz, hogy akik erre veszélyt jelentenek, azok ellen a legszigorúbban lépjenek fel...A polgármester az eset után Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterhez fordult segítségért. Mint közölte, jogállamban a kényszerkiköltöztetés intézménye ismeretlen...A petíció aláírói a Hevesi Városi Ügyészséghez és a megyei főügyészséghez is eljuttatták kérelmüket, a városvezetés pedig az igazságügyi és rendészeti minisztériumtól kért jogi segítséget." (...)

[ forrás: Heves Megyei Hírlap online | -> heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/egy-varos-egy-romacsalad-ellen-vagy-forditva-246971 ]

A követelés más EU-s országokban (pl. Anglia) természetes szankció, a renitenseket, a beilleszkedni nem hajlandóakat, az együttélésre képteleneket kiemelik a települések közösségéből.

FairyFeller 2009.07.24. 21:38:13

"Rettegnek a zimányiak: megfélemlített sértettek"

...
"Lopás, verekedés, rettegésben élő sértettek – elszabadultak az indulatok Zimányban. A kaposvári rendőrök nyomozást rendeltek el két zimányi lakos ellen, akik tettleg bántalmaztak egy helyi fiatalembert...A sértett megelégelte, hogy lakóháza előtt órák óta hangosan szólt egy autórádió – számolt be a pénteki esetről a kaposvári rendőrkapitányság. Kiment, megkérte a fiatalokat, hogy halkítsák le a zenét. A két ifjú a kérés teljesítése helyett bántalmazták a sértettet, akinek nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek...Szombaton újabb bejelentést kaptak a rendőrök Zimányból. Ismét bántalmaztak egy családot.
– A sértettek észrevették, amint két gyerek kukoricát akar lopni a telkükről. Felelősségre vonták őket, s elzavarták a birtokról. – ismertette az eset részleteit a rendőrség. A tolvajok gyerekek családja azonban felháborodott. Ezért átmentek igazságot tenni...két 20 éves férfi és azok női családtagjaik bántalmazni kezdték a tolvajokat elzavaró sértetteteket. Ennek során sérülések is keletkeztek, s kiütötték az egyik sértett fogait..." (...)

1 idézett komment: "...aki nézte a kapos tv-t láthatta, hogy most is azok csinálták a balhét lopásokból rablásokból élnek. Aki dolgozik nincs pénze arra, hogy AUDI A 6-osokkal közlekedjenek, aki lopni jár annak telik rá, a más pénzéből. Nem tudom mit gondolnak, én ismerem őket életük nagy részét a börtönben töltik hasonló bűncselekményekért és igen nagy biztonságban érzik magukat, és érezhetik is mert nem történt velük semmi a korábbi esetekkor sem...ha cigány vagy mindent szabad, majd szólnak az ombudsmannak, hogy mi az,hogy nem lehet lopni?" (...)

FairyFeller 2009.07.28. 01:03:50

...
"Három fiatal rátámadt a 99-es buszon szombaton egy szolgálaton kívüli BKV-dolgozóra, aki viszont a gázpisztolyát használta - közölte a rendőrség. A három fiatalt csoportos garázdaság miatt állították elő a rendőrök - mondta a BRFK sajtóügyeletese, Pap Judit...A buszsofőr a BKV közleménye szerint egy nőt próbált védelmezni, ezért verték meg a VIII. kerületi Mátyás téren. A három valószínűleg részeg fiatal egy 80 év körüli nőt zaklatott a buszon, és a buszsofőr ennek próbálta elejét venni.
Amikor a sofőr odaszólt, hogy 'ezt nem kéne', a fiatalok tarkón, majd mellkason ütötték a szolgálaton kívüli sofőrt. Ettől a férfi a kapaszkodóra esett, majd elővette engedéllyel tartott gázpisztolyát, és használta is. A rendőrök a helyszínen elfogták a támadókat, a sofőrt pedig sértettként hallgatták ki." (...)

[ forrás: origo.hu ]

-> www.origo.hu/itthon/20090725-bkvdolgozora-tamadtak-fiatalok-a-99es-buszon.html

3 fiatal | csoportos garázdaság | 80 éve körüli idős nő zaklatása | BKV dolgozó megtámadása | VIII. kerület; Mátyás-tér - már megint (...)

FairyFeller 2009.07.29. 15:13:58

Elfogták azt a férfit, aki rágyújtotta az autót egy biztonsági őrre

...
"...az őr még időben ki tudott szállni az autóból, így nem sérült meg...A VIII. kerületi Vajda Péter utcában egy udvaron gyújtották fel a járművet, amelyben a biztonsági őr tartózkodott." (...)

-> www.stop.hu/articles/article.php?id=524007

FairyFeller 2009.07.29. 15:15:13

Előbb halálos késszúrást ejtett, majd többekre baltával támadt egy ózdi férfi.

...
"Kedden késő este egy ózd-bánszállástelepi kocsma előtt a 40 éves, feltehetően erősen ittas férfi késsel megszúrta 27 éves utcabelijét, aki a kórházba szállítás közben meghalt. Később pedig a lakásán megjelenő 38 éves szomszédját baltával fejbe verte. A férfi koponyatörést szenvedett...Az elkövető lakására kihívott rendőrök - mivel a férfi a kezében lévő kést nem tette le, a felszólításnak nem tett eleget - kényszerítő eszközt, könnygázt és testi kényszert alkalmaztak vele szemben." (...)

-> hvg.hu/itthon/20090729_halalos_keseles_ozdon.aspx

FairyFeller 2009.08.05. 00:30:34

"Megkötözték, fenyegették 72 éves áldozatukat"
...
"Hétfőn két csuklyás férfi törte be egy sajóbábonyi ház ajtaját és az ott lakó idős nőt telefonzsinórral megkötözve pénzt követeltek.

Az idős, egyedül lakó 72 éves asszony az ágyon feküdt, mikor telefonzsinórral megkötözték, majd megfenyegették, hogy mondja meg, hol tartja a pénzét, mert különben megölik. Az idős asszonytól végül néhány tízezer forintnyi készpénzét, pénztárcáját és bankkártyáját vitték el.

A bejelentést követően a Miskolci Rendőrkapitányság forrónyomos csoportja, valamint a helyi körzeti megbízottak nagy erőkkel kezdték meg az elkövetők felkutatását. A körzeti megbízottak jó helyismeretének köszönhetően a nyomozók végül egy órán belül, egy sajóbábonyi ház pincéjében fogták el a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves K. D.-t, valamint tettestársát, a nagykorúság határán álló, még fiatalkorú, 17 éves R. D.-t, akik mindketten sajóbábonyi, helyi lakosok."

[forrás: police.hu ]

Dyen 2009.08.06. 16:44:42

"Rablógyilkosság egy szanki tanyán

Napokkal ez előtt eltűnt egy Bács-Kiskun megyében élő, svájci állampolgárságú nyugdíjas nő. Felismerhetetlenségig összevert holttestét tegnap találták meg Szank melletti tanyájának emésztőgödrében.
...
Az eddigi vizsgálat szerint egy laptop és két mobiltelefon tűnt el."

nol.hu/mozaik/szankon_meggyilkoltak_egy_svajci_allampolgart

Ezek a rasszista magyarok már a külföldieket is gyilkolják :((

Dyen 2009.08.07. 23:50:23

Így én is kibírnám a válságot :((

"Extra kajajeggyel vigasztalta Bajnai a válság miatt beosztottait

Több alkalommal is nagy értékű juttatásokat - étkezési jegyet és ajándékutalványt - kapott a gazdasági minisztérium összes munkatársa azután, hogy a válságra hivatkozva takarékossági programot hirdettek a közszférában - ez derül ki több, az [origo] birtokába került minisztériumi levélből. A bónuszokról döntő Bajnai Gordon az egyik esetben kifejezetten azzal indokolta a plusz juttatást, hogy kárpótolni akarják a dolgozókat a szűkebbre húzott nadrágszíjért.

Öt hónap alatt három alkalommal kapott a rendes havi juttatásokon túl összesen 200 ezer forintnak megfelelő juttatást a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium minden egyes tisztviselője..."

www.origo.hu/itthon/20090806-nagy-erteku-etkezesi-jegyet-es-ajandekutalvanyt-kaptak-bajnaitol-a-gazdasagi.html

FairyFeller 2009.08.15. 20:02:39

"Munkába induló - BKV-s - biztonsági őrökre támadt egy 25-30 fős társaság szombatra virradóra..."

...
"A VIII. kerületben, a Nagyvárad téren a 950-es éjszakai busz megállójában várakozott a körülbelül húsz BKV-s biztonsági őr. Az őrök elmondása szerint a gyermekkórház felől érkezett egy négyfős társaság, amelynek egyik tagja meglökte az egyik biztonsági őrt, aki majdnem elesett. Az őrt meglökő férfi később meg is akarta ütni a biztonsági őrt, de lefogták, majd a társaság beszaladt egy közelben lévő szórakozóhelyre. Később 25-30-an jöttek vissza, rátámadtak a biztonsági őrökre..."

-> www.origo.hu/itthon/20090815-bkvs-biztonsagi-orokre-tamadtak-a-nagyvarad-teren.html

Dyen 2009.08.17. 16:52:54

"Tucatnyi felfegyverzett helybéli tartóztatott fel egy terepjárót vasárnap hajnalban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírlugoson; a csoport tagjai baltákkal és gereblyével fenyegették meg az autó utasait - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
A sötétzöld terepjáró sofőrje éppen egy lakodalomból szállította volna haza rokonait, amikor a település egyik kereszteződésében három gépkocsival elállták az útját – mondta Fülöp Gergely. A százados közlése szerint a járműben utazók először nem mertek kiszállni, de a baltával, gereblyével és más eszközökkel felfegyverzett tucatnyi férfi fenyegetésének végül engedelmeskedtek és a terepjáró csomagtartóját is felnyitották. A rémült utasokat végül elengedték, miután az egyik helybéli megismerte a sofőrt
...
Szabolcsban nem ez volt az első ilyen eset: a múlt héten Gávavencsellőn állítottak meg helyi lakosok egy vadászokat szállító terepjárót, a benne ülők személyazonosságát, illetve úti célját firtatva. Az autóban utazó egyik férfi és a járőrözők egyik tagja felismerték egymást, így a vadászokat továbbengedték,
...

Az eset után a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményt adott ki, amelyben felhívta "a romagyilkosságok miatt a településeken járőröző önkéntesek figyelmét, hogy semmiképpen se kezdjenek önálló intézkedésbe, ha általuk gyanúsnak ítélt gépkocsit látnak". Népszava

- Nem arról adott ki közleményt a rendőrség, hogy betiltja ezeket a járőrözéseket, hogy súlyosan megbünteti az önbíráskodó "önkénteseket" :((
Ha a legközelebbi esetben senki nem ismeri fel az általuk gyanúsnak ítélt kocsiban ülőket, akkor mit fognak tenni? Félelmükben meglincselik?


"...
Azt hiszem, nem kell ragozni: bárki is áll a cigány gyilkosságok mögött, ördögien zseniális tervet eszelt ki a nép összeugrasztására.

S zárásként még valami: nem tudom Önök hogy vannak vele,de én hidegrázást kapnék, ha magukat rendőrnek képzelő romák faggatnának úti célomról, na adj Isten a kocsimat kezdenék kipakolni, mondván, biztos ölni jöttem. S ezt még úgy sem vagyok hajlandó tolerálni, hogy tudom, ezek az emberek valóban az életüket féltik."

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=176098

FairyFeller 2009.08.17. 23:09:32

"Idős nőt ütött a hajnali rabló"

...
"Egy 82 éves asszonyt támadott meg egy betörő otthonában, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen. Vasárnap hajnalban, egy lakatpánt lefeszítésével jutott be a támadó az idős asszony házába. A zajra felriadt nővel a támadó dulakodni kezdett, s eközben bántalmazta is őt. A bandita végül letépte áldozata nyakáról annak arany nyakláncát, felkapta a nő mobiltelefonját, majd elmenekült." (...)

-> www.stop.hu/articles/article.php?id=531601

FairyFeller 2009.08.17. 23:15:51

"Sarkadi erőszak: felháborodott a város a történteken"

...
"Egy 11, illetve egy 13 éves fiúgyermek fajtalankodott egy már 14 életévét betöltött, szintén fiúgyermekkel Sarkadon. Az esetnek tanúja, résztevője volt egy másik, 8 éves fiú is — mondták el sarkadi informátoraink. A helybéliek napokkal a történtek után sem tudnak indulatok nélkül nyilatkozni...'A Halász utcán élő 11 éves és 13 éves fiú (itt alkalmi beszélgetőpartnereim konkrét neveket említenek) arra kényszerítette a tizenöt éves gyermeket, hogy vetkőzzön meztelenre. Ezt követően állítólag a nemi szervét dörzsölgette a megfélemlített gyermek szájához s arra buzdította, hogy orálisan elégítse ki őt — mondta el nyomdafestéket kevésbé tűrő, vulgáris stílusban egy nagydarab férfi, aki saját bevallása szerint elég jól ismeri a sértett gyermek családját.'...'Előtte terrorizálták is a fiúkat. Beszólogattak nekik, elvették a biciklijüket, letörtek róla különböző tartozékokat' — ...egy másik helybeli, aki szintén nem rejtette véka alá felháborodását...A Halász utcában élők ez esetben nem örültek a sajtó érdeklődésének. S bár amint szavaikból kiviláglott, tudtak róla, nem voltak bőbeszédűek, amikor az ügyről kérdezősködtünk. Többen indulatosan azzal hárították a válaszadást, hogy miért akarunk etnikai konfliktust szítani. Szerintük a történteket nem lehet romaügyként kezelni, itt mindösszesen két gyermek tettéről van szó és nem kellene ez alapján általánosítani...a Sarkadi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya szemérem elleni erőszak bűntette megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, két gyermekkorú személyt a rendőrség előállította, meghallgatta." (...)

-> beol.hu/bekes/kek-hirek-bulvar/sarkadi-eroszak-felhaborodott-a-varos-a-tortenteken-251514

FairyFeller 2009.08.17. 23:21:02

"Szamurájkarddal támadták meg a diszkó biztonságőrét"

...
"A klub melletti parkban öt agresszív fiatal támadt rá a disco biztonsági őreire. A vita csúnyán elfajult: az egyik támadó szamurájkardot hozott és öszsze-vissza hadonászni kezdett, mellyel megsebesítette egy kidobóembert...'Ezeket a srácokat a viselkedésük miatt pár hete kitiltottuk a szórakozóhelyről, mivel loptak, molesztálták a lányokat, és gyakran félmeztelenre vetkőzve mutogatták magukat' – mondta a nevét eltitkolni kívánó klubtulajdonos...A szemtanúk elmondása szerint az öt támadó először ököllel kezdte püfölni az egyik kidobót, arra azonban nem számítottak, hogy ő a K1 magyar bajnoka és így nem találtak fogást rajta. Erre az egyik fiatal a kocsijához rohant, amelyből egy 40-50 centiméteres bozótvágót kapott elő, és kontroll nélkül hadonászva közeledett; közben azzal fenyegetőzött, hogy a tömegbe dobja. A támadó végül egy mély sebet ejtett a kidobó alkarján, amely csúnyán vérezni kezdett. Ettől a verekedést szítók megijedtek, autóba pattantak, és elmenekültek. Közben a klub vezetősége hívta a mentőket és a rendőrséget is. Azonban a mentőt már nem várták meg. A seb annyira vérzett, hogy a sérültet személyautóval vitték a nagyatádi kórházba, ahol ellátták és összevarrták a sebét. Lapunk értesülése szerint a szemtanúk azonnal felírták a támadók gépkocsijának rendszámát. Ismerték a fiatalokat, tudták a nevüket is. A rendőrség 25 percen belül érkezett a helyszínre, majd hétfőn folytatták a kihallgatásokat. Az üggyel kapcsolatos vizsgálat még folyamatban van." (...)

-> www.sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/szamurajkarddal-tamadtak-meg-a-diszko-biztonsagoret-251790

FairyFeller 2009.08.17. 23:29:48

"Baltás feltartóztatás: 40-en vették körül a rendőrséget Nyírlugoson!"

...
"...'Önkéntes szolgálatosok' tartóztattak fel egy terepjárót. A rendőrség két gyanúsítottat állított elő...Robbanásig feszült a helyzet Magyarországon a romagyilkosságok miatt, a magyar állam minden rendőri és szervezeti segítséget megad a cigányság védelme érdekében - mondta Sólyom László államfő múlt hétfőn Budapesten. A feszült helyzetet jelzi, hogy egy héten belül már másodszorra tartóztatnak fel gyanúsnak vélt terepjárót Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Vasárnapra virradóan Nyírlugoson helybeli személyek feltartóztattak egy sötétzöld terepjárót...A sofőr lakodalomból szállította volna haza rokonait, amikor Bem és a Nagy utca kereszteződésében három gépkocsival elállták útját. A járműben utazók először nem mertek kiszállni, de a baltával, gereblyével és más eszközökkel felfegyverzett tucatnyi férfi fenyegetésének végül engedelmeskedtek, és a terepjáró csomagtartóját is felnyitották...Az ügyben a Nyírlugosi Rendőrőrs kényszerítés bűntette miatt indított eljárást. Eddig két gyanúsítottat hallgattak ki, társaik azonosítása még folyik. Az egyik gyanúsított elmondta, hogy ők nem tagjai a polgárőrségnek, hanem 'önkéntes szolgálatot' láttak el. Az előállításokat követően 30-40 fő jelent meg a rendőrőrs épülete előtt, és sérelmezték az intézkedést, de végül rendbontás nélkül távoztak." (...)

-> atv.hu/hircentrum/090817_baltas_feltartoztatas__40_en_vettek_korul_a_rendorseget_nyirlugoson_.html

FairyFeller 2009.08.17. 23:35:13

"Ásóval, lapáttal, vascsővel támadt a férfira"

...
"Kis híján tragédiával végződött az az eset, amikor Rácalmáson egy férfi a hónapokkal korábban elvégzett munkájáért járó pénzért ment adósához. Az adós lapáttal, ásóval, vascsővel támadt a tartozásért érkező férfira...A helybeli múlt héten szólt az ügy későbbi sértettjének, hogy menjen el hozzá, mert van pénze. A sértett robogóval ment a helyszínre, a munkabérrel tartozó férfi hőzöngve fogadta. A férfi le akarta fejelni az ügy sértettjét, majd eltörte egy lapát nyelét a kezén. Időközben kisereglettek a szomszédok is – több volt közöttük a nő, mint a férfi –, akik nemhogy leállították volna, még biztatták az őrjöngő férfit, aki ezután vascsővel próbálkozott, majd egy ásóval tért vissza. Végül a férfi egy nagy baltát ragadott, azzal kezdte szétverni a motort, a tömeg üvöltött, hogy ölje meg a béréért érkező férfit. A fizetni nem hajlandó férfi végül kihívatta a rendőrséget, és azt hazudta, hogy a sértett akart betörni az ő portájára. A rendőrség tájékoztatása szerint még aznap délután elfogták a huszonhat éves rácalmási férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben." (...)

-> www.mno.hu/portal/656875

FairyFeller 2009.08.17. 23:40:22

"Késes támadás Zuglóban"

"Az egyetemista kérte őket, hogy hagyják békén, ő csupán egy diák, amire az volt a válasz, hogy 'fogd be a pofád, te fehér f...sz!'..."

...
"Megtámadtak egy fiatalembert vasárnap Budapest XIV. kerületében. "Először azt kérdezték tőlem, hogy mennyi az idő, amiből tudtam, hogy a telefonomra utaznak" - nyilatkozta az áldozat a Magyar Nemzetnek...Az egyetemista H. B. ...a Bethesda kórháznál szállt le és lement a kihalt aluljáróba a Mexikói út felé. Húsz-harminc métert mehetett, amikor hátulról megfogták a vállát. Megfordult és két, 25 év körüli cigány fiatalembert pillantott meg. Egyikük kést tartott a kezében...Kipakoltatták, majd alaposan átkutatták a zsebeit, elvették tőle igazolványait, bankkártyáját és nyolcezer forintot...Miután elszedtek tőle mindent, megfenyegették azzal, hogy ha még egyszer ezen az útvonalon találkoznak vele, összeverik." (...)

-> www.hetivalasz.hu/cikk/0908/keses_rasszista_tamadas

FairyFeller 2009.08.17. 23:41:22

"Elfogták a kispesti késelőt"

...
"A XIX. kerületi Kossuth téren támadta meg áldozatát vasárnap hajnalban a 39 éves férfi: szóváltást követően elővette kését, s azt a másik férfi hasába vágta. A megszúrt embert súlyos, életceszélyes sérülésekkel szállították kórházba a mentők. A rendőrök a közelben fogták el a gyanúsítottat, akit őrizetbe vettek, s eljárást indítottak vele szemben." (...)

FairyFeller 2009.08.17. 23:53:45

"Lövések az utcán - pisztollyal védte meg magát a támadóktól"

...
"Jászapátin egy férfi pisztolyt rántott és lőtt, így próbálta védeni a családját, miután rájuk támadtak...egy helyi lakos a családjával autózott az egyik utcában. Egy kereszteződésbe érve egy másik család tagjai – férj, feleség és fiuk – miután meglátták az autót vezető férfit, hangosan szidalmazták és elindultak a járműve felé. Már majdnem utolérték, amikor a sofőr elővette a gázpisztolyát és egy lövést adott le. Szerencsére senki nem sérült meg. Feltételezhetően az ügy hátterében egy korábbi ügy eseményei állnak: Még augusztus 5-én történt szintén Jászapátiban, négy fiatal összeverekedett, majd egyikőjük egy késsel hátba szúrt két másikat. A mostani esetnél arra a férfira célzott a járművezető, aki a késelő férfi édesapja. Jászapáti Rendőrőrs nyomozói indítványozták a késsel támadó és a mostani esetben fegyvert használó férfiak előzetes letartóztatását, azonban az Ügyészség csak a járművezető férfi előzetes letartóztatását indítványozta, melyet a Városi Bíróság elrendelt." (...)

Úgy tűnik, még mindig ott tartunk, hogy nem a támadót, hanem az önvédelmet tanusítót büntetik a -kedves- magyar bíróságok.

Eme fentebbi szomorú hírek csupán annak a bizonyos "jéghegy csúcsának" az utóbbi 1-2 napos történetét fejezik ki. Számomra úgy tűnik, hogy a problémahegy egyre növekszik és egyre súlyosabb lesz Magyarországon. Vagyis véleményem szerint. Mert nem mindenki látja így (legyen véleményük kellő tiszteletben -és távolságban- tartva), de már egyre többen.

Ha a cigány-gyilkosságokat netán mégsem politikai érdekből (mert lássuk be véresen komoly politikai érdekeket szolgál a jelenség - SAJNOS!) követnék el, hanem a cigány lakosság agresszív rétegének megfélemlítéséért -aljasul, ártatlan és tisztességes áldozatokat szedve-, akkor ideje belátniuk, hogy EZ nem vezet eredményre, SŐT: ELLENKEZŐLEG! A bűnöző cigányok nemhogy visszafognák magukat, még jobban megvadulnak, agresszívabbakká válnak, veszélyeztetik a tisztességes embereket! :((

asperjangyorgy 2009.08.18. 10:02:04

Jaj, kedves FairyFeller! Úgy tesz, mintha nem ismerné a dolgok dramaturgiáját, mármint azt, amelyet a mélységesen tisztelt magyar rendőrség és a mélységesen tisztelt magyar bíróság kötelező érvényűnek tart, ha nem cigány egyedről van szó, vagyis nem-cigányról. Akkor az illetőnek kutya kötelessége hagyni magát agyonveretni (lásd Szögi Lajost Olaszliszkánál, amelyhez nézőül szegődhetnek a saját családjának tagjai), aztán majd a yard meg a világesze bíróság elkezd foglalkozni az üggyel. Hogy milyen eredménytelenséggel, aztat(bírósági nyelvehelyességet használva, mivel hogy a mélyen tisztelt bíró urak és bíró hölgyek nem nagyon bírják - németesen - a magyar nyelvet)jól példázza éppen Szögi Lajos esete. Három év, több mint három egész évnyi taknyolás, szarkenés, tökölés, tetyetotyázás után (ami mellesleg felér - figyelembe véve a körülményeket - szóval sok mindennel felér... de normális ember csak telirottyantott gatyával szól, beszél, mond véleményt a rohadtul tisztelt magyar bíróságokról, amelyeket a magam részéről, csupán állampolgári jogon, utálom, mint paraszt ember a görhét ((ez utóbbi kis toldalék Petőfi Sándortul van, de ezt nem kötelező ismernie a magyar bíróság mélyen tisztelt bíráinak, nekik már az is megterhelő volna - véleményem szerint - ha a BTK-t és a PTK-t ismernék átabotában))még mindig nincs jogerős ítélet. Ki törődik vele, ki bánja, hogy közben valaki magára vette - nem értek egyet a döntésével - az igazságszolgáltatás nehéz ködmönkéjét, és gyilkolássza az ártatlan romákat, a mélyen tisztelt rendőrség pedig tátja a száját, mint paraszt legény a vurstliban!!!! Szóval ne merészelje senki védeni magát, mert abból baja lesz. Sokkal egyszerűbb, ha hagyja magát agyonveretni.
Kedves FairyFeller, úgy mellesleg az a csokor, amit küldött, bicska, mi több szamurájkard nyitogató, de azt mások szokták nyitogatni - a mélyen tisztelt magyar rendőrség szájtátisága mellett(de nekem ez is csak véleményem, mert nekem már másom sincs, mint a kis primitív, senkit befolyása alá nem vonó véleményecském).

asperjangyorgy 2009.08.18. 10:04:24

Jaj, kedves FairyFeller! Úgy tesz, mintha nem ismerné a dolgok dramaturgiáját, mármint azt, amelyet a mélységesen tisztelt magyar rendőrség és a mélységesen tisztelt magyar bíróság kötelező érvényűnek tart, ha nem cigány egyedről van szó, vagyis nem-cigányról. Akkor az illetőnek kutya kötelessége hagyni magát agyonveretni (lásd Szögi Lajost Olaszliszkánál, amelyhez nézőül szegődhetnek a saját családjának tagjai), aztán majd a yard meg a világesze bíróság elkezd foglalkozni az üggyel. Hogy milyen eredménytelenséggel, aztat(bírósági nyelvehelyességet használva, mivel hogy a mélyen tisztelt bíró urak és bíró hölgyek nem nagyon bírják - németesen - a magyar nyelvet)jól példázza éppen Szögi Lajos esete. Három év, több mint három egész évnyi taknyolás, szarkenés, tökölés, tetyetotyázás után (ami mellesleg felér - figyelembe véve a körülményeket - szóval sok mindennel felér... de normális ember csak telirottyantott gatyával szól, beszél, mond véleményt a rohadtul tisztelt magyar bír
óságokról, amelyeket a magam részéről, csupán állampolgári jogon, utálom, mint paraszt ember a görhét ((ez utóbbi kis toldalék Petőfi Sándortul van, de ezt nem kötelező ismernie a magyar bíróság mélyen tisztelt bíráinak, nekik már az is megterhelő volna - véleményem szerint - ha a BTK-t és a PTK-t ismernék átabotában))még mindig nincs jogerős ítélet. Ki törődik vele, ki bánja, hogy közben valaki magára vette - nem értek egyet a döntésével - az igazságszolgáltatás nehéz ködmönkéjét, és gyilkolássza az ártatlan romákat, a mélyen tisztelt rendőrség pedig tátja a száját, mint paraszt legény a vurstliban!!!! Szóval ne merészelje senki védeni magát, mert abból baja lesz. Sokkal egyszerűbb, ha hagyja magát agyonveretni.
Kedves FairyFeller, úgy mellesleg az a csokor, amit küldött, bicska, mi több szamurájkard nyitogató, de azt mások szokták nyitogatni - a mélyen tisztelt magyar rendőrség szájtátisága mellett(de nekem ez is csak véleményem, mert nekem már másom sincs, mint a kis primitív, senkit befolyása alá nem vonó véleményecském).

asperjangyorgy 2009.08.18. 10:09:58

Semmi közük nem volt a hivatalos polgárőrséghez azoknak, akik Nyírlugoson baltákkal és
gereblyével tartóztattak fel egy sötét színű
terepjárót. A polgárőrök szolgálatba lépés előtt mindig bejelentkeznek a rendőrségen, autót nem állíthatnak meg és nem is igazoltathatnak. Egy héten belül ez már a második eset, hogy önkéntesek lépnek akcióba. A szabolcsi polgárőrség vezetője szerint hatósági kontroll nélkül egy félreértés könnyen verekedésbe, sőt gyilkosságba is torkollhat.
RÉSZLET AZ INDEXBŐL.
TESSÉK MONDANI, ÉS AZ ILLETŐKET SZINTÉN LETARTÓZTATTÁK.
NEM, MERT ROMÁK.
NA UGYI, HOGY AZONOS ITT A MÉRCE, CSAK BELE NE DÖGÖLJÜNK.

Dyen 2009.08.18. 14:21:58

"Hoppá! Nem kizárt, hogy (mokka) rokonok lehetnek az elkövetők Kislétán

Értékelhető információt kapott a rendőrség a Kislétán meglőtt lánytól.
Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója a TV2 hírműsorának elmondta: a nyomozók nem zárják ki, hogy rokonok lehetnek az elkövetők. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán augusztus 3-ára virradó éjjel ért támadás egy családot: a 45 éves nő a sörétes fegyverből leadott lövésektől a helyszínen meghalt, 13 éves lányát súlyos sérüléssel szállították a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházba, már jobban van, de még több műtét vár rá.
(MR)"

kuruc.info/r/35/45315/

Dyen 2009.08.18. 14:27:39

" Elhallgatósdi

Dr. Gréger Attila, háziorvos, Győr

A meggyilkolt román kézilabdázó, Marian Cozma emlékére szervezett múlt heti magyar–román válogatott futballmérkőzés célja nyilván a közös emlékezésen kívül a két nép közötti feszültség oldása is volt. Azonban ugyanazon a napon Győrben nagy port vert fel, hogy egy idős házaspárhoz éjszaka betörtek, a saját baltájával súlyosan megsebesítették a bácsit, a néni is megsérült. A megyei lap, a Kisalföld megírta, hogy az elkövető – akit a rendőrség a helyszínen elfogott – román állampolgár volt. A néni segélykiáltásait többen is meghallották a szomszédok közül, ők hívták ki a rendőrséget, és az intézkedést is végignézték. Egyik szomszédtól tudom: ez a kíméletlen bűnöző romániai cigány volt. Úgy gondolom, ezt rendkívül fontos tisztázni, "természetesen" a helyi média mégis hallgat róla. Persze a Cozma-gyilkosság után is a román lapok hozták le először, hogy a gyilkosok cigányok voltak. A hírek szerint a súlyos szívbeteg néni is kórházba került, erről szintén nem írt a Kisalföld. " MH

FairyFeller 2009.08.22. 21:21:34

@asperjangyorgy: Tisztelt Asperján úr!

Valóban meglehetősen túljátszottam magam, mikor azt a bizonyos költői kérdést feltettem: "Még mindig itt tartunk...?"

Engem is -minden előzmény tudatában- megdöbbentett, hogy a múlt héten néhány nap lezajlása alatt mennyi borzasztó esetről olvashattunk (amelyek gyanúm szerint csupán a jéghegy csúcsát jelentik), etnikai konfliktusokról, olyanokról, amelyek sajnálatosan -és véleményem szerint politikai segédlettel- egyre inkább jellemzik a cigány-magyar viszonyt.

Állítólag elfogták a rasszista cigány-gyilkosságok elkövetőit. Bencze úr DNS-mintákról, bizonyítékokról beszél. Egyelőre még zavaros az egész, mint általában itt minden.

Újabb választ nem szükségelő költői kérdésem az volna: Miért nem vezetnek vezetnek be egy olyasféle törvényt, amely fokozott erővel sújt le A TÁMADÓRA !!! minden olyan esetben, amelyben etnikai erőszak, garázdaság történik. Ilyen esetekben használhatnák a rasszista jelzőt mindkét népesség agresszív, a másikat támadó egyéneire, akikkel szemben (és ellen) kiemelkedő szigorral lépne fel az államhatóság.

Szerintem ilyen feszült helyzetben szükség volna erre, hogy a törvény sulykolja bele a Magyarországon élő mindenféle etnikumokba a kölcsönös tisztelet elvárását, ahol más és más származásúak védelemére különös hangsúlyt fordítanának egymás érdekében. Így lehetne a rasszizmus ellen politikailag és hatóságilag küzdeni. Úgy látom, hogy sajnos hiányzik az ebbéli szándék.

FairyFeller 2009.08.24. 21:37:20

"Életveszélyes sérülést okozott egy csősz"

...
"Életveszélyes sérülést okozott egy verekedő, almáskertre vigyázó csősz Nyírgyulajban, aki állítása szerint lopáson ért egy férfit, s szóváltás után bántalmazta...A csősz beismerő vallomásában azt állította, hogy egy ismerőse kérésére vigyázott a házával szemben lévő, bekerített gyümölcsösre. A kertből szombaton azt hallotta, hogy valaki egy vödörbe dobálja az almát, ezért átment oda. Az ott, szerinte lopáson tetten ért férfivel szóváltásba keveredett, majd végül kétszer ököllel megütötte. A gyanúsított szabadlábon védekezhet az ellene életveszélyes testi sértés miatt indított eljárás során." (...)

Érdekes.

FairyFeller 2009.08.24. 21:43:35

@FairyFeller: -> hvg.hu/itthon/20090824_nyirgyulaj_verekedo_csosz.aspx

A "jéghegy csúcsának" egy másik mai "profiljából" nézve:

"Téglákkal támadtak a fiatal lányra"

...
"Törökszentmiklóson, a nyílt utcán téglákkal támadtak meg egy tizenhét éves lányt...Pénteken a kora esti órákban, előbb szóváltásba keveredtek, majd egy téglával ütlegelni kezdték a 17 éves lányt, aki ennek során könnyebb sérüléseket szenvedett...három, törökszentmiklósi nő megalapozottan gyanúsíthatók a cselekmény elkövetésével, ellenük eljárás indult csoportos garázdaság és könnyű testi sértés miatt..." (...)

-> www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kek-hirek/teglakkal-tamadtak-a-fiatal-lanyra-252806

Még jó, hogy nem az öklüket használták. Talán (...?) súlyosabb lehetne az ítélet, ha ököllel és nem holmi téglával ütlegeltek volna...

FairyFeller 2009.08.25. 08:46:59

"Még a perselypénzt is lopják a templomokból"

...
"A Magyar Nemzet szerint idén több mint az ötszörösére emelkedett a magyarországi egyházak bűncselekmények miatt keletkezett kára, amely az utóbbi öt évben közel háromszázmillió forint volt...a templomok továbbra is népszerűek a tolvajok körében. Pár napja a Szabolcs-Szatmár megyei Anarcs kápolnájából vittek el két, bronzból készült harangot, a főváros VIII. kerületében, a Lőrinc pap téri templomban négy fiatal a mise alatt próbálta meg ellopni a perselypénzt. A miséző pap szerint nem ez volt az első eset, de most először próbálták szertartás közben elemelni a perselypénzt." (...)

-> www.origo.hu/itthon/20090825-magyar-nemzet-nott-a-templomi-lopasok-aranya.html

FairyFeller 2009.08.28. 12:05:51

"Gyerekek pakolták ki a pizzériát"

...
"Egy 14 éves gyermek és fiatalabb társa fosztott ki egy pizzériát Enyingen...A tettesek levágták az üzlet ajtajának lakatját, majd odabent minden mozdíthatót összepakoltak. A kasszában talált készpénzt, étkezési utalványokat, cd lemezeket, üdítőitalokat vittek magukkal a betörők, mintegy 300 ezer forint értékben. A rendőrök már a nyomozás elején sejteni vélték, hogy ki volt a tettes: egy helybeli, 14 éves fiút állítottak elő, aki kihallgatása során megtört, s beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy az ,,akciót" egy gyermekkorú társával együtt követte el. A gyanúsított tizenévessel szemben eljárást indított a rendőrség." (...)

-> www.havariapress.hu/index.php?menu=hir&hir=33241

Dyen 2009.08.28. 16:18:49

"Elloptak egy hidat Vas megyében


Ellopták a magyar-osztrák környezetrendezési terv keretében a Lahn-patakra épített fahidak egyikét Rönökről.

A hídnak, mely egy szigetecskét kötött össze a parttal, a napokban kélhetett lába, de csak csütörtökön vették észtre a helyi környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság szakemberei. A négyméteres gyaloghidat párjával együtt alig két éve, osztrák és magyar természetvédők helyezték el a patakon, hogy az ott kialakított szigetecskére átmehessenek a turisták. A híd párja még a helyén van, talán mert az jobban látható helyen fekszik, mint az ellopott, melyet nádas vett körbe. A vízügyi igazgatóság feljelentést tett az ügyben a rendőrségen. Az ellopott híd értéke eléri az egymillió forintot. STOP "

Dyen 2009.08.29. 12:50:01

ÉHEN HALT EGY BUDAPESTI MULTICÉGNÉL

"Hétfőn délelőtt egy budapesti multinacionális cégnél rosszul lett és nem sokkal később meghalt egy ötvenhárom éves munkásasszony, O. M.-né. A segítségére siető munkatársainak annyit még el tudott mondani, hogy négy napja nem evett. Hiába érkezett gyorsan az orvosi segítség, már nem tudták újraéleszteni. Később kiderült, hogy önkormányzati lakásából rezsitartozásai miatt lakoltatták ki, egy ideig hajléktalanszállón élt, az utóbbi időben már albérletben lakott. Hetvenezer forint körüli fizetéséből kellett törlesztenie a fennmaradt rezsitartozását, minden hónapban automatikusan levontak tőle 40 százalékot, a maradékból kellett volna megélnie, de az albérlet kifizetése után a betevő falatra már nem sok jutott. Nyolc éve dolgozott a cégnél.

Munkatársai kedvelték, felváltva még mostak is rá, mert az albérletében erre nem volt módja. Valaki még egy mobiltelefont is kölcsönzött neki. Ennyi figyelmesség után az asszony szégyenérzete talán nem engedte meg, hogy amikor már egy fillérje sem maradt, kenyérrevalóra kérjen. Azon a hosszú hétvégén, amikor Szent Istvánt és az új kenyeret ünnepelte az ország, O. M.-né a halálba éhezte magát"

www.mno.hu/portal/659277

Dyen 2009.09.17. 23:45:49

Most találtam ezt a hozzászólást:

"információhoz jutottam: Az erzsébeti gyilkoscigány Sztojka Csaba
kiskunlacházi, és jelenleg a rokonok bújtatják Kiskunlacházán!!! Azért
nem a rendőrségnek szólok, mert úgyis olvasnak benneteket... Remélem
pár hazafi hamarabb megtalálja azt a g..t mint a sündőrök... Üdv: egy
olvasó a Csepel-szigetről.

Kíváncsian várom, hogy mikor szállják meg a kommandósok Kiskunlacházát , és kutatnak át A-Z ig minden cigányputrit...
Azt ugye mondani sem "kel", hogy a cigányok ilyenkor igen jól összetartanak amikor bűnözőt kell bújtatni..."

FairyFeller 2009.09.18. 09:56:57

Életveszélyesen összeverte hajléktalan "rabszolgáját"

...
"Néhány órán belül elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a kispesti cigány férfit, aki a gyanú szerint életveszélyesen összeverte a kerti fészerében bérlőként élő fiatal hajléktalan nőt Kispesten. Az eddigi adatok arra utalnak, hogy az elkövető szinte rabszolgaként tartotta a sértettet és annak apját, ezt a nyomozók még vizsgálják.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságot hétfő este értesítették a kisvárdai rendőrök, miszerint a szabolcsi kisváros kórházában egy életveszélyesen sérült nő fekszik, akinek sérüléseit - állítása szerint - egy kispesti férfi okozta. A nő arról számolt be, hogy a XIX. kerületi Attila utcában egy lakóház fészerét bérelte az apjával és élettársával együtt, de a tulajdonos rendszeresen bántalmazta.A 24 éves hajléktalan nőnek hétfőn lakossági segítséggel sikerült az apjával elszöknie Kispestről, ahonnan egészen Kisvárdáig menekült, s ott jelentkezett kórházi ellátásra." (...)

[ forrás: HavariaPress ]

Nem biztos, hogy a közeljövőben több olyan cikket olvashatunk majd, amikor nem-magyar elkövető származását említik meg...de sajnos nem a tendenciák, a mennyiség változásáról van szó itt sem...

"Szegregáció, integráció? Cigányoztunk"
...
"A beszélgetést Varró Szilvia, a Magyar Narancs újságírója moderálta, aki először egy Magyar Nemzet- aztán egy dél-magyarországi helyi lapban megjelent cikkre hivatkozva próbálta felmérni, hogy mekkora keletje lehet nálunk a cigányozós cikknek." (...)

-> www.alon.hu/index.php/article/articleview/8787/1/5/
süti beállítások módosítása